Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 11:35   #811
mzgz
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
. Nie mówie, że jest mi źle i muszę za wszelką cene oszczędzać ale mi szkoda kasy a pozatym wole kilka rzeczy niż jedną . Moja szwagierka kupuje w debanhamsie a ja na tym korzystam bo wysyła mi ciuchy po małej czasami też na wyprzedaży pobuszuje i kupi dla mojej fajne ciuchy a jakie mają sukienki .
No własnie wysyłałam linka do Debenhamsa. cuda tam są i dla chłopców i dziewczynek!!!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:39   #812
karol_ak
Raczkowanie

witam się z rana
Cytat:
Jestem.
Idę zrobić sobie śniadanie. Wiecie co jestem w szoku witaminy, które poleciła mi ginekolog w aptece stacjonarnej 47 zł a w aptece gemini 23,99 .
no ja też kupuje za połowę ceny przez internet, apteki stacjonarne oszalały
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Przez wizaż i wasze wyprawki od 3 dni nie mogę zasnąć i myślę o tym ile rzeczy mi jeszcze brakuje, co z ciuszków dokupić itd Już postanowiłam że jak dostanę w końcu kasę za grudzień z zusu to zamawiam rzeczy pielęgnacyjne i apteczne
boskie rzeczy ja nie mam nic takiego czadowego póki co, większość zwykłych bodziaków, pajaców, muszę na pewno jakieś komplety ogarnąć i coś do strojenia
mam podobnie, muszę się zmobilizować żeby przejrzeć rzeczy jakie mam po synku, nakupowałabym najchętniej już ubranek, ale dodatkowo stopuje mnie że płeć jest jeszcze wątpliwa, muszę poczekać na kolejne usg, jak się potwierdzi chłopak to jade na zakupy
a z ciuszkami to jest tak, że dziecku najwygodniej jest w bawełnianych prostych ubrankach, takie do strojenia to ze 2-3 komplety wystarczają, a im starsze dziecko tym bardziej mi potem szkoda było np koszula z zary za kilkadziesiąt zł zaraz upaćkana jedzeniem, błotkiem na spacerze, kolana w dzinsach wiecznie wypaprane przetarte itd także kupuje takie żeby mi ich szkoda nie było, dziecko musi się upaprać jak się dobrze bawi i ze smakiem zajada
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hehe dokładnie. Jedyna rzecz, na której nie oszczędzam i nie kupiłabym używanej to buciki
100% zgody, buty zawsze porządne
Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
U Was można na SOR jeśli to nie jest nagły wypadek? W sensie złamanie, skręcenie i takie tam?
Bo u nas są dyżury nocne i świąteczne, tam pomagają i ewentualnie dają skierowanie do szpitala. A w ciągu dnia normalnie do rodzinnego trzeba.
no właśnie, też sugerowałabym mimi lekarza rodzinnego
w ogóle to mimi zdrówka w tamtym tygodniu sama tak chorowałam, dokładnie jak piszesz gardło węzły gorączka bóle mięśni dwa dni nie wstawałam z łóżka, brałam paracetamol i pastyki na gardło, teraz takie paskudne wirusy szaleją, trzeba to wziąć na przetrwanie, jak nie miałaś ropnej anginy to antybiotyk zbędny
[QUOTE=ruskaa;49873704
Dziewczyny stwierdziłam, że wypiorę wszystkie ciuszki najpierw w zwykłym proszku a później w dzieciowym [/QUOTE]
dla noworodka prałabym wszystko w dzieciowym od razu, zwykły proszek ciężko się wypłukuje, jak maleństwo tfu tfu dostanie wysypki nie będziesz wiedziała czy to jedno pranie w zwykłym zaszkodziło czy może ten dzieciowy proszek jednak nie dla twojego synka
crumble
moje też miewa okresy przedłużonego spokoju, już wole jak bryka

ide na kawke i ogarnąć się trochę, wizaz znowu nawala
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:41   #813
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Czadowe mam tą samą czapkę z pepco i w gwiazdki mam półśpiochy

Dziewczyny jestem po wizycie, wszystko super, słuchałam serdusia pięknie biło, fotek nie mam bo na tym etapie (normalne usg) dziecię duże to nic nie wyjdzie a poza tym zasłaniał się jak mógł rękami wstydniś mój kochany
to była normalna wizyta, kontrolna więc wagi nie znam dziecia.
Ginka powiedziała, że super wyglądam, kwitnę (i tak też się czuję-rewelacyjnie ) przytyłam od początku 5 kg, ważę teraz 54kg i mówiła, że waga super i figurka więc +10000 sobie dodałam haha podbudowała mnie kobitka i po wizycie aż zjadłam pączka czekoladowego i kakałko
no z takimi wynikami-tylko 5 kg to mozna sobie pozwolić nawet na 5 pączków

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Ogólnie to jestem załamana bo w tym miesiącu nic nie zamówię
dziś 22 za chwilę skończy sie ten okropny miesiąc

Cytat:
Jestem i ja. Wszystko w porządku. Szyjka ok serduszko pięknie bije. Hemoglobina spada dlatego mam witaminy z żelazem. Mogę iśc na impreze ale nie szleć.
Waga tragedia waże tyle co powinnam na końcu ciąży. Od początku mam 8 kg na plusie . Zakupy zrobiłam ciemny chleb i owoce .
Bardzo rzadko słyszę , żeby no końcu ciąży kobieta miała tylko 8 kg na plusie. Poza tym pewnie połowa z tego to sama woda i jeszcze bejbolka trzeba doliczyć

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
helllloł wrócilam ! i to z hukiem ! bo po drodze zaliczyłam zderzakiem murek i mnie fachowej kierowczyni to się zdarzyło, nie wierzę !
Nie martw się Moja koleżanka po porodzie wsiadła pierwszy raz za kierownice z małym i wyjeżdżając z parkingu wjechała w 3 samochody

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Cześć!

Ja znowu zarobiona więc nie nadrabiam.

Mój jak już zaczął kopać to sobie upodobał pęcherz i szyjkę, więc dostałam nieraz i bolało, dlatego nie rozumiałam, czemu piszecie, że to przyjemne ;p;p haha Ale od 2 dni coś cicho siedzi, rusza się nieśmiało ... dziś pojedziemy na IP bo zaczynam odczuwać niepokój..
daj znać czy wszystko ok- trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny umieram... nic nie moge przelknac, nawet sliny. Juz plakalam mezowi, zaczynaja mnie bolec uszy i wezly. Goraczki nie mam ale w nocy musialam sie 2 razy przebierac bo tak sie spocilam. I na to wszystko mam brac herbatke z miodem, czosnek i jakoes glupie tabletki do ssania, smiechu warte!

Najbardziej boje sie o mala... bo nie wiem co mi jest i zeby na nia nie przeszlo.
biedna jesteś- też wczoraj walczyłam z temperaturą. O małą sie nie bój- łożysko ja chroni. Jedynie jak temperatura będzie się za długo utrzymywała to lepiej jechać do lekarza.

Cytat:
U nas jednak chyba wirus
współczuję-to się chorobowo zrobiło na wizażu

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

Dzisiejsza noc dziwna...
Bolał mnie okropnie dół brzucha i pleców...
Możecie mi powiedzieć co to może być? Ból taki jak na miesiączkę.
może to rzeczywiście jakieś skurcze przepowiadające. Jak minęło to pewnie nie masz się czego obawiać. Ja bym zadzwoniła do lekarza.

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej
Ledwo żyję, wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku i dzisiaj zrobiłabym to samo... Jakby nie wizyta u gin i endo to chyba bym nawet z piżamy się nie przebrała
a ja dzisiaj poleżę cały dzień w łóżku wczoraj sobie odpuściłam i wieczorem czułam się masakrycznie...

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Mam do zrobienia krzywą cukrową i w związku z tym pytam - czy kupię 75g glukozy bez recepty?
pewnie że kupisz. Zdrowia życzę

Hej dziewczyny ja już dzisiaj zmartwychwstałam. Gorączka minęła, po bólu gardła też już prawie nie ma sladu. Jedynie katar jeszcze dokucza,ale przeżyję. Miałam jednodniową dietę- nic wczoraj nie mogłam zjeść za to dzisiaj obudziłam się strasznie głodna W ogóle chyba dużo wody ze mnie zeszło od wczoraj, bo tz powiedział, że przez ten jeden dzien bez jedzenia schudłam Chyba w ciąży rzeczywiście organizm zatrzymuje dużo wody
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:43   #814
Santilia
Wtajemniczenie

ja używki poprałam w Dzidziusiu, żeby właśnie później w razie jakiegoś uczulenia wiedzieć od czego..

chciałabym już wszystko poprać i poprasować

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:50   #815
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
ja używki poprałam w Dzidziusiu, żeby właśnie później w razie jakiegoś uczulenia wiedzieć od czego..

chciałabym już wszystko poprać i poprasować
Ja też
Gdybym tylko miała gdzie to pochować.
Widzę, że rozmowa z TŻ nic nie dała... bo wczoraj próbował odwołać wszystko co mówił przedwczoraj.
I znów się martwię...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:58   #816
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiadomo czy się pokaże tyle że Ty chociaż miałaś na chwilę przełączane na 3d i fotki - a ja nic. No i sama nie wiem, z jednej strony to takie widzimisie trochę kosztowne, ale z drugiej strony pamiątka..i weź tu bądź człowieku kobietą w ciąży i podejmij decyzję
a miałam połówkowe już ? bo na połówkowym zazwyczaj włączają 3d, u mnie na połówkowym w ogóle nie chciał się pokazać, mam fotkę jedną gdzie i tak ma buźkę zasłoniętą rękoma, ale te 230 zł dałam bo było mierzone wszystko itp i spokojna byłam. A teraz na zwykłe 3d/4d raczej się nie wybieram..

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość

Hej dziewczyny ja już dzisiaj zmartwychwstałam. Gorączka minęła, po bólu gardła też już prawie nie ma sladu. Jedynie katar jeszcze dokucza,ale przeżyję. Miałam jednodniową dietę- nic wczoraj nie mogłam zjeść za to dzisiaj obudziłam się strasznie głodna W ogóle chyba dużo wody ze mnie zeszło od wczoraj, bo tz powiedział, że przez ten jeden dzien bez jedzenia schudłam Chyba w ciąży rzeczywiście organizm zatrzymuje dużo wody
Weron teraz to ja dopiero zacznę przybierać, bo na 100% woda mi się będzie zatrzymywać tak jak mojej mamie, mamy tendencje

bidulki, kurujcie się u mnie w domu też epidemia i muszę trzymać się z dala

piorę jednak w dzieciowym jak mówicie kurrrr masakra ile tego jest :O już mnie plery bolą od rozdzielania białych od kolorowych, aż nie wiedziałam, że tyle tego mam ups nic nie kupuję małego :P

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:04   #817
karol_ak
Raczkowanie

chcecie te normy krzywej cukrowej ?
Stary 2015-01-22, 12:14   #818
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
chcecie te normy krzywej cukrowej ?
Ja poprosze, co prawda dopiero dostanę skierowanie, ale lepiej wiedzieć

Ja się dzisiaj ważyłam
62 kg.
Czyli 5 kg od początku ciąży, to chyba nieźle, co?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-22, 12:22   #819
mzgz
Rozeznanie

Mogłybyście napisać jakiej firmy podkłady poporodowe kupiłyście albo macie zamiar kupić?

I wkładek laktacyjnych? chyba te Lansinoh ktoś zachwalał....

Dzięki z góry
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:24   #820
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Mogłybyście napisać jakiej firmy podkłady poporodowe kupiłyście albo macie zamiar kupić?

Dzięki z góry
Ja wzięłam jedną paczkę podkładów Absorgyn i jedną Canpol. A wkładki Lansinoh. Zobaczymy czy się sprawdzą.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:46   #821
201606011622
Konto usunięte

młody szaleje w brzuchu a ja mam wrazenie ze mi skóra pęknie zaraz
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:47   #822
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość

młody szaleje w brzuchu a ja mam wrazenie ze mi skóra pęknie zaraz
hejka
pewnie chce pokazać mamusi jak ją kocha

uffff posegregowane i zaczynam prać

stop z zakupami

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:54   #823
201606011622
Konto usunięte

no tak, to chyba kocha mnie bezgranicznie, bo bezgranicznie dostaję kopniaki

a ja jutro lecę w szał zakupów
ponoc proszek dzidziusiowy ma być jakos za 14 zl w biedronce od poniedziałku.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

sory memory, od 19.01 są juz te lovele na promocji jutro jadę zrobić napad
Stary 2015-01-22, 12:57   #824
Santilia
Wtajemniczenie

ja kupiłam te płatki mydlane dzidzisiowe, powiem Wam, ze myślałam, ze mydło nie dopierze itp, ale są... całkiem sympatyczne

ja później raz jeszcze wszystko wypiorę i wyprasuję, teraz prałam tylko używki...

mam wrażenie że dzisiaj też coś się dzieje z wizażem :/

M

Stary 2015-01-22, 12:58   #825
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
ja kupiłam te płatki mydlane dzidzisiowe, powiem Wam, ze myślałam, ze mydło nie dopierze itp, ale są... całkiem sympatyczne

ja później raz jeszcze wszystko wypiorę i wyprasuję, teraz prałam tylko używki...

mam wrażenie że dzisiaj też coś się dzieje z wizażem :/
mi jak na razie działa bez zarzutu.
ja sie zastanawiam czy poczekac i później to wszystko wyprac czy własnie teraz i potem znów... sama nie wiem
Stary 2015-01-22, 13:00   #826
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
a miałam połówkowe już ? bo na połówkowym zazwyczaj włączają 3d, u mnie na połówkowym w ogóle nie chciał się pokazać, mam fotkę jedną gdzie i tak ma buźkę zasłoniętą rękoma, ale te 230 zł dałam bo było mierzone wszystko itp i spokojna byłam. A teraz na zwykłe 3d/4d raczej się nie wybieram..
Miałam połówkowe - i właśnie takie zwykłe, bez żadnego 3d 4d, żadnego przełączania, na zdjęciach też nie wiele widać, ale lekarz mówił że z małym wszystko ok. No nic, zobaczymy jeszcze

Cytat:
no tak, to chyba kocha mnie bezgranicznie, bo bezgranicznie dostaję kopniaki

a ja jutro lecę w szał zakupów
ponoc proszek dzidziusiowy ma być jakos za 14 zl w biedronce od poniedziałku.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

sory memory, od 19.01 są juz te lovele na promocji jutro jadę zrobić napad
No właśnie nie wiem czy kupić tę lovelę, czytałam trochę u Sroki na blogu i myślałam o białym jeleniu ale tak właściwie to nie wiem jaki proszek na ubranka, czy zwykły i podwójne płukanie czy jak
Stary 2015-01-22, 13:02   #827
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Miałam połówkowe - i właśnie takie zwykłe, bez żadnego 3d 4d, żadnego przełączania, na zdjęciach też nie wiele widać, ale lekarz mówił że z małym wszystko ok. No nic, zobaczymy jeszcze

No właśnie nie wiem czy kupić tę lovelę, czytałam trochę u Sroki na blogu i myślałam o białym jeleniu ale tak właściwie to nie wiem jaki proszek na ubranka, czy zwykły i podwójne płukanie czy jak
nie no ja słyszałam, ze własnie tylko w dzidziusiowym i bez żadnych płynów do płukania
wydaje mi się, ze ta lovela nie jest zła.
Stary 2015-01-22, 13:08   #828
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość

Dzięki z góry
Ja jeszcze nie kupiłam ale mam w planie wkładki Lansinoh, podkłady i majtki wielorazowe Hartmann

Co do proszku ti wybrałam Dzidziusiowe platki mydlane. A co myślicie o tych płynach do prania, sroka chyba polecała jelp do kolorów ?

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:09   #829
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
mi jak na razie działa bez zarzutu.
ja sie zastanawiam czy poczekac i później to wszystko wyprac czy własnie teraz i potem znów... sama nie wiem
ja teraz poprałam raz, a później drugi z tymi nowymi ubrankami. ale to dlatego, że mi zapachy "inne niż moje" baardzo przeszkadzają

Cytat:

ja właśnie po opiniach kupiłam tylko te płatki. na początku będę w nich prać, a później pewnie jak większość - w normalnym proszku, tylko podwójne płukanie i tyle. pod warunkiem, że nie będzie uczulać ofc

M

Stary 2015-01-22, 13:26   #830
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Mnie siostra poleciła proszek Dzidziuś
Bez żadnych płynów do płukania ani nic
Mówi, że najmniej uczula

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-01-22, 13:29   #831
Santilia
Wtajemniczenie

a w ogóle nie pochwaliłam się, że dzisiaj zaczynamy 24tc

M

Stary 2015-01-22, 13:32   #832
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

a my z Nadzieja jutro 26 zaczynamy
ale nie zabalujemy, bo jutro cały dzien mnie nie bd
Stary 2015-01-22, 13:33   #833
agnes188
Zakorzenienie

Hejjj od dwoch dni probuje nadrobic was i nie moge.
Walcze z moim cukrem i kiepsko mi idzie zdolowana troche jestem przez to...;(

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:36   #834
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hejjj od dwoch dni probuje nadrobic was i nie moge.
Walcze z moim cukrem i kiepsko mi idzie zdolowana troche jestem przez to...;(
dobrze będzie. początki zawsze trudne są. dasz radę
Stary 2015-01-22, 13:39   #835
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj kończę 24tc Byle w spokoju doczekać do 30tc to będzie dobrze
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:40   #836
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj kończę 24tc Byle w spokoju doczekać do 30tc to będzie dobrze
tez tak myślę. żeby chociaz 30 tydz przekroczyć
Stary 2015-01-22, 13:40   #837
karol_ak
Raczkowanie

Cytat:
Ja jeszcze nie kupiłam ale mam w planie wkładki Lansinoh, podkłady i majtki wielorazowe Hartmann

Co do proszku ti wybrałam Dzidziusiowe platki mydlane. A co myślicie o tych płynach do prania, sroka chyba polecała jelp do kolorów ?
wkładki Lansinoh mają bardzo dobre opinie, pewnie się skuszę, kiedyś używałam J&J i byłam zadowolona. Hartmann ma dobre te podkłady, ale seni też ok. Byle nie bella, okropne to to, a w wielu szpitalach polecają/wymagają, u mnie położne zwracały uwagę żeby bella była, bezsensu
jelp jest dobry ale drogi, używałam kiedyś, teraz chyba postawię na Dzidziusia

wklejam cukry

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0f329d84d.html

jak to robicie że się zdjęcie wyświetla ?

Edytowane przez karol_ak
Czas edycji: 2015-01-22 o 13:41
Stary 2015-01-22, 13:45   #838
Nadzieja87
Zakorzenienie

Czeeść
Wstałam dziś szybciej, zeby was nadrobić
Przeleciałam was na szybko i już widze, że z wielocytowaniem sie niepolubie, bo połowy mi nie zacytowało

Mimi, straszne współczuje...angina to najgorsze co mnie do tej pory spotkało...i bez ciąży miałam angine ropna to myślałam, ze mnie udusi...nocami nie spałam, bo łykać śliny nie mogłam i spluuwałam do miski o jedzeniu wgl nie wspomnę... lec kochana do lekarza zeby sie nie doprowadzić do takiego stanu. Tak jak dziewczyny radza nagnij prawde powiedz, ze w nocy walczyłaś z temperatura moze dostaniesz antybiotyk........
Tienshan, zeby wirus szybko minął

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ale z was skowronki
dzisiaj urodziny mojego hasbenda ale troche mnie wczoraj wkurzył no ale i tak zabiorę go na obiad gdzieś..

moja droga przynajmniej pytają! ja nienawidzę jak w pracy zawsze taka laska do mnie podchodzi i mnie po brzuchu maca i to nie bliska koleżanka grrr

ja też jutro idę na glukozę a witaminy kupiłam Olimp vita min plus mam nadzieję, że są ok
Bez pytania kolega kiedys wystartował do mnie z łapami
O ile kobiete bym zniosła to faceta wrrrr

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mimi i Myszonka- zdrówka skarby moje Mimi jak gorączka to do lekarza marsz
Mnie jeszcze kaszel trochę męczy ale jest lepiej, w pon.mam kontrolę to zobaczymy. Mam nadzieje ze przejdzie do tego czasu.

Ja na temat ubranek się nie wypowiadam poza tym, ze sliczne wszystkie ja nic nie kupuje na razie,bo i nie mam za co
Słabo spałam w nocy i cos mnie głowa boli... chyba się jeszcze położę
Kasiu kochana odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Jestem za! Sama większość wyprawki mam używaną - upolowaną na Olx i Allegro. Nowe kupowałam w wielopakach na Allegro albo na wyprzedażach - tak, że też nie daję z siebie zdzierać Bo jednak bez jaj, żebym płaciła więcej za np. bluzkę dla dziecka niż za bluzkę dla siebie
Mam jeszcze obiecane od kuzynki paczkę ubranek po jej dzieciach - zobaczę co ciekawego wygrzebię
ja mam 1 karton używek i 1 nówek ale nówki w wiekszoszci sa upolowane na wyprzedażach

Cytat:
da się, tylko trzeba chcieć kiedyś zabrałam ją do lumpka, to nawet nie weszła "bo tam śmierdzi i ubrania są brudne"
no ale... never ending story
a w ogóle hit jaki ostatnio od niej usłyszałam..
w 2 dzień świąt BN zaczął sypać śnieg. no i dziecko chciało na dwór. a ta, ze nie bo nie ma dla niej butów jechałam z Tż na zakupy, wzięliśmy ją.. a ta wiedząc, ze dziecko ma JUŻ problem ze stopami, nosi wkładki korekcyjne (a ma niecałe 1,5 roku) kupiła jej jakieś zwykłe najzwyklejsze buty, w których nóżka jej się wywija..
jeszcze żeby nie miała pieniędzy - ok, rozumiem, ale kiedy szwagier daje jej swoją kartę i mówi KUP to ta kupuje dziadostwo za 30zł:/ bo przecież dziecko nie założy tego na drugi rok..
a sama kupuje sobie po kilka par butów/kurtek...

ja tam mam w nosie, jak ktoś chce mi coś dać, to dlaczego mam tego nie wziąć? Przecież nikt nie oddaje szmat, które nadają się na wycieranie podłóg.. a kiedy taki mały bobek tylko śpi, je i... () to przecież nic z tym nie zrobi.
OMG niech ona nie bedzie taka bułka przez bibułkę, bo jak to mówi moja babcia kiedys jej sie do tyłka wody naleje to zobaczymy jak bedzie chodzić w potocznym tłumaczeniu, kiedyś sie pieniążki ukróca nie daj boże i co wtedy bedzie (oczywiscie nie życze jej tego)
U mnie szmateksów nie ma, a sama bym chętnie przeryła je jak kret w poszukiwaniu używek dla synka
Stary 2015-01-22, 13:46   #839
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak piorę te kupione na ciuchach, ale tych od znajomych czy nowych to nie mam zamiaru, tylko w dzieciowym

Ja nie mam nic przeciwko używanym ciuszkom ale musi to być cos naprawdę fajnego no ale i tak te nowe zachwycają mnie bardziej
Mam to samo do nówek wzdycham och, ach, ale uzywki juz tak nie ciesza

Cytat:
o to to

a no wiadomo, co nowe to nowe ale czasem używane są jak nowe

Tak, bez problemu

W pierwszej ciąży nie bo lekarz mi włączał podgląd za każdym razem i mam fotki buźki, na filmie mi nie zależało. Teraz też mi włącza ale przez łożysko na przedniej ścianie nic nie widać, więc nie mam ładnych fotek. Gdyby mi nie włączał to sama nie wiem czy bym poszła. Zależy ile by kosztowało u mnie to koszt 250zł (USG 4D + nagranie na płytkę). Dla mnie to sporo bo tyle samo kosztują prenatalne, które są ważniejsze a to takie widzimisię
Choć z drugiej strony jak nie masz żadnych ładnych fotek to może warto.. u mnie teraz na pewno nie warto bo nic nie widać tak jak pisałam.
u mnie dr ma tez 3d i przełączał na ostatniej wizycie, no ale przecież moje uparte dziecie leżało tak ze nie dało sie buziuni obejrzeć ale, teraz 18 lutego ide i tez mam mieć usg już to 3 niby ostatnie i mam nadzieje, ze chociaż wtedy młody będzie współpracować bo chciałabym mieć chociaż jedno foto 3d

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość

dziś 22 za chwilę skończy sie ten okropny miesiąc

Bardzo rzadko słyszę , żeby no końcu ciąży kobieta miała tylko 8 kg na plusie. Poza tym pewnie połowa z tego to sama woda i jeszcze bejbolka trzeba doliczyć

Nie martw się Moja koleżanka po porodzie wsiadła pierwszy raz za kierownice z małym i wyjeżdżając z parkingu wjechała w 3 samochody

daj znać czy wszystko ok- trzymam kciuki

biedna jesteś- też wczoraj walczyłam z temperaturą. O małą sie nie bój- łożysko ja chroni. Jedynie jak temperatura będzie się za długo utrzymywała to lepiej jechać do lekarza.

współczuję-to się chorobowo zrobiło na wizażu

może to rzeczywiście jakieś skurcze przepowiadające. Jak minęło to pewnie nie masz się czego obawiać. Ja bym zadzwoniła do lekarza.

a ja dzisiaj poleżę cały dzień w łóżku wczoraj sobie odpuściłam i wieczorem czułam się masakrycznie...

pewnie że kupisz. Zdrowia życzę

super ze ci lepiej! mi by sie przydało troche wody zgubić no ale kosztem choroby, to chyba jednak podziękuje
Stary 2015-01-22, 13:46   #840
201606011622
Konto usunięte

bella to wgl jakos się lipna wydaje..
nawet teraz chyba w rossmanie są te podkłady bella na promocji :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości