|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
ale zobacz jak sie dyskusja rozkrecila
![]() ![]() marsi - no ja niby to rozumiem i jednoczesnie nie rozumiem, ale ok ![]() tak jak napisalam - chodzi mi o podejscie do tematu ale ze strony lekarzy/poloznych... wytlumaczenie na spokojnie co i jak.... my tu mozemy sobie pogadac, dzieki temu bedziemy madrzejsze ale ile takich matekk jest jak my? zdecydowana wiekszosc nie interesuje sie tematem, co ma byc to bedzie, poda mm bo ma "pomoc" nie dbajac o kp |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ma wyzsza. Yae tez spala. I tez sie wybudzic nie dalo, chyba ze chcialam ja odlozyc. Naswietlana byla 24h, nawet nie pod lampami, tylko od spodu i spadla zoltaczka. Akurat w tym samym dniu przyszedl nawal i zrezygnowalismy z mm za zgoda personelu medycznego. Zazolcenie jeszcze sie utrzymywalo do trzeciego tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli matce zalezy na kp, to sie dowie ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Jestem jak najbardziej za. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Aga za ile beda wyniki??? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Bilirubina calkowita Wynik 9,19.
Jutro rano pójdziemy do pediatry. Tragiczny chyba nie jest co ?? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli moczy pieluchy to nie jest odwodniony na szczęście I coś jednak jadł, może to że śpi to nie przez żółtaczke do końca a ten typ tak ma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Aga, Daria miała 18. Więc nie jest źle
![]()
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie mialam problemow z kp podczas zotlaczki. no i o co chodzi? ![]() zgadzam sie! teraz, jak siedze na spokojnie i jestem juz po ![]() jakkolwiek to zabrzmi ale wtedy nie wiem czy przyszloby mi to do glowy, czy bylabym w stanie itd. sa rozne kobiety a i rozni lekarze/polozne ja porod wspominam bardzo milo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
Debrah dzieci na zoltaczce czasem wogole nie czuja glodu
U moich waga zleciala powyzej 10% masy urodzeniowej moczyly normalnie pieluchy Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
a ja sie nie zgodze
![]() mi teoretycznie zalezalo, chcialam karmic i dzieki Bogu wyszlo jak wyszlo bo tak jak pisalam -na poczatku bylo ok ale potem bylam w takim stanie psychicznym ze na bank bym sie "nie dowiedziala" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Pstryku znaczy sie ze moglas go wyciagac spod lamp kiedy chcialas???Leo lezal 24 h na dobe przez kilka dni
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Kuba dzis przed snem znow popusil kleksika, takiego typowo wodnistego :/ pierwszy raz byl w piatek, potem w miare ok i teraz dzis drugi raz... nie wiem o co kaman, chyba jakis wirus jednak. myslalam ze juz bedzie ok a tu doopa
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
Pstryku mi tak nie mowili na szczescie tylko przedzili ze bilirubina bedzie wolniej spadac
Jak bylam na czyszczeniu rany polozna zaczepila meza i strzelila urzadzeniem na skore by sprawdzic poziom u Marinki i tez mowila ze wymik wolno spada ale zeby sie nie martwic bo przy kp to norma Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego mowie o podejsciu obu stron: personel ma jasno informowac a my sie opanowac i sluchac i pytac ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
Mnie tez nie, wszystko tlumaczyli, na wszystko zgode musialam wyrazic (tylko raz mm podaly bez mojej zgody, ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie rzeczy to chyba tylko w bajkach ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() a teraz pomysl - olewajacy personel ktory ma wszystko gdzies + mega zmeczona/rozchwiana psychicznie matka = KLESKA ![]() nie zawsze te dwie strony wspolpracuja, nie zawsze sie tak da. u mnie personel ok, mysle ze gdybym zwrocia sie do nich z jakims problemem to by pomogli ale insza inszosc ze wtedy nie bylabym poprostu w stanie! Nie opanowalabym sie i nie pytala, no nie, poprostu nie. taki to ze mnie ciekawy przypadek medyczny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pisalas plan porodu? Bo mozna to i tam napisac. Moze maz albo mama pogadac. Z drugiej strony pacjenci sami sa sobie winni: potrzebne jest zaufanie przy jednoczesnym egzekwowaniu swoich praw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Rozeznanie
|
Aga nie wyrzucaj sobie nic. Może po prostu Twój synek tak ma? Ja pamiętam że Oli właśnie taki był - ciągle zasypiał przy karmieniu i nie dało się go dobudzić. A żółtaczka była w normie, fizjologiczna. Nie miał naświetlań. Tyle, że on nie umiał złapać dobrze, więc 20 minut schodziło na łapaniu piersi a jak już złapał to po minucie odpływał. Kazali mi go budzić co 2 godziny, w nocy też. Potem przyszła położna i powiedziała, żebym dała spokój z budzeniem dziecka kiedy śpi, bo tylko problem sobie stworzę. On większość czasu właśnie spał na początku.
Zobaczysz, co ci jutro lekarz powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka też warzyw żadnych nie chce jeść. Widzi że my je,y ale ona wypluwa. Cytat:
![]() ![]() ![]() To dobrze, tak myśłałam. Cytat:
Cytat:
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wogole miałam baby bluesa o czym dopiero potem wyczytałam. Wsparcie miałam jedynie w mężu i dopiero kolejna z wielu położnych pokazała mi inne pozycje karmienia niż tradycyjna . ANTONIO i tak nie umial nigdy zassac mi piersi. A trzeciego dnia w szpitalu dostałam i ochrzan ze dlaczego dziecko ma taki duży spadek. Ze powinnam przyjść i poprosić o mm.... ja nawet nie wiedziałam że można o to prosić ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-20 o 05:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak zaśnie to sprzątanie, gary, pranie itd. Cytat:
Meneq nie wiem jak w innych szpitalach ale u mnie nikt o czyms takim nie słyszał i jakbym z tym wyskoczyła to by chyba padli.
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nawet jak nie jest to praktykowane, to sie zastanow, czy Ty jestes w szpitalu dla personelu, czy oni dla Ciebie? ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- A nie przygotowywalas sie jakos do porodu? Spotkanie z polozna, w szpitalu, w ktorym chcesz rodzic czy szkola rodzenia? Tak z marszu poszlas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Szkoła rodzenia jedynie ale jakoś za bardzo to mnie nie przygotowało. ..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Aga, pamiętaj że KP jest w głowie, rozkręcisz laktacje nie martw się. Nawet jakby dostawał mm to i tak tego nie bedzie wiele.
Ja już nie daje rady kp, Amelka mimo że dzis przespała CALUTENKĄ noc ![]() ![]() Oks, ubieram się, bo zaraz zaliczenie.
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
A wogóle to już od 6 nie śpię bo moje dziecko się obudziło i stwierdziło ze chce iść z powrotem spać do swojego łóżka. .. wiec musiałam stać nad nim aż usnie po czym juz sama nie moglam usnac..
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Hm powiem Wam ze w szoku jestem ze pierwsze slyszycie o planie porodu.... ja rodzilam "na wiosce" i przy cc nawet rozmawialismy o planie zreszta to ze dostalam mala po wyciagnieciu z brzucha a potem na sali od razu ze mna i do piersi to wlasnie scisle ustalenia z personelem
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.