Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 21:01   #3121
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
to mam poprostu olać to?
zalezy co konkretnie zrobil twoj TZ albo co mial zrobic a nie zrobil
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:02   #3122
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Uff my po SR, dziś było o pierwszym etapie porodu i pokazywała nam ćwiczenia gimnastyczne... I mój Tż powiedział, że mnie będzie gonił codziennie do tych ćwiczeń I jeszcze głupol się śmiał jak ćwiczyłąm na ochotnika, bo bał się że przez te moje wywijasy ucieknie mi bączek zwariuje z tym facetem
Ogólnie fajnie, ale ta babka to już powinna być na emeryturze nooo ale najważniejsze, że przekazała wszystkie informacje

Materac zamówiony i tylko zostały do zamówienia apteczne rzeczy
Nawet torbę od mamy na kółkach wzięłam aby powoli pakować wyprawkę Tylko ja będę mieć jedną torbę dla siebie i małego, nie chce mi się pakować dwóch
bączek?
udany jest

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zalezy co konkretnie zrobil twoj TZ albo co mial zrobic a nie zrobil
a aż wstyd pisać lepiej o tym zapomnieć;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:02   #3123
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Uff my po SR, dziś było o pierwszym etapie porodu i pokazywała nam ćwiczenia gimnastyczne... I mój Tż powiedział, że mnie będzie gonił codziennie do tych ćwiczeń I jeszcze głupol się śmiał jak ćwiczyłąm na ochotnika, bo bał się że przez te moje wywijasy ucieknie mi bączek zwariuje z tym facetem
Ogólnie fajnie, ale ta babka to już powinna być na emeryturze nooo ale najważniejsze, że przekazała wszystkie informacje

Materac zamówiony i tylko zostały do zamówienia apteczne rzeczy
Nawet torbę od mamy na kółkach wzięłam aby powoli pakować wyprawkę Tylko ja będę mieć jedną torbę dla siebie i małego, nie chce mi się pakować dwóch
Niech cwiczy z toba baczek
Stary 2015-01-20, 21:02   #3124
tout-petit-fille
Zadomowienie

Czytam sobie o tym GBS i wklejam to, co ciekawszego wychwyciłam:

- Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród.

- 3 dni przed badaniem należy zachować wstrzemięźliwość seksualną
- Pobiera się wymaz z przedsionka pochwy, a także drugi - z odbytu.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:04   #3125
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
bączek?
udany jest

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

a aż wstyd pisać lepiej o tym zapomnieć;p
zaden wstyd kochana faceci juz maja to do siebie Ja ze swoim codziennie sie musze o cos posprzeczac albo swoje powiedziec, Tylko ze on smiesznie reaguje, i pajacuje , jak mowie co mnie denerwuje, albo ze mial cos zrobic, i gdzie ma glowe...... a pozniej i tak zrobi to co mowie
Stary 2015-01-20, 21:05   #3126
emilia1987
Raczkowanie

aneta_s13 śliczny brzuszek. Ja tydz temu na wizycie u Gin miałam już 14 kg na plusie.. Ale wszystko idzie w brzuszek narazie tak jak u Ciebie z tego co widać.

mon9 dzielna dziewczynka z Twojej córeczki, zdrowka dla niej !. Jeśli chodzi o wozek to ja też bym najchętniej wzięła cały czarny ale właśnie mąż tak jak u Ciebie mówi że w lato może się bardziej nagrzewac od słońca... i chyba zdecyduje się na wersje kolorystyczna szarą.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:06   #3127
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a ja żeby nie było, że wcinam tylko słodycze to właśnie chrupię marchewkę ale milka jeszcze też czeka

ale niektóre ze szpitali nie przyjmują wyniku tylko z pochwy, więc lepiej się zorientować jak jest u Was.
zostaw marchewke, milka lepsza
Stary 2015-01-20, 21:08   #3128
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
to mam poprostu olać to?
To zależy czasami lepiej olac sprawe a czasami trzeba postawić na swoim. Jak zamieszkanie razem takie drobne sprzeczki pojawią sie, musicie dotrzeć sie razem i wypracować wspólny kompromis
Ja z moim tez walczę o rożne rzeczy ale jest zdecydowanie lepiej niż na początku

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:11   #3129
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
To zależy czasami lepiej olac sprawe a czasami trzeba postawić na swoim. Jak zamieszkanie razem takie drobne sprzeczki pojawią sie, musicie dotrzeć sie razem i wypracować wspólny kompromis
Ja z moim tez walczę o rożne rzeczy ale jest zdecydowanie lepiej niż na początku
zgadzam sie, najwazniejsze to dotrzec sie Ja tez widze ogromne roznice, juz nie to co kiedys bylo, jak zamieszkalismy, a teraz
Stary 2015-01-20, 21:14   #3130
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Czytam sobie o tym GBS i wklejam to, co ciekawszego wychwyciłam:

- Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród.

- 3 dni przed badaniem należy zachować wstrzemięźliwość seksualną
- Pobiera się wymaz z przedsionka pochwy, a także drugi - z odbytu.
nic mi lekarz nie mówił o przedwczesnym porodzie nie wydaje mi się żeby tak się zdarzało, bo by tego tak szybko nie robili...

ogólnie chodzi o to, że jak wynik tego badania jest pozytywny to w szpitalu na porodówce podają antybiotyk, bo może to zaszkodzić dziecku. Ale ma to sporo kobiet i nie ma się co martwić nawet jak będzie wynik pozytywny. Ważne żeby wiedzieć. Jeśli nie ma się wyniku badania to w szpitalu postępują tak jakby wynik był pozytywny, czy dają antybiotyk

Cytat:
zostaw marchewke, milka lepsza
marchewka zjedzona ale milka też będzie

oglądam porody na polsat cafe
Stary 2015-01-20, 21:15   #3131
Lila_17
Rozeznanie

Hej Mamusie, wreszcie mogłam wejść na wizaż na kompie i coś napisać, bo wcześniej nadrobiłam na tel i koniec. Dziś miałam wizytę, ale wróciłam przybita, ogólnie z Maluszkiem wszystko wzorowo, ale moja szyjka uległa skrócenia i przez tydzień muszę leżeć, w nastepny wtorek kontrola szyjki i jak się skróci to szpitala. Miałam 5 tygodni temu 34mm, a teraz ma 25mm dostałam magnez i luteinę Niby lekarz mi powiedział, że dobrze, że szyjka twarda, ale zabezpieczyć się trzeba i zwolnić tempo. Jutro postaram się Was nadrobić i pocytować wreszcie
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:15   #3132
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam sie, najwazniejsze to dotrzec sie Ja tez widze ogromne roznice, juz nie to co kiedys bylo, jak zamieszkalismy, a teraz
dokładnie tak jest. Im dłużej się jest razem, tym bardziej się zna swoje zachowania, nawyki itd. Trzeba się dotrzeć
Stary 2015-01-20, 21:16   #3133
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
i to taki bol jak przy stluczeniu, siniaku Mi synek sie pchal tam wczoraj caly dzien i dzis tez troszke. To tak boli
No tak bym powiedziała, że jak przy stłuczeniu. I jak dotykałam tam ręką to nawet przy dotyku bolało. Czuć też, że mała jest tam z prawej wypięta. A lekarka powiedziała, że właśnie tam mała ma plecy i pupkę i się pcha. Ja ją normalnie ręką spychałam stamtąd dość mocno, bo to wypinanie tak boli. Trochę się przesunęła, ale czasem aż mi tą rękę próbowała odepchnąć.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:16   #3134
Alunia79
Wtajemniczenie

Aneta piękny brzuszek i na bank nie jesteś jedyna. Ja w sumie dowiem się za tydzień bo w tedy mam wizytę a ważę się tylko u lekarza. Co do sesji to mi koleżanka ma robić już kilka mam
Niunia ona za spakowanie. Ja ciągle coś dorzucam, choć nie widm czy nie będę wypakowywać. Wszystko zależy od tego w którym szpitalu zdecyduję się rodzić. Jutro jadę na konsultację z anestezjologiem w tym co mają zzo.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:17   #3135
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie, wreszcie mogłam wejść na wizaż na kompie i coś napisać, bo wcześniej nadrobiłam na tel i koniec. Dziś miałam wizytę, ale wróciłam przybita, ogólnie z Maluszkiem wszystko wzorowo, ale moja szyjka uległa skrócenia i przez tydzień muszę leżeć, w nastepny wtorek kontrola szyjki i jak się skróci to szpitala. Miałam 5 tygodni temu 34mm, a teraz ma 25mm dostałam magnez i luteinę Niby lekarz mi powiedział, że dobrze, że szyjka twarda, ale zabezpieczyć się trzeba i zwolnić tempo. Jutro postaram się Was nadrobić i pocytować wreszcie
kochana nie denerwuj się tylko teraz leż i odpoczywaj najważniejsze, że z maluchem wszystko ok!
Stary 2015-01-20, 21:20   #3136
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
najwazniejsze ze dostalas tabletki i teraz obowiazkowo odpoczynek dla ciebie i wizaz przez caly czas

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
No tak bym powiedziała, że jak przy stłuczeniu. I jak dotykałam tam ręką to nawet przy dotyku bolało. Czuć też, że mała jest tam z prawej wypięta. A lekarka powiedziała, że właśnie tam mała ma plecy i pupkę i się pcha. Ja ją normalnie ręką spychałam stamtąd dość mocno, bo to wypinanie tak boli. Trochę się przesunęła, ale czasem aż mi tą rękę próbowała odepchnąć.
kochane te nasze dzieciaczki miejscowke sobie znalazly, a my cierpimy no to mam nadzieje ze to przez synka taki bol wlasnie odczuwam, a nie z innego powodu ufff
Stary 2015-01-20, 21:22   #3137
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
kochana nie denerwuj się tylko teraz leż i odpoczywaj najważniejsze, że z maluchem wszystko ok!
Dziękuję nom Maluszek miarowo i wzorowo się rozwija i to mnie cieszy, tylko ta szyjka, mam nadzieję, że nie będzie się już skracać.
Stary 2015-01-20, 21:23   #3138
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nigdy nie probowalam, chociaz tz probowal mnie namowic
ja tez pekne.... objadlam sie, ale jeszcze deserek zrobilam z jogurtu naturalnego i owocow mrozonych i cukier
U mnie też taku podwieczorek ale bez cukru...

A za mną chodzi tort orzechowo bezowy od Sowy

Cytat:
Bez narwów i stresu. Mi skróciła się ciut więcej i teraz ma 24 mm. Ale lekarz powiedział żeby jak najwięcej wypoczywać na płasko i wysługiwać się wszystkimi ponadto moja malutka ma baaaardzo nisko główkę i jak chodzę naciska mocno i to prawdopodobnie przez to się skróciła szyjka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:24   #3139
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
najwazniejsze ze dostalas tabletki i teraz obowiazkowo odpoczynek dla ciebie i wizaz przez caly czas

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

kochane te nasze dzieciaczki miejscowke sobie znalazly, a my cierpimy no to mam nadzieje ze to przez synka taki bol wlasnie odczuwam, a nie z innego powodu ufff
Dziękuję Oj tak wreszcie będę miała czas byc na bieżąco i cytować bo jednak ostatnio mało mnie było, bo ciągle coś, ciągle ktoś, a Dzidzia nakazuje mi zwolnić tempo
Stary 2015-01-20, 21:25   #3140
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję nom Maluszek miarowo i wzorowo się rozwija i to mnie cieszy, tylko ta szyjka, mam nadzieję, że nie będzie się już skracać.
Poleżysz, wypoczniesz i będzie ok, zobaczysz Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok Odpoczywaj
Stary 2015-01-20, 21:26   #3141
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Bez narwów i stresu. Mi skróciła się ciut więcej i teraz ma 24 mm. Ale lekarz powiedział żeby jak najwięcej wypoczywać na płasko i wysługiwać się wszystkimi ponadto moja malutka ma baaaardzo nisko główkę i jak chodzę naciska mocno i to prawdopodobnie przez to się skróciła szyjka
Dziękuję Wam kochane trochę się jednak zasmuciłam, jutro mieliśmy jechać zamówić wózek, ale TŻ pojedzie sam, dobrze, że wczoraj wybraliśmy Właśnie mój Szkrab dopiero teraz się przekręcił i jest ułożony główką do dołu. Mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent.
Stary 2015-01-20, 21:27   #3142
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

uwielbiam bezy

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Dziękuję Oj tak wreszcie będę miała czas byc na bieżąco i cytować bo jednak ostatnio mało mnie było, bo ciągle coś, ciągle ktoś, a Dzidzia nakazuje mi zwolnić tempo
Bedziesz miec teraz duzo czasu na wizaz
Stary 2015-01-20, 21:28   #3143
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
dziękuje za rady kochane

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:28   #3144
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
to chodz do nas ;P TZ sie ucieszy ze ktos chce z nim zjesc owoce morza ja to juz jemu z daleka krzywe miny pokazuje
ze mną nie byłby taki szczęśliwy, bo bym mu wszystko zjadała
Cytat:
nic mi lekarz nie mówił o przedwczesnym porodzie nie wydaje mi się żeby tak się zdarzało, bo by tego tak szybko nie robili...

ogólnie chodzi o to, że jak wynik tego badania jest pozytywny to w szpitalu na porodówce podają antybiotyk, bo może to zaszkodzić dziecku. Ale ma to sporo kobiet i nie ma się co martwić nawet jak będzie wynik pozytywny. Ważne żeby wiedzieć. Jeśli nie ma się wyniku badania to w szpitalu postępują tak jakby wynik był pozytywny, czy dają antybiotyk

marchewka zjedzona ale milka też będzie

oglądam porody na polsat cafe
No i pewnie zdarzyło się raz na kilkadziesiąt tysięcy przypadków, dlatego musieli to zawrzeć

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:30   #3145
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Zobacz sobie ciuszki w smyku internetowym, tam dopiero są promocje. http://www.smyk.com/wyprzedaz/ubrania
Właśnie przeglądam, tylko sporo ubranek nie ma w tym rozmiarze co potrzebuję

Cytat:
super zakupy! dawaj zdjęcia
Cytat:

za zakupy prosimy o zdiecia
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale cena. W Poznaniu to 700-900 pln i uwazam ze to nie tanio...a tam to juz kosmos. To moja kumpela w pryw.klinice rodzi za 1700

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zastanawiałam się nad porodem w Medicoverze, poród z położną 6 tys, a jak cesarka to ok 9 tys.... także 1700 to taniutko... Ah szkoda, że to wszystko takie drogie.

Cytat:
W koncu przyszlo moje zamowienie
Jeszcze gwiazdka i przescieradla i trzeba mi zrobic zakaz kupowania
Śliczne rzeczy !

Cytat:
mon9 - ja mam cirmny szary wózek, ale na budce jest jakaś metka o jakimś filtrze uv, ale nie zagłębiałam się w to

nouvelle - u nas to samo, wina leżą od sierpnia i nie ma na nie amatora hehe

aaakarolina - z odbytu??!! A co z hemoroidami? Bo mi znowu wylazły wrrr...i trochę się obawiam

bozena87 - ja wzięłam pampersy te białe 1

aroli - tez zastanawiam się nad Karową, bo tam mi cukrzycę prowadzą. Natomiast mój ginekolog jest z Bielańskiego. I teraz nie wiem... kurna ale 2000 to już lekka przesada!!!! ala:
A orientujesz się może czy tam można wynająć sobie pokój 1-osobowy ?
Bo na ich stronie nic takiego nie znalazłam... A mają pokoje 1,2,3- osobowe i jeden 4-osobowe.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Zmotywowalyscie mnie i wstawiłam pralkę z ubrankami

Kurde nooo to mówicie ze nie bedzie z takim granatem? potrzebowałam takich glosow hehe bo tz mi gada ze za gorąco bedzie helen
JOOLZ DAY Earth - Parrot Blue
Śliczny wózek !

Dodaję fotki paru rzeczy co kupiłam oraz fotki wózków, nie mogę się zdecydować który kolor wózka hmmm- tż mówi, że ten morski to bardziej dla dziewczyny

Doradzicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body 2.jpg (45,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (69,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kaftaniki.jpg (42,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet.jpg (103,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mosaic blue.jpg (79,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg river blue.jpg (102,1 KB, 11 załadowań)

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:35   #3146
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Wam kochane trochę się jednak zasmuciłam, jutro mieliśmy jechać zamówić wózek, ale TŻ pojedzie sam, dobrze, że wczoraj wybraliśmy Właśnie mój Szkrab dopiero teraz się przekręcił i jest ułożony główką do dołu. Mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent.
Dobrze, że chociaż wybrany i TŻ będzie wiedział co zamówić
A teraz to i tak już taki okres przed nami że trzeba trochę zwolnić więc odpoczynek sie przyda

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość

Zastanawiałam się nad porodem w Medicoverze, poród z położną 6 tys, a jak cesarka to ok 9 tys.... także 1700 to taniutko... Ah szkoda, że to wszystko takie drogie.

Śliczne rzeczy !

Bo na ich stronie nic takiego nie znalazłam... A mają pokoje 1,2,3- osobowe i jeden 4-osobowe.

Śliczny wózek !

Dodaję fotki paru rzeczy co kupiłam oraz fotki wózków, nie mogę się zdecydować który kolor wózka hmmm- tż mówi, że ten morski to bardziej dla dziewczyny

Doradzicie rosi:
Nie mam pojęcia jaj to tam wygląda na karowej. Na bielanach 4 lata temu położna chyba 1000 zł kosztowała. Teraz nie wiem jak sprawa wygląda

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:36   #3147
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Śliczne rzeczy !

Śliczny wózek !

Doradzicie
Morski
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:37   #3148
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Doradzicie
Kwoty porażające

Mi sie bardziej podoba morski kolor, pasuje zarówno dla chłopaka jak i dla dziewczynki drugi z resztą według mnie tez jest uniwersalny.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:42   #3149
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Miałam tak, ale z prawej. Mała mi się tam wypychała plecami i pupą i lekarka powiedziała, że to od tego.

Nouvelle gratulacje Wszystkiego naj na nowej drodze!
Cytat:
Hej dziewczyny !

Nadrobiłam Was 4 dni ufffffffff.

Z tego co pamiętam:

nouvelle2 Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !

mon9 Śliczna córcia i jaka dzielna

Otóż informuję, że w sobotę zakupiliśmy kilka rzeczy dla malucha byliśmy oglądać wózki i łóżeczka, jeśli chodzi o wózek to chyba zdecydujemy się na Maxi Cosi Mura 4 plus (choć mężowi podobał się Hartan hmm nie pamiętam jaki model) łóżeczko najprawdopodobniej z Ikei (z zielonymi szufladami).
W smyku kupiliśmy- okrycie kąpielowe, paczkę 5 szt. bodziaków na długi rękaw roz. 62, śpioszki+śliniak roz. 62,
w pepco- body kopertowe na długi rękaw i półśpiochy- ale szczerze mówiąc w ogóle nie było w czym wybierać,
w c&a - paczkę 5 szt. bodziaków na krótki rękaw.
I jeszcze wczoraj kupiłam w smyku 2 kaftaniki roz. 56 za całe 17 zł (na metce była cena 25 zł :P

Jeśli któraś z dziewczyn ma zamiar korzystać z usług położnej w szpitalu na Żelaznej, to od 1 marca cena wzrasta z 1500 zł na 2000 zł, ja zaczynam się zastanawiać nad Karową... Teraz trochę żałuję, że chodzę do ginekologa prywatnie która nie pracuje w żadnym szpitalu....
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ładna koszulo-sukienka. Dobry pomysł i tak elegancko

Mam niespokojne nogi juz od dawna i chyba od kiedy biore żelazo to mi przeszło. Za to pomimo magnezu skurcze łydek łapią w nocy. Grrrr!
będę musiała pogadać z lekarzem, bo nie wytrzymam z tymi girami

hmmm naprawdę żadna z Was nie planuje kupić pieluszek 0 do szpitala? z tego co pamiętam, to właśnie mój siostrzeniec do szpitala miał 0 z happy z takim wycięciem na pępek no chyba, że coś pomyliłam a które jedynki wypadają najmniejsze?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:44   #3150
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
ze mną nie byłby taki szczęśliwy, bo bym mu wszystko zjadała

No i pewnie zdarzyło się raz na kilkadziesiąt tysięcy przypadków, dlatego musieli to zawrzeć

no też prawda, napisać muszą oby u mnie się to nie sprawdziło, zresztą zupełnie nic nie czuję po tym badaniu

Cytat:

Śliczne rzeczy !

Śliczny wózek !

Doradzicie
śliczne rzeczy! wózki podobają mi się oba i wg mnie oba uniwersalne

ojjj właśnie się dzidzie urodziły w porodach babeczka parła w zupełnej ciszy, jakby ją nic nie bolało, mega dzielna była

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dziękujemy

będę musiała pogadać z lekarzem, bo nie wytrzymam z tymi girami

hmmm naprawdę żadna z Was nie planuje kupić pieluszek 0 do szpitala? z tego co pamiętam, to właśnie mój siostrzeniec do szpitala miał 0 z happy z takim wycięciem na pępek no chyba, że coś pomyliłam a które jedynki wypadają najmniejsze?
1 dady też mają wycięcie z tego co widziałam, pampersy nie wiem.
Na szkole rodzenia mówili, że to wycięcie to często i tak nic nie daje, trzeba zawinąć pieluszkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości