|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Hej.
Jull ja osobiście bym nie ryzykowala z kp w ciąży. Tu trzeba stanowczej decyzji. Myślę że będzie ciężko ale synek się przyzwyczai. A co by było gdybyś z dnia na dzień straciła pokarm? Nie było by już alternatywy. Decyzję podejmujesz ty. W tym wypadku coś za coś. My już wstalysmy dawno. Powoli będziemy się zbierać na szczepienie. Na razie zuzka śpi.
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Hej
![]() Ja jak zwykle nadrabiam na raty i większość już zapomniałam. Wybaczycie? ![]() Aga brawo za drugi ząbek i kciuki za test ![]() Jul brawo dla Bertusia za wypicie Pepti. Ja bym się wstrzymała ze staraniami póki karmisz. Nie ma co ryzykować. Wik brawo dla Ani za butlę Mako u nas tak właśnie było że podkurczanie nóżek to była kolka. Oby u Was szybko ona przeszła. A my może też zaczniemy znów starania wiosną/latem. Bardzo bym chciała mieć dzieciaczki w podobnym wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy 9,5 miesiaca kp. Poza tym po odstawieniu przeze mnie nabialu ciagle Herbiemu cos wyskakuje. Szczerze to mam dosc domyslania sie co jem ja lub on ze go wysypuje. Tak to przynajmniwj bede miala swiadomosc, ze wysypka nie spowodowana moja dieta. No i trzeba podreperowac zdrowie w drugiej ciazy. I nabrac sil na nastepne kp. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biedny maluch sie meczy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jul super ze mały pije ![]() Kiedy zaczelyscie robic pranie dziecięcych ubranek?
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Jednak przekladamy starania na... nie wiem kiedy
![]() ![]() Aaa - dzis w ciagu dnia jeszcze nie karmilam syna piersia. Nie jest w ogole zainteresowany i sie nie domaga. Na noc postaram sie dac butle a w nocy piers na zadanie. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2015-01-20 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Jull widze ze nie do konca jestes zdecydowana co robic. Wiem ze to trudna decyzja bo sama się ciągle zastanawiałam czy jeszcze karmić czy odstawić.
Bertus nauczy się pić z butli prędzej czy później tylko trzeba podstawiac. Moja zuzka taka dzielna dziś była. Nie zaplakala przy szczepieniu wcale. Waży ok 6600 g. Myślałam że więcej a tu psikus.
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś jak byłam około 30 tygodnia God 6600 i już jesteście na pampersach 4? powiedz mi jak jest z ich wielkością?? bo my ważymy 7300 i jak na razie nie mam zamiaru zmieniać na 4 ale ciekawi mnie jedna kwestia dady 4 są od 9 do 18 kg a pampersy 4 są od 7-14 a 4+ do 16 i są różnej wielkości i właśnie jak to jest z ich wielkością (dad ) że od 9 do 18 kg to dziecko się mieści
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak jest z dadami bo nie używam aktualnie.
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Chyba jakoś 2 miesiące przed TP jak zaczęła się ładna pogoda na dworze i schło elegancko
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Julliete szkoda, że jednak rezygnujecie... Przykro mi ![]() ![]() ![]() Brawo za przełom z piciem bebilonu!!! ![]() ![]()
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Aga ot to. Różne są dzieci i różne pampersy. Każde inaczej leżą. Te z Ross ogólnie są chyba większe jak dady? Kiedyś używaliśmy.
Każde dziecko ma inną budowę. Nam w 4 jest dobrze.
![]() |
#2294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlody nie chcial na noc butli, odpychal reka i koniec wiec musialam wyciagac cyce. Przez caly dzien sie napelnily jak nigdy i tak jadl, jadl i jadl az zasnal ![]() Nadal bede probowac podawac butle jutro. Powoli z czasem mam nadzieje, ze sam zrezygnuje z kp. Teraz ide sie kapac i spedzic mily wieczor z Tztem ![]() A jak tobie sie Agus nie uda to raczej nie bedziesz czekac na mnie bo moze to potrwac z rok, dwa ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Jutro jade do labu zrobic sobie morfologie bo ostatnio mam zawroty glowy i czuje sie jak anemik. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No życzę szybkich starań ![]() Ja prałam koło 28tc. I tak się nie wyrobiłam została mi połowa bo w 33tc urodziłam. Także ja radzę wcześniej.
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Jagodzia a czemu urodzilas w 33tyg?
#2297 |
Zakorzenienie
|
Wody mi odeszły. W sobotę byłam u gina wszystko było ok. a w niedzielę o 18 zaczęły lecieć wody(nie sączyć bo sporo leciało) , a o 19 plusk(chlusnęło) i tyle. W szpitalu byłam koło 19.30 a o 2.15 urodziła się Lili. Także nigdy nie wiesz co Cię czeka.
#2298 |
Zakorzenienie
|
Ja w 32 tc mialam wszystko gotowe. Tez jestem zdania, ze nalezy wszystko miec przygotowane bo nigdy nie wiadomo co sie moze wydarzyc a poza tym pod konoec ciazy nie mialabym sil aby cokolwiek prac i prasowac. Lepiej odpoczywac w koncowce i nabierac sil na maciezynstwo
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Mój pracodawca (wujek tżta) zgodził się na ciążę i L4. Myślałam że będzie miał coś przeciwko, a on jest jak najbardziej za(woleliśmy się zapytać żeby problemów w rodzinie nie było)
![]() ![]()
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie 3 dady to porażka właśnie tu na nóżkach tak się beznadziejnie układają ale w sumie na to samo cenowo wychodzi jak kupię dady 4 a 3 pampersa ![]() właśnie chciałam te z rossmana wypróbować jeszcze raz ale 1 nas strasznie odparzały i sama nie wiem czy kupować trochę szkoda kasy ![]() ![]() a propo rossmana tera pampersy te zielone są w promocji po 46,99 zł za każdy rozmiar więc np w 3 wychodzi 57 gr sztuka
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Iza ja tak jak dziewczyny radzę zrobić pranie i prasowanie wcześniej ..sama zabrałam się za to niedawno bo jakoś w 35 tc..ale uważam, że zrobiłam błąd, bo już sił nie mam, nie chciałam tyle dzwigać, więc latałam z tym praniem jak ta głupia od pralki do suszarki, a przy prasowaniu myślałam, że mi kręgosłup odpadnie.
Jull co do kp i ciąży to czytałam, że z kp jest tak jak z sexem, że jak nic złego się nie dzieje z ciążą to można karmić. Także ja jakbyście jednak chcieli próbować to porozmawiałabym z ginem i tyle ![]() Jejciu jak te Wasze dzieci szybko rosną, aż mnie przeraża to, że czas tak szybko leci ... do mojego porodu zostały 24 dni i aż się boję, że lada dzień napiszę, że moja córcia kończy już rok. ALe powiem Wam, że powoli zaczynają mnie kręcić Wasze mamusiowe rozmowy, w sensie coraz bardziej interesują mnie np. pampersy czy karmienie czy cokolwiek dzieciowego to i z większym zaangażowaniem się czyta ![]() Ja się coraz gorzej czuję ( i mąż się mnie w takich złych momentach pyta czy aby na pewno szybko będę chciała kolejnego bejbika ) brzuch mnie boli coraz mocniej, jutro mam ktg i ciekawe czy tam coś będzie widać .
#2302 |
Zakorzenienie
|
a jak tam przygotowania do dnia babci i dziadka ?
![]()
#2303 |
Zakorzenienie
|
Kicia nam dobrze leżały do czasu...
A ile sztuk tych pampersow? U nas żadne nie odparzaja na szczęście. Maciejka tez tak miałam. Wszystko co dziewczyny pisały jak byłam w ciąży to czytałam ale zapomniałam hehe. Potem większą wagę do tego przykladalam. W życiu i tak intuicja się kierujesz. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Iza tez radze wcześniej bo im dalej tym ciężej i n i e chce się prac wieszać prasować... ja to jeszcze w lato robiłam i takie upały były i z zelazkiem stać to był koszmar. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Jull no pisałaś ze wam dady pasują. Moja aż tak dużo nie sika w nocy chociaż różnie bywa. Jakby nie było to zmieniam nad ranem jak się obudzi bo na śpiocha się u niej nie da. Odrazu się obudzi i będzie chciała jeść hehe.
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 kupiłam 82 sztuki w paczce 4 chyba jest 70 albo jakoś tak pewna nie jestem
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Izunia uważaj na siebie i odpoczywaj ile wlezie
![]() Aga ![]() ![]() Nooo mocno 3mam ![]() Ja chyba 2 dni przed terminem @ wmowilam sobie ze już powinnam mieć @ i zrobiłAm test hihi. Ledwo widziałam cień cienia ![]() Jul a paracetamol probowalas jak tak cierpi? Oo to 3 mam ![]() Ta cholerna kasa, u nas też dlatego tak pozno zdecydowaliśmy się na dziecko. Chciałabym drugie zanjakies 2 lata, ale czy damy radę to się okaże. Kicia Leo płacze od 9 do 12, a wieczorem ok 29, ale jak dajemy kropelki to się tak nie męczy. Jeszcze kładziemy go na godzinę-dwie na brzuszku u sieebie na brzuchu to też go rozluznia. I malz masujs brzuszek i zgina nóżki ![]() Z tego co widziałam to od czwartku w Tesco pampersy w mega pakach w promocji ![]() Pierozkowa ale fajnie, ja już tęsknię za brzuszkiem, ale mojego szkraba nie zamiebilabym na nic innego <3 Good mi też podobają się te pieluchy Tescowe ![]() Jul bidulek malutki. Krusia ![]() no to i za was ![]() Maciejka ![]() Przeleciałam z.grubsza. my byliśmy dziś na pierwszej wizycie u. pediatry. Leo.Zdrowy,.pięknie rośnie. Od wyjścia ze.szpitala (3800)) przybrał 600g (4400) ![]() A za.3 tygodnie mamy szepiejia i nie wiem jakie szczepionki wybrac ![]()
#2306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To zaczekam rok, dwa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam właśnie wczoraj przyszły kalendarze i już jedni dziadkowie dostali, drudzy dopiero jutro ![]() Od razu napiszę, coby nie siać niedomówień, test zrobiony, wyszedł czysty negatyw, bez cienia cienia nawet ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady ![]() W czym prac te rzeczy? Kupic faktycznie cos specjalnego dla dzieci? Co? Aga mam nadzieje, ze jednak xos sie zmieni ![]()
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Ale pogoda... Izunia tak specjalny proszek dla dzieci.
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
God u mnie pogoda w normie. A u Ciebie co?
#2310 |
Zakorzenienie
|
Izunia różne są proszki dzidziuś lovela jelp (po kolei coraz droższe
![]() Aga a tam może po prsotu za wcześnie ja po 13 dniach miałam cień cienia cienia a po 15 tez cień takze tentego ![]() my zaraz idziemy z tym wedzidełkiem do laryngologa a potem do dziadków z prezentem
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.