|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
- wywalilabym zbedne info o adresie i dacie urodzenia, takze o pracy jako kelnerka - wtedy moze zmiescilabys sie na 1 stronie? - z drugiej strony - przy stażu i praktyce warto wypisac obowiazki - jesli rosyjskiego nie znasz na tyle zeby mogl ci sie przydac w pracy, to chyba lepiej nie wpisuj - info o tym, ze jest się w trakcie studiów wpisywałam tak samo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Raczkowanie
|
Lazada, żeby zrozumieć mój post chyba będziesz musiała wejść na stronę IH i przejrzeć ich poziomy zaawansowania
![]() Na rozmowie (w sumie test pisemny + rozmowa) sprawdzającej mój poziom znajomości angielskiego wyszło mi mocne lowerintermediate/ słabe midintermediate. Facet nie wiedział do jakiej grupy ma mnie zaliczyć, więc mogłam sobie wybrać czy chcę być najlepsza w grupie czy najsłabsza ![]() W IH chyba każdy poziom robi się 2 lata. Edytowane przez Hannah_89 Czas edycji: 2015-01-20 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o klauzuli pamiętaj (nie widzę dołu CV).
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
Powinnaś użyć różnych wielkości czcionek, bo teraz wszystko jest maczkiem napisane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Konto usunięte
|
Zmieniam prace od poniedziałku. Mam nadzieje ze nie bede żałować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]()
#3457 |
Raczkowanie
|
barbarossan Ja bym zrobiła tak: doświadczenie, wykształcenie itp. dużą czcionką i wyrównać do lewej.
Zainteresowania wypisałabym od myślnika. Klauzulę na przetwarzanie danych osobowych umieściłabym w stopce. Zastanawiam się nad swoim cv: byłam na stażu na stanowisku:pozostali pracownicy biurowi(trochę słabo to brzmi i nie wpisałam tego) , natomiast zrobiłam tak: Staż w Urzędzie Miasta..., Wydział taki i taki : -od myślników moje obowiązki Na dodatek byłam w 2 wydziałach, więc wpisałam najpierw pierwszy wydział i moje obowiązki, pod spodem drugi wydział i moje obowiązki. Co myślicie o tym? ![]()
![]() |
#3458 |
Konto usunięte
|
Właśnie dzisiaj jak sie pojawię w pracy to zaproponuje porozumienie stron albo biorę urlop.
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Na razie trochę gorsze pieniądze, ale dla własnego zdrowia psychicznego jestem w stanie sie poświecić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Konto usunięte
|
dziewczyny czy pracodawca może żądać ode mnie ksero dowodu osobistego i tak właściwie po co mu to? czy trzeba zgłosić sie do obowiązkowych ubezpieczeń społecznych zus jeśli nie jest się już studentem???
Edytowane przez 201703271121 Czas edycji: 2015-01-21 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, przy podpisywaniu umowy. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Aplikant, 25-osobowa kancelaria prawie w centrum Warszawy (niedaleko placu Unii Lubelskiej). Zajmują sie nieruchomościami, prawem korporacyjnym, m&a, prawem transportowym... i czymś tam jeszcze, zapomniałam juz😃 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Proszę o ocenę mojego CV i listu motywacyjnego. Załączam wszystko w oryginale, bo potem to skasuje. Ufam, że nie sprzedacie gdzieś dalej moich danych osobowych ![]() Co sądzicie ??? Edytowane przez Dagusia18 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Konto usunięte
|
My nie, ale weź pod uwage, ze każdy może tu wejść i je sobie skopiować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=nouvelle90;49858890]Tak, przy podpisywaniu umowy.[COLOR="Silver"]
Czyli rozumiem, że może sobie zachować ksero dowodu osobistego ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |
Konto usunięte
|
Założenie konta to nie problem, a i wsród zalogowanych świrów nie brakuje ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- [QUOTE=summerlove0;4985930 3] Cytat:
Tak, takie rzeczy wpina sie do akt osobowych i archiwizuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - list motywacyjny - po przeczytaniu pierwszego akapitu (wrzucałaś już kiedyś swój lm, prawda?) miałam już dość - może ludziom podoba się taka, powiedzmy, amerykańska wersja pewności siebie, ale dla mnie taka pompatyczność - zdecydowanie na nie - cv - skasowałabym liceum, szczególnie info o klasie z rozszerzonym niemieckim, bo strzelasz sobie w stopę; co do angielskiego, zostawiłabym tylko komunikatywną znajomość, ale bez określania poziomu, jeśli w certyfikacie masz wpisane, że znasz na niższym niż przedstawiasz; drukarka i fax dla mnie też oczywiste oczywistości; sama też nie wpisałabym kursów angielskiego, ale rozumiem, że dla kogoś może to być ważne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Wtajemniczenie
|
nouvelle90, gratulacje! Jeśli nowa praca Ci bardziej odpowiada to dobrze, że się zdecydowałaś
![]() Dagusia18, mnie Twój LM w ogóle się nie podoba. Mam podobne odczucia jak Maguda_. Z CV pousuwałabym kilka rzeczy - m.in właśnie info o liceum, czy kursach - jeśli nie masz żadnych zaświadczeń czy certyfikatów, a tym bardziej ilość godzin wydaje mi się zbędna. O znajomości angielskiego po prostu bym wpisała, jaki certyfikat albo że poziom komunikatywny. Jak po niemiecku nie jesteś w stanie poprowadzić prostej rozmowy to w ogóle bym usunęła. Jak nie startujesz do pracy gdzie obsługuje się kasy fiskalne to też bym wywaliła, o drukarce i faksie nie wspomnę - ew. możesz to zamienić w zdanie pt "sprawna obsługa urządzeń biurowych"
#3469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmiać mi się chciało z tego angielskiego. Na certyfikacje A2, a wpisujesz sobie B1. Ktoś Ci w ogóle powiedział, że jesteś na B1? ![]() Jak dla mnie to głupota zaznaczyć dwie różne znajomości języka linijka pod linijką ![]() To ja poproszę w następnym wpisie jeszcze pin do karty i inne dane osobiste ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do reszty, to odpuść sobie. Tyle jadu się polało, bo zapytałam tylko o Waszą opinię... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Wtajemniczenie
|
Żaden jad. Kilka razy wrzucałaś podobne lm i cv, i zawsze dziewczyny zwracały uwagę co jest nie tak.
A wrzucanie danych osobowych ot tak, na forum - to naprawdę sama się prosisz o kłopoty. Problemem są ogłoszenia gdzie się wysyła cv i ktoś zbiera dane, a jak zostawiasz to CV w jakimś miejscu tak jak tutaj - no to wiesz. Tak odrobinę anonimowości, bo to jednak internety są.
#3472 | ||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Wiem, że papierek czasem może być atutem, ale jednak w tym przypadku nie wpisywałabym go ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do LM, to nie podoba mi się pierwszy akapit. LM powinien być krótki, rzeczowy i na temat, uzupełniać to, co piszesz w CV. Ty natomiast zaczęłaś go pisać... Jak wypracowanie albo właśnie tekst reklamowy. Będąc pracownikiem ds. rekrutacji, raczej bym też odrzuciła taki list, bo z niego wynika niestety, że nawet nie wiesz, o jakie stanowisko się starasz, bo dopisek "Dotyczy aplikacji na stanowisko" z kolei brzmi jak pismo urzędowe - w skrócie - nikt nie zwraca na to uwagę. W pierwszym akapicie powinno się właśnie pisać, że zwracasz się z prośbą o zatrudnienie mnie w firmie tej i tej, na stanowisku takim i takim w związku z ogłoszeniem, które przeczytałaś gdzieś tam. I tylko tyle. Nie ma sensu rozpisywać się, zachwalać, bo ten list jest również zwyczajnie za długi. Profesjonalny specjalista od HR patrzy na takie aplikacje przez 7 sekund. Jeśli on z tego nie wychwyci najważniejszych rzeczy i uzna, że to jest takie wodolejstwo, to taka aplikacja wyląduje w koszu. Graficzne bajery są również fajne, ale trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć. Czasami lepiej postawić na prostotę, w której jest zawarte wszystko w zwięzłej formie. Zachwalanie się zostaw sobie na rozmowę kwalifikacyjną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zadomowienie
|
Jadu
![]() ![]() Ksiązki na poziomie B2 to ja też sobie spokojnie czytam, nawet z książki C1 dużo rozumiem, ale to nie jest mój poziom. ![]() Dziewczyny jak wpisujecie sobie poziom angielskiego : jakimiś terminami , czy konkretnie A1,A2 itd. Według was poziom komunikatywny to jaki B1,B2, A2, C1? |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanko
![]() Pracuję 2,5 roku na podstawie umowy zlecenia, która ma zapis o 2-tygodniowym wypowiedzeniu umowy bez podawania przyczyny. Trochę śmieszne, ale prawdziwe ![]() Obecnie jestem w sytuacji, że znalazłam nową pracę na lepszych warunkach, umowa o pracę, lepsza płaca (nareszcie!) i będę chciała rozpocząć pracę od nowego miesiąca. Czy w takiej sytuacji mimo, że jestem na zleceniu, mam zostawić na biurku szefa wypowiedzenie umowy czy wystarczy forma ustna? Pytanie może i głupie, ale to jest moje pierwsze wypowiedzenie z mojej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Twoje wrażenie, że to ulotka reklamowa - bardzo fajnie, właśnie tak to ma wyglądać. Dokumenty aplikacyjne to nic innego jak nasza wizytówka. Te czarno-białe już dawno odeszły do lamusa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Dagusia18 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zadomowienie
|
Ja nie mam nic kolorowego w CV i jakoś pracodawcy się odzywają
![]() Mam ładne zdjęcie, powiększone czcionki tam gdzie trzeba, wizualnie jest przejrzyste, obowiązki ładnie wyodrębnione. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.