Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 09:06   #2911
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Witam was mamuśki
Mon9- jejku jaka z Helenki śliczna pannica rośnie

ostatnio zastanawiałam się jak będzie wyglądał mój synek, bo na żadym usg nie widziałam jego buźki, jak byłam w pierwszej ciąży i miałam w 28 tc usg 4d to córka pięknie pozowała i jak się urodziła wyglądała tak samo jak na usg,
Laseux- ja muszę mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie bo na początku miałam 170/100, ale teraz to mam max 135/72 a zazwyczaj to książkowe 120/75, jeśli mogę poradzić to kup lepiej ciśnieniomierz naramienny bo daje lepsze pomiary niż ten nadgarstkowy, co prawda jest droższy ale może poszukaj na allegro jakąś promocję, ja swój kupiłam w lidlu jak była promocja za ok 70 zł

Magiusa jak tak synek, mam nadzieję że lepiej
Moja już zaczyna pociągać nosem, mąż już mnie poinformował że bliźniaczki u Martynki w grupie wczoraj tak kaszlały że myślał że płuca wyplują, kurcze mam nadzieję że córa nie złapie nic poważnego bo od września miała już 3 antybiotyki,a za tydzień dzień babci i dziadka ma w przedszkolu i balik, jak tylko coś się zacznie to przetrzymam ją w domu, oj boję się co to będzie jak się mały urodzi
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:07   #2912
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
smv super, że z pzu bedzie ok

I jak Kochana, boli dzisiaj?

Mnie tak boli pipka jak po stłuczeniu

Masz szczescie

Nooorewelka ta butelka, kocyki

debraM super piżamo-sukienka. Elegancja francja

Mon9, śliczna silna córeczka jest Twoja
Super,że z oddychaniem wszystko dobrze

A co do wiesiołka, to u Nas na SR polecają te kapsułki dopochwowo po 37 tc
Napewno skorzystam, jak obejdzie sie bez cc.
Choc, już wczoraj w szpitalu mówili że cesarke bedemiała, bo Zosia ma 2 tyg na fikołka.
I nawet gin powiedziała,że u Nas robią cc 9 dni przed terminem.
Zobaczymy co z tego wyniknie
dziekuje nic mnie juz nie boli, to syneczek mamusie pokopal na to wychodzi, a byl aktywny wczoraj i sie uparl na to miejsce no ale dobrze, bo nie chcialabym jechac znow do kliniki, a w kroczu to dosc czesto mnie ciagnie ale czytalam ze to normalne jest
Co do fikolka wyjsciowego naszych dzieci, ja czytalam w internecie ze moze nawet w 37 tyg. sie przestawic, ale to moze byc bolesne ale czy to prawda to nie wiem, niech wypowiedza sie mamusie ktore maja dzieci, bo google nie zawsze mowi prawda ;p
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:10   #2913
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
hehe dziwnie tak, ale poćwiczę
dla Helenki za kolejny kroczek Faktycznie przy niej wcześniak w 35 tygodniu to kawał dziecka, zdrówka dla malutkiej
rany wstac nie mogłam:/ o 8 się w koncu zwlekłam a tyle rzeczy mam dziś do zrobienia, zacznę od prania
A mi to oddychanie brzuchem jakoś tak samo wychodzi Nie muszę się nad tym skupiać. Może ja tak zawsze oddychałam

MaMusKA29 - a u was ospy nie ma? Bo u nas wszędzie teraz szaleje...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:11   #2914
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Aaaa, no to super niski, aż dziwne, bo to i z mąki pszennej i ze słodkim nadzieniem a do tego polane pewnie lukrem ja to mam koło 200 po wszystko jedno czym z białego "pieczywa". Czy to chlebek, bułka czy jakaś właśnie słodka bułeczka.

To Twoja szkoła powinna wszędzie zgłosić. Na tej samej zasadzie co zgłasza do ZUS. Ja rozumiem, że jest to upierdliwe, bo zawraca głowę tym babkom co tam pracują (wiem bo sama w księgowości pracuję), ale swoją pracę muszą wykonać od początku należycie.

Ja swoje też chyba po porodzie ujrzę . Chociaż wczoraj latałam po mieście ze 4 godziny jak byłam u dermatologa i były względne. Może to zależy od dnia

Bo masz zamiar kupić
Dobrze, że się ogarnęli i załatwią sprawę, a nie zostawią i powiedzą "załatw sobie sama"...

Ja już po wizycie w piekarni. Wyrwałam z rana żeby mój chlebek dostać i zrobiłam zapas na kilka dni - dobrze, że on nie usycha Zjadłam śniadanko i dzisiaj caaaaały dzień odpoczywam.

Za to noc miałam masakryczną. Najpierw TŻ zabrał całą kołdrę, potem zaczął mnie spychać z łóżka przybliżając się co i rusz do mnie, a na koniec przegiął bo zabrał mi całą poduszkę
Ja juz nie wiem jak one wygladaja, nawet stojac przed lustrem widze jak mam spuchniete, wiem ze to normalne ale powiem o tym lekarzowi i tak Nie ma dnia ani godziny zeby nie byly opuchniete, a jak pochodze z godzine poza domem, to wygladaja jakby ktos mnie skopal w tym miejscu
Stary 2015-01-20, 09:15   #2915
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja juz nie wiem jak one wygladaja, nawet stojac przed lustrem widze jak mam spuchniete, wiem ze to normalne ale powiem o tym lekarzowi i tak Nie ma dnia ani godziny zeby nie byly opuchniete, a jak pochodze z godzine poza domem, to wygladaja jakby ktos mnie skopal w tym miejscu
Pokazać nie zaszkodzi. Mój ginekolog też ostatnio się im przyglądał

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-20, 09:17   #2916
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazać nie zaszkodzi. Mój ginekolog też ostatnio się im przyglądał
Znajac mojego lekarza, spojrzy cos tam powie, ze to uroki ciazy i tyle hihi
Stary 2015-01-20, 09:19   #2917
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Wylewny, nie ma co
Ja czasami wolałabym żeby oszczędził mi opowieści o swoich "przypadkach". Ale wiem, że jest dobrym lekarzem

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-20, 09:20   #2918
crystal25
Zakorzenienie

jest moja ostatnia przesylka do odebrania dzis Niby nic, a tak sie ciesze
Stary 2015-01-20, 09:23   #2919
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
bo to prawda, a na opuchnięte nóżki to 10 min poćwiczyć pamachać stópkami, porobić wspięcia palce-pięta itp i leżenie z nogami do góry jest wtedy o wieeeeeeele lżeeej, ja to nawet tak "tańcze" prasując, bo stać w miejscu to już nie dla mnie

witam się w dniu dzisiejszym

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
ostatnio zastanawiałam się jak będzie wyglądał mój synek, bo na żadym usg nie widziałam jego buźki, jak byłam w pierwszej ciąży i miałam w 28 tc usg 4d to córka pięknie pozowała i jak się urodziła wyglądała tak samo jak na usg,
jak to jak? bęęęędzie najpiękniejszy i najcudowniejszy

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
hehe dziwnie tak, ale poćwiczę
tylko nie przesadź jak na pierwszy raz, bo za dużo tlenu wciągniesz i jeszcze zemdlejesz, najpierw próbuj po kilka razy i powoli, a później z każdym kolejnym dniem więcej i szybciej
Stary 2015-01-20, 09:24   #2920
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wylewny, nie ma co
Ja czasami wolałabym żeby oszczędził mi opowieści o swoich "przypadkach". Ale wiem, że jest dobrym lekarzem
Moj lekarz ma tutaj najlepsze opinie, itd. byl jakims ordynatorem wczesniej czy kims tam Ale czasami mam wrazenie ze sie spieszy i nie wyslucha dokladnie Tylko ze tam u nas jest 4 innych lekarzy tez, a o nim najwiecej w internecie mozna znalesc informacji Ale pomimo tego, ufam mu, i nie wiem czy nie trafilabym gdzies gorzej, to wole zostac tu gdzie jestem a najbardziej podoba mi sie zdiecie w jego gabinecie jego 4 corek w podobnym wieku, male dziewczynki, i on z zona takie to ladne
Stary 2015-01-20, 09:25   #2921
marcia45
Zadomowienie

U nas położna na SR powiedziała, że technik oddychania nas uczyć nie będzie, bo to wymyslił jakiś facet, który sam nigdy nie rodził.
I że to tak naturalne jak oddychanie w seksie, tam tez nas nikt nie uczył jak oddychac by było przyjemnie

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:26   #2922
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
bo to prawda, a na opuchnięte nóżki to 10 min poćwiczyć pamachać stópkami, porobić wspięcia palce-pięta itp i leżenie z nogami do góry jest wtedy o wieeeeeeele lżeeej, ja to nawet tak "tańcze" prasując, bo stać w miejscu to już nie dla mnie

witam się w dniu dzisiejszym

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

jak to jak? bęęęędzie najpiękniejszy i najcudowniejszy

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

tylko nie przesadź jak na pierwszy raz, bo za dużo tlenu wciągniesz i jeszcze zemdlejesz, najpierw próbuj po kilka razy i powoli, a później z każdym kolejnym dniem więcej i szybciej
sprobuje A mnie to codziennie w nocy skurcze lydek budza, a magnez biore dwa razy dziennie i nie pomaga tez
Stary 2015-01-20, 09:27   #2923
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Nocka nawet niezła, tylko raz na siku wstawałam

Pierwsze pranie dziś wstawione,ale dzisiaj raczej nie dam rady skończyć :P

Smv- super, że się wyjaśniło w pzu!

Na 12 idę do kosmetyczki, a na 16 do lekarza...a na dworze śnieg pada...nie chce mi się ruszać
Stary 2015-01-20, 09:27   #2924
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień dobry... Cóż to byłą za noc do 1;40 wierciłam nogami, dziwnie mnie bolały i nie umiałam ich utrzymać w jednym miejscu to te niespokojne nogi? I zgaga o 5 mój ukochany wstałąm do pracy, to ja siusiu i zasnęłam dalej.... i o 7 rano jak się zerwałam z łóżka! Kurier dzwonił, że będzie między 9 a 11, ehhh.... Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam śpiochy w oczach normalnie czuję się jakbym była na mega kacu...

No i czekam na wózeczek

Kurde, ja nic nie piję na lepszy poród, nie masuję krocza, czasem przed tv tylko przeponą pooddycham.. Ale dziś SR więc pewnie będą ćwiczenia i oddychanie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:28   #2925
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
U nas położna na SR powiedziała, że technik oddychania nas uczyć nie będzie, bo to wymyslił jakiś facet, który sam nigdy nie rodził.
I że to tak naturalne jak oddychanie w seksie, tam tez nas nikt nie uczył jak oddychac by było przyjemnie
ja to sobie wyobrazam jak bede krzyczec do TZ z tego bolu i bezsilnosci, a nie ze skupie sie na tym jak dobrze oddychac
Stary 2015-01-20, 09:29   #2926
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny gdzie kupowałyście te liście malin? Bo chciałabym zacząć pić
Stary 2015-01-20, 09:29   #2927
marcia45
Zadomowienie

A wczoraj jak mnie zgaga na noc złapała wypiłam te zimne mleko i pomoglo Pierwsza noc bez zgagi.

Liscie malin kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, wiesiołka też.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:31   #2928
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A wczoraj jak mnie zgaga na noc złapała wypiłam te zimne mleko i pomoglo Pierwsza noc bez zgagi.

Liscie malin kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, wiesiołka też.

Dzięki muszę u siebie takiego poszukać
Stary 2015-01-20, 09:32   #2929
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry... Cóż to byłą za noc do 1;40 wierciłam nogami, dziwnie mnie bolały i nie umiałam ich utrzymać w jednym miejscu to te niespokojne nogi? I zgaga o 5 mój ukochany wstałąm do pracy, to ja siusiu i zasnęłam dalej.... i o 7 rano jak się zerwałam z łóżka! Kurier dzwonił, że będzie między 9 a 11, ehhh.... Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam śpiochy w oczach normalnie czuję się jakbym była na mega kacu...

No i czekam na wózeczek

Kurde, ja nic nie piję na lepszy poród, nie masuję krocza, czasem przed tv tylko przeponą pooddycham.. Ale dziś SR więc pewnie będą ćwiczenia i oddychanie
Najlepszy zakup przyjdzie

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupowałyście te liście malin? Bo chciałabym zacząć pić
w jakims ziolowym polskim mi kupili ;P
Stary 2015-01-20, 09:32   #2930
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam taką cichą nadzieję, że te oddychanie chociaż na troszkę odwróci moją uwagę od bólu z dwojga złego wole skupić się na tym żeby uaktywnić przeponę i dotlenić dzieciaczka a nie na tym że mi pipke rozrywa może po to ten facet to wymyślił ?

nocne pranie wyschło czas na prasowanie bo już kolejne ciuchy się kręcą w pralce, tym razem nasze wielkoludy a nie maluszki, aż dziwnie hahaha

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-20 o 09:33
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:34   #2931
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
A mi to oddychanie brzuchem jakoś tak samo wychodzi Nie muszę się nad tym skupiać. Może ja tak zawsze oddychałam
faktycznie musze się mocno skupić na tej technice, koniecznie obserwuję brzuch i cycuchy inaczej nie wychodzi nie wierzę w to, że podczas porodu będę o tym pamietała
Cytat:
jest moja ostatnia przesylka do odebrania dzis Niby nic, a tak sie ciesze
ojej ale poleciałaś jak burza, idę dziś do rosmanna, mam nadzieję, ze hipp się gdzieś uchował, bo jak nie zostaje mi internet
kurde sprzedali nam w ikei uszkodzone drzwi do szafy, musze jechac je reklamować, dobrze w sumie, że drzwi jakoś się bez nich można przekulać, w kazdym razie póki mogę już gospodarować
Stary 2015-01-20, 09:35   #2932
crystal25
Zakorzenienie

Missandei
lejdi_aga13
Michiru

co u was kochane dawno nie pisalyscie....
Stary 2015-01-20, 09:36   #2933
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratki dla Helen. Masz naprawde bardzo dzielna corke.

Zaskoczylas mnie ze dziecko z 35 tc z waga 3 kg.wyladowalo w inkubatorze. D.mial ledwo 3080 choc ur.sie na przelomie 37/38. I na szczescie bylo wszystko ok.

Laski prosze o drobne instr. W pierwszej ciazy nic nie bralam. Teraz juz zakupilam te kapsulki z oleju wiesiolka . I od kiedy je mozna? 38 tc? Ile dziennue?

No i.mysle o tej herbacie z lisci malin...od kiedy ja mozna? Ile dziennue i z jakiej ilosci sue robi taki kubek picia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Tak od razu wieksza z tym ze na pocz.jej nie uzywalam. Do 3 mies.D.spal z nami w woombie i nieco nasza kolderka przykrytyy. Pozniej w spiworku dopoki nie zaczal sie za mocno krecic np.przwweacac przez sen i dopiero pozniej pod kolderka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ten maluch miał chyba jakis problem z oddechem bo maseczkę mu założyli z tlenem

Cytat:
Ja już wstałam

Mon Helnen poprostu cudo, taka malutka i krucutka, aż chcę ją się wziąść na recę i mocno przytulić A resztę wyprawki już macie? Poza wózkiem?

Ja nie mam upranej ani jednej rzeczy, ale jak mama przyjedzie jeszcze kilka ciuszków podokupujemy i czekam na proszki, pościel, kocyki. Wszystko zamówione.
Nouvelle bo też się zastanawiałam nad tego typu torbą, ale co jak TZ będzie wychodził na spacer, to wtedy bez torby czy inną kupujesz, czy i tak z tą?

Smv nie może być tak, że Twoje pieniądze znikną, przecież to bezprawie by było. Nawet jakbyś nie dopilnowała zmiany nazwiska. Dużo masz stresów przez ta pracę.

Ja kupiłam 120x90, ale teraz troche załuje, bo np w home and you jest fajna pościel na przecenie, taka miła w dotyku na 135x100. A bym właśnie podwijała.

Co do wiesiołka i liści malin. Ja z SR pamietam, że położna mówiła, że od 35 tyg raz dziennie herbatkę i 2 razy dziennie olej z wiesiołka. Jutro znów idę to potwierdze, bo widzę, że u nas zdania podzielone.

mam tylko fotelik, ubranka i kocyki musze sie ogarnąć bo wczesniej nie miałam głowy do tego i nie chciałam zapeszać ze nakupuje a nagle czarny scenariusz
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:37   #2934
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie musze się mocno skupić na tej technice, koniecznie obserwuję brzuch i cycuchy inaczej nie wychodzi nie wierzę w to, że podczas porodu będę o tym pamietała

ojej ale poleciałaś jak burza, idę dziś do rosmanna, mam nadzieję, ze hipp się gdzieś uchował, bo jak nie zostaje mi internet
kurde sprzedali nam w ikei uszkodzone drzwi do szafy, musze jechac je reklamować, dobrze w sumie, że drzwi jakoś się bez nich można przekulać, w kazdym razie póki mogę już gospodarować

ciesze sie bardzo, teraz domowe porzadki, przygotowania drobne, spakuje jeszcze syneczka, i oczekiwanie na porod w marcu
a macie nature? U mnie w Gorzowie, byl rosmann, ale byla tez natura, taki kosmetyczny, moze tam sa z hippa
Nie cierpie robic reklamacji, kupujesz, a tu d..... do naprawy
Stary 2015-01-20, 09:38   #2935
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi się wydaje, że to w trakcie porodu organizm sam się przestawi na takie oddychanie. Z resztą w bólu ja bym nie umiała myśleć "oddychaj tak, oddychaj tak"...

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-20, 09:40   #2936
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczyny, najważniejsze aby przy porodzie nie ściskać mięśni twarzy, bo automatycznie jak się ściska twarz to u dołu też się robi zacisk!! Położna nam mówiła, aby rozmawiać z partnerem, ruszać buzią, cokolwiek byle tylko przy skurczu dodatkowo nie spinać twarzy.
I robiliśmy ćwiczenie, które faktycznie to udowodniło, także laski gadać i nawijać, jak zawsze
Mój Tż wie, że ma mnie ciągle o coś pytać przy porodzie, zagadywać, pewnie w praktyce wyjdzie gorzej, bo zaniemówi, ale warto spróbować Może akurat będzie lepiej
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:40   #2937
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ten maluch miał chyba jakis problem z oddechem bo maseczkę mu założyli z tlenem

mam tylko fotelik, ubranka i kocyki musze sie ogarnąć bo wczesniej nie miałam głowy do tego i nie chciałam zapeszać ze nakupuje a nagle czarny scenariusz
ale teraz juz masz zielone swiatelko i mozesz zaczac pewnie zakupy.... Mam nadzieje ze sprawia ci one duzo radosci, tak duzo, jak te nasze, kiedy kazda z nas cos kupuje
Stary 2015-01-20, 09:42   #2938
niunia_ona
Zakorzenienie

witam się po śniadanku i z czekoladą w ręce a obok goraca cytryna

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 09:42   #2939
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sie bardzo, teraz domowe porzadki, przygotowania drobne, spakuje jeszcze syneczka, i oczekiwanie na porod w marcu
a macie nature? U mnie w Gorzowie, byl rosmann, ale byla tez natura, taki kosmetyczny, moze tam sa z hippa
Nie cierpie robic reklamacji, kupujesz, a tu d..... do naprawy
niesttey natury nie uświadczę, tylko rossman mi został
Cytat:
Mi się wydaje, że to w trakcie porodu organizm sam się przestawi na takie oddychanie. Z resztą w bólu ja bym nie umiała myśleć "oddychaj tak, oddychaj tak"...
oby żeby nie było później, ze mnie zaczną rugac za złą taktyke oddychania bo się pewnie jeszcze bardziej zestresuję i będą jaja
Stary 2015-01-20, 09:43   #2940
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek
Smv ,super że się wyjaśniło i chociaż tym się nie musisz przejmować.

Crystal, ja miałam tak opuchnięte nogi, że miałam wrażenie, że mi skóra pęknie i strasznie bolały, nie wiedziałam co z nimi zrobić. Ale na szczęście,póki co mam to za sobą a pomogło mi picie pokrzywy jeśli napar z samej pokrzywy takiej kupionej w zielarskim to się rzadziej pije a herbatkę piję codziennie oprócz tego, że jest zdrowa,świetnie wpływa na skórę,paznokcie,włosy to jeszcze jest smaczna. Polecam wypróbować

Z krótkim spaniem to już tak będzie dziewczyny. Nasze organizmy zaczynają się przygotowywać do dzidziusiowego wstawania.

Nie wiem czemu,ale od kilku dni męczy mnie myśl, że mała będzie miała owiniętą pępowinę na szyji strasznie się tego boję
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości