|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
A ja dzisiaj siedzę i w pracy i ooo po śniadanku mi wywaliło brzuszek... i aż mnie ciśnie.. nie ma bata - nie mogę już chodizć w spodniach z wysokim stanem :/ zbyt niewygodnie. Jutro chyba się urwę z 2 godzinki wcześniej z pracy i pojadę po jakieś spodnie stricte ciążowe. Bo jednak przez neta trochę boję się zamawiać. A te ceny z H&Mu czy też z C&A za rurki to wołają o pomstę do nieba. Chcę jeansy i jedne jakieś materiałowe typu chinosy by mi się przydały.
W pracy powiedziałam o ciąży tylko kierownikowi i dwóm bliskim koleżankom, z którymi najbliżej pracuję... One dyskretne są bardzo. Bo reszta ludzi chyba nie widzi jeszcze brzuszka.... I jeszcze jedna kwestia. Do dzeiwczyn, które zmieniały lekarza. Bo tak sobie wykombinowałam, że skoro mam ten abonament pracowniczy w lux medzie, a chodzę prywatnie to w sumie czemu by nie chodzić do dwóch lekarzy na raz, ale regularnie. Do tego mojego i do jakiegoś z lux medu. Tzn. nie chcę rezygnować z tego mojego prywatnego lekarza. Ale tak nie wiem.. co mam powiedizeć temu lekarzowi z lux medu? Że chodziłam prywatnie ale nie jestem zadowolona i chcę teraz się do niego przenieść? Myślicie, że taka ściema przejdzie?
|
|
|
|
#4352 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomagało mi z początku wkładanie grubej poduszki między kolana boteż biodra mi dokuczały a potem zamieniłam ją na rogala Cytat:
Kolejny mężczyzna! Gdzie oni żony znajdą? ![]() Cytat:
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Z jaką częstotliwością drogie mamusie chodzicie do lekarzy na kontrolę/wizyty? |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Truskawka31;4985846 2]Wydaję mi się, że chodzenie do dwóch lekarzy może przynieść Ci wiele rozterek. Każdy z lekarzy może mieć różne opinie w tej samej kwestii. Najlepiej zdecydować się na jednego, a zaufanego...
QUOTE] Wiesz, że to mi też właśnie po głowie chodzi.. tzn. no taka wątpliwość :P muszę to przemyśleć jeszcze
|
|
|
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Sarrai;49858611]
Cytat:
W razie potrzeby pójdzie się do trzeciego
|
|
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę co 25- 30 dni. Tak wyznaczają mi wizytę na NFZ.
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
A ja muszę się pochwalić , w pon. byliśmy na wizycie i wszystko ok. Dziś zaczęłam 17 tydzień , co prawda brzdąc wydawał mi się mały , ma 9,30 cm ale gin. powiedział ,że jest wszystko ok.
No i muszę dopisać kolejnego faceta!Będzie chłopak!! U nas w rodzinie to jest święto!! Mój ojciec i moja babcia nadal nie mogą uwierzyć bo same dziewczyny są, nawet rodzime nazwisko na mnie i siostrze wymarło:P. Brat ojca próbowal 3 raz .... też córka. Rok temu też straciłam dziewczynkę. Teraz muszę się przyzwyczaić do tej myśli , mam mnóstwo ciuchów po córce , wszystko zostawiałam , teraz chyba muszę zacząć wyprzedawać na allegro. Tak się nastawiłam na drugą księżniczkę ,że dziwnie mi z tą myślą ,że będę miała syna!Imię już mamy nawet:P, mąż się śmieje,że zawsze chcieliśmy trójkę dzieci mieć więc może przed 40tką zdążymy z trzecim , z jednej strony chciałabym, z drugiej się boję , jakbyśmy się zdecydowali to rodziłabym mając 39 lat, to póżno już.Trochę za póżno wzięliśmy się za te dzieciaczki , no i mąż 5 lat młodszy. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ach , zapomniałam napisać , nie wiem czy wspominałam ,że mm okropne bóle podbrzusza , gin.zapisał mi duphaston na rozlużnienie macicy , mówił ,żebym wykupiła jak będzie boleć dla własnego komfortu i nie wiem właśnie czy go brać czy jeszcze przeczekać , może bóle przejdą. |
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to gratuluję kolejnego mężczyzny Zdradzisz imię? Ja natomiast jestem tak nastawiona na to, że będzie chłopiec (nie wiem czemu, tak mi intuicja podpowiada), że chyba zdziwko będzie jak okaże się dziewczynka :P
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-21 o 12:00 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Chcemy Kajtusia
, podświadomie tak myślałam ,że może czasem będzie chłopak bo ta ciąża jest zupełnie inna od 2 poprzednich.Niby przesąd ,że dziewczynka zabiera urodę mamie , ale w pierwszej ciąży miałam wysyp na twarzy niezły ,a rok temu w 2 ciąży to w ogóle z domu nie chciałam wychodzić! Miałam same ropniaki na twarzy, do tego zaatakowało mi szyję , gdzie nigdy żadna krostka mi nie wyszła. Wyglądałam jakbym przechodziła trądzik.W tej ciąży byłam też na to nastawiona , a tu niespodzianka! Nic nie wychodzi, do tego nie puchnę i nie tyje po twarzy jak wcześniej ( to może jeszcze przyjdzie) i wydaje mi się ,że brzuch też mam bardziej spiczasty, nie poszło mi w biodra jak w 2 poprzednich ciążach.
|
|
|
|
#4365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z kolei ciążę przechodzę na ten moment w porządku, mam jednak trochę problem z cerą, częściej mi coś wyskakuje niż wcześniej, miałam też opryszczkę, którą ostatnio przeganiałam pewnie blisko 10 lat temu... Przejdzie |
|
|
|
|
#4366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do macicy, trochę późno na dupka, ale nie znam się aż tak Na skurcze i bóle dobra jest nospa i magnez w porządnej dawce Może magnez by wystarczył? Bo nospa, wiadomo, nie ma badań, czy czasem nie wpływa jakoś na dziecko.
|
||||
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
My też byliśmy wczoraj na wizycie, ale po całym dniu już nie miałam siły się odezwać... Wszystko jest ok (do wczoraj brałam tylko folik. Teraz przez miesiąc będę brać Femibion i zobaczę jakie będą wyniki ). Dupka odstawiamy, bo już niepotrzebny (wczoraj ostatnie pół tabletki). Serduszka pięknie biją Kolejna wizyta za 3 tyg - 9.02
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:05 |
|
|
|
#4368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) tez chcialam dziewczynke ale pojawil sie chlopiec wiec tez sie ciesze w sumie w rodzinie ostatnio same chlopaki sie rodzily wiec i nastepny sie urodzi )
|
|
|
|
|
#4369 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój gin nie pracuje w weekendy, więc wizyta w pt 13-ego odpadła ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Może uda Wam się następnym razem Jeśli planujecie więcej dzieci.
|
|||||
|
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba ze bedzie niespodzianka tak jak z ta dzidzia^^
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas miałam przeczucia na chłopca, ale lekarz mi teraz zasugerował dziewuszkę (delikatnie, bo to jeszcze bardzo wcześnie), więc teraz myślę No ale okaże się w swoim czasie ![]() Ja też poproszę, aby mi dopisać wizytę - 23.02 17:00
|
|
|
|
|
#4372 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to w każdej sali porodowej (mają 3) jest osobna łazienka z prysznicem + dodatkowo wanna na sali. Cytat:
![]() Cytat:
My się póki co zastanawiamy nad Mountain Buggy Duet, a potem jako spacerówka dodatkowa Baby Jogger lub coś lekkiego ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Fuertka ty farciaro
dwie dziewczyny za 1 razem Gratuluję chłopców!! trzeba więcej mężczyzn na tej planecie poza tym - nie ma co sie oszukiwać, mężczyźni mają łatwiej w życiu więc mniej zmartwień mamy...mniej zmarszczek/szarych włosów :PJa chcę wioooosnę! Ta pogoda jest dziwna jakaś... |
|
|
|
#4374 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też wczoraj wieczorem miałam wizytę. Maleństwo jak się wyprostowało to miało 10,2cm ale lekarz stwierdził, że za dużo i zmierzył je z innej strony to wyszło 8,8cm Zapytał też, czy chcę znać płeć. Pytanie No i tak po dwóch minutach starannego oglądania z każdej strony stwierdził, że wygląda mu to na małą kobietkę, bo jak nie spojrzy to nic nie odstaje :P Bardzo się cieszę, ale zobaczymy za miesiąc, czy Zosia zostanie Zosią, wtedy już będzie bardziej pewne Powiedziałam mojej mamie z okazji Dnia Babci, że chyba w końcu przestanie być tylko żoną dziadka i jest wniebowzięta, mam nadzieję, że za miesiąc jej nie rozczaruję Od początku ciąży schudłam 3kg, wczoraj mnie ważyli i 1,5kg już odzyskałam, ale to nadal za mało na tym etapie. No i najgorsze... lekarz stwierdził, że nie widzi łożyska. Jak to usłyszałam to mało nie zemdlałam z wrażenia:/ później mi wyjaśnił, że może być umiejscowione na przedniej ścianie. Skojarzyłam szybciutko, że niektóre z Was pisały, że też tak mają i przez to później będzie czuć ruchy płodu. Trochę się uspokoiłam, ale zaraz szybko dodał, że niestety ma to wpływ na poród, bo jest to wskazaniem do cesarskiego cięcia, wcześniej, niż wyznaczony termin porodu wg OM. Muszę o tym poczytać. Poza tym na razie mała jest obrócona tyłkiem do świata, więc mam już 2 wskazania do cesarki, której tak bardzo nie chciałam! Najlepsze, że mówię o tym mojej mamie, a ona do mnie: "Dzięki Bogu, zetną Cię, wyciągną, a później się Tobą zajmę i damy radę :P". Stwierdziła, że jakbym miała rodzić naturalnie to ona umarłaby ze strachu no cała mamusia! Zawsze we mnie wierzyła hahah Kolejna wizyta 17.02. - przez brzuszek Mężuś idzie ze mną pierwszy raz zobaczy, co stworzył Póki co dalej siedzę na zwolnieniu... i wymiotuję. Z dzisiejszego śniadania nici Miłego dnia kobietki! |
|
|
|
#4375 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Póki co przewaga chłopaków Wojna idzie czy co ?
|
|||
|
|
|
#4376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to ze maluch jest obrocony tylem wiesz masz jeszcze kilka miesiecy i maluych pare razy bedzie sie obracal jeszcze^^ Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:47 |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Śmiać mi się chce, bo tu prawie same chłopaki, a u mnie dookoła same dziewuszki
8 moich koleżanek jest w ciąży (tak, 2014 był chyba płodny zostałam tylko ja i jeszcze jedna koleżanka, u nas jeszcze nie widać było
|
#4378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Gratuluje!
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko przodujace dlatego sie zdziwilam tym ze lekarz tak powiedzial:P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Na skurcze i bóle dobra jest nospa i magnez w porządnej dawce

8 moich koleżanek jest w ciąży (tak, 2014 był chyba płodny