Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 10:33   #3301
olajakzam
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Cud się stał! Jak nas przez cały dzień nie było to zaległe przesyłki zaczęły przychodzić. Przyszło m.in. zamówienie z Gemini. Wielki karton, waga prawie 6 kg, trochę rzeczy tam było, ale najwięcej folii bąbelkowej Plus za zabezpieczenie, ale minus za to że tak długo to trwa i że nawet jakiejkolwiek próbki nie wrzucili.
My wczoraj byliśmy u lekarza. Wszystko ok. W 31 tygodniu mały ma 1500 g. Na razie wielkolud się nie szykuje, ale lekarz powiedział, że jest książkowo. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i też wtedy będzie pobranie wymazu na paciorkowce czyli słynny GBS.
Wcześniej byłam 2 godzinki w pracy. Towarzysko oczywiście Ale się komplementów nasłuchałam. Aż miło
miałam to samo.... żadnej próbki a folii cała rolka
Stary 2015-01-21, 10:34   #3302
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
sama nie wiem czy się cieszę czy nie są plusy i minusy cesarki plus to dokładnie wiem kiedy synuś się urodzi
a chyba czeka mnie spotkanie z ordynatorem szpitala i to chyba on wyznacza termin cesarki. (tak czytałam na stronie szpitala)
Dokladnie tak jest na Ujastku mi lekarz mowil, ze u nich robia planowane CC w 39 tygodniu, ale ze ja pewnie nie dociagne do takiegobstanu
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:39   #3303
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dzis mąż ma imieniny a ja pomysłu na prezent nie mam Emily co mężowi sprawiłaś? Niestety patent, że założę pończochy i będzie w siódmym niebie teraz średnio widzę. Eh fatalny humor mam dziś.
Mój mąż ma specyficzny gust książkowy, więc jedna rzecz to książka którą sobie zażyczył, a druga to sweterek z Carry (szary melanż z kilkoma cienkimi granatowymi paskami, nie mogę na stronie znaleźć). Lubię rzeczy stamtąd, są takie miłe w dotyku i mają promocje
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:39   #3304
BettyBoob
Raczkowanie

HEj Dziewczyny!
Witam się w 32 tc. Nie mam jeszcze całej wyprawki skompletowanej, ale staram się to zmienić.
Stąd pytanie do Was jaką nianię elektroniczną kupujecie? Czy taką z monitorem oddechu?
BettyBoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:44   #3305
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
HEj Dziewczyny!
Witam się w 32 tc. Nie mam jeszcze całej wyprawki skompletowanej, ale staram się to zmienić.
Stąd pytanie do Was jaką nianię elektroniczną kupujecie? Czy taką z monitorem oddechu?
Witaj, za 32 tc, co do niani to ja mam po córce elektroniczną i taka mi w zupełności starczyła i takiej będę też używać.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:45   #3306
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Dokladnie tak jest na Ujastku mi lekarz mowil, ze u nich robia planowane CC w 39 tygodniu, ale ze ja pewnie nie dociagne do takiegobstanu
no właśnie tak słyszałam i czytałam ale wiesz Ty będziesz inaczej traktowana ze względu na bliźniaki ciekawe ile wcześniej zrobią Ci CC i czy spotkamy się na Ujastku
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:46   #3307
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy łóżeczko !!!
http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../19/4997021968 tylko bez graweru.
Nie mam efektu wow, ale przy żadnym nie mam :P Jak na razie tylko na punkcie jednej pościeli miałam "wow". Właśnie zamawiam laktator i wieczorem z mężem zamawiamy wózek, tylko chcemy od razu ze wszystkim kupić, a nie mamy jeszcze pojęcia o fotelikach samochodowych.

A zaraz będę wałkować wątek i szukać jakie kosmetyki dla maluszka kupujecie, bo kremu nie kupowałam, sugerując się tym co mówiła położna na SR, ale im więcej czytam tym bardziej się przekonuję, że lepiej mieć.
Nie wiem czy kupować tą lovele w biedronce, u sroki na blogu nie jest wśród najlepszych.
Z tym że ja już chyba w obsesje popadam:P Karuzelę wybieram od miesiąca i ciągle nie wiem czy lepiej jaskrawe kolory żeby się tym interesował, czy mdłe żeby przy tym usypiał, na pewno z rzutnikiem i pozytywką. Przytulanką Cloud B osiągnęłam szczyty bo jak ja mam wybrać na Bąbelka najlepszego 'przyjaciela', kupię misia, bo jak mąż mówi dobrze bo klasycznie, a Junior wolałby króliczki ?

Wczoraj miałam kontrolną wizytę, maluch dał czadu machał rączkami, nóżkami aż w końcu "na wizji" dostał czkawki ale wszystko ok. Za tydzien USG i juz się nie mogę doczekać, za 2 tygodnie kolejna wizyta i kolejna za cztery.

Pierzecie też same torby, do szpitala? :P
bardzo ładne łóżeczko efekt wow będzie jak je "ubierzesz", a efekt WOW jak dziecko włożysz do środka

za wizytę!

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
moja dzidziolinka kopie jak szalona i po strachu zaczynam się zastanawiać jak będę panikować jak już będzie poza brzuszkiem

wiecie co wczoraj kupiłam te mleko w saszetkach z rossmanna w razie jakiegoś kryzysu żeby w nocy po sklepach nie latać jak będzie głodna, a ja nie będę miała co dać i jak myślicie 3 saszetki starczą?

o jacie co wy z tymi 3 tygodniami, dopiero w ostatnim tyg lutego możemy zaczynać, wcześniej to niee, jeszcze walentynki tylko we 2, ostatni raz
no widzisz, super, że kopie
a co do saszetek z mlekiem nie mam żadnej
Stary 2015-01-21, 10:46   #3308
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
jeszcze ma czas na przekręcenie się nie ma się co stresować
dzięki za pocieszenie w poniedziałek dowiem się czy zmieniła ułożenie ale pewnie nie bo czuję w dole brzucha to samo co przed poprzednim usg
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:49   #3309
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
HEj Dziewczyny!
za 32 tydzień!
ja nie mam ani niani, ani monitora oddechu. Sama nie będę kupować, mam mieszkanie a nie dom, więc będę cały czas blisko.
No chyba, że od kogoś dostanę, to nie pogardzę

dobra zbieram się i jadę do babć będę podczytywać, a odpowiem pewnie wieczorem
Stary 2015-01-21, 10:53   #3310
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
HEj Dziewczyny!
ja o tym wynalazku nie myślałam, może dlatego, że mam mieszkanie i łóżeczko będzie ze mną w sypialni
Stary 2015-01-21, 11:01   #3311
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witam się z "rana".
Wczoraj jak byłam w łóżku mała tak mi się wierciła, że ciężko było zasnąć, ale jakie to słodziutkie.. jeszcze niedawno jak kopała, to ledwo było widać, a teraz cały brzuchol lata.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Zbieram sie do gina na 9:00.
Miłego dnia wszystkim!!!!
Czekamy na wieści

Cytat:
hej laski

byłam wczoraj u ortopedy w celu zakwalifikowania jaki poród czy SN czy CC i lekarz wypisał mi zaświadczenie, że jego zdaniem SN jest niemożliwe i zalecałby CC.

Teraz muszę iść w piątek do gina z tym zaświadczeniem- zobaczymy co mi powie

ok idę Was nadrabiać, bo 8 stron naprodukowałyście odkąd mnie nie było
Uuuu to będziesz jedną z nielicznych, która pozna dokładny termin

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Nam wczoraj położna powiedziała, że poród to wysiłek porównywalny do wysiłku przy biegu maratońskim na co najmniej 40km
Tak na serio, to rzeczywiście wolę urodzić, niż biegać na 40km

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Fryyyytki też ostatnio się przerzuciłam na różową
Zdrowiej i smaczniej

Cytat:
Olciaaaaaa kopnij mame !!
Takie rzeczy tylko w ciąży, więc niech korzysta.
Jak się urodzi, to nie będzie proszenia, tylko raczej "Olcia nie bij mamy"

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki kochane witam się w 35 tc Jak ten czas leci, masakra.
za 35tc
U mnie jutro zaczyna się 33.. boziu i kiedy to zleciałoo!?!

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A co mi się dzisiaj śniło...

że urodziłam, ale malutka wyszła od razu czysta i ubrana i nikogo nie było wokół mnie. Zaczęły jej się wargi ta słodko trząść jak do płaczu, więc od razu wzięłam ją do cyca, ale coś mi nie chciało lecieć mleko. Zmieniłam na drugiego i tak mi buchnęło mleko,że trochę kapnęło mi na usta. Jakie to było niesmaczne gorzkie jakieś fuuu

nie mogę już się doczekać tego szkrabka kochanego

A jeszcze niedawno oglądałyśmy swoje zdjęcia ledwo co wystających brzuszków..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:04   #3312
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za 32 tydzień!
ja nie mam ani niani, ani monitora oddechu. Sama nie będę kupować, mam mieszkanie a nie dom, więc będę cały czas blisko.
No chyba, że od kogoś dostanę, to nie pogardzę

dobra zbieram się i jadę do babć będę podczytywać, a odpowiem pewnie wieczorem
Ja też nie kupuję tego typu rzeczy

Mam pytanie do dziewczyn ze Szczecina : czy dowiadywałyście o Entonox w naszych porodówkach ??

I jeszcze a'propo wózków i kolorów --> jeśli materiał wózka ma filtr 50UV to już barwa tkaniny chyba nie odgrywa takiego znaczenia

A co do karuzel nad łóżeczkami to jako zobaczenie zawodowe uważam to za zbędną rzecz pomijając , że dzidziusie do 3 miesiąca nie przekraczają środka osi swojego ciała i widząc coś nad głową to tak jak dla nas w upał pokazać butelkę z zimną wodą za szybą ... jest a nie można dotknąć i się napić...
Stary 2015-01-21, 11:10   #3313
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tak słyszałam i czytałam ale wiesz Ty będziesz inaczej traktowana ze względu na bliźniaki ciekawe ile wcześniej zrobią Ci CC i czy spotkamy się na Ujastku
Jeszcze na jednej sali sie spotkacie ciekawe ktoea pierwsza rozpakuja, ale pewnie bliźniaki beda chcialy byc pierwsze
Stary 2015-01-21, 11:12   #3314
marcia45
Zadomowienie

Właśnie z tym kinem nie przejdzie, bo mój TZ do kina chodzi dla mnie, sam nie przepada. I na galerie też średnio, żebym się wybrała, bo autem nie jezdze i sama sie troche boje, bo ostatnio jak bylismy w galerii to non stop słabo mi się robilo.
Bym cos upiekła lub przyrządziła na obiad i ładnie przystroiła, a tu mąż zażyczył sobie krupnik. I jak tu ładnie krupnik podać

Czy Wy też takie płaczliwe dziś? Chyba te L4 mi nie służy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:14   #3315
zielone_oko
Zakorzenienie

Hej Wam

Jak nadrobię to nie zdążę napisać i tak w kółko.. Ale nadrobiłam i jestem w miare na bieżąco.

Mon brawa dla córci! Dzielny Maluszek

U mnie torba dalej niespakowana a to już 35 tydzień.. Wózek złożony, łóżeczko złożone, kupa rzeczy do prasowania.. Mała daje czasu w brzuszku aż momentami boli.. W środę za tydzień wizyta.

Co do napraw samochodu to wczoraj rano tŻ wyskoczył pies na drogę (owczarek) i auto rozwalone. Znalazł się właściciel psa, gościu ma ubezpieczoną gospodarkę także naprawę pokryje jego ubezpieczenie.. Nawet nie wiecie jak się zestresowałam jak rano zadzwonił i mi powiedział, że auto rozbite.

Nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
Stary 2015-01-21, 11:16   #3316
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Jestem. Już po wizycie.
Mam 33 tc i synek waży 2114g
Wszystkie przepływy, ilość wód, serduszko, nerki itp bardzo dobre.
Szyjka długa twarda i zamknięta.
Nast wizyta 11.02.
Do zrobienia morfo i mocz.

Dzięki wszystkim za kciukasy
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:19   #3317
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Nadrobiłam was uff Ola chora od soboty, nie wiadomo na co, gorączkę miała bardzo wysoką i biegunkę, nie chce jeść, a teraz jej jakby zaczyna wychodzić wysypka. Wczoraj byłyśmy u lekarza, powiedział, że to może być od zębów ale ją ewidentnie brzuszek boli i chyba jutro pójdziemy znowu
A ja miałam wizytę w poniedziałek. Synek waży 2200 i wszystko z nim ok jedyne co, to niestety ułożony jest nadal miednicowo-skośnie i jak się nie przekręci, to ginka powiedziała, że żaden lekarz nie pozwoli na poród sn. Więc trzymajcie kciuki

A moja szyjka trzyma Dostałam mimo to luteinę, a do tego antybiotyk i globulki, bo wyszła mi infekcja w badaniu moczu i podobno dowcipnie też nie najlepiej. Ale to w sumie drobiazgi, powinno szybko przejść. Jak skończę leczenie, mam odczekać tydzień i zrobić wymaz na gbs. To jest taki wymaz jak do cytologii i nie wydaję mi się, żeby mógł spowodować przedwczesny poród

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
a mnie tam do alkoholu wcale nie ciągnie zresztą jakoś nigdy nie lubiłam;p

dziś się wyrywamy na randkę - być może ostatnie kino przed dzidziusiem a potem też już nie prędko
Ale super, tak sobie wyjść we dwoje My poprzednio 2 dni przed porodem się wybieraliśmy do kina, jechałam do tżta do pracy autobusem i tak mnie połamały plecy, że nie mogłam wstać Wróciliśmy do domu i przeleżałam cały dzień przerażona, że co będzie, jak zacznę rodzić, a nie mogę się ruszać. A potem od razu przeszły plecy a zaczął się poród i położna się ze mnie śmiała, że tak naprawdę już wtedy się zaczynał
Cytat:
jak masz siłę to pierz teraz i poprasuj i wtedy w kartony możesz gdzieś popakować i dobrze pozaklejać, później jak znalazł tylko wyjąć i ubierać, bo później to mało czasu na takie rzeczy będzie ja lece ze wszystkim co mam
Popieram Dziecko bardzo szybko wyrasta i wtedy jak nagle widzisz, że coś jest na styk, wyciągasz następne gotowe i masz

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie, wreszcie mogłam wejść na wizaż na kompie i coś napisać, bo wcześniej nadrobiłam na tel i koniec. Dziś miałam wizytę, ale wróciłam przybita, ogólnie z Maluszkiem wszystko wzorowo, ale moja szyjka uległa skrócenia i przez tydzień muszę leżeć, w nastepny wtorek kontrola szyjki i jak się skróci to szpitala. Miałam 5 tygodni temu 34mm, a teraz ma 25mm dostałam magnez i luteinę Niby lekarz mi powiedział, że dobrze, że szyjka twarda, ale zabezpieczyć się trzeba i zwolnić tempo. Jutro postaram się Was nadrobić i pocytować wreszcie
Leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i rzeczy mają się następująco:
Helenka waży 2470g widziałam na usg dokładnie jej kości, kręgi ahh gin pobrał mi dziś wymazy z pochwy i odbytu (trochę bolesne to było), wynik z odbytu od razu zrobił i jest ok, nie mam żadnych bakterii.
Moja szyjka jest, zacytuję gina: "króciutka, mięciutka i na pewno rozwarta na swobodne włożenie palca". Mam odstawić już luteinę i nospę i łykać tylko magnez, a nospę jeśli będą uciążliwe bóle. I kolejna wizyta za 2 tygodnie i zdaniem gina to będzie nasze ostatnie spotkanie, a kolejne na porodówce, mówił, że wg niego TEN MOMENT SIĘ ZBLIŻA

Mamusie gratuluję udanych wizyt

aneta13 śliczny brzuszek!
Ładna waga Oby szyjka jeszcze trochę wytrzymała
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O to prawda z tym lekarzem.
Ja znam mnóstwo mamuś z szybko skracającymi się szyjkami i rozwarciem co przechodziły termin. Z resztą z wieloma innymi sprawami też.
A moja przyjaciółka dla odmiany poszła do ginekologa w 37 tc. ten ją zbadał, stwierdził, że szyjka zamknięta, wszystko super więc sobie poczeka jeszcze na poród, a ona zeszła mu z fotela i chlup...wody płodowe poszły i jechała do szpitala rodzić.....
Tak więc...no bywa naprawde różnie..
Na wątku wrześniowym z Olą bardzo wiele mamuś, które miały problemy z szyjką, pessary pozakładane itp właśnie przenosiły
Cytat:
Witam się w 34 tc
dzisiaj spałam cały wieczór na pracym boku i teraz panikuje że coś się moje mojej Bubci stać dziewczynki poratujcie, jak wywołać ruchy u maluszka? jak ją obudzić? niby ledwo co wstałam ale bym wolała żeby się poruszała, jeden tylko ruch był ale teraz sobie wkręcam że to może u mnie w kiszkach a nie bobo to wszystko przez to że tak jedna nastraszyla z tym supłem i śmiercią maluszka
Nie wkręcaj sobie Zjedz coś słodkiego może
Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Witam się z "rana".

Tak na serio, to rzeczywiście wolę urodzić, niż biegać na 40km
Ja też

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:20   #3318
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

brawo, pięknie wszystko u Ciebie wygląda super
nie ma jak takie wiadomości od lekarza !!!
Stary 2015-01-21, 11:20   #3319
zielone_oko
Zakorzenienie

Co do karuzel to nie kupujcie tego http://allegro.pl/1504-karuzela-do-l...947634160.html szajs nad szajsem.. Zamontowaliśmy ją do łóżeczka a ona po jakiś 15minutach odczepiła się i wpadła do łóżeczka. Jest bardzo ciężka, kto to wymyślił jako bezpieczne dla dziecka
Stary 2015-01-21, 11:20   #3320
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
dzisiaj tylko podczytałam te ponad 10 stron zaległości od rana

aroli ale jestem w szoku po przeczytaniu twojej wypowiedzi! Już wiem dlaczego kobiety z całej Polski przyjeżdżają rodzić do Białegostoku- nie dość, że u Arciszewskich są świetni lekarze, to jeszcze królewskie warunki, a poród kosztuje ok. 2tys... porównując to z kwotami, które podałaś, to jestem sknera, bo planuję rodzić w publicznym szpitalu
zerknijcie
[url]http://www.arciszewski.pl/galeria/zdjecia-polikliniki[/url
Klinika super, nawet bym się nie zastanawiala, no ale niestety w Warszawie ceny z kosmosu... mnie wkurzyla zelazna ze podnieśli cenę za położną do tego pokój 1-osobowy za 3 doby 1500 to już wychodzi 3500zl...

Cytat:
Witam się w 34 tc
dzisiaj spałam cały wieczór na pracym boku i teraz panikuje że coś się moje mojej Bubci stać dziewczynki poratujcie, jak wywołać ruchy u maluszka? jak ją obudzić? niby ledwo co wstałam ale bym wolała żeby się poruszała, jeden tylko ruch był ale teraz sobie wkręcam że to może u mnie w kiszkach a nie bobo to wszystko przez to że tak jedna nastraszyla z tym supłem i śmiercią maluszka
Nie martw się malutka pewnie jeszcze śpi ja często śpię na prawym boku i na plecach, niestety nie bardzo mamy wpływ na to w jakiej pozycji śpimy, bo w czasie snu ciężko to kontrolować, a przynajmniej mi

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Cud się stał! Jak nas przez cały dzień nie było to zaległe przesyłki zaczęły przychodzić. Przyszło m.in. zamówienie z Gemini. Wielki karton, waga prawie 6 kg, trochę rzeczy tam było, ale najwięcej folii bąbelkowej Plus za zabezpieczenie, ale minus za to że tak długo to trwa i że nawet jakiejkolwiek próbki nie wrzucili.
My wczoraj byliśmy u lekarza. Wszystko ok. W 31 tygodniu mały ma 1500 g. Na razie wielkolud się nie szykuje, ale lekarz powiedział, że jest książkowo. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i też wtedy będzie pobranie wymazu na paciorkowce czyli słynny GBS.
Wcześniej byłam 2 godzinki w pracy. Towarzysko oczywiście Ale się komplementów nasłuchałam. Aż miło
Ja w piątek mam usg i będę miała skończone 31 tygodni, ciekawe ile mój mały będzie ważył

Dziękuję wszystkim za opinie na temat koloru wózka
Ja za moment uciekam do biedronki i przy okazji na spacerek, później musze rozebrać choinkę ahhhh

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:21   #3321
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Ja też nie kupuję tego typu rzeczy

Mam pytanie do dziewczyn ze Szczecina : czy dowiadywałyście o Entonox w naszych porodówkach ??

I jeszcze a'propo wózków i kolorów --> jeśli materiał wózka ma filtr 50UV to już barwa tkaniny chyba nie odgrywa takiego znaczenia

A co do karuzel nad łóżeczkami to jako zobaczenie zawodowe uważam to za zbędną rzecz pomijając , że dzidziusie do 3 miesiąca nie przekraczają środka osi swojego ciała i widząc coś nad głową to tak jak dla nas w upał pokazać butelkę z zimną wodą za szybą ... jest a nie można dotknąć i się napić...
A jaki masz zawód? Bo coś jakby pokrewny z moim, a że obie jesteśmy ze Szczecina, to może się znamy :p

Dla mnie to te karuzele wydają się trochę zbyt krzykliwe. Nie wiem, czy to fajne jak nad głową wisi coś kolorowego, co świeci, gra i robi setki rzeczy. Sama szukam raczej takich spokojnych zabawek. Z drewna albo materiału i w stonowanych kolorach. I zakochałam się w grzechotkach SEBRA. Ale cena mi się nie podoba

Ale jestem pewna, że niedługo uda mi się chronić Jasia od zalewu "tęczy", bo moja mam uważa, że dziecko ma być kolorowe.

A Entonoxem się nie interesowałam. Na Pomorzanach jest zzo na życzenie i jeżeli będę chciała jakiekolwiek znieczulenie, to wezme zzo i już.
Stary 2015-01-21, 11:22   #3322
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

powiedzcie proszę jakie torby kupiłyście na wyprawkę, tzn do szpitala

polecacie jakieś? w co się pakujecie, w jedną czy oddzielnie dla dziecka?
Stary 2015-01-21, 11:26   #3323
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

Super
Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Co do karuzel to nie kupujcie tego http://allegro.pl/1504-karuzela-do-l...947634160.html szajs nad szajsem.. Zamontowaliśmy ją do łóżeczka a ona po jakiś 15minutach odczepiła się i wpadła do łóżeczka. Jest bardzo ciężka, kto to wymyślił jako bezpieczne dla dziecka
Ja też odradzam fisher price karuzelkę Misie. Dostaliśmy w prezencie dla Oli i masakra, wielkie to, ciężkie, te melodyjki jakieś ponure. A pałąk nie da się przekręcać, że ciężko było dziecko wyjąć i włożyć do łóżeczka. Jak dla mnie porażka
Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Dla mnie to te karuzele wydają się trochę zbyt krzykliwe. Nie wiem, czy to fajne jak nad głową wisi coś kolorowego, co świeci, gra i robi setki rzeczy. Sama szukam raczej takich spokojnych zabawek. Z drewna albo materiału i w stonowanych kolorach. I zakochałam się w grzechotkach SEBRA. Ale cena mi się nie podoba
Zgadzam się z tobą Jedynie co, to dziecko bardzo słabo widzi na początku i kolorów pastelowych po prostu nie zobaczy. Nie mówię tu o karuzelce tylko ogólnie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:27   #3324
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

za wizytę
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:29   #3325
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Question Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

aroli a powiedz proszę czy na Wołoskiej w szpitalu MSW jest ok, coś słyszałaś?

Albo może któraś ma opinie aktualne o tym szpitalu?
Stary 2015-01-21, 11:31   #3326
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

Brawo za wizytę!! Super, że wszystko dobrze
Stary 2015-01-21, 11:32   #3327
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Nie wiem która to, ale wczoraj pisała że jakieś maleństwo w pępowinę się w brzuchu zawinęło.. Teraz mam schizy, że jak się moja mała tak strasznie wierci to się zaplątuje
myslalam ze tylko ja mam takie czarne mysli...a jeszcze ten super na pepowinie az sie wlos jezy
Stary 2015-01-21, 11:34   #3328
MaMusKA29
Wtajemniczenie

mordka_1985- za wizytę

papalinka83- zdrówka dla córci, a może mała ma trzydniówkę, bo u mojej właśnie tak się objawiła najpierw wysoka temp, ból brzuszka a na końcu pojawiła się wysypka, na szczęście przechodzi się ją raz w życiu, aha i pamiętam że podawałam małej tylko coś na obniżenie temp i ewentualnie calcium na wysypkę

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-01-21 o 11:36
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:35   #3329
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Super

Ja też odradzam fisher price karuzelkę Misie. Dostaliśmy w prezencie dla Oli i masakra, wielkie to, ciężkie, te melodyjki jakieś ponure. A pałąk nie da się przekręcać, że ciężko było dziecko wyjąć i włożyć do łóżeczka. Jak dla mnie porażka

Zgadzam się z tobą Jedynie co, to dziecko bardzo słabo widzi na początku i kolorów pastelowych po prostu nie zobaczy. Nie mówię tu o karuzelce tylko ogólnie
Ale mi to właśnie nie przeszkadza, że się synek nie zorientuje, że grzechotka jest np. błękitna. Będzie na początku podziwiał jej kształt, fakturę i to, że wydaje dźwięk. To i tak już dużo A na początek podrukowałam mu czarno białe obrazki jak będzie miał ochotę coś pooglądać
Stary 2015-01-21, 11:37   #3330
Lila_17
Rozeznanie

Hej Mamusie, bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i dobre słowawiedziałam, że na Was zawsze można liczyć Teraz będę mogła częściej się odzywać, TŻ pojechał zamówić wózek, a mi zostało jeszcze sporo z wyprawki, głównie dla mnie, kosmetyki dla Synka, jakieś pierdoły typu ręczniki kąpielowe, ale pomyślałam, że jeśli przez ten tydzień szyjka się nie skróci to podjedziemy do hurtowni i wszystko kupię, a jak nie to przez internet, bo czytam, że korzystascie z takiej opcji
Co do torby, to ja mam taką niedużą, a tak naprawdę myślenie, co do szpitala zmieniło mi się, jak wydrukowałam ze str szpitala, co potrzebne i jest nawet zaznaczone, by nie brać niczego więcej, więc tego będę się trzymać.

Brawa za kolejne tygodnie, już baaardzo niedługo i się zacznie Byle tylko zaczął się 9 msc:P

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

Brawo za wizytę: ehem:

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
HEj Dziewczyny!
Gratulacje kolejnego tygodnia Ja nie mam niani i nie będę kupować, bo mam malutkie mieszkanko
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości