Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 21:08   #3451
nelciak
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
Hej! Dziewczyny sprawdzicie mi CV? Bo im dłużej nad nim siedzę to bardziej wątpię
Czy pisać o jednym certyfikacie, który notabene ma mój potencjalny pracodawca bo byliśmy na tym samym szkoleniu, tylko że ja byłam i organizatorką i słuchaczką
Jak wpisać to że jestem w trakcie studiów?
jak dziabnąć "staż" - mam wpisane stanowisko : Młodszy Referent w programie stażu...
Czy jeśli znam rosyjski w stopni takim że dogadam się najprostszym językiem to wpisywać to ?
Język ang miałam na studiach i kończył się egzaminem na B2 , co prawda od 2 lat nie mam styczności za bardzo z językiem ( oprócz piosenek ) Nie chcę wyjść na kretynkę
ps. oczywiście wszystko wyrównam itd
- chcesz jakos wyrownac te biale napisy na kolorowych paskach? na razie slabo to wyglada
- wywalilabym zbedne info o adresie i dacie urodzenia, takze o pracy jako kelnerka - wtedy moze zmiescilabys sie na 1 stronie?
- z drugiej strony - przy stażu i praktyce warto wypisac obowiazki
- jesli rosyjskiego nie znasz na tyle zeby mogl ci sie przydac w pracy, to chyba lepiej nie wpisuj
- info o tym, ze jest się w trakcie studiów wpisywałam tak samo
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 21:26   #3452
Hannah_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Od jakiego poziomu zaczynałaś i do jakiego doszłaś po trzech latach?
Lazada, żeby zrozumieć mój post chyba będziesz musiała wejść na stronę IH i przejrzeć ich poziomy zaawansowania
Na rozmowie (w sumie test pisemny + rozmowa) sprawdzającej mój poziom znajomości angielskiego wyszło mi mocne lowerintermediate/ słabe midintermediate. Facet nie wiedział do jakiej grupy ma mnie zaliczyć, więc mogłam sobie wybrać czy chcę być najlepsza w grupie czy najsłabsza Wybrałam grupę w której będę najsłabsza, czyli poziom B1.1. Nie żałuję tej decyzji, nawet nie czułam, że jakoś odstaję od grupy i w ogóle wolę gonić niż uciekać. Po 3 latach miałam możliwość zdawania FCE. Podeszłam do próbnego w szkole i miałam chyba 75% - na pewno poziom B2 (FCE zdane na 81% i więcej to poziom C1). Nie zdawałam FCE i ogólnie chyba nie będę zdawała żadnych certyfikatów, bo zdałam sobie sprawę, że uczę się angielskiego przede wszystkim dla siebie a przy okazji do pracy.

W IH chyba każdy poziom robi się 2 lata.

Edytowane przez Hannah_89
Czas edycji: 2015-01-20 o 21:36
Hannah_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 22:22   #3453
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
Hej! Dziewczyny sprawdzicie mi CV? Bo im dłużej nad nim siedzę to bardziej wątpię
Czy pisać o jednym certyfikacie, który notabene ma mój potencjalny pracodawca bo byliśmy na tym samym szkoleniu, tylko że ja byłam i organizatorką i słuchaczką
Jak wpisać to że jestem w trakcie studiów?
jak dziabnąć "staż" - mam wpisane stanowisko : Młodszy Referent w programie stażu...
Czy jeśli znam rosyjski w stopni takim że dogadam się najprostszym językiem to wpisywać to ?
Język ang miałam na studiach i kończył się egzaminem na B2 , co prawda od 2 lat nie mam styczności za bardzo z językiem ( oprócz piosenek ) Nie chcę wyjść na kretynkę
ps. oczywiście wszystko wyrównam itd
Skoro masz już licencjat, to LO już niepotrzebne. No i rozpisałabym podstawowe obowiązki na każdym stanowisku (tak przynajmniej po 3 obowiązki w każdej pracy).
I o klauzuli pamiętaj (nie widzę dołu CV).
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 22:24   #3454
ytaaa
Zadomowienie

Powinnaś użyć różnych wielkości czcionek, bo teraz wszystko jest maczkiem napisane.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:28   #3455
20160901857
Konto usunięte

Zmieniam prace od poniedziałku. Mam nadzieje ze nie bede żałować.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:40   #3456
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Gratulacje a co z okresem wypowiedzenia?

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:43   #3457
nothing_personal
Raczkowanie

barbarossan Ja bym zrobiła tak: doświadczenie, wykształcenie itp. dużą czcionką i wyrównać do lewej.
Zainteresowania wypisałabym od myślnika.
Klauzulę na przetwarzanie danych osobowych umieściłabym w stopce.

Zastanawiam się nad swoim cv:
byłam na stażu na stanowisku:pozostali pracownicy biurowi(trochę słabo to brzmi i nie wpisałam tego) , natomiast zrobiłam tak:

Staż w Urzędzie Miasta..., Wydział taki i taki :
-od myślników moje obowiązki

Na dodatek byłam w 2 wydziałach, więc wpisałam najpierw pierwszy wydział i moje obowiązki, pod spodem drugi wydział i moje obowiązki.

Co myślicie o tym?
nothing_personal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:48   #3458
20160901857
Konto usunięte

Właśnie dzisiaj jak sie pojawię w pracy to zaproponuje porozumienie stron albo biorę urlop.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Na razie trochę gorsze pieniądze, ale dla własnego zdrowia psychicznego jestem w stanie sie poświecić.
Stary 2015-01-21, 10:11   #3459
201703271121
Konto usunięte

dziewczyny czy pracodawca może żądać ode mnie ksero dowodu osobistego i tak właściwie po co mu to? czy trzeba zgłosić sie do obowiązkowych ubezpieczeń społecznych zus jeśli nie jest się już studentem???

Edytowane przez 201703271121
Czas edycji: 2015-01-21 o 10:22
201703271121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:19   #3460
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Gratulacje! Powiesz coś więcej - jaka to praca, jakie stanowisko?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:36   #3461
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez summerlove0 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy pracodawca może żądać ode mnie ksero dowodu osobistego i tak właściwie po co mu to? czy trzeba zgłosić sie do obowiązkowych ubezpieczeń społecznych zus jeśli nie jest się już studentem???

Tak, przy podpisywaniu umowy.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Gratulacje! Powiesz coś więcej - jaka to praca, jakie stanowisko?

Aplikant, 25-osobowa kancelaria prawie w centrum Warszawy (niedaleko placu Unii Lubelskiej). Zajmują sie nieruchomościami, prawem korporacyjnym, m&a, prawem transportowym... i czymś tam jeszcze, zapomniałam juz😃

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 10:52   #3462
Dagusia18
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Proszę o ocenę mojego CV i listu motywacyjnego. Załączam wszystko w oryginale, bo potem to skasuje.
Ufam, że nie sprzedacie gdzieś dalej moich danych osobowych

Co sądzicie ???

Edytowane przez Dagusia18
Czas edycji: 2015-01-21 o 13:30
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:56   #3463
20160901857
Konto usunięte

My nie, ale weź pod uwage, ze każdy może tu wejść i je sobie skopiować
Stary 2015-01-21, 10:56   #3464
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
My nie, ale weź pod uwage, ze każdy może tu wejść i je sobie skopiować
Tylko osoby zalogowane mogą wyświetlać załączniki
Stary 2015-01-21, 10:56   #3465
201703271121
Konto usunięte

[QUOTE=nouvelle90;49858890]Tak, przy podpisywaniu umowy.[COLOR="Silver"]

Czyli rozumiem, że może sobie zachować ksero dowodu osobistego ?
201703271121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 11:20   #3466
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Tylko osoby zalogowane mogą wyświetlać załączniki

Założenie konta to nie problem, a i wsród zalogowanych świrów nie brakuje

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

[QUOTE=summerlove0;4985930 3]
Cytat:
Tak, przy podpisywaniu umowy.[COLOR="Silver"]

Czyli rozumiem, że może sobie zachować ksero dowodu osobistego ?

Tak, takie rzeczy wpina sie do akt osobowych i archiwizuje.
Stary 2015-01-21, 11:35   #3467
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez summerlove0 Pokaż wiadomość
Pracodawca sam zgłosi Cię do ZUSu, jeśli będziesz pracowała na zlecenie lub umowę o pracę.

Cytat:
Aplikant, 25-osobowa kancelaria prawie w centrum Warszawy (niedaleko placu Unii Lubelskiej). Zajmują sie nieruchomościami, prawem korporacyjnym, m&a, prawem transportowym... i czymś tam jeszcze, zapomniałam juz😃
Brzmi fajnie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Proszę o ocenę mojego CV i listu motywacyjnego. Załączam wszystko w oryginale, bo potem to skasuje.

Co sądzicie ???
Wrzucasz prawie zawsze to samo, uwagi zazwyczaj ignorujesz, mam wrażenie, że wiesz najlepiej, więc po co pytasz?
- list motywacyjny - po przeczytaniu pierwszego akapitu (wrzucałaś już kiedyś swój lm, prawda?) miałam już dość - może ludziom podoba się taka, powiedzmy, amerykańska wersja pewności siebie, ale dla mnie taka pompatyczność - zdecydowanie na nie
- cv - skasowałabym liceum, szczególnie info o klasie z rozszerzonym niemieckim, bo strzelasz sobie w stopę; co do angielskiego, zostawiłabym tylko komunikatywną znajomość, ale bez określania poziomu, jeśli w certyfikacie masz wpisane, że znasz na niższym niż przedstawiasz; drukarka i fax dla mnie też oczywiste oczywistości; sama też nie wpisałabym kursów angielskiego, ale rozumiem, że dla kogoś może to być ważne
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:14   #3468
Farisss
Wtajemniczenie

nouvelle90, gratulacje! Jeśli nowa praca Ci bardziej odpowiada to dobrze, że się zdecydowałaś

Dagusia18, mnie Twój LM w ogóle się nie podoba. Mam podobne odczucia jak Maguda_. Z CV pousuwałabym kilka rzeczy - m.in właśnie info o liceum, czy kursach - jeśli nie masz żadnych zaświadczeń czy certyfikatów, a tym bardziej ilość godzin wydaje mi się zbędna. O znajomości angielskiego po prostu bym wpisała, jaki certyfikat albo że poziom komunikatywny. Jak po niemiecku nie jesteś w stanie poprowadzić prostej rozmowy to w ogóle bym usunęła.
Jak nie startujesz do pracy gdzie obsługuje się kasy fiskalne to też bym wywaliła, o drukarce i faksie nie wspomnę - ew. możesz to zamienić w zdanie pt "sprawna obsługa urządzeń biurowych"
Stary 2015-01-21, 13:21   #3469
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Pracodawca sam zgłosi Cię do ZUSu, jeśli będziesz pracowała na zlecenie lub umowę o pracę.

Brzmi fajnie

Wrzucasz prawie zawsze to samo, uwagi zazwyczaj ignorujesz, mam wrażenie, że wiesz najlepiej, więc po co pytasz?
- list motywacyjny - po przeczytaniu pierwszego akapitu (wrzucałaś już kiedyś swój lm, prawda?) miałam już dość - może ludziom podoba się taka, powiedzmy, amerykańska wersja pewności siebie, ale dla mnie taka pompatyczność - zdecydowanie na nie
- cv - skasowałabym liceum, szczególnie info o klasie z rozszerzonym niemieckim, bo strzelasz sobie w stopę; co do angielskiego, zostawiłabym tylko komunikatywną znajomość, ale bez określania poziomu, jeśli w certyfikacie masz wpisane, że znasz na niższym niż przedstawiasz; drukarka i fax dla mnie też oczywiste oczywistości; sama też nie wpisałabym kursów angielskiego, ale rozumiem, że dla kogoś może to być ważne

Śmiać mi się chciało z tego angielskiego. Na certyfikacje A2, a wpisujesz sobie B1. Ktoś Ci w ogóle powiedział, że jesteś na B1?
Jak dla mnie to głupota zaznaczyć dwie różne znajomości języka linijka pod linijką

To ja poproszę w następnym wpisie jeszcze pin do karty i inne dane osobiste

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 13:27   #3470
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Śmiać mi się chciało z tego angielskiego. Na certyfikacje A2, a wpisujesz sobie B1. Ktoś Ci w ogóle powiedział, że jesteś na B1?
Jak dla mnie to głupota zaznaczyć dwie różne znajomości języka linijka pod linijką

To ja poproszę w następnym wpisie jeszcze pin do karty i inne dane osobiste
Gdybyś dokładniej czytała poprzednie wpisy, to wiedziałabyś, że obecnie uczęszczam na kurs angielskiego na poziomie B2. To, że zdałam egzamin na A2 (notabene będąc na mega kacu) to nie oznacza, że to mój faktyczny poziom. Ale fakt, muszę zmienić to "Znajomość potwierdzona certyfikatem...".
Co do reszty, to odpuść sobie. Tyle jadu się polało, bo zapytałam tylko o Waszą opinię...
Stary 2015-01-21, 13:29   #3471
Farisss
Wtajemniczenie

Żaden jad. Kilka razy wrzucałaś podobne lm i cv, i zawsze dziewczyny zwracały uwagę co jest nie tak.
A wrzucanie danych osobowych ot tak, na forum - to naprawdę sama się prosisz o kłopoty. Problemem są ogłoszenia gdzie się wysyła cv i ktoś zbiera dane, a jak zostawiasz to CV w jakimś miejscu tak jak tutaj - no to wiesz.
Tak odrobinę anonimowości, bo to jednak internety są.
Stary 2015-01-21, 13:34   #3472
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Gdybyś dokładniej czytała poprzednie wpisy, to wiedziałabyś, że obecnie uczęszczam na kurs angielskiego na poziomie B2. To, że zdałam egzamin na A2 (notabene będąc na mega kacu) to nie oznacza, że to mój faktyczny poziom. Ale fakt, muszę zmienić to "Znajomość potwierdzona certyfikatem...".
Co do reszty, to odpuść sobie. Tyle jadu się polało, bo zapytałam tylko o Waszą opinię...
Nie zauważyłam jadu, ale na serio, na przyszłość bądź bardziej roztropna przy podawaniu swoich danych osobistych, każdy może wejść i je przejąć, to nie jest dobry pomysł

Wiem, że papierek czasem może być atutem, ale jednak w tym przypadku nie wpisywałabym go

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Abstrahując od Dagusi, niektórzy wpisują zaawansowaną znajomość np. angielskiego, a potem się okazuje, że ledwo potrafią zdanie zbudować, to jest dopiero porażka Tak, tak, wiem, że stres robi swoje, nie o takie sytuacje mi tu chodzi.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:40   #3473
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Co sądzicie ???
Ja mam również podobne zastrzeżenia, co poprzedniczki. Nie chcę zabrzmieć brzydko, ale oba dokumenty brzmią jak taka autoreklama, ulotka. Będąc pracownikiem HR czy kadr, widząc takie CV, łatwo pomyliłabym je z jakąś ofertą reklamową, ponieważ w nagłówku masz właśnie taką autoreklamę. Obsługę urządzeń ograniczyłabym do krótkiego "obsługa urządzeń biurowych". Kursy - tylko wtedy, gdy masz papier na potwierdzenie tego. Ja akurat liceum bym nie wywalała, chyba, że zastrzegasz, że tego niemieckiego w ogóle nie umiesz... I jeśli robisz studia magisterskie, to koniecznie to napisz. Obsługa programów... Tylko wtedy, jeśli mogą się przydać na danym stanowisku.

Co do LM, to nie podoba mi się pierwszy akapit. LM powinien być krótki, rzeczowy i na temat, uzupełniać to, co piszesz w CV. Ty natomiast zaczęłaś go pisać... Jak wypracowanie albo właśnie tekst reklamowy. Będąc pracownikiem ds. rekrutacji, raczej bym też odrzuciła taki list, bo z niego wynika niestety, że nawet nie wiesz, o jakie stanowisko się starasz, bo dopisek "Dotyczy aplikacji na stanowisko" z kolei brzmi jak pismo urzędowe - w skrócie - nikt nie zwraca na to uwagę. W pierwszym akapicie powinno się właśnie pisać, że zwracasz się z prośbą o zatrudnienie mnie w firmie tej i tej, na stanowisku takim i takim w związku z ogłoszeniem, które przeczytałaś gdzieś tam. I tylko tyle. Nie ma sensu rozpisywać się, zachwalać, bo ten list jest również zwyczajnie za długi. Profesjonalny specjalista od HR patrzy na takie aplikacje przez 7 sekund. Jeśli on z tego nie wychwyci najważniejszych rzeczy i uzna, że to jest takie wodolejstwo, to taka aplikacja wyląduje w koszu.

Graficzne bajery są również fajne, ale trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć. Czasami lepiej postawić na prostotę, w której jest zawarte wszystko w zwięzłej formie. Zachwalanie się zostaw sobie na rozmowę kwalifikacyjną.
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:46   #3474
ytaaa
Zadomowienie

Jadu To nie był jad z mojej strony. Po prostu śmieszą mnie twoje posty to się śmieje, śmiech to zdrowie.

Ksiązki na poziomie B2 to ja też sobie spokojnie czytam, nawet z książki C1 dużo rozumiem, ale to nie jest mój poziom. Mój poziom został sprawdzony w czasie rozmowy, więc jest to realna ocena. Ty zostałaś oceniona na teście, więc widocznie taki jest twój poziom. Jak uważasz, że faktycznie jesteś na poziomie B1 to nie wpisuj tego certyfikatu i tyle. Wystarczy kilka pytań na rozmowie kwalfikacyjnej i już będą wiedzieli na jakim jesteś poziomie.

Dziewczyny jak wpisujecie sobie poziom angielskiego : jakimiś terminami , czy konkretnie A1,A2 itd.
Według was poziom komunikatywny to jaki B1,B2, A2, C1?
Stary 2015-01-21, 13:46   #3475
iza89
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanko
Pracuję 2,5 roku na podstawie umowy zlecenia, która ma zapis o 2-tygodniowym wypowiedzeniu umowy bez podawania przyczyny. Trochę śmieszne, ale prawdziwe
Obecnie jestem w sytuacji, że znalazłam nową pracę na lepszych warunkach, umowa o pracę, lepsza płaca (nareszcie!) i będę chciała rozpocząć pracę od nowego miesiąca.
Czy w takiej sytuacji mimo, że jestem na zleceniu, mam zostawić na biurku szefa wypowiedzenie umowy czy wystarczy forma ustna?

Pytanie może i głupie, ale to jest moje pierwsze wypowiedzenie z mojej strony Liczę na Waszą pomoc.
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:48   #3476
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ja mam również podobne zastrzeżenia, co poprzedniczki. Nie chcę zabrzmieć brzydko, ale oba dokumenty brzmią jak taka autoreklama, ulotka. Będąc pracownikiem HR czy kadr, widząc takie CV, łatwo pomyliłabym je z jakąś ofertą reklamową, ponieważ w nagłówku masz właśnie taką autoreklamę. Obsługę urządzeń ograniczyłabym do krótkiego "obsługa urządzeń biurowych". Kursy - tylko wtedy, gdy masz papier na potwierdzenie tego. Ja akurat liceum bym nie wywalała, chyba, że zastrzegasz, że tego niemieckiego w ogóle nie umiesz... I jeśli robisz studia magisterskie, to koniecznie to napisz. Obsługa programów... Tylko wtedy, jeśli mogą się przydać na danym stanowisku.

Co do LM, to nie podoba mi się pierwszy akapit. LM powinien być krótki, rzeczowy i na temat, uzupełniać to, co piszesz w CV. Ty natomiast zaczęłaś go pisać... Jak wypracowanie albo właśnie tekst reklamowy. Będąc pracownikiem ds. rekrutacji, raczej bym też odrzuciła taki list, bo z niego wynika niestety, że nawet nie wiesz, o jakie stanowisko się starasz, bo dopisek "Dotyczy aplikacji na stanowisko" z kolei brzmi jak pismo urzędowe - w skrócie - nikt nie zwraca na to uwagę. W pierwszym akapicie powinno się właśnie pisać, że zwracasz się z prośbą o zatrudnienie mnie w firmie tej i tej, na stanowisku takim i takim w związku z ogłoszeniem, które przeczytałaś gdzieś tam. I tylko tyle. Nie ma sensu rozpisywać się, zachwalać, bo ten list jest również zwyczajnie za długi. Profesjonalny specjalista od HR patrzy na takie aplikacje przez 7 sekund. Jeśli on z tego nie wychwyci najważniejszych rzeczy i uzna, że to jest takie wodolejstwo, to taka aplikacja wyląduje w koszu.

Graficzne bajery są również fajne, ale trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć. Czasami lepiej postawić na prostotę, w której jest zawarte wszystko w zwięzłej formie. Zachwalanie się zostaw sobie na rozmowę kwalifikacyjną.
Przecież to nie jest zachwalanie się, tylko normalne CV i LM.
Jeśli chodzi o Twoje wrażenie, że to ulotka reklamowa - bardzo fajnie, właśnie tak to ma wyglądać. Dokumenty aplikacyjne to nic innego jak nasza wizytówka. Te czarno-białe już dawno odeszły do lamusa.
Stary 2015-01-21, 13:48   #3477
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko
Pracuję 2,5 roku na podstawie umowy zlecenia, która ma zapis o 2-tygodniowym wypowiedzeniu umowy bez podawania przyczyny. Trochę śmieszne, ale prawdziwe
Obecnie jestem w sytuacji, że znalazłam nową pracę na lepszych warunkach, umowa o pracę, lepsza płaca (nareszcie!) i będę chciała rozpocząć pracę od nowego miesiąca.
Czy w takiej sytuacji mimo, że jestem na zleceniu, mam zostawić na biurku szefa wypowiedzenie umowy czy wystarczy forma ustna?

Pytanie może i głupie, ale to jest moje pierwsze wypowiedzenie z mojej strony Liczę na Waszą pomoc.
Ja przy umowie 2 miesięcznej na zleceniu też miałam 2 tygodniowy okres wypowiedzenia
Stary 2015-01-21, 13:49   #3478
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Jadu To nie był jad z mojej strony. Po prostu śmieszą mnie twoje posty to się śmieje, śmiech to zdrowie.

Ksiązki na poziomie B2 to ja też sobie spokojnie czytam, nawet z książki C1 dużo rozumiem, ale to nie jest mój poziom. Mój poziom został sprawdzony w czasie rozmowy, więc jest to realna ocena. Ty zostałaś oceniona na teście, więc widocznie taki jest twój poziom. Jak uważasz, że faktycznie jesteś na poziomie B1 to nie wpisuj tego certyfikatu i tyle. Wystarczy kilka pytań na rozmowie kwalfikacyjnej i już będą wiedzieli na jakim jesteś poziomie.

Dziewczyny jak wpisujecie sobie poziom angielskiego : jakimiś terminami , czy konkretnie A1,A2 itd.
Według was poziom komunikatywny to jaki B1,B2, A2, C1?
Za długo siedzę w "internetach", by nie poznać jak ktoś się naśmiewa, a nie się śmieje.

Edytowane przez Dagusia18
Czas edycji: 2015-01-21 o 13:51
Stary 2015-01-21, 13:50   #3479
iza89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy umowie 2 miesięcznej na zleceniu też miałam 2 tygodniowy okres wypowiedzenia
Myślałam, że jestem wyjątkiem szczerze mówiąc to jest żenujące
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:54   #3480
ytaaa
Zadomowienie

Ja nie mam nic kolorowego w CV i jakoś pracodawcy się odzywają
Mam ładne zdjęcie, powiększone czcionki tam gdzie trzeba, wizualnie jest przejrzyste, obowiązki ładnie wyodrębnione.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości