|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
może masz podrażnioną skórę głowy, skóra się łuszczy i tworzy się taka biała skorupa
![]() a miejscami takie białe kulki........
![]() |
#3363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
BAN stały
|
Ja chyba spróbuje tej Dermeny.
Bo zazwyczaj czy ja czesze włosy czy np przejade ręką zawsze jakiś 1 włos musi być;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
|
jeden włos...
![]()
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam od poniedziałku przestać brać Vitapil i przerzucić się na zwykły skrzyp polny z witaminami (tak na 2-3 miesiące). Kupie sobie też w aptece Wax do włosów wypadających, barwę tatarowo-chmielową (skoro tak zachwalacie, to trzeba koniecznie spróbować
![]() Może w ten sposób jakoś podratuję moje piórka bo upatrzyłam sobie taką fryzurę jaką chciałabym mieć a przy moich 3 włoskach na krzyż może ona się nie udać. Planuję ściąć włosy tak jak na 1 zdjęciu ( co prawda mam trochę krótsze, ale może moja fryzjerka i z tym problemem sobie poradzi) a kolor i grzywka coś w kolorze tego drugiego zdjęcia (to będą pasemka blond). Fryzurkę zrobie co prawda dopiero na sam koniec września lub w październiku, ale coś z tym wypadaniem muszę zrobić bo dzis przy myciu wyciągnęłam w sumie 3 ogromne kupki włosów ![]() ![]()
![]() |
#3369 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny może któraś mi doradzi mam blond włosy i do tego bardzo cieniutkie,
nie zauważyłam żeby jakoś zbytnio dużo ich wypadało ale codziennie chmara leży ich na dywanie wiec chyba wypadają jednak. Przez jakiś czas brałam Humavit (prawie 2 opakowania) przestałam bo nic to nie dawało. ![]() ![]() Teraz zastanawiam się nad INNEOV Gęstość włosów. Czy któraś z was to brała? Doradźcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | ||
|
Cytat:
Co do Inneovu.. moim zdaniem on ma trochę za ubogi skład. Jeśli nie potrafisz znaleźć konkretnej przyczyny wypadania włosów to wydaje mi się, że potrzebujesz czegoś konkretnego i kompleksowego. Moim zdaniem coś w stylu Merz Spezial, Vitapilu lub Revalidu powinno pomóc, bo uzupełni potrzebne witaminy i minerały. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
BAN stały
|
próbuje...
najgorzej jest jak sie kąpie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Przyczajenie
|
![]()
Wiesz .. moim zdaniem te wszystkie preparaty na skrzypie są do kitu. Przecież jeśli włosy wypadają to znaczy, że coś jest nie tak w organizmie. A żeby uzupełnić np. taki niedobór żelaza trzeba porządnych dawek, które suplementy typu Humavit nie mają.
Co do Inneovu.. moim zdaniem on ma trochę za ubogi skład. Jeśli nie potrafisz znaleźć konkretnej przyczyny wypadania włosów to wydaje mi się, że potrzebujesz czegoś konkretnego i kompleksowego. Moim zdaniem coś w stylu Merz Spezial, Vitapilu lub Revalidu powinno pomóc, bo uzupełni potrzebne witaminy i minerały. ![]() Dzięki za odpowiedz ![]() Spróbuje któregoś z nich i zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
|
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
![]() ![]() Podobną opinię wyraziła moja dermatolog, powiedziała, że preparaty ze skrzypu robią tylko jedną rzecz - rozwalają żołądek.. Wg niej najlepszy jest właśnie Merz Spezial i Revalid bo one jako jedyne zawierają jakieś aminokwasy, mam nadzieję, że nic nie pokręciłam ![]() Ale Vitapil też ma dobry skład, dziewczyny są zadowolone, więc może warto. ![]()
![]() |
#3375 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja Wam coś powiem moje drogie.Nie możemy się za bardzo tym przejmować,dręczyć,zamart wiać bo to najgorsze co może być.Ja kiedy mialam wysyp łuszczycy okropnie to przeżywałam.Smarowałam,sm arowałam,smarowałam i......było jeszcze gorzej,więcej,bardziej zauważalne....Więc dałam sobie najnormalniej spokój.Nawet mogę powiedziec przestałam o tym myśleć i leczyć to.Dziś chodzę w mini i krótkich szortach,topach i bokserkach i nikt nigdy nie powiedziałby że mam łuszczycę bo 2zmiany skórne na kolanach i łokciach to "PRYSZCZ,"który w ogóle mi nie przeszkadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
|
nusia, masz rację
![]() ![]() Teraz staram się po prostu pamiętać o pielęgnacji, wszystkich zabiegach i tabletkach. I wierzę, że przejdzie. ![]()
![]() |
#3377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tej porady skorzystam! Dzięki Kasienko!
![]() |
#3378 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Rozeznanie
|
Czy któreś z Was miała po Kamiwazie swędzenie głowy?Bo mnie głowa zaczyna swędzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Wtajemniczenie
|
Mnie głowa okropnie swędziała właśnie po Radicalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Raczkowanie
|
A ja znalazlamm pewien domowy sposob. 2 zoltka zmieszac z 3 lyzkami piwa, trzymac w worku na glowie 30 min i zmyc, probowalam dzis pierwszy raz i zobaczymy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co ma w sobie zoltko, tym barziej nie wiem co ma piwo
![]() Przy myciu nie bylo ich az tak duzo, przy czesaniuzaledwie pare. Juz mi wyschly i sa mile w dotyku... Moze sobie wkrecam, w sumie to 1 raz, ale warto sprobowac, nie smierdza, nie kleja, nic sie nie traci i tanio. Aha dodalam tez miodu do odzywki, ktora stosuje, podobno wzmacnia nawilzenie, moze dlatego takie miekkie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Rozeznanie
|
![]()
A jak myślicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
|
piwo ma w sobie chmiel.
![]()
![]() |
#3388 |
Przyczajenie
|
Ratuuunku! Dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy Nerilem i wypadła mi ich masakryczna ilość, dawno nie widziałam tyle włosów we własnej umywalce. podobno na początku kuracji ma ich wypadać więcej, ale żeby aż tyle?! jak długo ma to trwać? po tak długiej kuracji dermeną która nic nie poskutkowała z moimi długimi włosami to tragedia, nie chce ich obcinać a czuję że jeszcze trochę zostaną mi trzy włosy na krzyż ;(
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
Betif87 - ja brałam Inneov i urosło mi dużo nowych włosków, które w dodatku są trochę grubsze, ale jednocześnie stosowałam WAX, więc nie wiem, czy to od Inneovu, czy od WAX-u, a może od jednego i drugiego.
A to prawda, że jak się przestaje obsesyjnie myśleć o włosach, cerze czy paznokciach, to pomaga. Jak stosowałam peelingi, kremy i toniki na cerę, to wyglądała ona gorzej niż wtedy, kiedy zostałam przy żelu do mycia twarzy, jednym kremie pod oczy i jednym nawilżającym.
#3390 |
Przyczajenie
|
Tak, tak... ja właśnie tak nie zastanawiałam się nad włosami aż straciłam ich ponad połowę... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.