Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 08:31   #4201
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

aika, dzięki

ja kupiłam dopiero pierwsze ubranka Małemu, ale pochwaliłam sie oczywiście Mamie, to powiedziała tylko żeby tych najmniejszych dużo nie kupować, bo szybciutko z nich wyrośnie a tak póki co luzik
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:32   #4202
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cie u mnie ejst tak samo. też już bym chciała urzadzać pokoik ale TŻ mnie stopuje a sama też mebli nie poprzesuwam.
Za to kiedyś mnie mama TZ wkurzyła. Pyta mi się jak się czuje, co u nas to jej mówię że ok i że powoli chce zacząć kompletować wyprawkę. A ona że po co, że za wcześnie. Babcia dobra rada.
Jakieś stare przesądy wywlekała.
Trzeba było jej powiedzieć, kiedy mam zacząć kompletować wyprawkę?
W 9 miesiącu z brzuchem pod nosem? Jest jeszcze inna kwestia- materialna. Lepiej wydatki rozłożyć w czasie, niż później kupować wszystko na hura.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
aika, dzięki

ja kupiłam dopiero pierwsze ubranka Małemu, ale pochwaliłam sie oczywiście Mamie, to powiedziała tylko żeby tych najmniejszych dużo nie kupować, bo szybciutko z nich wyrośnie a tak póki co luzik
Moja się nie wtrąca Sama już coś tam kupiła, bo jak stwierdziła nie mogła się opanować.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:33   #4203
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
przelozylam, przelozylam gin na szczescie nie robil problemow. takze kaja moja wizyta przelozona na wtorek 27.01 - dobrze, ze wczesniej, bo mi sie przy okazji jakas infekcja przyplatala piecze mnie i swedzi
zanotowałam

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja biorę Prenatal duo

Od wczoraj mi twardnieje boleśnie ten brzuch- ok. 5 razy dziennie przez ok. 30 sekund. myślicie że to normalne? jutro dopiero mój gin przyjmuje więc będe do niego dzwonić i pytać
To pewnie te skurcze BH Ja tez tak miewam, jak poleże trochę to mi przechodzi..

kurrde dziewczyny, mam problemy ze snem.. Zasypiam wcześnie, ok 21, ale non stop się budze i mam przerwę w spaniu od 3, tak ze dwie godziny.. a rano nei mogę wstać w pracy jestem nieprzytomna,.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:33   #4204
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Trzeba było jej powiedzieć, kiedy mam zacząć kompletować wyprawkę?
W 9 miesiącu z brzuchem pod nosem? Jest jeszcze inna kwestia- materialna. Lepiej wydatki rozłożyć w czasie, niż później kupować wszystko na hura.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Moja się nie wtrąca Sama już coś tam kupiła, bo jak stwierdziła nie mogła się opanować.

dokładnie chyba, ze odkładac kase, wszystko pooglądać, a w 9 miesiacu pojechać i hurrraaa wszytsko kupić jednego dnia
Stary 2015-01-22, 08:35   #4205
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
aika, dzięki

Moja mama na zakupach to sama mi wkłada do koszyka piszcząc o jeju jakie śliczne, o boziu jakie piękne a przy Blance była bardzo często w wawie, wiec non stop zwoziła jakieś skarby

Lena
Stary 2015-01-22, 08:36   #4206
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja mama na zakupach to sama mi wkłada do koszyka piszcząc o jeju jakie śliczne, o boziu jakie piękne a przy Blance była bardzo często w wawie, wiec non stop zwoziła jakieś skarby

kochana Mama
Stary 2015-01-22, 08:37   #4207
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie chyba, ze odkładac kase, wszystko pooglądać, a w 9 miesiacu pojechać i hurrraaa wszytsko kupić jednego dnia
Nie dałabym rady tak Wolę stopniować sobie radość z zakupów.

06.09.2014
Stary 2015-01-22, 08:41   #4208
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja bardzo czekam też na pierwsze ruchy, czasem coś odczuwam (szczególnie jak sie zdenerwuje) jednak nie umiem powiedzieć na 100% czy to moja Zosieńka

No ja też słyszałam kilka takich historii, ale mam nadzieje, że u nas pomyłki nie będzię bo rzeczy coraz więcej dla dziewczynki Ja wyprawkę przygotowuje z wielką radością

Tak ja codzienie biorę femibion2 i do tego również asmag.
Mam tak samo. Ale podobno jak już się poczuje te ruchy, to będziemy wiedziały na 100% że to właśnie były te ruchy

Cytat:
Zosia i Zuzia ladnie a kiedy masz wizytę z potwierdzeniem płci??? bo an 1 stronie nie widzę

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

właśnie zerknęłam jeszcze raz na opis wczorajszych badań i dowiedziałam się łożysko na ścianie tylnej tak myślałam, bo już od dawna czuję Maluszka
Ja nie mam żadnego opisu badań, bo prenatalnych nie robiłam, tylko genetyczne, a połówkowe jeszcze przede mną. Tylko wydruki usg a tam nic nie ma na ten temat. Zapytam na następnej wizycie.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Macie pomysł co kupić na 60 urodziny taty Tż?
Może karafkę i do tego alkohol?
Albo jakąś książkę, płytę jeśli coś konkretnego lubi?
My mamy teraz dla teścia na urodziny (z tym że nie takie okrągłe) sekator, bo on jest zapalonym ogrodnikiem i takie rzeczy sprawiają mu największą radość
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:44   #4209
carmenn85
Raczkowanie

Cytat:
Chyba dobre wino kupimy bo on winomaniak
Są takie fajn e zestawy wino i kieliszki w drewnianych skrzynkach. Bardzo ładnie to wygląda.

Ja też mam zamiar kompletować wyprawkę ale czekam na połówkowe na potwierdzenie płci. Bo najpierw miała byc dziewczynka a teraz nie wiadomo czy nie chłopak.

Edytowane przez carmenn85
Czas edycji: 2015-01-22 o 08:46
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:55   #4210
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Zastanawiam się nad taką szafką z przewijakiem. Te z Ikei wydają mi się średnio praktyczne i drogiee. Chciałabym coś z większą ilością półek, skrytek.
Czemu? My dostaliśmy szafkę z przewijakiem hensvik i tamtym ludziom dobrze służyła, mi też wydaje się super, bo wszystko pod ręką będzie

Cytat:
Za to kiedyś mnie mama TZ wkurzyła. Pyta mi się jak się czuje, co u nas to jej mówię że ok i że powoli chce zacząć kompletować wyprawkę. A ona że po co, że za wcześnie. Babcia dobra rada.
Jakieś stare przesądy wywlekała.
Masakra Co za głupota... Jak coś miałoby się stać to i w 35 tygodniu może przecież... Chyba że chodzi jej o to, że Ty będziesz leżała w szpitalu a Tż latał po sklepach

Cytat:
Chyba dobre wino kupimy bo on winomaniak
Jak winomaniak to doceni dobre winko My kiedyś teściom na rocznicę kupiliśmy prawdziwego szampana i w końcu tylko ja go piłam, bo im nie smakowało i nie cieszyli się z prezentu
Cytat:
kurrde dziewczyny, mam problemy ze snem.. Zasypiam wcześnie, ok 21, ale non stop się budze i mam przerwę w spaniu od 3, tak ze dwie godziny.. a rano nei mogę wstać w pracy jestem nieprzytomna,.
Też tak mam, w dodatku jak już zasnę to mam koszmary (niezwiązane z ciążą) i budzę się z bólem brzucha i walącym sercem... Dziś spałam do północy, potem było po spaniu...

Cytat:

Ja też mam zamiar kompletować wyprawkę ale czekam na połówkowe na potwierdzenie płci. Bo najpierw miała byc dziewczynka a teraz nie wiadomo czy nie chłopak.
Ja też czekam, ale boję się, że mimo, że połówkowe to i tak nie będzie wiadomo co to za płeć, bo do tej pory nikt tej płci nie okreslił
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:55   #4211
mycha_818
Zadomowienie

Moja mam też była sceptyczna do kupowania ubranek dla dzieciątka. Ale powiedziała tylko "rób jak uważasz" (powiedzenie którego nienawidzę, bo od zawsze mi tak powtarzała), więc zaczęłam coś tam kupować.

A ostatnio byłam w pepco, kupowałam czapeczkę i łapki niedrapki, a mama wrzuciła mi do koszyka pięknego pajaca a nieco większym rozmiarze. I pytam "a to co?", mama na to "przecież nie dla ciebie, tylko sobie kupuję". Także też już zaczęła gromadzić prezenty dla wnuczka lub wnuczki
Stary 2015-01-22, 09:04   #4212
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

A ostatnio byłam w pepco, kupowałam czapeczkę i łapki niedrapki, a mama wrzuciła mi do koszyka pięknego pajaca a nieco większym rozmiarze. I pytam "a to co?", mama na to "przecież nie dla ciebie, tylko sobie kupuję". Także też już zaczęła gromadzić prezenty dla wnuczka lub wnuczki
Dobre

Ja szukam drugiego łóżeczka do domu rodziców (bo tu spędzamy wszystkie weekendy), ale nic nie pasuje do mebli jakie tu mam, chyba kupię takie najprostsze jak Cos kupiła, takie pasuje do wszystkiego
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:06   #4213
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dałabym rady tak Wolę stopniować sobie radość z zakupów.
My odwrotnie. Mam upatrzone rzeczy w ikei i po odmalowaniu mieszkania jedziemy i kupujemy wszystko. Łóżko i komode dla nas, łóżeczko, materacyk, ochraniacz na materacyk, lampke na ścianę granatową gwiazdkę, pościel, poszewke, prześcieradło, pare organizerow, kilka ręczników... chyba poki co tyle. w połowie lutego. Komode do przewijania znalazłam na ebay śliczną. Wózek, fotelik i takie coś co nie wiem jak się nazywa niby fotelik do kolysania, który stawia się na podłodze, jest niski i ma parę grzechotek.

W gazetce promocyjnej sklepu z artykułami dla dzieci jest gips do odlania ksztaltu brzucha... i pokazany odlew piersi i brzucha...

Wiem, że większość nie może spać, ale Was też bolą biodra jak śpicie na boku? Mnie tej nocy bolalo strasznie prawe, jak spałam na lewym boku. Więc spałam na brzuchu na pół żabę, żeby tylko pół brzucha dotykało materaca. Ale zanim na to wpadłam męczyłam się na boku do 3 w nocy i pójdę do pracy jak zombie :/
Cytat:
Są takie fajn e zestawy wino i kieliszki w drewnianych skrzynkach. Bardzo ładnie to wygląda.

:yes: też czekam na połówkowe. Już środę. Oby się to cholerne wrzeciono wchłonęło

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-22 o 09:07
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:09   #4214
rybkaa90
Zakorzenienie

szuuu wolałabym coś z większą ilością miejsca na duperele Masz taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/ ? Jest stabilna?
Ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20225334/ w sumie jest ok. Zastanowię się jeszcze.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-01-22 o 09:11
Stary 2015-01-22, 09:10   #4215
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dobre

Ja szukam drugiego łóżeczka do domu rodziców (bo tu spędzamy wszystkie weekendy), ale nic nie pasuje do mebli jakie tu mam, chyba kupię takie najprostsze jak Cos kupiła, takie pasuje do wszystkiego
A nie myslalas o turystycznym? Mam sporo znajomych, ktorzy tylko tego używają. I jest niedrogie a w razie wyjazdu możecie spakować i zabrać.

Jak uważacie, jak duże dziecko mozna zabrać w podróż samochodem tysiąc km? Pół roku by wystarczyło? Zabierał ktoś?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 09:14   #4216
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
A nie myslalas o turystycznym? Mam sporo znajomych, ktorzy tylko tego używają. I jest niedrogie a w razie wyjazdu możecie spakować i zabrać.

Jak uważacie, jak duże dziecko mozna zabrać w podróż samochodem tysiąc km? Pół roku by wystarczyło? Zabierał ktoś?
Ja mam znajomą, która w ogóle nie miała zwykłego tylko turystyczne i jakoś dziecko się wychowuje, a właśnie skończyło rok.
A ja chciałabym zwykłe do sypialni czy później pokoju dziecięcego na górze i dodatkowo turystyczne do salonu czy kuchni na dole, żeby nie trzymać dziecka w wózku, a żaby było w bezpiecznym miejscu
Stary 2015-01-22, 09:14   #4217
rybkaa90
Zakorzenienie

Marei też myślałam o takim bujaczku, który się stawia na podłodze.

06.09.2014
Stary 2015-01-22, 09:17   #4218
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
My odwrotnie. Mam upatrzone rzeczy w ikei i po odmalowaniu mieszkania jedziemy i kupujemy wszystko. Łóżko i komode dla nas, łóżeczko, materacyk, ochraniacz na materacyk, lampke na ścianę granatową gwiazdkę, pościel, poszewke, prześcieradło, pare organizerow, kilka ręczników... chyba poki co tyle. w połowie lutego. Komode do przewijania znalazłam na ebay śliczną. Wózek, fotelik i takie coś co nie wiem jak się nazywa niby fotelik do kolysania, który stawia się na podłodze, jest niski i ma parę grzechotek.

W gazetce promocyjnej sklepu z artykułami dla dzieci jest gips do odlania ksztaltu brzucha... i pokazany odlew piersi i brzucha...

Wiem, że większość nie może spać, ale Was też bolą biodra jak śpicie na boku? Mnie tej nocy bolalo strasznie prawe, jak spałam na lewym boku. Więc spałam na brzuchu na pół żabę, żeby tylko pół brzucha dotykało materaca. Ale zanim na to wpadłam męczyłam się na boku do 3 w nocy i pójdę do pracy jak zombie :/

:yes: też czekam na połówkowe. Już środę. Oby się to cholerne wrzeciono wchłonęło
hmm.. bujaczek?? też takie coś planujemy miała wstępnie być kołyska, ale za dużo miejsca już by zajmowała, a widziałam to u znajomych i spodobało i się
Stary 2015-01-22, 09:22   #4219
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziadek wymyślił sobie, że kupi kołyskę dla wnuka. Średnio mi się widzi ten pomysł. Zagracanie mieszkania i wydawanie pieniędzy na niezbyt praktyczny mebel, który przyda się na kilka miesięcy.
Wolałabym, żeby kupili właśnie taki bujaczek, jak już.

06.09.2014
Stary 2015-01-22, 09:26   #4220
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja od kilku dni mam taką fazę, że z czymś nie zdążymy.
Nie wiem skąd mi się to przyplątało. Najchętniej kupiłabym już wszystko, zrobiła rewolucję w mieszkaniu i czekała na Jaśka w spokoju. Najgorsze jest to, że nikt mnie nie rozumie w tym szaleństwie, a mebli sama nie poprzestawiam. Staram się, żeby zacząć myśleć racjonalnie, nie mieszkam na końcu świata i praktycznie wszystko jest dostępne od ręki.

Z ubrankami na razie stop, dopóki lekarz nie potwierdzi płci. Chociaż nie powiem, wszystko kusi...
Ja mam podobnie Też już bym chciała mieć to i tamto, póki co najwięcej mamy ubranek Dziś też chcemy pojechac do smyka, a w sumie to moja mam chce żeby ją zawieźć
Mi się wydaje, że powoli jak najbardziej można zacząć kupowac wyprawkę, mam koleżankę, która w 6mc trafiła do szpitala i teraz wyszła na chwilę i wszystko przygotowuje na prędce. Ja też tak mam zaplanowane, że z każdej wypłaty coś chce kupić. Zresztą już taka moja natura, że ja zawsze przygotowuje wszystko wcześniej

Mój TŻ wogóle wymyślił żebyśmy we wrześniu pojechali z maleństwem nad morze, ale moim zdaniem to zbyt daleka droga i chyba nie bedzie to dobry pomysł. Za to za rok jeśli finanse pozwolą

Cytat:
Kochana mamusia
Moja podobnie sama kupuje sporo rzeczy, i cieszy się jak szalona Zresztą wszystko ją ciekawi bo 25 lat temu wiele rzeczy nie było.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
hmm.. bujaczek?? też takie coś planujemy miała wstępnie być kołyska, ale za dużo miejsca już by zajmowała, a widziałam to u znajomych i spodobało i się
U mnie akurat bujaczek dziadkowie obiecali

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:30   #4221
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Bujaczek. Ok. kuzyn ma polecał, nawet z początku karmił w nim małą. Kosztują do 150zl, chyba, że ktoś chce taki z kosmicznymi bajerami, więc chyba też kupimy.

Co do kołyski, jest dobra.na pierwsze pół roku. Jak dziecko zaczyna się podnosić lepiej odłożyć. Albo zablokować bujanie.
Stary 2015-01-22, 09:42   #4222
k a j a
Zakorzenienie

My przy BLance mieliśmy bujawkę hybrydową. trochę w tym poleżała, mogłam ją przestawiać i coś zrobić, ale jakoś specjalnie to nie przepadała za tym, ale teraz też kupię

o jaaaa ale mam siniula na przedramieniu

Lena
Stary 2015-01-22, 09:44   #4223
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka miała, dokładnie ten
http://www.ceneo.pl/12822773
Mówiła, że to była najlepsza rzecz jaką dostała
Stary 2015-01-22, 09:45   #4224
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka miała, dokładnie ten
http://www.ceneo.pl/12822773
Mówiła, że to była najlepsza rzecz jaką dostała
Fajny Chcę coś podobnego.

06.09.2014
Stary 2015-01-22, 09:45   #4225
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja mam znajomą, która w ogóle nie miała zwykłego tylko turystyczne i jakoś dziecko się wychowuje, a właśnie skończyło rok.
A ja chciałabym zwykłe do sypialni czy później pokoju dziecięcego na górze i dodatkowo turystyczne do salonu czy kuchni na dole, żeby nie trzymać dziecka w wózku, a żaby było w bezpiecznym miejscu
Kazde dziecko jakos sie wychowuje.. siedzace w chodziku i zywiace sie slodyczami rowniez ale zeby nie bylo, osobiscie nie mam nic do turystycznych choc sama wybralam drewniane i widzac co dziecko w nim wyprawialo nie zaluje. Te porzadne turystyczne sa drozsze niz drewniane wiec wybor dla mnie prosty. I tak mamy 2 bo na wies i wyjazdy najzwyklejsze turystyczne.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:45   #4226
Marei
Zakorzenienie

Princesika ten sam ma kuzyn.

Kaja hybrydowy, tzn?
Stary 2015-01-22, 09:48   #4227
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Domincia - my planujemy we wrzesniu wyjazd nad morze. Z maluchem duzo latwiej niz z roczniakiem wbrew pozorom.
Nie chce tez pozbawiac starszaka wakacji.. wiosna nie pojedziemy nigdzie to chociaz we wrzesniu dobrze by bylo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:48   #4228
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Kaja hybrydowy, tzn?
Myślałam, że są droższe. Na allegro można kupić taki za 120zł z wysyłką. Biorę.

06.09.2014
Stary 2015-01-22, 09:48   #4229
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Kaja hybrydowy, tzn?
nie wiem czemu on się nazywa wgl hybrydowy
taki http://i91.twenga.com/gry-i-zabawki/...852786589f.jpg

Lena
Stary 2015-01-22, 09:49   #4230
myboyismine
Zakorzenienie

u moich rodziców stoi jedno łóżeczko Mama sobie zostawiła jeszcze po swoich dzieciach tak ze jak pojedziemy do rodziców to będzie idealnie

chyba jednak przejadę sie pooglądać coś dla Maluszka, bo sąsiedzi nie dają dalej żyć przez remonty, brrr....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
nie wiem czemu on się nazywa wgl hybrydowy
taki http://i91.twenga.com/gry-i-zabawki/...852786589f.jpg
słodki i to na jakieś zasadzie buja sie???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości