|
|
#2611 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: wieczny bałagan w domu
Ja za to dostałam w sobotę takiego kopa energetycznego - słoneczko na niebie, prawie 20* ciepła, zapach wiosny.
Wysprzątaliśmy mieszkanie na błysk, wiosenne porządki normalnie. |
|
|
|
#2612 |
|
Zasiedzenie
|
A my wreszcie wybraliśmy się do Ikei i kupiliśmy segregatory i pudła (akurat była promocja). Do pudeł pochowaliśmy wszelkie mniejsze pudełka i rzeczy, których nie możemy wyrzucić, a po które sięga się raz na jakiś czas. Stoją teraz na półkach i wygląda to zacnie. Do segregatorów powrzucałam papiery, dzieląc wstępnie na kategorie, ale muszę jeszcze przysiąść i je dokładnie przejrzeć. Swoją drogą to straszne ile papierów człowiek musi katalogować przez lata, a niektóre do emerytury (zbieracie paski wypłaty? ja zbieram).
Niestety nie było zestawu pojemników na żywność, wykupili bałagan w lodówce będzie musiał poczekać.Wpadłam też na pomysł jak zastąpić deskę do prasowania. Jako że nie mamy deski, byliśmy bliscy kupienia mini wersji na stół (swoją drogą super), ale ponieważ na każdy dodatkowy przedmiot patrzę pod kątem przeprowadzek, o czym już pisałam, postanowiłam kupić z metra bawełniane płótno. Muszę jeszcze dokupić gąbkę jako wkład i uszyję podkład do prasowania na stół. Jak nie będzie potrzebny, zwinie się go w rulon i do szafy. Przy przeprowadzce lekki jak piórko. Edit: swoją drogą niedawno wypaliłam dziurę w kocu, gdy na nim prasowałam
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2015-01-21 o 13:08 |
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkanie mi już zarasta. A ja siedzę i tylko się na to patrzę. Nawet śmieci mi się nie chce wynieść, co smieszniejsze mamy zsyp. Pranie już wychodzi z kosza. Nie pamiętam kiedy zmywalam ostatnio. Jutro mam wolne, muszę coś ogarnąć bo już nie mogę na to patrzeć
oglądam perfekcyjną panią domu dla motywacji.
|
#2614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
abo wchodziłam na różne blogi o sprzątaniu, ale jakoś mi przeszło, ostatnio nie mam weny do sprzątania w ogóle.
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niestety podkład do prasowania na stół ma jedną wadę zasadniczą - nie naciągniesz na to spódnicy, czy bluzki przez głowę. A to znaczne uproszczenie prasowania. |
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz ze jeśli firma wraz z aktami zniknie w jakiś sposób, to paski są jedynym sposobem na dogadanie się z ZUS odnośnie składek i emerytury?
|
|
|
|
#2618 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do pasków, to własnie słyszałam, że są pomocne gdy źle wyliczą nam emeryturę. Jaką emeryturę? można tylko spytać
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rachunki itp wyrzucam tak po 2-3 latach, a takie wazne dokumenty tez trzymam..
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak ktoś nie dostaje pasków ?
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz na koniec współpracy iść do hr lub księgowości i poprosić o wydrukowanie wszystkiego na raz.
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Nie mają prawa odmówić |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby było coś takiego, ze albo sprzątam albo oglądam perfekcyjną czy coś w tym stylu, to bym miała w domu błysk i wszytko w kosteczkę poskładane![]() Nie ma opcji, żebym takie rzeczy oglądała z własnej woli, mnie trzącha na samą myśl.
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Dwa dni temu kuchnia sprzątnięta na błysk, dzisiaj- syf
W sypialni wszędzie walają się rzeczy, a koło łóżka z kosza na śmieci wysypują chusteczki, dosłownie wysypują. Mamy za mało szaf, na razie niczego nie kupimy bo po co skoro na wiosnę przeprowadzka do domu.. No i kasy nie ma.. jestem załamana
|
#2625 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie oglądanie takich programów też motywuje, jakoś nabieram od nich ochoty na sprzątanie
|
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak samo tylko nie wiem gdzie znalezc Perfekcyjna
|
|
|
#2627 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Na stronie tvnu nie da się oglądać? http://perfekcyjna.tvn.pl/odcinki-online,5
|
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za granica sie nie da wlasnie..
|
|
|
#2629 |
|
Zasiedzenie
|
Zrobiłam planner sprzątania na miesiąc, tak, żeby się żadnego dnia nie przemęczać
Zobaczymy jeszcze jak długo będziemy się go trzymać Na razie dzisiejszy dzień odhaczony.
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bedzie czyściej, ale będzie milej ![]() Nieee, to na mnie nie działa. W poprzedni weekend nie sprzątałąm, bo oglądaliśmy z mężem ciurkiem odcinki True Detective dawno nie widziałąm tak klimatycznego serialu. takie troche Twin Peaks, choc wiadomo że do TP nic do piet nie dorasta.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2015-01-22 o 17:12 |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Ja do sprzątania zawsze puszczam sobie coś nad czym nie muszę się specjalnie skupiać.
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
O, poprawilyscie mi humor - widze, ze nie tylko u mnie zjazd. Robota lezy i kwiczy. W zlewie stoi wielki gar, w ktorym przypalila sie grochowka i nie ma komu go wyszorowac. Panuje ogolny chaos, ale nie mam sil i motywacji, zeby sie za to wziac. Sprobuje choc ogarnac goscinny/salon/duzy pokoj, jak zwal tak zwal. To jest dla mnie takie serce domu, tu spedzamy wiekszosc czasu i nienawidze, kiedy panuje tu balagan.
Tez przez to przechodzilam. Mialam zeszyt podzielony na 30 dni i byly tam zadania na kazdy dzien. Sprawdzalo sie w miare, jak nie pracowalam... Teraz staram sie poswiecic kwadrans dziennie na jedno pomieszczenie. Najczesciej to, ktore najbardziej kluje mnie w oczy. Raz w tygodniu Wielkie Sprzatanie i raz w tygodniu Wielkie Prasowanie. Wielkie Prasowanie odbywa sie zawsze w towarzystwie filmow albo youtuba, bo inaczej nie znioslabym tego.
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Postanowiłam dziś posprzątać, żeby mieć ogarnięte na piątek i sobotę i mieć luz ze sprzątaniem, głównie chodzi mi o łazienkę. Ale zaraz 19, a nadal sprzątać nie idę. Najbardziej lubię sprzątać w domu gdy jestem sama - wtedy robię wszystko na błysk, a jak mi się kręcą, denerwuje mnie to i rozprasza, tez tak macie?
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo TŻ wraca z pracy. On zabiera się za serwis nart i potem naukę na wejściówkę w weekend a ja ogarnę kuchnię, pozmywam i zrobię kopytka na jutro.
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
#2636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam pusta szafe ubraniowa od soboty i tak ciągle dumam nad sprzątnieciem pudeleczek i pierdółeczke z podlogi z drugiego pokoju do niej, może jutro mnie w końcu znudzi samo myślenie taki organizer do szafy na drązek jak np. ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60290290/ mozna gdzies kupic poza ikeą? bo daleko do niej mam przedwczoraj czyścilam biale fugi na podlodze i je impregnowałam, mam dosyć do dziś, a jeszcze myślę czy impregnować Delfinem fugi w kuchni, tam jakos częściej mi sie brudzi ta podloga i w okolicach zlewu juz jakos ściemniały (takie bezowe dla odmiany) |
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dla odmiany sprzątam posprzątane;D
Ostatnio udaje nam się regularnie utrzymywać w miarę uporządkowany dom, aż jestem zdziwiona... jednak jest jedno ale. Któreś z moich futer gdzieś upchnęło coś co zaczęło śmierdzieć, więc właśnie bawię się w odsuwanie wszystkich szafek i innych pierdół... pokarało mnie za to sprzątanie;p |
|
|
|
#2638 |
|
Zasiedzenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49882258]ale to Ci się raczej nie przyda do naliczenia emerytury.
Mam pusta szafe ubraniowa od soboty i tak ciągle dumam nad sprzątnieciem pudeleczek i pierdółeczke z podlogi z drugiego pokoju do niej, może jutro mnie w końcu znudzi samo myślenie taki organizer do szafy na drązek jak np. ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60290290/ mozna gdzies kupic poza ikeą? bo daleko do niej mam przedwczoraj czyścilam biale fugi na podlodze i je impregnowałam, mam dosyć do dziś, a jeszcze myślę czy impregnować Delfinem fugi w kuchni, tam jakos częściej mi sie brudzi ta podloga i w okolicach zlewu juz jakos ściemniały (takie bezowe dla odmiany)[/QUOTE] To nawet w tym wątku są rozbieżne opinie, przechowywać czy nie? A nie jest tak, że jak czegoś nie policzą, to po stronie emeryta leży udowodnienie, że była odprowadzona składka za jakiś tam okres? Nie wiem nie znam się, jeszcze nie zgłębiam tematu, piszę co słyszałamw każdym większym markecie powinien być
|
#2639 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie mogę normalnie drzwi od sypialni otworzyć. Jest tam taki sajgon, że nie wiadomo, gdzie nogę postawić.
|
|
|
|
#2640 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale kiedyś widziałam, jak prowadząca uczyła panią, jak mężowi koszule ma prasować, bo ciągle robiła to źle, wg. niego. Nie potrafię zrozumieć, czemu nie tłumaczyła panu, jak wyprasować dobrze sukienkę żony. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

bałagan w lodówce będzie musiał poczekać.
abo wchodziłam na różne blogi o sprzątaniu, ale jakoś mi przeszło, ostatnio nie mam weny do sprzątania w ogóle.
13.03.2008

Jakby było coś takiego, ze albo sprzątam albo oglądam perfekcyjną czy coś w tym stylu, to bym miała w domu błysk i wszytko w kosteczkę poskładane
...65,5kg.. .60
Zobaczymy jeszcze jak długo będziemy się go trzymać