Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 09:43   #2341
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Kurcze, to nie dobrze.
Pamiętam jak niedawno pisałaś, ze znosisz super ciążę, to sie porobiło Trzymaj się![COLOR="Silver"]

[SIZE=1]----:
Bo tak bylo. Od początku ciazy bez problemu, dopoki macica nie zaczela sie stawiac :/ ehh.. Zla jestem strasznie. Nawet rak mi ns brzuchu nie pozwalaja trzymac

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:44   #2342
madelinem
Zadomowienie

Mala trzymaj sie.

ja sie boje sn tylko ze wzgl naciecia. juz jedna blizne mam. Milka wazyla niecale 3 kg a i tak ciezko mi bylo ja urodzic. chcialabym juz kwiecien.

Zdrowka dla chorujacych.

Dzieki Niezawsze. chcialam jej pomasowac ale nie dala. na szczescie zasnela. zapytam na bilansie bo musimy na dniach zrobic.

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:44   #2343
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Ja moje prawie wszystko, ale juz mam komode z 4 polkami zapelniona A gdzie ciuchy,ktore mi jeszcze dojda
Haha no niezle ;D
Ja mialam dzien lenia wczoraj i nix nie robilan.
Dzis pranie jedno sciagne,moze cos wstawie..
Przugotije do obiadu i juz
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:44   #2344
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
My mamy AngelCare AC 401 z monitorem oddechu

Sylwia - ile Twój Jasiek miał bo nie umiem się dogrzebać? Mój chyba póki co najmniejszy z naszych dzieciaczków

Moja Paula chyba najmniejsza byla poki co no ale zobaczymy po usg za 3tygodnie w 31tygodniu

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:47   #2345
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Sylwia - ile Twój Jasiek miał bo nie umiem się dogrzebać? Mój chyba póki co najmniejszy z naszych dzieciaczków
30tc lekarski w pon, czyli skończony i wtedy mial 1400g, sredniak taki. Wiec mamy 31tc ciazy i taka tez wage malego. nie wiem czy sie cos zmienilo przez te 2 dni.

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-01-21 o 09:54
Stary 2015-01-21, 09:48   #2346
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
korzystając z przerwy wizażowej wybrałam dwa łóżeczka, nad którymi się teraz zastanawiam:

http://sklep.wisad.pl/lozeczka/49-lo...ada-biale.html

http://sklep.wisad.pl/lozeczka/40-lo...-szuflada.html

co myślicie?
Madzixx zdecydowanie pierwsze

Aaaaaaania - na pranie to masz chyba jeszcze czas jak na koniec kwietnia masz termin Ale w dzidziusiowych proszkach/ żelach tu wszystkie piorą raczej

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:48   #2347
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Eh... dziewczyny pomocy my okropny dylemat... dziś w pracy do Tż przyblakal sie piesio nie stary ale nie szczeniak zmarzniety glodny... podobno "mieszka" na budowie ale właściciele go nie chcą przygarnac... my z Tż to straszni milosnicy zwierząt i tu oto chodzi że Tż chcial go do nas wziąć dac mu cieplo jeść. Jestem za i bysmy mu nowy dom znalezli, ale boje się czy uda się znaleźć psiakpwi do. Jakoś byśmy się ten miesiąc dwa zaopiekowali nim ale co będzie jak nikt nie odpowie na ogloszenie a my zostaniemy z dwoma naszymi kotami i psem i jeszcze dziecko... i przez to nie wiemy co robić tak mi żal psiaka nikt go tam nie chce a podobno jest miły i kochany i to spojrzenie jego... biedak

Ja bym zrobiła tak jak Black pisała czyli do schroniska zgłosić ze bierzecie ale tylko na przechowanie a poza tym zdjęcie zróbcie i face book ogłoszenia dajcie.

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja juz wstalam ; sniadanko jem i za chwilę trzeba ruszac w gory. Nie chce mi się, dobrze mi tu. A samochód mamy tak zapakowany jak jacyś Cyganie Dostalam parę rzeczy od bratowej ale napisze wam co dokładnie wieczorem. Bo niczym dojedziemy i się rozpakujemy to trochę zejdzie.

Udanej podróży!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Stamtad lecialo najpierw sie przestraszylam, ze z bozenki i rodze, ale na szczescie nie. Kurcze tylko mnie nie boli ani nic mam tylko duze problemy z pojsciem do kibelka, bo od swieta tam ide...
To ma pewno pękło naczynko z wysiłku tak jak Sonia pisze. Wcale nie musi to oznaczać hemoroidów ale może to być pierwsze stadium. Dużo pij i zajadaj kefir maślanke i owoce suszone.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Wiesci zle. Skurcze sie nasilily i nie ma szans na wyjscie jutro niby nie mocne ale do.40 % co 5-7 min :/ kolejny wlew założony. Za☠☠☠iście
Biedna! ale przynajmniej jesteś pod opieką czego się nie robi dla dzidzi.

SONIA to wpadam z urządzeniem do Ciebie będziemy się wzajemnie masowaly :p
MAJKA przy skłonności do pękających naczynek z tym zabiegiem trzeba uważać bo problem może się nasilać. I po serii zostanie gładka skóra ale z większą ilością widocznych żyłek. Dopiero po kp można.

Witam się dziewczyny jeszcze z łóżka zaraz wstaje ogarniam się i do sklepu a potem do babci i na cmentarze. Milej środy!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:48   #2348
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
30tc skończony w pon i wtedy mial 1400g, sredniak taki. Wiec mamy 31tc ciazy i nie wiem czy sie cos zmienilo przez te 2 dni.
Kochana to do 36tyg Cie gdzies potrzymaja jak dalej bedzie tak moocno wariowal,a jak mniej to do 38
Stary 2015-01-21, 09:49   #2349
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No dokładnie z ta wyprawka.
Choc Jaśko cwany, oblukal ze wszystko gotowe, pokoik taki zaje.bisty to stwierdził ze moze juz wyjdzie. Pewnie niecierpliwy po mamusi :-P
A tak serio to mam nadzieję ze sie uspokoja skurczybyki i pójdziesz niedlugo do domu :-*
No jest cwaniaczek, nie powiem :P Tez mam taka nadzieje. Obawiam sie, ze tz będzie musial torbe do szpitala pakowac

JAŚ

Stary 2015-01-21, 09:50   #2350
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła tak jak Black pisała czyli do schroniska zgłosić ze bierzecie ale tylko na przechowanie a poza tym zdjęcie zróbcie i face book ogłoszenia dajcie.

Udanej podróży!

To ma pewno pękło naczynko z wysiłku tak jak Sonia pisze. Wcale nie musi to oznaczać hemoroidów ale może to być pierwsze stadium. Dużo pij i zajadaj kefir maślanke i owoce suszone.

Biedna! ale przynajmniej jesteś pod opieką czego się nie robi dla dzidzi.

SONIA to wpadam z urządzeniem do Ciebie będziemy się wzajemnie masowaly :p
MAJKA przy skłonności do pękających naczynek z tym zabiegiem trzeba uważać bo problem może się nasilać. I po serii zostanie gładka skóra ale z większą ilością widocznych żyłek. Dopiero po kp można.

Witam się dziewczyny jeszcze z łóżka zaraz wstaje ogarniam się i do sklepu a potem do babci i na cmentarze. Milej środy!
O tak i opiekowaly syneczkami

Ja tez zaraz wstaje,z Kaprysem wyjde ogarne sie itd
Stary 2015-01-21, 09:50   #2351
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Dokladnie.
Ja sie boje ze cos malemu zrobia..ze go przetrzymaja,nje dotlenia..uszkodza..dlate go cc to bardzo dobra opcja

HAha to prawda
Przy cc tez cos napewno moze sie zdazyc... Np ciachnie po buzce skalpelem bo za mocno przylozy rozcinajac macice. I tez wyciągają przez mala dziurę nie rozcinaja macicy na pół, wiec uszkodzić cos mogą :-( wydaje mi sie ze jak ma cos sie stać to sie stanie :-(
No i przy cc jest większe ryzyko ze tobie sie cos moze stać i co wtedy z takim dzidziusiem malutkim :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:52   #2352
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Przy cc tez cos napewno moze sie zdazyc... Np ciachnie po buzce skalpelem bo za mocno przylozy rozcinajac macice. I tez wyciągają przez mala dziurę nie rozcinaja macicy na pół, wiec uszkodzić cos mogą :-( wydaje mi sie ze jak ma cos sie stać to sie stanie :-(
No i przy cc jest większe ryzyko ze tobie sie cos moze stać i co wtedy z takim dzidziusiem malutkim :-(
A przy sn tez moge sie wykrwawic hehe itp.
Ja sie boje ze mi zrobia tak jak znajomej -8cm rozwarcia miala i nie szlo dalej ale kazali jej rodzic i tak rodzila..a ze mala sie zmiescic nie mogla to jej rozcieli cala szyjke itd zeby mala wyszarpac wrecz z niej

Wstaje z wyra
Stary 2015-01-21, 09:54   #2353
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
A przy sn tez moge sie wykrwawic hehe itp.
Ja sie boje ze mi zrobia tak jak znajomej -8cm rozwarcia miala i nie szlo dalej ale kazali jej rodzic i tak rodzila..a ze mala sie zmiescic nie mogla to jej rozcieli cala szyjke itd zeby mala wyszarpac wrecz z niej

Wstaje z wyra
To zawsze jest ryzyko. Ja tez sie boje takich akcji. Ale licze ze nie bedzie tak zle

Ja juz ogarnieta. Na 11 mam byc po mamę, śniegu nasypalo a ja ostatnio malo jeżdżę autem :-(

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ide robic cappucinko ktoras chetna?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-21, 10:00   #2354
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACKBERRY ja to też autem jeżdżę bo na wsi mieszkam i po zakupy do miasta latam 12km ale chwilę połażę po sklepie to mam wrażenie że mi tam wszystko puchnie na dole i boli jak diabli.. jak poleżę to przechodzi ale staram się już teraz po trochu i pomału.

NIEZAWSZE ja się teraz też boję że jak by się coś działo to trafię do szpitala i zacznie się kombinacja z opieką nad chłopakami, więc mam nadzieję że dopiero na poród pojadę na dłużej.

MAJKA póki co zrobił co miał zrobić i jest spokój, może to takie jednorazowe przeczyszczenie mu wyszło bo już nawet brzuszek nie boli i humor odzyskał.

ROSARIO ja uwielbiam zwierzęta ale mimo wszystko psa bym nie brała teraz tym bardziej że masz dwa koty, nie dość że obowiązek dodatkowy to jeszcze nie daj boże niech się okaże że dzieć będzie uczulony i pozamiatane wtedy i kombinacja komu te zwierzaki pooddawać..

MAŁA jak mus to mus leż i czekaj cierpliwie że by Jaśko dotrzymał się w brzuchu jak najdłużej! mąż sobie sam da radę w domu ja bym miała gorzej jak by mi coś takiego wyskoczyło bo nie miałabym co zrobić z chłopakami..

ja się porodu SN nie boję oby tylko mała się odkręciła prawidłowo to pójdzie moment CC się za to boję panicznie bo już wolę nacięcie krocza którego nie czuć jak dla mnie niż żeby mi brzuch cieli i potem dochodzić do siebie po tym.. ale będzie co ma być.

padacznie się czuję.. a rano jeszcze było w miarę.. wziełam się za rozbieranie choinki bo tak się sypie skubana że to juz nie ma sensu aby stała..

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

SONIA ja miałam pełną dychę rozwarcia ale mały miał wielką głowę i mi pochebrał całą szyjkę.. więc nie ma reguły.. grunt to żeby dzieć dobrze zdrowo się urodził a nasze szycia to już da się przeżyć.. wykrwawienie raczej grozi przy małopłytkowości ale i na to już mają leki bo podają je przy porodzie

proponuję przestać oglądać programy o porodach to wam głupoty po głowach przestaną chodzić

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:01   #2355
blackberry89
Zakorzenienie

Gosia to moja tesciowa mówiła ze z 5 jak byla w ciazy dzieckiem to trzymała brzuch bo miala wrażenie ze jej wypadnie

Ja na razie dobrze sie czuje i mogłabym nawet iść do pracy na jakieś 4h dziennie. Ale sa dni ze jest kiepsko z samopoczuciem...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-01-21, 10:02   #2356
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
30tc lekarski w pon, czyli skończony i wtedy mial 1400g, sredniak taki. Wiec mamy 31tc ciazy i taka tez wage malego. nie wiem czy sie cos zmienilo przez te 2 dni.
Mój Tż jak usłyszał że sie zapowiada synek na ok.3kg to stweirdził - to mały i tak mnie jakoś tym wkurzył, że szok. No nie jakiś duży jak u jego kumpla prawie 4 kg. Ja uważam że dobrze jak dziecko ma te 3 kg do 3,5kg bo wydaje mi sie, ze wtedy jest silniejsze, ale jaki my mamy na to wpływ?

Sonia - każdy zabieg, operacja w tym poród sn czy cc niesie za soba ryzyko, ale będzie dobrze!

Hanka - tak myślałam, że naczynka mogą ucierpieć (muszę coś z nimi zrobić, jakie zabiegi polecasz?)

Zbieram sie do lekarza na 11
Stary 2015-01-21, 10:06   #2357
blackberry89
Zakorzenienie

Musze kupic rodzicom i tesciowej po czekoladzie chociaż, skoro pawel sie jeszcze nie urodził a juz dostal prezenty, to i on cos niech im da :-D[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Na dzien babci oczywiście
Pawcio 13.04.2015

Edytowane przez blackberry89
Czas edycji: 2015-01-21 o 10:07
Stary 2015-01-21, 10:10   #2358
kordelka85
BAN stały

Cytat:
T

Nie pomogę, nie mam pojęcia. Ja bym chciała taką dostawkę dla starszego dziecka że ono stoi za wózkiem
h
Uwazam,ze moj jest jeszcze za maly na taka dostawke.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:14   #2359
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Wiem, zalepiej dla malego ze jestem tu, bow domu to wiecznie cis do roboty :/ ale ja się tak nastawilam ze jutro bede w domu

JAŚ

Stary 2015-01-21, 10:16   #2360
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
A tak apropos siniaków po pobieraniu - ja miałam na pół ręki, takie bolesne przez tydzień, aż doczytałam co trzeba zrobić - po pobraniu trzeba trzymać rękę WYPROSTOWANĄ w łokciu, a nie ugiętą! Bo jak się ma ugiętą, to żyła się zapada i krem się pod skórą wylewa. Mocno przyciskać wacik około 5 minut. I nie dźwigać nic w tej ręce, żadnych torebek itd. przez kilka minut.
Odkąd zaczęłam to stosować to zero siniaków.
Dokładnie tak

Kamilove - ja zamówiłam TŻ-towi organizer z Bugaboo do naszego wózka - zobacz sobie, też jest fajny

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:17   #2361
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Masz rację, dla takiego dziecka chodzacego min.1,5 rocznego to ok.
Chociaż ja radzę przyzwyczaić dziecko do tego że po kąpieli jest sen. U nas naprawdę sporadycznie po kąpieli synek schodzi na dół. Wolę go później wykąpać jak widzę że nie chce spać niż po kąpieli dać mu czas na zabawę.
Ja swojwgo zawijam w recznik a potem w pizame.I jeszcze gania 10 minut zanim mu zrobie jedzenie, ale u mnie cielo jest w salonie.Znajac jego taki szlafrok to pewnie by zdjal.
Stary 2015-01-21, 10:17   #2362
gossip_girl21
Zakorzenienie

witam sie dzisiejsza noc to jakaś masakra jak mnie boleć zaczął brzuch od jej kopniaków... wydawaje mi sie że probowała sie obrócić bo czułam ja po skosie i potem znów schodziła na dół i znów probowała do góry i znów na dół z boku brzucha taki uczucie miałam. Matko jak bolało aż syczałam momentami ja nie wiem czy to normalne bo tak jeszcze nie miałam i zaczęłam sie martwić... tż chciałam budzić bo sie tak wystraszyłam tym...
miałyście podobnie kiedys?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:20   #2363
kordelka85
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49848253]śliczne to pierwsze łóżeczko
podobno warto przed porodem "hartować" sutki, ćwiczyc je jakos, wyciągać miętolić żeby potem tak przy karmieniach nie bolały i nie pekały, słyszałyście o czymś takim?[/QUOTE]

No lepiej nie, moze to powodowac skurcze.
Stary 2015-01-21, 10:23   #2364
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
witam sie dzisiejsza noc to jakaś masakra jak mnie boleć zaczął brzuch od jej kopniaków... wydawaje mi sie że probowała sie obrócić bo czułam ja po skosie i potem znów schodziła na dół i znów probowała do góry i znów na dół z boku brzucha taki uczucie miałam. Matko jak bolało aż syczałam momentami ja nie wiem czy to normalne bo tak jeszcze nie miałam i zaczęłam sie martwić... tż chciałam budzić bo sie tak wystraszyłam tym...

Kochananie pomoge mnie kopniaki Pauli nie bola

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:24   #2365
kordelka85
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49849037]boziu boziu, nic nie wolno w tej ciąży
głaskać po brzuchu tez ponoc nie wolno, bo można porod wywołac (?)[/QUOTE]

Ja nie mam paranolii, ale z sutkami to akurat najprawdziwsza prawda. Wydziela sie wtedy oksydocyna. Ma to znaczenie po porodze jak dziecko ssie, pomaga macicy sie obkurczyc.Czuc to i zawsze po karmieniu jest wieksze krwawienie.
Stary 2015-01-21, 10:25   #2366
gossip_girl21
Zakorzenienie

mam nawet dylemat czy do lekarze nie iść.....
niby brzuch mnie nie boli ale nagle taka aktywność ruchowa?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:33   #2367
rosarioV
Zakorzenienie

Wigam z rana
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Stamtad lecialo najpierw sie przestraszylam, ze z bozenki i rodze, ale na szczescie nie. Kurcze tylko mnie nie boli ani nic mam tylko duze problemy z pojsciem do kibelka, bo od swieta tam ide...
Biedna... może poprostu w środku piekła jakaś zylka od wysiłku
Cytat:

Może podzwońcie po znajomych i poszukajcie mu nowego domku na juz żeby nie brać go do siebie i nie przyzwyczajać jego do Was i odwrotnie...
Myśleliśmy nad znajomymi ale nikt nam nie wpadł do głowy. ..
Cytat:
To prawda u nas był przypadek z moim chrzesniakiem... tzn z mamą po cc wylądowała w szpitalu na dwa tygi rana się źle goila zapalenie wysoka goraczka a mały w domu z tatusiem... ciężko było i powiedziała że drugie cc nie chce... za drugim razem rodziła sn i pomio bóli wspomina super
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BLACKBERRY ja to też autem jeżdżę bo na wsi mieszkam i po zakupy do miasta latam 12km ale chwilę połażę po sklepie to mam wrażenie że mi tam wszystko puchnie na dole i boli jak diabli.. jak poleżę to przechodzi ale staram się już teraz po trochu i pomału.

NIEZAWSZE ja się teraz też boję że jak by się coś działo to trafię do szpitala i zacznie się kombinacja z opieką nad chłopakami, więc mam nadzieję że dopiero na poród pojadę na dłużej.

MAJKA póki co zrobił co miał zrobić i jest spokój, może to takie jednorazowe przeczyszczenie mu wyszło bo już nawet brzuszek nie boli i humor odzyskał.

ROSARIO ja uwielbiam zwierzęta ale mimo wszystko psa bym nie brała teraz tym bardziej że masz dwa koty, nie dość że obowiązek dodatkowy to jeszcze nie daj boże niech się okaże że dzieć będzie uczulony i pozamiatane wtedy i kombinacja komu te zwierzaki pooddawać..

MAŁA jak mus to mus leż i czekaj cierpliwie że by Jaśko dotrzymał się w brzuchu jak najdłużej! mąż sobie sam da radę w domu ja bym miała gorzej jak by mi coś takiego wyskoczyło bo nie miałabym co zrobić z chłopakami..

ja się porodu SN nie boję oby tylko mała się odkręciła prawidłowo to pójdzie moment CC się za to boję panicznie bo już wolę nacięcie krocza którego nie czuć jak dla mnie niż żeby mi brzuch cieli i potem dochodzić do siebie po tym.. ale będzie co ma być.

padacznie się czuję.. a rano jeszcze było w miarę.. wziełam się za rozbieranie choinki bo tak się sypie skubana że to juz nie ma sensu aby stała..

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

SONIA ja miałam pełną dychę rozwarcia ale mały miał wielką głowę i mi pochebrał całą szyjkę.. więc nie ma reguły.. grunt to żeby dzieć dobrze zdrowo się urodził a nasze szycia to już da się przeżyć.. wykrwawienie raczej grozi przy małopłytkowości ale i na to już mają leki bo podają je przy porodzie

proponuję przestać oglądać programy o porodach to wam głupoty po głowach przestaną chodzić
Psa i tak mamy zamiar wydać a teraz tylko żeby nie marzl i załatwić mu dom ciepły na pewnien czas... boje się tylko czy uda znaleźć się mu dom bi byśmy powystawiali ogłoszenia wszedzie na olx face i u weta naszego.
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tak samo mam ale też nieraz czuje jak mały zmienia pozycje i do przyjemnych uczuć to nie należy jakby mi kto flaki przewracał tylko mnie to jeszcze bardzo nie boli bardziej dyskomfort sprawia pewnie dlatego że jest jeszcze mały

Dzięki dziewczyny za opinie zadzwonie do Tż i zobaczę co on zdecydował. Jak wiem że mogłabym uratować jednego psiaka albo nie i wtedy mógłby zdechnac to mi się serce kraja poprostu trzeba być myśli że uda mu się znaleźć dom. A z tym schroniskiem dobry pomysł można podjechać i ich powiadomić

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:37   #2368
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Opiekunka
też kiedyś pracowałam jako opiekunka i szczerze choć młody był spokojny to chyba w ciąży bym nie dała rady bo za takim to trzeba biegać itp. a co do drzemek to tez sama drzemałam jak młody miał popołudniową drzemkę ale raz na jakis czas bo zazwyczaj mama zlecała mi w czasie jego drzemki prace domowe
Za 2,5 latkiem to juz chyba tak nie trzeba biegac. Czy sie myle?
Stary 2015-01-21, 10:37   #2369
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Bo na eko jakoś wolniej grzeje grzałka i mniej prądu na to idzie...czy jakoś tak

Majka - a Ty chciałaś mieć cesarkę czy przez położenie małego tak będzie?
To jakos mi sie w glowie nie miesci ze eco a dluzej, ale pewnie macie racje

Cytat:
No zglupial ten Jasiek! Po trzech kroplowach dalej skurcze?! :/ ledwo mi wieczorem Odlaczyli a od 2 w nocy od nowa sie stawial :/ jestem zla, rozgoryczona i sie uplakalam. Jak sie nie uspokoi to do porodu nie wyjde. I niech mi ktoś powie, ze się pospieszylam z wyprawka..

no akurat skonczylas, co?6

Cytat:
Witam

Jak te zabiegi sie nazywają? Żebym wiedziała czego szukać
Ja mam skłonność do pękania naczynek i siniaki bardzo łatwo mi sie robią niestety. Kp mozna je robić czy niebardzo?

Super, że hematolog Cię uspokoił. Współczuję Pana H.

Pajace cudne!

Może podzwońcie po znajomych i poszukajcie mu nowego domku na juz żeby nie brać go do siebie i nie przyzwyczajać jego do Was i odwrotnie...

Gosiu, mam nadzieję, ze synkowi szybko przejdzie. Podaj mu coś na biegunkę i poinhaluj może

Ja wczoraj od kaszlu po raz kolejny wymiotowałam, to było straszne bo kaszlałam i sie dusiłam normalnie i prawie się rennie zadławiłam i też chce juz kwiecień, a w moim przypadku ok.25 marca bo nie wyrabiam. Na bank znów dostanę antybiotyk....
Trzymaj sie, może po nospie przejdzie

Kurcze, to nie dobrze.
Pamiętam jak niedawno pisałaś, ze znosisz super ciążę, to sie porobiło Trzymaj się!

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ułożenie może sie zmienić, a cc to właściwie chcę po 1 porodzie. Tzn marzy mi sie też poród sn, ale to wszystko jest ciut skomplikowane

matko, trzymaj sie jakos.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Uwazam,ze moj jest jeszcze za maly na taka dostawke.
Ja narazie nie kupuje, ale jak bedzie mocno mi Mlody marudzil to taka za wozek kupie. Czemu za maly?

Dziewczyny cos mnie trafi zaraz...czemu jak pojawia sie temat tesciowej to zawsze musi byc zwada miedzy mna a M...napisze w klubie zaraz.wrr
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:40   #2370
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Za 2,5 latkiem to juz chyba tak nie trzeba biegac. Czy sie myle?
Za tym co ja się opiekowalam to tak pomimo że grzeczny uwielbiał biegać a w domu w chowanego się bawić no i tańczyć strasznie lubił a to skoki jakieś tańce wygibance
Koperco pisz....

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości