|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Pati wizualnie zaliczone, ale to idzie na rentgena i będzie świetlona spoina czy nie ma wad, więc się dowiem za 2/3 dni czy zdałam :P
Czuję presję, bo mój szefo wyłożył na ten egzamin 2tys. :/ No nic dałam z siebie wszystko i mam nadzieję, że będzie dobrze Jak nie, to się nie pokazuję w firmie
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Witam PM z czerwca 2015, dopiero pierwszy raz jestem na tym wątku, a również 27 czerwca 2015 będę obchodzić ten DZIEŃ
Chciałabym poradzić się - jakie wybieracie/wybrałyście zaproszenia? ja szukam, przeglądam i sama nie wiem co wybrać...drogie i ładne/ tanie, ale bez szału....może macie jakąś stronę/osobę, od kogo zamawiałyście i możecie polecić??
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Welderka dobrze będzie!
![]() ja zaproszenia sama robiłam to nie poradzę nic
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nową koleżankę
![]() Ja zamawiałam na allegro osobno zaproszenia osobno koperty. Zdjęcia niżej. Przyszły identyczne ![]() Koperty ciemnoróżowe/amarant/fuksja coś tego typu.
13.06.2015 Edytowane przez Welderka Czas edycji: 2015-01-20 o 16:54 |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
PatiPee te zaproszenia są rozkladane w górę?
Zastanawia się czy drukować czy zamawiać, a te twoje nie wyglądają na skomplikowane. I mam jeszcze wstążki od zawieszek. |
|
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie można zdziałać coś samodzielnie, ale ja przyznaje, że nie mam na to czasu. Jeest wiele propozycji, ale jakoś nie mogę wybrać tej, która zrobiłaby na mnie efekt "woow". Allegro już znam na pamięć więc chyba będę szukać osób zajmujących się właśnie realizowaniem mich wizji
Zmieniając temat - Jak nastroje? Czujecie już jakąś presję? Pewnie już się chwaliłyście modelami sukienek ślubnych więc pewnie muszę poprzeglądać wątek
|
|
|
|
#3698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszej stronie jak widać, druga to miejsce gdzie się wszystko odbywa i krótka bajerka, na dole drugiej strony mamy tabelkę, kiedy się poznalismy , kiedy była pierwsza randka, kiedy zaręczyliśmy i kiedy pobieramy a na trzeciej prosimy o potwierdzenie przybycia , nry telefonów oraz wstawka o toto lotku ;-) ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
A na same ślubne melodie rozpływam się, motyle szaleją w brzuchu, ach.. i pomyśleć ,że już za kilka miesięcy będzie PO. A jak Twoje przygotowania? Aż taka wybredna jesteś? to tak jak ja, i nie chodzi o to,że wszystko brzydkie,ale o to że nie ma TEGO CZEGOŚ. ja jestem na etapie szukania ślubnych butów, idzie mi to kiepsko, ale może w końcu jakaś perełka błyśnie mi po oczach. Wrzucam moją kieckę, bo jeszcze się nie chwaliłam
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2015-01-20 o 17:55 |
|||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki PatiPee. A jaki jest rozmiar?
Ja nie czuję presji. mam inne rzeczy na głowie teraz. |
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...karolina-radek Przecudowna sala
|
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
A ja to mam hustawke trochę. Raz mi się wydaje, że jeszcze sporo czasu, a za chwilę ogarniam jak to szybko leci i myślę, że jednak mało. Sama się nie mogę zdecydować :P No i denerwuje mnie, że nie mogę wszystkiego załatwić już teraz, bo albo mało czasu, albo TŻa nie ma, albo mi się bie chce. Ja ogólnie mam problem jak muszę gdzieś jechać po coś i zawsze odwlekam. A niestety czekają mnie 4 wizyty w sąsiednim mieście w sprawach ślubu nie licząc wizyt w moim
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Pati śliczna!
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie dzisiaj robię personalizację do swoich zaproszeń i ostatnie poprawki i wysyłam. Od jutra zaczną zadruk. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
![]() A co do presji czasu to oj taaaak czuje... jak tylko zacznę myśleć to od razu mi się żołądek kurczy. Nie wiem co będzie w dniu ślubu. A suknią się chwaliłam kilka stron wcześniej. Teraz jestem na etapie szukania biżuterii srebrnej z granatem, jak się Wam rzuci coś ładnego w oczy to chętnie, chętnie zobaczę |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiessz kochaniutka jak ja Ci zazdroszczę,że jesteś na miejscu i możesz sobie rozłożyć w czasie wszystkie sprawy, nam został tylko urlop w marcu i 2 tyg przed ślubem!
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Pati, bardzo ładna suknia, jaki welon planujesz mieć ?
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Mnie jakoś co wieczór męczą myśli...Ogólnie to większość dużych spraw mam załatwione (sala, kamerzysta, zespół), ale mam jeszcze sporo do załatwienia drobnych rzeczy, ale ważnych. Ja buty zamówiłam ślubno-taneczne z firmy sensatino, będę czekać z niecierpliwością na efekty. pragne pokazać sukienkę, ale przyznaje, że tajniki wpisów są dla mnie zagadką i jakoś nie mogę się odnaleźć. wklejam link http://www.elizabethpassion.com/sukn...a-2015/e-2986t . Wybredna nie jestem, raczej mało zdecydowana. tez dlatego, że mam miliony doradców w domu i każdy oczekuje ode mnie czegoś innego
ale ja wolę zasięgnąć języka u osób, które są w tym samym momencie drogi życia co ja, a nie ciotek, które raczej myślą o swoim ślubie czy weselu i przez ich pryzmat robią mi wywody Obecnie jestem na etapie wybierania zaproszeń i zbierania/kupowania różnych dodatków (księga gości, gadżety itp.)
|
|
|
|
#3706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Różnica tylko będzie taka,że dekolt - góra sukni nie będzie prosta a w serce, bo mam dość duży biust - E więc nie pasuje mi prosty.
Welon - jeszcze nie wiem marzyłam o woalce, ale troszkę dużo zachodu z nią. Kiedy zdjąć? Jak już zdejmę chciałabym welon Czy mogę zdjąć po ceremoni a welon założyć na 1 taniec i w nim zostać? Oraz czy pasuje mi do sukni no i do MORDECZKI! nie mam pojęcia i nawet nie mam kogo zapytać za bardzo ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
#3708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już przyjedziesz do się zajmiecie głównie ślubem a nie pracą czy innymi rzeczami codziennego życia :P Mi by w zupełności wystarczyły dwa tygodnie wolnego na załatwienie wszystkiego. A tak to planuję te sprawy głównie na weekendy, bo po pracy nie mam do tego głowy, poza tym niby kończę o 15, ale ostatnio bez uprzedzenia siedzialam do 18/19, bo jest duzo zlecen, więc nie bardzo mogę coś planować. A jak przychodzi weekend to czesto wyskakuje cos innego, albo trzeba załatwić sto innych przyziemnych spraw, albo zwyczajnie mi się nie chce bo pragnę odpoczynku! Np wizytę w salonie żeby w końcu wybrać kolor i materiał butów odkladam od jakichś 4 weekendów, bo w sumie mają tylko w sobotę do 14 otwarte, a żeby dojechać tam po pracy to bym ze dwie godziny w korkach stała :P No trochę to olewam nie mogę się jakoś spiąć Przydałoby się parę dni wolnego, ale chcę wziąć 3 tygodnie urlopu w okolicach ślubu, więc nie kombinuje. Się wyżaliłam!
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Inne sprawy to praca, trochę zamieszania, wyjazd, wolontariat u wszystko w jednym miesiącu.
Wczoraj miałam plan zebrać wszystkie Zdjęcia do albumu dla rodziców, ale padłam wieczorem. I znów się odsuwa u odsuwa. |
|
|
|
#3710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale mam jeszcze dwa tygodnie na to ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Tłumaczę sobie, że muszę najpierw kupić dobry czarny cienkopis haha
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, tak to jest też ze mną. Na siłownię od sierpnia się zapisuję. Tzn karnet mam na 14m-cy czyli do czerwca będzie ważny, ale jakoś mi nie po drodze....
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do zaproszeń to na szczęście mamy mniej, bo 32 jak na razie. Ale obawiam się, że tak to właśnie będzie wyglądać, że nie wpadniemy na chwilkę, tylko posiedzieć trzeba. A do niektórych gości musimy trochę dalej dojechać. Welderka uwierz mi, że nie chciałabyś, bo jak wpadasz na chwile i masz tyle rzeczy do załatwienia to sama nie wiesz za co się zabrać. Czas Cię goni, bo szybko, szybko. Czasem musisz podejmować szybko decyzje, bo zwyczajnie nie ma czasu. A też się czasem nie chce... Ale miejmy nadzieję, że wszystko nam się wszystkim ułoży
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak myślicie dziewczyny? Woalka będzie pasowała? I czy mogę ją zmienić po obiedzie na welon??
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
My zaproszenia to pewnie na święta rozdamy. Teraz tylko decyzja robić czy zamówić?
Zdecydować się na nazwisko (to odsuwam od siebie jak bohaterka Przeminęło z wiatrem ) i ... reszta jest nieistotna. Bardziej się przejmuję pracą w dniu dzisiejszym. |
|
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli możesz sobie pozwolić na podwójne koszty to myślę, że śmiało możesz tak zrobić. Nie wiem tylko jaka woalka będzie Ci pasować - wzorów jest wiele - do buzi i do sukienki. Ja welon wybiorę dopiero jak pojadę na pierwszą przymiarkę sukni, tego dnia mam tez próbne czesanie wiec będzie łatwiej ogarnąć co pasuje i jak przymocować. Ja na pewno chce kwiaty, tak żeby po oczepinach nie zostać z gołą głową, ale chciałabym mieć koniecznie żywe z tym, że musze chyba kilka zamówić bo jeden stroik na pewno nie wytrzyma.
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze chciałam taki welon jak w załaczniku ale, że nie mam jeszcze sukienki to nie wiem czy będzie mi taki pasował
|
#3717 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co masz gorący okres w pracy? A jakim wolontariatem się zajmujesz?---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Dobra przeczytałam swój post i stwierdzam, że jestem leniem patentowym. Niby nie mam czasu, ale zamiast coś załatwić to wykorzystuje nieobecność TŻa i po raz czwarty oglądam Władcę Pierścieni :P I siedzę na wizażu I Wszystko załatwiam online
|
|
#3718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój Tż niby jest na miejscu, ale tak jakby go nie było, bo od rana w pracy siedzi, jak wraca to się zabiera za projekty na uczelni, to w sumie tak jakby go nie było. Więc na razie ślubne tematy ogarniam sama. W przyszłym tygodniu wyruszamy ogarnąć jubilerów i zamówić obrączki
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
My w lutym planujemy obrączki
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Pochwal się jak już kupicie
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Robię właśnie tą personalizację i nie wiem jak napisać takie osoby, które nie są po ślubie a są razem. Nie wiem czy wymieniać np. Marię Nowak z os. tow. czy może pisać imię i nazwisko tej osoby? Bo niby powinnam że z os. tow. bo nie są małżeństwem, ale obawiam się, że ktoś się może poczuć urażony. Ale z drugiej strony różnie bywa... Nie wiem co robić. Jak myślicie?
A pisać z dziećmi czy wraz z dziećmi? Jak lepiej brzmi :P? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Jak nie, to się nie pokazuję w firmie

marzyłam o woalce, ale troszkę dużo zachodu z nią. Kiedy zdjąć? Jak już zdejmę chciałabym welon
Jak już przyjedziesz do się zajmiecie głównie ślubem a nie pracą czy innymi rzeczami codziennego życia :P Mi by w zupełności wystarczyły dwa tygodnie wolnego na załatwienie wszystkiego. A tak to planuję te sprawy głównie na weekendy, bo po pracy nie mam do tego głowy, poza tym niby kończę o 15, ale ostatnio bez uprzedzenia siedzialam do 18/19, bo jest duzo zlecen, więc nie bardzo mogę coś planować. A jak przychodzi weekend to czesto wyskakuje cos innego, albo trzeba załatwić sto innych przyziemnych spraw, albo zwyczajnie mi się nie chce bo pragnę odpoczynku!