Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 12:18   #4261
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez madeleine_89 Pokaż wiadomość
Witam

przejrzałam fotki które powstawiałyście w wątku i śliczne macie już brzuszki mój przy Waszych to maluszek, generalnie jak ubiorę coś bardziej obcisłego to wyglądam jakbym się obżarła choć na przestrzeni ostatnich 2 tyg widzę że urósł i to znacznie

kurcze naprawdę duże odległości planujecie pokonywać z maluchami, a ja się stresuję, że będę miała z dzieckiem do przejechania 140 km, z tym że jeśli urodzi się planowo będzie miał niecałe 2 miesiące i wiąże się to z inną stresującą historią, a mianowicie wyjazdem na wesele i nijak nie da się tego chyba przeskoczyć, bo to ślub brata TŻ, na którym on na domiar złego ma być świadkiem więc ogólnie już panikuję i martwię się tym okropnie.
Ja rodzę u siostry w Krakowie więc potem wracam z maluchem 300 km do domu A w lipcu mam wesele 200 km od domu
Stary 2015-01-22, 12:26   #4262
madeleine_89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja rodzę u siostry w Krakowie więc potem wracam z maluchem 300 km do domu A w lipcu mam wesele 200 km od domu
widzę że nie jestem sama :P i panikuję na zapas jak zwykle. Ale może to dlatego że rodzina tż mnie ostatnio drażni a najbardziej drażni mnie fakt że nikt nawet nie zaproponował, ani nawet nie zapytał czy w takiej sytuacji tż będzie świadkiem czy może mają wziąć kogoś innego. Z automatu tak założyli i zero tematu ale pewnie znowu przesadzam

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do wyjazdow to wszystko zalezy od dziecka. Nasz darl sie w foteliku pierwsze pol roku ale jak mial 11 ms lecielismy na Krete. Podroz trwala 4 godziny i zniosl ja super
wiadomo jak zawsze - wszystko zależy od dziecka

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja wam mogę zrobić muffiny bo kocham robić, a sama nie jem słodyczy a Tż na diecie
też założyłam że nie będę jeść słodyczy, ale ostatnio mam na nie taką ochotę że nie umiem sobie ich odmówić (a jestem dietetykiem - tak, dużo wiem o silnej woli i o tym co powinnam a czego nie - gorzej w praktyce - ciąża jest straszna )
madeleine_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:30   #4263
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja tam w ciąży jem na co mam ochotę...nie mam żadnych wyrzutów sumienia

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:43   #4264
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Podejrzewają SM

Bardzo fajna ta mata edukacyjna!
Trzymam kciuki by to jednak nie było SM!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do wyjazdow to wszystko zalezy od dziecka. Nasz darl sie w foteliku pierwsze pol roku ale jak mial 11 ms lecielismy na Krete. Podroz trwala 4 godziny i zniosl ja super
Fajnie Może i moje dobrze zniesie wyjazd, już nie mogę się doczekać Szczerze mówiąc, to żyję tylko tym wyjazdem, do tego wyjazdu odliczam dni... W tym roku nigdzie nie jedziemy i czuję się jakby to byla największa kara dla mnie

Cytat:
Mi by się na to wesele nie chciało

Cytat:
widzę że nie jestem sama :P i panikuję na zapas jak zwykle. Ale może to dlatego że rodzina tż mnie ostatnio drażni a najbardziej drażni mnie fakt że nikt nawet nie zaproponował, ani nawet nie zapytał czy w takiej sytuacji tż będzie świadkiem czy może mają wziąć kogoś innego. Z automatu tak założyli i zero tematu ale pewnie znowu przesadzam

wiadomo jak zawsze - wszystko zależy od dziecka

też założyłam że nie będę jeść słodyczy, ale ostatnio mam na nie taką ochotę że nie umiem sobie ich odmówić (a jestem dietetykiem - tak, dużo wiem o silnej woli i o tym co powinnam a czego nie - gorzej w praktyce - ciąża jest straszna )
Ja tam mam z fast foodami

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja mam przy czizach bo lekarz zabronił nadużywać soli a wiadomo
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:45   #4265
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wam mogę zrobić muffiny bo kocham robić, a sama nie jem słodyczy a Tż na diecie
To ja poproszę, bo uwielbiam a nie mam teraz gdzie piec.
Cytat:
ja jak idę to i tak mi Tż robi bo jest piekarzem w tesco :
Ale Ci dobrze
Cytat:
Podejrzewają SM

Bardzo fajna ta mata edukacyjna!
Moja mama na to choruje.

Mate dostałam od chrzestnej i naprawdę sprawdziła się. Wiki bardzo długo bawiła się na niej.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:02   #4266
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

będziesz piękna
na pewno bardziej zadowolona z siebie

Cytat:
Macie pomysł co kupić na 60 urodziny taty Tż?
dobry alkohol to świetny pomysł

Cytat:
dokładnie chyba, ze odkładac kase, wszystko pooglądać, a w 9 miesiacu pojechać i hurrraaa wszytsko kupić jednego dnia
można odkładać kasę, ale uważam, ze należy zachować zdrowy rozsądek i nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę Różnie bywa- niektóre dzieci rodzą się nagle wcześniej, niektóre kobiety muszą leżeć w ostatnich tygodniach, a niektóre po prostu źle się czują i nie są w stanie biegać po sklepach. Ja tam tak na koniec 6 miesiąca chciałabym mieć z grubsza wszystko przygotowane. W pierwszej ciąży też tak było i czułam się spokojna. Wiadomo drobiazgi z apteki czy z drogerii zostawiłam sobie na sam koniec, ale wiedziałam, że w razie "w" jesteśmy w miarę przygotowani.

Cytat:
Dziś spałam do północy, potem było po spaniu...
też dziś kiepsko spałam... Bolał mnie tak dziwnie brzuch i nie umiałam sobie miejsca znaleźć.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Marei też myślałam o takim bujaczku, który się stawia na podłodze.
Bardzo fajna sprawa. Leoś miał pozyczony od brata męża i bardzo się sprawdzał. Mały sobie leżał, wszystko obserwował, jadł w nim pierwsze warzykwa i owoce. Myślę, ze teraz coś kupimy, bo nie będziemy tak szwagra naciągać

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mój TŻ wogóle wymyślił żebyśmy we wrześniu pojechali z maleństwem nad morze, ale moim zdaniem to zbyt daleka droga i chyba nie bedzie to dobry pomysł. Za to za rok jeśli finanse pozwolą
bardzo fajny pomysł Ja bym chciała, ale dla nas logistycznie byłoby to raczej nie do ogarnięcia w tym roku, więc może pojedziemy gdzieś w góry, żeby było niedaleko.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
nie wiem czemu on się nazywa wgl hybrydowy
taki http://i91.twenga.com/gry-i-zabawki/...852786589f.jpg
hybrydowy pewnie dlatego, że sam się buja.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:05   #4267
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Dla córki mieliśmy bujaczek, ale rzadko w nim siedziała. Więcej czasu spędzała na macie edukacyjnej, o takiej z Canpol babies:
Ja chyba kupię z Fisher Price Rainforest. Ona na OLX jest za 70-90 zł więc 3 razy mniej niż nowa

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Ja teeeeeż

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Mi by się na to wesele nie chciało
Ja bym bardzo chciała iść z Tż. On musi bo jest świadkiem a to ślub jego najlepszego przyjciela, który zresztą będzie chrzestnym Laury.
Ale z miesięcznym dzieckiem to będzie trudne, chyba, że moja siostra z nami pojedzie też.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 13:20   #4268
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam też
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

hybrydowy pewnie dlatego, że sam się buja.

Aaaaaaa

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:22   #4269
country111
Zakorzenienie

Ja w sumie też ale ostatnio coraz częściej na słodycze mnie ciągnie.
Coś mała dzisiaj spokojna, wczoraj cały dzień dała popalić
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:24   #4270
k a j a
Zakorzenienie

Ja słodycze raczej 'męczę' najdzie mnie ochota ale zagryzę i koniec.. tak jak do kawy rano jadłam zawsze coś słodkeigo tak teraz nie mogę. Nawet herbatę słodzę mniej niż przed ciażą

Lena
Stary 2015-01-22, 13:27   #4271
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej.
ja juz leżę. Dostalam kroplowke,badania robią i na razie nic nie wiem wiecej.
Ciesze się bo okazalo sie,ze znajodobrzeh rodzicow pracuje tutaj w szpitaluo czym kompletnie zapomnialam. Dobrze jest miec kogos znajomego,zawsze to tak jakos pewniej

Mehja jedz z tymi skurczami. Naprawde nie czekaj. Lepiej zbadac niz czekac. Widze po sobie. Ale mam nadzieje ze bedzie dobrze u Ciebie
To dobrze, że ci tam ok. Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
A ile dziecko w ciągu dnia może przebywać w foteliku w samochodzie?? Bo my mieszkamy w opolskim i nad morze to ponad 600 km, nie powiem bardzo bym chciała jechać, ale nie wiem jak to organizacyjnie dobrze zorganizować.
Spokojnie może jechać, tylko polecam zrobić dłuższe przerwy 1-2 godziny i wtedy malucha położyć na płasko, ponosić etc. Gorzej z nieco większymi, bo się buntują czasem

Cytat:
u mnie póki co wypadała raz na miesiąc i zawsze było usg, w tym wyjątlow 2 razy bo połówkowe a nastepna wizyta za 3 tyg tak że nie wiem czy powinny być jakieś przerwy miedzy usg..
Generalnie chyba, jeśli nic złego się nie dzieje to nie powinno się zbyt często robić usg, choć różne są zdania na ten temat. Wiem, jak moja gin- wysyła mnie tylko na te usg z dokładnym badaniem dziecka (genetyczne, połówkowe i to w 3 trym) a sama na wizytach robi tylko wtedy, gdy coś ją zaniepokoi.

Cytat:
My w ogóle w 2016 lecimy gdzieś na święta Wielkanocne, Egipt prawdopodobnie i dziecko zabieramy ze sobą, mam nadzieję, że dobrze zniesie podróż...
polecam jednak Europę z takim maluchem

Cytat:
Planujemy zakupić używany leżaczek z Tiny love, albo jakąś huśtawkę...póki co mam teściową w szpitalu i jakoś brakuje chęci na sprawy około dzieciowe....
współczuję choroby teściowej

Cytat:
kurcze naprawdę duże odległości planujecie pokonywać z maluchami, a ja się stresuję, że będę miała z dzieckiem do przejechania 140 km, z tym że jeśli urodzi się planowo będzie miał niecałe 2 miesiące i wiąże się to z inną stresującą historią, a mianowicie wyjazdem na wesele i nijak nie da się tego chyba przeskoczyć, bo to ślub brata TŻ, na którym on na domiar złego ma być świadkiem więc ogólnie już panikuję i martwię się tym okropnie.
Podróż wiadomo, z przystankiem jakimś. Na miejscu fajnie mieć np wynajęty pokoik nad salą weselną + kogoś kto z maluchem zostanie w czasie, gdy Wy będziecie tańcować Byłam w lipcu na weselu i sąsiadka była z miesięczną córeczką i właśnie tak zrobili. Zabrali teściową do opieki nad małą i wynajęli pokoik także od czasu do czasu mogli zobaczyć co z dzieckiem czy je nakarmić.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:32   #4272
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja słodycze raczej 'męczę' najdzie mnie ochota ale zagryzę i koniec.. tak jak do kawy rano jadłam zawsze coś słodkeigo tak teraz nie mogę. Nawet herbatę słodzę mniej niż przed ciażą
no ja ze słodyczami to tak...do kawy rano chętnie a później to raczej tak napadowo...ale zobaczymy jak będzie później

Maja
Stary 2015-01-22, 13:40   #4273
201710041131
Konto usunięte

Irmusia zimno w Europie będzie

Bo chcieliśmy jechać do tego samego hotelu gdzie byliśmy w lipcu zeszłego roku, był idealny dla dzieci, ale będzie zimnica

Jakby ktoś chciał na Kos to ten hotel bardzo polecam http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...esort-Spa.html
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:41   #4274
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
no ja ze słodyczami to tak...do kawy rano chętnie a później to raczej tak napadowo...ale zobaczymy jak będzie później
No, mnie włansie musi najść taki napad ze ojeju musze zjeść coś czekoladowego. Ale to dosłownie zjem kawałek i juz, bardziej takie owocowe coś

Lena
Stary 2015-01-22, 13:44   #4275
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
No, mnie włansie musi najść taki napad ze ojeju musze zjeść coś czekoladowego. Ale to dosłownie zjem kawałek i juz, bardziej takie owocowe coś
ja ostatnio cały czas sałatkę owocową dzisiaj jestem już po

dzwoniła moja mama, że były ordynator naszej ginekologii (przyjmował mnie jak Kubę rodziłam i próbował wmówić, że musiały mi wody odejść - stary idiota) dostał 10 miesięcy pierdla (of course w zawieszeniu ) i 2 letni zakaz wykonywania zawodu...przy jego wieku to raczej już nie wróci do zawodu. Dobrze tak dziadowi

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2015-01-22 o 14:18
Stary 2015-01-22, 13:45   #4276
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
To dobrze, że ci tam ok. Trzymaj się!

Spokojnie może jechać, tylko polecam zrobić dłuższe przerwy 1-2 godziny i wtedy malucha położyć na płasko, ponosić etc. Gorzej z nieco większymi, bo się buntują czasem

Generalnie chyba, jeśli nic złego się nie dzieje to nie powinno się zbyt często robić usg, choć różne są zdania na ten temat. Wiem, jak moja gin- wysyła mnie tylko na te usg z dokładnym badaniem dziecka (genetyczne, połówkowe i to w 3 trym) a sama na wizytach robi tylko wtedy, gdy coś ją zaniepokoi.

polecam jednak Europę z takim maluchem

współczuję choroby teściowej

Podróż wiadomo, z przystankiem jakimś. Na miejscu fajnie mieć np wynajęty pokoik nad salą weselną + kogoś kto z maluchem zostanie w czasie, gdy Wy będziecie tańcować Byłam w lipcu na weselu i sąsiadka była z miesięczną córeczką i właśnie tak zrobili. Zabrali teściową do opieki nad małą i wynajęli pokoik także od czasu do czasu mogli zobaczyć co z dzieckiem czy je nakarmić.
Czyli, że z miesięcznym dzieckiem się da jak się ma kogoś do pomocy?
Stary 2015-01-22, 13:47   #4277
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

dzwoniła moja mama, że były ordynator naszej ginekologii (przyjmował mnie jak Kubę rodziłam i próbował wmówić, że musiały mi wody odejść - stary idiota) dostał 10 lat pierdla (of course w zawieszeniu ) i 2 letni zakaz wykonywania zawodu...przy jego wieku to raczej już nie wróci do zawodu. Dobrze tak dziadowi
A za cooo ??
Mi tez piguły próbowały wmówić że 'gówniara nawet nei zauważyła jak wody odeszły'

Lena
Stary 2015-01-22, 13:50   #4278
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Czyli, że z miesięcznym dzieckiem się da jak się ma kogoś do pomocy?
u nas co prawda nie było wesela tylko takie przyjęcie w restauracji ale był brat tż z synkiem który miał 6 tygodni

a dostał wyrok za to http://fakty.interia.pl/lodzkie/news...594403#resetId

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
A za cooo ??
Mi tez piguły próbowały wmówić że 'gówniara nawet nei zauważyła jak wody odeszły'
na szczęście położna była spoko i jak ona mnie zbadała to jej mówię, że wody mi na pewno nie odeszły a ona "Pan doktor się widocznie pomylił bo ja czuję"

Maja
Stary 2015-01-22, 13:52   #4279
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
u nas co prawda nie było wesela tylko takie przyjęcie w restauracji ale był brat tż z synkiem który miał 6 tygodni

a dostał wyrok za to http://fakty.interia.pl/lodzkie/news...594403#resetId

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

na szczęście położna była spoko i jak ona mnie zbadała to jej mówię, że wody mi na pewno nie odeszły a ona "Pan doktor się widocznie pomylił bo ja czuję"
I tylko taki wyrok..?

Lena

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 13:55   #4280
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
I tylko taki wyrok..?
no właśnie...to i tak pierwszy który w ogóle go skazuje bo miał już kilka procesów...a wszyscy wiedzieli, że jest przeciwnikiem cesarek (nawet jak były wskazania) i wyszło....ja jak przyszłam to do mnie też, że poczekamy i cesarki nie będziemy robić ... tak mnie wkurzył, że mówię do niego "a kto Panu powiedział, że ja chcę mieć cesarkę??"

Maja
Stary 2015-01-22, 14:15   #4281
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

zamawiam

Cytat:

dzwoniła moja mama, że były ordynator naszej ginekologii (przyjmował mnie jak Kubę rodziłam i próbował wmówić, że musiały mi wody odejść - stary idiota) dostał 10 lat pierdla (of course w zawieszeniu ) i 2 letni zakaz wykonywania zawodu...przy jego wieku to raczej już nie wróci do zawodu. Dobrze tak dziadowi
w artykule jest 10 mies... to malutko jak za takie coś...

Cytat:
A za cooo ??

aż strach pomyślec na jakich ludzi się trafi w takim momencie...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:19   #4282
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

w artykule jest 10 mies... to malutko jak za takie coś...

pomyliłam się

Maja
Stary 2015-01-22, 14:27   #4283
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ooo nie ja się muszę hamować,bo niestety ale dopada mnie częściej niż wcześniej ochota na słodkie chociaż tyle,że jak zjem to mi niedobrze więc nie jem

Charlotta na każdego przyjdzie pora
Stary 2015-01-22, 14:38   #4284
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
pomyliłam się
ale 10 lat to juz lepiej brzmiałoby w jego przypadku ...
Stary 2015-01-22, 14:39   #4285
Selis
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Byłam dziś na usg połówkowym i lekarz był bardzo zadowolony z tego co widzi. Franek jest w pełni Frankiem bez cienia wątpliwości Z serduszkiem dobrze i z innymi narządami też Waże 430 g, aż się zdziwiłam, że tak dużo...lekarz powiedział, że prawie pół kilo zdrowego chłopa teraz pora wypić glukoze, bo dostałam skierowanie...

Kaja, wpisz mi proszę następną wizytę - 19.02
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:46   #4286
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kaja - popraw mnie no to imię na początku bo coś nakombinowałaś

Maja
Stary 2015-01-22, 14:55   #4287
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Byłam dziś na usg połówkowym i lekarz był bardzo zadowolony z tego co widzi. Franek jest w pełni Frankiem bez cienia wątpliwości Z serduszkiem dobrze i z innymi narządami też Waże 430 g, aż się zdziwiłam, że tak dużo...lekarz powiedział, że prawie pół kilo zdrowego chłopa teraz pora wypić glukoze, bo dostałam skierowanie...

Gratulacje!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:55   #4288
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Cytat:
kaja - popraw mnie no to imię na początku bo coś nakombinowałaś
Aaa własnie! miałam poprawiać i przyszedł klient i zapomniałam

Lena
Stary 2015-01-22, 14:59   #4289
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Stary 2015-01-22, 15:03   #4290
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości