|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Cytat:
Każda z nas miała/ma chwilę załamania, ale po to jest forum żeby wyrzucić z siebie to co złe i z nadzieją iść dalej. Z kolei my jesteśmy po to, żeby słuchać siebie nawzajem, doradzić, zmobilizować. Saminko zjedz coś dobrego, jutro idź na zakupy i utrwal w sobie przekonanie że w końcu zobaczysz wymarzone dwie kreseczki |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Raczkowanie
|
Saminka a kopnąć Cie w tyłek ?Milka dobrze pisze , może jest jakiś powód że właśnie nie teraz a za miesiąc dwa a może i trzy wam się uda ? zapusc sobie film czy muzykę winko i się zrelaksuj
Merry gratulacje dla TŻ awansu
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Saminka nie myśl tak, wiem że to trudne ale na pewno lada chwila nam też się uda, ma to jakiś cel
Merry gratki dla męża ![]() Ja jeszcze z badaniami zaczekam. Biorę wiesiołek, tran, kw. foliowy. Coś zadziałać musi jeśli nie mam innych problemów ![]() Ciężką mam sytuacje w pracy, nic nie jest pewne teraz ale jak pisałam czekać dłużej nie będziemy Nie wiadomo ile potrwa to wszystko a ja do 30+ czekać nie chce już...Mam nadzieję, że ktoś u góry czuwać nad nami będzie i wszystko się ułoży. Jestem dobrej myśli.Wczoraj się odstresowałam trochę, byle by ten okres już poszedł precz blee
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Wczoraj przyszła @. Także ląduje na końcu wyliczanki. Testuje 18.02. Cykl starań -3. Hm... Bede wtedy akurat w domu na weekend wiec nie będę miała czasu myśleć
|
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytulam mocno. Trzeci będzie szczęśliwy, w lutym musi być u nas wysyp fasolek Ja też będę miała urlop w lutym i może wtedy jak już wiem co się u mnie nie zgadzało, się uda
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Łączę się w bólu z wszystkimi, do których @ zawitała - u mnie od wczoraj, więc i ja ląduję na końcu wyliczanki... Zakładając, że u męża wyjdą dobre wyniki (bo nadal marnie wygląda i tak samo się czuje ), to będziemy działać w tym cyklu i testowanie około 18.02 - Chupacabra, we dwie raźniej Od jutra znów biorę leki, 02.02 na podglądanie do gina i zobaczymy... Zaczynam cykl nr 6...Mery, gratuluję Saminko, nie smutaj... To tak naprawdę dopiero początek starań i jak widać na wielu przykładach, ciąża nie przychodzi "od ręki"... Ja też ostatnio mega dół złapałam, a złożyło się na to całe mnóstwo rzeczy... Ale nadal wierzę, że w końcu się uda, nie teraz to za kilka miesięcy... Są pary, które starają się długie lata, mają całe mnóstwo problemów zdrowotnych po drodze i w końcu się udaje... Cieszcie się bliskością, bez ciągłego myślenia, że to dziś, jutro, teraz itp.
|
#4658 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się nie nastawiam na ten ani kolejny cykl - TSH trochę za wysokie, chociaż niektóre kobiety zachodzę przy zdecydowanie wyższym ale to w sumie trochę niebezpieczne:/ ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
przyjdzie i Twój czas... a na jakim tle choruje Twój mąż, jeżeli oczywiście to nie tajemnica..
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejjj
Jeszcze fajnie by było gdyby z moją pracą było lepiej. We wtorek będę rozmawiać z człowiekiem, który może mi poradzi co robić. Cytat:
![]() Łykaj go do owu a po owu pij 3 razy dziennie pokrzywę, najlepiej by pierwsza była naczo Uuuu szkoda. 3 często jest szczęśliwa |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, oczywiście przy kawce
![]() Widzę dziewczyny że pracowity miesiąc przed wami, nie ma co się załamywać tylko do roboty ![]() Ja idę dziś o 18.00 do gina, zobaczymy co mi powie.. nie mogę już usiedzieć
Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-01-22 o 12:37 |
|
|
|
#4661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie moge pokrzywy na czczo...Jestem niskocisnieniowcem i to by mnie "zabiło" ale po posiłku z chęcią, uwielbiam zioła ;dCytat:
ja o 18 będę na fotelu dentysty
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski!
Podczytuję Was regularnie, ale pisać nie bardzo mam o czym. @ przylazła wczoraj i na razie testowania nie planujemy. Musze sobie w głowie i w życiu wszystko poukładać...ale wszystkim życzę,żeby już niedługo spełniło się Wasze największe marzenie
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
a w jakiej postaci jecie ten wiesiolek i co on daje?
a pokrzywa? Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2015-01-22 o 14:58 |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie przy kawce
![]() ogladalam do 3 w nocy preeleminacje do Miss Universe w Miami bo moja kolezanka reprezentuje Polske, Boze jakie niektore dziopy tam paskudne, potykaly sie na tych obcasach, szczegolnie na schodach co chwile ktoras rownowage tracila,po sukienkach sobie deptaly, masakra
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wsiolka brałam do połowy cyklu, a od połowy pokrzywa. Też mam niskie ciśnienie i po pokrzywie piłam kawulca, nadal popijam kawę, tylko teraz to jest dużo mleka i malutko kawy Dopadły mnie poranne mdłości, na szczęście są do południa. Ale na różne zapachy potrafi mną mocno potrzasnac, np. papierosy fujjjj |
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny jesteście kochane :-* dzisiaj juz lepiej
a na co ten wiesiołek? Jestem ciekawa o co z nim chodzi.
|
#4667 |
|
Winter is coming
|
dołączam do pytających o wiesiołka
a pokrzywa to na co? ja ją piję niby na włosy Milka miss universe, ale masz rozrywki i żeby na obcasach nie umiały chodzić, masakraU mnie testowanie 6.02
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
juz sie dowiedzialam, ze wiesiolek to na poprawe sluzu. Ale bierzecie go 3xdziennie jak jest napisane na opakowaniu?
Pokrzywa oprocz wlosow tez nie wiem na co
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od ginekologa. Stwierdził, że moje cykle są książkowe - co 27 dni, dziś 15 dc jajeczko w prawym jajniku 22 mm, więc dziś lub jutro powinna być owulacja. Przyrost śluzówki też bardzo dobry. W poniedziałek na usg sprawdzimy jeszcze raz, czy pęcherzyk pękł, czy zrobiła się cysta. Co do objawów gin stwierdził, że jedne je odczuwają inne wcale i zalecił mierzenie temperatury. Także wszystko matematycznie prawie idealnie, tylko męża brak
Ale przynajmniej jestem spokojna, że wszystko ok. i chyba zacznę brać tego wiesiołkaA test ovu, dla jasności, dziś nie pokazał nawet bladej kreski... Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-01-22 o 19:36 |
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
albo wlasnie testy trefne no nie wiem, nie ma co gdybac;p najwazniejsze ze owu powinna byc tuz tuz
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadal nie mam okresu. Test niestety ujemny. Coś mi się w organiźmie mocno popsuło. Wcześniej miałam miesiączki równo co 28 dni, teraz 32dc i posucha. Ostatnio okres w 25dc..
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja was chciałam zapytać dziewczyny, czy jak już podjęłyście decyzję o dziecku, to czy byłyście ze swoimi partnerami razem u gina? Żeby trochę obgadać temat? |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wyliczanka na dziś:
![]() isabel89 - 26.01. -4 dni ![]() kallina_2014 - 03.02. - 12 dni MilkaJestem - 04.02. - 13 dni jasiulek - 18.02. - 27 dni Chupacabra - 18.02. - 27 dni II kreseczki: 1141655 - 1 cs LovelyGizmo - 1 cs beatrix28 - 2 cs Nicole - 2 cs moniska139 - 1 cs ankaaa206 - 8 cs Molise - 2 cs bianeczkaa - 3 cs Meryy82 - 3 cs ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Hej dziewczynki zmieniłam trochę wyliczankę, mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu, jak macie jakieś uwagi, to piszcie Jak któraś z was chce być na liście, proszę o wiadomość z datą testowania, to będę dopisywać, bo nie zawsze mam możliwość przeczytania wszystkich zaległych postów.---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
). A co rozumiesz przez "obgadanie tematu"?
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz... (Julian Tuwim) Moje serca dwa: J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g) I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g) Edytowane przez cienwiatru Czas edycji: 2015-01-22 o 21:55 |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem, co dokładnie TŻ przez to rozumie
w każdym razie kiego kolega z pracy poszedł ze swoją dziewczyną i lekarz mu powiedział, że ma zmienić dietę, ograniczyć fajki, alkohol itd. i on chce teraz ze mną iść i chyba sie tego samego dowiedzieć a ja nie wiem czy jest sens, tym bardziej, ze staraliśmy się dopiero 3 cykle...
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wybierasz się do gina? Ja planuję jak skończę @ - cytologia, przegląd narządów rozrywkowych no i chcę go wypytać o możliwe problemy w drugiej ciąży, bo trochę mnie nastraszył po pierwszym porodzie...---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki za chwile jade na bad. TSH trzymajcie kciuki prosze!
Przy dobrych wiatrach wynik moze bedzie po poludniu to dam znac ![]() a o 10.30 dostajemy klucze do mieszkania wiec dzis malo bede na forum ![]() Udanego dnia Wam zycze
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej-ho
![]() Wczoraj nie miałam już siły by wam napisać o pokrzywie, a więc ona podnosi poziom progesteronu, nie jest to wiadomo podniesienie wielkie jak np lekami itp. ale ma też dobry wpływ na krwinki, układ moczowy i usuwa toksyny z organizmu. Cytat:
Ale musiał ograniczyć picie coli i energetyków. Kciuki! Będzie dobrze! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

. Biorę te głupie leki i nie wychodzi jestem do niczego.

Przytulam mocno. Trzeci będzie szczęśliwy, w lutym musi być u nas wysyp fasolek 

a na co ten wiesiołek? Jestem ciekawa o co z nim chodzi.

a pokrzywa to na co? ja ją piję niby na włosy 
Ale przynajmniej jestem spokojna, że wszystko ok. i chyba zacznę brać tego wiesiołka

A wybierasz się do gina? Ja planuję jak skończę @ - cytologia, przegląd narządów rozrywkowych no i chcę go wypytać o możliwe problemy w drugiej ciąży, bo trochę mnie nastraszył po pierwszym porodzie...