Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 08:45   #1051
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
A ile Ci jeszcze zostało macierzyńskiego?
Mój problem polega na tym, że od kilku miesięcy właśnie jestem "na swoim". Wynajmuję mieszkanie wraz z TŻ, który jest w trakcie zmiany pracy... luty będzie ciężki, bo wypłata styczniowa TŻta będzie lipna :-(
Witam w klubie Mój tż od poniedziałku do pracy, więc przepracuje tydzień w tym miesiącu.. Dobrze, że chociaż tyle, ale nie wiem jak przeżyjemy luty

Ja mam konto w credit agricole. Jest opcja zaokrąglania końcówek kwoty przy płatności kartą i odkładania tego na konto oszczędnościowe, włączyłam i nie działa Nie chce mi się z tym chodzić do banku, ale może przy jakiejś okazji zapytam, bo fajna sprawa, grosz do grosza

Super te konta oszczędnościowe dla dzieci - tż chciał założyć dla swojego chrześniaka, ale powiedziałam żeby się wstrzymał i lepiej założył naszym jak się pojawią
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:59   #1052
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez ineska86 Pokaż wiadomość
Mnie chyba by zbyt kusiło gdybym miała oszczędności "na emeryturę", może jestem jeszcze naiwna, mam 28 lat i póki co długa droga do własnego mieszkanka, ale jak już się z tym uporam za ileś lat to kolejny etap - zabezpieczenie emerytury
Jak założysz konto IKE lub IKZE, to Cię nie będzie kusić wypłata. Wypłata powoduje, ze musisz zapłacić podatek od odsetek 19%, a taka kwotę tez możesz odliczyć od rocznego zeznania podatkowego. (tylko trzeba poczytać, który co dokładniej daje)
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:34   #1053
201711281320
Konto usunięte

Dziewczyny, spojrzycie na mój problem z boku i poradzicie coś ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=798256
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:01   #1054
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie chyba by zbyt kusiło gdybym miała oszczędności "na emeryturę", może jestem jeszcze naiwna, mam 28 lat i póki co długa droga do własnego mieszkanka, ale jak już się z tym uporam za ileś lat to kolejny etap - zabezpieczenie emerytury
ja mam rocznikowo 29 poki co nie kusza mnie te pieniądze a sądząc że w kredyty człowiek będzie do końca uwiązany wolę te 100 zł jednak gdzies tam odłożyć

my się z mężem zdecydowaliśmy na TBS jednak, nie stać nas na własne mieszkanie a u rodziców już nie chcemy mieszkać
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:34   #1055
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
ja mam rocznikowo 29 poki co nie kusza mnie te pieniądze a sądząc że w kredyty człowiek będzie do końca uwiązany wolę te 100 zł jednak gdzies tam odłożyć

my się z mężem zdecydowaliśmy na TBS jednak, nie stać nas na własne mieszkanie a u rodziców już nie chcemy mieszkać
Wychodzę z podobnego założenia Co prawda my chcemy skrócić nasz okres kredytowania do max 10 lat, ale i tak uważam, że lepiej mieć zaoszczędzone gdzieś pieniądze na przyszłość. Ale każdy oszczędza tak, jak mu wygodnie
Stary 2015-01-21, 13:59   #1056
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Założyłam dziś Zońce konto oszczędnościowe, na które zamierzamy co miesiąc przelewać min. 100zł. Mam nadzieję, że będziemy w tym konsekwentni

A na swoim koncie przywróciłam Smart Saver, które musiałam zamknąć na koniec grudnia, jak nam do samochodu brakowało

Szukam teraz jakieś niedrogiego prezentu dla ojca, ale kompletnie nie mam pomysłu. Najbardziej chciałabym kupić jakiś koncert na DVD, ale to akurat niezbyt dania sprawa
Dla mnie to super pomysł!

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Jeśli nie ma się własnego mieszkania tylko się wynajmuje, to jest to coś w rodzaju "zobowiązania" czy też nawet "kredytu". Jest taka teoria, która mówi, że najpierw powinniśmy spłacić zobowiązania a potem oszczędzać. Bo jeśli mamy zobowiązania i ich nie spłacamy (lub moglibyśmy znacznie bardziej nadpłacać gdyby nie odkładanie na coś innego), to nasz dług będzie dłużej trwał, czyli więcej w niego kasy włożymy w sumie.

Dlatego teraz nie odkładam w ogóle na emeryturę tylko na razie wszystkie zaoszczędzone pieniądze gromadzę z myślą o kupnie mieszkania. Jak będę mieć swoje mieszkanie, to równie dobrze to, co płaciłam za wynajem (w moim przypadku jest to 650 zł bez rachunków) mogę odkładać na emeryturę.
Zgadzam się, ale często nie opłaca się wcześniej spłacać kredytu.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:26   #1057
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Jeśli nie ma się własnego mieszkania tylko się wynajmuje, to jest to coś w rodzaju "zobowiązania" czy też nawet "kredytu". Jest taka teoria, która mówi, że najpierw powinniśmy spłacić zobowiązania a potem oszczędzać. Bo jeśli mamy zobowiązania i ich nie spłacamy (lub moglibyśmy znacznie bardziej nadpłacać gdyby nie odkładanie na coś innego), to nasz dług będzie dłużej trwał, czyli więcej w niego kasy włożymy w sumie.

Dlatego teraz nie odkładam w ogóle na emeryturę tylko na razie wszystkie zaoszczędzone pieniądze gromadzę z myślą o kupnie mieszkania. Jak będę mieć swoje mieszkanie, to równie dobrze to, co płaciłam za wynajem (w moim przypadku jest to 650 zł bez rachunków) mogę odkładać na emeryturę.
Myślę dokładnie tak samo, pierwszym celem jest odłożenie jak najwięcej i zapewnienie sobie mieszkania, za które zapłacę TYLKO czynsz kredyt bierzemy pod uwagę z TŻ (ale naprawdę nieduży). Wyliczyłam że przelewając 100 zł/mies na emeryturę oszczędzę ponad 46 tysięcy zł w wieku 67 lat. Myślę że po zakupie mieszkania, nawet około 40stki (czyli za około 10 lat jeśli moje dochody się radykalnie nie poprawią, ale to i tak dla mnie lepsze niż JUŻ DZIŚ zaraz branie kredytu na 30 czy 40 lat). Pozostaje 27 lat do emerytury i to będzie czas na gromadzenie środków zabezpieczających przyszłość. Oczywiście plany planami a rzeczywistość może przynieść jeszcze wiele niespodzianek, oby tych dobrych! Jakbym odziedziczyła mieszkanko to na 100% bym już dziś odkładała na emeryturę

W ogóle w tym wątku jest wiele mądrych zaradnych i racjonalnie myślących Kobiet. Cieszę się że znalazłam Wasze grono

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość

Też myślałam o TBS ale w moim mieście są podobno kilkutysięczne kolejki, poza tym co 2 lata trzeba składać sprawozdanie ile się zarabia i jak się przekroczy średnią krajową to TBS może nam wypowiedzieć mieszkanie (nie zarabiamy z TŻtem równowartości dwóch średnich krajowych, ale bardzo bym chciała ) - a moim zdaniem jest to ograniczenie. No i stawka czynszu jest dość wysoka i przy większym mieszkaniu wychodzi niewiele niższa niż wynajem...

Edytowane przez ineska86
Czas edycji: 2015-01-21 o 14:19
ineska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 15:12   #1058
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle w tym wątku jest wiele mądrych zaradnych i racjonalnie myślących Kobiet. Cieszę się że znalazłam Wasze grono
...
Ten wątek oraz wątek o mininalizmie są moimi najlepszymi wątkami. Choć należę do nich krótko i dużo się nie udzielam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-01-21, 15:17   #1059
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ten wątek oraz wątek o mininalizmie są moimi najlepszymi wątkami. Choć należę do nich krótko i dużo się nie udzielam
Też czytam minimalistyczny cieszę się że trochę "odżył"
Stary 2015-01-21, 15:19   #1060
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
mogę linka?
Stary 2015-01-21, 15:27   #1061
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
mogę linka?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post49650628

Minimalizm praktykujemy, w bałaganie nie toniemy!
Stary 2015-01-21, 15:45   #1062
201708160922
Konto usunięte

ktoś tu pisał niedawno, że oszczędza rzadko jeżdżąc komunikacją miejską. Ja oszczędzam kupując miesięczny wcześniej, bo nawet jeden dzień na bilecie kartkowym jest stratą pieniędzy. Niby drobiazg, ale grosz do grosza...
Stary 2015-01-21, 15:52   #1063
xxxescapismxxx
Pani Pech

Wy tak o tej emeryturze ale kto jej dozyje, nie zebym źle życzyła ale np. U mnie w rodzinie malo kto takiego wieku dozywa ale zostanie dzieciom.

Ja narazie odkladam ale dlatego ze we wrzesniu konczy mi sie macierzynski i bede bez pracy wiec tylko ok. 300 zl alimentow bede miala . na mleko jedzonko i pampersy starczy napewno bo mam mrozone warzywka ze wsi do zupek. Ale jakies leki czy cos to juz kasy nie ma. Mieszkam z rodzicami ale nie chce od nich brac, a nie chce malej narazie do zlobka zapisywac bo bedzie ciagle chora, chce z nia spedzic jak najwiecej czasu na ile mi oszczednosci pozwola potem bede juz zmuszona isc do pracy
Stary 2015-01-21, 16:01   #1064
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiem jak było wcześniej, bo właśnie dołączyłam jak juz był rozkrecony

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-01-21, 16:20   #1065
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:

Też myślałam o TBS ale w moim mieście są podobno kilkutysięczne kolejki, poza tym co 2 lata trzeba składać sprawozdanie ile się zarabia i jak się przekroczy średnią krajową to TBS może nam wypowiedzieć mieszkanie (nie zarabiamy z TŻtem równowartości dwóch średnich krajowych, ale bardzo bym chciała ) - a moim zdaniem jest to ograniczenie. No i stawka czynszu jest dość wysoka i przy większym mieszkaniu wychodzi niewiele niższa niż wynajem...
jest jeszcze możliwość wykupienia odkogoś partycypacji i nie musisz czekać w kolejce, po prostu się z tą osobą zamieniasz

w przyszłym tygodniu będziemy rozmawiać w tej sprawie z osobą znajomą która pracuje w TBSie, może nam doradzi co zrobić żeby nie czekać na mieszkanie

najpóźniej po wakacjach chcemy się przeprowadzić
Stary 2015-01-21, 16:39   #1066
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał niedawno, że oszczędza rzadko jeżdżąc komunikacją miejską. Ja oszczędzam kupując miesięczny wcześniej, bo nawet jeden dzień na bilecie kartkowym jest stratą pieniędzy. Niby drobiazg, ale grosz do grosza...
to chyba ja pisałam, bo mam teraz do pracy i na uczelnie blisko więc chodzę na nogach.

jak jeszcze kupowałam bilety i np. nie kupiłam miesięcznego pierwszego, ale wiedziałam że to zrobię za dzień/dwa, to wtedy jechałam bez biletu
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:36   #1067
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
to chyba ja pisałam, bo mam teraz do pracy i na uczelnie blisko więc chodzę na nogach.

jak jeszcze kupowałam bilety i np. nie kupiłam miesięcznego pierwszego, ale wiedziałam że to zrobię za dzień/dwa, to wtedy jechałam bez biletu
Ja również o tym pisałam. Niestety u mnie w mieście nie opłaca się kupować miesięcznego- o dziwo. Obliczyłam wszystko i koszt miesięcznego jest ok 10zł niższy, niż jakbym codziennie kupowała bilet "papierowy". Zakładając, że czasem jestem do pracy podwożona, albo gdy sprzyja pogoda- idę pieszo, nie opłaca mi się kupować biletu miesięcznego. Pewnie inaczej by to wyglądało, gdybym miała jakieś zniżki (np. studenckie), ale niestety nie posiadam :-(
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:37   #1068
ineska86
Rozeznanie

Cytat:

Ja pracuję prawie trzy lata w obecnej pracy i jechałam z pracy - dokładnie RAZ komunikacją, to są w sumie 2 przystanki tramwajem, idę ok 15-18 minut także "nie opłaca się" jeździć i mam trochę treningu, bo w pracy siedzę tylko przy kompie... To jest zaleta wynajmowania mieszkania, wpływ na jego lokalizację ale TŻ już musi dojeżdżać...
Stary 2015-01-21, 18:17   #1069
201708160922
Konto usunięte

Cytat:

Ja bym chyba umarła ze stresu.

Cytat:
Ja również o tym pisałam. Niestety u mnie w mieście nie opłaca się kupować miesięcznego- o dziwo. Obliczyłam wszystko i koszt miesięcznego jest ok 10zł niższy, niż jakbym codziennie kupowała bilet "papierowy". Zakładając, że czasem jestem do pracy podwożona, albo gdy sprzyja pogoda- idę pieszo, nie opłaca mi się kupować biletu miesięcznego. Pewnie inaczej by to wyglądało, gdybym miała jakieś zniżki (np. studenckie), ale niestety nie posiadam :-(
O, to dziwne. Ja jeżdżę do pracy 6 razy w tygodniu. Bilet na jeden przejazd to 3,00 zł (wcześniej musiałam kupować godzinny, czyli 3,6) 27*6=162 (gdybym jeździła tylko do pracy, a tak się zdarza raz na ruski rok). Najtańszy miesięczny, na którym mogłabym jeździć kosztuje 88 zł.
Stary 2015-01-21, 19:00   #1070
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Ja pracuję prawie trzy lata w obecnej pracy i jechałam z pracy - dokładnie RAZ komunikacją, to są w sumie 2 przystanki tramwajem, idę ok 15-18 minut także "nie opłaca się" jeździć i mam trochę treningu, bo w pracy siedzę tylko przy kompie... To jest zaleta wynajmowania mieszkania, wpływ na jego lokalizację ale TŻ już musi dojeżdżać...
no to taka sama odległość praca - dom jak u mnie. dziś skończyłam o 17:30, po drodze jakieś zakupy i o 18 siedziałam już na kanapie.
nie wiem co zrobię jak mi kiedyś przyjdzie tracić czas na dojazdy.

za to tż ma ponad 20km w jedną stronę, ale przynajmniej ma zwroty na paliwo więc nie ma tak źle.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:51   #1071
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
no to taka sama odległość praca - dom jak u mnie. dziś skończyłam o 17:30, po drodze jakieś zakupy i o 18 siedziałam już na kanapie.
nie wiem co zrobię jak mi kiedyś przyjdzie tracić czas na dojazdy.

za to tż ma ponad 20km w jedną stronę, ale przynajmniej ma zwroty na paliwo więc nie ma tak źle.
Ja dojeżdżam około 15 km w jedną stronę. A to tylko w mieście tyle dojeżdżam. Troche mnie to męczy, może jak będzie mi się kończyć umowa to może poszukam czegoś bliżej.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 21:10   #1072
I ona
Zakorzenienie

Ja mam do pracy 2,5 km czyli 30 min spacerkiem, ale oczywiście wsiadam w mpk ... miałam nie kupować miesięcznego tylko chodzić na nogach, ale znam siebie i wiem że co chwila kupowałabym jednorazowe i jeździła a to byłoby bardzo nieopłacalne. Rano nawet mi nie w głowie chodzenie a po południu też jakoś wolę być szybciej w domu
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 21:16   #1073
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Ja mam do pracy 2,5 km czyli 30 min spacerkiem, ale oczywiście wsiadam w mpk ... miałam nie kupować miesięcznego tylko chodzić na nogach, ale znam siebie i wiem że co chwila kupowałabym jednorazowe i jeździła a to byłoby bardzo nieopłacalne. Rano nawet mi nie w głowie chodzenie a po południu też jakoś wolę być szybciej w domu
Ja mam podobnie ok. 2,2 km i chodzę na nogach.
Staram sie chodzić dróżkami, gdzie nie ma transportu publicznego, żeby własnie nie podjeżdżać akurat jakby tramwaj/autobus jechał.
U mnie w południe szybciej czasami jestem na nogach niz jak miałabym podjechać...

Nieładnie, już! marsz na nogach do pracy!

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-01-21, 22:03   #1074
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie ok. 2,2 km i chodzę na nogach.
Staram sie chodzić dróżkami, gdzie nie ma transportu publicznego, żeby własnie nie podjeżdżać akurat jakby tramwaj/autobus jechał.
U mnie w południe szybciej czasami jestem na nogach niz jak miałabym podjechać...

Nieładnie, już! marsz na nogach do pracy!
Ja również mam ok. 2 km do pracy. Z mojego osiedla jedzie tylko jeden autobus, który to jedzie bardzo okrężną drogą. Niby to minus, ale dla portfela często plus, bo zachęca mnie to niejednokrotnie do spaceru ;-)

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Jeśli posiadacie w bankach konta oszczędnościowe (takie powiązane z ROR), to ile wynosi wasze oprocentowanie? Ja korzystam z ROR i oszczędnościowego w Getinbanku i oprocentowanie konta wynosi 2%. Wydaje mi się to średnio, bo po odliczeniu odsetek kokosów nie ma ;-)
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 22:04   #1075
bivalvia
Raczkowanie

Ja mam 3 km do pracy i konsekwentnie od grudnia 2013 chodzę, zajmuje mi to ok. 35 minut. Dojazd zajmowałby ok. 30 minut, więc zbyt dużej różnicy nie ma - mieszkam w centrum, ale rano mija mnie 1 tramwaj i 1 autobus w moją stronę(i tak zazwyczaj spóźnione...), uschłabym z nudów czekając na przystanku.

Po południu za to wszystko jest tak zakorkowane, że idę szybciej od tramwaju...
Jestem sama sobą zdziwiona, że udało mi się tak długo wytrwać w tym dreptaniu do pracy, ale pracuję w chemikaliach, świeże powietrze po pracy daje mi bardzo dużo
bivalvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 22:12   #1076
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bivalvia Pokaż wiadomość
Ja mam 3 km do pracy i konsekwentnie od grudnia 2013 chodzę, zajmuje mi to ok. 35 minut. Dojazd zajmowałby ok. 30 minut, więc zbyt dużej różnicy nie ma - mieszkam w centrum, ale rano mija mnie 1 tramwaj i 1 autobus w moją stronę(i tak zazwyczaj spóźnione...), uschłabym z nudów czekając na przystanku.

Po południu za to wszystko jest tak zakorkowane, że idę szybciej od tramwaju...
Jestem sama sobą zdziwiona, że udało mi się tak długo wytrwać w tym dreptaniu do pracy, ale pracuję w chemikaliach, świeże powietrze po pracy daje mi bardzo dużo
brawo! Ja sprawdziłam i mam 1,8 km do pracy ale od przystanku i tak musiałabym kawałek dojść więc totalnie nie miałyby sensu dojazdy. A trasę potrafię jak trzeba przejść w 13 minut
Stary 2015-01-21, 22:50   #1077
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również mam ok. 2 km do pracy. Z mojego osiedla jedzie tylko jeden autobus, który to jedzie bardzo okrężną drogą. Niby to minus, ale dla portfela często plus, bo zachęca mnie to niejednokrotnie do spaceru ;-)

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Jeśli posiadacie w bankach konta oszczędnościowe (takie powiązane z ROR), to ile wynosi wasze oprocentowanie? Ja korzystam z ROR i oszczędnościowego w Getinbanku i oprocentowanie konta wynosi 2%. Wydaje mi się to średnio, bo po odliczeniu odsetek kokosów nie ma ;-)
u mnie ror jest nieoprocentowany ale oszczędnościówka w wbk to aż zawrotny 1% obecnie mam oszczędności na oszczędnościówce w millennium gdzie jest promocja na 3 miesiące dla nowych środków 3,10%

Edytowane przez sylvi_86
Czas edycji: 2015-01-21 o 23:18
Stary 2015-01-21, 23:12   #1078
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
eMax 0,4% nie korzystam z niego
eMax Plus 1,1% w zasadzie też nie korzystam, staram się z wypłaty od razu robić lokatę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:07   #1079
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2 konta w ING - ROR i oszczędnościowe - gdzie chyba jest teraz 1,5% ?
Stary 2015-01-22, 09:20   #1080
Ojoanna29
Zakorzenienie

Mój bank bije na głowę wszystko - konto oszczędnościowe oprocentowane na 0,98, a w dodatku kapitalizacja odsetek co 3 miesiące
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości