|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
nawet jesli w tym akurat laboratorium ciezarna ma pierwszenstwo?
#572 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- no jeśli mi powie "mam pierwszeństwo więc wejdę teraz" to przepuszczę, ale jak nie ma pierwszeństwa i się zapyta a mi się będzie śpieszyć, to powiem, że nie, ale niech zapyta następną osobę z kolejki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ciąże znosiłam źle, sporą część przeleżałam, a mniej więcej co drugi tydzień musiałam iść do lekarza i przed nim do lab, i wtedy jeśli już musiałam iść do lab to wybierałam to, w którym była kartka "pierwszeństwo mają cieżarne itd", w sklepie w ciąży z brzuchem byłam raz, też wybrała ten z kasą pierwszeństwa teraz staram się omijać miejsca, w ktorych ktoś ma pierwszeństwo właśnie dlatego, że sama nie jestem często w stanie stać kolejkach, a mi ono nie przysługuje i muszę innych przepuścić moja siostra ciąże znosiła bardzo dobrze, ale pracowała więc spieszyła się do pracy i mimo, tego że czuła się dobrze z przywileju korzystała jesteś w lab w którym obowiązuje zasada pierwszeństwa i nie puścisz osoby, której to prawo przysługuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4989040 1]tak samo jak czyjaś ciąża nie jest ważna dla reszty ludzi ![]() Na szczęście mądrzy ludzie postanowili, że kobieta w ciąży ma jednak pierwszeństwo i nie zmieni tego brak kultury u tłuszczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Wredny kotecek
|
Kobieta w ciąży powinna mieć pierwszeństwo jeśli źle się czuje (czyli tak jak każdy normalny człowiek:P). Nie powinna mieć z faktu bycia w ciąży samego w sobie. W autobusie ok, może być ostre hamowanie i wtedy istnieje niebezpieczeństwo ale gdzieś w sklepie w kolejce? Czemu te kobiety mają siłę łazić kilka godzin po galerii a jak przychodzi do płacenia to stękają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49877750]W drugiej ciąży chorowałam na cukrzycę. Cukrzyca oznacza przymus jedzenia o stałych porach. Z powodu tego, co widziałam u nas w poczekalni w labku i z powodu tego, co tu same piszecie - nigdy nie poprosiłam o to, żeby mnie ktoś przepuścił, bo muszę zjeść (to była jedyna sytuacja, do której byłam uwiązana czasowo, resztę załatwiałam "pod" moje posiłki). Wolałam jeść idąc z przychodni niż się stresować, czy jakiś dziad mi dowali czy nie - w końcu nie wyglądałam na bardziej schorowaną od niego
![]() Niezła hipokryzja... |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Konto usunięte
|
No dokładnie. Kiedyś mnie zdziwiło, jak w autobusie stał mniej więcej 18 latek z nogą w gipsie i o kulach a kobieta w ciąży(nie jakiejś wysokiej) siedziała i cała w skowronkach głaskała się po brzuchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez mogli siedziec obydwoje, tylko ktos musialby ustapic miejsca temu chlopcu. Ale wlasnie, w tym momencie wszyscy chorzy lub patrza w okna i "nie zauwazyli". Niestety tak to wyglada. Najbardziej winna ciezarna, jakie to dziwne i nietypowe jak na ten watek ![]()
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
Tak samo to widze
![]()
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Wredny kotecek
|
Nie no tu się z tobą nie zgodzę, akurat w autobusie to niech lepiej siedzi. Przecież miejsca mógł ustąpić ktoś inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja kiedys czytalam historie(chyba na piekielnych). Byla sobie kolejka (chyba do pobrania krwi). Stoi kobieta w ciazy jako pierwsza do kolejki (a babka miala juz duzy brzuch, ciezko nie zauwazyc) i podchodzi do niej druga babka w ciazy i mowi ze ona wejdzie przed nia bo jest w ciazy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Konto usunięte
|
Pewnie, że można być bardziej i mniej w ciąży XD jak jedna jest w ciąży bliźniaczej a druga w pojedynczej, to ta z bliźniakami jest bardziej w ciąży! A jak trzecia jest w ciąży z pięcioraczkami, to jest bardziej w ciąży niż ta z bliźniakami.
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Holy Crap!
|
Ale śmieszne, boki zrywać
![]() Czy wg. Was bycie w ciąży i roszczeniowość to już OZM? ![]()
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
Grumpycat czytaj ze zrozumieniem a nie na sile zaczepki szukasz. Napisalam ze przynajmniej ja w ciazy zle sie czuje
![]() Tak samo egzekwuje swoje prawa i przywileje w ciazy nie bedac, proste. |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Posty pt "ktora jest bardziej w ciazy" tez smieszne do wypeku
![]() Dziwne, ze kazda z pan, ktore tak ochoczo wymyslaja "co by bylo gdyby byly dwie w ciazy" pominely calkowitym milczeniem odpowiedz jednej z wizazanek. Odpowiedz logiczna i jedyna mozliwa, ale juz nie tak "smieszna" prawdaz ![]()
#593 |
Zakorzenienie
|
Jesli jest kasa z pierwszenstwem albo informacja o tym kto ma pierwszenstwo to trzeba sie do tego dostosowac. Czy to tak ciezko zrozumiec?
Ku niezadowoleniu innych nie ma nigdzie informacji, ze osoby spieszace sie do pracy maja pierwszenstwo, trudno, taki kraj. |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
Grumpycat cytuje siebie, moze to pomoze
![]() "Jest dla kobiety w ciazy straszne, PRZYNAJMNIEJ DLA MNIE BYLO." |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w ogóle najbardziej lubię jedną z luxmedowych przychodni, w kótórych ciężarne mają zupełnie osobny gabinet do pobierania krwi. fantastik - "Zwykli" ludzie w kolejce nie pieklą sie, że im ciężarne w liczbie dużej wchodzą bez kolejki; cieżarne nie muszą walczyć o swoje pierwszeństwo. jeśli pod "ich" gabinetem jest kolejka, to wiadomo że wszystkie są w ciąży i wszystkie muszą czekać ![]() niestety, obawiam się ze w państwowej służbie zdrowia cieżko takie przychodnie znaleźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle mam wrażenie, że zaraz się okaże, że złe samopoczucie jest ciężarnym na rękę ![]()
![]() |
#598 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.