|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;)
Pati, garnitur ma bardzo fajny kolor
i bardzo mało Was wyszło za wszystko bo na razie niestety wychodzi na to, że za ubranie mojego ukochanego wyjdzie nas więcej niż moja suknia ślubna i welon A propos, mam do Was prośbę: czy któraś z Was spotkała się może z koszulą smokingową z wykładanym kołnierzem (http://www.szarmant.pl/wp-content/up.../06/studs1.jpg) na zdjęciu po lewej. Byliśmy tydzień temu chyba w 10 sklepach z garniturami i nigdzie takiej nie znaleźliśmy - wszystkie mają łamany kołnierz. Już nie mówię o tym, że jak pytałam o taki typ kołnierzyka, to panie wybałuszały na mnie oczy i wyskakiwały z tekstem, że "każda koszula smokingowa musi mieć łamany kołnierz" - co z tego, że to właśnie te z krytym kołnierzem są uważane za bardziej eleganckie i odpowiednie do smokingu i muchy :P Mój Tato kupił taką dawno temu w Bytomiu, ale niestety teraz ich nie ma. Jakbyście się gdzieś z taką spotkały, to bardzo proszę o info Edytowane przez weronika9999 Czas edycji: 2015-01-19 o 17:41 |
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
weronika, też takiej szukam
te łamane kołnierze są takie nie ładne nie wiem, skąd ta moda... jak nie znajdziemy, to mój M ma kupioną koszulę w Pawo z włoskim kołnierzem i takim delikatnie lśniącym materiałem i najwyżej w tej pójdzie zresztą nie wiem, czy taka typowo smokingowa w ogóle by mu pasowała, bo on ma jednak garnitur a nie smoking |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie, te z łamanym też średnio mi się podobają poza tym mojemu zupełnie nie pasują...Trudno, będziemy jeszcze szukać, w ostateczności zamówimy gdzieś przez Internet. |
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak było na targach w Polsce była któraś z was? Bo trąbią w telewizji i w Internecie
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ to nawet jeszcze nie mysli o kupnie garnituru. Nie chce o tym slyszac jak narazie nawet. W ogole nie przejmuje sie zbytnio slubem. Ostatnio wymyslil tylko czym mozemy do slubu pojechac.
|
|
#2287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
My kupiliśmy garnitur przy okazji wyjazdu na święta do Torunia.
W jeszcze lepszej cenie niż tutaj podajecie z Pawo ![]() Kupiliśmy bezpośrednio od producenta, o wiele taniej niż w większych sieciach. Materiał jakościowo o wiele lepszy niż garnitur nad którym zastanawialiśmy się w Giacomo Conti (więcej wełny w składzie), a prawie dwa razy taniej ![]() Dostaliśmy dodatkowo 10% rabatu i w sumie zapłaciliśmy 1150 zł za garnitur, 2 koszule, muchę, pasek, buty i spinki do mankietów. Kupiliśmy granatowy garnitur + niebieskie dodatki (m.in. buty z niebieskim paskiem na podeszwie i pasek ze stebnówką w tym samym odcieniu
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
A my zanim kupimy garnitur to muszę mojego lubego odchudzić
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Mój ostatnio też stara się trzymać formę. Wg mnie wygląda OK, ale on twierdzi, że musi zrzucić z 10 kg, "żeby dobrze wyglądać w smokingu"
![]() Ja ostatnio zaczęłam się bać o nasze zdjęcia ze ślubu - jestem chyba najmniej fotogeniczną osobą świata Nawet na "profesjonalnych" zdjęciach z jakichś uroczystości, wesel itp. wyglądam strasznie - mam wrażenie, że aparat dodaje mi parę kg i kompletnie spłaszcza i zniekształca rysy twarzy - i nie jest to kokieteria z mojej strony, bo potwierdzają to prawie wszyscy moi znajomi i rodzina. O ile na zdjęciach z jakichś imprez mogę wyglądać fatalnie, mało mnie to obchodzi, to jednak na zdjęciach ze ślubu wolałabym wyglądać ładnie Chyba muszę zapytać mojego fotografa, czy są na to jakieś magiczne sztuczki
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co prawda nie jest gruby, a raczej dobrze zbudowany ale brzuszek wyrwał się spod kontroli i ja również jestem strasznie niefotogeniczna i będzie mi przykro jak pan młody będzie wyglądał dużo lepiej od panny młodej. Bo niestety ale jest z niego przystojniacha fotograf będzie miał baaardzo dużo pracy w Photoshopie żebym jako tako wyglądała.
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez jestem niefotogeniczna :/ a moj Tz chce troche przytyc do slubu, bo ostatnio mu sie chudnie.
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
haha, my jesteśmy niefotogeniczni oboje
trzeba nam zrobić 100 zdjęć i dopiero 101 jakoś ujdzie. Nie umiem się uśmiechać do zdjęć, a TŻ zawsze jakąś ma taką zamuloną minę i ogólnie jest źle... ale dziewczyny - nie martwmy się, ja mam nadzieję, że profesjonalny fotograf jakoś tak to zrobi, że będzie dobrze, raz takie ujęcie raz inne, z różnych stron, czasem lewy profil czasem prawy i jakoś to będzie. Wiadomo, że foto, żeby wybrać te 200 zdjęć do obróbki musi ich zrobić dużo, dużo więcej, żeby coś wybrać. Nie wierzę, że nie macie ani jednego ładnego zdjęcia. Czytałam też kiedyś taki artykuł, chyba na portalu ślub na gowie i tam były jakieś "porady" min żeby już teraz zacząć ćwiczyć - cykać sobie selfie i patrzeć w jakiej "pozycji głowy" się sobie podobamy. I żeby przećwiczyć całowanie do zdjęć. Więc nie martwcie się, tylko ćwiczcie ![]() Dostałam maila, że zaproszenia już gotowe
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba zaczac cwiczyc w takim razie
ja nie umiem robic selfie haha ostatnio na szyi wyskoczyly mi bolace krosty :/ musze z tym isc do dermatologa, bo nie chce miec blizn na szyi i plecach tym bardziej, ze mam odkryty dekolt i plecy.
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a całowanie bardzo chętnie poćwiczę co do uśmiechania się, to ja mam i8nny problem - mogę się uśmiechać tylko "bez zębów". Mam wydatne usta i małe (choć proste i białe) zęby i wydaje mi się, że bardzo dziwnie wyglądają takie małe zęby przy dużych ustach,a szczególnie jest to widoczne, jak się uśmiecham.Może to absurdalne, ale zawsze chciałam mieć duże zęby Poza tym twarz mi się jakoś dziwnie wykrzywia, jak robię pełny uśmiech muszę zastrzec fotografowi, żeby mnie nie zmuszał do szerokiego uśmichu (odwieczna trauma przy wykonywaniu zdjęć legitymacyjnych/grupowych itp. )
|
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja rozmawiałam z moją panią fotograf i ona mi powiedziała że sesja narzeczeńska jest po to żeby fotograf mógł uchwycić lepszy profil młodych bo jest wtedy do więcej czasu do przedyskutowania z młodymi czy takie zdjęcia też im będą się podobać a w dniu ślubu nie ma na to czasu
![]() Uważam że to tez dobry sposób żeby zobaczyć jak będziemy się prezentować na zdjęciach i w tej sesji zrobię sobie makijaż próbny to tez będę widziała jak się będzie prezentował
|
|
|
#2298 |
|
PeeeMaa!
|
a u mnie wręcz przeciwnie, mojego musze utuczyć
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
My dziś zamówiliśmy obrączki. Kolejna rzecz z głowy!
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
jakie obrączki? pokażesz?
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie takie jak w załączniku (półokrągłe, polerowane, z soczewką), tylko nierodowane (czyli mają taki słomkowy odcień - bardzo ładny. To był taki kompromis, bo mojemu tż niestety nie pasuje srebrny odcień rodowanego białego złota, a znowu dla mnie żółte złoto jest za żółte i za nim nie przepadam+zaręczynowy też mam z białego złota, więc zdecydowaliśmy się na coś pośredniego. Odcień złota jest mniej więcej taki jak w tych obrączkach: http://www.ak-bizuteria.pl/img/products/57/69/1_max.jpg).
Wiem, że może nic specjalnego, ale mnie się nie podobają jakieś wydziwiane obrączki z łączonego złota, jakieś matowione czy piaskowane (to zresztą podobno bardzo szybko schodzi i trzeba odnawiać). My jesteśmy zwolennikami klasyki, obrączka ma wyglądać jak obrączka, poza tym to w końcu na całe życie (teoretycznie ). Podobało mi się co prawda kilka modeli wysadzanych brylantami na całej szerokości obrączki, ale niestety jest problem z ewentualną zmianą rozmiaru. Obrączki zamówiliśmy osobiście w AK Biżuteria - sklep mają w iurowcu, nie ma opcji, żeby ktoś trafił tam "z ulicy" (nam sklep poleciła koleżanka), nie mając adresu, bo po prostu nie jest w żaden sposób "oznakowany" - większość klientów jednak zamawia u nich przez internet. Ma to swoje plusy, bo w "sklepie" (a raczej małym pomieszczonku) nie było nikogo prócz nas, wiec mogliśmy długo wybierać i się zastanawiać przez żadnego pospieszania (co niestety zdarzyło nam się wcześniej i w Aparcie, i w Yes). Pani sympatyczna i super profesjonalna. Jakość obsługi na mega wysokim poziomie, bez porównania do w/w sieciówek. Ceny tez mają bardzo konkurencyjne - za obrączki zapłaciliśmy grosze - taki sam model w Aparcie (czy nawet u mniejszego jubilera) kosztował ponad 400 zł więcej (a to już jest jakaś oszczędność). Polecam! Odbiór mamy 13. lutego, wtedy pokażę już dokładne zdjęcie (niestety na ich stronie są tylko zdjęcia w rodowanym złocie, tak jak w załączniku). Moja obrączka ma 4mm (szersze na moich palcach wyglądały zbyt masywnie) a TŻ 5mm. Edytowane przez weronika9999 Czas edycji: 2015-01-23 o 16:08 |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ciekawy ten kolor złota, bardziej mi się podoba niż białe złoto - o ile pierścionki z białego złota są śliczne, o tyle uważam, że obrączka jednak powinna mieć trochę tego żółtego koloru, jednak to jest bardziej klasyka
![]() ja kiedyś myślalam, że obrączki to właśnie tylko takie proste, ale prawdopodobnie będą łączone, bo jedne mi się strasznie podobają pan mówi, że jak trzeba będzie to nawet w 1 miesiąc je zrobi, więc na razie czekam czy mi się nie odmieni
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam suknie
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Pysia, a Ty już nie miałaś sukni kupionej?
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam
to będa dwie to ja w mojej sukni, sorki za jie wyraźne zdjęcia pełna relacja na wątku Żony 2014 i Panny Młode 2015
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Pysia, spojrzałam na pełną relację na wątku PM 2015 i zdecydowanie najlepszy wybór
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

i bardzo mało Was wyszło za wszystko
bo na razie niestety wychodzi na to, że za ubranie mojego ukochanego wyjdzie nas więcej niż moja suknia ślubna i welon

8.8.2015