|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Ja dzisiaj również miałam problem żeby zalogować się na to forum.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Mam niestety ten sam problem z przychodnia. Ale z doświadczenia juz wiem ze wystarczy podejść do nowej i wypisać deklaracje. Z położna nie wiem niestety jak to jest, ale na dniach będę musiała to załatwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziwne z tym bólem.. i jaki podkład zamawiasz? ja tam nie mam oporów żeby zamówić tylko 1 kosmetyk, chociaż czasami mnie kusi więcej.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem narazie zpaisana w 1 przychodni,a le planuję zmienic na jakąś ktora jest bliżej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
jaka ciszaaa....
![]() ja rano nie byłam a po 11 jak chciałam usiąść to nie mogłam się zalogować ![]() wizyta była...wszystko OK...wysiedziałam się 2 godz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że położna to to samo co położna środowiskowa.
![]() Teraz nie wiem, czy dobrze rozumiem- położną sobie wybieram zamiast szkoły rodzenia, a środowiskowa to jest taka z tej przychodni do której zapisane jest dziecko, żeby przyjść z urzędu i po porodzie sprawdzić, mp. warunki socjalne, tak? ![]() Ja też 5 lat już nie mieszkam w tamtych rejonach, gdzie jest moja karta - ale zawsze jest coś innego na głowie. ![]() ![]() Okazało się, że przychodnia do której chciałabym się zapisać nie ma poradni pediatrycznej. ![]()
#3935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to w 90% gratuluję córeczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
alkamor nieśmiałe to Twoje dziecko
![]() ![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-01-20 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To na pewno dziewczynka, tylko faceci mają skłonności do obnoszenia się ze swoją płcią. ![]()
![]() |
#3940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo ja zawsze miałam pielęgniarkę srodowiskową, teraz zapisałam sie do innej, i mówiła, ze ona przychodzi od 6 tygodnia dziecka i jak kiedyś np tzreba bedzie robić jakieś zastrzyki itd, a do położnej dopiero teraz sie zapisałam, bo powiedziałam jej od razu o ciaży ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja musze się pochwalić ze wczoraj narzekałam ze jeszcze nie czuje ruchow a dzisiaj Maleństwo się rozszalalo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wydaje mi się, że jest u mnie w przychodni, bo widziałam, że gdzieś ostatnio jechały i miały wagę pod pachą ![]()
![]() |
#3944 |
Zadomowienie
|
Tez dziś cały dzień nie miałam dostępu do forum :-(
Ja też jestem pogubiona z tymi położnymi. Niedawno dopiero zmieniłam lekarza rodzinnego, do tej przychodni chciałabym też zapisać dziecko. Ale tak teraz myślę, że położna stamtąd nie będzie do mnie dojeżdżać tyle kilometrów, chyba że za dopłatą. A przecież dosyć jest juz wydatków w ciąży. Tak samo jak będzie już maleństwo. To chyba lekarz nie przyjedzie na wizytę domową, trzeba będzie dziecko ciągnąć do przychodni... |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
znajoma która rodziła ponad rok temu, mówiła, że nie miała żadnej pielegniarki ani położnej i jakoś urodziła i nie narzeka
![]() ![]() ale ja bezpieczniej będę sie czuła jak jednak te pielegniarki czasem przyjdą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
o boże, ja nie mam pojęcia jak u mnie w mieście jest z tymi położnymi.
ja chodze do takiej małej prywatnej przychodni ale na nfz. taaaaa chodze to za dużo powiedziane. ostatnio byłam tam 2 lata temu po l4 jak miałam grypsko..........ciekawe jak tam jest. chyba musze kiedyś podejść pamiętacie jak kiedyś miałyście jazde na szynke konserwową? mnie dziś coś napadło i musiałam kupić...właśnie zeżarłam chyba z połowe ![]() ani to dobre ani zdrowe, no ale kto zrozumie babe w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
a ja zrobie sobie jakieś kanapeczki
![]() ![]() ![]() któraś coś wie lub widziała na żywo te wózki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
![]() alkamor gratuluję córeczki! ![]() Cały dzień nie mogłam wejść na wizaz, a widzę, ze nawinął się temat wózków. Moja koleżanka poleca mi ten, bo sama używała, co o nim sądzicie? Z tym, że oni kupowali 2w1 i dokupowali fotelik maxi cosi http://www.bebetto.eu/produkt/20/solaris http://allegro.pl/wozek-bebetto-sola...965897046.html
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jutro będzie lepiej.. Szkoda, że nie możesz się wypisać tutaj.. lepiej by Ci było.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak to zamawiam z takich stron gdzie kosmetyki nie są dostępne stacjonarnie, więc opłaca się zamówić więcej ![]() Kurde, nie wiem co z tym bólem. Dalej mnie boli ![]() Wezmę zaraz 2 nospy i zobaczę. Wzięłam 2h temu magnocal i nic.. Zaczynam się martwić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Alkamor gratuluje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
ja od niedawna biorę regularnie no spę i magnez i mniej boli brzuch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Co do poloznej to do mnie przychodzila kilka razy po porodzie np. zdjac szwy, pokazac jak czyscic kikut dziecku itp. Za kazdym razem uprzedzala ze bedzie telefonicznie. A pielegniarka srodowiskowa przyjechala jeden raz jak Julek mial ok. 3 ms o 8 rano bez zapowiedzi. Powiedziala ze nie uprzedzaja kiedy wizyta zeby skontrolowac czy dziecko faktycznie jest i jakie ma warunki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
Jeju co to bylo z tym wizazem.
Bylam na polowkowym, u dzidzi dobrze, wdzystko spoko. Laurka pozostala dziewczynka ![]() Gorzej, ze mam plamienia i dostalam L4 ![]()
#3954 |
Zakorzenienie
|
Mnie też przechodził normalny ból.
Ale tutaj boli mnie na wysokości wzgórka, taki tępy ból. Poczytałam jeszcze na internecie i zaczynam się stresować ![]() Nie chcę siać paniki, jechać na ip ale się boję. Brzuch mam miękki w miarę.. innych objawów nie mam.
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są jakieś jeszcze jakies zdrobnieia od Laury?? jak dla mnie "Laurka" troszke cieżko sie wymawia ![]() ![]() może lekarza popytać?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zadomowienie
|
![]() gratuluje udanych wizyt ![]() mi sie Laurka kojarzy z laurka czyli kartka okolicznosciowa narysowana przez dziecko :P nic nie poradze :P my dalej nie mamy imienia dla dziewczynki wiec lepiej zeby byl facet hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tez dzis boli nad wzgorkiem ale wydaje mi sie ze to przez igraszki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.