|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Witam
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
dwakolory- trzymam mocno kciuki i modlę się aby wszystko poukładało się jak najlepiej
waderka- cudowne ubranka, płaszczyki i kocyk podoba mi się wyjątkowo agatko???? jak po chrzcinach? pani- Ola pokazuje pazurki ![]() Cytat:
Przez stres związany z ciążami?ostatnio tak mi brzuch "wywaliło", że zastanawiam się czy nie powinnam zrobić testu ![]() drugie dziecko (a tak naprawdę czwarte) tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że chcę jeszcze kolejnego- byleby z szczęśliwym finałem Kobietki mam kilka pytań... Jaki laktator ręczny polecacie? (Perse- na czym pracujesz? - czy to działa bezszelestnie? Zza zamkniętych drzwi nie słychać? )Czy macie jakieś sugestie odnośnie mm, które ewentualnie podać? Czy Be.biko jest gorsze od tych droższych mm? Wolałabym jednak zacząć od niższej półki jeżeli te mleka one nie różnią się jakościowo tak bardzo bo Kasia też na mm jedzie. Jeżeli nie ma problemów ze skazą to pediatrzy mówią o dowolnym wyborze, chociaż chętnie sugerują te droższe.One faktycznie lepsze? Kubek- Ty mogłabyś coś poradzić w sprawie wyboru mm? Czekam na razie z rozszerzaniem diety tak jak radziłyście. To rozszerzanie miało być "ratunkiem" jeśli chciałbym podawać wyłącznie swoje mleko, intuicyjnie AnTosia wydaje mi się zbyt mała na rozszerzanie (chociaż dzisiaj Babcia -Teściowa zapytała kiedy będę jej gotować zupki....?) A Pan Bóg mi ciągle stawia na drodze niewiasty i Was i w realu, które mówią "Karm, karm", dzisiaj rozmawiałam z kobietą, która pracując karmiła córkę do 2r.ż utrzymując karmienie rano i wieczorem.Mam inny grafik na luty niż miałam mieć -jeden dyżur nocny 18-7 (obawiam się, że musiałbym 2 razy z laktatorem na chwilę powalczyć) pozostałe krótkie (chyba max 6 godzin w ciągu dnia). M0że jednak udałoby się (.) "wyciszyć" do dwóch karmień ale nie rezygnować. Posiadaczki żyrafki Sophi- w czym ją myjecie? detergenty jej nie szkodzą?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-22 o 05:30 |
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Monika kciuki
Zeberko ja wróciłam do pracy jak Olek miał 7,5 miesiąca. Najpierw karmilam tylko po 15 i w nocy. Jak miał 20 miesięcy przestałam karmić w dzień. Tylko je w nocy jak się obudzi. I tak karmie do dziś a mleko leci i leci. Tak że da się tylko trzeba przyzwyczaić (.)(.) Ale u ciebie problemem jest długi czas pracy i zmiany. Bo ja co dzień w tych samych godzinach pracuje
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzieMedeli, u mnie się super sprawdza. co do Sophie na instrukcji napisane żeby tylko mydełkiem i żadnym szczotkami itp. Cytat:
ja 3 dzień rozszerzam dietę i uważam, że to bardzo dobra decyzja. Krzyś aż mruczy i piszczy z zadowolenia przy jedzeniu. daje mu na tacy marchew, brokuła i kalafior, a na deser w gryzaku jabłko lub banana. taki jeden posiłek sobie robimy w ciągu dnia. czasem je więcej czasem mniej, ale nie o ilość chodzi ale poznanie nowych smaków, których jest ciekawy. zobaczymy jak to się na kupach odbije. poza tym widzę, że jest coraz bardziej mobilny. `
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki!
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwakolory - rany!!! trzeba byc dobrej mysli, musi byc dobrze. Ja niedawno sobie przypomnialam ze jak bylam w ciazy jeden lekarz wykonujacy usg cos zauwazyl ale nie kazal sie przejmowac, ja przyznam szczerze jakis czas o tym myslalam, a potem porod, macierzynski, wychowawczy i niedawno znow przypomnialam sobie o tym i jak tylko @ zacznie sie do sie umawiam na usg narzadow plciowych..
Gryzia ja tez robilam w Diagnostyce wit D i placilam jakies 66zl Madzia to co dajesz Olkowi na sniadanie i kolacje, bo my caly czas mleczko 240ml Hippa, choc ostatnio widze ze juz jej tyle nie starcza, nie wiem czy mozna zwiekszyc czy poprostu dawac jej jak czasem to robie - kanapke... Paniczka achh ta Olka sobie jaja robi, Rosnij Olu!!!!!!! Wadera przepiekne ubranko dla malej ksiezniczki ja pewnie mojej bede musiala tez kupic jakas kiecke, bo my jeszcze nie chrzczeni Berbie no to rosnie Ci smakosz Moja Toska nie dala sie nabrac na owoce w "siateczce"wolala do lapki... Monika przyzwyczajasz jakos J. do rodzenstwa?? Powiem Wam ze odkad urodzilam Tosie to byle gowno doprowadza mnie do lez, nie wiem czy mi sie pochrzanily horomony, czy co Nie wiem czy Wam pisalam o moim prozencie pod choinke - skleroza - lecytynka juz w drodze z Gemini - zrobuilam sobie kompleks badan z krwi, miedzy innymi wit D, ktora wyszla grubo ponizej normy, a reszta idealnie, morfologia super, cholesterol tez, tsh, ft3 i ft4 - idealne, kwas foliowy swietnie, zelazo cudo - nic tylko zachodzic w ciaze
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2015-01-22 o 14:03 |
|
|
|
#3877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
A co Cie dokladnie zaniepokoilo ze zaczelas robic badania?
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przyzwyczajam. Ma kontakt z siostra cioteczna rok mlodsza i jakos szczegolnie nic nie robie wiecej. |
|
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm ale wiesz druga dzidzia bedzie caly czas u Was w domu, pewnie w pierwszych tygodniach razem z Toba - nie wiadomo jak wtedy J. zareaguje.. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Zeberka powiem Ci, ze ja bym nie mogla zostawic takiego Malucha tak wczesnie i wrocic do pracy, te pierwsze miesiace sa bardzo wazne, podobno najwazniejsze sie pierwsz 3 lata dziecka, gdyby nas bylo stac finansowo, to bym tak dlugo z Tosia zostala, ale niestety trzeba bylo wrocic do pracy ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Jutro mamy pierwsze szczepienie przeciwko ospie - prosze o kciuki
|
|
|
#3881 |
|
Konto usunięte
|
Artek na śniadanie wypija czasami i 280 ml mm - czemu to za dużo?
Potem wieczorem pije ok. 160 ml kp i czasami jeszcze dopija mm. Zeberko, ja mam ręczny Avent, ale skrzypi. Jak chcesz, to spytam w grupie dziewczyn, który laktator ręczny nie hałasuje - daj znać
|
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic. Zupełnie nic. Zrobilam poprostu kontrolna cytologię. I wyszła źle. I tak się zaczęło. Potem druga rozszerzona cytologia na płynnym podłożu i tu wyszło już dokładnie co mi jest. Teraz czeka mnie kolposkopia. 2 lutego idę do szpitala.
|
|
#3883 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory, grunt, że szybko zdiagnozowałaś dziadostwo. Na tym etapie wszystko da się sprawnie wyleczyć, każda kampania o tym mówi, że im wcześniej tym lepiej - niezależnie od tego, co to jest, bo wcale nie musi być najgorsze!!!
|
|
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49877976]Artek na śniadanie wypija czasami i 280 ml mm - czemu to za dużo? Potem wieczorem pije ok. 160 ml kp i czasami jeszcze dopija mm. Zeberko, ja mam ręczny Avent, ale skrzypi. Jak chcesz, to spytam w grupie dziewczyn, który laktator ręczny nie hałasuje - daj znać [/QUOTE]Perse pisze ze nie wiem czy mozna duzo, bo na opakowaniu jest pokazana tylko jedna dawka, bodajze 6 po 30ml czyli 180ml Ja mialam pozyczony Medeli i byl super, tylko to elektryczny
|
|
|
#3885 |
|
Konto usunięte
|
Kunia usg niestety nie widzi wszystkiego
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniecznie. Po moim przykładzie widać że to bardzo ważne badanie. Umów sie i zrób, choćby dla świętego spokoju.
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam u gina.Przez prace bardziej mi wypada ten pecherz i chce zalozyc wkladke podtrzymujaca.Dodatkowo ciagle mecze sie z plamieniami od połowy cyklu
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Iza-miałam ostatnio pytać jak sprawa z pęcherzem...
Perse -zapytaj proszę o cichy, moze któraś ma z pompką jak do mierzenia ciśnienia w starych aparatach taki z babyone i wypowie się jaki jest bo piszą na allegro ze cichy Kunegunda- medele elektroniczną mam, rozważałam ręczną z medeli bo miałabym kompatybilne butelki ale moze być tańszy byle cichy i skuteczny Monika- jak badania? Berbie- dziękuję, wyrzuciłam opakowanie z żyrafy ale teraz wiem jak kąpać Kasia chodzi po domu i śpiewa Wlaz kotek a wlasciwie od połowy Nie długa nie krótka... linia melodyjna idealna ale słowa przekręca... Dzisiaj rano pociągnęła z butli kaszkę po czym zabiła mnie tekstem: Mama dzie buka? (Mama gdzie bułka?)
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Monia - trzymam kciuki!
![]() ---------------------------------------------------------------------- ale się dziś zdenerwowałam...doszło do mnie, że któryś z nauczycieli powiedział uczniom, że pani od logistyki jest w ciąży (panie uczące logistyki są 2 - w tym ja)...stwierdziłam, że poruszę dziś temat na radzie...tak się zdenerwowałam, że oddech mi się skrócił i jak mówiłam, to było słychać jakbym płakała
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Ubaw miałam jak wczoraj Kasia wręczała Babci prezent.
Mówię jej pod drzwiami- idz do babci i daj prezent powiedz, że to dla niej. Kasia weszła, w drzwiach się rozdarła BABO! Po czym postawiła torbę z prezentem na środku pokoju, stanęła obok niej, wyciągnęła paluch w kierunku prezentu i patrząc na Teściową krzyknęła TO! Komicznie to wyglądało. Rena- masz prawo do złości ale już się nie denerwuj proszę, beszczelne ze strony współpracowników ale pomyśl, że lada dzień i tak tajemnica wyszłaby na jaw
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-22 o 17:23 |
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#3895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
monika jak wizyta?
Cytat:
Cytat:
Zeberko czytałaś Moje dziecko nie chce jeść? Cytat:
planujesz pracować do końca ciąży? pytam bo wiem, że chcesz pracować żeby awansu nie stracić, ale nie pamiętam do kiedy musisz. Cytat:
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia Olek na śniadanie najczęściej chce kaszke z musem
![]() Na kolację je chleb z masłem najczęściej Rena nie denerwuj się. I jak grono pedagogiczne zareagowalo na twoje słowa?
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Wracamy z usg, dzis bylo komisyjnie z ciaglym: mama? w tle. Wszystko ok, Dominika wazy 480g, wszystko ma na miejscu. Od jutra poluje na sukienki
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Rena - niestety niektorzy nie mysla.. ja z jednej strony chcialabym pracowac, z drugiej jak wiem kto czai sie na moje miejsce, wypytuje, dziwi sie ze jeszcze pracuje itp to mi sie odechciewa.. niektorzy na prawde nie potrafia sie powstrzymac, zadac taktownie pytania itp... |
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Renia też bym się zdenerwowała ale teraz już spokój zachowaj bo Wam to nie służy Iza mam nadzieję, że lekarz coś zaradzi na sprawę z pęcherzem ![]() Picaso to dyrekcja też pojechała... ![]() Zeberko zuch z Kasi a wręczenie prezentu bardzo profesjonalne ![]() Ja wysiadam... Madzi się poprzestawiały pory i już drugą noc z rzędu nie zmrużyłam oka...
|
|
#3900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

ja pewnie mojej bede musiala tez kupic jakas kiecke, bo my jeszcze nie chrzczeni

ale teraz już spokój zachowaj bo Wam to nie służy 
a wręczenie prezentu bardzo profesjonalne