|
|
#2431 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Dot.: Jakie macie pierścionki zaręczynowe? cz. II
Cytat:
Co do Twojego pierścionka to zupełnie nie mój gust no i kamień trochę za mały.
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Pierścionek jest ładny, w części w której znajduje się oczko nie jest wcale taki cienki - raczej jak na zaręczynowy to normalnej grubości - ja co prawda mam mega gruby, ale chyba dziewczyny tutaj nie uznały go za zbyt atrakcyjny
Ten twoj jest chudszy tylko od spodu, to w niczym nie przeszkadza. Mój facet upierał się, że w jego rodzinie jest tradycja na srebrne pierścionki zaręczynowe (ja chciałam złoty) i to wcale nie dlatego, że był sknerą a dlatego, że nie pytał swoich sióstr i nie wiedział, że ich pierścionki są z białego złota i platyny a nie ze srebra choć wyglądają podobnie. Faceci czasem nie ogarniają takich spraw. Ważne, żeby życie dobrze się układało
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Przyczajenie
|
Serio, nie widać, że jest mega cieniutki... Z daleko w ogóle nie widać nic...
boje się, że go rozwale od spodu, jak o cos np mocniej uderzę.. pierscionek mi sie w miare podoba, ale moglbyc odrobinę szerszy. Edytowane przez braunwater Czas edycji: 2015-01-19 o 18:00 |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Przyczajenie
|
Nigdy nie bylo takiej sytuacji, zeby sie tak zachowal, dlatego sama jestem zdziwiona i troche zawiedziona....
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli Ci się podoba, choć jest cienki wg Ciebie? Bo wcześniej pisałaś że nie podoba Ci się...
Wcale nie jest aż taki cienki, przynajmniej na zdjęciu które wstawiłaś. Niektóre dziewczyny z forum miały cieńsze
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Ile się ostatnio pierścionków pojawiło, gratuluję Wam dziewczyny
![]() braunwater, myślę, że tak naprawdę problem nie tkwi w pierścionku, a w Waszym związku. |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
braunwater czyli jednak ci się podoba? wcześniej pisałaś że nie trafił drugi raz w twój gust. Myślę że problemem nie jest pierścionek lecz komunikacja w związku i nieszanowanie twojego zdania. Może porozmawiaj z narzeczonym na spokojnie, wytłumacz, zapytaj dlaczego ten pierścionek skoro wskazałaś inny. Może spokojna rozmowa wyjaśni sytuację.
|
|
|
#2439 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- o to, to też bym chętnie zobaczyła, bo przymierzałam takie na Targach i mi się mega spodobały
|
|
|
#2441 |
|
żona bez ogona
|
Wiesz, może Twój facet po prostu chciał Ci kupić diament - narzekałaś, że dostałaś srebro zamiast złota to poszedł i wymienił na złoto. Wydaję mi się, że bał się, że znowu go odeślesz jak wróci z jakąś cyrkonią, bo pierścionek nie będzie wystarczająco dobry (bądź drogi) dlatego zrobił tak jak zrobił. Skoro już rozmawialiście o zaręczynach i wiedziałaś, że Ci się oświadczy to trzeba było iść z nim i sobie ten pierścionek wybrać. Widziałam, że nie jedna z dziewczyn tutaj tak robiła.
|
|
|
#2442 |
|
Przyczajenie
|
Nie chciał, żebym z nim szła... więc nie poszłam...
Srebro kupił, mimo iz wiedział, że mam uczulenie i nie bede mogla nosic.. Ten mi sie w miare podoba, ale jest tak mikroskopijny, że naprawde trzeba sie przypatrzec, zeby zobaczyc, ze mam cos na palcu.... Nie zobaczycie tego na zjdeciu, bo jest przyblizenie duze zeby kamien bylo widac.... Ja mu po prostu wskazalam konkretnie, ktore mi sie podobaja i one mialy grubsza szyne i mowilam, ze nie chce takiej cieniutkiej, bo mam za grube palce do tego. Ale mnie po prostu zlekcewazyl.. i mi przykro choc on problemu nie widzi... Na zdjeciach wyglada obraczka na sporą... ale teraz zmierzylam i w najszerszym miejscu ma 3 mm, a w najcienszym 1.5.... Edytowane przez braunwater Czas edycji: 2015-01-19 o 18:02 |
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
braunwater mi się podoba Twój pierścionek, ale myślę tak jak dziewczyny, że problemem nie jest pierścionek tylko narzeczony.Porozmawiaj z nim poważnie, czemu tak zrobił. Zwłaszcza czemu kupił srebrny pierścionek, skoro wie, że masz uczulenie?
![]() Z ciekawości zmierzyłam swój: obraczka w najszerszym miejscu 2 mm, w najcieńszym 1 mm, kamień 2mm średnica. Jak na brylant mi pasuje Jakby to był szmaragd to wtedy wolałabym większy
|
|
#2444 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Moim zdaniem 3 mm to wcale nie tak mało
Edytowane przez turkusowapoziomka Czas edycji: 2015-01-19 o 18:39 |
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2446 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
gratulacje ![]() Bardzo ladny
|
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm z mojego postu wynika, jakbym pisała o obrączce ślubnej i chyba o to ci chodzi? A mnie chodziło o to, że w obrączce pierścionka mam te diamenciki. Taka obrączka ślubna też by mi się marzyła - mierzyłam kiedyś koleżanki i do pierścionka wyglądała cudnie
Na żywo jest bardziej niebieski, bo to tanzanit, nie wiem czemu mój aparat robi go takiego fioletowego
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pogardziłabym, o nie
|
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Przyczajenie
|
Specjalnie się zarejestrowalem by zobaczyć te Wasze cudeńka. Dziewczyny nie przejmować się to jest tylko glupi pierścionek, jednemu sie podoba, drugiemu nie, najważniejsze że poczynił krok.
braunwater Jeżeli chodzi o moje zdanie co do cienkości to wolalbym grubszy, tylko dlatego że może się pogiąć, ale jeżeli będziesz uważać może nie będzie źle. Góra ladna, dól pierścionka nie, ale z drugiej strony kto patrzy na spod pierścionka, to góra jest eksponowana. ![]() Ten z tanzanitem calkiem, calkiem, drogi taki? ![]() No a ja mam taki problem że bylem u jubilera z dziewczyną i chcialem się tylko spytać czy się wybrany podoba, mówilem by na cenę nie patrzyla. W gust trafilem bo Jej się podobal z niewielkim brylancikiem. Zamowilem go, jednak teraz chcialem się podrażnić mówiąc że jednak nie będzie mnie stać na taki i mogę kupić tańszy np. z cyrkonią. Jest niezadowolona. Jest mi przykro, bo chyba to nie powinno mieć znaczenia jaki? Chcę Ją teraz nie ziemie sprowadzić by myślala że nie dostanie drogiego, najwyżej potem niech się cieszy. A tak po za tym się wszystkiego odechciewa gdy slysze że tańszy nie bo nie. Nie tego się spodziewalem. A może ja źle postępuje? Coś doradzicie? |
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Braunwater pierścionek nie jest zbyt cienki, ja bym powiedziała, że normalny...mój tż też wybrał pierścionek inny, niż ja chciałam, tzn. u nas było tak, że miał dwa do wyboru i wybrał nie mojego faworyta... nie martw się grubością, zawsze będziesz mogła dołożyć obrączkę i już inaczej będzie wyglądał pierścionek...będzie gorzej jak od najbliższych usłyszysz, że jest za cienki, ja tak usłyszałam od teściowej, w końcu to jej syn wybierał pierścionek
|
|
|
|
#2454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
poza tym, po co takie podchody? Chcesz zobaczyć czy jest materialistką? Był na to czas przez X lat związku, nie uważasz? Piszesz, że nie ma chyba znaczenia jaki pierścionek. Byłam raz w życiu świadkiem jak dziewczyna odmówiła przyjęcia zaręczyn bo pierścionek nie taki. Na wizażu też zdarza się czytać o tym, że dziewczyny nie są zadowolone z pierścionka. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-01-20 o 00:34 |
|
|
|
|
|
#2456 |
|
żona bez ogona
|
Jak dla mnie odmówienie zaręczyn z powodu tego, że pierścionek nie taki jest mocno słabe. Chociaż w sumie, patrząc na to, że oświadczyny już naprawdę mało kiedy są tą faktyczną niespodzianką... świadczy chyba o brakach w komunikacji partnerów albo chęci zachowania pozorów. "Na pierścionek nakieruję, ale nie pokażę go całkiem, żeby mieć niespodziankę" no to teraz ma niespodziankę
![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- kontento a co do tego sprawdzania narzeczonej czy jest materialistką czy nie to zgadzam się z kisielova. Wydaję mi się, że ona jest rozczarowana, bo nastawiała się na coś innego.
|
|
|
#2457 |
|
Konto usunięte
|
Kontento, bardzo słabe zachowanie z twojej strony. Dziewicznie sie nie dziwię.
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się jej nie dziwię. Natura kobiety jest złożona, mężczyźni mogą tego nie rozumieć. Zaręczyny to duża okazja (dla wielu kobiet poza ślubem najważniejsza) i pierścionek powinien być piękny i nie tani, z najmocniejszych materiałów, ponieważ przyjęło się, że to dowód miłości. Co innego jak się nie ma kasy i obie strony o tym wiedzą, wtedy idą na kompromis. Mój facet zarabia dużo, jednak nie chciałam żeby wydał na pierścionek przysłowiowe 3 wypłaty, bo 1. z czego byśmy żyli? 2. gdzie ja bym nosiła taki wielki diament? Ale on też proponował cyrkonię - bo podobna, bo gołym okiem nie poznasz i bo z cyrkoniami były ładniejsze modele pierścionków. Nosz kurde. Natura kobiety jest zawsze trochę próżna i zachłanna, w ten dzień chce wiedzieć, że jest wyjątkowa i droga swojemu mężczyźnie (nawet dość dosłownie droga).
|
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
boski
![]() Co do tej wypowiedzi o facecie, który dał nie taki pierścionek... Ok. jakby nie wiedział co lubisz... ewentualnie byłoby można zrozumieć. Mój tż zanim się oświadczył - a nic nie podejrzewałam. Najpierw się zorientował co mi się podoba - często oglądam biżuterię ![]() Również bym się zastanowiła nad takim facetem, bo skoro wiedział co lubisz, czego nie możesz nosić to powinien się tego trzymać
Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2015-01-20 o 11:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Ten twoj jest chudszy tylko od spodu, to w niczym nie przeszkadza. Mój facet upierał się, że w jego rodzinie jest tradycja na srebrne pierścionki zaręczynowe (ja chciałam złoty) i to wcale nie dlatego, że był sknerą a dlatego, że nie pytał swoich sióstr i nie wiedział, że ich pierścionki są z białego złota i platyny a nie ze srebra choć wyglądają podobnie. Faceci czasem nie ogarniają takich spraw. Ważne, żeby życie dobrze się układało

też bym chętnie zobaczyła, bo przymierzałam takie na Targach i mi się mega spodobały

Na żywo jest bardziej niebieski, bo to tanzanit, nie wiem czemu mój aparat robi go takiego fioletowego