|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Moderator
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
To chyba spora kwota, ja też dużego budżetu jako osoba ucząca się nie posiadam a teraz mi wszystko prawie pójdzie na paszport i bida no
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Konto usunięte
|
Alez jestem wkurzona na mojego ojca. Mielismy kupic nowe lozko w piatek. Oczywiscie jak zwykle, siedzial wiekszosc dnia w robocie i nie zdazyl do sklepu. Tyle, ze moje stare zdazyl juz sprzedac, wiec aktualnie sypiam na dmuchanym materacu o-O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojcowie czasem porażają w takich sytuacjach... Ogólnie faceci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Konto usunięte
|
Ano masakra, a teraz to najwczesniej to w piatek pojedzie zalatwic. 5 nocy na tym materacu :O Chyba jednak nie jestem klasycznym latem, bowiem dobrze wygladam w czerwonym plaszczu i szmince, a lata powinny sie wystrzegac czerwieni :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że po prostu to jest to, o czym często piszą, ale każda, próbując znaleźć swój typ, o tym zapomina - z reguły nie ma czystych typów, można mieć większość z np. lata i jakieś drobiazgi z np. wiosny.
Ja sama uważam się za lato, ale mam też pewne wątpliwości a'propos wiosny. Przy blond włosach te podtypy chyba są zbliżone. I też noszę czerwienie - i ubrania, i pomadki. I lubię, i uważam, że mi pasują. Ale to też kwestia tego, jak się ogólnie nosisz, jaki jest Twój styl, w czym się czujesz dobrze, czy pasuje to do Twojego charakteru. Ja np. nie widzę siebie w pastelach, choćby milion osób mi powiedziało, że to moje kolory, to nie zacznę ich nagle nosić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
Klaudenc, wysłałam Ci PM-kę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Moderator
|
Dlatego dziewuszki to nie jest tak, że uciekać przed kolorami - każdy kolor pasuje tylko odpowiednia temperatura i odcień. Okropnie wyglądam w niebieskim makijażu, ale jeśli jest to ciepły, ciemniejszy niebieski z brązem i złotem to taki makijaż wygląda najlepiej ze wszystkich jakie nosiłam! przykład makijażu:
http://www.alinarose.pl/2012/10/maki...ielen-zoc.html akurat blogerka ma chyba ten sam typ co ja bo zawsze robi ładne makijaże, a te ciepłe szczególnie pięknie wyglądają u niej ![]() Sama arsenic pisała o 12tu poddtypach np. zgaszona jesień i ciepła jesień i że podział na samo lato jesień i zimę jest słaby. O tym często się nie pisze i pakuje się do jednego wora jak leci a można się pomylić. Czerwień to nie tylko czerwień, jest wiele czerwieni i każdy znajdzie taką co pasuje. Zajmuję się plastyką i wiem, że jeśli rysuję czarnego konia to nie używam tylko czerni - używam szarości, czerni, brązów i nawet bieli - ale jeśli chcę by był to chłodny i poważny obraz to lepiej mi użyć czerni, bieli, brązów chłodnych, granatu, szarości czy nawet dodatku zieleni. Ze śpiewem tak samo - ja naturalnie mam cieżki i ciemny głos. I to nie dlatego jest niski że mówię nisko tylko dlatego że jest ciężki, a barwa może być jasna jak i ciemna, to tylko temperatura głosu. Murzynki mają często ciężkie ale jasne głosy i mimo że mamy ten sam typ czyli alt z powodu ciężkości to nasze kolory są inne więc moze to być alt liryczny i alt dramatyczny dla przykładu ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-18 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Rozeznanie
|
Kupowanie ubrań rodzicom, to jakiś koszmar :P I stwierdziłam, że to pierwszy i ostatni raz, kiedy każdemu coś wiozę. Raz na pół roku będę Im robić paczkę z ciuchami, chemią, kosmetykami i słodyczami - dla mnie lżejsza i mniej problematyczna opcja, a i Oni będą mieli więcej radości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Znacie dziewczyny jakieś dobre kremy do cery przetłuszczającej się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oleje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
No to ja w druga stronę! Sucho tak, ze az się sypie! Puder sie wzera w pory i wygląda b.zle.
Ledwo co jest w stanie nawilzyc mi skórę (głównie twarz). A jeszcze przy typowych systemach grzewczych wstaje rano i mimo głęboko nawilżających kremów kładzionych na noc (kiedy to następuje najintensywniejszy proces regeneracji skóry) jest susz i wior... ; ( Spałam ostatnio w hotelu i była tam klimatyzacja wstałam rano w ostrym szoku bo buzia była gladziutka ze położyłam tylko bb ktory cudownie ujednolicił koloryt i byłam gwiazda. Powrót do domu i od nowa wióry ![]()
![]() |
![]() |
#914 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
W Anglii? Powietrze jest tak wilgotne ze jak jeszcze dowale nawilżacz to umrę w pokoju ze ścian w postaci plantacji pleśni. .. :/
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Konto usunięte
|
A zapomnialam, ze w Anglii mieszkasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
No nie? !
Wiesz co się u mnie działo? Dramat! I wciąż sucho. A i niby łuszczycy tez tu dostałam. Choć dla mnie mysia to nie wyrocznia w takich diagnozach a w dermatologach nie lubię powierzchownego rzucania diagnozami 'na oko' no i jak na razie działam z tym po swojemu. Kurcze muszę więcej pić bo zdałam sobie sprawę ze dziennie 3 herbaty to u mnie wszystko. ... :/
![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Wilgotność i nawilżenie to nie to samo, więc to, że jest wilgotno nie musi oznaczać, że skóra będzie nawilżona, wszak woda wysusza raczej niż nawilża, a przynajmniej taka z kranu. Jak umyję kilka razy twarz wodą, to płaty ze mnie schodzą.
No i wyświecająca się skóra niestety nie oznacza braku problemu z nawilżeniem, bo dokładnie tam, gdzie mi się świeci, jest też sucha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Rozeznanie
|
Oleje - i na suchą i na tłustą
![]() ![]() ![]() TheUnlike, ja też mam mega problemy z zaskórnikami, ale OCM je ruszyło, tylko najgorzej, że u mnie z regularnością kiepawo. Ale koleżanka przywiozła mi kilka butli rycynowego, więc zacznę znowu działać. Teraz też testuję olejek pichtowy + nafta - nieźle oczyszcza. Joanku, wodę z sokiem, najlepiej takim domowej roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Moderator
|
Ja mam bardzo tłustą i bardzo suchą skórę, muszę peelingować codziennie i pory są pootwierane. Ale pomogło mi takie ograniczenie, żelem myję raz na kilka dni a tak to olejkiem myjącym, leciutki krem humektantowo emolientowy i jest ok. W sumie swoją pielęgnmację mam opisaną pod avkiem w jednym poście chyba i te produkty są dostępne w Anglii więc możecie zerknąć
![]() I piję duuuużo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | |
Rozeznanie
|
Ja z drogeryjnych, to kupuję jedynie płyn micelarny i wodę termalną, a cała resztę zamawiam w sklepach typu BU, Ecospa, ZSK, itp.
![]() Peeling tylko enzymatyczny, cera naczynkowa i bardzo delikatna niestety wyklucza użycie jakiegokolwiek innego. Klaudenc, byłam dzisiaj w funciaku i kupiłam dwa cienie, kredkę i tusz tej firmy, co polecałaś. Zobaczymy jak się sprawdzą ![]() Och, i kupiłam spodnie na snowboard za 3 funty w TKmaxie ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Doe Czas edycji: 2015-01-20 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
perfumowe ADHD
|
hej wam
![]() Doe to kiedy robimy spotkanie ? ![]()
![]() |
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Moderator
|
Daj Doe znać jak kredka i tusz bo mnie te produkty też interesują
![]() ![]() Byłam dziś w policji poobserwować. Fajnie było, sobie parę godzin pojeździłam z dwoma panami policjantami, 3 zgłoszenia były tylko o takie drobnostki ale dumna jestem bo zrobiłam wreszcie krok do przodu. Powiedzieli mi że powinnam jeszcze raz wpaść ale w weekend na nocki jak akcje się dzieją, dostałam trochę ifnormacji co mi może pomóc w dostaniu takiej pracy i jakie są procedury na posterunku itd., bardzo fajniacko, mordka się cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Konto usunięte
|
A mi przyszly kosmetyki. Paletka jest mega. Szminki fajniutkie, nie trzymaja sie zbyt dlugo, ale maja na tyle fajny delikatny kolorek i nawilzanie, ze odruchem co dwie godzinki poprawiam nawet bez lustra
![]() Super, ze ci sie podobalo Klaudenc ![]() ![]() Tez lubie TKmaxxx Doe ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-01-20 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Moderator
|
Znaczy się jak skończę college to w tym czasie chcę isć do jakiegoś wolontariatu związanego z tym i jak już skończę szkołę itd. to zaaplikuję do policji bo oni we własnym zakresie ludzi szkolą.
Jaką paletkę kupiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Konto usunięte
|
A co studiujesz w collegu jak mozna spytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Moderator
|
GCSE, takie angielskie gimnazjum ale muszę to odklepać. Potem chcę jakiś kurs związany z tym co chcę robić żeby ten papier dostać i jeszcze podszkolić angielski a potem koniec edukacji szkolnej
![]() College to taka edukacja jak liceum u nas, coś na tym poziomie. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-20 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Konto usunięte
|
Aaa. Mi sie z Ameryki ubzduralo, ze college to po highschool wiec juz studia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.