|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część IX
Cytat:
mam atomek 5ml, z którego zużyłam jakieś 2/3 (na jeden dzień, jest to to śliczne ale koszmarnie nietrwałe) a że mam jeszcze pełna 10-tkę, to mogę oddać. Ty sobie spokojnie potestuj, co Ci dojdzie, a jak stwierdzisz, ze coś masz na wydanie, to się dogadamy mam je w pracy, więc mogę nawet dziś wysłać/ podrzucić.
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualizacja:
- Miniatury Micallef - wszystkie nowe: Avant Garde Black Watch Royal Rose Aoud Style Ananda Gardenia Mon Parfum Spicy Pomelos Printemps odlewki oraz próbki: - Burberry London - ok. 4 ml - Mugler Angel Violette ok. 3-3,5 ml - Balenciaga L'Essence - ok. 1-1,5 ml - Terre d'Hermes edt - 2 atomki - jeden ok. 2,5 ml, drugi ok. 2,7 ml - razem ok. 5 ml - Sonia Rykiel - klasyczny sweterek - unikat - ok. 7-8 ml http://www.fragrantica.com/perfume/S...kiel-3088.html - Boucheron Trouble - ok. 0,5 ml - Stella Sheer 2008 - ok. 2 ml - unikat - Guerlain Aqua Allegoria Limon Verde - ok. 7 ml - Rochas Man 2010r - ok. 1 ml - Prada Infusion d'Iris Intense - ok. 2 ml - Van Cleef&Arpels Feerie Rose des Neiges - ok. 1-1,5 ml Niszowe: - L'Artisan Safran Troublant - ok. 2,5-3 ml + drugi atomek ok. 3 ml - Montale Dark Purple - ok. 2,5 ml - Tokyo Milk Dead Sexy - ok. 1,5 ml - Eau D'Italie Graine de Joie - ok. 10 ml http://www.galilu.pl/wybierz-marke/e...oie-edp-100-ml - Lutens Daim Blond - ok. 4,5 - 5 ml + drugi atomek ok. 4 ml - Lutens Feminite du Bois - ok. 3 ml - Jacomo 08 - ok. 2 ml - Vohina Huitieme Art Parfums - ok. 3,5 ml http://www.fragrantica.com/perfume/H...ina-10867.html - Idole de Lubin - ok. 1 ml - Parfumerie Generale Cuir Venerum - ok. 1 ml - Micallef Aoud Man - ok. 1-1,5 ml - Folies des Seasons Automne - ok. 1 ml - Caron Montaigne - ok. 0,7 ml - Phaedon Tabac Rouge - ok. 2,5 ml Możliwe również odlewki z moich flakonów: Byredo Bal d'Afrique - za wish Mark Buxton Devil In Desguise Mark Buxton Wood&Absinth - lub mogę oddać flakon ok. 90 ml Dior Forever & Ever Dita von Teese Erotique - za wish Eisenberg I am oraz Diabolique A flakony na wymianę w wątku ![]() Zapraszam |
|
|
|
#363 |
|
Nindżopesz
|
Nieaktualne
Oddam próbki: Annick Goutal Duel Etro Shaal Nur Lutens Bois et Fruits Profumum Roma Eccelso Villoresi Piper Nigrum Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2015-01-22 o 20:28 |
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Poszukuję niewielkiej ilości czystego Iso E Super. Jeśli jakaś dusza zechce się podzielić to się odwdzięczę tym co mam
![]() Moje dobra http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6271/ |
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukuję odlewki Si Armani. Gdyby ktoś coś, to proszę o kontakt przez PW.
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Molecule 01, Sensuous Nude, Signorina i Signorina Eleganza i wiele innych (głównie słodziaków i szyprów), TF Noir de Noir, Enchanted Forest, La Collina Toscana Belfiore Court, Frapin 1679, Korloff niebieski i zielony oraz Bissoumine Nuit des Illes, chloe edt i edp, opium, samsara, madmłazela ... lista jest długa, wszystko co ma śliwkę (owoc) i jabłko w składzie, polubiłam też kokos i gruszkę.
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
wgn - bo ja gapa jestem...
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Przypominam się ze swoim kramem - może komuś się coś przyda -0dlewki M.Kors edp - ok. 5ml Dior Tendre Poison- 15ml SL Un Bois Vanille - 3ml Chanel 5 - 10ml Kenzo Eau de Fleur de Prunier - 10ml TF White Patchuli - ok 1ml H.Berry Halle -miniatura 4ml, Iso e-super - 5ml -próbki Michalsky edp - 1ml Les Nereides - 1ml Mendittorosa ID - 1,2 ml Mark Buxton Devil in Disguise - 1,2 ml Chrisian Lacroix C'est La Fete - 2 ml Escada Desire Me Ungaro - 1ml N.Y.Chic mary-kate and ashley ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
#370 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę oddam jak jakiś czysty atomek znajdę
(max 5ml)A aniołki jakieś jeszcze masz może (gdzieś tam chyba u Ciebie różany się pojawiał)?
|
#373 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anioła różanego miałam dwie odlewki, ale jżz wymienione Mogłabym wziąć też Chanel No 5 10 ml dla mojej mamy ![]() Może wstępnie zaproponuję: - Mugler Angel Violette ok. 3-3,5 ml - Balenciaga L'Essence - ok. 3 ml - Lutens Feminite du Bois - ok. 3 ml - Idole de Lubin - ok. 1 ml - Byredo Bal d'Afrique - 5 ml za 5 ml Plum Japonais + 10 ml Chanel 5? Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2015-01-22 o 10:40 |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam nadzieję, że to mój ostatni post tutaj Muszę się wreszcie pozbyć tego wszystkiego. Najchętniej oddam hurtowo za dobrą sypaną herbatę/kawę parzoną/jakąś większą fajną odlewkę/kule lub sól do kąpieli etc. I baaaaardzo proszę o info na PW albo w wątku wymiankowym, jeśli ktoś coś chce, bo już się w tych wszystkich wątkach gubię Diptyque - O'fresia 1,5 ml Frederic Malle - Carnal Flower 1,5ml Frederic Malle - Portrait of a lady 1,5ml Penhaligon's - Bayolea 1,5ml Atelier-flou Shamsin 1,5ml Odin 09 1,5ml Evody - Reve anthala 1,5ml Jo Malone - Agava&Cacao 3ml D.S Hylnds Bitter Rose Broken Spear 1ml D.S Hylnds Isle Ryder 1ml One Direction - You&I 1,5ml oryginalne LM parfums vol d'hirondelle 0.6ml LM parfums o des soupirs 0.5ml L'Or edp 10ml L'Or edt 10ml Narciso Rodriguez - Narciso edp - 5ml w atomizerze plastikowym Diptyque eau duelle 4ml atomizer szklany☠ Killian flower of immortality 0.3ml Il profvmo chocolat 0.3ml L'Artisan seville 5ml L'Artisan reappelle-toi 1ml L'Artisan chasse aux pappillons 1ml Pengaligon's Lily of the valley 1.5ml Penhaligon's Bluebell 0.6ml Menard authent edp 0.5ml Micallef royal Muska 0.4ml Serge lutens daim blond 0.6ml Serge lutens nuit de cellophane 1.5ml Sospiro capriccio 1ml Tom daxon cologne absolute 1ml L'infant Divine 0.6ml Laboratorio olfactorio lumiere blanche 0.3ml J.simpson fancy 5ml Zadig&voltaire for her 0.8ml Etat libre d'orange fat electrcian 0.2ml Etat libre d'orange eau de protection 0.6ml Boadicea the victorious alluring 1ml Balmain Ivoire 1.5ml + 4,5ml Balenciaga Paris 10 AV George 1ml Jimmy choo flash 2ml EStee Lauder sensuous 2ml D&G light blue 1.5ml☠ DKNY be delicious 0.2ml Givenchy ange ou demon edt 1ml |
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Penny napisałam na PW.
Edytowane przez szozda Czas edycji: 2015-01-22 o 14:02 |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Marzą mi się porządne testy Signorina Eleganza i Soir de Lune (tutaj mogą być mniejsze testy). Chętnie przygarnęłabym też większą odlewkę CH 212 VIP.
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chciałabym jeszcze Anandę
|
|
#379 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w takm razie może skusze sie na odlanie również 3 ml Aniołka różanego, bo mam jeszcze trochę we flakonie. Czyli byłoby tak: - Mugler Angel Violette ok. 3-3,5 ml - Mugler Angel Rise - 3 ml - Balenciaga L'Essence - ok. 3 ml - Lutens Feminite du Bois - ok. 3 ml - Idole de Lubin - ok. 1 ml - Byredo Bal d'Afrique - 2 ml za 5 ml Plum Japonais + 10 ml Chanel 5 Co Ty na to?
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Na Balenciadze, Lutensie i Idole zależy mi średnio - chcę poznać po prostu. To już bardziej na Anandzie, tylko, że wcześniej ją przeoczyłam ). Pasowałaby mi opcja: - Mugler Angel Violette ok. 3-3,5 ml - Mugler Angel Rose - 3 ml - Byredo Bal d'Afrique - 3 ml - Ananda - 5ml za za 5 ml Plum Japonais + 10 ml Chanel 5 albo - Mugler Angel Violette ok. 3-3,5 ml - Mugler Angel Rise - 3 ml - Byredo Bal d'Afrique - 2-3 ml za 10 ml Chanel 5
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei za samą Chanel nie chciałabym się wymieniać... Może następnym razem się uda |
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szukam zapachu V&R Flowerbomb EDP w każdej ilości
Jeśli macie do oddania - piszcie PW
|
#385 |
|
lise-kotta
|
proszę zabrać ode mnie próbki (f = firmowa, l- lana) na szaro = nie ma/ już zdobyłam
Dior Addict EDT (2014) - dwa razy psiknięta (f) Clean Shower Fresh - około 1.2ml (l) Serge Lutens Jeux de Peau - raz psiknięta (f) Bottega Veneta Essence Aromatique - nowa (f) Jo Malone Blackberry & Bay - nowa (f) - mogę oddać do 3 sampelków 1.5ml Jo Malone Lime Basil & Mandarin - nowa (f) Jo Malone Orange Blossom - nowa (f) Creed Asian Green Tea - około 1.2, raz "maźnięta" (l) L`Artisan Parfumeur Voleur de Roses - 1.8ml psiknięta raz (l) Calvin Klein Down Town - spróbowana raz (f) Repetto EDT - spróbowana raz (f) Armani Code Ultimate - spróbowana kilka razy (f) Lancome La Vie Est Belle - mały ubytek (więcej niz 3/4 próbki) (f) YSL Manifesto - 3/4 próbki (f) DKNY Golden Delicious - nowa (f) JPG Classique EDT - raz "maźnięta" (l) Rouge Bunny Rouge Chatoyant - nowa (l) Serge Lutens Bois Et Fruits - około 2ml (l) Serge Lutens Gris Clair - raz psiknięta (f) Serge Lutens L'Eau Froide - raz psiknięta (f) Calvin Klein Reveal - raz psiknięta (f) Bottega Veneta Knot - dwa razy psiknięta (f) Chloe Love Story - raz psiknięta (f) Eau d'Italie Sienne L'Hiver - 1.6ml "maźnięta" dwa razy (f) Diptyque L'ombre Dans L'eau - 1.5ml psiknięta raz (l) miniaturki: Cacharel Anais Anais Kookai L'eau de Kookai (obie testowane raz) odlewki: Miss Dior Le Parfum (5ml w 10ml szkle, bez kilku psików testowych) Miss Dior Cherie EDP (wersja z 2005, 5ml w plastiku bez kilku psików testowych) Narciso EDP (10 ml w szkle, nowe) Phaedon Pure Azure (5ml w szkle globe) mogę odlać coś z flakonów moich (nie mam obecnie sampli więc nie mam "od ręki") L'Artisan L'ete en Douce YR Kokos Jovan White Musk TM Alien Or d'Ambre JPG Ma dame EDT Diptyque Philosykos Escentric Molecules Escentric 01 Salvador Dali Laguna FLAKON 40 ml (bez dwóch psików) męskiego Hugo od Hugo Bossa (ten klasyczny: http://www.fragrantica.com/perfume/H.../Hugo-570.html) i kilka innych ciekawostek (zapachy FCUK, Zara) SZUKAM - Royal Muska - Diptyque (wszystkie za wyjątkiem Philosykos, Eau Lente i L'Ombre Dans L'Eau) - Jo Malone (za wyjątkiem Blackberry & Bay, Vanilla & Anise, Lime Basil & Mandarin, Orange Blossom, Earl Grey & Cucumber, Peony & Blush Suede i Nectarine Blossom & Honey) - Byredo (wszystkie) - Atelier Cologne (prawie wszystkie) - L'Artisana (prawie wszystkie) - Laura Mercier (wszystkie) - Flankery Aliena - Frederic Malle En Passant - Boss Ma Vie - Molecule 01 i 02 - Poeme - Acqua Universalis Francis Kurkdjian - Kenzo Le Monde Est Beau - Kenzo 10:10 am in Sicilia - Innocent TM - Hanae Mori (ten: http://www.fragrantica.com/perfume/H...Mori-1577.html) - Hugo Boss Deep Red - Donna Karan DKNY Women (ten: http://www.fragrantica.com/perfume/D...Women-504.html) - Valentino V (http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/V-771.html) - Viva La Juicy Noir - Irie Nota Bene + wszystko co figowe + wszystko z liśćmi pomidora lub bzem lub marcepanem + wszystko z dużą ilością piżma + nietypowe świeżaki najchętniej z niszy + zapachy kwiatowo-drzewno-piżmowe bez paczuli NIE szukam: kadzideł, róży, dymów, oudu, orientu, przyprawowców, szyprów etc.
Edytowane przez liselotta Czas edycji: 2015-02-11 o 16:48 |
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypominam się
![]() Oddam: Madonna ToD Naked 10 ml Juliette Has a Gun Midnight Oud 2,5 ml Shalimar Ode de la Vanille sur la route du Mexicque 8 ml La Maison de la Vanille: -Madagascar 5 ml -Tropiqes 2,5 ml Armani She ok 10 ml Teo Cabanel Alahine 10 ml Montale Vanille Absolu L'Artisan Deliria 5 ml Si Lolita-mogę dużo oddać Dita von Teese Erotique troszkę na wypróbowanie I próbki fabryczne o różnym stopniu zużycia: Angel Violette Guerlain Mahora Cacharel Scarlett Hugo Boss Boss Intense Bottega Veneta klasyk L'Artisan Tubereuse Prada edp Jean Paul Gautier Classique Zaraz ustawię je w rzędzie i zrobię zdjęcie. Edytowane przez elektrokot Czas edycji: 2015-01-25 o 12:29 |
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
coś u mnie?
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, cos za któreś z tych Serge Lutens Jeux de Peau - raz psiknięta (f) Calvin Klein Reveal - raz psiknięta (f) Bottega Veneta Knot - dwa razy psiknięta (f) Chloe Love Story - raz psiknięta (f) Jo Malone Blackberry & Bay - nowa (f) 1.5ml Diptyque L'ombre Dans L'eau - 1.5ml psiknięta raz (l) Miss Dior Cherie EDP (wersja z 2005, 5ml w plastiku bez kilku psików testowych) Narciso EDP (10 ml w szkle, nowe) mogę odlać coś z flakonów moich: L'Artisan L'ete en Douce Escentric Molecules Escentric 01 |
|
|
|
|
#390 | |
|
lise-kotta
|
niestety nic
sporo mnie interesuje Voluspa SANTIAGO HUCKLEBERRY Guerlain AA Figue Iris Les Belles de Ricci Amour D'Amandier Demeter Heart Breaker VOLUSPA CARDAMON FIG z pogrubionego bym chciała po 5ml jeśli jest taka możliwość a z reszty sampelki tak do 2ml. jeśli masz (i oddasz) z Czech & Speake Spanish Cedar i Cuba to też bym wzięła ![]() masz też wspaniałe flakony ale nie posiadam niestety nic godnego na wymianę. Cytat:
może innym razem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

mam atomek 5ml, z którego zużyłam jakieś 2/3 (na jeden dzień, jest to to śliczne ale koszmarnie nietrwałe) a że mam jeszcze pełna 10-tkę, to mogę oddać. Ty sobie spokojnie potestuj, co Ci dojdzie, a jak stwierdzisz, ze coś masz na wydanie, to się dogadamy
mam je w pracy, więc mogę nawet dziś wysłać/ podrzucić.

A z pozostałych, to podobają mi się Back to black Killiana, Raving, Deliria i La Chasse aux Papillons, a z próbeczek Reveal i Nu edt 

).
może innym razem