Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 18:52   #4501
jesuismagnifique
Raczkowanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Co jesz dobrego?
Nie wiem czy dobre...ale mnie ciągnie do wszystkiego ... ale oczywiście oprócz mięsa.
Dziecko będzie chyba jakim wegetarianinem?

Już zjadłam 3 miski zupy ogórkowej, do tego placki z jogurtem...
a dalej jestem głodna, TŻ mnie kusi jakimiś fastfoodami

Przede mną urodziny syna...jakoś w tym roku nie mam spiny na dodatki, ozdoby itp i mam przez to ciągle wrażenie że o czymś zapomniałam.
Najlepsze, że co roku robię synkowi sama tort - obłożony masą cukrową.
W tym roku jest na tyle świadomy, że stwierdził, że mam zrobić to co sobie zażyczy - ok, zgodziłam się.
Wymyślił, że mam zrobić mu remizę strażacką albo coś w tym stylu...2 piętra (żeby nie było zbyt prosto). Do tego samochód i ludziki.
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 18:57   #4502
elinka21
Zakorzenienie

Ja tez dzis jakas niedojedzona nie wiemco co chodzi

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:03   #4503
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez dzis jakas niedojedzona nie wiemco co chodzi
Dziwny dzień, a od 2 dni nie miałam na nic ochoty...a dziś jak szalona.
Jem, jem, jem, idę zaraz paprykę sobie pokroić i jakiegoś ogórka może bo zwariuję
Stary 2015-01-22, 19:04   #4504
Kropkaa
Rozeznanie

Za mną ciężka noc, córka spała w miarę dobrze ale za to ja nie mogłam zasnąć,złapał mnie tak okropny ból głowy w okolicy brwi i na dodatek reaguje na zmianę pogody i niestety czuję to w "kościach" a dokładniej w stawach i nogach,muszę wtedy chodzić, ruszać nimi.To jest chyba ten sławny Zespół niespokojnych nóg

A ja wczoraj zrobiłam sobie rosołek,pierwszy raz tak po dłuugiej przerwie nie gotowania, niestety mdłości i wymioty nie ustępują;/

Lekarz przepisał mi lek Ondansetron ( w Polsce Zofran) ale wzięłam dwie tabletki i więcej nie chce bo przeczytałam na internecie że ten lek jest bardzo silny,podawany po chemii itp. i że do końca nie jest sprawdzony czy jest bezpieczny w ciąży wtf? także nie biorę, niby ufam lekarzowi bo nie dał by mi złego leku a tutaj biorą bo jest bardzo popularny ale ja boję się historii z lat 60 kiedy to w Niemczech i Szwecji kobiety ciężarne na wymioty/nudności brały Talidomid i o zgrozo zrobiło się mnóstwo tragedii,dzieci urodzonych bez rączek,nóżek,zdeformowany ch itp bo tez nie był do końca sprawdzony. Ja wiem, to były lata 60 ale wolę się przemęczyć niż potem żałować.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:04   #4505
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Dziwny dzień, a od 2 dni nie miałam na nic ochoty...a dziś jak szalona.
Jem, jem, jem, idę zaraz paprykę sobie pokroić i jakiegoś ogórka może bo zwariuję rosi:
Ja mysle o ogorku ale dopiero slodkie jadlam

25.03.14
Stary 2015-01-22, 19:07   #4506
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Ja mysle o ogorku ale dopiero slodkie jadlam
ja ostatnio zajadłam rybę po grecku czekoladą mleczną, smakowało nieźle
Stary 2015-01-22, 19:19   #4507
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio zajadłam rybę po grecku czekoladą mleczną, smakowało nieźle
Spoko smakowalo oj jak bym zjadla rybke po grecku mniaaaaam

25.03.14
Stary 2015-01-22, 19:27   #4508
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Mam dzień ciągłego jedzenia...
Bardzo apetycznie brzmi Twoje dzisiejsze menu. Jeszcze lepsza ryba i czekolada. u mnie dziś
zupa fasolowa, focaccia cebulowa i ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką. Niestety zakalec ale i tak smakuje wybornie :p

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Za mną ciężka noc, córka spała w miarę dobrze ale za to ja nie mogłam zasnąć,złapał mnie tak okropny ból głowy w okolicy brwi i na dodatek reaguje na zmianę pogody i niestety czuję to w "kościach" a dokładniej w stawach i nogach,muszę wtedy chodzić, ruszać nimi.To jest chyba ten sławny Zespół niespokojnych nóg

A ja wczoraj zrobiłam sobie rosołek,pierwszy raz tak po dłuugiej przerwie nie gotowania, niestety mdłości i wymioty nie ustępują;/

Lekarz przepisał mi lek Ondansetron ( w Polsce Zofran) ale wzięłam dwie tabletki i więcej nie chce bo przeczytałam na internecie że ten lek jest bardzo silny,podawany po chemii itp. i że do końca nie jest sprawdzony czy jest bezpieczny w ciąży wtf? także nie biorę, niby ufam lekarzowi bo nie dał by mi złego leku a tutaj biorą bo jest bardzo popularny ale ja boję się historii z lat 60 kiedy to w Niemczech i Szwecji kobiety ciężarne na wymioty/nudności brały Talidomid i o zgrozo zrobiło się mnóstwo tragedii,dzieci urodzonych bez rączek,nóżek,zdeformowany ch itp bo tez nie był do końca sprawdzony. Ja wiem, to były lata 60 ale wolę się przemęczyć niż potem żałować.
ja mam od 18 wlasnie taki ból głowy w okolicach brwi :/ obstawiam, że to zmęczenie. Trochę postałam przy garach,mieliśmy awarię kaloryfera i mały płaczliwy bo coś pupkę obparzył i cały dzień by jadł, po tatusiu głodomor.
Co do tych leków to ja Cię rozumiem. Nie to żebym była jakaś anty w stosunku do medycyny ale jakoś w ciąży wolę się obyć bez nich, jeżeli nie potrzebuję naprawdę. na szczęścię nie potrzebuję raczej

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:32   #4509
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy dobre...ale mnie ciągnie do wszystkiego ... ale oczywiście oprócz mięsa.
Dziecko będzie chyba jakim wegetarianinem?

Jutro muszę ugotować zupę ogórkową, bo język już mam przy kolanach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:36   #4510
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Ja robilam we wtorek, kolezanka mi tak smaka narobila ze gotuje zw myslalam ze oszaleje

25.03.14
Stary 2015-01-22, 19:45   #4511
Fischerka
Raczkowanie

Ja wczoraj cały dzień wymiotowałam, a dzisiaj jest dobrze i nadrabiam. Rano zrobiłam sobie wiosenne kanapeczki, z sałatą, rzodkiewką... mniam... w południe jadłam jakąś kwaśną zupę, która teściowej została, później monte i pół litra mleka :P na obiad kluski parowane z białym sosem, a teraz wcinam arbuza a przed spaniem dokończę sałatkę warzywną hihi no w końcu nie wiadomo, co jutro się będzie działo, a nie odzyskałam jeszcze straty kg z I trymestru.

Głowa mnie w ciąży bolała jak na razie 2 razy, ale to tak, że przeleżałam cały dzień ze łzami w oczach i nawet apapu nie wzięłam. Doskonale Was rozumiem w kwestii tych leków. Biorę tylko Prenatal przy śniadaniu dla bobasa, z resztą muszę sobie radzić bez medykamentów
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:53   #4512
201608010929
Konto usunięte

Ja ostatnio czuję się fatalnie, słabo, prawie cały czas mnie mdli. Dzisiaj już nie wytrzymałam i poszłam do apteki po takie mleczko, które hamuje mdłości a mogą go używać kobiety w ciąży. Nazywa się Gaviscon.

Jeszcze się pochwalę, że wczoraj sprzedałam mieszkanie, co odbiło się na mnie strasznym zmęczeniem i sennością, no ale to krok bliżej własnego domku

Kolejną wizytę u gin mam w następny piątek, a połówkowe 14 lutego, mam nadzieję że za tydzień już poznam płeć.

Poza tym ze smaczków to ostatnio przebiłam samą siebie - maślanka jagodowa i śledz
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:57   #4513
Patiko82
Raczkowanie

Hej, melduję się po wizycie . Mój gin potwierdził płeć i będzie Laurka .
Krew się polepszyła, dupka mogę odstawic .
Następna wizyta 19.02, a tydzień później wybiorę się na polowkowe .
Kruszynka była dziś bardzo ruchliwa podczas usg, mogłabym mieć tam na stałe zainstalowaną kamerkę i Ją podglądać.
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:01   #4514
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Hej!
Mnie dziś naszło na jarzynówkę i właśnie gotuję, odstawiłam tym samym TŻta od garów .. (zwykle on obiadokolacje serwuje).

Co do wózków - ja będę potrzebowała pomocy bo jako, że to będzie moje pierwsze dziecko to jestem zielona w temacie .. jedyne co zdążyłam się zorientować to że chyba wolę najpierw taki typowy wózek dla niemowlaka a potem spacerówkę, nie jakieś x w jednym.
Co do warunków - mieszkam w bloku ale mam windę, do zniesienia tylko z parteru (kilka schodków) więc nie tak źle.
Nie musi się mega kompresować bo mam komórkę przy mieszkaniu i tam będę pewnie go trzymać.
Mieszkam w mieście więc raczej chodniki są ale zamierzam też wozić młode na działkę, czyli wózek musi dawać radę po trawiastych ścieżkach.
Po jakimś mega błocie raczej nie będę musiała jeździć.
Nie musi być piękny, ważne, żeby był wytrzymały i wygodny.
Czy któraś może mi coś polecić? Jakąś firmę, typ?
Stary 2015-01-22, 20:35   #4515
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patiko82 Pokaż wiadomość
Kruszynka była dziś bardzo ruchliwa podczas usg, mogłabym mieć tam na stałe zainstalowaną kamerkę i Ją podglądać.

Gratuluję udanej wizyty!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 21:05   #4516
Patiko82
Raczkowanie

Jeśli chodzi o wózki to ja mam X landera po synku, jest w bardzo dobrym stanie i świetnie mi się wtedy sprawdził i jako głęboki j później jako spacerówka. Fotelik mam Maxi Cosi od koleżanki wiec dokupienia sobie tylko adaptery żeby w razie potrzeby przypinac fotelik do stelaża. W ogóle to chyba będę mieć też drugi fotelik firmy Jane z bazą, który bardzo sobie chwalą moje koleżanki i tez w spadku dostanę. Ostatnio sporo dzieciatek się porodzilo wśród przyjaciół i rodzinki wiec na tym skorzystam .
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 21:11   #4517
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Palinka nospe ktora biezesz? To zwykla? Czy max lub forte?
ciężarne powinny brac tylko zwykłą... to wg mojej lekarki i pani w aptece

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:06   #4518
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Bardzo apetycznie brzmi Twoje dzisiejsze menu. Jeszcze lepsza ryba i czekolada. u mnie dziś
zupa fasolowa, focaccia cebulowa i ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką. Niestety zakalec ale i tak smakuje wybornie :p

ja mam od 18 wlasnie taki ból głowy w okolicach brwi :/ obstawiam, że to zmęczenie. Trochę postałam przy garach,mieliśmy awarię kaloryfera i mały płaczliwy bo coś pupkę obparzył i cały dzień by jadł, po tatusiu głodomor.
Co do tych leków to ja Cię rozumiem. Nie to żebym była jakaś anty w stosunku do medycyny ale jakoś w ciąży wolę się obyć bez nich, jeżeli nie potrzebuję naprawdę. na szczęścię nie potrzebuję raczej

Ja mam takie same nastawienie do tych wszystkich leków co Wy.
Nawet jak coś boli to nie wezmę i już jakiegoś stracha mam, ostatnio cala moc bolał mnie strasznie ząb, a do stomatologa miałam kilka dni i nie wzięłam nic chociaż się ucierpiałam. Wiem, że to jakaś paranoja, ale nie wezmę żadnego proszka póki jestem w ciąży.
Do tego często mam zgagę, na razie jest w miarę do zniesienia i pomaga zwykła mięta, ale jak przestanie działać, a zgaga się nasili to nie wiem co zrobię

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
U mnie ogórkowa musi być raz w tygodniu obowiązkowo, bo inaczej nie przeboleję
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:09   #4519
elinka21
Zakorzenienie

No ja nospy to wzielam troche ale bole mialam mocne, odpukac teraz spokojniej. Plus mi ta zwykla wogole nie pomaga, wiec tylko forte. Naczytalam sie na necie o obnizonym napięciu miesniowym po nospie ale bol brzucha mocny to tez nic dobrego

25.03.14
Stary 2015-01-22, 22:47   #4520
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje!!

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Kolejną wizytę u gin mam w następny piątek, a połówkowe 14 lutego, mam nadzieję że za tydzień już poznam płeć.
Wizyty dopisane

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Podziel się!

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Od czwartku jestem już w domu, ale jakoś nie miałam siły zebrać się i napisać co u nas, ale cały czas śledziłam wątek

Więc z wypuścili mnie znowu po 5 dniach i że ogólnie wszystko ok.
Z zaleceń mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć (mało chodzić, nie robić nic poza odpoczynkiem)
Dołożyli mi jeszcze Dopegyt bo coś mi ciśnienie skakało

We wtorek zaczęło się znowu dziać coś niedobrego (silny ból brzucha taki kłujący i promienujący na plecy MASAKRA). Wybrałam się do mojej Gin i mnie niesamowicie uspokoiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i pewnie to z nerwów a i z tego, że wszystko się rozrasta itd.
Zwiększoną mam dawkę magnezu i luteiny (2x200 :O ), du***ston zostaje nadal, bo prawdopodobnie jeszcze mam niedobory progesteronu stąd mogły być krawienia.
Kolejną dobrą wiadomością to to, że 100% będzie FRANIO Tak się rozkraczył, że ciężko było nie zauważyć

Planowa wizyta 29.01, płacę 140 zł z USG.
AAaa i u nas 16 tydzień. Strasznie mnie wywaliło także ja w legginsach już chwilę sobie śmigam, bo zdecydowanie wygodniej.
Ruchów nie czuję, bo mam łożysko na przedniej ścianie, więc się to wszystko przesunie w czasie.
Cieszę się, że jesteście już w domu i gratuluję synka!

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Cześć

Można dołączyć? Mam termin porodu na 5.07.15., podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam okazji nic napisać
Witamy

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ale suuuuper !!!!!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madz10 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki ! Chciałabym dołączyć do was Rowniez jestem mamusia lipcowa, prawdopodobnie jestem w 14 tyg, gin nie mogla wyliczyc ze wzgledu na nieregularne mięsiaczki, a porod 20 lub 25 lipca, gin mowila ze 20 a komputer pokazal 25 wiec sama niewiem. Ciaza to dla nas niespodzianka i czasami jeszcze miewam dołki ;( bo w sierpniu planowalismy slub i przelozylismy go z tego powodu na kwiecien... po tych chwilach zwatpienia i smutku ktore mnie lapia pozniej mam wyrzuty sumienia ze przekazuje dzidzi zle emocje... Jestem po badanaich prenatalnych i teraz czekam na wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac bo przy usg pani doktor nie odezwala sie ani slowem i niewiem czy jest ok czy nie... chyba miala zly humor ;( Dodam,że chodze do zacofanej poradni gdzie nie maja w gabinecie usg tylko na innym pietrze do tego trzeba kilka dni czekac w kolejce... omg
Witamy

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
a ty co nie śpisz, o 2 w nocy, he?
w II trymestrze wróciłam do starych nawyków i nie umiem pójść prędko spać
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:48   #4521
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczęły się u mnie kopniaki
Wczoraj dostałam kilka kopniaków pod rząd (trzymałam rękę na brzuchu nisko) a później TZ z ręką i cisza....nagle jak kopnęło to ja bez ręki czułam
Także sprawca dostał ładnego kopa
Później bobas postanowił olać rodziców i pójść spać
Dziś też czułam
Super !!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:21   #4522
madz10
Raczkowanie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 -------

Można dołączyć? Mam termin porodu na 5.07.15., podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam okazji nic napisać

Tak jak u madz10 ciąża to dla mnie mega zaskoczenie, bo mimo, 5letniego stażu małżeńskiego raczej nie planowaliśmy dzieci (w ogóle). Jednak jak to zwykle bywa zdecydował los

No to fajnie, że się sama tu nie dołkuje no my planowalismy ale za kilka lat

P.S. sorki, nie za bardzo umiem sie poslugiwac cytatami, hihi

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Moja teściowa pracuje w Mopsie i tam u podopiecznych to co drugie dziecko ma jakieś odjechane imie,rodzice chyba na imprezach wybieraja
Jak kiedyś cos o imionach rozmawialiśmy to jak zaczela mowić jak ludzie dzieci nazywaja to mało z kanapy nie spadłam.Najlepsze imie to :Jessika,Jesika,Jesica,Je ssica i hit Dżesika
Haha, DŻesika juz słyszałam, tragedia, dlaczego ni Dżoana? albo Dżustyna

Edytowane przez madz10
Czas edycji: 2015-01-22 o 23:16
madz10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 23:48   #4523
ewelina1988_20
Rozeznanie

Na zgagę mozna rennie brać bez problemu w pierwszej ciazy brałam zawsze wieczorem bo inaczej nie mogłam spac...
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:23   #4524
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
mieszkam w domu, nie mam schodów ani nic, wiec wóz może być nawet i cieższy, na tym mi nie zależy

kurczaki, ale jak ja nie będę wiedziała, co jest najważniejsze i potrzebne?
To się tak na początku mówi, że może być cięższy, a potem przychodzi refleksja Jeśli gondola jest trochę ciężkawa to ok, ale niestety spacerówka to inna bajka. Dlatego mimo wielofunkcyjności potem marzy się tylko o tym, żeby pozbyć się wózka 2w1

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Ja mam na oku Bumbleride Indie 2013, Emmaljungę City Cross i Teutonię Beyou, ale jeszcze blizej nie zapoznalam sie tematem.

Mam Bumbleride'a i jestem baaardzo zadowolona. Ma też swoje minusy. No i nie można chyba w nim wymienić siedziska na gondolę tylko jakoś tę gondolę umieścić na siedzisku?

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość

Masakra! Też bym nie brała

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę, że wczoraj sprzedałam mieszkanie, co odbiło się na mnie strasznym zmęczeniem i sennością, no ale to krok bliżej własnego domku
Gratulacje

Cytat:
Gratuluję córy!

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:45   #4525
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
w II trymestrze wróciłam do starych nawyków i nie umiem pójść prędko spać
A to ja mam odwrotnie.... Potrafię zasnąć o 21 i wstać o 3 w nocy i nie spać do rana

Dziewczynki z dzieciaczkami, potrzebuje pomocy! W weekend wpadną do nas znajomi z 1,5 rocznym synkiem na obiadokolacje. I teraz pytanie, czym przyprawić nóżki (takie pałeczki) kurczaka - bedą pieczone w worku - żeby Maluszek tez zjadł? Pytam, bo dookoła nie mam takich maluchów, a dzieci chyba nie lubią przypraw, nie?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:51   #4526
Sarrai
Wtajemniczenie

Ja wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe - jeansy. Zaplaciłam 60 złotych tak więc jestem zadowolona Pan sprzedawca miły i dał mi gratisa - skarpetki. Tylko nie wiedziałam jakie wziąć - różowe czy niebieskie (masakra, mam wrażenie, że większość z Was już zna płeć, albo przynajmniej na ileś tam procent).
Pooglądałam sobie też wózki. Mi wbrew pozorom podobają się własnie wózki retro i moim faworytem jak na razie jest roan marita w szarym kolorze tylko te mniejsze koła (12 calowe). Planuję dziecko znosić w gondolii na początku a stelaż trzymać albo na klatce, albo w aucie albo w piwnicy (mieszkam na 2gim piętrze bez windy). No ale jak już młode będzie na tyle stabilnie siedziało to się przesiądziemy do spacerówki-parasolki.
W ogóle to mam ambicje coraz większe żeby nosić w chuście i coraz więcej o tym czytam i oglądam sposoby wiązania.

Ja wczoraj robiłam lazanię.. Masakra - narobiłam się przez półtorej godziny A ja jak gotuję to maxymalnie mogę stać przy garach pół godziny, bo potem już mnie ta czynność zbyt mocno irytuje. No ale miałam smaka zjeść kawałek na kolację No i co... wyciągnęłam z pieca i całkiem mi ochota przeszła ech :/
W ogóle mięso mi w dalszym ciągu nie podchodzi. Szczególnie mięso z kurczaka - a wcześniej to właśnie takie jadłam przeważnie. Teraz też o wiele bardziej preferuję zupy.

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-01-23 o 08:54
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:30   #4527
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja mam odwrotnie.... Potrafię zasnąć o 21 i wstać o 3 w nocy i nie spać do rana

Dziewczynki z dzieciaczkami, potrzebuje pomocy! W weekend wpadną do nas znajomi z 1,5 rocznym synkiem na obiadokolacje. I teraz pytanie, czym przyprawić nóżki (takie pałeczki) kurczaka - bedą pieczone w worku - żeby Maluszek tez zjadł? Pytam, bo dookoła nie mam takich maluchów, a dzieci chyba nie lubią przypraw, nie?
Wiesz co, to zależy od rodziców Mój Michał nie je jeszcze zawrotnych ilości (8 msc) ale generalnie dajemy mu od siebie sporo z talerza (ostatnio jadł gulasz wołowy ze mną), normalnie przyprawione. Więc jeśli rodzice karmią normalnym jedzeniem to przypraw normalnie, ale niektórzy nie dają dzieciom przypraw, więc wtedy nie wiem. Chociaż ogólnie wydaje mi się, że takie 1,5 roczne dziecko jest już na tyle duże, że może jeść normalnie

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:35   #4528
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
To się tak na początku mówi, że może być cięższy, a potem przychodzi refleksja Jeśli gondola jest trochę ciężkawa to ok, ale niestety spacerówka to inna bajka. Dlatego mimo wielofunkcyjności potem marzy się tylko o tym, żeby pozbyć się wózka 2w1

Mam Bumbleride'a i jestem baaardzo zadowolona. Ma też swoje minusy. No i nie można chyba w nim wymienić siedziska na gondolę tylko jakoś tę gondolę umieścić na siedzisku?

Masakra! Też bym nie brała

Gratulacje

Gratuluję córy!
Ja też na początku mówiłam, że waga nie gra roli - mieszkałam na 4 piętrze. Gondolę wnosiłam jeszcze w 2 częściach z TŻ, albo kimś innym. Potem jak już chodziłam sama wszędzie to wnosić spacerówkę z wagą końską... zaczęłam desperacko się rozglądać za czymś lekkim i tak zmieniałam...

Bumbleride są śliczne <3 mnie kusi spacerówka jak już młode podrośnie

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

Też tak mam...od 3 się męczę, przysnę potem o 6:30 ale o 7 muszę wstawać

Ja mojemu 1,5 roczniakowi nie dodawałam zbytnio pieprzu i soli, za to trochę bazylii, cebulki i pietruszki.
Może zrób pałeczki w miodzie? Myślę, że dzieciom pasują takie dania. Mój syn lubi np w sosie ananasowym mięsko, czy właśnie w miodzie.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe - jeansy. Zaplaciłam 60 złotych tak więc jestem zadowolona Pan sprzedawca miły i dał mi gratisa - skarpetki. Tylko nie wiedziałam jakie wziąć - różowe czy niebieskie (masakra, mam wrażenie, że większość z Was już zna płeć, albo przynajmniej na ileś tam procent).
Pooglądałam sobie też wózki. Mi wbrew pozorom podobają się własnie wózki retro i moim faworytem jak na razie jest roan marita w szarym kolorze tylko te mniejsze koła (12 calowe). Planuję dziecko znosić w gondolii na początku a stelaż trzymać albo na klatce, albo w aucie albo w piwnicy (mieszkam na 2gim piętrze bez windy). No ale jak już młode będzie na tyle stabilnie siedziało to się przesiądziemy do spacerówki-parasolki.
W ogóle to mam ambicje coraz większe żeby nosić w chuście i coraz więcej o tym czytam i oglądam sposoby wiązania.

Ja wczoraj robiłam lazanię.. Masakra - narobiłam się przez półtorej godziny A ja jak gotuję to maxymalnie mogę stać przy garach pół godziny, bo potem już mnie ta czynność zbyt mocno irytuje. No ale miałam smaka zjeść kawałek na kolację No i co... wyciągnęłam z pieca i całkiem mi ochota przeszła ech :/
W ogóle mięso mi w dalszym ciągu nie podchodzi. Szczególnie mięso z kurczaka - a wcześniej to właśnie takie jadłam przeważnie. Teraz też o wiele bardziej preferuję zupy.
Chusta to świetna sprawa. Mój syn tylko był toporny bo nie chciał zbytnio w niej być - wolał się rozwalic w wózku, ale jak go wsadowiłam do chusty to momentalnie w niej zasypiał - a ja miałam wolne ręce na zakupy.

Mam to samo z mięsem chociaż jeszcze schab zjem...ale mielone czy kurczak nie bardzo, kocham zupy - ale za to innym to nie podchodzi .
Chociaż mój syn ma też preferencje jak ja...zupa pomidorowa/ogórkowa/rosół/warzywna + jakieś placuszki itp, mięso jak mamy jeść to długie zęby
Stary 2015-01-23, 09:41   #4529
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:

Ze spaniem mam podobnie. Często się wybudzam w nocy, ale jestem do tego tak bardzo przyzwyczajona, że nawet nie czuję jakiegoś strasznego niedospania w ciągu dnia, a normalnie pracuję Muszę jednak niedługo skończyć z tą pracą, bo coraz więcej jest sytuacji stresujących, a ja jako ciężarna nie ma żadnych forów. Często dzieje się tak pod wpływem kierowniczek, które kiedyś już rodziły, ale chyba już szybko zapomniały...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:49   #4530
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Ja też na początku mówiłam, że waga nie gra roli - mieszkałam na 4 piętrze. Gondolę wnosiłam jeszcze w 2 częściach z TŻ, albo kimś innym. Potem jak już chodziłam sama wszędzie to wnosić spacerówkę z wagą końską... zaczęłam desperacko się rozglądać za czymś lekkim i tak zmieniałam...

Bumbleride są śliczne <3 mnie kusi spacerówka jak już młode podrośnie

Też tak mam...od 3 się męczę, przysnę potem o 6:30 ale o 7 muszę wstawać

Ja mojemu 1,5 roczniakowi nie dodawałam zbytnio pieprzu i soli, za to trochę bazylii, cebulki i pietruszki.
Może zrób pałeczki w miodzie? Myślę, że dzieciom pasują takie dania. Mój syn lubi np w sosie ananasowym mięsko, czy właśnie w miodzie.

ja mieszkam na 3, bez windy... będę sobie musiała radzić sama, na sąsiadów niestety nie ma co liczyć albo będę wychodzić na spacery w takich godzinach, że w dół zniosę sama a z powrotem Mąż wniesie, bo akurat wróci z pracy albo będę w aucie stelaż trzymać.... albo nie wiem, zamieszkam pod mostem, przynajmniej schodów nie ma, a i w lipcu/sierpniu to już ciepło będzie
Pałeczki w miodzie to jest chyba to! że też sama na to nie wpadłam - dzięki do tego trochę słodkiej papryki, może zje, a jak nie, to zrobię Małemu kanapkę

a co do spania, zauważyłam coś dziwnego, jeśli zasnę w dzień (bez względu na to, czy to jest 15 min czy 2 godz), wstaję z bólem głowy i dodatkowo jest mi niedobrze i potem te mdłości trzymają mnie przez kilka godzin.... unikam więc spania w dzień, ale dziwna jestem, co nie?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości