Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 23:40   #4591
MilkaJestem
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Milka ja tez w owulacje zawsze czuje klucie w jajniku, takze łączę się z Toba w bólu..

Dziewczyny, ktorym sie @ spóźnia, trzymam mocno kciuki!!!
ciekawe czy za miesiac bede czula klucie w prawym

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 07:06   #4592
meryy82
Zakorzenienie

Hej.
Naszczescie już po najgorszym dniu w roku. Mam nadzieję, że dzisiaj choć na trochę wyjdzie słońce.

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Ha ja też powinnam dziś dostać i NIC. Jak do środy nie będzie to powtarzam test. Zimno mi coś, mam nadzieję że nie bierze mnie choróbsko..
A wiesz, że uczucie zimna i tzw. rozbicia to objaw ciąży.
Uczucie zimna jakoś mi przeszło, ale nadal czuję się jakbym miała się rozchorować

Kciuki za testujące!
I zbieram się do pracy po prawie 10godzinach spania
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:17   #4593
isabel89
Raczkowanie

Hej Kobietko Kochane
Widzę że na forum napięta atmosfera testowanek . Za wszystkie 3mam kciuki
Tak jak Merry napisała, ja też słyszałam że nieregularne cykle nie utrudniają zajście w ciąży, jeżeli wynika to z takiej urody kobiety. Rozpiętość cykli wynikać może po tabletkach anty. Ja sama mam "różne" cykle -tak było zawsze- ok 30-34 dni. Gin kazał zrobić prolaktynę i pierwszy wynik był zdecydowanie za wysoki 705 (górna norma 496). Badanie powtórzyłam bo przypuszczam że tak wysoka prl mogła być spowodowana "wysiłkowym" dniem wcześniejszym. Drugi wynik 405-wiec w gornej normie.
Wczoraj byłam u gina i powiedział że mam zrobić test MCP ( a moze MTP - nie mam przy sobie skierowania), chodzi o to badanie z obciążeniem, że się powtarza badanie po godzinie. Co do TSH (4,27 przy normie gornej 4,2) powiedzial że za wysokie, ze mam skonsultowac z INTERNISTA. A Wy co myslicie ? Isc do internisty czy odrazu walic do endo ? Poszerzyc te badania TSH ? To TSH nie najgorzej ale mogloby byc nizsze. Milka Ty ostatnio też w tym temacie jestes...
Wogole ten lekarz to mnie wkurzyl bo z jednej strony mowil ze ta prolaktyna moze byc ok a z drugiej strony ze za wysoko...Zakładając że w przyszłym tyg mam dostac @. Na to badanie prl z obciazeniem pojde gdzies za 2 tyg. I tak sobie teraz mysle o tym że te testy owu wychodzily kilka dni z rzedu to może dlatego że LH utrzymuje sie na wysokim poziomie - problemy z hormonami gdzies czytalam.... :/
Cienwiatru wiesz ze jak nie jest na reke to najszybciej wychodzi hehehe
Merry do 04.02. pojdzie raz dwa, zaraz koniec stycznia
Bianeczka strasznie Ci zazdraszczam że widziałaś serducho

Życzę Wam miłego dzionka

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Hej.
Naszczescie już po najgorszym dniu w roku. Mam nadzieję, że dzisiaj choć na trochę wyjdzie słońce.
A co to za najgorszy dzień w roku Merry ?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
ciekawe czy za miesiac bede czula klucie w prawym
Ja nie czuje owulacji
Milka już niedlugo zaczniecie staranka

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Coś ostatnio pesymistka ze mnie....Łezka mi się w oku kręciła wczoraj.
Stary 2015-01-20, 08:48   #4594
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nie do mnie ale odpowiem :P Najgorszy dzień w roku to poniedziałek w ostatnim pełnym tygodniu stycznia tak ktoś wyliczył tzw Blue monday.
U mnie dziś spadł śnieg
Głupia jestem bo zrobiłam test, myślałam że może owu mi się przesunąła i tamte testy za wcześnie robiłam ale znowu nawet cienia nie ma

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-01-20 o 08:50
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:58   #4595
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Nie do mnie ale odpowiem :P Najgorszy dzień w roku to poniedziałek w ostatnim pełnym tygodniu stycznia tak ktoś wyliczył tzw Blue monday.
U mnie dziś spadł śnieg
Głupia jestem bo zrobiłam test, myślałam że może owu mi się przesunąła i tamte testy za wcześnie robiłam ale znowu nawet cienia nie ma
Ahaaaaaa dzięki za ten "Blue Monday" - nie wiedziałam, człowiek uczy się całe życie.
Który dzień cyklu i jakie testy ? Tym się do końca nie sugeruj, bo owu mogła jak najbardziej być, tylko test lipny albo nie wykrył. To tak samo jak niby owu pokazuje że nadchodzi a tak naprawde nie ma. Ja miałam pozytywne testy owu przez 4 dni i w sumie nie wiem czy była.
Jakieś objawy masz ? U mnie też śnieg spadł i pada dalej
Stary 2015-01-20, 09:36   #4596
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nie, ja robiłam ciążowe robiłam test 10 stycznia, nawet betę i nic, ale pomyślałam że może owu była w sylwestra i jeszcze za wcześnie ale nadal nic. Podejrzewam że mi się po odstawieniu anty rozregulowało więc poczekam jeszcze do końca tygodnia na @ i idę do lekarza

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 10:11   #4597
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Nie, ja robiłam ciążowe robiłam test 10 stycznia, nawet betę i nic, ale pomyślałam że może owu była w sylwestra i jeszcze za wcześnie ale nadal nic. Podejrzewam że mi się po odstawieniu anty rozregulowało więc poczekam jeszcze do końca tygodnia na @ i idę do lekarza
Możliwe że to po tabsach i że owu wogóle nie było .... Zobaczysz co Ci doktor powie. Albo faktycznie owu była poźno albo dopiero bedzie....

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A ja sobie teraz trochę poczytałam i to moje TSH niby że lekko podwyższone to jest zdecydowanie za wysokie jak na mój wiek i jak na staraczkę :/
Stary 2015-01-20, 10:17   #4598
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isabel89 Pokaż wiadomość
Możliwe że to po tabsach i że owu wogóle nie było .... Zobaczysz co Ci doktor powie. Albo faktycznie owu była poźno albo dopiero bedzie....

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A ja sobie teraz trochę poczytałam i to moje TSH niby że lekko podwyższone to jest zdecydowanie za wysokie jak na mój wiek i jak na staraczkę :/
Cześć dziewczyny ja nadal bez @, jak się nie pojawi w ciągu kilku dni to chyba znowu będę musiała test zrobić. A jak na złość akurat w styczniu chciałam do gina się wybrać i porobić wszystkie badania.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 16:18   #4599
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Przyszła @...

W dodatku nie wiadomo co będzie w marcu z umowami..muszę odłożyć starania ;(

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 17:01   #4600
MilkaJestem
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, od samego rana nie chcial mi wizaz sie zaladowac :conf used:

Cytat:
Hej Kobietko Kochane
Widzę że na forum napięta atmosfera testowanek . Za wszystkie 3mam kciuki
Tak jak Merry napisała, ja też słyszałam że nieregularne cykle nie utrudniają zajście w ciąży, jeżeli wynika to z takiej urody kobiety. Rozpiętość cykli wynikać może po tabletkach anty. Ja sama mam "różne" cykle -tak było zawsze- ok 30-34 dni. Gin kazał zrobić prolaktynę i pierwszy wynik był zdecydowanie za wysoki 705 (górna norma 496). Badanie powtórzyłam bo przypuszczam że tak wysoka prl mogła być spowodowana "wysiłkowym" dniem wcześniejszym. Drugi wynik 405-wiec w gornej normie.
Wczoraj byłam u gina i powiedział że mam zrobić test MCP ( a moze MTP - nie mam przy sobie skierowania), chodzi o to badanie z obciążeniem, że się powtarza badanie po godzinie. Co do TSH (4,27 przy normie gornej 4,2) powiedzial że za wysokie, ze mam skonsultowac z INTERNISTA. A Wy co myslicie ? Isc do internisty czy odrazu walic do endo ? Poszerzyc te badania TSH ? To TSH nie najgorzej ale mogloby byc nizsze. Milka Ty ostatnio też w tym temacie jestes...
Wogole ten lekarz to mnie wkurzyl bo z jednej strony mowil ze ta prolaktyna moze byc ok a z drugiej strony ze za wysoko...Zakładając że w przyszłym tyg mam dostac @. Na to badanie prl z obciazeniem pojde gdzies za 2 tyg. I tak sobie teraz mysle o tym że te testy owu wychodzily kilka dni z rzedu to może dlatego że LH utrzymuje sie na wysokim poziomie - problemy z hormonami gdzies czytalam.... :/
Cienwiatru wiesz ze jak nie jest na reke to najszybciej wychodzi hehehe
Merry do 04.02. pojdzie raz dwa, zaraz koniec stycznia
Bianeczka strasznie Ci zazdraszczam że widziałaś serducho

Życzę Wam miłego dzionka

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

A co to za najgorszy dzień w roku Merry ?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Ja nie czuje owulacji
Milka już niedlugo zaczniecie staranka

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Coś ostatnio pesymistka ze mnie....Łezka mi się w oku kręciła wczoraj.
No tak juz niedlugo... tzn no 2-3-4miesiace to dla mnie cala wiecznosc :P
A i tez jestem ostatnio pesymistka i na Twoim miejscu od razu bym poszla do endo, jesli idziesz prywatnie to zrob sobie od razu ft3 i ft4 i aTPO bo z samego TSH nic Ci nie powie i skieruje Cie na te badania wlasnie nie ma sensu isc do internisty, nie wiem skad taki pomysl mial dr a TSH dla starajacych sie najbardziej optymalne to 1-1,5 wiec Twoje trzeba tez zbic jak najblizej tej granicy

Cytat:
U mnie dziś spadł śnieg
tule mocno...

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja nadal bez @, jak się nie pojawi w ciągu kilku dni to chyba znowu będę musiała test zrobić. A jak na złość akurat w styczniu chciałam do gina się wybrać i porobić wszystkie badania.

Hmmm no cos sie musialo podziac ze tak Ci sie spoznia ale ciekawe co?

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Przyszła @...

Sreberko moje kochane tule mocnooooo wiem co to za uczucie

Edytowane przez MilkaJestem
Czas edycji: 2015-01-20 o 17:09
Stary 2015-01-20, 17:41   #4601
isabel89
Raczkowanie

Cytat:

No tak juz niedlugo... tzn no 2-3-4miesiace to dla mnie cala wiecznosc :P
A i tez jestem ostatnio pesymistka i na Twoim miejscu od razu bym poszla do endo, jesli idziesz prywatnie to zrob sobie od razu ft3 i ft4 i aTPO bo z samego TSH nic Ci nie powie i skieruje Cie na te badania wlasnie nie ma sensu isc do internisty, nie wiem skad taki pomysl mial dr a TSH dla starajacych sie najbardziej optymalne to 1-1,5 wiec Twoje trzeba tez zbic jak najblizej tej granicy
dzieki Milka tak tez myślałam ze z tym internista to nietrafiony pomysl, wynika to pewnie z tego ze od 01.01.2015 internista moze leczyc hormony, dzis to w necie wyczytalam. Do endo to oczywiscie prywatnie bo mimo ze w 3miescie to na Nfz pól roku najmniej trzeba czekac a ile placilas za te badania tpo itp ? Chyba porobię w przyszłym tyg. Będziemy razem zbijać te durne hormony

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

srebrna smugi tule mocno
Stary 2015-01-20, 17:49   #4602
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Mam taki dół, dosłownie zapaść.

Isabel długo brałaś tabletki? Ja 8 lat, w marcu będzie 3 lata jak odstawilam i tak przeczytałam co napisałaś i myślę ciężko czy mnie to też nie dopadlo...

Tżet mówi, że trzeba postawić wszystko na jedną kartę bo jak nie teraz to już będzie za późno. Głowa mówi, że nie, to nie ma sensu a serce myśli, że mąż ma rację czemu ciągle pod górę mam

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:09   #4603
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła @...

Cytat:

Isabel długo brałaś tabletki? Ja 8 lat, w marcu będzie 3 lata jak odstawilam i tak przeczytałam co napisałaś i myślę ciężko czy mnie to też nie dopadlo...

Tżet mówi, że trzeba postawić wszystko na jedną kartę bo jak nie teraz to już będzie za późno. Głowa mówi, że nie, to nie ma sensu a serce myśli, że mąż ma rację czemu ciągle pod górę mam
Srebrna_smuga przykro mi... A najgorsze, że nawet nie wiem co mam teraz napisać, żeby cię na duchu podnieść. Ja podobnie jak ty brałam tabletki 1o lat. Najpierw cilest, potem nuvaring. Odstawiłam w maju. A teraz siedzę i się zastanawiam, czy jechać z mężem na weekend odpocząć, czy przestawić jego przyjazd na początek moich dni płodnych w lutym i znów próbować. Wieczorem czeka nas poważniejsza rozmowa. I też nie wiem co mam robić
A co do pracy to ja już się nie przejmuję czy będę mieć umowę czy nie. Co będzie to będzie
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:10   #4604
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Milka tak tez myślałam ze z tym internista to nietrafiony pomysl, wynika to pewnie z tego ze od 01.01.2015 internista moze leczyc hormony, dzis to w necie wyczytalam. Do endo to oczywiscie prywatnie bo mimo ze w 3miescie to na Nfz pól roku najmniej trzeba czekac a ile placilas za te badania tpo itp ? Chyba porobię w przyszłym tyg. Będziemy razem zbijać te durne hormony

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

srebrna smugi tule mocno
Jak robilam prywatnie w punkcie poboru krwi to robilam profil tarczycowy czyli tsh ft3 i ft4 lacznie za 66zl a aTPO jest za 40zl, teraz mam wykupiony pakiet w luxmedzie wiec nie place za badanie, ale gdybym chciala tam prywatnie to duzo drozej, a internista to moze ewentualnie wydalby skierowanie na zrobienie tych badan hmmm jak niedlugo sie czeka na wizyte to mozesz sprobowac na nfz
Cytat:

nie smutaj sreberko bo i ja sie smuce

Stary 2015-01-20, 18:13   #4605
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

A wiesz, że uczucie zimna i tzw. rozbicia to objaw ciąży.
Uczucie zimna jakoś mi przeszło, ale nadal czuję się jakbym miała się rozchorować

Kciuki za testujące!
I zbieram się do pracy po prawie 10godzinach spania
Mnie też było strasznie zimno, nadal czasem mam takie uczucie. Przytulam się np do tż, on gorący a ja jak sopel lodu i to pod pierzyną!

Cytat:
Przyszła @...

Cytat:

Kochana w końcu musi się udać!

Dziewczyny, ja tam tym testom owu nie wierzę. Pomiar tempki i śluzu sprawdza się o wiele lepiej. Może i jest to kłopotliwe ale w moim przypadku warto sie było poświecić. A jak ktoś chce, to testów na owu to nie wyklucza

Isabel89, i ty wreszcie zobaczysz swoje serduszko, wierzę w to

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Srebrna_smuga przykro mi... A najgorsze, że nawet nie wiem co mam teraz napisać, żeby cię na duchu podnieść. Ja podobnie jak ty brałam tabletki 1o lat. Najpierw cilest, potem nuvaring. Odstawiłam w maju. A teraz siedzę i się zastanawiam, czy jechać z mężem na weekend odpocząć, czy przestawić jego przyjazd na początek moich dni płodnych w lutym i znów próbować. Wieczorem czeka nas poważniejsza rozmowa. I też nie wiem co mam robić
A co do pracy to ja już się nie przejmuję czy będę mieć umowę czy nie. Co będzie to będzie
Z własnego doświadczenia wiem, ze u mnie sie to nie sprawdziło. Też miałam mieć owu w trakcie wyjazdu, specjalnie tż-ta wkręciłam a okresu nie dostałam i na wyjeździe byłam dopiero w trakcie wywoływania i dostałam @. A jechać w napięciu po to, aby płodzić to chyba nikomu na dobre nie wyjdzie, no chyba, ze nie będziecie o tym myśleć, chociaż wątpię A tak pojedziecie, będzie czas na relaks, rozmowę i bez spiny.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:22   #4606
MilkaJestem
Zakorzenienie

Rudaska to chyba jednak nie ma znaczenia czy sie bedziecie starac na wyjezdzie czy nie, ja pewnie bym zrobila tak zeby wyjazd byl w dni plodne, bo na pewno inny klimat na Was dobrze podziala, poczujecie sie jak za mlodu kiedy to sie wyjezdzalo wlasnie po to zeby pokochac sie ile wlezie mi sie marzy taki wyjazd a gdyby to mialy by byc dni plodny to cieszylabym sie nim dwa razy bardziej, nawet jakby nic nie wyszlo to na pewno taki wyjazd dlugo siedzi w pamieci, jak mozna w calkiem innym miejscu byc, zapalic swiece, nacieszyc sie tylko soba, oderwac od rzeczywistosci ale to tylko moje odczucia nie sugeruj sie mna

Stary 2015-01-20, 18:42   #4607
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska to chyba jednak nie ma znaczenia czy sie bedziecie starac na wyjezdzie czy nie, ja pewnie bym zrobila tak zeby wyjazd byl w dni plodne, bo na pewno inny klimat na Was dobrze podziala, poczujecie sie jak za mlodu kiedy to sie wyjezdzalo wlasnie po to zeby pokochac sie ile wlezie mi sie marzy taki wyjazd a gdyby to mialy by byc dni plodny to cieszylabym sie nim dwa razy bardziej, nawet jakby nic nie wyszlo to na pewno taki wyjazd dlugo siedzi w pamieci, jak mozna w calkiem innym miejscu byc, zapalic swiece, nacieszyc sie tylko soba, oderwac od rzeczywistosci ale to tylko moje odczucia nie sugeruj sie mna
No właśnie mamy wybór albo albo. Albo wyjazd w góry (parę dni przed @ na luziku) albo rezygnujemy z wyjazdu, TŻ przyjeżdża później, nie będzie już czasu na wyjazd ale możemy się starać. I mi się chyba już nie chce teraz starać, bo mi się 2-3 dni cykl przesunie i nic z tego nie wyjdzie, a tak przynajmniej na luzie zaliczymy wypad w góry. Ciekawe co TŻ na to...
Stary 2015-01-20, 18:50   #4608
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mamy wybór albo albo. Albo wyjazd w góry (parę dni przed @ na luziku) albo rezygnujemy z wyjazdu, TŻ przyjeżdża później, nie będzie już czasu na wyjazd ale możemy się starać. I mi się chyba już nie chce teraz starać, bo mi się 2-3 dni cykl przesunie i nic z tego nie wyjdzie, a tak przynajmniej na luzie zaliczymy wypad w góry. Ciekawe co TŻ na to...
aaa to nie zrozumialam, no to jasne ze jedzcie, ja zrozumialam ze starac byscie sie mieli na wyjezdzie

Stary 2015-01-20, 19:09   #4609
kallina_2014
Wtajemniczenie

Srebrna Smuga, oj przykro mi.. Trzymam kciuki za następny cykl.
Wróciłam od ginekologa, jest ok, pęcherzyk w weekend pękł i teraz czekamy.
Czuje sie fatalnie i chyba sie przeziębiłam.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:58   #4610
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Srebrna Smuga, oj przykro mi.. Trzymam kciuki za następny cykl.
Wróciłam od ginekologa, jest ok, pęcherzyk w weekend pękł i teraz czekamy.
Czuje sie fatalnie i chyba sie przeziębiłam.
Powodzenia u mnie też pękł w weekend

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 20:54   #4611
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dzięki Bianeczka ale jakoś nie nastawiam się. Juz jestem umówiona na monitoring w kolejnym cyklu.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:21   #4612
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mnie też było strasznie zimno, nadal czasem mam takie uczucie. Przytulam się np do tż, on gorący a ja jak sopel lodu i to pod pierzyną!
Ja wczoraj z łóżka wychodziłam po bluzę i skarpetuszki.
Nadal nie mam @, za to przez pół dnia miałam lekkie zawroty głowy, do tego pobolewa mnie podbrzusze - coś a la pociąganie w środku.

Z powodu tego wszystkiego rano poszłam zmierzyłam temperaturę w pracy - 36,7C teraz 37,1
Całkiem głupieję..

Srebrna - przykro mi, trzymam kciuki za kolejny cs
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:39   #4613
cienwiatru
Wtajemniczenie

Wyliczanka na dziś:

Saminka - 18.01.

jasiulek
- 21.01. - 1 dzień

Chupacabra88
- 21.01. - 1 dzień

ania_mala - 22.01. - 2 dni

isabel89
- 26.01. -6 dni

kallina_2014
- 03.02. - 14 dni

MilkaJestem -
04.02. - 15 dni

velika
-
??.02. - ?? dni

Fantasmagori -
??.??. - ?? dni

srebrna smuga - ??.??. - ?? dni

II kreseczki:

1141655 - 1 cs

LovelyGizmo - 1 cs

beatrix28 - 2 cs

Nicole - 2 cs

moniska139 - 1 cs

ankaaa206 - 8 cs

Molise - 2 cs

bianeczkaa - 3 cs

monic167 - 2 cs

Meryy82 - 3 cs

U mnie zaczęło się plamienie, więc pewnie jutro będzie @... uffff...
Sreberko, przytulam cię mocno kochana!!! Wiem, że ci smutno i chyba nic mądrego w takiej sytuacji powiedzieć się nie da, ale trzymam kciuki za kolejne staranka

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:48   #4614
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła @...

Cytat:
już się zastanawiałam, czy coś z moim tabletem cos nie tak, czy z apką, bo w pracy nie mogłam wejść na wizaż

Cytat:

łatwo mi mówić, ale uszka do góry !!! napij się winka, zjedz czekoladę.
I tż dobrze mówi nie odkładać

Cytat:
nie myśleć za dużo, tylko kiedy jest okazja korzystać
czasem trudno nie przejmować się pracą, ale, ale mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży, musi.

Cytat:
ja tak sobie planowałam, że może na wiosnę pojedziemy z tż na jakąś wycieczkę objazdową np. do mojej ukochanej Bawarii i podczas wycieczki zmajstrować ludka, była też mowa o Budapeszcie

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Ja wczoraj z łóżka wychodziłam po bluzę i skarpetuszki.
Nadal nie mam @, za to przez pół dnia miałam lekkie zawroty głowy, do tego pobolewa mnie podbrzusze - coś a la pociąganie w środku.

Z powodu tego wszystkiego rano poszłam zmierzyłam temperaturę w pracy - 36,7C teraz 37,1
Całkiem głupieję..

Srebrna - przykro mi, trzymam kciuki za kolejny cs

ocho coś tutaj się dzieje, kciuki!
Stary 2015-01-20, 21:55   #4615
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
ocho coś tutaj się dzieje, kciuki!
np że może nadejść grypa żołądkowa (w pracy kilka osób choruje)
a na poważnie, to zastanawiam się kiedy powtórzyć test

Milka, z ciekawości ile płacisz za pakiet w Lux Med?
Stary 2015-01-20, 22:18   #4616
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:

840zl za kwartal, ale ja mam ten juz z prowadzeniem ciazy jakby co, no i wszystko jest w pakiecie, usg, wizyty, badania krwi, rtg, wszystko, no i mi sie tak najbardziej oplacalo bo jak liczylam ile w jednym miesiacu bym wydala idac na wizyte do endo, robiac badania krwi, idac do gina, robic usg, robic cytologie, to by mnie to duzo wiecej wynioslo a jak wiecie w ciazy co miesiac bede musiala chodzic na badania tsh i wizyty endo wiec to mi sie bardziej oplacalo

Stary 2015-01-20, 22:34   #4617
Gosiurek
Wtajemniczenie

A stomatologa też masz w pakiecie?
Stary 2015-01-21, 01:10   #4618
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
A stomatologa też masz w pakiecie?
konsultacje tak, nie wiem jak z leczeniem, tzn jest wypisane ze w pakiecie mozesz skorzystac z "przeglądu stomatologicznego, fluoryzacji oraz usuwania osadu z zębów." a reszta chyba ze znizka

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:18 ----------

Ech i dzis Dzien Babci... kolejny termin w którym miałam ogłaszać szczęśliwe wieści no coż. Celujemy w wielkanoc w takim razie

Stary 2015-01-21, 06:57   #4619
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
konsultacje tak, nie wiem jak z leczeniem, tzn jest wypisane ze w pakiecie mozesz skorzystac z "przeglądu stomatologicznego, fluoryzacji oraz usuwania osadu z zębów." a reszta chyba ze znizka

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:18 ----------

Ech i dzis Dzien Babci... kolejny termin w którym miałam ogłaszać szczęśliwe wieści no coż. Celujemy w wielkanoc w takim razie

Kusi mnie by powiedzieć mamie, że będzie babcią, ale wcześniej powiedziałam, że chcę poczekać do wizyty u gina i tż mi przypomina.

Cytat:

Mnie na dzień przed zrobieniem testu, tak zamuliło, że myślałam, że albo się strułam, albo jelitówka.
I nadal troche mi zostało, czasem w gardle robi się gula jakbym miała pawia puścić, w brzuchu czasem zamieli, no wzdyma mi brzch.

Dzień Dobry witam was w 6tc (według aplikacji)
Stary 2015-01-21, 08:15   #4620
rudaska
Zakorzenienie

Witam się przy kawusi. Czekam do godz. 9.00, żeby umówić się do gina - taką decyzję strategiczną podjęłam, bo coś mi w tych moich cyklach nie pasuje. No i przez to trochę się martwię i mam gorszy dzień

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-01-21 o 08:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości