|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Z moich ciążowych które kupiłam jedna para o dużo za duża a dwie ciut za duże tylko 1 na razie noszę. Oby wiosna przyszła będzie można dresy i adidasy nosić
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
hejo
tylko napisałyście że już nie wiem co mam pisać ![]() fiona ja mam chyba pierwsza tp bo mam na 30.07 ![]() co do imion to ja wogóle nie mam typu co do spodni ciążowych to dziś rano się wściekłam bo nie mogę znaleźć moich jeansów ciążowych normalnie pod ziemię się zapadłydziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni, drugi trymestr już
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie tydzień w tą czy tamtą to i tak nie ma dużego znaczenia, bo dzieciaczki i tak różnie się rodzą np mój synek 2 tyg przed terminem. Zrobiłam pomidorówkę, idę smażyć kotlety i jeszcze pierogi zrobiłam dla synka . Może coś jeszcze MsLullaby duży był synek 11 cm . A z jaką wagą się urodził i ile cm ?
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyś mieszkała po sąsiedzku to bym Cię zaprosiła
A Ty co dziś zajadasz na obiadek ?
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też bym zjadła pierogi a z czym je masz ?
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Oo dawaj pierogi zjadlabym ruskie. Ja dziś pierś z kurczaka miałam ale jakoś nie miałam na niego ochoty. Zapchalam się za to ziemniakami i sałatka.
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Jacie dziewczyny, błagam Was... Wy tu ciagle o jedzeniu
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze tak daleko !Ja dzis zrobilam zupe krem z kalafiora, bo mi sie po nocach snił i nawet duzo zjadlam. I rybke mam z ziemniakami i salatke do tego i zjadlam z tego jednego ziemniaka I nadal glodna
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-23 o 14:33 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tygodnie przed tp Ja dziś,miałam na obiad rybkę, ziemniaki i surówkę z kiszonej kapusty
|
|
#3371 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ooo rolety to temat dla mnie na czasie. A jakie bierzesz? rzymskie? Mam jedno takie problematyczne okno i też chyba się skończy roletami Cytat:
Cytat:
))Miłosz ładne imie Ostatnio dla chłopca wpadło mi w oko Jeremi. Nie wiem ,ale jakoś tak mega pozytywnie odbieram to imię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Niemniej spodnie też mnie uciskają i chodzę w spodnicach jeśli już muszę gdzieś wyjść. Za nic nie mogę znalezc swoich ciążowych ubrań skrzętnie schowanych w czeluście garderoby![]() Cytat:
Dzisiaj mam fatalny dzień. Z łożka sie zwlekłam z wielkim bólem o 11:30. Wczorajszy wieczór pod znakiem mega mdłości, aż nie mogłam przez to cholerstwo zasnąć .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||||
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierogi z serem
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
No mi też nie było dobrze ostatnio na myśl o kawie długo jej nie piłam dziś dopiero smaku dostałam.
|
#3374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bigosik z młodej kapusty + kotlety mielone dla męża bo ja nie jem mięcha i ziemniaczki. Cały czas podjadam bigos i przegryzam ptasim mleczkiem karmelowym Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-01-23 o 15:25 |
|||
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się uda to dobrze, a jak nie to postaram się chodzić normalnie na zajęcia, a jak nie dam rady to najwyżej wezmę dziekankę, trudno. Jednak rano trochę zapeszyłam, myślałam że wraz z 10 tygodniem trochę odstąpiły mi mdłości, ale jednak radość była za szybka, dwa dni miałam spokój, a dzisiaj męczy mnie przez cały dzień, w sumie nie wstaję z łóżka, nic prawie nie zjadłam, ciągle zbiera mi się na wymioty i jeszcze fatalnie boli mnie głowa ![]() Dziewczyny gratuluje już II trymestru )Dziewczyny to co piszecie o tych aborcjach to aż brakuje słów (kulturalnych) żeby to opisać, nie wiem skąd się biorą takie kobiety, żal serce mi ściska, jak pomyślę o czymś takim. ![]() A jeśli chodzi o ciuszki, to ja póki co kupiłam dwie pary leginsów takich grubych, ocieplanych polarem od środka, bo jakoś nie mam przekonania co do spodni ciążowych (wybaczcie brak doświadczenia ), a później się zobaczy, brzuszka na razie nie ma, bo ja też raczej z tych większych kobitek, chociaż już bardzo nie mogę się doczekać, aż będzie widać brzuszek |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
dd1dd a co to za aplikacja?
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Platne czy darmowe
?
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Siemka
nooo... teraz wpadłam do Was i w końcu mam chwilkę to poodpisuję Wam ![]() ![]() W dzień mam tylko czas czasem podczytać bo junior jest ostatnio na etapie "PRZYLEPEK" i do tego nowy towar = od 6 do 22 zasówa ![]()
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie takie mdłości dorwały, ze nie mam na nic siły...
Junior juz prawie 5h spi przez ta chorobę wiec i ja leze i nic nie robie, przespałabym sie ale lekarka ma przyjechać na wizytę domowa i nie wiem o ktorej bo ma dzis tyyyyle dzieci, ze powiedziała, ze moze byc o 15:00 a moze o 21:00 w zależności jak jej sie tam wszystko poukłada... wiec leze i czekam...
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
magdowe straszne to jest że musisz iść do szpitala i zostawić dziecko w domu.. serce się ściska na samą myśl.. a jesz jakieś leki przeciwwymiotne? podobno są jakieś super czopki, co działają po 10min... jejku, żeby Ci przeszło w II trymestrze! ściskam mocno i 3mam kciuki za lepsze samopoczucie.. |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
magdowe Ja wlasnie rozmawiałam ze znajoma, która tez w trzecim miesiącu wyładowała w szpitalu z powodu wymiotów natomiast tylko skoczyła I trymestr to jej sie tak wszystko pozmieniało, ze zaczęła tak jesc, ze w rezultacie do porodu szła z waga +30kg
Pomimo tego, ze nie jest to przyjemne teraz zostawić dziecko i isc polozyc sie do szpitala ale to z drugiej strony najlepsza decyzja jaka podejmiesz. Jedno dzieciątko masz w domku ale drugie tez potrzebuje Twojej "pomocy". Dasz rade, a za kilka dni bedzie II trymestr i wszystko Ci odejdzie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zobaczysz !!
|
#3386 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() hihi podobno najlepszy rocznik ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
ja nie rozumiem, jak można usunąć dziecko, któremu już bije serce, ma rączki, nóżki... dlatego dla mnie aborcja jest niedopomyślenia... jak powiedziałam ginowi tu w DE ze dlatego nie chce PAPPA robic, bo w sumie nic to nie zmieni, a bede sie martwić do końca ciąży to zapyatał się dlaczego? bo przecież "chce mieć PAni dziecko z Downem?" a ja mu odp ze nie biore aborcji pod uwage to napisal nawet w karcie, że katoliczka i nie chce aborcji ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
wy całe dnie o takim jedzeniu.. jak nie gołąbki, to pierogi, rybki, pomidorowe mniaaaaaaammm az sie glodek włącza ![]()
|
||||
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
Fatalny dzień dzisiaj mam, cały dzień okropne mdłości i ból głowy, a teraz od dwóch godzin co chwilę wymiotuje. moja psychika powoli przestaje to wszystko znosić. Dobra mogę nic nie jeść, ale najgorsze że strasznie mało pije, bo nawet woda wywołuje we mnie odruch wymiotny i boje się, że się odwadniam, ciągle mam uczucie pragnienia, a nie mogę się napić ani wody ani herbaty nic
I jeszcze te obawy o dzidzie, tak bardzo chciałabym żeby z moim dzieckiem było wszystko dobrze, żeby dobrze się rozwijało, chciałabym zobaczyć je na USG, zobaczyć jego serduszko. Te obawy po wcześniejszej stracie są straszne, staram się je odsuwać, bo wiem że mój strach nie jest potrzebny dziecku, ale mimo wszystko czasem coś we mnię pęka tak jak dzisiaj. I do tego praktycznie jestem z tym wszystkim sama, mam chłopaka, którego nie widziałam od miesiąca, teraz kiedy potrzebuje jego wsparcia to go nie ma. Przepraszam dziewczyny musiałam się wyżalić, bo moja psychika jest na wyczerpaniu
|
|
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropek tak! Ale nie szprotka, normalnie mnie cholera bierze jak ktoś tak mowi na moje malenstwo w brzuchu ;(
|
|
#3390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lori 10 oddechów i wrzuć na luz ![]() wiem że łatwo to pisać, ale spokój jest najważniejszy Co do mdłości i wymiotów to współczuję... ale niestety tak wygląda czesto początek ciąży.. poprzednią stratą się nie przejmuj, bo to jest INNA ciąża i INNE dziecko. ja mam za soba strate w 12td, ale mam tez synka z 2 ciąży. Tez sie strasznie balam i sama sobie tym szkodzialam.. z panika w oczach chodzialm na wizyty do lekarza... Pamiętaj, że ta ciąża jestt inna i musi być dobrze! i staraj się odpocząc a Chłopaka opieprz, że gdzie jest jak go najbardziej potrzebujesz! ma Cie wspierac jak tylko mozę! tojego obowiązek!---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- SZPROTKA? Feeeeeeeeeee... mój gin mówi " Zając w brzuchu" a też mi się to nie podoba... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

normalnie pod ziemię się zapadły

I nadal glodna
Jednego dnia ogarnę dom, a na drugi znowu to samo
☠☠☠nąć taką w łeb to mało.. 
. Niemniej spodnie też mnie uciskają i chodzę w spodnicach jeśli już muszę gdzieś wyjść. Za nic nie mogę znalezc swoich ciążowych ubrań skrzętnie schowanych w czeluście garderoby