Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 06:34   #3901
anyolek
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Nie mogę jednak spać. Zdrzemnęłam się 3h ale jak wstałam na sisiu to od 4 koniec. Dzięki za słowa otuchy. Poza małym synkiem mam też 1 cm rozwarcie, ale za samo to raczej bym tu nie trafiła. Jaś ważył dzisiaj 2150g. 10 dni temu ważył dokładnie tyle samo. Ogólnie to podejrzana jest moja dieta cukrzycowa, że niby zbyt regorystcznie jej przestrzegam, ale akurat ciężko mi w to uwierzyć, bo cukry mam dobre, poniżej normy też nie mam. Przepływ w pępowinie i łożysko wyglądają dobrze. Ewentualnie może po prostu ma być mały, bo ja ogólnie jestem mała i wzdłuż i wszerz. Mąż też podobno urodził się 2800g, czyli niewielki.

No i jeszcze słynny błąd pomiaru. On wynosi 15%, czyli ponad 300g u nas, więc może te 10 dni temu była waga zawyżona po prostu.
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze! 2 tygodnie to malutko czasu, synek na pewno się nie pośpieszy

Cytat:
Napisane przez crystal25
myslicie ze dziecko w brzuchu moze miec dzien strasznego lenistwa zaczynam sie bac ze jest cos nie tak.... dawno takiej ciszy nie mialam.... cos tam czuje, ale to cos to jest troche malo wg mnie.....
Może mieć lenia, bo moja często ma takie dni!!! Najpierw wpędza mnie w panikę i czuję się jakbym była na skraju wyczerpania nerwowego, po czym na drugi dzień jest ok Myślę, że jeśli się wypycha i wierci, to tym bardziej wszystko jest w porządku
Stary 2015-01-23, 07:14   #3902
JoaMro
Raczkowanie

No u mnie też na IP wyszło 1750g al to to już uważam za absolutne przekłamanie, bo tyle ważył na tym USG dokładnym mając 31t4d. Potem jeszcze dwa razy miałam usg w odstepach 10-dniowych i dwa razy wyszło po te 2150 g. To musiałby schudnąć.

Ogólnie to ja od 23 tyg nastawiałam się na możliwość przedwczesnego porodu i ostatnio troche bardziej wierzyłam w możliwość donoszenia. Ale teraz się już specjalnie na to nie nastawiam.

Życzę miłego dnia wam dziewczyny, ja pewnie będę odsypiać, mam nadzieję, że nie rodzić (bo choć z moich wpisów bije pewnie pewna panika, to na chwilę obecna na poród się chyba nie zapowiada dziś )

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2015-01-23 o 07:18
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 07:17   #3903
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
super ze wszystko w porządku
My jutro wizytujemy, poki co mlody się rozpycha na wszystkie strony wariat jeden
Co do torby to mama taka aztywna na kolkach malutka jak podreczny bagaz do samolotu ale nie wiem czy zda egzamin? Ma któras podobne cudo?
w taks właśnie planuje się spakować
Stary 2015-01-23, 07:30   #3904
smv
Zakorzenienie

W szpitalu w Sandomierzu to położne były na tyle wredne ze koleżance kazaly sobie tragarza wynająć bo nie będą jej z walizka chodziły ale była sama (mąż siedział z dwoma córeczki w domu bo małe jeszcze) to jej ta walizkę walnely na obolałe nogi. Znieczulica totalna.

Joamro koleżanka moja która nie wiem czy już urodziła chodziła przez miesiąc z 3 cm rozwarcia... I zero porodu uszy do góry kochana

A co do mojego TŻ to nie ciągne tematu porodu. On nie chce o tym rozmawiać mówi tylko ze tam pójdzie bo ja będę się bała i płakała z bólu i będzie na ręce patrzył położnym heh... Się zobaczy. Nie ma co gdybać ja dopiero 32tc jutro zacznę więc sporo czasu jesCze

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-23 o 07:33
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 07:53   #3905
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
A znalazłaś jakieś wady odnośnie maxi cosi mura 4 ? Bo my na 99% chyba się na niego zdecydujemy.

Ja też się zastanawiałam nad tym wózkiem Ale z mojej strony to mogę tylko podpowiedzieć żebyście zwrócili uwagę na ten pałąk między nóżkami w spacerówce... mnie to nie przekonało do tego wózka... i ciężar wózka , bo z tego co pamiętam to one dość ciężkie są... Jeśli to Wam nie przeszkadza to bierzcie bo jest fajny

My zdecydowaliśmy się na Teutonie Be You ma wszystko to co potrzebowaliśmy

I jeszcze dziewczyny co martwią się zmarznięciem maleństw to oprócz kombinezonów itp kupiłam śpiworek o taki ... jeśli nie przyda się za noworodka to będzie świetny na jesień- zimę i na sanki w późniejszym czasie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4948940548
Stary 2015-01-23, 08:03   #3906
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Smv super, że Tż chce być z Tobą Myślę, że dla niego to bardzo ważne tylko o tym nie mówi, bo przecież jest mężczyzną.

Crystal, nie wiem jak to wygląda u was bo u mnie położna mówiła, że nawet jak czujemy niepokój to żeby przyjechać do szpitala na oddział, podłączą pod ktg dla spokojności i sprwdzą,czy wszystko ok

A tak mi się jeszcze przypomniało, jak pojechałam wczoraj na tą konsultację, to o mało nie zostałam tam już bo na dzieńdobry było mierzenie ciśnienia a u mnie 169/106. Na szczęście uratowała mnie karta ciąży w której co wizyta to ciśnienie książkowe 120/ 80
To było spowodowane nerwami bo już byliśmy spóźnieni a jeszcze nie mogliśmy znaleźć miejsca parkingowego to były nerwy aż czułam jak mi ciśnienie rośnie.

JoaMro może nie będzie tak źle i dotrwacie do tego 37tc pod okiem specjalistów. Mówili Ci czemu tak sie może dziać?
u nas raczej nie ma z tym problemu, ale ze wybralam klinike a nie szpital, musialabym placic za kazdy przyjazd, wiec sobie odpuszczam dopoki naprawde nie spanikuje ze powiem TZ ze chce jechac bo sie bardzo martwie.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
W szpitalu w Sandomierzu to położne były na tyle wredne ze koleżance kazaly sobie tragarza wynająć bo nie będą jej z walizka chodziły ale była sama (mąż siedział z dwoma córeczki w domu bo małe jeszcze) to jej ta walizkę walnely na obolałe nogi. Znieczulica totalna.

Joamro koleżanka moja która nie wiem czy już urodziła chodziła przez miesiąc z 3 cm rozwarcia... I zero porodu uszy do góry kochana

A co do mojego TŻ to nie ciągne tematu porodu. On nie chce o tym rozmawiać mówi tylko ze tam pójdzie bo ja będę się bała i płakała z bólu i będzie na ręce patrzył położnym heh... Się zobaczy. Nie ma co gdybać ja dopiero 32tc jutro zacznę więc sporo czasu jesCze
wyczuwam jednak ze on to sie nie chce poprostu przyznac, ze czuje ze jako przyszly tata chce tam byc, i zwala to na to ze bedziesz plakac z bolu hehehehe normalne ze bedziesz plakac ;p no raczej ale dobrze ze chce cie wspierac, to naprawde duzo daje, wg mnie wsparcie meza, jesli ty tez sie na to zgadzasz.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze! 2 tygodnie to malutko czasu, synek na pewno się nie pośpieszy

Może mieć lenia, bo moja często ma takie dni!!! Najpierw wpędza mnie w panikę i czuję się jakbym była na skraju wyczerpania nerwowego, po czym na drugi dzień jest ok Myślę, że jeśli się wypycha i wierci, to tym bardziej wszystko jest w porządku
mam nadzieje, zobaczymy jak dzisiaj bedzie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Nie mogę jednak spać. Zdrzemnęłam się 3h ale jak wstałam na sisiu to od 4 koniec. Dzięki za słowa otuchy. Poza małym synkiem mam też 1 cm rozwarcie, ale za samo to raczej bym tu nie trafiła. Jaś ważył dzisiaj 2150g. 10 dni temu ważył dokładnie tyle samo. Ogólnie to podejrzana jest moja dieta cukrzycowa, że niby zbyt regorystcznie jej przestrzegam, ale akurat ciężko mi w to uwierzyć, bo cukry mam dobre, poniżej normy też nie mam. Przepływ w pępowinie i łożysko wyglądają dobrze. Ewentualnie może po prostu ma być mały, bo ja ogólnie jestem mała i wzdłuż i wszerz. Mąż też podobno urodził się 2800g, czyli niewielki.

No i jeszcze słynny błąd pomiaru. On wynosi 15%, czyli ponad 300g u nas, więc może te 10 dni temu była waga zawyżona po prostu.
Oby to byl ten blad, i za tydzien dwa, waga bedzie inna
Czytalam wczoraj troche z ciekawosci na internecie, ze dzieci lubia sobie przestac rosnac pod koniec ciazy na jakis czas. Napewno wszystko bedzie dobrze wazne ze jestes pod dobra opieka teraz a co ma dieta do tego, nie rozumiem, musialabys sie chyba glodzic zeby dziecko nie mialo skad brac witamin czy co tam potrzebuje

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jak sie czujesz?

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

pije herbate i ide dalej spac TZ sie ciezarnej wyspac nie da.... jaki burak z niego.....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:07   #3907
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
No u mnie też na IP wyszło 1750g al to to już uważam za absolutne przekłamanie, bo tyle ważył na tym USG dokładnym mając 31t4d. Potem jeszcze dwa razy miałam usg w odstepach 10-dniowych i dwa razy wyszło po te 2150 g. To musiałby schudnąć.

Ogólnie to ja od 23 tyg nastawiałam się na możliwość przedwczesnego porodu i ostatnio troche bardziej wierzyłam w możliwość donoszenia. Ale teraz się już specjalnie na to nie nastawiam.

Życzę miłego dnia wam dziewczyny, ja pewnie będę odsypiać, mam nadzieję, że nie rodzić (bo choć z moich wpisów bije pewnie pewna panika, to na chwilę obecna na poród się chyba nie zapowiada dziś )

Koniecznie musza sprawdzać Ci przepływy łożyska i wykonać wymaz na bakterie. To sa dwie najczęstsze przyczyny zatrzymania wzrostu dziecka .
Pamiętaj jednak ze moze to byc wina złego pomiaru - jezeli dziecko jest ułożone główkowo - a główka stosunkowo nisko - jej obwód jest często przekłamany ! Poproś o wykonanie USG jeszcze przez innego lekarza - pamiętaj masz do tego prawo.

Jezeli jednak ostateczna diagnoza potwierdzi ze dziecko jest hipotrofikiem pamiętaj ze dla niego bedzie wtedy lepiej poza Twoim brzuszkiem i nie ma co go trzymać na sile !!

Trzymam za Was mocno kciuki ;**
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:18   #3908
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek dziewczyny
Sukces! pospałam dziś 6 godzin bez wstawania Rdwelacja
Ja poproszę tak częściej
Kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:25   #3909
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Obudzilam sie o 7 i nie mogę spać w moim przypadku jest to jeszcze noc, bo nie czesto zdarza nam sie z synek wstawać przed 9, ale chyba nerwy robią swoje

Smv faj ie, ze Tz chce być z Tobą podczas porodu, jak sie dobrze ustawi to sa duzo krwi nie zobaczy a dla Ciebe bedzie dużym wsparciem

Nusiekowa , jak u Ciebie?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:27   #3910
nusiekowa
Wtajemniczenie

znowu brzuch pobolewa z rana. Zaraz będzie ktg wiec zobaczymy co sie dzieje .
Stary 2015-01-23, 08:34   #3911
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Oby to nic takiego
Stary 2015-01-23, 08:41   #3912
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
A ja dla odmiany mówię dobranoc ze szpitalnego łóżka. Miałam dzisiaj wizytę i od poprzedniej wg usg synek nie urósł nic.

Ech niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Ja w ciągu ostatnich 8 miesięcy zaliczyłam więcej patologii niż przez 28 lat życia.

Pierwszy steryd dostany, jutro drugi. Dobrze chociaż, że już prawie kończe 35 tydzień. Ale nie jestem przekonana, że wyjdę stąd będąc jeszcze w ciąży.A tak liczyłam choć na te 37 tyg.

No w każdym razie dobranoc i do jutra.
No to ładnie... oby to był błąd pomiaru
Dobrze,że dr wysłał na patologie.niech robią badania mam nadzieje,że personel miły i pomocny.
I nie bój sie. Trzymamy za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas. na pewno będzie ok.
Ja już pisałam, że u mnie w jednym dniu dzieciaczki ważyły u pana doktora 2kg i 2,2kg, a w szpitalu na innym aparacie też w tym samym dniu powiedziano mi, że mają 1,6kg i 1,8kg. Zależy kto mierzy i jak mierzy, wystarczy, że inaczej zaznaczy np. główkę czy coś i już waga się "zmienia"
Nooo od główki wiele zależy, waga

Witam sie
A u Nas biało na dworze i -2 , WRESZCIE ZIMA

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
O jacie....

Daj znac co i jak
Stary 2015-01-23, 08:43   #3913
Alunia79
Wtajemniczenie

Niusiekowa a jak te Twoje wyniki? Na bank pisałaś ale mi umknęło, chyba że to dziś mają Ci powiedzieć? I jak się nazywa ta przypadłość z podejrzeniem której trafiłaś do szpitala?
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:43   #3914
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Oby to nic takiego
Nie śpisz Nasz śpiochu...
Jak tam leniuszek??? Kopie???
Stary 2015-01-23, 08:45   #3915
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Mała obróciła się główką w dół. Zamiast buźki pokazała plecy i to co między nóżkamí Waga idealna do wieku 1790g. Wszystkie pomiary wzorcowo.
Tylko moje ciśníenie to 160/105,szok. Dostałam leki, nakaz mierzenia , jutro badaníe moczu na obecność białka. Mam się nie denerwować. Myślę, że to jednorazowa wpadka i jestem spokojna. Ale zastosuję się do zaleceń lekarza na pewno.
ojej faktycznie masz wysokie cisninie, mnie nie chciałay położne wypuścić dopóki mi nie spadnie poniżej 140, także chwila odpoczynku dwa oddechy i aparat pokazł 139
Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
A znalazłaś jakieś wady odnośnie maxi cosi mura 4 ? Bo my na 99% chyba się na niego zdecydujemy.
wczoraj byłam w sklepie gdzie mogłam testowac murę na kocich łbach i prowadzi się bardzo bardzo lekko, ma dużą gondolę ale jest bardzo cieżka. Jak mieszkasz na 3 czy 4 pietrze to raczej bym jej nie brała ze względu na gabaryty, szkoda kręgosłupa. A tak to bardzo ładny i zwrotny wózek i ma bardzo dużą budę w spacerówce co uwazam na spory plus
Cytat:
ja jeszcze nic a nic nie spakowana nie mam motywacji i jeszcze koszule nie wyprasowane

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
wszytsko będzie dobrze
Stary 2015-01-23, 08:45   #3916
lesyeux
Zadomowienie

alunia a ja podejrzałam na Twoich zdjeciach,że masz śliczne włosy i ta grzywka. Uwielbiam taki image
Stary 2015-01-23, 08:49   #3917
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Nie śpisz Nasz śpiochu...
Jak tam leniuszek??? Kopie???
chcialam spac, ale mi sie odechcialo przez TZ leniuszek chyba jeszcze spi, odezwal sie z dwa razy tylko
Stary 2015-01-23, 08:54   #3918
smv
Zakorzenienie

Ja piernicze obejrzalam Położne i normalnie tak płakałam ze wzruszenia ze szok. Nie oglądam więcej bo się nakrecam. Ja dziś wizytujee się dopiero wieczorem wiec długi dzien przede mną. Ciekawe czy usg będę miała. Miałam 3 tyg temu w szpitalu ale nie widziałam oprócz dwóch orzeszków A u gin usg miałam w listopadzie wiec prawie 2,5 miesiąca... Fajnie by było.

Nusiekowa kochana daj znać co i jak.

A mnie tak w tym Mostku boli jakby mnie łamało tam albo zebro przekluwalo żołądek. Wiem ze to rzecz Normalna i lżej nie będzie ale nawet bardzo leżeć nie mogę bo jak się tylko przekręcić chce to tak boli ze oddech mam problem złapać. Do tego dochodzi ciągnięcie w pachwinach i jakby zakwasy brzucha..
I w ogóle to jakby czuje od dwóch dni ze rano i wieczorem tak mnie cmi brzuch delikatniutko...moze to te skurcze BH? Dobrze ze dzisiaj wizyta.
Stary 2015-01-23, 08:57   #3919
przezduzeem
Wtajemniczenie

Jeju, dziewczyny tak pedzicie z tematami, ze dopiero udalo mi sie nadgonic ta cala czesc. A zaraz juz sie skonczy!
Cytat:
W ktorym szpitalu lezysz? Trzymam kciuki za kolejne ktg!

SMV brawa dla tz, ze sam zaproponowal!

Lutowe dziewczyny sie rozpakowuja jedna po drugiej, zaraz i u nas sie zacznie. Oby tylko po donoszeniu!

MON9 piękna Twoja córa

Moja mala wazyla w 30tyg 1400g i p. kardiolog daje duza szanse na to, ze bedzie po urodzeniu dawala rade bez aparatury specjalistycznej wspomagajacej serduszko i tej mysli sie trzymam

Ja od jakiegos czasu nabralam mnostwo sil, niewiem skad nawet. Ostatnio siedze przy maszynie do szycia i szyje, a w momentach w ktorych nie szyje, to planuje co uszyc.
Oczywiscie dla malej Wiki.

Kocyk juz lezy i czeka, tak samo i rozek. Dzis jeszcze podusia do wozka i moze literki
Uszylam tez taki "worek" na pieluszki a pozniej bedzie na zabawki.

Pokaze dzis rozek, a za kolka dni juz kacik malutkiej i siebie tez pokaze

Pozdrawiam mamusie i mam nadzieje, ze dam rade sie jeszcze odezwac przed zakonczeniem tego watku, bo naprawde nie wyrabiam z czytaniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421999860224.jpg (74,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1421999868338.jpg (58,6 KB, 38 załadowań)

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:58   #3920
smv
Zakorzenienie

A ja kupiłam te koszule z allegro za 15.99 i powiem wam ze upralam i chciałam wyorasowac a one z jakiegoś nie mnacego się materiału chyba.. Nie trzeba było nawet

W ogóle łóżeczko będzie dopiero za tydzień ;/ 3 tyg czekać... Facet jakiś niepoważny. Na allegro wystawiał i ciekawe czy też tak się długo czeka...
Stary 2015-01-23, 09:10   #3921
nouvelle2
Zakorzenienie

Hej hej my juz ciśniemy autostrada na Gdańsk a mała wciska mi syrki pod zebra....
Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Ja zuważyłam że jak mam aktywny dzien i wychodze z domu,jade autem Zosia leniwa aż srrach.,
Nam położna dała dwie wskazówki jak pobudzic brzdaca by dał o sobie znak.
Napic sie czegos co jest kwasne.dzieci tego nie lubią powinny dac o tym znac
Albo ukucnac na całych stopach i tak chwile zostac w pozycji i powoli wstac. Dziecko powinno kopnac mame i dac jej do zrozumienia że mu było nie wygodnie

Dobrej nocy ide spac, chyba....
Dobrze wiedzieć o takich sposobach
Cytat:
A ja dla odmiany mówię dobranoc ze szpitalnego łóżka. Miałam dzisiaj wizytę i od poprzedniej wg usg synek nie urósł nic.

Ech niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Ja w ciągu ostatnich 8 miesięcy zaliczyłam więcej patologii niż przez 28 lat życia.

Pierwszy steryd dostany, jutro drugi. Dobrze chociaż, że już prawie kończe 35 tydzień. Ale nie jestem przekonana, że wyjdę stąd będąc jeszcze w ciąży.A tak liczyłam choć na te 37 tyg.

Trzymajcie się tam

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:16   #3922
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze ze steryd juz podany. Zycze by sie wszystko ulozylo. Kciuki

Cytat:

O zazdroszcze ktg.
No i wlasnie chcialam Was dziewczyny podpytac o rade. Generalnie czuje od 2-3dni ze jak leze to z brzuchem ok ale jak tylko wstaje to od razu twardy. No momentalnie i taki sie utrzymuje caly czas gdy tylko nie leze...nie boli jakos specjalnie ale czuje takie ciqgniecie i lekki bol...nawet nie wiem czy to bolem mozna nazwac no takie srednio przyjemne uczucie ale nie jakos mocno.
No i w pon.mam wizyte...sama mam metlik w glowie. Czy to normalne? Czy spokojnie czekac do pon? Czy moze cos jest nie tak? I jechac na ip?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:18   #3923
smv
Zakorzenienie

Jeśli bardzo nie boli a cmi... To poczekaj. Weź nospe ciepły prysznic..
Stary 2015-01-23, 09:21   #3924
nusiekowa
Wtajemniczenie

Leżę na kamińskiego. Trafiłam tu z podejrzeniem cholestazy. Do tej pory wyniki ok ale czekam caly czas na wyniki kwasu żółciowego - powinny być w pn. Od wczoraj jednak mnie brzuch pobolewa i dlatego dają mi magnez w kroplowie.

Edytowane przez nusiekowa
Czas edycji: 2015-01-23 o 09:23
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:22   #3925
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Trzymajcie się dzielnie.
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej hej my juz ciśniemy autostrada na Gdańsk a mała wciska mi syrki pod zebra....

Dobrze wiedzieć o takich sposobach

Trzymajcie się tam
Szerokiej drogi.
Udanych zakupów.

Ja nocke miałam dobrą, ale wstac sie nie chce znowu....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:25   #3926
niunia_ona
Zakorzenienie

witam Was my juz po sniadanku

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

O zazdroszcze ktg.
No i wlasnie chcialam Was dziewczyny podpytac o rade. Generalnie czuje od 2-3dni ze jak leze to z brzuchem ok ale jak tylko wstaje to od razu twardy. No momentalnie i taki sie utrzymuje caly czas gdy tylko nie leze...nie boli jakos specjalnie ale czuje takie ciqgniecie i lekki bol...nawet nie wiem czy to bolem mozna nazwac no takie srednio przyjemne uczucie ale nie jakos mocno.
No i w pon.mam wizyte...sama mam metlik w glowie. Czy to normalne? Czy spokojnie czekac do pon? Czy moze cos jest nie tak? I jechac na ip?

lepiej na IP nie ma co ryzykować.bo teraz to naprawde moment nie uwagi i moga byc komplikacje i wgl. Lepiej idz, ja sie tez zastanawiam czy nie iść na IP z tą ilością wód czy coś się poprawiło czy też nie
boże

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:25   #3927
antoxa
Rozeznanie

Witam Czy mogę do Was dołączyć?

Szczerze mówiąc czuję się trochę nie fair w stosunku do Was, ponieważ podczytuje Was na bieżąco już od ponad miesiąca a nic od siebie nie daje
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:31   #3928
marta24171
Rozeznanie

Ja też się witam wpadłam tylko na chwilkę bo koleżanka jest u mnie na ploteczkach. Dziewczyny które siedzą w domku przed tv dzisiaj w Dzień Dobry TVN będzie o karmieniu piersią. Temat dla nas na topie.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Witam Czy mogę do Was dołączyć?

Szczerze mówiąc czuję się trochę nie fair w stosunku do Was, ponieważ podczytuje Was na bieżąco już od ponad miesiąca a nic od siebie nie daje
Witaj każdy moment jest dobry na dołączenie napisz coś o sobie, co będziesz miała, w którym jesteś tygodniu na kiedy masz termin i jak przechodzisz ciąże?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Leżę na kamińskiego. Trafiłam tu z podejrzeniem cholestazy. Do tej pory wyniki ok ale czekam caly czas na wyniki kwasu żółciowego - powinny być w pn. Od wczoraj jednak mnie brzuch pobolewa i dlatego dają mi magnez w kroplowie.
Trzymaj się Kochana najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką
Stary 2015-01-23, 09:32   #3929
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

O zazdroszcze ktg.

Ja bym pewnie pojechała na IP. Z tym, że ja to jestem panikara
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Trzymajcie się dzielnie.

Szerokiej drogi.
Udanych zakupów.

Ja nocke miałam dobrą, ale wstac sie nie chce znowu....
Dziękujemy, już po drodze widziałam jeden wypadek, ehh... e tam zakupy, ja to się na żarcie ciesze

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:32   #3930
smv
Zakorzenienie

Ja to nie Wiem u mnie IP to od razu z☠☠☠ka od lekarza ze to nie sprawdzalnia tylko szpital. Fajnie ze nikt wam problemów nie robi. U mnie od razu kładą na oddział.

Niunia kochana uspokoj się. Gdyby było źle musiałabys mieć skierowanie do szpitala. Nakręcasz się za bardzo a to dla was niewskazane ;/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości