Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 10:14   #571
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość

ale dlatego, że jesteś w ciąży, czy dlatego, że ci się śpieszy?
Bo ja normalnie bym wpuściła ciężarną czy inną osobę, bo 5 minut mnie nie zbawi. Ale jeśli śpieszy mi się do pracy/szkoły, to nie wpuszczę i już.
nawet jesli w tym akurat laboratorium ciezarna ma pierwszenstwo?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:18   #572
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ciężarnej jest gorzej kiedy trzeba szybko wparować do gabinetu lekarskiego, ale po lekarzu pójdzie na dłuuuugie zakupy do CH i będzie się czuła świetnie
- jak stare babcie. siedzi w kolejce do lekarza i "łojoj jak mie bolo plecy/rece/nogi/serce/wątroba" ale jak ma być jej kolej do wejścia do gabinetu, to jedno mrugnięcie okiem i przelatują przez pół poczekalni, coby nikt im się przypadkiem nie wepchnął

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
nawet jesli w tym akurat laboratorium ciezarna ma pierwszenstwo?
no jeśli mi powie "mam pierwszeństwo więc wejdę teraz" to przepuszczę, ale jak nie ma pierwszeństwa i się zapyta a mi się będzie śpieszyć, to powiem, że nie, ale niech zapyta następną osobę z kolejki.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:26   #573
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucaj wszystkich do jednego wora Nauczona doświadczeniem, że społeczeństwo jest chamskie i z góry zakładasz że nie wpuści przed siebie a sama reprezentujesz jeszcze gorszy gatunek tzw "świętej krowy".

Drugie pogrubione: znowu wrzucanie do jednego wora bo wszystkie ciężarne się taaak strasznie źle czują bo TY się źle czujesz ojojoj A wszyscy nie-cięzarni nie mają prawa mieć mdłości ani nic z tych rzeczy. Przyszli do lekarza zupełnie zdrowi i dla swojego widzi mi się.
Podpisuję się
No nie wszystkie ja się dobrze czułam i żadnej rozczeniowej postawy i tak nie miałam,bo jestem ciężarną,mam przywilej przepuszczać mnie natychmiast w kolejkach. Także troche zdziwiło mnie wepchanie się na bezczela zuken,bo ona w ciązy i natychmiast mnie wpuszczajcie.W sensie,że sama sobie weszła.

Cytat:
Ciężarnej jest gorzej kiedy trzeba szybko wparować do gabinetu lekarskiego, ale po lekarzu pójdzie na dłuuuugie zakupy do CH i będzie się czuła świetnie
Po ciuszki dla dida.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:31   #574
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dokładnie o to rozbija się cała dyskusja - jak ktoś chce wejść bez kolejki to musi poprosić, czy powiedzieć "dzień dobry, zgodnie z kartką wchodzę bez kolejki bo jestem w ciąży", a nie wleźć, rzucić "jestem w ciąży to wchodzę" i mieć w d*pie resztę kolejkowiczów.

ale dlatego, że jesteś w ciąży, czy dlatego, że ci się śpieszy?
Bo ja normalnie bym wpuściła ciężarną czy inną osobę, bo 5 minut mnie nie zbawi. Ale jeśli śpieszy mi się do pracy/szkoły, to nie wpuszczę i już.

ja ciąże znosiłam źle, sporą część przeleżałam, a mniej więcej co drugi tydzień musiałam iść do lekarza i przed nim do lab, i wtedy jeśli już musiałam iść do lab to wybierałam to, w którym była kartka "pierwszeństwo mają cieżarne itd", w sklepie w ciąży z brzuchem byłam raz, też wybrała ten z kasą pierwszeństwa
teraz staram się omijać miejsca, w ktorych ktoś ma pierwszeństwo właśnie dlatego, że sama nie jestem często w stanie stać kolejkach, a mi ono nie przysługuje i muszę innych przepuścić
moja siostra ciąże znosiła bardzo dobrze, ale pracowała więc spieszyła się do pracy i mimo, tego że czuła się dobrze z przywileju korzystała

jesteś w lab w którym obowiązuje zasada pierwszeństwa i nie puścisz osoby, której to prawo przysługuje?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 10:36   #575
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
jesteś w lab w którym obowiązuje zasada pierwszeństwa i nie puścisz osoby, której to prawo przysługuje?
Cytat:

no jeśli mi powie "mam pierwszeństwo więc wejdę teraz" to przepuszczę, ale jak nie ma pierwszeństwa i się zapyta a mi się będzie śpieszyć, to powiem, że nie, ale niech zapyta następną osobę z kolejki.
Stary 2015-01-23, 11:03   #576
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
a ja jestem strasznym głodomorem i bez śniadania nie wychodzę z domu. Zaczynają mi się trząść ręce, nogi, robi mi się słabo i 2 razy zdarzyło mi się zemdleć. No więc no brak jedzenia jest dla mnie straszny. naprawdę
Ciąży to Ty byś chyba nie przeżyła

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4989040 1]tak samo jak czyjaś ciąża nie jest ważna dla reszty ludzi [/QUOTE]

Na szczęście mądrzy ludzie postanowili, że kobieta w ciąży ma jednak pierwszeństwo i nie zmieni tego brak kultury u tłuszczy

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 11:05   #577
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Cieszę się, że tak dużo o mnie wiesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 11:07   #578
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Na szczęście mądrzy ludzie postanowili, że kobieta w ciąży ma jednak pierwszeństwo i nie zmieni tego brak kultury u tłuszczy
Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzono nakazu rozkładania przed nimi czerwonego dywanu Ale może z czasem...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 11:20   #579
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

na szczęście w większości miejsc nie ma
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 11:30   #580
GrumpyCat
Wredny kotecek

Kobieta w ciąży powinna mieć pierwszeństwo jeśli źle się czuje (czyli tak jak każdy normalny człowiek:P). Nie powinna mieć z faktu bycia w ciąży samego w sobie. W autobusie ok, może być ostre hamowanie i wtedy istnieje niebezpieczeństwo ale gdzieś w sklepie w kolejce? Czemu te kobiety mają siłę łazić kilka godzin po galerii a jak przychodzi do płacenia to stękają?
Stary 2015-01-23, 11:34   #581
201705250955
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49877750]W drugiej ciąży chorowałam na cukrzycę. Cukrzyca oznacza przymus jedzenia o stałych porach. Z powodu tego, co widziałam u nas w poczekalni w labku i z powodu tego, co tu same piszecie - nigdy nie poprosiłam o to, żeby mnie ktoś przepuścił, bo muszę zjeść (to była jedyna sytuacja, do której byłam uwiązana czasowo, resztę załatwiałam "pod" moje posiłki). Wolałam jeść idąc z przychodni niż się stresować, czy jakiś dziad mi dowali czy nie - w końcu nie wyglądałam na bardziej schorowaną od niego [/QUOTE]

Niezła hipokryzja...
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 11:43   #582
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzono nakazu rozkładania przed nimi czerwonego dywanu Ale może z czasem...
No dokładnie. Kiedyś mnie zdziwiło, jak w autobusie stał mniej więcej 18 latek z nogą w gipsie i o kulach a kobieta w ciąży(nie jakiejś wysokiej) siedziała i cała w skowronkach głaskała się po brzuchu.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 11:45   #583
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
No dokładnie. Kiedyś mnie zdziwiło, jak w autobusie stał mniej więcej 18 latek z nogą w gipsie i o kulach a kobieta w ciąży(nie jakiejś wysokiej) siedziała i cała w skowronkach głaskała się po brzuchu.
Raczej nie jest to dziwne, ktoś inny powinien ustąpić mu miejsca, ale na pewno nie kobieta w ciąży

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-23, 11:47   #584
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
W tym autobusie bylo tylko jedno siedzenie?
Przeciez mogli siedziec obydwoje, tylko ktos musialby ustapic miejsca temu chlopcu.
Ale wlasnie, w tym momencie wszyscy chorzy lub patrza w okna i "nie zauwazyli". Niestety tak to wyglada.
Najbardziej winna ciezarna, jakie to dziwne i nietypowe jak na ten watek

Stary 2015-01-23, 11:58   #585
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo to widze
Stary 2015-01-23, 12:03   #586
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
W tym autobusie bylo tylko jedno siedzenie?
Przeciez mogli siedziec obydwoje, tylko ktos musialby ustapic miejsca temu chlopcu.
Ale wlasnie, w tym momencie wszyscy chorzy lub patrza w okna i "nie zauwazyli". Niestety tak to wyglada.
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Tak samo to widze
Raz dwa trzy, OZM macie Wy...i ja

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-23, 12:05   #587
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Nie no tu się z tobą nie zgodzę, akurat w autobusie to niech lepiej siedzi. Przecież miejsca mógł ustąpić ktoś inny.
Stary 2015-01-23, 12:08   #588
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ciekawe kto ma pierwszeństwo jak dwie ciężarne są juz słyszę ta licytacje, która się gorzej czuje.
Trzeba bedzie uzgodnic ktora jest bardziej w ciazy

Ja kiedys czytalam historie(chyba na piekielnych). Byla sobie kolejka (chyba do pobrania krwi). Stoi kobieta w ciazy jako pierwsza do kolejki (a babka miala juz duzy brzuch, ciezko nie zauwazyc) i podchodzi do niej druga babka w ciazy i mowi ze ona wejdzie przed nia bo jest w ciazy i czmyk do pokoju w ktorym sie pobiera krew
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 12:37   #589
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Pewnie, że można być bardziej i mniej w ciąży XD jak jedna jest w ciąży bliźniaczej a druga w pojedynczej, to ta z bliźniakami jest bardziej w ciąży! A jak trzecia jest w ciąży z pięcioraczkami, to jest bardziej w ciąży niż ta z bliźniakami.

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
Stary 2015-01-23, 12:42   #590
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Raz dwa trzy, OZM macie Wy...i ja
Ale śmieszne, boki zrywać

Czy wg. Was bycie w ciąży i roszczeniowość to już OZM?
Stary 2015-01-23, 12:54   #591
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Grumpycat czytaj ze zrozumieniem a nie na sile zaczepki szukasz. Napisalam ze przynajmniej ja w ciazy zle sie czuje skoro mam pierwszenstwo to z niego korzystam i tyle.

Tak samo egzekwuje swoje prawa i przywileje w ciazy nie bedac, proste.
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 12:55   #592
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Ale śmieszne, boki zrywać
Posty pt "ktora jest bardziej w ciazy" tez smieszne do wypeku A jest ich wiecej.
Dziwne, ze kazda z pan, ktore tak ochoczo wymyslaja "co by bylo gdyby byly dwie w ciazy" pominely calkowitym milczeniem odpowiedz jednej z wizazanek. Odpowiedz logiczna i jedyna mozliwa, ale juz nie tak "smieszna" prawdaz Brzmiala ona: Ta, ktora przyszla pierwsza

Stary 2015-01-23, 12:57   #593
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jesli jest kasa z pierwszenstwem albo informacja o tym kto ma pierwszenstwo to trzeba sie do tego dostosowac. Czy to tak ciezko zrozumiec?

Ku niezadowoleniu innych nie ma nigdzie informacji, ze osoby spieszace sie do pracy maja pierwszenstwo, trudno, taki kraj.
Stary 2015-01-23, 12:58   #594
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Grumpycat czytaj ze zrozumieniem a nie na sile zaczepki szukasz. Napisalam ze przynajmniej ja w ciazy zle sie czuje skoro mam pierwszenstwo to z niego korzystam i tyle.

Tak samo egzekwuje swoje prawa i przywileje w ciazy nie bedac, proste.
Wiem co czytałam.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Tymbardziej ze badania krwi w ciazy robi sie czesto i to naczczo co uwierz mi jest dla kobiety w ciazy straszne, przynajmniej dla mnie bylo.
Stary 2015-01-23, 13:02   #595
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Grumpycat cytuje siebie, moze to pomoze

"Jest dla kobiety w ciazy straszne, PRZYNAJMNIEJ DLA MNIE BYLO."
Stary 2015-01-23, 13:08   #596
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
No, to chamstwo z jej strony po prostu, bo jak ktoś ma do załatwienia nie-lecznicze sprawy, to jasne, że te które przyszły się leczyć (w domyśle do lekarza po leki, na badania itp) wchodzą pierwsze, chyba, że jest umawiane na godziny.
No bo jak ktoś się zarejestruje na przykładowo 11:00 a przyjdzie o 7, to nie wiem dlaczego miałabym go wpuszczać na moją wizytę o 9:30. A jeśli tak normalnie "kto pierwszy ten lepszy", to babka powinna czekać.
Ale wiesz, ja po prostu nie rozumiem Zuken, że przychodzi i mówi "jestem w ciąży to mam pierwszeństwo" i normalnie wbija do gabinetu (o ile nie jest to badanie z tą glukozą). Różni są ludzie - kombatant, żołnierz niezawodowy, dawca krwi, dawca szpiku, i nikt z nich nie ma na czole napisane kim jest. Ja jestem dawcą szpiku (tzn. jestem zapisana w DKMS jako potencjalny dawca szpiku). I nie ma czegoś takiego jak większe i mniejsze pierwszeństwo. Gdybym oddała szpik, to mam takie samo prawo do wejścia do gabinetu przed kolejką jak kobieta w ciąży. I wcale nie mówię nikomu "jestem dawcą to wchodzę teraz, bo mi się NALEŻY". a Zuken stwierdziła, że ona ma pierwszeństwo przed wszystkimi, bo jest w ciąży i jej się należy.
w moich przychodniach nie ma "bardziej pierwszeństwa"; bez kolejki wchodzą cieżarne, cukrzycy, kombatanci i HDK jeśli jest kolejka, to osoby z pierwszeństwem stoją w kolejce "z pierwszeństwem" zgodnie z tym, w jakiej kolejności przyszli nie wiem jak można by to inaczej zorganizować?

a w ogóle najbardziej lubię jedną z luxmedowych przychodni, w kótórych ciężarne mają zupełnie osobny gabinet do pobierania krwi. fantastik - "Zwykli" ludzie w kolejce nie pieklą sie, że im ciężarne w liczbie dużej wchodzą bez kolejki; cieżarne nie muszą walczyć o swoje pierwszeństwo. jeśli pod "ich" gabinetem jest kolejka, to wiadomo że wszystkie są w ciąży i wszystkie muszą czekać
niestety, obawiam się ze w państwowej służbie zdrowia cieżko takie przychodnie znaleźć.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:17   #597
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Kobieta w ciąży powinna mieć pierwszeństwo jeśli źle się czuje (czyli tak jak każdy normalny człowiek:P). Nie powinna mieć z faktu bycia w ciąży samego w sobie. W autobusie ok, może być ostre hamowanie i wtedy istnieje niebezpieczeństwo ale gdzieś w sklepie w kolejce? Czemu te kobiety mają siłę łazić kilka godzin po galerii a jak przychodzi do płacenia to stękają?
Obserwujesz te kobiety, żeby wiedzieć czy spędziły w galerii kilka godzin czy 10 minut? Poza tym naprawdę fizjologia w ciąży się bardzo zmienia, cały układ krążenia inaczej funkcjonuje. Ma to swoje konsekwencje. Ja od początku mam problem ze staniem w miejscu. Momentalnie robi mi się słabo (tzn. nie od razu kiedy stanę, ale znienacka). Kiedy chodzę nie mam tego problemu. Jest to naprawdę strasznie niekomfortowe. Ale przestałam liczyć na ludzką życzliwość czy zrozumienie, dlatego na zakupy nie chodzę sama - mąż stoi w kolejce, a ja spaceruję przed kasami

W ogóle mam wrażenie, że zaraz się okaże, że złe samopoczucie jest ciężarnym na rękę Uwierzcie, że wolałabym stać w kolejce pół godziny i czuć się normalnie. I to mimo faktu, że ciążę przechodzę bardzo dobrze. Jednak pewnych naturalnych niedogodności, wynikających ze zmian w organizmie, nie da się przeskoczyć.

Kwiatuszek
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:20   #598
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Juliette88 Pokaż wiadomość

W ogóle mam wrażenie, że zaraz się okaże, że złe samopoczucie jest ciężarnym na rękę Uwierzcie, że wolałabym stać w kolejce pół godziny i czuć się normalnie. I to mimo faktu, że ciążę przechodzę bardzo dobrze. Jednak pewnych naturalnych niedogodności, wynikających ze zmian w organizmie, nie da się przeskoczyć.
Hmm no dobra... a co mnie to?
Stary 2015-01-23, 13:27   #599
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

a w ogóle najbardziej lubię jedną z luxmedowych przychodni, w kótórych ciężarne mają zupełnie osobny gabinet do pobierania krwi. fantastik - "Zwykli" ludzie w kolejce nie pieklą sie, że im ciężarne w liczbie dużej wchodzą bez kolejki; cieżarne nie muszą walczyć o swoje pierwszeństwo. jeśli pod "ich" gabinetem jest kolejka, to wiadomo że wszystkie są w ciąży i wszystkie muszą czekać
niestety, obawiam się ze w państwowej służbie zdrowia cieżko takie przychodnie znaleźć.
I to jest moim zdaniem najlepsze rozwiazanie, bo patrzac z drugiej strony jest to wkurzajace jak stoisz w kolejce i co chwile dochodzi jakas ciezarna i ci "nieuprzywilejowani" stoja, czekaja, a przez przychodnie przeszlo juz pare ciezarnych a kolejka malo co poszla do przodu.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:29   #600
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
I to jest moim zdaniem najlepsze rozwiazanie, bo patrzac z drugiej strony jest to wkurzajace jak stoisz w kolejce i co chwile dochodzi jakas ciezarna i ci "nieuprzywilejowani" stoja, czekaja, a przez przychodnie przeszlo juz pare ciezarnych a kolejka malo co poszla do przodu.
idziesz do lekarza i masz ponad godzinę poślizgu bo panie w ciąży przyszły. Tak w ogóle... one nie muszą się umawiać na wizyty? Ida kiedy chcą?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości