Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 00:23   #151
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Nadzieja ależ pięknie tutaj brawo za pierwsze posty

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 00:24   #152
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
a u mnie rożnie bywa Ale jak mnie mocno ssie to sobie nie odmówię

bu aż się popłakałam patrząc na te zdjęcia i podpisy
Ja ogólnie nie chciałabym sesji z porodówki, dziecko ok mogą robić foty ale mi nie, ten wygląd zmęczenie itp.. niektóre fotki fajne wzruszające ale niektóre aż za bardzo takie nie do światła dziennego(np dla znajomych itd)
ja ogólnie będę chciała mieć spokój, żadnych odwiedzin, będę w domu to wtedy ok, ale w szpitalu to będzie czas dla naszej trójeczki
i małż ma zapowiedziane, jeżeli uda się poród rodzinny nie zagląda w strefę krocza stoi obok, wspiera i przecina pępowinę, ale lepiej żeby w trakcie nie zaglądał tam

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 00:42   #153
Nadzieja87
Zakorzenienie

Strzalka miło mi

Bardzo się cieszę, że wam się podoba... Aż jestem z siebie dumna

Ruskaa, ja nie mam nic przeciwko oglądaniu takich zdjęć na stronie internetowej gdzie tych ludzi nie znam itd... Pozwala mi to myśleć ze poród to coś na prawdę pięknegp
Ale co innego gdybym to ja miała takiego fotoreportera na porodowce. Oj nie... Co to to nie.

A co do porodu rodzinnego, nawet nie muszę o tym z S. rozmawiać... Wiem dobrze, że sam się w rejon Bożeny nie zapędzi podczas wypychania synusia on słabnie na widok krwi, więc mam go z głowy
Stary 2015-01-20, 01:08   #154
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Ja ogólnie nie chciałabym sesji z porodówki, dziecko ok mogą robić foty ale mi nie, ten wygląd zmęczenie itp.. niektóre fotki fajne wzruszające ale niektóre aż za bardzo takie nie do światła dziennego(np dla znajomych itd)
ja ogólnie będę chciała mieć spokój, żadnych odwiedzin, będę w domu to wtedy ok, ale w szpitalu to będzie czas dla naszej trójeczki
i małż ma zapowiedziane, jeżeli uda się poród rodzinny nie zagląda w strefę krocza stoi obok, wspiera i przecina pępowinę, ale lepiej żeby w trakcie nie zaglądał tam
Jasne ale mnie takie zdjęcia nakręcają bardzo pozytywnie poród to naprawdę coś pięknego, tylko że nie "estetycznego" - to wg mnie eksplozja miłości i dojrzałości, a to nie musi być estetyczne, żeby było najpiękniejsze w życiu ja bym nie wpuściła fotografa-faceta, bo nie wierzę że ktokolwiek zrobiłby to profesjonalnie, może jeszcze jakaś kobieta by się orientowała co i jak. No i krocze to nie miejsce dla faceta wtedy, jak ciekawy to niech sobie na YouTube poogląda. Na porodówce liczy się stworzenie rodziny, a nie nowe "spojrzenie na znany temat"
Stary 2015-01-20, 02:59   #155
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Nadzieja kupisz mi???? rosi: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...le-sab-simplex wyśllę ci kase na konto tylko napisz mi ile. Jak będziesz robić dla siebie zakupy to poproszę.
Dopiero teraz zauważyłam, że taki post był

Jasne, że kupię jeśli chcesz daj mi tylko chwilę czasu na ruszenie tyłka i zamówienie.. Bo apteczne rzeczy tez chce zamówić online

ediiiit: doczytałam, że w pl dostaniesz... No ale jakby co to służę pomocą

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-20 o 03:02
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:01   #156
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubaRyba Pokaż wiadomość
hejka Wy już tu?? znowu mam do nadrobienia 500 postów
w piatek byłam na wizycie i jestem średnio zadowolona
Nadzieja możesz mojego chłopca na pierwszej stronie zmienić na niespodziankę? bo jeśli tak dalej pojdzie to dopiero w kwietniu dowiemy się kto u mnie zamieszkuje
robiłam tą nieszczęsna glukozę no i wynik wyszedł na granicy normy, ale muszę jeszcze powtórzyć ogólnie mam się przerzucić na dietę dla cukrzyków

z tego wszystkiego pozapominam co jeszcze mialam napisacala:

jakie witaminy z dha bierzecie?
Kochana nie martw sie dieta cukrzycowa nie taka zla jak ja malujai czasem na cos slodkiego mozna sobie pozwolic. Typu kawaleczek ciasta drozdzowego

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Co do zwolnienia to niestety nie wysyłałam szefowej na adres zamieszkania tylko akurat w miejsce szkolenia na którym aktualnie była, listonosz najprawdopodobniej nie odnalazł i list już do mnie wraca. Mam nadzieję że mi wypisze drugi raz położna bo oryginał ma ...

Dzięki za rady w sprawie ubranek. Muszę jeszcze jednak podokupywać parę rzeczy, dobrze że zrobiłam tą segregację. Kilka rzeczy które dostałam od znajomych jest mocno poplamione i skudlone więc też odpadło.

Przybijam piąche wszystkim Paniom kosmetyczkom i kosmetolog Lucky ja również wolę makijaż niż paznokcie Ale uczę się sama póki co bo na uczelnie nie mam co liczyć, oglądam filmiki na YT i działam

agnes188

lepszego samopoczucia

ruskaa
studiuję w Rzeszowie

Lily ofthe Valley
cieszę się że wszystko ok

ale kochany

grubaRyba
czemu jesteś średnio zadowolona z wizyty? Ja jem Prenatal, ostatnio mi Pani podała DUO i tam są Prenatal Classic i z kwasami, nie zwróciłam na to uwagi w Aptece, zszokowała mnie cena 60 zł
Dziekuje juz lepiej sie czuje dzis

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość

hahahahhaha

nieeee ja tak nie mam moge zjesc czasem 2 posiłki dziennie , a czasem mam tasiemca i żułabym bez ograniczeń : raczej mega ogranicznika nie mam

ojjj Tien... tego to Panu Bogu nawet nie wyznam
Wstyd, hańba i trauma na całe życie...

smieje sie (choc troche przez łzy) ze moze i grubaska ktos pokocha a jak nie... to Polcia bedzie kochała mamusie i wystarczy
Ja grubasek cale zycie i nigdy nie narzekalam na zainteresowanie

Cytat:
Loluska, a czy Ty doczytałaś w 4 części, że śniłaś mi się dzisiaj? razem z Werna

O ludzie, przeglądnęłam ciuchy dla K. i coś mi w wlazło... normalnie kuleje i ogólnie ból czuje przy poruszaniu Musze zapamiętać żeby więcej pod żadnym pozorem nie siadać po turecku
Mnie tez tylek boli i to od 16 tyg co namniej i teraz w pachwinach ciagnie
Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Ja w 16 tygodniu już miałam taki ból w pośladku że ani chodzić ani stać. Zaczęłam ćwiczyć jogę dla kobiet w ciąży i zdecydowanie lepiej ....polecam
Ja tez od 16 tyg mialam bol w posladzie
Cytat:
Napisane przez angelika8818 Pokaż wiadomość
Hej
Ja długo nic nie pisalam ale żyję jest ok. Teraz idzie nam 25 tydzień i maluch ma już ponad kilogram. Szybciutko rośnie... w 21 tyg miał 650 gram wielkością jest już o 3 tyg większy wiec tak jak się spodziewaliśmy mocne geny tatusia i tutaj każde dziecko ma około 5 kg i możliwe ze moje tez tak będzie miało. ..
Brzuch mam taki jak myślałam że będę miała w 8 mc a tutaj 6 dopiero...
dzisiaj miałam obciążenie glukoza, nie ma się co bać. Ja wymiotuje w ciąży do tej pory i za słodkim nie przepadam ale tym badaniem nie ma się co martwić. Jedyne co to słabo mi było ale w 2 godz juz co raz lepiej. I ogólnie to chyba wszystko
Duzy chlopak moja mala na koniec 25 tyg 880 g
Cytat:
Dopiero zauważyłam, że u mnie dzis 100dniówka
Gratki
Cytat:
zdarzyło mi się z 2 razy w ciąży zjeść po 20 na jakiejś domówce czy coś, ale ja ogólnie przed ciążą już max 19 ostatni posiłek i teraz jak na razie się trzymam, ale ciekawe jak długo
Ja teraz ostatni posilek o 23 zeby cukier nie spadl gwaltownie

Mloda wczoraj strasznie mocno kopala chyba czula ze mama sie zle czuje. Dzis pierwszy raz zasnelam nie o 4 rano a o 12 i spalam do 6 tylko z jedna pobudka
I od wczoraj mam wolne lozko tz wraca z pracy w sobote albo w piatek wieczorem i tak bedzie miesiac albi dwa

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:32   #157
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Loluska, a czy Ty doczytałaś w 4 części, że śniłaś mi się dzisiaj? razem z Werna

O ludzie, przeglądnęłam ciuchy dla K. i coś mi w wlazło... normalnie kuleje i ogólnie ból czuje przy poruszaniu Musze zapamiętać żeby więcej pod żadnym pozorem nie siadać po turecku
Ja to wiem odkąd siedziałam tak robiąc inwentaryzację .

Cytat:
Właśnie -popijając koktajl z truskawek które sobie latem zamrozilam - uświadomiłam sobie że my w szczycie truskawkowego sezonu raczej będziemy KP więc truskawki dopiero za rok
U mnie na pewno ja wrażliwa skóra, TZ alergik...
Może z jedną kąsnę
Zamrozimy .

Cytat:
Hej
Ja długo nic nie pisalam ale żyję jest ok. Teraz idzie nam 25 tydzień i maluch ma już ponad kilogram. Szybciutko rośnie... w 21 tyg miał 650 gram wielkością jest już o 3 tyg większy wiec tak jak się spodziewaliśmy mocne geny tatusia i tutaj każde dziecko ma około 5 kg i możliwe ze moje tez tak będzie miało. ..
dzisiaj miałam obciążenie glukoza, nie ma się co bać. Ja wymiotuje w ciąży do tej pory i za słodkim nie przepadam ale tym badaniem nie ma się co martwić. Jedyne co to słabo mi było ale w 2 godz juz co raz lepiej. I ogólnie to chyba wszystko
5 kg???? to chyba cesarka???
Cytat:
Czy ktoś może mi powiedzieć czy czegoś mi brakuje z ubranek??

rozmiar 50

body krótki rękaw x4
body długi rękaw x7
pajace x4
komplety x3
śpiochy x4
spodenki x3
bluzeczki x 5

rozmiar 56

body krótki rękaw x6
body długi rękaw x5
pajace x13
śpiochy x7
komplety x6
spodenki x8
bluzeczki x7
bluzy z kapturem (takie spacerowe) x5
pajac miś x1

rozmiar 62

body krótki rękaw x10
body długi rękaw x1
pajace x 5
spodenki x 5
bluzeczki x1
bluzy x5
komplety x3
pajac miś x 1

Czapeczki
niewiązane x 7
wiązane x 4
skarpety 16+ 2 buciki materiałowe
śliniaczki x 2
apaszki x 2
niedrapki x 2
buciki x3
szlafroczek x1
śpiworek x2
rozumu .

Cytat:

Nadzieja Mel B jak najbardziej, ma fajne treningu, dobrze skomponowane, 10 minut na daną partię ciała to dobry czas, wystarczy zrobić np po 10 min pośladki,brzuch,uda i tak codziennie dodając czasem ręce,biust itp i efekty super
a ten KOŃ Chodakowska ma dla większości osób ( a większość jest początkująca) za ciężkie treningu, za bardzo obciążają kolana i kręgosłup, no ale co z niej za trenerka skoro nawet dyplomu nie ma
ja sobie sama komponowałam treningi

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Chyba któraś szukała takiego łóżeczka model pepe
Maja ?
http://allegro.pl/firmowe-przesliczn...979802331.html
Ja nawet nie myśle o ćwiczeniach bo leń ze mnie .

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
woow! jestem pod mega wrażeniem! chciałabym być tak zmotywowana.... mój tż wraca o 20.30 i zawsze czekam na niego z kolacją (czasem to obiad) żeby nie jeść sama a potem często otwiera sobie piwko a ja coś słodkiego

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

widziałyście?
http://www.birthphotographers.ca/blo...t-another-baby
Jak dla mnie blech. Nie dałabym się tak fotografować.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Co warto teraz kupić w rosmann??? Jade jutro.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:34   #158
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
My zdecydowaliśmy się na lateks. Znajoma odradzila wszystko z gryka bo to naturalne siedlisko robactwa
tylko z tym lateksowym tez nie wiem jaki konkretnie..
No właśnie ja myślałam o tym gryka-kokos, bo piankowy na pewno nie ale jak tak piszecie o lateksowych to może taki? Nie mam pojęcia jaki także będę liczyć chyba na Wasze rady i zdania

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Hola hola ja rodziłam w maju i truskawki jadłam kilogramami jeśli dziecko nie ma alergii to śmiało trzeba spróbować kilka sztuk zjeść i jeśli nie będzie reakcji toooo na zdrowie
Pocieszające Truskawek tak bardzo nie lubię, ale takich świeżych pachnących nigdy nie odmówię. Mam nadzieję że żadnych alergii nie będzie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Too smacznej wody

Też lubię Mel B
W sumie powiem Ci że mało osób spotykam w naszym pokoleniu które lubią kaszankę Ja tyż wiem jak się robi, nawet byłam kilka razy przy robieniu takiej swojskiej, jak dziadek świnkę ubił, ale jakoś tak lubię, usmażoną z cebulką mniam
Ale inna sprawa że teraz ciężko dostać dobrą, zawsze jakiegoś syfu napchają do środka
Wątróbkę też lubię
A ja wczoraj jadłam kaszankę na kolację kiedyś kaszanki nie znosiłam, ale już teraz nawet lubię. I tak zjadłam a potem zaczęłam szukać w necie czy na pewno kaszankę można jeść w ciąży i patrzę - a tu na tapecie kaszanki

Cytat:

Nadzieja Mel B jak najbardziej, ma fajne treningu, dobrze skomponowane, 10 minut na daną partię ciała to dobry czas, wystarczy zrobić np po 10 min pośladki,brzuch,uda i tak codziennie dodając czasem ręce,biust itp i efekty super
a ten KOŃ Chodakowska ma dla większości osób ( a większość jest początkująca) za ciężkie treningu, za bardzo obciążają kolana i kręgosłup, no ale co z niej za trenerka skoro nawet dyplomu nie ma
O ja też Mel B lubię - ona jest tak fajnie energiczna i motywująca, a z Ewą zawsze usypiałam i się tylko denerwowałam że moja kondycja leży i kwiczy a ja razem z nią, a Ewa - oddychaj, powoli, ble ble ble

Zdjęcia z porodów ładne, ale takie zbyt intymne wiem że kiedyś inne gdzieś oglądałam i były piękne, takie wzruszające. Ale ogólnie na swoim porodzie nie chciałabym żadnych zdjęć, no chyba że dzieciaczka już po, ale to zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
Stary 2015-01-20, 08:54   #159
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ale duży dzieciaczek
A swoimi kilogramami mnie tylko zdołowałaś

Cytat:
na pewno nie jest źle, ja też jestem kulka i to niekoniecznie przez ciążę
Hola hola ja rodziłam w maju i truskawki jadłam kilogramami jeśli dziecko nie ma alergii to śmiało trzeba spróbować kilka sztuk zjeść i jeśli nie będzie reakcji toooo na zdrowie

Mój syn jeszcze nie śpi
Też właśnie myślałam, że trzeba sprawdzić czy maluszkowi będą odpowiadać i wtedy zadecydować ja się jeszcze czaję na czereśnie

Cytat:
W sumie powiem Ci że mało osób spotykam w naszym pokoleniu które lubią kaszankę Ja tyż wiem jak się robi, nawet byłam kilka razy przy robieniu takiej swojskiej, jak dziadek świnkę ubił, ale jakoś tak lubię, usmażoną z cebulką mniam
Ale inna sprawa że teraz ciężko dostać dobrą, zawsze jakiegoś syfu napchają do środka
Wątróbkę też lubię
Ja uwielbiam kaszankę, a teraz w ciąży, to już w ogóle mogłabym jeść ją na okrągło

Aleeee mnie gardło boli, dobrze, że na wizażu się pisze, bo powiedzieć nic nie mogę...

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:04   #160
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Wątróbkę też lubię
piona, lubię i jedno i drugie

Cytat:
tak najpiękniejsze zawsze z porodów domowych - moje marzenie

Cytat:
Co do odwiedzin w szpitalu to zgadzam się, też nie chciałam i przyjeżdżał tylko małż a fotki mi się podobają mega i uważam, że te kobiety wyglądają przepięknie, nie wiem jak Ci fotografowie to robią.. albo te kobiety ja wyglądałam gorzej

Cytat:
Jasne ale mnie takie zdjęcia nakręcają bardzo pozytywnie poród to naprawdę coś pięknego, tylko że nie "estetycznego" - to wg mnie eksplozja miłości i dojrzałości, a to nie musi być estetyczne, żeby było najpiękniejsze w życiu ja bym nie wpuściła fotografa-faceta, bo nie wierzę że ktokolwiek zrobiłby to profesjonalnie, może jeszcze jakaś kobieta by się orientowała co i jak. No i krocze to nie miejsce dla faceta wtedy, jak ciekawy to niech sobie na YouTube poogląda. Na porodówce liczy się stworzenie rodziny, a nie nowe "spojrzenie na znany temat"
Taa, a mój nie mógł się doczekać aż zobaczy syna i sobie stanął obok położnej

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Też właśnie myślałam, że trzeba sprawdzić czy maluszkowi będą odpowiadać i wtedy zadecydować ja się jeszcze czaję na czereśnie

Aleeee mnie gardło boli, dobrze, że na wizażu się pisze, bo powiedzieć nic nie mogę...
Czereeeeśnie ja w ogóle jadłam wszystkie owoce i warzywa sezonowe, mój syn tolerował to Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie

zdrówka

Hej! Czekam aż się dziecior zbudzi, jemy śniadanie i jadę mu pstryknąć fotkę dla dziadków

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:05   #161
Emilia 25
404 Not Found

Rety, ciężko urodzić 5 kg dziecię.
Stary 2015-01-20, 09:07   #162
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Melduję się.
Doszliśmy wreszcie z mężem do porozumienia i drogą wzajemnych kompromisów nasza córka będzie miała na imię Paulina! Blisko Poli więc może być

Dużo się dzieje. Mąż sprzedał mi auto, bo stwierdził, że przy dwójce dzieci muszę mieć wygodne. Teraz jestem jak bez ręki. Na szczęście mam niedlugo urodziny więc pewnie podjedzie jakąś wypasioną bryką
No to zrobic Ci z tym autem ale dobrze

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a na lato koszulki z krótkim rękawem to kupowac czy body z krótkim rękawem lepsze i wystarczą?
ja kupie i to i to

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
ja po wizycie czekałam godzinę

wszystko ok lekarz zapytał czy jest coś co mnie nie boli jak mu zaczęłam wymieniać no i śmiał się ze mnie dostałam l4 i skierowanie na glukozę idę w piątek
no własnie a jest coś co Cię nie boli? Bo ja sie sypię...

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
A co do mojej wizyty...
Oczywiście byłam sama, nie było na kogo liczyć nawet. "pt"nawet nie zadzwonił, nie zapytał, cisza...nic nowego.

Badanie ok, po infekcji ani śladu, wszystko pięknie pozamykane.
Zrobiła mi też szybkie USG, ułożenie jest tym razem już nie poprzeczne a pośladkowe ciężko więc było nam sprawdzić płeć...
W końcu jednak jakims tam cudem udało się zobaczyć hamburgerka, nie było widać pisiorka zatem nadal podtrzymujemy że będzie Poleczka a nie Poldek
Młoda zdrowiutka, wszystko ładnie, waży około 650 gram.
Zostało mi przykazane zrobienie glukozy i innych badań (morfo i mocz) na nastepną wizyte.
Gorzej ze mną, bo lekarka mnie załamała... Powiedziala , ze gruby łancuch na lodówke powinnam załozyc bo mam juz 9 kg do przodu i ksiazkowo moge przytyc jeszcze 3 kg. Śmiałam sie z niej , ze tyle to moje dziecko przytyje
Ale tak naprawde nie ma co sie smiac...
Wiec dziewczyny!!! Nie dołujcie mnie błagam z tymi swoimi 4 czy 5 kg do przodu, czy pisaniem ze wazycie 55 kg i jestescie załamane, bo Was zatłuke aj promiss!!
Dostałam zwolnienie o które prosiłam i tyle.

Blackie- wpisz mi prosze Polę i termin nast.wizyty 16 lutego godz 16.40.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
koleżaneczki a my możemy na pierwszej stronie wrzucać jakie wózki wybrałyśmy? Może wtedy będzie łatwiej się zdecydować...
jestem za

Cytat:
Hej
no piękna waga

Cytat:
Dopiero zauważyłam, że u mnie dzis 100dniówka
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:07   #163
sylwia01485
Zadomowienie

moja mała myszka pokasłuje i ma katar. Od wrzesnia nie opuściła ani jednego dnia w przedszkolu, a jak przyjechałyśmy na ferie, to przeziębiona Leżę z kompem, a ona ogląda klub przyjaciół myszki Miki

Cytat:
My zdecydowaliśmy się na lateks. Znajoma odradzila wszystko z gryka bo to naturalne siedlisko robactwa
tylko z tym lateksowym tez nie wiem jaki konkretnie..
ktoś już polecał - hevea. Nie do zdarcia, wart swojej ceny.

Cytat:
Hej
duża dzidzia . Wymiotów współczuję.

Cytat:
Ja w 16 tygodniu już miałam taki ból w pośladku że ani chodzić ani stać. Zaczęłam ćwiczyć jogę dla kobiet w ciąży i zdecydowanie lepiej ....polecam
też muszę zacząć.

Cytat:
bede musiała zapytać, bo taki ból upierdliwy jest jakby mi coś w tyłku pękło

no x lat temu moi dziadkowie mieli gospodarstwo i też właśnie widziałam jak to robione... do tego wciąż kojarzę ten zapach Świniobicie to normalnie dla mnie trauma była....za każdym razem jak swinie prowadzili na ubój ja biegłam do najdalej położonego pokoju i wskakiwałam głową pod poduchy... bałam się a potem współczułam tym świnkom

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

a wątróbka tylko drobiowa
ja też ryczałam przy świoniobiciu u wujka, miałam może 5 lat, a do tej pory pamiętam ten dzień - taka trauma, a tylko dźwięki słyszałam...

Cytat:

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Chyba któraś szukała takiego łóżeczka model pepe
Maja ?
http://allegro.pl/firmowe-przesliczn...979802331.html
mi też Mel bardziej odpowiadała.

Co do truskawek - będę jadła Ja kp bardzo długo - pierwszą półtora roku, a drugą 2, 5 roku i naprawdę jadłam wszystko bez ograniczeń, może przez pierwsze 2 tyg bardziej dietetycznie. U mnie w rodzinie nie ma alergii, więc było bez problemów.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:08   #164
Santilia
Wtajemniczenie

Hej!

ale smaka mi narobilyscie, i na kaszanke i watrobke!

wczoraj znowu wydarlam sie na TZ.. mam juz dosyc moich humorkow

jagodowa, ja moze dzisiaj przysiade i poszukam jakiegos konkretnego materaca. Jak cos znajde to sie podziele

Powiem Wam ze mnie wręcz obrzydzaja zdjecia z porodowki

ehh czas wstawac... a tak mi sie nie chce:/ nie wyspalam się, Młody od rana tlukl mi sie po pecherzu;p

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:10   #165
irenka78
Rozeznanie

Ale sie dzisiaj połamana obudziłam, wszystko mnie boli : plecy, w prawym boku jakby nerka, i podbrzusze aż nie mogę sie wyprostować, nie wiem czy to jelita czy co, byłam w wc i żadnej ulgi ja sie normalnie sypię, jak ja dotrwam chociaż do kwietnia ??? a miałam dzisiaj plany zakupowe...
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:10   #166
Santilia
Wtajemniczenie

Sylwia, dzięki :p czyli na razie wybór materaca sam się rozwiazuje

nie mowcie o czeresniach, to jest jedyna zachcianka którą mam od początku ciąży! Tylko nigdzie ich nie ma-oczywiscie chodzi mi o takie świeżutkie

M

Stary 2015-01-20, 09:14   #167
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Ale sie dzisiaj połamana obudziłam, wszystko mnie boli : plecy, w prawym boku jakby nerka, i podbrzusze aż nie mogę sie wyprostować, nie wiem czy to jelita czy co, byłam w wc i żadnej ulgi ja sie normalnie sypię, jak ja dotrwam chociaż do kwietnia ??? a miałam dzisiaj plany zakupowe...
Uuu, współczuję. Mi coraz ciężej, ale generalnie czuję się kwitnąco i oby tak dalej.
Stary 2015-01-20, 09:14   #168
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Ale duży dzieciaczek
A swoimi kilogramami mnie tylko zdołowałaś

Ja uwielbiam kaszankę, a teraz w ciąży, to już w ogóle mogłabym jeść ją na okrągło

współczuję bólu gardła, płucz sobie olejkiem z drzewa herbacianego - kilka kropli na pół szkl ciepłej wody - przejdzie nawet jak już masz ropę na migdałach.

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Rety, ciężko urodzić 5 kg dziecię.
moja koleżanka urodziła sn takiego synka, ale takie miała problemy potem - wypadanie pęcherza, operacja kręgosłupa, plastyka pochwy. Nawet ktoś namawiał ją, żeby pozwała szpital, bo powinna mieć cc, lekarze wiedzieli, że jest duże dziecko. I u niej to raczej duża głowa dziecka niż waga sama w sobie. Ale ten mały wyglądał na półroczniaka po urodzeniu, a potem był nawet drobnym chłopcem.
Stary 2015-01-20, 09:16   #169
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

jagodowa, ja moze dzisiaj przysiade i poszukam jakiegos konkretnego materaca. Jak cos znajde to sie podziele

ehh czas wstawac... a tak mi sie nie chce:/ nie wyspalam się, Młody od rana tlukl mi sie po pecherzu;p
Ja, wczoraj puściłam mega kazanie Tż, darłam się ile wlezie Na koniec zaczęłam się śmiać i się posikałam

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Zdrówka życzę

Stary 2015-01-20, 09:17   #170
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ja, wczoraj puściłam mega kazanie Tż, darłam się ile wlezie Na koniec zaczęłam się śmiać i się posikałam
Stary 2015-01-20, 09:25   #171
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
współczuję bólu gardła, płucz sobie olejkiem z drzewa herbacianego - kilka kropli na pół szkl ciepłej wody - przejdzie nawet jak już masz ropę na migdałach.

moja koleżanka urodziła sn takiego synka, ale takie miała problemy potem - wypadanie pęcherza, operacja kręgosłupa, plastyka pochwy. Nawet ktoś namawiał ją, żeby pozwała szpital, bo powinna mieć cc, lekarze wiedzieli, że jest duże dziecko. I u niej to raczej duża głowa dziecka niż waga sama w sobie. Ale ten mały wyglądał na półroczniaka po urodzeniu, a potem był nawet drobnym chłopcem.
Gdzie go mogę dostać? W aptece?

Cytat:
Mój Tż z tego wszystkiego nie wiedział co się dzieje i zaczął przepraszać za wszystko, nawet za to, że się posikałam

Stary 2015-01-20, 09:25   #172
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka życzę
. Apropo czy zauważacie mocz na wkładce???? Mi się to ostatnio zdarza .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:27   #173
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Mój Tż z tego wszystkiego nie wiedział co się dzieje i zaczął przepraszać za wszystko, nawet za to, że się posikałam
Ale tak normalnie, regularnie się posikałaś?
Stary 2015-01-20, 09:29   #174
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupowałam w ekosklepie używałam do odkażania pieluch wielo i do prania czasem dodawałam, ciekawe czy ten sam nadaje się do płukania gardła

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:29   #175
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
tak, w aptece.
Stary 2015-01-20, 09:30   #176
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
N

A ja wczoraj jadłam kaszankę na kolację kiedyś kaszanki nie znosiłam, ale już teraz nawet lubię. I tak zjadłam a potem zaczęłam szukać w necie czy na pewno kaszankę można jeść w ciąży i patrzę - a tu na tapecie kaszanki

O ja też Mel B lubię - ona jest tak fajnie energiczna i motywująca, a z Ewą zawsze usypiałam i się tylko denerwowałam że moja kondycja leży i
Ja już nawet nie paczam co wolno a co nie wolno, dopytałam ginki i kategorycznie zabroniła mi tylko surowego a resztę powiedziała żebym w granicach rozsądku jadła, nie wiem czy 3 kaszanki na raz to granice rozsądku ale powiedzmy że tak

Cytat:

To kaszankowa piontka Współczuję gardła, zdrówka

Cytat:
piona, lubię i jedno i drugie

tak najpiękniejsze zawsze z porodów domowych - moje marzenie

Co do odwiedzin w szpitalu to zgadzam się, też nie chciałam i przyjeżdżał tylko małż a fotki mi się podobają mega i uważam, że te kobiety wyglądają przepięknie, nie wiem jak Ci fotografowie to robią.. albo te kobiety ja wyglądałam gorzej
Piona

Cytat:
moja mała myszka pokasłuje i ma katar. Od wrzesnia nie opuściła ani jednego dnia w przedszkolu, a jak przyjechałyśmy na ferie, to przeziębiona Leżę z kompem, a ona ogląda klub przyjaciół myszki Miki

ktoś już polecał - hevea. Nie do zdarcia, wart swojej ceny.

duża dzidzia . Wymiotów współczuję.

też muszę zacząć.

ja też ryczałam przy świoniobiciu u wujka, miałam może 5 lat, a do tej pory pamiętam ten dzień - taka trauma, a tylko dźwięki słyszałam...

mi też Mel bardziej odpowiadała.

Co do truskawek - będę jadła Ja kp bardzo długo - pierwszą półtora roku, a drugą 2, 5 roku i naprawdę jadłam wszystko bez ograniczeń, może przez pierwsze 2 tyg bardziej dietetycznie. U mnie w rodzinie nie ma alergii, więc było bez problemów.
Też będę kupować ten materac Hevea, a raczej brat Tż będzie kupował razem z łóżeczkiem

Cytat:
Hej!

A krzycz na Niego na zdrowie!
Ja wczoraj byłam za to w bardzo miłosnym nastroju (naoglądalam się komedii romantycznych przez cały dzień )

Hej Wam!!

Ja dzisiaj wyjątkowo wcześniej wstałam, obudził mnie kurier z paczką z 5 10 15, jestem mega zadowolona, bardzo dobrej jakości ciuszki, gruba bawełna, super są! Polecam!

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:32   #177
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
ja kupowałam w ekosklepie używałam do odkażania pieluch wielo i do prania czasem dodawałam, ciekawe czy ten sam nadaje się do płukania gardła
Nadaje się To jeden z nielicznych olejków, które można stosować na błony śluzowe bez rozcieńczenia. Przed ciążą używałam na jakieś swędzące infekcje bożenkowe, na bolące syfki na twarzy.
On w smaku jest jak zatęchłe drewno, ale da się wytrzymać.
Stary 2015-01-20, 09:37   #178
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zauważyłam jeszcze

Cytat:
Ale tak normalnie, regularnie się posikałaś?
Tak
Nawet nie wiedziałam, że tak szybko mogę dostać się do kibelka Wracając patrzyłam, czy przypadkiem nie ma sików na podłodze Ale żeby nie było, to był mój pierwszy raz

Cytat:
tak, w aptece.
To chyba się przejdę do apteki, bo woda z solą, tantum verde i jakieś propolki guzik dają

Stary 2015-01-20, 09:57   #179
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Witajcie,
Wyżaliłam się w klubie...
Podły dzień...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:03   #180
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdrówka życzę
a ja nawet nie wiem co mi odwaliło.. jak dzwonił do mnie to byłam do rany przyłóż, szybko wrócił z pracy.. a jak wrócił to się zaczęło....... a wszystko przez to, że ja siedziałam i spisywałam co musimy jeszcze kupić i mniej więcej ile kasy pójdzie, a ten przyszedł, zadzwonił do teścia bo szuka tokarki... i się wściekłam, ze zamiast wyprawką się interesować to ten szuka kolejnych rzeczy do warsztatu oczywiście popłakałam się, wzięłam prysznic i zamknęłam się w sypialni
a on potulnie rzucił wszystko i zaczął przepraszać () i prosił żebyśmy przejrzeli allegro. a ja już miałam to w poważaniu
normalnie sama siebie nie poznaję

Cytat:
nie zdarzyło mi się

Cytat:
Ja już nawet nie paczam co wolno a co nie wolno, dopytałam ginki i kategorycznie zabroniła mi tylko surowego a resztę powiedziała żebym w granicach rozsądku jadła, nie wiem czy 3 kaszanki na raz to granice rozsądku ale powiedzmy że tak

To kaszankowa piontka Współczuję gardła, zdrówka

Piona

Też będę kupować ten materac Hevea, a raczej brat Tż będzie kupował razem z łóżeczkiem

A krzycz na Niego na zdrowie!
Ja wczoraj byłam za to w bardzo miłosnym nastroju (naoglądalam się komedii romantycznych przez cały dzień )

Hej Wam!!

Ja dzisiaj wyjątkowo wcześniej wstałam, obudził mnie kurier z paczką z 5 10 15, jestem mega zadowolona, bardzo dobrej jakości ciuszki, gruba bawełna, super są! Polecam!
łiiii tam, jedna kaszanka dla Julka, 2 dla Ciebie, co to jest

M

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości