Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 21:29   #2821
magsik
Zadomowienie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

jak ostatnio była u mnie pielęgniarka to też mówiła żeby dziecka nie wkładać do chodzika, bo deformuje kręgosłup i źle wpływa na bioderka.
U nas wieczór do bani 2,5 h krzyku z małymi przerwami. Bedę dwa razy wychodzić z nim na spacer bo chyba inaczej to nie da rady

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 22:00   #2822
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Daszna kciuki.

Magsik ojjj kurcze oby z kazdym dniem bylo lepiej .

Maja w koncu spi, bo tak spala niby ale nie spala. Ja sie tez klade bo nie wiem ile mam czasu
Dobranoc

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 07:10   #2823
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Putkas Pokaż wiadomość
A nam BabyDream nie podeszło absolutnie w okresie niemowlęcym. Grażka była wciąż zasikana z boku (ona spała na boku). Te BabyDream co miałam to były takie bardzo grube i sztywne. Przy Ewci nawet nie próbowałam. Ale jak Grażka miała 17 mcy to kupiliśmy raz takie dwa inne chyba rodzaje BabyDream (takie cieńsze) i te były już OK. Muszę tam znów popatrzeć.
Ja jestem zadowolona z tych cieńszych czyli premium dry.

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Agnieszko ja kupiłam pieluszki Vibelle, nie Bambino
Czyli u nas nie ma tych pieluszek . A mówiłaś o sklepie aldi czy aldik?

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Jutro 1 szczepienie - poproszę o kciuki ��
Trzymamy mocne kciuki.

Mój Adaś zrobił się od wczoraj strasznym śpiochem. Dzisiaj po 1,5 godz zabawy grzecznie poszedł spać. Przeważnie bawił się ok 3 godzin. A dziś śpi już od pół godziny.
Stary 2015-01-23, 08:01   #2824
gosiakk23
Rozeznanie

Hej u nas nocka ok Julinek obudził się 2 razy i to raz ok 4 a później po 5

Co do chodaczka to nigdy nie wsadzilabym w to dziecka.. Wyprzedza to to umiejętności dziecka co najmniej o krok :/

Nieskromnie napisze ale nie wiem czy jest się czym chwalić ze dzis obchodzę urodziny trojeczka wskakuje na przód 30

Magsik wspolczuje ze Michas tak płacze.. Musisz być zmęczona i strapiona tym to po pierwsze,a po drugie serce ci się pewnie kraje.
Nowa jak tam kupki Majuni?
Swap coins privately exchange aggregator
Trade cryptocurrency
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku

Edytowane przez gosiakk23
Czas edycji: 2015-01-23 o 08:13
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:04   #2825
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Gosia 1oo lat 😊

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:20   #2826
gosiakk23
Rozeznanie

Daszna dziekuuuje

A wy chyba dziś szczepienie macie?
Kciuki ogromne
Swap coins privately exchange aggregator
Trade cryptocurrency
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:26   #2827
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Gosiu wszystkiego naj..., naj..., naj... .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 08:34   #2828
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry!! U nas noc ok cyc i sen pomimo wcześniejszej pory zaśnięcia...Po 7 było kręcenie i stekanie ale udalo sie usnac

Ja mam dwa pytania. Oli konczy dzis 3 miesiace. Koniec z podawaniem witaminy k plus d,wchodzi tylko d?

I pytanie do mam chłopców-robicie coss z siusiakami? Wiecie jakies naciaganie skorki itp..?

Gosiaku jeszcze raz STO LAT!!!

Edytowane przez PurBlanka
Czas edycji: 2015-01-23 o 08:36
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:46   #2829
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Ja mam dwa pytania. Oli konczy dzis 3 miesiace. Koniec z podawaniem witaminy k plus d,wchodzi tylko d?
Teraz tylko D
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:17   #2830
farminka
Wtajemniczenie

Daszna kciuki za szczepienie
Gosiak wszystkiego najlepszego
PurBlanka tak, teraz sama D. Położna kazała w kąpieli odciagac, ale wiem że są rożne szkoły i jedni każą cos robić, inni zabraniają. Przyznaję że w tym temacie to zglupialam i nic nie robię, bo się boję...

U mnie jak zwykle złe wiesci- Tomek zaraził się od Lenki. Ma paskudny mokry kaszel ;(
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:18   #2831
magsik
Zadomowienie

Dzień dobry
Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Mąż wyjeżdża 1 lutego z jednej strony mi smutno, a z drugiej się cieszę, ostatnio przez te krzyki Michała tylko warczymy na siebie. Wczoraj mówię do niego żeby wystawił samochód to wsadzimy Michała i go uśpimy bo już momentami nie szło go uspokoić, a ten że nie będzie dziecku ustępował i jak się wywrzeszczy to zaśnie, myś-lałam że go rozszarpię. Ostatnio to tylko Wam marudzę, ale już mnie to przerasta. Przepraszam ale tu gdzie mieszkam to nikogo nie mam, a do swojej rodziny mam 230 km więc nawet nie mogę wpaść na chwilę.
gosiu Wszystkiego najlepszego, niech Ci się spełnią wszystkie życzenia
Tak witaminę D3 podajemy po ukończeniu 3 miesiąca.
Ja nie ruszam siusiaka.
Michał dziś kończy 4 miesiące, leci ten czas.
daszna kciuki za szczepienie

23.09.2014 Michałek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 09:36   #2832
Isgaard
Raczkowanie

Gosiakk wszystkiego najlepszego, żeby Ci mały zdrowo rôsł i spełnienia marzeń Ci życzę.

Farminko pocieszę Cię ale mój mały też ma mega mokry katar a nie ma od kogo się zarazić.
My to pewnie po wczorajszych wyjazdach, zrobilismy z dzieckiem w 1 dzień ponad 700 km, zniósł to dzielnie ale mamy katar dzisiaj..
Ja tez nie planuje chodzika ani nic w ten deseń, szkoda zadrowia dziecka.
Stary 2015-01-23, 09:38   #2833
elianka
Zakorzenienie

Gosiu wszystkiego najlepszego! Stałaś się dorosła kobieta, gratuluje! Dziś piąteczek to wieczorem wypije Twoje zdrowie

Cytat:
I pytanie do mam chłopców-robicie coss z siusiakami? Wiecie jakies naciaganie skorki itp..?
Ja nic nie robię. Co jakiś czas sprawdzam, czy się coś odkleja (noc się nie odkleja) i nie ruszam. Czytałam, że fizjologicznie napletek się odkleja dość późno i wystarczy pokazać chłopcu o co cho podczas nauki samodzielnego mycia i już sobie poradzi sam.

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Mąż wyjeżdża 1 lutego z jednej strony mi smutno, a z drugiej się cieszę, ostatnio przez te krzyki Michała tylko warczymy na siebie. Wczoraj mówię do niego żeby wystawił samochód to wsadzimy Michała i go uśpimy bo już momentami nie szło go uspokoić, a ten że nie będzie dziecku ustępował i jak się wywrzeszczy to zaśnie, myś-lałam że go rozszarpię. Ostatnio to tylko Wam marudzę, ale już mnie to przerasta. Przepraszam ale tu gdzie mieszkam to nikogo nie mam, a do swojej rodziny mam 230 km więc nawet nie mogę wpaść na chwilę.
[
magsik tak mi przykro Ciekawe co dolega Michałkowi? Musisz być wykończona!
A twój mąż to
Stary 2015-01-23, 09:46   #2834
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona z tych cieńszych czyli premium dry.

Czyli u nas nie ma tych pieluszek . A mówiłaś o sklepie aldi czy aldik?

Trzymamy mocne kciuki.

Mój Adaś zrobił się od wczoraj strasznym śpiochem. Dzisiaj po 1,5 godz zabawy grzecznie poszedł spać. Przeważnie bawił się ok 3 godzin. A dziś śpi już od pół godziny.
Kurcze, a to jest różnica? To sorki, ja tak w zdrobnieniu napisałam aldik bo nie wiedziałam, że jest i to i to. Mi chodziło o sklep Aldi. U nas na śląsku są.

Gosiu 100 lat kochana!!
Ja też już podaję tylko wit D.

Co ostatnio zainteresowało Wasze dzieci? U nas fajną zabawą jest stanie przed lustrem i rozmowa z koleżanką z drugiej strony
Stary 2015-01-23, 09:48   #2835
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Hej u nas nocka ok Julinek obudził się 2 razy i to raz ok 4 a później po 5

Co do chodaczka to nigdy nie wsadzilabym w to dziecka.. Wyprzedza to to umiejętności dziecka co najmniej o krok :/

Nieskromnie napisze ale nie wiem czy jest się czym chwalić ze dzis obchodzę urodziny trojeczka wskakuje na przód 30

Magsik wspolczuje ze Michas tak płacze.. Musisz być zmęczona i strapiona tym to po pierwsze,a po drugie serce ci się pewnie kraje.
Nowa jak tam kupki Majuni?
Gosiak wszystkiego najlepszego, sto lat!!! mi w tym roku też wskoczy 3
Stary 2015-01-23, 09:49   #2836
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Co ostatnio zainteresowało Wasze dzieci? U nas fajną zabawą jest stanie przed lustrem i rozmowa z koleżanką z drugiej strony
Gadanie z lustrem jest mega
U nas hitem jest od dłuższego czasu Q-ball zawieszony na sznurku na macie edukacyjnej. Czarko potrafi się bawić godzinę i naprawdę mu się to nie nudzi.
Oprócz tego jest super, jak mama czyta
Stary 2015-01-23, 10:01   #2837
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dziekuje za porady! Pytam o tego siusiaka bo z rana pisala do mnie kumoela ktora ma 8 letniegi syna i siedzi z nim u chirurga i dostala z☠☠☠y ze nie obcuagala od malego i teraz hest problem. Stad moje pytanie...

U nas najleosza zabawa jest czytanie i śpiewanie. Oli uwielbia jak sie z nim soedza czas...Musze kupic po wyplacie ta kule o ktorej piszecie..

Czy wasze dzieci tez was tak drapia? Oli ma obcięte paznokcie ale tak ostre mam cale cycuchy podrapane bo sobie je upodobal...
U nas pierwsza drzemka. Pozniej moze spacer po okolicy. Dzis prztjezdza moja przyjaciolka z Bydgoszczy na weekend będzie nocka we 3

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Magsik ogromnie Ci wspolczuje. Wiem co to znaczy byc bez tzta...Jego zachowanie mi sie jie podoba ale z drugiej strony nie ma sie co dziwic,dla facetow inne rozwiazania sa lepsze niz dla nas...
Moze Michałek w koncu przestanie byc tak absorbujacy...Sama nue wiem co ci radzic bo mi rady innych nic nie dawaly...Sama szukalam sposobow na synka..Moze tak jak pisalas,czestsze spacerki...

EVER DARIUSKAWzywam Was Dariuska to wiem ze z czasem lipa ale Ever? Byla to codziennie,moze jakis wyjazd a ja nie pamietam?
Stary 2015-01-23, 10:07   #2838
magsik
Zadomowienie

elianka jestem pewna,że to ze zmęczenia, ale no za cholerę nie idzie go uśpić wieczorem, jak mi się udało to spał 20 min. Teraz śpi 1,5h i co zaczyna się ruszać to go bujam w leżaczku i dalej zasypia. Nie wiem czy to dobrze. Dwa dni temu jak mi spał 2,5h w dzień i o 15 ej jeszcze wyszłam z nim na godzinny spacer to jak wróciliśmy to jeszcze 2 godzinki pospał to nie było tego krzyku i całkiem inne dziecko.
Ja też w tym roku 30 kończę
farminka może jakieś inhalacje rób.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

hahaha Pur wywołujesz dziewczyny

23.09.2014 Michałek
Stary 2015-01-23, 10:17   #2839
elianka
Zakorzenienie

Pur - bo odciągać trzeba ale nie od aż tak małego
Czarko tez bardzo lubi ludzi. Znaczy się nie wiem jakby się zachowywał jakby był w innym pokoju, bo zawsze jest tam gdzie ja, nigdy go nie zostawiam samego. Często, jak się bawi sam to mu nie przeszkadzam i nie bawię się z nim, ale jestem w zasięgu wzroku. Nie wiem czy to dobrze, ale ja czuje, że tak jest ok. On lubi na nas patrzeć, lubi składać ze mną skarpety, patrzeć jak jem, patrzeć i słuchać jak rozmawiam przez telefon. Lubię jak jest częścią a nie centrum naszego życia. Inna sprawa, że on jest taki aniołkiem, ze nie mamy potrzeby odsyłania go do drugiego pokoju, żeby mieć czas dla siebie. Wieczorem spędzamy czas razem, oglądamy coś albo słuchamy muzyki a synek śpi koło nas. Jak idziemy spać to wszyscy.

Co do pazurków to okropnie się drapał nawet obciętymi jak miał kłopoty ze skóra na buzi - suche placki go swędziały i się biedulek drapał. Wyglądał, jakby wpadł w drut kolczasty Rety ile kasy wydałam na różne smarowidła, żeby mu pomóc . Pomogła dopiero oliwka Hipp. Smaruje mu buzie na noc i wreszcie wygląda z grubsza jak gładki niemowlaczek a nie Parszywek

magsik - wiem jak jest - im bardziej dziecko zmęczone tym trudniej usnąć. U nas jak się zaczyna taka spirala nakręcać i widzę, że zbliżamy się do red alert to pakuje gościa do chusty. to zawsze działa. Czasem zasypia juz podczas motania

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2015-01-23 o 10:21
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 10:28   #2840
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Magsik, kurcze, próbowałaś wszystkiego ? Bujanie, chodzenie z Nim, suszarka/okap/pralka/ inne coś hałasujące, śpiewanie ? Ja też szukałam sposobów na Olinka. U nas pomogło: codzienny spacer i to nawet po 2,3 godziny, dużo zabawy przed kąpielą, stałą kąpiel- punkt 19, i do wyrka od razu...I przy cycusiu sen. A w ciągu dnia jak widzę, że już jest godzina zero to mocno go przytulam do lewej strony i tak aż prawie ściskam I działa, uspokaja się i zasypia...
Bidulku, zamęczysz się jak tak dalej będzie !
Chyba, że Twój Michałek po prostu śpi w nocy a nie od wieczora

Elianka, Oli ma dokładnie jak Czaruś ! Lubi być po prostu z nami, bez względu na to, czy się coś z nim robi, czy tylko patrzy (aczkolwiek woli być zabawiany ). Nie chciałam go tak przyzwyczajać, bo wydawało mi się to "uwiązaniem", ale teraz nawet jak go zostawiam samego i leży na macie albo w łóżeczku to co rusz zachodzę patrzeć czy wszystko ok.
Tak ostatnio majta nogami, że aż dziś mu jedna wyszła z pajaca Przesuwa się niesamowicie w taki sposób po różnych powierzchniach

Parszywek Rozbroiło mnie to. Oli wczoraj się tak podrapał, że aż krew pociekła. Bidulek.
Może mu piłować te paznokcie ?
Stary 2015-01-23, 10:38   #2841
elianka
Zakorzenienie

U nas magicznym sposobem na zasypianie jest położenie Młodego na prawym boczku. Jak widzę, że trze oczy to go siup na boczek, króliczek do miąchania w dłoń i śpi w minute. Zazwyczaj bo czasem trzeba do chusty.

W łóżeczku nigdy nie leży w ciągu dnia. A już na pewno w nim się nie bawi. Łóżeczko służy u nas wyłącznie do spania i tylko z tym ma się kojarzyć. . Jak będzie starszy to tam będę go układać na drzemki, na razie śpi gdzie popadnie - na kanapie albo w wózku.

Co do "uwiązania" - być może przez naszą ogólną sytuacje życiową nigdy nie miałam takich obaw. Mam ogromną potrzebę bycia z nim blisko, a wiem że to dla niego na tym etapie to niezbędne jak powietrze i jedzenie. Więc może dlatego nie czuje potrzeby by od niego odpoczywać. Co nie znaczy, że tego nie robię - często wychodzę gdzieś sama, jak młody śpi to zajmuje się wyłącznie sobą, czasem zwyczajnie oddaje go mężowi a sama się zagrzebuje z książka i "wyłączam" bez wyrzutów sumienia.

Przyjdzie taki czas, kiedy Czarko się połapie, że jest oddzielnym człowiekiem, wtedy będzie czas na autonomię. Na razie jeszcze nie.
Stary 2015-01-23, 10:42   #2842
farminka
Wtajemniczenie

Isgaard a jak po konsultacji?
Stary 2015-01-23, 11:19   #2843
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Już po. Mała była dzielna jak nie wiem. 😊 teraz spi w wózku. Dziewczyny mialyscie jakieś przeboje po? Bo nie pamiętam 😜 dostała 5w1 i pneumo.
Magsik poczytaj na forum gazety wpisy babybump o snie. Może Ci pomoze

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-01-23, 11:40   #2844
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje za porady! Pytam o tego siusiaka bo z rana pisala do mnie kumoela ktora ma 8 letniegi syna i siedzi z nim u chirurga i dostala z☠☠☠y ze nie obcuagala od malego i teraz hest problem. Stad moje pytanie...
u nas tymi sprawami zajmuje się TŻ i jak go kąpiemy to zawsze mu coś tam gmera przy siusiaku, odsuwa delikatnie i moczy siusiaka. Mam nadzieję ze wie co robi, bo jest facetem a ja nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle, grunt że małego nie boli, bo wtedy bym

Mój młody w dzień przesypia parę dłuższych czy krótszych drzemek, najlepiej śpi na spacerze w wózku. Przedwczoraj mieliśmy dzień maruda, ani bujaczek, ani kołyska, ani ot tak poleżeć ani ponosić (a robię to rzadko) nic nie działało a mały marudził i kłócił się z całym światem, w końcu ubrałam go na szybko wrzuciłam do wózka i poszłam na spacer, dziecko zasnęło "od strzału" i spało od 15 do prawie 20.00 potem go wykąpaliśmy, nakarmiliśmy - wypił około 230 ml mleka i znowu poszedł spać, spał z 2 przerwami na karmienie do rana.. To chyba było jakieś przesilenie..

Młody też nie śpi w dzień w łóżeczku, tylko mam kołyskę w pokoju gościnnym, albo na kanapie, albo w wózku.
Natomiast ja często zostawiam młodego samego i nawet mnie nie widzi, bo muszę coś zrobić (mamy dom piętrowy), mały przyzwyczaił się że czasem mamy nie widać ale słychać, bo staram się do niego mówić, żeby wiedział że jestem w pobliżu. Zauważyłam też że ostatnio często mnie nawołuje bo chce żebym do niego podeszła i była w zasięgu wzroku, wtedy jest mega szczęśliwy.

farminko dzięki że pytasz, byliśmy i usłyszeliśmy w sumie to co już wiedzieliśmy czyli opinie są podobne a konsultowaliśmy go już u 4 specjalisty. Tyle że dowiedziałam się że była możliwość "zrobienia" małego jak miał parę tygodni w mniej inwazyjnym trybie, polegałoby to bodajże na wycięciu tego szwu i wszczepieniu jakichś sprężynek w kości czaszki, ale obecnie jest już za późno. Teraz pozostaje zrobić tomograf czaszki dzięki któremu ustalą jak to wszystko porozcinać na nowo poukładać i potem ustalić datę operacji, najpóźniej do 9 miesiąca. W sumie nic nowego nie dowiedziałam się czego bym już nie wiedziała, ale teraz mam pewność że procedura ustalona przez "naszego" lekarza jest właściwa.
Stary 2015-01-23, 11:48   #2845
kasiakg
Rozeznanie

Ola śpi tylko w łóżeczku, czy to dzień czy to noc. Jak widzę, że jest śpiąca to daję smoka, wsadzam do łóżeczka, zamykam cichutko drzwi i już Czasem pomarudzi tylko. W wózku śpi jak jesteśmy na spacerze.
Stary 2015-01-23, 11:49   #2846
farminka
Wtajemniczenie

Isgaard to w sumie dobrze, że ten lekarz ma takie samo zdanie. Nie będziesz miała dylematów kto ma rację i kogo posłuchać.

Zaproponowalam Tomaszkowi żeby zrobil sobie drzemke i podalam mu jego owieczkę, a on odwrócił się do mnie plecami i zasnął dosłownie w 30 sekund Chyba trafilam w dobry moment

Czy Wasze dzieci też podnoszą głowę leżąc na boku? Tak to wyglada jakby miał zaraz wstać i pójść Patrzę i niedowierzam. Podnosi głowę do góry, podpiera się na łokciu i podnosi ciałko
Stary 2015-01-23, 13:00   #2847
Putkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też podnoszą głowę leżąc na boku? Tak to wyglada jakby miał zaraz wstać i pójść Patrzę i niedowierzam. Podnosi głowę do góry, podpiera się na łokciu i podnosi ciałko
Czyli to jest tzw. siad boczny albo ćwiczy i lada moment osiągnie ten etap (bo z opisu tak trudno sobie dokładnie wyobrazić). Mega szybko się rozwija to Twoje dziecię Farminko!
Putkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:03   #2848
farminka
Wtajemniczenie

No popatrz, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje Muszę się podszkolic, bo nie nadaze za tym moim synem. Przed chwilka znowu tak zrobił, przez sen, bo go kaszel obudził i od razu się zaczął podnosić
Stary 2015-01-23, 13:05   #2849
nowa8686
Zakorzenienie

Gosiu chyba lepiej. niteczki sie zdarzaja.

Ja dzis wkurzona. Czekalam na zdj. Mai wywolane. A qrwa przyszly ciemne, zmienione kolory. Nie powycinane, maja bialr boki. Zalamka. I wqrwa taki ze armagedon !!!!!!!

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Mam pyt. Dot kupek. slychac jak robia wasze dzieci? Bomaja jakby pierdziala jak robi.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:08   #2850
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

U mnie Jak z karabinu maszynowego 😁

Pola, 15.10.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości