Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 23:44   #2881
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

A czy jest na sali osoba, która jeszcze nie zaczęła w ogóle prania i prasowania ? Czy jestem jedyna spoznialska ?

-
spoko ja dziś zrobiłam pierwsze a termin mam szybciej niż Ty

dobranoc wszystkim spróbuję dzisiaj szybciej zasnąć
Stary 2015-01-19, 23:48   #2882
smv
Zakorzenienie

Ja juz z praniem i prasowaniem się uporalam.
Właśnie doczytałam ze to ubezpieczający ma obowiązek ich poinformować ze zmieniłam nazwisko..
Ale mnie młody tłucze po zebrach i w okolicach jajnika.
Dobrej nocki ja juz się z wizażu wylogowywuje coś poczytam
Stary 2015-01-20, 00:13   #2883
Alunia79
Wtajemniczenie

Mon dla Helenki. Super, że rośnie i rozwija się bez większych problemów. Śliczna dziewczynka

Smv, Ty kochana to masz jakiegoś wybitnego pecha w tej ciąży jak nie umowa to teraz ubezpieczenie. Makabra! Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie spraw.

Nouvele, no to poszalałaś z zakupmi, ale są przepiękne
Dobrze, że już wróciłaś z tych " chmur" czekamy na jakąś fotkę

Crystal, bardzo często mam obolały pempek i jego okolice. To zupełnie normalne, także się nie marw.

Ja już nie daję rady z prasowaniem. Prasuję po'kilka rzeczy, na raty
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 00:26   #2884
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Oglądam powtórki kawalera na TVN ta durnote
Niech ja jutro tylko wstanę od razu zadzwonię i tam borute zrobię - wysłać moje papiery a tu składek brak... Podejrzewam mimo to ze to w PZU mają burdello i nie wprowadzili zmiany nazwiska ale swoją drogą ja zgłosiłam zmianę tylko w pracy, urzędzie skarbowym no i przy zmianie dowodu i prawa jazdy-może to moja wina? Hm sama nie wiem
Ja przy zmianie nazwiska podpisywałam aneks umowy z PZU.
Stary 2015-01-20, 00:33   #2885
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Mon dla Helenki. Super, że rośnie i rozwija się bez większych problemów. Śliczna dziewczynka

Smv, Ty kochana to masz jakiegoś wybitnego pecha w tej ciąży jak nie umowa to teraz ubezpieczenie. Makabra! Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie spraw.

Nouvele, no to poszalałaś z zakupmi, ale są przepiękne
Dobrze, że już wróciłaś z tych " chmur" czekamy na jakąś fotkę

Crystal, bardzo często mam obolały pempek i jego okolice. To zupełnie normalne, także się nie marw.

Ja już nie daję rady z prasowaniem. Prasuję po'kilka rzeczy, na raty
ja tez prasuje na raty ale przed chwila poprasowalam prawie wszystko co wypralam, ale jutro nowe pranie wstawiam , jeszcze z dwa i koniec mam nadzieje
co do tych boli.... teraz boli mnie mocniej niz przedtem, az dotknac nie moge chyba sie z tym przespie jak nie przejdzie to pojade do lekarza, ale znowu zamiast lekarza wezma mnie tam gdzie sa sale porodow .

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Może to są jakieś takie kapsułki co się rozpuszczają??
Ja praktycznie całą ciążę ładuję coś z krótkimi przerwami na jakieś dziadostwo co się przypałętało i nie chce sobie pójść
nigdy nie slyszalam ani nie czytalam hihi ja cale szczescie przestalam juz brac od nowego roku, nie potrzebuje w koncu, po tylu miesiacach

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Rany, skończyłam prasować wszystko po 4 godzinach
Normalnie sama sobie bym medal dała
Tylko teraz tak mnie plecy bolą :/ i nogi spuchły troszkę od tego stania
Prasowanie to nie takie fajne jest, i dlugo przy tym schodzi
a nogi mam spuchniete bez przerwy nawet jak nic nie robie kilka dni, tylko troszke w domu to co trzeba, kostki to ja ujrze po porodzie chyba
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 01:02   #2886
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]A czy jest na sali osoba, która jeszcze nie zaczęła w ogóle prania i prasowania ? Czy jestem jedyna spoznialska ?[COLOR="Silver"]
Ja nie mam kompletnie nic przygotowanego. Od przyszłego tygodnia mam zamiar zacząć robić generale porządki (mam nadzieję, że mama umyje okna i pozawiesza firanki) i zluzować miejsce w szafie na rzeczy dla małego.
W pierwszym tyg. lutego będę prać/ prasować/ robić zakupy dla siebie i dla synka.
Oby nic się nie wydarzyło, bo inaczej pojadę do szpitala tak jak stoję, zupełnie nieprzygotowana
TP mam na 01.03. i mam nadzieję, że kilak dni przenoszę co by mieć więcej czasu na pozałatwianie spraw

smv - trzymam kciuki, żeby szybko się wszystko wyjaśniło!

Dobranoc babeczki.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 01:41   #2887
debraM
Wtajemniczenie

nouvelle gratuluję Nie było żadnej wpadki? Nawet najmniejszej?
A zakupy jak zwykle super
Cytat:
Jutro z rana dzwonie do kadr dowiem się co i jak... Az mnie nerwy trzepie 50zl miesięcznie od czerwca to 450zl...gdzie są a z powodu pensji brali... Ja ciez pier....ja w tej ciąży to ze stresu urodze jutro albo jeszcze dziś ;/
Ale oni Cię tam doświadczają Masakra jakaś, ogromnie Ci współczuję Mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni, szybko!
Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
CRYSTAL fajne te literki a
Ja tez od razu widze twixy haha ja nie moge mieć tylu słodyczy w domu bo dopada mnie wtedy wilczy apetyt
Twixy zwróciły i moją uwagę
Crystal, literki będą śliczne
Cytat:
Dzisiaj helen miała juz zdjęta maseczkę ale sie ucieszyłam i tlen tylko wpuszczany do inkubatora i kamgurowalismy sie tez bez maseczki ale jyz pod koniec dnia dr powiedziała ze zakładają maseczkę zeby sie nie przemęczyla a jutro znowu bez.
Ach! Jakie Maleństwo I już 2 miesiące jest z nami Dużo zdrówka dla Małej i mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Uff skończyłam prasowanie
Ale równiutko

Ja już mam chyba wszystko Tylko trzeba ogarnąć sprawę malowania łóżeczka i przewijaka. No i poprasować, a najpierw poprać, ale to już jestem w połowie

A dzisiaj (wczoraj) udało mi się rozwiązać problem paskudnej koszuli do porodu iiiiii kupiłam sobie sukienkę. Granatowa, do kolan, luźna, z zamkiem z przodu przez całość Bardzo się cieszę

Zaczęłam też rozglądać się za sesją noworodkową. Wiecie, że ją najlepiej jest zrobić do 10 dnia życia dziecka? Dlatego chciałam już wybrać fotografa, bo później może nie być na to czasu

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 03:57   #2888
nouvelle2
Zakorzenienie

Nie mogę spać, na dodatek mam 'niespokojne nogi'

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Ale oni Cię tam doświadczają Masakra jakaś, ogromnie Ci współczuję Mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni, szybko!

Ach! Jakie Maleństwo I już 2 miesiące jest z nami Dużo zdrówka dla Małej i mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu

Ale równiutko

Ja już mam chyba wszystko Tylko trzeba ogarnąć sprawę malowania łóżeczka i przewijaka. No i poprasować, a najpierw poprać, ale to już jestem w połowie

A dzisiaj (wczoraj) udało mi się rozwiązać problem paskudnej koszuli do porodu iiiiii kupiłam sobie sukienkę. Granatowa, do kolan, luźna, z zamkiem z przodu przez całość Bardzo się cieszę

Zaczęłam też rozglądać się za sesją noworodkową. Wiecie, że ją najlepiej jest zrobić do 10 dnia życia dziecka? Dlatego chciałam już wybrać fotografa, bo później może nie być na to czasu
Dziękuję no właśnie chyba żadnej wpadki nie było, aż dziwne

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 04:32   #2889
smv
Zakorzenienie

Ja zasnelam kolo 1 i też już nie śpię... Masakra! ;/ ha żadnego aneksu nie miałam :/
Debram fajna sukienka
Mi jakieś butelki po głowie chodzą we śnie...
Stary 2015-01-20, 05:03   #2890
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Ja zasnelam kolo 1 i też już nie śpię... Masakra! ;/ ha żadnego aneksu nie miałam :/
Debram fajna sukienka
No dzień dobry spanie to dla mnie już jakaś legenda.
Pora coś zjeść...
Stary 2015-01-20, 05:12   #2891
smv
Zakorzenienie

Tez mi się jeść chce ale nie chce TŻ budzić wiec wytrzymam A Ty czemu nie spisz?
Stary 2015-01-20, 05:26   #2892
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Tez mi się jeść chce ale nie chce TŻ budzić wiec wytrzymam A Ty czemu nie spisz?
mój TŻ na nocce, zaskoczę go jajecznicą
poszłam spać o 23, a o godz. 5, oczy jak pięć złotych i ooo...wizaż i owsianka
Stary 2015-01-20, 05:31   #2893
smv
Zakorzenienie

Tez juz wstalam ;/głowa mnie boli nie wiem czy z nerwów czy z głodu - zjem coś może mi ulzy a w ciągu dnia odespie.. Mam nadzieje ze chociaż na chwilę. Kochana zona jestes

No i po śniadaniu oj niech ją tam do tej roboty zadzwonie - chyba przez to spać nie moge;/w ogóle to taka pełna energii jestem. Kawy mi się Zachciało wczoraj na rozbudzenie przed korkami ;/ no more coffee

Pytanie do dziewczyn co już kupiły pościel - na kołderke 120x60 to pościel tego samego rozmiaru czy 120x90?tak patrzę na all.. I zglupialam ;/

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-20 o 06:25
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 07:15   #2894
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez juz wstalam ;/głowa mnie boli nie wiem czy z nerwów czy z głodu - zjem coś może mi ulzy a w ciągu dnia odespie.. Mam nadzieje ze chociaż na chwilę. Kochana zona jestes

No i po śniadaniu oj niech ją tam do tej roboty zadzwonie - chyba przez to spać nie moge;/w ogóle to taka pełna energii jestem. Kawy mi się Zachciało wczoraj na rozbudzenie przed korkami ;/ no more coffee

Pytanie do dziewczyn co już kupiły pościel - na kołderke 120x60 to pościel tego samego rozmiaru czy 120x90?tak patrzę na all.. I zglupialam ;/
pościel kupujesz na rozmiar taki jaki masz czyli 120x60.

ja dzis tez ciężka noc...zamieszanie w nocy bylo na oddziale jakieś...a dzis wychodzę siku a na korytarzu leżą dwie laski - chyba czekają aż lóżka w salach sie zwolnią

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Ja nic nie robie do porodu oprócz czekania... Moje mięśnie kegla znikły bo jak kicham to siusiam 2 krople w majciochy hehe masakra
standardzik

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
uczyniłam właśnie zakupy, o takie:
1. torba do wózka

2. pokrowiec na butelki

3. butelka termos

4. kolejna królicza lampka

5. kocyk z kapturkiem

6. kocyk bez kapturka

7. poduszka do wózka

8. smoczki

9. wieloryb do mycia głowy
jestes naszą shopping queen 👑 super zakupy!!
Stary 2015-01-20, 07:22   #2895
smv
Zakorzenienie

Nusiekowa dzięki bo już zglupialam a na all jak napisałam pościel Dziecięca to same jakieś zestawy 120x90 mi wyskoczyly.
Ostatnio jak byłam na ryneczku koleś stał z przescieradlammi pościelą i kocami i mówi że taka pościel w tym rozmiarze to nietypowa jest i szyć na miarę trzeba... Whaaaat?!
Stary 2015-01-20, 07:46   #2896
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupilam posciel 135x100 zeby na dluzej byla i nie zawalala lozeczka gdy spal jeszcze w 120x60.

Wszystkim rannym ptaszkom zazdraszczam bo to przy dziecku super sie przydaje. Ja mam problem bo jestem nocny marek i ciezko sie przestawiam a rano ledwo zyje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 07:52   #2897
smv
Zakorzenienie

Właśnie ja też ledwo żyję aż jakoś mi słabo..

Zadzwoniłam do kadr i co... W PZU sobie nazwiska mojego nie zmienili matoly jedne.. No i mam zaraz mieć telefon bo babka ma tam zadzwonić. Uff.. Ułożyło mi! Chociaż jedna sprawa!

Magiusa czyli kupowałas od razu większą kolderke?

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-20 o 07:53
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:04   #2898
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj helen miała juz zdjęta maseczkę ale sie ucieszyłam i tlen tylko wpuszczany do inkubatora i kamgurowalismy sie tez bez maseczki ale jyz pod koniec dnia dr powiedziała ze zakładają maseczkę zeby sie nie przemęczyla a jutro znowu bez. Załącznik 5890293

Na zdjęciu tylko sonda została do mleczka

Dzisiaj w inkubatorze obok pojawiło sie nowe dziecko, z 35 tyg ale tsk patrzę i mysle ale olbrzym. Normalnie ogromny. A on tylko ok 3kg ważył napatrzyłam sie na takie kruszynki i moja Helen wydaje sie juz byc dla mnie duża i taki kontrast mnie uderzył
Gratki dla Helen. Masz naprawde bardzo dzielna corke.

Zaskoczylas mnie ze dziecko z 35 tc z waga 3 kg.wyladowalo w inkubatorze. D.mial ledwo 3080 choc ur.sie na przelomie 37/38. I na szczescie bylo wszystko ok.

Laski prosze o drobne instr. W pierwszej ciazy nic nie bralam. Teraz juz zakupilam te kapsulki z oleju wiesiolka . I od kiedy je mozna? 38 tc? Ile dziennue?

No i.mysle o tej herbacie z lisci malin...od kiedy ja mozna? Ile dziennue i z jakiej ilosci sue robi taki kubek picia?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Właśnie ja też ledwo żyję aż jakoś mi słabo..

Zadzwoniłam do kadr i co... W PZU sobie nazwiska mojego nie zmienili matoly jedne.. No i mam zaraz mieć telefon bo babka ma tam zadzwonić. Uff.. Ułożyło mi! Chociaż jedna sprawa!

Magiusa czyli kupowałas od razu większą kolderke?
Tak od razu wieksza z tym ze na pocz.jej nie uzywalam. Do 3 mies.D.spal z nami w woombie i nieco nasza kolderka przykrytyy. Pozniej w spiworku dopoki nie zaczal sie za mocno krecic np.przwweacac przez sen i dopiero pozniej pod kolderka.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:40   #2899
smv
Zakorzenienie

No właśnie o to mi chodziło. Śliczne dzięki za informacje

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Co tak spicie? Halooooooo
Stary 2015-01-20, 08:46   #2900
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

jak ułożone

108 mam po nim więc

za kącik dla małej
Aaaa, no to super niski, aż dziwne, bo to i z mąki pszennej i ze słodkim nadzieniem a do tego polane pewnie lukrem ja to mam koło 200 po wszystko jedno czym z białego "pieczywa". Czy to chlebek, bułka czy jakaś właśnie słodka bułeczka.

Cytat:
Niech ja jutro tylko wstanę od razu zadzwonię i tam borute zrobię - wysłać moje papiery a tu składek brak... Podejrzewam mimo to ze to w PZU mają burdello i nie wprowadzili zmiany nazwiska ale swoją drogą ja zgłosiłam zmianę tylko w pracy, urzędzie skarbowym no i przy zmianie dowodu i prawa jazdy-może to moja wina? Hm sama nie wiem
To Twoja szkoła powinna wszędzie zgłosić. Na tej samej zasadzie co zgłasza do ZUS. Ja rozumiem, że jest to upierdliwe, bo zawraca głowę tym babkom co tam pracują (wiem bo sama w księgowości pracuję), ale swoją pracę muszą wykonać od początku należycie.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Prasowanie to nie takie fajne jest, i dlugo przy tym schodzi
a nogi mam spuchniete bez przerwy nawet jak nic nie robie kilka dni, tylko troszke w domu to co trzeba, kostki to ja ujrze po porodzie chyba
Ja swoje też chyba po porodzie ujrzę . Chociaż wczoraj latałam po mieście ze 4 godziny jak byłam u dermatologa i były względne. Może to zależy od dnia

Cytat:
Bo masz zamiar kupić
Dobrze, że się ogarnęli i załatwią sprawę, a nie zostawią i powiedzą "załatw sobie sama"...

Ja już po wizycie w piekarni. Wyrwałam z rana żeby mój chlebek dostać i zrobiłam zapas na kilka dni - dobrze, że on nie usycha Zjadłam śniadanko i dzisiaj caaaaały dzień odpoczywam.

Za to noc miałam masakryczną. Najpierw TŻ zabrał całą kołdrę, potem zaczął mnie spychać z łóżka przybliżając się co i rusz do mnie, a na koniec przegiął bo zabrał mi całą poduszkę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:51   #2901
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Ale równiutko

dziekuje twixy na pierwszym planie jak nic
ladna sukienka

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

A ja gdybym sie nie zakrztusila, to TZ by zaspal do pracy jeszcze bardziej niz zaspal dobrze ze da rade wyjasnic z tym ubezpieczeniem
Co do poscieli, wiesz ja nie kupowalam ale sie rozgladalam na te wymiary 120 na 60, bo potrzebowalam ochraniacz, i ciezko mi bylo znalesc w tych wymiarach u nas tez. i wszedzie widzialam te rozmiary wieksze, ze one niby dobre na te nasze lozeczka.
Stary 2015-01-20, 08:53   #2902
marta24171
Rozeznanie

Hejo witam się z rana już po śniadanku.

Dzisiaj w planie wielkie pranie dzieciowych ubranek. Pierwsza kupka już czeka,a końca nie widać.

Nocka jakoś minęła, były wstawania na siczku ale na szczęście szybko zasypiałam.
Stary 2015-01-20, 08:54   #2903
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja gdybym sie nie zakrztusila, to TZ by zaspal do pracy jeszcze bardziej niz zaspal dobrze ze da rade wyjasnic z tym ubezpieczeniem
Co do poscieli, wiesz ja nie kupowalam ale sie rozgladalam na te wymiary 120 na 60, bo potrzebowalam ochraniacz, i ciezko mi bylo znalesc w tych wymiarach u nas tez. i wszedzie widzialam te rozmiary wieksze, ze one niby dobre na te nasze lozeczka.
Crystal, a ja się tak zastanawiałam, czy nie taniej byłoby jakbyś zamówiła w PL i ktoś np. z rodzi by Ci te różne rzeczy wysłał?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:56   #2904
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj helen miała juz zdjęta maseczkę ale sie ucieszyłam i tlen tylko wpuszczany do inkubatora i kamgurowalismy sie tez bez maseczki ale jyz pod koniec dnia dr powiedziała ze zakładają maseczkę zeby sie nie przemęczyla a jutro znowu bez. Załącznik 5890293

Na zdjęciu tylko sonda została do mleczka

Dzisiaj w inkubatorze obok pojawiło sie nowe dziecko, z 35 tyg ale tsk patrzę i mysle ale olbrzym. Normalnie ogromny. A on tylko ok 3kg ważył napatrzyłam sie na takie kruszynki i moja Helen wydaje sie juz byc dla mnie duża i taki kontrast mnie uderzył
Dzielna dziewczynka aż łza się w oku kręci... i mama dzielna!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:57   #2905
marcia45
Zadomowienie

Ja już wstałam

Mon Helnen poprostu cudo, taka malutka i krucutka, aż chcę ją się wziąść na recę i mocno przytulić A resztę wyprawki już macie? Poza wózkiem?

Cytat:

A czy jest na sali osoba, która jeszcze nie zaczęła w ogóle prania i prasowania ? Czy jestem jedyna spoznialska ?
Ja nie mam upranej ani jednej rzeczy, ale jak mama przyjedzie jeszcze kilka ciuszków podokupujemy i czekam na proszki, pościel, kocyki. Wszystko zamówione.
Nouvelle bo też się zastanawiałam nad tego typu torbą, ale co jak TZ będzie wychodził na spacer, to wtedy bez torby czy inną kupujesz, czy i tak z tą?

Cytat:
Smv nie może być tak, że Twoje pieniądze znikną, przecież to bezprawie by było. Nawet jakbyś nie dopilnowała zmiany nazwiska. Dużo masz stresów przez ta pracę.

Cytat:
Ja kupiłam 120x90, ale teraz troche załuje, bo np w home and you jest fajna pościel na przecenie, taka miła w dotyku na 135x100. A bym właśnie podwijała.

Co do wiesiołka i liści malin. Ja z SR pamietam, że położna mówiła, że od 35 tyg raz dziennie herbatkę i 2 razy dziennie olej z wiesiołka. Jutro znów idę to potwierdze, bo widzę, że u nas zdania podzielone.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:57   #2906
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratki dla Helen. Masz naprawde bardzo dzielna corke.

Zaskoczylas mnie ze dziecko z 35 tc z waga 3 kg.wyladowalo w inkubatorze. D.mial ledwo 3080 choc ur.sie na przelomie 37/38. I na szczescie bylo wszystko ok.

Laski prosze o drobne instr. W pierwszej ciazy nic nie bralam. Teraz juz zakupilam te kapsulki z oleju wiesiolka . I od kiedy je mozna? 38 tc? Ile dziennue?

No i.mysle o tej herbacie z lisci malin...od kiedy ja mozna? Ile dziennue i z jakiej ilosci sue robi taki kubek picia?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Tak od razu wieksza z tym ze na pocz.jej nie uzywalam. Do 3 mies.D.spal z nami w woombie i nieco nasza kolderka przykrytyy. Pozniej w spiworku dopoki nie zaczal sie za mocno krecic np.przwweacac przez sen i dopiero pozniej pod kolderka.

Te wiesiolkowe to czytalam ze dwa tygodnie przed.Ale nie wiem ile dziennie, jeszcze do tego nie doszlam ;P A herbate z lisci malin, juz mozesz zaczac pic, dwa trzy razy dziennie. Rozne sa opinie, wiec jesli sie nie boisz mozesz zaczac ja pic. Duzo przyszlych mam, boi sie ze wywola ona skurcze, albo pija ja w nadzieji ze pomoze przyspieszyc porod, bla bla..... to sa mity.... a czesc poloznych tez mowi o skurczach a druga czesc ze to nie prawda..... ale moja dostawa herbatki przyjdzie w lutym, tak to juz bym ja zaczela pic Ja gdzies czytalam ze na dzbanek 3, 4 lyzki lisci, i tak 2 do 3 filizanek mozna sobie wypic. albo po lyzeczce do kubka wrzuce i zaparze.
Stary 2015-01-20, 08:58   #2907
lesyeux
Zadomowienie

smv super, że z pzu bedzie ok

Cytat:
zaczekam do jutra, moze przestanie bolec. wlasnie czuje bol jak przy stluczeniu, ale nigdy mnie nic nie bolalo.Tylko dziwnie, bo dzis i wczoraj synek sie wypycha w tym miejscu, teraz z reszta tez moze to kolka zwykla, cos o niej poczytalam.... Oby przeszlo, bo jutro to juz pojade sprawdzic. ogolnie nie cierpie jezdzic do takich miejsc jak szpitale kliniki lekarze..... ale dla synka i spokoju to juz jutro pojade.
I jak Kochana, boli dzisiaj?

Mnie tak boli pipka jak po stłuczeniu

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
i tylko tyle. Jak dobrze, że w moim szpitalu są przyjaźnie nastawieni do ciężarnych. Bałabym się rodzić w szpitalu, w którym ciężarna zawadza doktorom
.
Masz szczescie

Cytat:
Nouvelle ty mistrzyni zakupów jesteś. To do mycia głowy pokazywali kiedyś w pytaniu na śniadanie hehe
Nooorewelka ta butelka, kocyki

debraM super piżamo-sukienka. Elegancja francja

Cytat:
A ja na którymś z wątku czytałam ze dziewczyny ten Wiesiolek,w kapsułkach aplikują sobie dopochwowo
Mon9, śliczna silna córeczka jest Twoja
Super,że z oddychaniem wszystko dobrze

A co do wiesiołka, to u Nas na SR polecają te kapsułki dopochwowo po 37 tc
Napewno skorzystam, jak obejdzie sie bez cc.
Choc, już wczoraj w szpitalu mówili że cesarke bedemiała, bo Zosia ma 2 tyg na fikołka.
I nawet gin powiedziała,że u Nas robią cc 9 dni przed terminem.
Zobaczymy co z tego wyniknie

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-20 o 09:00
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:01   #2908
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Crystal, a ja się tak zastanawiałam, czy nie taniej byłoby jakbyś zamówiła w PL i ktoś np. z rodzi by Ci te różne rzeczy wysłał?
Byloby taniej pewnie Mama miala jechac na urlop, ( tez mieszka za granica, i siostra tez ) i pokupowac, ale nie dostala urlopu, bo za duzo pracy mam rodzine w Polsce, ale nie mamy tak super kontaktu, zebym chciala poprosic o zakupy
No ale juz po ptokach wszystko mamy kupione hihi ;P

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-20 o 09:02
Stary 2015-01-20, 09:01   #2909
marcia45
Zadomowienie

Ooo i z tej SR pamiętam, że położna mówiła, że liście malin i wiesiołek nie przyśpieszają terminu porodu tylko zmiękczają i uelastyczniają szyjkę.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:03   #2910
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Najprościej mówiąc przy oddechu unosisz brzuch a piersi pozostają nieruchome. Na you tube jest pełno filmików, obejrzyj sobie.
hehe dziwnie tak, ale poćwiczę
dla Helenki za kolejny kroczek Faktycznie przy niej wcześniak w 35 tygodniu to kawał dziecka, zdrówka dla malutkiej
rany wstac nie mogłam:/ o 8 się w koncu zwlekłam a tyle rzeczy mam dziś do zrobienia, zacznę od prania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości