Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 10:46   #451
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Kinga a te bóle spojenia to normalne? Bo mi właśnie też od kilku dni dokucza taki dyskomfort jakiś i lekki ból. Nie wiem, czy gonić z tym do lekarza czy mogę spokojnie poczekać tydzień Nie miałam tak w pierwszej ciąży...
Też chcę młodego gdzieś wysłać na parę godzin od września.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:47   #452
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
mini szafa Liwii
póki co powpychane w jedna szafkę, jak będę prac i prasować to poukładam w calej komodzie.
Tatuś sam zrobił miejsce na wieszaczki dla córuni baa nawet sam wpadł na ten pomysł
super dla tatulka

mój małż już zaczął pokój dla mojego oczka jak pomalujemy to jedziemy po szafę i komodę i w końcu będę mogła poukładać ciuszki
mam fioła na punkcie układania w szafach i różnych dekoracji z tym związanych :P

Przyszła koszula i materac

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:49   #453
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
mi też sie podoba
a najśmieszniej ze TZ sie w pracy pochwalił to większość kolegów tez tak swoim maluchom porobiła

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Hehe to podobno zwiększa intelugencje u dziecka wiec wiesz ma dobre priorytety a nie tam jakieś ciuchy
Jasne, ale w tą muzę to ja Małej nie ubiorę ani nie podetrę. Poza tym wg nowych badań nadmierne stymulowanie dziecka w życiu prenatalnym tez nie jest podobno za dobre - to tak jakby budzić niemowlaka na Mozarta albo pokazywanie literek :/ i świadczy o nadmiernych ambicjach rodziców. Więc z umiarem a moja teściowa ma przerost formy nad treścią nieco.
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Strzałka piękna szafka, słodko wyglądają takie ciuszki

Dostałam wypłatę z ZUSu
no to

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
super dla tatulka

mój małż już zaczął pokój dla mojego oczka jak pomalujemy to jedziemy po szafę i komodę i w końcu będę mogła poukładać ciuszki
mam fioła na punkcie układania w szafach i różnych dekoracji z tym związanych :P

Przyszła koszula i materac
Jaka koszula i materac?

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-01-21 o 10:50
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:50   #454
Santilia
Wtajemniczenie

Ojjj pospalam dzisiaj;p

Kasienka, piękna serwetka od mamuski! A łóżko musi byc wygodne!

dzisiaj czeka mnie sprzątanie, wiecie jaką mam na to ochotę? :/

weron, Zdrówka!

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:52   #455
Kinga_20
Zakorzenienie

Scotasia

Miałam właśnie te bóle w pierwszej ciąży i czasami w nocy nie mogłam się spokojnie z boku na bok przekręcić, bo tak bolało :/ już nie mówiąc o wstawaniu ;/ warto zgłosić lekarzowi o tych bólach, bo czasami to sygnał, że spojenie się rozchodzi. Ale u mnie tak nie było, po porodzie jak ręką odjal

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:53   #456
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
helloł jak tam się czujecie ?
Dziękujemy, czyjemy się super Czasem odczuwam skurcze braxtona, ale nie aż tak często. Poza tym nawet biegam do autobusu, jak ostatnio

Chyba jestem stworzona do bycia w ciąży, a przynajmniej do szasu

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Miałam Wam wrzucić zdjęcie wyrka, dzis robiłam to wklejam:

Bardzo fajne wyrko

Cytat:
Napisane przez czuczenka Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Zglaszam sie jako majowa mamusia 2015, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie serdecznie do Waszego grona jestem tak przeszczesliwa, gdyz staralismy sie o dzidziusia ok 5 miesiecy no i w koncu wyszlo zaczelam wlasnie 24 tydzien no i sobie jestesmy juz na zwolnieniu i siedzimy juz w domku i odpoczywamy z synkiem

Witamy!

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Zarezerwowaliśmy wózek

http://www.startbaby.pl/index.php/pr...-gusio-carrera

Kolor mamy ten 5 w kolejności, taka czekolada z karmelem

Kupiłam rożek:

I body na naramkach

Zakupy skromne, ale czekam na Matki Boskiej Pieniężnej.

I to moje pierwsze poczynione zakupy.
Między innymi o to miałam scysję z TŻ.

Fajne zakupy!
Ja też nie mam za wiele kupione, chociaz i tak będę mieć sporo po starszej córce i po ciąży.
Dla synka kupiłam dopiero 3 półpiochy, 5 body z krótkim rękawem, 2 pajace. I chustę do noszenia.

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Nie, do mnie będzie przychodzić położna aż do porodu, będzie się mną opiekować w trakcie i po porodzie
Będzie mi mówic wszystko w domu, wiec nie będę musiała kasy wydawać, bo u mnie SR to 50 zl co tydzień... :/

Ale fajnie! U mnie chyba nie ma czegoś takiego

Cytat:
Jeszcze synek w brzuszku

Dziewczyny jak sobie organizujecie wolny czas? CO robicie w trakcie dnia? Bo juz nie wiem za co mam sie chwytac, chodze na basen, urzadzam pokoj dla synka, wybieram tapety itp, powiem Wam ze odkad jestem na zwolnieniu bardziej odczuwam ze jestem w ciazy niz jak chodzilam do pracy, teraz mam wiecej wolnego czasu i juz nie moge sie doczekac mojej pociechy na swiecie

Zazdroszczę wolnego czasu
Ja wstaję o 6:30, idę z córką do przedszkola, potem do rodziców (mam bardzo chorego tatę, pomagam mamie w opiece).Potem do domu, gotuję obiad i ogarniam, teściowa przywozi Ewę z przedszkola.
A jak mam chwilę, to pracuję - mam do skończenia projekt łazienki, przed sobą cały projekt salonu optycznego, a jeszcze nie mam czasu zrobić wizualuzacji własnej kuchni, bo robimy remont od 10 lutego Śpię ok. 6,5 h na dobę.

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Dziś mam endokrynologa i ginekologa dlatego pokaże się wieczorem.
Trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:56   #457
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Jasne, ale w tą muzę to ja Małej nie ubiorę ani nie podetrę. Poza tym wg nowych badań nadmierne stymulowanie dziecka w życiu prenatalnym tez nie jest podobno za dobre - to tak jakby budzić niemowlaka na Mozarta albo pokazywanie literek :/ i świadczy o nadmiernych ambicjach rodziców. Więc z umiarem a moja teściowa ma przerost formy nad treścią nieco.

no to

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Jaka koszula i materac?
materac gryka kokos bardzo polecali mi znajomi co mają dzieci )
a koszula taka ( jak przyszła to na żywo wygląda jeszcze pięniej )

http://allegro.pl/elegancka-koszula-...977122605.html

zbieram się do lekarza

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:59   #458
karol_ak
Raczkowanie

hej dzień dobry

weron keffi dbajcie o siebie

za dzisiejsze wizyty

czuczenka witaj, korzystaj z tego czasu ile możesz, te przygotowania to piękny czas, obijaj się ile możesz. Ja np. dużo czytam, zawsze mi na to brakowało czasu, i śpie tylko że mam już synka starszego to i tak mam trochę więcej zajęć

kinga też szukam przedszkola, kurcze nie jest łatwo ... trzeba będzie się niedługo decydować

nie zdążyłam jeszcze kawki wypić, lece nadrobić

aha do szkoły rodzenia możecie się już zapisywać, chodziłam tak od 28-30 tyg ciąży, ale u mnie było 8 spotkań 1x/tydz to na 2 m-ce wychodziło. I fajnie jak tatuś towarzyszy, facetom się trochę oczy otwierają

oglądałam dzisiaj ddtvn i Różdżka była ze swoją kolekcją lamillou, faktycznie określali te wzory jako dziewczęce i o ile dobrze zrozumiałam to pracuje teraz nad kolekcją dla chłopców
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:00   #459
Izuniaa89
Zakorzenienie

Z serii wazne pytanie.. czy jezeli zamowilam cos w smyku i odbiór w punkcie czy mój tz majac nr zamówienia moze je odebrav?
Stary 2015-01-21, 11:03   #460
myszonka88
Zakorzenienie

15 stron do nadrobienia dla chorej, ciężarnej kobiety to chyba za dużo Ale dałam radę

Kefi ja mam poduszę z motherhood i jestem bardzo zadowolona Trzymam , oby skurcze szybko się skończyły!
Iza gratuluję wizyty! Duża już ta Twoja córunia A czemu poród SN stoi pod znakiem zapytania? (doczytałam ) Tez mam nikłe szanse prze moje wąskie biodra
Weron współczuję leżenia, ale jak ma pomóc to wypoczywaj
Kasia ładnie to tak śmiać się z koleżanki Świetne serwetki
Czuczenka witaj
Emilia u mnie majówki zapisują na luty, także ja jeszcze czekam
Weron zdrówka życzę
Ruska i Fistaszek za wizyty! Ja mam jutro endo i gina.

Ależ mnie rozłożyło, wieczorem jeszcze jeździłam na pogotowie i oczywiście nic nie dostałam Na szczęście, w nocy zaczęło mi spływać z zatok i przynajmniej jest mi lżej, bo wiem co jest i niedługo przejdzie Z rana byłam na morfo i beznadziejnie wbiła mi się w rękę i mam małego siniaka

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:04   #461
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
15 stron do nadrobienia dla chorej, ciężarnej kobiety to chyba za dużo Ale dałam radę

Kefi ja mam poduszę z motherhood i jestem bardzo zadowolona Trzymam , oby skurcze szybko się skończyły!
Iza gratuluję wizyty! Duża już ta Twoja córunia A czemu poród SN stoi pod znakiem zapytania? (doczytałam ) Tez mam nikłe szanse prze moje wąskie biodra
Weron współczuję leżenia, ale jak ma pomóc to wypoczywaj
Kasia ładnie to tak śmiać się z koleżanki Świetne serwetki
Czuczenka witaj
Emilia u mnie majówki zapisują na luty, także ja jeszcze czekam
Weron zdrówka życzę
Ruska i Fistaszek za wizyty! Ja mam jutro endo i gina.

Ależ mnie rozłożyło, wieczorem jeszcze jeździłam na pogotowie i oczywiście nic nie dostałam Na szczęście, w nocy zaczęło mi spływać z zatok i przynajmniej jest mi lżej, bo wiem co jest i niedługo przejdzie Z rana byłam na morfo i beznadziejnie wbiła mi się w rękę i mam małego siniaka
No właśnie u mnie grupa rusza 11 lutego.
Stary 2015-01-21, 11:11   #462
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
wyobrażacie sobie mam tesciowa w Australii i aż mnie zazdrość zżera bo u nich srodek lata a u nas śnieg !!!

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Dziewczyny pisałyście cos wczoraj o poduszkach wypełnionych tymi kulkami. Ja nie polecam, koleżanka miała poduchę do karmienia i na początku bylo ok bo ja można tak fajnie kształtować pod ciałem dziecka ale po niedługim czasie zrobił się z niej flak. Wiec mysle ze jak będziecie na niej spać to do czasu karmienia będziecie miały juz flaka ja miałam pufy z takim wypełnieniem i w kółko zamawiałam zapas do nich bo po kazdej wizycie gości zostawały flaki a nie pufy tak się ugniatają te kulki . Mojemu bratu to zabroniłam na nie siadać hihi bo on 140 kg mięsa to jak wstawał to naleśnik po pufie zostawał
Też mam rodzinę w Australii taką dalszą , dostaliśmy tam kilka razy zaproszenie ale bilet kosztuje majątek i jak jechać to już na dlużej tam a skad tyle wolnego bylo wziąć ... :/

Ooo widzisz , dobrze że o tym mowisz , wiedziałam że ten granulat zbyt dobrze mi się nie kojarzy ....

Cytat:
Na Warszawskiej???? Ty mi dawaj znać co jest w Bielsku i gdzie na promocji jade w sobote .
Nieee w Bielsku, w Żywcu na dworcowej Pokaże Wam później moje zdobycze co upolowalam tam na wyprz. Sale %%%%%%

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

Pomału układam sobie w głowie wizję sypialni z kącikiem dla Majki i chyba postawię na popielate ściane albo takie kawa z mlekiem z białym sufitem i dodatki w kolorach bieli, szarości i jasnego różu. Pokaże wam moje inspiracje Z tym że u nas meble najprawdopodobniej będą w jasnym brązie
Piękne kolory , świetne zdjęcia !

Cytat:
mini szafa Liwii
póki co powpychane w jedna szafkę, jak będę prac i prasować to poukładam w calej komodzie.
Tatuś sam zrobił miejsce na wieszaczki dla córuni baa nawet sam wpadł na ten pomysł
Wow ! no nieźle się prezentuje Ja zbytnio nie mam gdzie nawet układać rzeczy dla malego Nie mam ich zbyt dużo , ale wkońcu trza je gdzieś ulokować ...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Emilia , ja będę zapisywać się do SR w lutym - muszę jeszcze wynająć jakiegoś gościa żeby ze mną tam chodził , a Ciebie Kasia wynajmę jak już będę urządzać chate w środku !
Stary 2015-01-21, 11:11   #463
mimi_77
Zakorzenienie

Hej laski, witam sie z lozka...
Wczoraj wieczorem nagle zaczelo mnie bolec gardlo. Zdziwilam sie bo uwazam za siebie a od ostatniej infekcji we wrzesniu bylam okazem zdrowia... w nocy malo co spalam, rano poszlam do pracy juz z takim okropnym bolem ze nie moge przelykac. Szefowa zalatwila mi wejscie do lekarza bez kolejki i okazalo sie ze mam poczatki anginy.... goraczki nie mam wiec nic nie dostalam tylko jakoz tabletki do ssania dla ciezatnych. Mam pic mleko z miodem itp. Dostalam l4 a jutro dzien babci w przedszkolu i wystepy! ;( w sobote mam jeszcze egzamin. Chyba stresy i przemeczenie zaprosily to chorobsko

Mnie tez boli w kroczu od kilku tygodni. Tak jakbym miala zakwasy po jezdzie na rowerze-od siodelka. Momentami az nie moge chodzic a w nocy tez nie moge sie przekrecic na bok... okropienstwo

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:12   #464
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Wow dziewczyny, ale jedziecie z tymi zakupami i remontami

My zaplanowaliśmy wszystko na marzec. Ale teraz się zastanawiam, czy nie za późno, czy będę miała siły. Bo czeka mnie wymiana okien w dwóch pokojach, odmalowanie trzech, przemeblowanie i umeblowanie pokoju córek.

Wiecie może ile kosztuje badanie glukozy prywatnie????? Bo nie wiem na jaki wydatek się przygotować.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem nagle zaczelo mnie bolec gardlo. Zdziwilam sie bo uwazam za siebie a od ostatniej infekcji we wrzesniu bylam okazem zdrowia... w nocy malo co spalam, rano poszlam do pracy juz z takim okropnym bolem ze nie moge przelykac. Szefowa zalatwila mi wejscie do lekarza bez kolejki i okazalo sie ze mam poczatki anginy.... goraczki nie mam wiec nic nie dostalam tylko jakoz tabletki do ssania dla ciezatnych. Mam pic mleko z miodem itp. Dostalam l4 a jutro dzien babci w przedszkolu i wystepy! ;( w sobote mam jeszcze egzamin. Chyba stresy i przemeczenie zaprosily to chorobsko

Mnie tez boli w kroczu od kilku tygodni. Tak jakbym miala zakwasy po jezdzie na rowerze-od siodelka. Momentami az nie moge chodzic a w nocy tez nie moge sie przekrecic na bok... okropienstwo

Ale pech. Tyle ile możesz, to leż w łóżku, bo ciężarnym tylko to pomaga. Zdrówka
Stary 2015-01-21, 11:16   #465
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość

My zaplanowaliśmy wszystko na marzec. Ale teraz się zastanawiam, czy nie za późno, czy będę miała siły. Bo czeka mnie wymiana okien w dwóch pokojach, odmalowanie trzech, przemeblowanie i umeblowanie pokoju córek.

Wiecie może ile kosztuje badanie glukozy prywatnie????? Bo nie wiem na jaki wydatek się przygotować.

Ja chyba placiłam 25zł o ile się nie mylę i glukoza 4,50 w aptece. Coś w tych granicach .

Wow to trochę dużo jak wszystko na marzec, remonty, wyprawka (...)

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Dobra, czas na mnie ... Spadam gotować obiad i sprzątać haciende ! do zaśśś
Stary 2015-01-21, 11:22   #466
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Ale pech. Tyle ile możesz, to leż w łóżku, bo ciężarnym tylko to pomaga. Zdrówka
u mnie glukoza ok 5 zl i za każde pobranie krwi 5 zl

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:25   #467
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
mini szafa Liwii

Jaaaa - ile pięknych rzeczy Pokaż, pokaż co tam masz!
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:34   #468
201606011622
Konto usunięte

ale naskrobałyście
nie mam siły nadrabiać
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:43   #469
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
współczuję aaa skrobiemy jak zwykle to samo, nie wiele pamiętam <kalafior> ale temat wyprawek, artykułów higienicznych itp
kuźwa już nie pamiętam o czym rozmawiałyśmy
No to najciekawsze

Cytat:
mini szafa Liwii
Extra szafa
Stary 2015-01-21, 11:45   #470
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

A ja się nie pochwaliłam, wczoraj zaczęłam 22 tc
Za dwa tygodnie wizyta, się doczekać nie mogę.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:51   #471
fistaszek24
Zakorzenienie

Dziewczyny u Nas zapisy do przedszkoka byly od poczatku stycznia i pamietam, ze jak mloda zapisywalam to juz w styczniu zamknietd byly listy.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:00   #472
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Dziewczyny u Nas zapisy do przedszkoka byly od poczatku stycznia i pamietam, ze jak mloda zapisywalam to juz w styczniu zamknietd byly listy.
U mnie, to bym musiała już teraz Młodą zapisać, takie są kolejki. Przeraża mnie to...

fistaszek , jak wizyty? juz po?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-21, 12:05   #473
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Kochane

Zglaszam sie jako majowa mamusia 2015, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie serdecznie do Waszego grona jestem tak przeszczesliwa, gdyz staralismy sie o dzidziusia ok 5 miesiecy no i w koncu wyszlo zaczelam wlasnie 24 tydzien no i sobie jestesmy juz na zwolnieniu i siedzimy juz w domku i odpoczywamy z synkiem

Baset fajne zakupy
Fistaszek, Ruska, Myszonka za wizyty
Scotasia jak ja lubię słuchać o takich "niesfornych' dzieciaczkach
Strzałka cudowna szafa
xhankax za paciłam 16 zł i glukozę dali mi swoja-choć miałam kupioną
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:06   #474
karol_ak
Raczkowanie

Cytat:
przestraszyłaś mnie
i zmobilizowałaś spoko zadzwoniłam do pierwszego z brzegu i mówią że rekrutacja w marcu uff
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:07   #475
dorka607
Wtajemniczenie

Wstałam o 9 a oka jakieś śpiące jeszcze...a tu obiad trza robić- barszczyk czerwony dziś będzie
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:09   #476
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Wstałam o 9 a oka jakieś śpiące jeszcze...a tu obiad trza robić- barszczyk czerwony dziś będzie
Barszczyk, podziel się

Apropo snu, pies koło mnie śpi. Już tak słodko, że jak na nią patrze to mnie samej się zamykają. Nic tylko się w nią wtulić i zasnąć.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-21, 12:14   #477
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
ja wczoraj takiego z torebki się napiłam.. a nie lubię czerwonego barszczu. nie wiem co mi się stało, ze wypiłam
Stary 2015-01-21, 12:26   #478
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Scotasia

Miałam właśnie te bóle w pierwszej ciąży i czasami w nocy nie mogłam się spokojnie z boku na bok przekręcić, bo tak bolało :/ już nie mówiąc o wstawaniu ;/ warto zgłosić lekarzowi o tych bólach, bo czasami to sygnał, że spojenie się rozchodzi. Ale u mnie tak nie było, po porodzie jak ręką odjal
Dzięki, na pewno powiem o tym lekarzowi
Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Z serii wazne pytanie.. czy jezeli zamowilam cos w smyku i odbiór w punkcie czy mój tz majac nr zamówienia moze je odebrav?
Myślę, że tak. Byleby było zapłacone

Cytat:

Uuu zdrówka! A co lekarz na te bóle w kroczu?

Cytat:
Na stronie przedszkola, do którego planuję wysłać synka piszą, że zapisy od marca. A spotkałam ostatnio znajomą i powiedziała, że już tam złożyła podanie na przyszły rok Muszę się i ja za to wziąć.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:43   #479
201606011622
Konto usunięte

znów mi wizaż nie działał przez moment
Stary 2015-01-21, 12:48   #480
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość

kinga też szukam przedszkola, kurcze nie jest łatwo ... trzeba będzie się niedługo decydować

nie zdążyłam jeszcze kawki wypić, lece nadrobić

aha do szkoły rodzenia możecie się już zapisywać, chodziłam tak od 28-30 tyg ciąży, ale u mnie było 8 spotkań 1x/tydz to na 2 m-ce wychodziło. I fajnie jak tatuś towarzyszy, facetom się trochę oczy otwierają

oglądałam dzisiaj ddtvn i Różdżka była ze swoją kolekcją lamillou, faktycznie określali te wzory jako dziewczęce i o ile dobrze zrozumiałam to pracuje teraz nad kolekcją dla chłopców
Ja już mam upatrzone, mam nadzieję, że problemu nie będzie i córci się spodoba Też oglądałam, piękne te rzeczy no i szczytny cel także, bo tak jak mówiła, jakaś tam część ze sprzedaży idzie na cel charytatywny. U mnie mąż dzięki SR zdecydował się być przy porodzie i teraz też będzie i też przetnie pępowinę

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość

Zdrówka! U mnie siniaki po pobraniach to norma :/ raz miałam na pół ręki, bo mi żyłę rozwaliła, aż boję się co to będzie na krzywej cukrowej jak trzeba będzie dwa pobrania zrobić w jednym dniu

Cytat:

Zdrówka Faktycznie sporo masz na głowie odpoczywaj w miarę możliwości. Co do krocza to niestety, ale chyba będzie coraz gorzej tak jak ja pamiętam u siebie. Przed porodem w szpitalu to w ogóle miałam wrażenie, że mi coś tam pękło w tym spojeniu, bo w ogóle chodzić nie mogłam

Cytat:
U nas aż takiego hardcoru nie ma, a też prawda jest taka, że moja do przedszkola państwowego to dopiero w przyszłym roku będzie mogła pójść, bo chyba przyjmują od 3,5 roku? A teraz to ja wyszukałam takie prywatne, gdzie przyjmują od 2,5 lat.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości