Pomoc 30 Urodziny !! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 19:35   #1
izaO
Raczkowanie

Pomoc 30 Urodziny !!

Witam was i proszę o pomoc doradzcie gdzie jak zorganizować urodziny??
To moje 30 iche je pożądnie świętować najlepiej nie w domu (dzieci) ale tak myśle o jakimś klubie ale jest problem bo na mojej liście jest 20 osób, i to wiąże się z kosztami jeśli w klubie- wiadomo wódka min.60 zł a jedna na tyle osób . Mąż mówi żeby postawić z trzy kolejki i resztę niech sami goście sobie kupują. Ale czy to tak wypada?? Ja zapraszam ja stawiam- koszt duży bo jak wódka to i zagrycha a w lokalu to wszystko kosztuje.Pomocy pomóżcie !!
izaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 20:32   #2
kaja2301
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc 30 Urodziny !!

ja niedlugo bede robic urodziny i powiem ze bylabym szczesliwa jakbym placila za butelke wódki 60zł...
Stary 2015-01-17, 20:38   #3
Northpole
Rozeznanie

zrób bez wódki.
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 08:01   #4
izaO
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
ja niedlugo bede robic urodziny i powiem ze bylabym szczesliwa jakbym placila za butelke wódki 60zł...
to ile ty zapłacisz za wódkę??

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Northpole Pokaż wiadomość
zrób bez wódki.
a weś zrób cały sens imprezy upada !!
Stary 2015-01-18, 10:26   #5
WhiteCherry
Zakorzenienie

zawsze możesz zrobić wersję ekonomiczną - biforek w domu - wóda, zakąski;
a potem ok. 22 na miasto i tam już każdy w swoim zakresie coś zamawia
Stary 2015-01-18, 10:40   #6
2016070953
Konto usunięte

to ja z innej beki - nie będę robiła imprezy trzydziestkowej ale jako że kończę t e30 lat i chciałabym sobie sprezentować coś fajnego do kwoty 500 zł prosiłabym o jakieś sugestie/inspiracje - ciuchy/buty odpadają bo są to dla mnie rzeczy użytkowe i nie uznaję ich w kategorii prezentów
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 10:56   #7
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaO Pokaż wiadomość
to ile ty zapłacisz za wódkę??

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

a weś zrób cały sens imprezy upada !!

No sporo wiecej ale nie o to chodzi. Ja bym zrobiła tak jak ktos nade mna napisał zaprosiła gosci na before do domu kupiła alkohol, softy, jakies proste przekąski przygotowała a potem do klubu gdzie kazdy juz płaci za siebie.
Stary 2015-01-18, 12:03   #8
Northpole
Rozeznanie

aha, sens imprezy w wódce widzisz?
to ja nie doradzę, bo ja sens imprez widzę całkiem gdzie indziej.
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 12:15   #9
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze jak sie robi urodziny to wypadałoby sie w alkohol zaopatrzyc, jeśli nie przebywa sie wsrod abstynentów.
Jakos nigdy sie nie spotkalam zeby ktos alko nie mial, to taka sama podstawa jak jedzenie.

Takze autorko jesli masz ograniczony budzet to opcja before w domu z zapewnieniem wszystkiego i pozniej klub wydaje sie byc rozsadna.
Raczej na 30 nie zapaszałabym ludzi tylko do klubu i nie kazała im placic we wlasnym zakresie. Za czasow studenckich robilo sie takie urodziny składkowe, ale wg mnie w takim wieku juz nie wypada. (nie nie dlatego ze sie jest starym, tylko dlatego ze sie juz pracuje) Obowiazku imprezy nie ma, jesli kogos nie stac, to nie powinien jej robic lub ograniczyc gosci do np. 6 sztuk.

Nie mozesz dzieci zostawic gdzies na noc, np. u rodzicow?
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 13:40   #10
izaO
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tylko jest mały problem mieszkam około 15 km od miasta więc troszkę kłopotliwe jeżdzenie w tą i spowrotem. Niestety dzieci niemam z kim zostawić . Co do alkoholu to myśle że każdy liczy że wódeczka będzie na urodzinach.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
to ja z innej beki - nie będę robiła imprezy trzydziestkowej ale jako że kończę t e30 lat i chciałabym sobie sprezentować coś fajnego do kwoty 500 zł prosiłabym o jakieś sugestie/inspiracje - ciuchy/buty odpadają bo są to dla mnie rzeczy użytkowe i nie uznaję ich w kategorii prezentów
może jakiś wypad do spa ?!
Stary 2015-01-19, 13:06   #11
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
tylko jest mały problem mieszkam około 15 km od miasta więc troszkę kłopotliwe jeżdzenie w tą i spowrotem. Niestety dzieci niemam z kim zostawić . Co do alkoholu to myśle że każdy liczy że wódeczka będzie na urodzinach.[COLOR="Silver"]

[
czyli chcesz zabrać ze sobą dzieci do klubu, skoro nie masz ich z kim zostawić?
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 13:17   #12
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Witam was i proszę o pomoc doradzcie gdzie jak zorganizować urodziny??
To moje 30 iche je pożądnie świętować najlepiej nie w domu (dzieci) ale tak myśle o jakimś klubie ale jest problem bo na mojej liście jest 20 osób, i to wiąże się z kosztami jeśli w klubie- wiadomo wódka min.60 zł a jedna na tyle osób . Mąż mówi żeby postawić z trzy kolejki i resztę niech sami goście sobie kupują. Ale czy to tak wypada?? Ja zapraszam ja stawiam- koszt duży bo jak wódka to i zagrycha a w lokalu to wszystko kosztuje.Pomocy pomóżcie !!
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Ja też bym o domówce pomyślała i dokładnie w ten sam sposób,ale bez wódki, winko wystarczy.
Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Może coś z biżuterii albo wykup sobie jakiś pakiet w spa, bo wyjazd za 500zł to będzie ciężko (chyba,że tanie linie i tani bilet,jakiś 1 lub 2 tanie noclegi w fajnym miejscu poza sezonem).
Cytat:
No dokładnie. Dla mnie to spotkanie ze znajomymi i rodziną najważniejsze.
[QUOTE=izaO;49816137]tylko jest mały problem mieszkam około 15 km od miasta więc troszkę kłopotliwe jeżdzenie w tą i spowrotem. Niestety dzieci niemam z kim zostawić . Co do alkoholu to myśle że każdy liczy że wódeczka będzie na urodzinach.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------
A na domówce też dzieci będą ,dziwne

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 14:19   #13
izaO
Raczkowanie

...że niemam z kim dzieci zostawić miałam na myśli że niemam u kogo je zostawic owszem mam rodziców i teściową ale ich warunki mieszkaniowe nie pozwalaja na zostawienie dzieci. Jak by urodziny były gdzieś poza domem to mama by dzieci u nas w domu przypilnowała. Jeśli chodzi o alkohol to wybaczcie ale moi znajomi są inni (i 10 chłopa nie zadowoli się winkiem) nie oszukujmy się ale jak jest impreza to jest alkohol 30 urodziny to nie chrzest albo komunia. No trudno będę musiała sama coś wymyśleć!!
Stary 2015-01-19, 16:47   #14
kaja2301
Zakorzenienie

To chyba za wiele wyjsc nie masz skoro nie mozesz zrobic w domu ani nie chcesz kupowac alkoholu w lokalu. Transport na te 15km napewno da sie zalatwic kierowcę albo jakiegos busa zeby wszystkich przewieźć i wyjdzie to taniej niz kupowanie alkoholu w klubie.
Stary 2015-01-19, 18:31   #15
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
...że niemam z kim dzieci zostawić miałam na myśli że niemam u kogo je zostawic owszem mam rodziców i teściową ale ich warunki mieszkaniowe nie pozwalaja na zostawienie dzieci.
Warunki mieszkaniowe nie pozwalają na zostawienie dzieci?
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 20:01   #16
Flashdance
Zadomowienie

Naprawdę nie masz możliwości, aby dzieci przenocowaly ten jeden raz gdzie indziej? Jakaś rodzina Twoja lub męża, znajomi, może mogłyby te noc spędzić u swojej koleżanki lub kolegi? Domowka byłaby najtańszym rozwiązaniem. Jeśli odpada to proponuję:
-początek w domu (dzieci w tym samym domu pod opieką dziadków) a później do lokalu i tam każdy płaci za siebie. Najlepiej jakbyś załatwiła transport typu mały bus.

-w małych miejscowościach i wsiach można wynająć świetlice, remize lub tego typu pomieszczenie. Kosz wynajęcia jest niezbyt duży.

-popytaj w lokalach i klubach czasami mają specjalne oferty np.wynajmujesz pomieszczenie, a w cenie masz jakąś ilość alkoholu.

-idziecie do lokalu stawiasz ileś kolejek za resztę każdy płaci sam. Tylko wcześniej uprzedz towarzystwo.

-pogadaj ze znajomymi, może mogłabyś urządzić imprezę u kogoś.

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2015-01-19 o 20:03
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 07:45   #17
izaO
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
Naprawdę nie masz możliwości, aby dzieci przenocowaly ten jeden raz gdzie indziej? Jakaś rodzina Twoja lub męża, znajomi, może mogłyby te noc spędzić u swojej koleżanki lub kolegi? Domowka byłaby najtańszym rozwiązaniem. Jeśli odpada to proponuję:
-początek w domu (dzieci w tym samym domu pod opieką dziadków) a później do lokalu i tam każdy płaci za siebie. Najlepiej jakbyś załatwiła transport typu mały bus.

-w małych miejscowościach i wsiach można wynająć świetlice, remize lub tego typu pomieszczenie. Kosz wynajęcia jest niezbyt duży.

-popytaj w lokalach i klubach czasami mają specjalne oferty np.wynajmujesz pomieszczenie, a w cenie masz jakąś ilość alkoholu.

-idziecie do lokalu stawiasz ileś kolejek za resztę każdy płaci sam. Tylko wcześniej uprzedz towarzystwo.

-pogadaj ze znajomymi, może mogłabyś urządzić imprezę u kogoś.
Dziękuje za pomoc
Owszem jest u nas remiza- dzwoniłam- wynajęcie 400 zł + opłaty( prąd,ogrzewanie,woda,gaz) więc wcale taniej nie wychodzi.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Warunki mieszkaniowe nie pozwalają na zostawienie dzieci?
A no tak u jednych dziatków jest jeden pokój z kuchnią (połączone) jedna wersalka i chory dziadek - więc żeby dwójka dzieci tam nocowała 4 lata i 8 miesięcy no niema poprostu miejsca.
A u drugich dziadków mały domek 5 osób w dwóch pokojach i grzyb wszedzie - no raczej w takich warunkach dziecko małe nie powinno spać?!
Stary 2015-01-20, 13:41   #18
Flashdance
Zadomowienie

Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie co chcesz zorganizować: huczna imprezę na 20 osób czy nieduże spotkanie dla kilku najbliższych znajomych. W pierwszym przypadku nie uciekniesz od kosztów. Bo nawet jeśli zrobisz domowke to jedzenie i picie dla 20 osób też swoje będzie kosztować. Na razie sprawiasz wrażenie jakbyś chciała mieć dużą imprezę, ale praktycznie za nią nie płacić. Tak się nie da. W każdym wariancie musisz się liczyć że przy takiej ilość osób wydasz konkretną kwotę, nawet jeśli będziesz oszczędzać gdzie się da. Wyprawienie urodzin, zaproszenie gości wiąże się z wydatkami, jeśli na obecną chwilę masz nieduży budżet to może zaproś do klubu mniej osób (i wtedy Ty płacisz za drinki) albo przesuń termin imprezy aż uzbierasz odpowiednią ilość kasy. Może wiosną jakiś gril urodzinowy?

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2015-01-20 o 13:48
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 14:06   #19
kaja2301
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie co chcesz zorganizować: huczna imprezę na 20 osób czy nieduże spotkanie dla kilku najbliższych znajomych. W pierwszym przypadku nie uciekniesz od kosztów. Bo nawet jeśli zrobisz domowke to jedzenie i picie dla 20 osób też swoje będzie kosztować. Na razie sprawiasz wrażenie jakbyś chciała mieć dużą imprezę, ale praktycznie za nią nie płacić. Tak się nie da. W każdym wariancie musisz się liczyć że przy takiej ilość osób wydasz konkretną kwotę, nawet jeśli będziesz oszczędzać gdzie się da. Wyprawienie urodzin, zaproszenie gości wiąże się z wydatkami, jeśli na obecną chwilę masz nieduży budżet to może zaproś do klubu mniej osób (i wtedy Ty płacisz za drinki) albo przesuń termin imprezy aż uzbierasz odpowiednią ilość kasy. Może wiosną jakiś gril urodzinowy?

Niestety, zgadza sie. Zaproszenie gosci zawsze wiąże sie z wydatkami i jesli nie mozesz zaprosic do domu to albo trzeba sie liczyc z tym albo przelozyc na inny termin/odpuscic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 18:22   #20
izaO
Raczkowanie

Cytat:
Masz racje!!! Chyba za dużo chce a niemam za co!! Musze wszystko przemyśleć od nowa . Dziękuje za uświadomienie i tego
Stary 2015-01-23, 12:42   #21
2016070953
Konto usunięte

spa brzmi dość fajnie
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-23, 15:19   #22
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje!!! Chyba za dużo chce a niemam za co!! Musze wszystko przemyśleć od nowa . Dziękuje za uświadomienie i tego
Może powiedz jaki masz budżet, wtedy może lepiej doradzimy.
britnay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-30, 12:59   #23
janek3501
Przyczajenie

Ja robiłem żonie w ogrodzie i mega robote zrobiło wypożyczenie oświetlenia. Mega kolorowo jak już zrobiło się ciemno. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2024-10-01 o 07:34 Powód: reklama
janek3501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 15:05   #24
da3e1d56d037bd013373edeb96f3c6eca534a1f7_67197ffc03a08
Konto usunięte

Dziewczyny niestety mają rację. Sama organizowałam trzydziestkę rok temu. Siłą rzeczy choć była to skromna impreza to poszło kilka tysięcy. Samo wynajęcie cateringu kosztu je. Zbierałam na imprezę kilka lat, bo była moim marzeniem.

Ale może być taniej, tylko chyba z ograniczoną do minimum ilością osób. Grill, wspólny wypad czy posiadówka w waszym mieszkaniu też może być spoko.
da3e1d56d037bd013373edeb96f3c6eca534a1f7_67197ffc03a08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości