|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to pomniejszy ?
Z gory przepraszam, ze umieszczam watek w tej kategori, ale tu najwiecej was jest, na forum o okularach by mi nie odpisano.
dzis bylam u optyka, lekarka badala mi wzrok i mam wade -2.25. Zamowilam sobie okulary i szkla o tej mocy, jednak zapomnialam sie aapytac okulistki czy te szkla nie pomniejsza mi oczu ? bede miec zwykle szkla, bez cylindrow na astygmatyzm, tylko zwykle szkla o mocy -2.25 z antyrefleksem. Myslicie , ze mi one pomniejsza oczy ?? Bo czytalam, ze niektorym osobom z wada -5 pomniejszaja, a ja nie mam znowu az takiej duzej wady. prosze o pomoc, jak jest w waszym przypadku? Bo okulary juz zamowione i dopadly mnie teraz lekkie obawy, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to pomniejszy ?
Nie, nie pomniejszą Ci oczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jak to czy nie pomniejszą oczu? To nie są szkła zmniejszające tylko korekcyjne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Polecam szkła kontaktowe.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mam -2,5
nie zauważyłam żadnego drastycznego pomniejszenia
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze tak. To podstawowa wiedza o optyce, ktorej ucza na fizyce w gimnazjum. Soczewki dodatnie powiekszaja. Soczewki ujemne zmniejszaja. W minusach oko bedzie wydawac sie mniejsze. Przy bardzo malej wadzie roznica bedzie trudna do zauwazenia. Przy nieco wiekszej wadzie bedzie zauwazalna. Przy wadzie powyzej -2 da sie zauwazyc roznice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Pomniejsza dlatego Ja i moja córka nosimy soczewki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
multitasking ninja
|
Mam wadę -3 i - 2 i nie widzę jakiegoś zauważalnego pomniejszenia, ale i tak wolę soczewki kontaktowe, co i Tobie polecam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.