Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 10:10   #181
LuckyLove
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Ooo men .... kaszanka i wątróbka chyba seee rzygne bleee.

Ruska ja też swego czasu wolalam Mel , co prawda posiadam kilka płyt Ewki ale chyba ćwiczenia z nią mnie bardziej chyba demotywowały (...) były ciężkie, nie radziłam sobie, wkurfiało mnie ,że ona wykonuje je z taką lekkością i ze słowami "Spokojnie, oddychaj..." a ja już wszystkich Świętych widziałam A Mel ma fajne 10min ćwiczenia przy czym fajnie mówi i taka weselsza jest moim zdaniem NOoooo i przyda mi się po porodzie bo to siedzenie w domu mi chyba nie służy , ciągle coś podjadam i te cholerne słodycze mnie nie opuszczają Od kąd jestem w domu to waga szybciej leci w górę :/

No i nie omieszkam przyczepić się do tematu odwiedzin w szpitalu !
Ja jestem pewna, że nie chce odwiedzin oprócz męża mego pierworodnego To ma być czas dla naszej 3. A nie chce gderania nad głową co powinnam właśnie robić jak postępować z dzieckiem itd. a moja teściowa ma tendencje do udzielania rad na siłe z nakazem, że właśnie dokładnie tak muszę postąpić. No i co do zdjęć ... Małego owszem Ale jaaa ? o nie taka umęczona i wgle no gdziesz. Nie przeszłoby to. :P

No nic kończę pić kawulca, czas się ogarnąć i leciec na jakieś zakupy na obiad Nie mogłam spać w nocy a przed 9 już byłam na nogach - byłam pewna że na zwolnieniu bedę spać aż oczy mi zgniją a tu upa. Czy mogę spać w nocy czy nie to i tak budzę się po 8 :P
Stary 2015-01-20, 10:14   #182
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Ruska ja też swego czasu wolalam Mel , co prawda posiadam kilka płyt Ewki ale chyba ćwiczenia z nią mnie bardziej chyba demotywowały (...) były ciężkie, nie radziłam sobie, wkurfiało mnie ,że ona wykonuje je z taką lekkością i ze słowami "Spokojnie, oddychaj..." a ja już wszystkich Świętych widziałam A Mel ma fajne 10min ćwiczenia przy czym fajnie mówi i taka weselsza jest moim zdaniem NOoooo i przyda mi się po porodzie bo to siedzenie w domu mi chyba nie służy , ciągle coś podjadam i te cholerne słodycze mnie nie opuszczają Od kąd jestem w domu to waga szybciej leci w górę :/

Ja jestem pewna, że nie chce odwiedzin oprócz męża mego pierworodnego To ma być czas dla naszej 3. A nie chce gderania nad głową co powinnam właśnie robić jak postępować z dzieckiem itd. a moja teściowa ma tendencje do udzielania rad na siłe z nakazem, że właśnie dokładnie tak muszę postąpić. No i co do zdjęć ... Małego owszem Ale jaaa ? o nie taka umęczona i wgle no gdziesz. Nie przeszłoby to. :P

No nic kończę pić kawulca, czas się ogarnąć i leciec na jakieś zakupy na obiad Nie mogłam spać w nocy a przed 9 już byłam na nogach - byłam pewna że na zwolnieniu bedę spać aż oczy mi zgniją a tu upa. Czy mogę spać w nocy czy nie to i tak budzę się po 8 :P

Identycznie mam, nie będę sobie życzyła odwiedzin, oprócz TŻ i mojej siostry ewentualnie, ale teściów widzieć nie chce. Moi rodzice i tak nie przyjadą.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:15   #183
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Sylwia, dzięki :p czyli na razie wybór materaca sam się rozwiazuje

nie mowcie o czeresniach, to jest jedyna zachcianka którą mam od początku ciąży! Tylko nigdzie ich nie ma-oczywiscie chodzi mi o takie świeżutkie
akurat czereśnie i wiśnie jabłka i wiele innych widziałam na liście jako ok.
truskawy poziomy i cytrusy niestety bardzo ostrożnie... ze wzg na alergię i kolki
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:17   #184
LuckyLove
Zadomowienie

Nadzieja
Wpadam w zakłopotanie jak widzę ilości Twoich ubranek :P
Na to Ci rozm. 50 ? Swoją drogą jestem ciekawa ile z nich faktycznie wykorzystasz Ja nie szaleję z ciuchami bo trochę mam dostać od szwagierki, z doświadczenia też wiem że wszyscy w odwiedziny też z ciuchami wpadają a do tego i tak nie ma co dużo kupować bo dziecko szybko rośnie aczkolwiek nie zaprzeczam kuszą mnie niektóre ciuszki ale staram się kupować z rozsądkiem
Stary 2015-01-20, 10:19   #185
kefii
Wtajemniczenie

Mamusie pytanie
Ma któraś poduszke do spania dla kobiet w ciązy?
JAk to to jakąs firmową czy taką zwykła z all

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:21   #186
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Mamusie pytanie
Ja mam
Z Super Mami, jestem mega zadowolona
Polecam! xD[COLOR="Silver"]

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:22   #187
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Identycznie mam, nie będę sobie życzyła odwiedzin, oprócz TŻ i mojej siostry ewentualnie, ale teściów widzieć nie chce. Moi rodzice i tak nie przyjadą.
Ja moją siostrę i rodziców chętnie... ale nie chce żeby teściowie mieli problem , że taki podział zrobiłam dlatego tak zadecydowalam. Mama i tak pewnie wpadnie jeśli bedę potrzebować coś z domu a moj mąż bylby w pracy, jakoś to wykombinuję A odwiedziny dopiero w domu.. Chociaz obawiam się że moja teściowa to wtargnie tam tak czy inaczej to byłoby nie w jej stylu gdyby uszanowała moją decyzję. A wścieknę się wtedy na bank.
Stary 2015-01-20, 10:24   #188
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie pytanie
Motherhood chyba większość z Nas tutaj taką ma
ja ogólnie jestem zadowolona.

ja mam trochę ubranek na 56 a tak to na 62 ;P muszę jeszcze kupić ze 2 pajace, bluzy i jakieś spodenki.. w razie czego sklepy pootwierane, allegro 24h/365 dni w roku

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:24   #189
201606011622
Konto usunięte

201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:36   #190
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie pytanie
Ja mam motherhood i nie wyobrażam sobie już bez niej spać zresztą moje dziecko też na niej zasypia .

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

U Nas nie wolno wchodzić na oddział z czego jestem zadowolona . Dziecko przez szybę zobaczą. Przyjdzie tż z małą, mama, tata, siostra a teście do domu pewnie bo zawsze teściowa ma dużo pracy a co za tym idzie przywiezie mi pewnie obiady na cały tydzień kocham moją teściową za przetwory i za to, że specjalnie dla mnie gotuje .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:37   #191
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Strzalka miło mi

Bardzo się cieszę, że wam się podoba... Aż jestem z siebie dumna

Ruskaa, ja nie mam nic przeciwko oglądaniu takich zdjęć na stronie internetowej gdzie tych ludzi nie znam itd... Pozwala mi to myśleć ze poród to coś na prawdę pięknegp
Ale co innego gdybym to ja miała takiego fotoreportera na porodowce. Oj nie... Co to to nie.

A co do porodu rodzinnego, nawet nie muszę o tym z S. rozmawiać... Wiem dobrze, że sam się w rejon Bożeny nie zapędzi podczas wypychania synusia on słabnie na widok krwi, więc mam go z głowy
dokładnie, oni wiedzą Bożena to teren nie do oglądania podczas porodu hahaha mój też odleci jak zobaczy krew :P

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
piona, lubię i jedno i drugie

tak najpiękniejsze zawsze z porodów domowych - moje marzenie

Co do odwiedzin w szpitalu to zgadzam się, też nie chciałam i przyjeżdżał tylko małż a fotki mi się podobają mega i uważam, że te kobiety wyglądają przepięknie, nie wiem jak Ci fotografowie to robią.. albo te kobiety ja wyglądałam gorzej

Taa, a mój nie mógł się doczekać aż zobaczy syna i sobie stanął obok położnej
fakt, niektóre zdj oglądałam kiedyś i potrafią być ładne, ale i tak bym nie chciała. Dla porodówka to nie miejsce do sesji zdjęciowych :P tylko dziecko.

hahahaha niezły małżonek

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Ja, wczoraj puściłam mega kazanie Tż, darłam się ile wlezie Na koniec zaczęłam się śmiać i się posikałam

Zdrówka życzę

Cytat:

fuuuuuuj też nie lubię

dokładnie, mamy to samo zdanie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość

ja już po pobieraniu, jadę odebrać za chwilkę kocyk

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 11:03   #192
Izuniaa89
Zakorzenienie

Hej.
U nas wszędzie panuje jelitowka i mnie coś łapie:/

Dzisiaj wizyta u gina
Stary 2015-01-20, 11:13   #193
karol_ak
Raczkowanie

heja

mnie też obudził kurier grrrr rano wybieram syna do żłobka, mąż go zawozi i jak się znowu położę to mogłabym spać do południa za chwile uraczę się kawką może będzie milej

widzę że humorki ciążowe na tapecie ech te chłopy muszą mieć teraz do nas duuużo cierpliwości

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
woow! jestem pod mega wrażeniem! chciałabym być tak zmotywowana.... mój tż wraca o 20.30 i zawsze czekam na niego z kolacją (czasem to obiad) żeby nie jeść sama a potem często otwiera sobie piwko a ja coś słodkiego

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

widziałyście?
http://www.birthphotographers.ca/blo...t-another-baby
no znam ten ból od miesiąca udaje mi się nie dojadać wieczorem przekąsek ale łamie sie jem owoce, ponoć na noc niezdrowo ale już wole pomarańczkę niż czipsem

w temacie zdjęć, uważam że są piękne, piękne ! wspaniałe ujęcia, wszystko w takiej pełnej miłości atmosferze, emocje rodziców i ich wzajemne relacje, miodzio cudowna pamiątka na całe życie
oglądnijcie sobie fotosisters
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 13:31   #194
ruskaa
Wtajemniczenie

No wróciłam jak mówiłam byłam po kocyk (znalazłam na tablicy ogłoszenie)nowy kocyk mięciutki za 10 zł do tego wzięłam rampersa nowego, bo Pani miała za 8 zł i książeczka nowa za 10 zł
Mąż przywiózł kolejną siatę ciuszków od brata , no już stop :P
tylko większe
Zrobiłam zakupy i robię domową pizze, ale tym razem na cieniutkim cieście, bo małż sobie zażyczył

Kutfa czekam na kuriera i go dziś nie było
materac miał mi przynieść i te ciuszki z licytacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150120_132057.jpg (117,1 KB, 29 załadowań)

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-20, 13:43   #195
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
No wróciłam jak mówiłam byłam po kocyk (znalazłam na tablicy ogłoszenie)nowy kocyk mięciutki za 10 zł do tego wzięłam rampersa nowego, bo Pani miała za 8 zł i książeczka nowa za 10 zł
tylko większe
Zrobiłam zakupy i robię domową pizze, ale tym razem na cieniutkim cieście, bo małż sobie zażyczył

za zakupy.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 13:52   #196
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
za zakupy.
Powiem, że mi się fartło i częściej będę szukać na tablicy itp bo fajne rzeczy można dorwać w dobrych cenach

a zadecydowałam, że do wózka kupię ten zestaw minky co Lucky dodała, podusia z kocykiem bo cena fajna i wzory

a co tu taka cisza od kilku h ? bo myślałam, że to mi się coś zepsuło

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-20, 14:03   #197
kefii
Wtajemniczenie

No to chyba mnie przekonalyscie i sobie tez kupię bo kręgosłup boli jak cholera

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ja do wozk zamówiłam na lato letni kocyk z poduszką a na jesien i zime man grube koce choc kusi mnie ten z tym manki ale to tez zamowie u koleżanki.

Nie moge wejsc na wizaz z lapka a z komórki wyskakują reklamy ze ledwo da sie cos przeczytac. Przez tapa nie da sie wejsc. Nie wiem co jest grane

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 14:11   #198
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to chyba mnie przekonalyscie i sobie tez kupię bo kręgosłup boli jak cholera

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ja do wozk zamówiłam na lato letni kocyk z poduszką a na jesien i zime man grube koce choc kusi mnie ten z tym manki ale to tez zamowie u koleżanki.

Nie moge wejsc na wizaz z lapka a z komórki wyskakują reklamy ze ledwo da sie cos przeczytac. Przez tapa nie da sie wejsc. Nie wiem co jest grane

i to pewnie dlatego taka tu cisza
ja normalnie z lapka weszłam i wszystko działa.
Tak polecam poduszkę, ja odkąd kupiłam czuję się super, plecy nie bolą i małż się do niej dobiera i śpimy razem :P

Co myślicie o takim zestawie ? wózek będę mieć szary, kocyk z podusią do wózka granatowo-czerwony wybrałam i myślę o tej szaro-czerwonej torbie i termoopakowaniu.

http://allegro.pl/babyono-torba-dla-...967995669.html

http://allegro.pl/babyono-termoopako...000963609.html

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-20, 14:26   #199
jagodowa07
Zadomowienie

Mi przez tapatalk działa ale przez komputer nie chce wejść już myślałam że mi w pracy wizaż zablokowali
Stary 2015-01-20, 14:55   #200
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
tylko większe

śliczne!
A mi dziś przyszły body babaluno (cudna nazwa ), małżowi też się podobają. Idę po włóczkę na kocyk - może będą mieli jakąś fajną

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-01-20 o 14:56
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 14:57   #201
agnes188
Zakorzenienie

Mi normalnie chodzi na tapatalku bylam na spacerku wlasnie. Sniegu napadalo rano ale juz sie rozpuszcza.a jak u was pogoda ?

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 15:55   #202
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Powiem, że mi się fartło i częściej będę szukać na tablicy itp bo fajne rzeczy można dorwać w dobrych cenach

a zadecydowałam, że do wózka kupię ten zestaw minky co Lucky dodała, podusia z kocykiem bo cena fajna i wzory

a co tu taka cisza od kilku h ? bo myślałam, że to mi się coś zepsuło

Też dużo patrzę na tablicy - tam więcej os. wystawia coś bo się za to nie placi tak jak na allegro

JeeejjQ mi się tak marzy ten zestaw Minky a wzorów to mi się tam tyle podoba że ciężko wybrać. No cudne to

Wkońcu się odrobiłam. Zakupy, obiad, sprzątanie, pranie Padam na ściuk ! :P

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Ruska , świetna ta torba i termoopak. Bo ja zamowiłam też z babyono i jest tak beznadziejne że wgle go nie użyję ,,, nie dość że śmierdzi okrutnie to w środku zamiast tej folii bądź czegos jest styropian
Stary 2015-01-20, 15:57   #203
agnes188
Zakorzenienie

Lucky to teraz tylko.lezec jak sie narobilas.
Ja na tablicy przegladam wozki. Bo caly czas sie zastanawiam czy jak w dobrym stanie znajde to czy nie kupic uzywanego a pozniej jakas lepsza spacerowke. Jeszcze troche czasu mam i rozkminiam rozne opcje. Ale fakt na tablicy dobrze sie przeglada bo zawsze mozna sie umowic.i podjechac obejrzec

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Lucky moje termoopakowanie tez.jest z babyono smierdzi niesamowicie nie wiem czy to sie wymyc jakos da. W kazdym badz razie dobrze ze tanie bylo bo moze nawet go nie uzyje

Stary 2015-01-20, 16:02   #204
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Lucky to teraz tylko.lezec jak sie narobilas.
Ja na tablicy przegladam wozki. Bo caly czas sie zastanawiam czy jak w dobrym stanie znajde to czy nie kupic uzywanego a pozniej jakas lepsza spacerowke. Jeszcze troche czasu mam i rozkminiam rozne opcje. Ale fakt na tablicy dobrze sie przeglada bo zawsze mozna sie umowic.i podjechac obejrzec

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Lucky moje termoopakowanie tez.jest z babyono smierdzi niesamowicie nie wiem czy to sie wymyc jakos da. W kazdym badz razie dobrze ze tanie bylo bo moze nawet go nie uzyje

Aaa daj spokój, okropieństwo :/ Ciężko będzie to wymyć bo w środku jest styropian :/

Stanowczo odradzam ! -------------->

http://www.babyono.com/termoopakowan...z-wkladem.html

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-01-20 o 16:03
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 16:04   #205
agnes188
Zakorzenienie

Lucky mam mawet identyczny wzor do jakiego podalas link.
Ja to chyba wyniose na balkon jak bedzie ladna pogoda i niech sie przewietrzy pare dni jak nie pomoze to wywale i wcale plakac po tym nie bede bo to i tak mialo byc takie w razoe gdyby.

Stary 2015-01-20, 16:21   #206
LuckyLove
Zadomowienie

Agnes, ja wczoraj wyniosłam na balkon, żeby mi się reszta rzeczy od tego nie za śmierdziała, zobaczę za kilka dni czy to coś dało.
Stary 2015-01-20, 16:23   #207
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Lucky mam mawet identyczny wzor do jakiego podalas link.
Ja to chyba wyniose na balkon jak bedzie ladna pogoda i niech sie przewietrzy pare dni jak nie pomoze to wywale i wcale plakac po tym nie bede bo to i tak mialo byc takie w razoe gdyby.
Dziewczyny, a do czego takie coś? Jak się karmi mm i wychodzi na spacer, tak? Bo nie wiem, czy ma jeszcze jakieś zastosowania?
Wróciłam bez włóczki, allegro pozostaje ulubionym sklepem
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 16:25   #208
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes, ja wczoraj wyniosłam na balkon, żeby mi się reszta rzeczy od tego nie za śmierdziała, zobaczę za kilka dni czy to coś dało.
No to daj znac moje lezy samotnie w szufladzie ale moze wyjme bo jeszcze szuflada bedzie 'pachnaca'
Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a do czego takie coś? Jak się karmi mm i wychodzi na spacer, tak? Bo nie wiem, czy ma jeszcze jakieś zastosowania?
Wróciłam bez włóczki, allegro pozostaje ulubionym sklepem
Tak. Ja to kupilam z mysla o herbatkach ale przewaznie butelke z mm mamy wkladaja

Stary 2015-01-20, 16:28   #209
grubaRyba
Raczkowanie

Wpadłam tylko powiedzieć, że szlafroki w biedrze przecenione na 18,99. Pamiętam, że któraś Was o nim wspominała
Lecę nadrabiać
Jutro powtórka glukozy
grubaRyba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 16:37   #210
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

ehhh no w końcu mi cały dzień wizaz nie chciał się załadować nie dobry

ruska slodkie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości