Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 10:26   #781
Santilia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Mówicie , że dzieciaki Wam dają popalić ? Mnie tam kopie ale bardzo lekko i w zasadzie wieczorem tylko. Chyba jest aż tak grzeczny albo mnie oszczędza jeszcze Moojjaa kruszyna kochana .

Men,, znów to samo , teraz kawka, później ogarnac sie na zakupy, obiad, sp0rząting i do 15stej dzień z głowy :P
dzień jak co dzień tylko u mnie w między czasie wizaż

nie wiem czy i mnie coś nie łapie, obudziłam się z bólem głowy i spływającymi zatokami

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:26   #782
ruskaa
Wtajemniczenie

my wstaliśmy po 9, zjedliśmy śniadanko i leżymy dalej

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Słyszałam juz 3, 5, 8, 9, 10

I nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać czy rzucić się delikwentowi do aorty....
taaa.. masakra zamiast jak się czujesz to ile przytyłaś :/

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Cześć!

Ja znowu zarobiona więc nie nadrabiam.

Mój jak już zaczął kopać to sobie upodobał pęcherz i szyjkę, więc dostałam nieraz i bolało, dlatego nie rozumiałam, czemu piszecie, że to przyjemne ;p;p haha Ale od 2 dni coś cicho siedzi, rusza się nieśmiało ... dziś pojedziemy na IP bo zaczynam odczuwać niepokój..
Daj znać co na IP, na pewno będzie dobrze, może masz dużo stresów teraz ?

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram... nic nie moge przelknac, nawet sliny. Juz plakalam mezowi, zaczynaja mnie bolec uszy i wezly. Goraczki nie mam ale w nocy musialam sie 2 razy przebierac bo tak sie spocilam. I na to wszystko mam brac herbatke z miodem, czosnek i jakoes glupie tabletki do ssania, smiechu warte!

Jeszcze dzis ten dzien babci na ktory musze jechac a jest na szosie lodowisko. W sobote egz. Nie wiem czy darowac sobie czy nie, jeszcze.nie zrobilam glukozy. To ostatni tydzien kiedy musze zrobic ale nie wyjde do poniedzialku z tej choroby.

Najbardziej boje sie o mala... bo nie wiem co mi jest i zeby na nia nie przeszlo.
biedna współczuję... ja bym pojechała do szpitala na izbę, w ciąży to Cię od razu przyjmą.
U mnie ciąża objawiła się anginą ropną, to był pierwszy z dziwnych objawów :P

Dziewczyny stwierdziłam, że wypiorę wszystkie ciuszki najpierw w zwykłym proszku a później w dzieciowym

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:27   #783
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Dzień dobry, ale z was skowronki
dzisiaj urodziny mojego hasbenda ale troche mnie wczoraj wkurzył no ale i tak zabiorę go na obiad gdzieś..
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Słyszałam juz 3, 5, 8, 9, 10

I nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać czy rzucić się delikwentowi do aorty....
moja droga przynajmniej pytają! ja nienawidzę jak w pracy zawsze taka laska do mnie podchodzi i mnie po brzuchu maca i to nie bliska koleżanka grrr

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wreszcie czwartek! Jutro biorę sobie wolne w pracy i idę badać krzywą cukrzycową Mam nadzieję, że się przyjmie

W gemini faktycznie witaminy są dużo tańsze - ja kupowałam Vita-miner Prenatal DHA w aptece za ponad 30zł a w gemini jest za ok. 16zł. Przerzuciłam się na niego z Femibionu 2 - za który płaciłam ponad 50zł a skład mają prawie identyczny.
ja też jutro idę na glukozę a witaminy kupiłam Olimp vita min plus mam nadzieję, że są ok
Stary 2015-01-22, 10:28   #784
LuckyLove
Zadomowienie

Mimi zdrówka życzę , kuruj się

No dokładnie tak, tylko dzisiaj akurat to mam lenia Serioooo !
Stary 2015-01-22, 10:29   #785
ruskaa
Wtajemniczenie

Myszonka za wizyty, a co do wczoraj to temat ubranek i krzywej cukrowej

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-22, 10:30   #786
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Ojej.. idz moze jeszcze raz do lekarza, angina to nic przyjemnego.. ja mialam ją raz w życiu, jedynie lody pomagaly na ból. Zdrowka
wlasnie, to jest to! Grunt to wyhaczyc jakas perełkę za grosze wtedy jest dopiero satysfakcja
ale znam ludzi, czyt. Moja szwagierka, ktora powiedziala ze ona uzywek dziecku nie bedzie zakładać
. Nie mówie, że jest mi źle i muszę za wszelką cene oszczędzać ale mi szkoda kasy a pozatym wole kilka rzeczy niż jedną . Moja szwagierka kupuje w debanhamsie a ja na tym korzystam bo wysyła mi ciuchy po małej czasami też na wyprzedaży pobuszuje i kupi dla mojej fajne ciuchy a jakie mają sukienki .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:34   #787
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
. Nie mówie, że jest mi źle i muszę za wszelką cene oszczędzać ale mi szkoda kasy a pozatym wole kilka rzeczy niż jedną . Moja szwagierka kupuje w debanhamsie a ja na tym korzystam bo wysyła mi ciuchy po małej czasami też na wyprzedaży pobuszuje i kupi dla mojej fajne ciuchy a jakie mają sukienki .
dokładnie. ale skoro można kupić taniej, tylko tyle że bez metki (choć nie zawsze) to dlaczego nie korzystać?
moja szwagierka to nawet po dzieciach znajomych nie chciała zakłądać ubranek...

M

Stary 2015-01-22, 10:38   #788
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie. ale skoro można kupić taniej, tylko tyle że bez metki (choć nie zawsze) to dlaczego nie korzystać?
A mam znajomą co chłopców u biera w ciuszkach i rany jak oni się zawsze prezentują rewelacja .
Stary 2015-01-22, 10:40   #789
kasienka1985
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Mimi i Myszonka- zdrówka skarby moje Mimi jak gorączka to do lekarza marsz
Mnie jeszcze kaszel trochę męczy ale jest lepiej, w pon.mam kontrolę to zobaczymy. Mam nadzieje ze przejdzie do tego czasu.

Ja na temat ubranek się nie wypowiadam poza tym, ze sliczne wszystkie ja nic nie kupuje na razie,bo i nie mam za co
Słabo spałam w nocy i cos mnie głowa boli... chyba się jeszcze położę

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:40   #790
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:

Jestem za! Sama większość wyprawki mam używaną - upolowaną na Olx i Allegro. Nowe kupowałam w wielopakach na Allegro albo na wyprzedażach - tak, że też nie daję z siebie zdzierać Bo jednak bez jaj, żebym płaciła więcej za np. bluzkę dla dziecka niż za bluzkę dla siebie
Mam jeszcze obiecane od kuzynki paczkę ubranek po jej dzieciach - zobaczę co ciekawego wygrzebię
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:43   #791
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
A mam znajomą co chłopców u biera w ciuszkach i rany jak oni się zawsze prezentują rewelacja .
da się, tylko trzeba chcieć kiedyś zabrałam ją do lumpka, to nawet nie weszła "bo tam śmierdzi i ubrania są brudne"
no ale... never ending story
a w ogóle hit jaki ostatnio od niej usłyszałam..
w 2 dzień świąt BN zaczął sypać śnieg. no i dziecko chciało na dwór. a ta, ze nie bo nie ma dla niej butów jechałam z Tż na zakupy, wzięliśmy ją.. a ta wiedząc, ze dziecko ma JUŻ problem ze stopami, nosi wkładki korekcyjne (a ma niecałe 1,5 roku) kupiła jej jakieś zwykłe najzwyklejsze buty, w których nóżka jej się wywija..
jeszcze żeby nie miała pieniędzy - ok, rozumiem, ale kiedy szwagier daje jej swoją kartę i mówi KUP to ta kupuje dziadostwo za 30zł:/ bo przecież dziecko nie założy tego na drugi rok..
a sama kupuje sobie po kilka par butów/kurtek...

ja tam mam w nosie, jak ktoś chce mi coś dać, to dlaczego mam tego nie wziąć? Przecież nikt nie oddaje szmat, które nadają się na wycieranie podłóg.. a kiedy taki mały bobek tylko śpi, je i... () to przecież nic z tym nie zrobi.

M

Stary 2015-01-22, 10:45   #792
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

wy mi narobiłyście ochoty na te ciuszki i zaraz wybieram się do tesco
Stary 2015-01-22, 10:45   #793
fistaszek24
Zakorzenienie

Muszę sprzątać rodzice przyjadą na kawę .
Stary 2015-01-22, 10:46   #794
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Ja mam wszystko po córkach siostry
Kupię pare rzeczy nowych, ale staram sie na wyprzedażach albo kupię używane w komisie lub lumpeksie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:48   #795
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
my wstaliśmy po 9, zjedliśmy śniadanko i leżymy dalej

taaa.. masakra zamiast jak się czujesz to ile przytyłaś :/

Daj znać co na IP, na pewno będzie dobrze, może masz dużo stresów teraz ?

biedna współczuję... ja bym pojechała do szpitala na izbę, w ciąży to Cię od razu przyjmą.
U mnie ciąża objawiła się anginą ropną, to był pierwszy z dziwnych objawów :P

Dziewczyny stwierdziłam, że wypiorę wszystkie ciuszki najpierw w zwykłym proszku a później w dzieciowym
ja tak piorę te kupione na ciuchach, ale tych od znajomych czy nowych to nie mam zamiaru, tylko w dzieciowym

Ja nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom ale musi to być cos naprawdę fajnego no ale i tak te nowe zachwycają mnie bardziej

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:50   #796
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dziewczynki, zdrówka! Ja wczoraj skończyłam łykać Ospamox, bo długo miałam kaszel i zielone gluty w nosie, a teraz znowu zaczyna mi się katar :banghead:

Wasze zakupy boskie!!! Next to zuooo, ale jednak ceny są tak straszne, że na razie się wstrzymam

Mam do zrobienia krzywą cukrową i w związku z tym pytam - czy kupię 75g glukozy bez recepty?

Za tydzień lecę z TŻ do Szwajcarii, muszę się wyrobić z badaniami

Jasiek skacze prawie cały dzień, rzadko siedzi spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:50   #797
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej
Ledwo żyję, wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku i dzisiaj zrobiłabym to samo... Jakby nie wizyta u gin i endo to chyba bym nawet z piżamy się nie przebrała
Nie jestem w stanie nadrobić, bo jedną ręką trzymam chusteczkę przy nosie, a drugą, co chwila ocieram łzy z oczu... Która mi streści wczorajszy dzień?

Zerknęłam na tą super pakę i jestem pod wrażeniem jak można ubrać chłopca Nexta przejrzałam, ale jak dla mnie za drogo

Mimi zdrówka życzę
Mimi, Myszonka zdrowia! Ja też się ciągle czuję taka lekko przeziębiona - chyba przez tą pogodę, niby zima ale zero mrozu wszystkie wirusy i bakterie szaleją jak chcą.

Cytat:

Mówicie , że dzieciaki Wam dają popalić ? Mnie tam kopie ale bardzo lekko i w zasadzie wieczorem tylko. Chyba jest aż tak grzeczny albo mnie oszczędza jeszcze Moojjaa kruszyna kochana .

Men,, znów to samo , teraz kawka, później ogarnac sie na zakupy, obiad, sp0rząting i do 15stej dzień z głowy :P
Cytat:
Ja też w ciągu ostatnich dwóch tygodni przytyłam 3,5 kg. Wcześniej przez cztery miesiące waga stała i nagle bach! W sumie mam już 5,5kg na plusie.

Mój mały leń też się niespecjalnie rusza - kopie kilka razy wieczorem, a i czasem muszę ją delikatnie poszturchać, żeby raczyła dać znak życia.
Mój maluszek też nie jest specjalnie szalony - kopie, podskakuje ale nie są to takie bardzo mocne i uciążliwe kopniaki, no chyba że siedzi czasem (takie mam wrażenie) na pęcherzu - wtedy to mogłabym nie wychodzić z łazienki, tak dusi Czasem widać na brzuchu jak się rusza, ale bywało mocniej, nie wiem od czego to zależy

I zastanawiam się czy iść na usg 3d. Trochę mi tż namieszał w głowie, że może zrezygnujmy, a zamiast tego można kupić więcej z wyprawki, a nie wiadomo jak maluch się odwróci może plecami tyle z oglądania chciałabym zobaczyć buźkę, potwierdzić płeć na 100%, zobaczyć, mieć film i zdjęcia, ale teraz to już sama nie wiem, jak tak zaczęłam myśleć. na nfz będę miała jeszcze tylko normalne usg na takim sprzęcie na którym nie widać nic.. sama nie wiem wy chodziłyście dodatkowo na 3d, żeby podejrzeć maluszki?
Stary 2015-01-22, 10:54   #798
myszonka88
Zakorzenienie

Ja kupiłam paczkę na olx używaną i kilka nowych w smyku. Pokazałam Tż tą paczkę, a on że dla jego bąbla tylko nowe ciuszki Zupełnie zmienił zdanie jak pojechaliśmy do smyka i zobaczył ceny

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:54   #799
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Mimi, Myszonka zdrowia! Ja też się ciągle czuję taka lekko przeziębiona - chyba przez tą pogodę, niby zima ale zero mrozu wszystkie wirusy i bakterie szaleją jak chcą.

Mój maluszek też nie jest specjalnie szalony - kopie, podskakuje ale nie są to takie bardzo mocne i uciążliwe kopniaki, no chyba że siedzi czasem (takie mam wrażenie) na pęcherzu - wtedy to mogłabym nie wychodzić z łazienki, tak dusi Czasem widać na brzuchu jak się rusza, ale bywało mocniej, nie wiem od czego to zależy

I zastanawiam się czy iść na usg 3d. Trochę mi tż namieszał w głowie, że może zrezygnujmy, a zamiast tego można kupić więcej z wyprawki, a nie wiadomo jak maluch się odwróci może plecami tyle z oglądania chciałabym zobaczyć buźkę, potwierdzić płeć na 100%, zobaczyć, mieć film i zdjęcia, ale teraz to już sama nie wiem, jak tak zaczęłam myśleć. na nfz będę miała jeszcze tylko normalne usg na takim sprzęcie na którym nie widać nic.. sama nie wiem wy chodziłyście dodatkowo na 3d, żeby podejrzeć maluszki?
ja miałam iść specjalnie na usg 3d, ale moja gin ma w gabinecie i za darmo podglądam Małego, drukuje mi zdjęcia.. tylko tyle, że nie mam filmiku. na pewno jest to pamiątka, ale chyba oszczędzę sobie w tym przypadku te 250zł..
no i normalne usg mam na lepszym sprzęcie, wszystko wyraźnie widać. a jakbym była nie do końca zadowolona.. chyba bym się zdecydowała

M

Stary 2015-01-22, 10:56   #800
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
wy chodziłyście dodatkowo na 3d, żeby podejrzeć maluszki?
Ja mam co wizytę usg i zawsze lekarz przełącza na 3d żeby zobaczyć czy można już buźkę zobaczyć - ale najpierw mała była za mała, żeby było widać wyraźnie, a na ostatniej wizycie w ogóle buzi nie pokazała, tylko tak ją gdzieś wcisnęła, że może dopiero za 1,5 tyg ją zobaczymy.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:57   #801
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Moja ciotka swojemu synowi też w lumie kupuje i widzę, że często to nie byle co bo i z firmówek ma sporo takie bluzy z nike, adidasa za grosze a wcale nie zniszczone nawet .. Z reszta mialam koleżnke co pracuje w takim sklepie to mi mówila , że bym nie uwierzyla jakie baby odwalone furami tam podjeżdżają i ubierają się po takich sklepach gdzie zwykle takie paniusie to raczej w centrach handlowych buszują...
Stary 2015-01-22, 11:00   #802
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jednak bez jaj, żebym płaciła więcej za np. bluzkę dla dziecka niż za bluzkę dla siebie
o to to

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom ale musi to być cos naprawdę fajnego no ale i tak te nowe zachwycają mnie bardziej
a no wiadomo, co nowe to nowe ale czasem używane są jak nowe

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mam do zrobienia krzywą cukrową i w związku z tym pytam - czy kupię 75g glukozy bez recepty?
Tak, bez problemu

Cytat:
W pierwszej ciąży nie bo lekarz mi włączał podgląd za każdym razem i mam fotki buźki, na filmie mi nie zależało. Teraz też mi włącza ale przez łożysko na przedniej ścianie nic nie widać, więc nie mam ładnych fotek. Gdyby mi nie włączał to sama nie wiem czy bym poszła. Zależy ile by kosztowało u mnie to koszt 250zł (USG 4D + nagranie na płytkę). Dla mnie to sporo bo tyle samo kosztują prenatalne, które są ważniejsze a to takie widzimisię
Choć z drugiej strony jak nie masz żadnych ładnych fotek to może warto.. u mnie teraz na pewno nie warto bo nic nie widać tak jak pisałam.

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-22 o 11:02
TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:02   #803
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

wiecie co ten next wcale nie jest taki drogi no chyba ze te komplety no ale one to wszędzie sa drogie ale tak np. 7 par body za 80 zl to wychodzi niecałe 12 zl za szt. wiec bez przesady. Wiadomo ze innych firm mozna kupic taniej, tylko ta ogólna cena przeraza. Jednostkowa nie jest taka zła. Wg mnie droższy jest np. Kapphl albo koleżanka z Norwegii przywoziła z Lindex - chyba tak to się nazywa ... No ale to jest wina proporcji tych cen do naszych zarobków w innych krajach ceny tych ubrań w ichniejszych walutach tak nie przerażają .

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:03   #804
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

.
tak za ok 5 zł

Cytat:

mój gin nie ma sprzetu do robienia usg przez brzuch w związku z czym u niego już ani razu nie zobaczę małego i też myślę czy iść gdzies na usg ale raczej takie zwykłe, kurde te ceny to mają kosmiczne
Stary 2015-01-22, 11:05   #805
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

Mialam ten sam dylemat do ostatniej godziny (...) mój mąż twierdził,że to bezsensu, że lepiej coś dziecku kupić. Ja ciągle się wahałam ale stwierdziłam że wolę żałować , że pojechalam niż odwrotnie. Niepewna byłam nawet jak juz byliśmy w drodze ... ale wiesz co ?
Jak dla mnie badanie było bardzo ciekawe - oglądaliśmy wszystko dokładnie po kolei , lekarz omawiał wyczerpująco każdy fragment. Synek też zasłaniał się rączkami ale udało mu się cyknąć fotkę taką realną a nie jak na tych zwykłych usg i mam zdjęcia tych moich kochanych malutkich stópeczek Filmu nie mamy, ale ogólnie rzecz ujmując byliśmy oboje z mężem zadowoleni no i co najważniejsze wracalismy z taką ulgą , że dobrze się rozwija i nie ma jakichś niepokojących zmian.
Stary 2015-01-22, 11:07   #806
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam 3d, ale akurat czekali na głowicę z naprawy i musiałabym przekładać wizytę, dlatego zrobiłam zwykłe 2d i mam nagrane wszystko na płycie A i plus taki, że 100zł zostało w portfelu na ciuszki

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:12   #807
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam iść specjalnie na usg 3d, ale moja gin ma w gabinecie i za darmo podglądam Małego, drukuje mi zdjęcia.. tylko tyle, że nie mam filmiku. na pewno jest to pamiątka, ale chyba oszczędzę sobie w tym przypadku te 250zł..
no i normalne usg mam na lepszym sprzęcie, wszystko wyraźnie widać. a jakbym była nie do końca zadowolona.. chyba bym się zdecydowała
Cytat:
Ja mam co wizytę usg i zawsze lekarz przełącza na 3d żeby zobaczyć czy można już buźkę zobaczyć - ale najpierw mała była za mała, żeby było widać wyraźnie, a na ostatniej wizycie w ogóle buzi nie pokazała, tylko tak ją gdzieś wcisnęła, że może dopiero za 1,5 tyg ją zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
o to to

a no wiadomo, co nowe to nowe ale czasem używane są jak nowe

Tak, bez problemu

W pierwszej ciąży nie bo lekarz mi włączał podgląd za każdym razem i mam fotki buźki, na filmie mi nie zależało. Teraz też mi włącza ale przez łożysko na przedniej ścianie nic nie widać, więc nie mam ładnych fotek. Gdyby mi nie włączał to sama nie wiem czy bym poszła. Zależy ile by kosztowało u mnie to koszt 250zł (USG 4D + nagranie na płytkę). Dla mnie to sporo bo tyle samo kosztują prenatalne, które są ważniejsze a to takie widzimisię
Choć z drugiej strony jak nie masz żadnych ładnych fotek to może warto.. u mnie teraz na pewno nie warto bo nic nie widać tak jak pisałam.
Dzięki dziewczyny! No właśnie u mnie usg nawet nie jest u lekarza, tylko w innym gabinecie i innym terminie - jest sobie Pan który po prostu ogląda, nic nie mówi a na zdjęciach które dostaje na wizycie nie widać nic... Fajnie że Wam na zwykłych badaniach przełączają, też tak bym chciała - zawsze buźkę można zobaczyć

Cytat:
Mialam ten sam dylemat do ostatniej godziny (...) mój mąż twierdził,że to bezsensu, że lepiej coś dziecku kupić. Ja ciągle się wahałam ale stwierdziłam że wolę żałować , że pojechalam niż odwrotnie. Niepewna byłam nawet jak juz byliśmy w drodze ... ale wiesz co ?
Jak dla mnie badanie było bardzo ciekawe - oglądaliśmy wszystko dokładnie po kolei , lekarz omawiał wyczerpująco każdy fragment. Synek też zasłaniał się rączkami ale udało mu się cyknąć fotkę taką realną a nie jak na tych zwykłych usg i mam zdjęcia tych moich kochanych malutkich stópeczek Filmu nie mamy, ale ogólnie rzecz ujmując byliśmy oboje z mężem zadowoleni no i co najważniejsze wracalismy z taką ulgą , że dobrze się rozwija i nie ma jakichś niepokojących zmian.
To tak jak u mnie, waham się okropnie - a zdanie zmieniam mniej więcej raz na 5 minut A też tak sobie myślę, że jak już zapłacę te 250 zł, to lekarz się przyłoży i postara żeby było coś widać, usg przecież chwilę trwa, pewnie ładnie też opowie co i jak widać... ehh ciężka decyzja
Stary 2015-01-22, 11:13   #808
ruskaa
Wtajemniczenie

ja podchodzę do sprawy tak, że genetyczne w 14 tyg i połówkowe można wydać te 200 coś zł , i tam mi włączała 3d i fotki robiła (chociaż na połówkowym nie chciał się pokazać), ale na samo 3d/4d raczej nie będę szła bo wole te kilka stów dołożyć do wyprawki a nic się nie dowiem więcej tylko fotki będę mieć, o ile! bo mój synuś wczoraj na zwykłym usg i tak zasłanial buźkę, dla mnie ważne były dwa genetyczne, wszystko ok więc jestem spokojna, a fotek będzie miał od cholery jak się urodzi

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-22, 11:28   #809
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Ja już po śniadaniu, leże sobie z psem na kanapie i zaraz robię kawę.

Dzisiejsza noc dziwna...
Bolał mnie okropnie dół brzucha i pleców...
Możecie mi powiedzieć co to może być? Ból taki jak na miesiączkę.
Dzień doberek

Częstuje chrustem (faworkami) do kawy...w 2 dni zjadłam cała wielką miskę....ale nie mam wyrzutów sumienia

Baset, 2 razy tak miałam, okropny ból jak na najgorszą miesiączkę, brzuch i dół pleców. Raz nawet zażyłam Nospe i nic nie pomogło. 3 godz mnie trzymało. Ostatnio po takim epizodzie akurat rano miałam kontrolna wizyte i wszytko było ok, sprawdzała serducho!! i w sumie nie dowiedziałam sie czemu tak miałam, powiedziała że wszystko się tam zmienia, rozciąga i przesuwa więc może dlatego!! Ale ból okropny
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:30   #810
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
ja podchodzę do sprawy tak, że genetyczne w 14 tyg i połówkowe można wydać te 200 coś zł , i tam mi włączała 3d i fotki robiła (chociaż na połówkowym nie chciał się pokazać), ale na samo 3d/4d raczej nie będę szła bo wole te kilka stów dołożyć do wyprawki a nic się nie dowiem więcej tylko fotki będę mieć, o ile! bo mój synuś wczoraj na zwykłym usg i tak zasłanial buźkę, dla mnie ważne były dwa genetyczne, wszystko ok więc jestem spokojna, a fotek będzie miał od cholery jak się urodzi
No właśnie nie wiadomo czy się pokaże tyle że Ty chociaż miałaś na chwilę przełączane na 3d i fotki - a ja nic. No i sama nie wiem, z jednej strony to takie widzimisie trochę kosztowne, ale z drugiej strony pamiątka..i weź tu bądź człowieku kobietą w ciąży i podejmij decyzję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości