Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 20:16   #1411
sylwia01485
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

[/COLOR]sylwia, no nieźle! Robisz mi konkurencje Zazdrosze wam trochę tych szmateksów... też bym chętnie polatała

Ty i bez szmateksów sobie nieźle radzisz jakby u Was były secondhandy, to już byś miała ciuchy dla dziecka do podstawówki włącznie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
no to możesz odjąć 1 kg od swojej wagi z czystym sumieniem- to nie Twój kilogram. Brawo dla synusia
Idę zrobić kisiel- ile można czekać na tż żeby poszedł do sklepu
za mną też kisiel chodzi od paru dni, ale leń większy

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Robiła któraś "badanie antygenu HPA-1a, w kierunku konfliktu płytkowego"?? Widzę na stronie luxmedu, że jest bezpłatne... co to to i potrzebne w ogóle??
to chyba dla tych ciężarnych z rh - . Ja chyba miałam to badanie na początku ciąży, ale doniosłam wynik z grupa krwi dopiero na ostatniej wizycie, a mam rh +.

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

jeszcze jedno czy któraś sprawdzała może czy płcie waszych bobasów pokrywają się z tym co sprawdzałyśmy na samym początku w kalendarzu chińskim? Ja przez przypadek teraz na to trafiłam, i mi się nie zgadza miał być chłopak, a na usg wyszła dziewuszka
mi też chłopak wyszedł i teraz i ostatnim razem, a mam dziewczyny

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
ja sprawdzałam i mi się nie potwierdziło. Miałam mieć chłopaka a mam dziewczynkę. Także kolejny dowód na to, że chiński produkt niekoniecznie jest dobrej jakości
made in ChRL
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:16   #1412
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
a ja mam już opracowany patent Jak przyjdzie co do prasowania to siade sobie na piłce, deske, zniże sobie na wysokość odpowiednią i heja z koksem
Tyyy, za☠☠☠isty patent że ja ciężarna na to nie wpadłam
dobry człowieku, że służysz radą, sama bym na to nie wpadła

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:18   #1413
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja już po wizycie..synek urósł i ma 1016 g wszystko ok

Nadzieja wizytę mam teraz 6 lutego o 16.
Później doktorka nie będzie dlatego tak szybko
kilogram szczęścia! tak trudno mi sobie to wyobrazić, no ale to możliwe, super
i aż sprawdziłam - wg. tego fajnego dzidziusiowego suwaczka mam 103 dni do porodu

a co do tego antygenu HPA-1 - jeśli to chodzi o to - http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/ to ja robiłam bo mi lekarz kazał, wyszło że nie mam żadnego konfliktu. ale to można robić pomiędzy 8 a 20 tyg.

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-01-23 o 20:24
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:19   #1414
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
ja na lato myślałam o takim bawełnianym kocyku
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-1...015043168.html

co sądzicie ?
Moim zdaniem bardzo fajny, sama go nie dawno oglądałam No i nie chiński

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:20   #1415
mzgz
Rozeznanie

Dowiedziałam się od Was o tej aptece Gemini i zrobiłam wczoraj zamówienie. Wrzuca sie do koszyka drobiazgi za 6- 15 zł a kończy się z kwotą kilku stów. No ale mam nadzieje ze będę zadowolona tak jak Wy i będę mogła wykreślić masę rzeczy z mojej listy
W koncu zdecydowałam sie na podklady Seni lady i te wkładki Lanishon na próbę, plus zaopatrzyłam sie w 2 różne maści na sutki. Wole je mieć w razie W, przerażają mnie te brodawkowe przypadłości przy KP. Nie wiem czego boję się bardziej porodu czy KP!!!brrrrr

Widze też że jako jedyna będę się decydować na kosmetyki Nivea Baby. Jakoś tak mnie przekonują, no ale wszystko wyjdzie w praniu...
Ja jestem straszny alergik więc mam nadzieje że bejbik wda sie w ojca!!!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:30   #1416
LuckyLove
Zadomowienie

Ej no tak zachwalacie te szmateksy , że chyba sama się tam wybiorę we wtorek , może też wygrzebie coś

Namówiłyście mnie, przymierzam się do kupna otulaczka - Tien, to Twoja wina !

Wczoraj wylicytowany śpiworek miał być ostatnią zakupioną rzeczą na jakiś czas ... a tu dziś znów kupiłam kilka ciuchów i w aptece maść Maltan i lano-maść Ziaja.
Stary 2015-01-23, 20:32   #1417
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

a no i mam głupie pytanie.... gdzie ja mogę sprawdzić ile mi jeszcze dni do porodu zostało? Sorry ale ja ostatnio ciemna masa jestem
Chociażby ze swojego własnego suwaczka, który masz w podpisie, ukryty pod słowem DZIDZIA.
Stary 2015-01-23, 20:34   #1418
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
dziewczyny! nie da się was na biężąco nadrobić!
ale im mniej nam zostało tym ciekawiej się robi

kurcze, powiem wam, że dziś mi słabo coś... już wczoraj się jakoś słabiej czułam, a dziś w pozycji stojącej serducho zaczyna walić po chwili jakby miało wyskoczyć, ciemno się robi przed oczami i słabiutko... nie wiem co mi
małej też nie czuję od 3 dni tak intensywnie jak wcześniej, czasem lekko kopnie ale tak rzadko że aż się denerwować zaczęłam... mam nadzieję, że przesadzam, wizyta niedługo...

a remont się przeciąga... mam dość
Mi lekarka powiedziała, że takie objawy są najczęściej u ciężarnych związanie z niedoborem potasu i magnezu. A więc tableteczki ze dwie magnezu w garść i sok pomidorowy na potas mówiła. Aha zrobiła ekg też. Mam sie zgłosić gdyby było słabo duszno i trwały te objawy dłużej. Wtedy kardiolog.
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:35   #1419
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się od Was o tej aptece Gemini i zrobiłam wczoraj zamówienie. Wrzuca sie do koszyka drobiazgi za 6- 15 zł a kończy się z kwotą kilku stów. No ale mam nadzieje ze będę zadowolona tak jak Wy i będę mogła wykreślić masę rzeczy z mojej listy
W koncu zdecydowałam sie na podklady Seni lady i te wkładki Lanishon na próbę, plus zaopatrzyłam sie w 2 różne maści na sutki. Wole je mieć w razie W, przerażają mnie te brodawkowe przypadłości przy KP. Nie wiem czego boję się bardziej porodu czy KP!!!brrrrr

Widze też że jako jedyna będę się decydować na kosmetyki Nivea Baby. Jakoś tak mnie przekonują, no ale wszystko wyjdzie w praniu...
Też lubię aptekę Gemini m.in Niebawem znów tam coś może zamowię, choć nie koniecznie bo moja kumpela pracuje w najtańszej aptece w mieście więc wystarczy telefon i zabiera mi rzeczy do domu z rabatem
Ja na brodawki zdecydowałam się na Maltan i Lano maść Ziaja
A kosmetyki do pielęgnacji bejbiśka na 100% z Hipp'a !
Stary 2015-01-23, 20:37   #1420
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Karol_ak wklejała linka i są śliczne dla dziewczynki o tu:

http://quattropunti.pl/index.php?rou...product_id=107

super

cudne te kocyki ale waga twojego słoneczka jeszcze cudniejsza
czyli jest szansa ze ja tez mam w brzuchu maly kilogramek

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Tien
dzięki Pampery jednak zostawie na później

Już kilogram dziecia do kochania

Kuwa... Allegro mi się zwiesiło i mi do koszyka nie dodaje, a mam już 53 rzeczy
szalona

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Aa, zapomniałam się pochwalić, że zaczynam 25 tydzień.

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość

Moje też się rozlazły, ale TŻ aż pięć wciągnął. A potem jeszcze dwa
Ale już miało nie być o tych bułeczkach, także ciiiiiicho

na tej stronie jyz przeczytałam o bułeczkach, muffibkach i racuchach I sue ośliniłam ...

Cytat:
Cześć dziewczyny

widziałam wasze łupy zakupowe, i sama wpadłam w szał zakupowy, dzisiaj wygrałam 3 licytacje i 7szt pajacy do mnie jedzie (swoją drogą dziękuję za podpowiedź ze snajperem ) a Ciebie Nadzieja uduszę za pokazanie mi sklepu next mężuś powiedział, że coś tam kupimy, ale ceny są powalające

bułeczki z nutellą wyglądają bosko, ja niestety jakoś nie mam specjalnych zdolności kulinarnych, no ale zrobiłam muffinki z budyniem więc częstujcie się

wczoraj się ważyłam, i jestem 4 kg do przodu od początku ciąży, więc chyba nie jest źle co

co tam jeszcze miałam napisać....

gratuluję udanych wizyt i już pierwszy dzieć ma ponad kilogram! a dopiero co testy robiłyśmy

a no i mam głupie pytanie.... gdzie ja mogę sprawdzić ile mi jeszcze dni do porodu zostało? Sorry ale ja ostatnio ciemna masa jestem

jeszcze jedno czy któraś sprawdzała może czy płcie waszych bobasów pokrywają się z tym co sprawdzałyśmy na samym początku w kalendarzu chińskim? Ja przez przypadek teraz na to trafiłam, i mi się nie zgadza miał być chłopak, a na usg wyszła dziewuszka
mi się pleć zgadza

Cytat:
Hehe żeby uniknąć linczu idę do Was z racuchami. Pierwszy raz robiłam takie ale smaczne. Częstuje

U nas w primarku też , w sumie w większości sklepów. A tak w ogóle nasz primark nazywa sie Penneys, a czyta sie Penis!! Nigdy nie zapomnę miny mojej mamy jak pierwszy raz powiedziałam że kupiłam to i to w Penisie heheh

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Wymagane chyba nie...
Za każdym razem jak wchodzę na str luxmedu to mam to przed oczami:

Kobiety będące w 8-32 tygodniu ciąży mogą bezpłatnie wykonać badanie antygenu HPA-1a, w kierunku konfliktu płytkowego.

Jakoś mi się wydawało, że któraś z nas o tym już pisała, ale nie pamiętam która

Loluska też bym wzięła bawełniany. Ten polarowy to chyba nie "oddycha", na lato moim zdaniem lepsza bawełna. A na jesień ja mam dwa takie: http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...985162174.html tylko większe, fajne są
tez mam dwa te kocyki, bezowy i niebiesko szary

gratuluje nowym zakupoholiczkom

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:39   #1421
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Ty i bez szmateksów sobie nieźle radzisz jakby u Was były secondhandy, to już byś miała ciuchy dla dziecka do podstawówki włącznie

za mną też kisiel chodzi od paru dni, ale leń większy

to chyba dla tych ciężarnych z rh - . Ja chyba miałam to badanie na początku ciąży, ale doniosłam wynik z grupa krwi dopiero na ostatniej wizycie, a mam rh +.

mi też chłopak wyszedł i teraz i ostatnim razem, a mam dziewczyny

made in ChRL

faktycznie, mogłabym wtedy już miejsca nie znaleźć w szafach
Tylko, ze ja ciągle kupuje, bo wydaje mi się ze mam tak niewiele

Cytat:
Tyyy, za☠☠☠isty patent że ja ciężarna na to nie wpadłam
dobry człowieku, że służysz radą, sama bym na to nie wpadła
wpadłam na niego jak dostałam deske i próbowałam wyprasować spodnie
Genialne, nie?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Ej no tak zachwalacie te szmateksy , że chyba sama się tam wybiorę we wtorek , może też wygrzebie coś

Wczoraj wylicytowany śpiworek miał być ostatnią zakupioną rzeczą na jakiś czas ... a tu dziś znów kupiłam kilka ciuchów i w aptece maść Maltan i lano-maść Ziaja.
No dziewczynki sie rozkręcacie
Stary 2015-01-23, 20:40   #1422
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Starałam się omijac szerokim łukiem linki od Was i nie wchodziłam ani do sklepów stacjonarnych ani internetowych z ciuszkami.... Ale teraz weszłam na stronę 5,10,15 i jakie tam są ubranka piękne! A jakie przeceny! Chyba w tygodniu skoczymy z mężem i kupimy w końcu coś

Ja jakoś wolę dotknąć i pomacać niż kupować z neta. I jak widze, ze nowe bodziaki za 7 zł to nie chce mi sie nawet wstepować do lumpków ?nie mam blisko jakiegoś fajnego a żeby znaleźć coś na prawde w dobrym stanie to bym musiała zejsc pol miasta... a nie chce mi sie. Zreszta swego czasu mieszkająć na studiach w Toruniu byłam zakupoholiczką i zaliczałam lumpy co drugi dzien. i na siebie znajdowałam na prawde markowe , super ciuchy. Ale jak ogladałam czasem te dzieciowe (które głównie był rzucone w tych wielkich koszach to powiedziałam sobie , ze nigdy nie kupie w lumpie ciucha dla swojego dziecka. Były zeprane, sztywne, odbarwione. Chyba trafiałam na słabą dostawę ciuchów dzieciecyh w tych lumpkach. Zazdroszcze Wam , że możecie sobie takie fajne perełki upolowac.

Moja szwagierka dzwoniła, ze juz czeka na mnie torba z ciuchami po jej 3 miesiecznej córce bo tak wyrosła. Ponad połowy ciuszków nawet raz nie miała na sobie Dlatego jak nie bede przesadzać z ubraniami

hejka. Ja polecam allegro. Raczej pojedyncze gniotki się zdarzyły, a od kilku osób "po dzieciach" naprawdę super stan. Może nie tak idealne jak nowki...ale kupiłam nowe komplet Ewa Klucze po wypraniu. ..
uzywka. .. polu na markowe next np używki. ..polecam. za niewielką kasę mam już full wyprawkę.
Stary 2015-01-23, 20:41   #1423
LuckyLove
Zadomowienie

Loluska od jakiego sprzedawcy zamawiasz?

Ja jestem zła bo podobał mi się kocyk w pepco typu Minky w kolorze bezowym ilekroć tam byłam to był ale nie miałam kasy , żeby go wziać poza tym twierdziłam , że czas jest... a jak przyszłam po niego to okazało się że juz nie ma
Stary 2015-01-23, 20:44   #1424
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
Karol_ak wklejała linka i są śliczne dla dziewczynki o tu:

http://quattropunti.pl/index.php?rou...product_id=107

super

ale Smok duży )))) gratulacje )))))
Stary 2015-01-23, 20:46   #1425
majaa86
Zadomowienie

Scotasia tak jak napisała Jagodowa, ja robiłam do 20 tyg, wszystko napisane na stronie w podanym przez nią linku.
Nie jest to badanie obowiązkowe, ale wyklucza zagrożenie jakie ze sobą niesie konflikt płytkowy.

Dziekuję Kochane za gratulacje

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:47   #1426
dorka607
Wtajemniczenie

Kutfa pocytowałam i mi się strona zamknęła...
A nie pamiętam co komu miałam odp

Ja sobie drzemeczkę uciełam a po wstaniu zmiksowałam truskawki z bananem-mmm pycha
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:49   #1427
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Witam sie w gronie zakupoholiczek, wlazlam na Gemini zeby zamówić witaminki ale witaminki tylko 16 zł wiec stwierdziłam ze nie bede robic zamówienia na taka śmieszna kwotę, to dokupiłam butelkę i smoczki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:50   #1428
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Loluska od jakiego sprzedawcy zamawiasz?

Ja jestem zła bo podobał mi się kocyk w pepco typu Minky w kolorze bezowym ilekroć tam byłam to był ale nie miałam kasy , żeby go wziać poza tym twierdziłam , że czas jest... a jak przyszłam po niego to okazało się że juz nie ma
jaki ten kocyk ?
bo ja kupiłam błękitny w pepco a'la minky za 25 zł chyba widziałam jeszcze białe i różowe

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:52   #1429
Malwinka 123
Raczkowanie

Nadzieja. Co do mojego dania. Tz zakupił w Biedronce zestaw na taccce owoców morza.

Niedoczekalam rozmrozenia obtoczylam w tej semolinie i odpadła cala. ..no kalmarki trochę twarde ale mi smakowały ... sałatkę zrobiłam z sosem z oliwą z oliwek, czosnkiem, cytryną i sos balsamicznym, solą .... no kurcze i majonez z jogurtem i czosnkiem. ..no i nie ważne że troche twarde i panier się sponiewieral... ciężarna zajadala .

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Witam sie w gronie zakupoholiczek, wlazlam na Gemini zeby zamówić witaminki ale witaminki tylko 16 zł wiec stwierdziłam ze nie bede robic zamówienia na taka śmieszna kwotę, to dokupiłam butelkę i smoczki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobreee ja już 2x siadam do Gemini i co 130 zł i więcej. ..i rezygnuje. ...heh. ...
Stary 2015-01-23, 20:55   #1430
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
jaki ten kocyk ?
bo ja kupiłam błękitny w pepco a'la minky za 25 zł chyba widziałam jeszcze białe i różowe

No no wlaśnie ten ! Mi się tak strasznie podobał taki beżowy . A zostały tylko błękitne ... no w ostateczności jutro się po niego wrócę - chociaż zniszczyło to moją koncepcję bo wszystko raczej wybieram w kolorze pastelowym, beżowym .. Nie chciałam niebieskich kolorów takich rzeczófff ! No ale jak mam nie miec wgle to wolę ten niebieski ostatecznie, bo może byc tak że już ich nie dowiozą i nie będę mieć ani beeżowego ani błękitnego ...
Stary 2015-01-23, 21:02   #1431
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Też lubię aptekę Gemini m.in Niebawem znów tam coś może zamowię, choć nie koniecznie bo moja kumpela pracuje w najtańszej aptece w mieście więc wystarczy telefon i zabiera mi rzeczy do domu z rabatem
Ja na brodawki zdecydowałam się na Maltan i Lano maść Ziaja
A kosmetyki do pielęgnacji bejbiśka na 100% z Hipp'a !
Tez kupiłam Maltan i jeszcze Lanolina Lansinoh. Ale mam nadzieje ze moje brodawki nie ucierpią w ogóle !!!
O Hipp'ie tez myślałam, w Irl króluje J&J , a Nivea baby moge kupić w pl sklepie, ziaje też i bambino. Hippa nie ma!! No nic jak sie Nivea nie sprawdzi to będę wtedy z polski przywozić!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:03   #1432
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Nadzieja. Co do mojego dania. Tz zakupił w Biedronce zestaw na taccce owoców morza.

Niedoczekalam rozmrozenia obtoczylam w tej semolinie i odpadła cala. ..no kalmarki trochę twarde ale mi smakowały ... sałatkę zrobiłam z sosem z oliwą z oliwek, czosnkiem, cytryną i sos balsamicznym, solą .... no kurcze i majonez z jogurtem i czosnkiem. ..no i nie ważne że troche twarde i panier się sponiewieral... ciężarna zajadala .

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Dobreee ja już 2x siadam do Gemini i co 130 zł i więcej. ..i rezygnuje. ...heh. ...
apetyt mi robisz

chyba jutro najdalej w niedziele też zrobie kalmarki

Piszecie o minky, ja sie właśnie mocno zastanawiam czy nie kupić do łóżeczka minky
bo im dłużej patrze tym bardziej mi sie podoba zestaw 5 do tego pomyśle nad baldachimem a no i i ochraniaczem....
http://www.ebay.de/itm/MINKY-Babydec...item41890143e8
Stary 2015-01-23, 21:08   #1433
LuckyLove
Zadomowienie

Strzeżcie się MINKY zawładnęło dziecioowym światem

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ja baldachim i ochraniacze mam z głowy boooo będziemy kupować łożeczko turystyczne baldachimy mi sie podobaja ale są chyba za bardzo zbieraczami kurzu a ochraniacze to mi nie potrzebne do takiego łóżeczka to o dwa wydatki mniej
Stary 2015-01-23, 21:09   #1434
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Wzięłam bawełniany I zakupów koniec na dziś. Wydałam 360 zł ale sporo wyprawki odkreśliłam

Całe szczęście nie wygrałam dziś żadnej aukcji na allegro

Cytat:
ja na lato myślałam o takim bawełnianym kocyku
http://allegro.pl/kocyk-bawelniany-1...015043168.html

co sądzicie ?
bardzo fajny

Cytat:
niech Wam służy

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:11   #1435
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Tez kupiłam Maltan i jeszcze Lanolina Lansinoh. Ale mam nadzieje ze moje brodawki nie ucierpią w ogóle !!!
O Hipp'ie tez myślałam, w Irl króluje J&J , a Nivea baby moge kupić w pl sklepie, ziaje też i bambino. Hippa nie ma!! No nic jak sie Nivea nie sprawdzi to będę wtedy z polski przywozić!
Też mam taka nadzieję, ale na wszelki wypadek zahartuje je
Zacznę smarowanko w polowie marca chyba
J&J to chyba zbyt pochlebnych opinii i składu to nie ma.
Stary 2015-01-23, 21:13   #1436
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
kilogram szczęścia! tak trudno mi sobie to wyobrazić, no ale to możliwe, super
i aż sprawdziłam - wg. tego fajnego dzidziusiowego suwaczka mam 103 dni do porodu

a co do tego antygenu HPA-1 - jeśli to chodzi o to - http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/ to ja robiłam bo mi lekarz kazał, wyszło że nie mam żadnego konfliktu. ale to można robić pomiędzy 8 a 20 tyg.
Cytat:
Scotasia tak jak napisała Jagodowa, ja robiłam do 20 tyg, wszystko napisane na stronie w podanym przez nią linku.
Nie jest to badanie obowiązkowe, ale wyklucza zagrożenie jakie ze sobą niesie konflikt płytkowy.

Dziekuję Kochane za gratulacje
Ano właśnie, jeszcze kilka tyg temu na str luxmedu pisali o 8-20tyg a dziś patrzę : 8-32 Może im się coś pomyliło No nic, dzięki za odpowiedzi

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:14   #1437
Malwinka 123
Raczkowanie

Jeśli mogę coś o łóżeczkach turystycznych.
Moi Rodzice kupili żeby bratanica miała jak do nich przyjadą. Na wielu przewijaki są wadliwe. Wadą polega na tym ze mają te brzegi do góry z 4 stron a nie tylko po bokach. Bratanica jest drobnym dzieckiem i szybko ten rodzaj przewijak a okazał się mały i niewygodny.
Poza tym sprawdź stabilność nasza długo słabo chodziła za to podciąganie i pociąga nie za łóżeczko opanowała do perfekcji. ...łóżko chodzi.
Stary 2015-01-23, 21:20   #1438
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

dziewczynki drogie moje, któraś miała dziergać kocyk i wrzucała link do takiego szaro żółtego
czy ja mogę jeszcze raz prosić o ten link ?

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:24   #1439
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam taka nadzieję, ale na wszelki wypadek zahartuje je
Zacznę smarowanko w polowie marca chyba
J&J to chyba zbyt pochlebnych opinii i składu to nie ma.
Nie ma czegoś takiego jak hartowanie piersi przed porodem szkoda Twoich piersi i kremu
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 21:29   #1440
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Nie ma czegoś takiego jak hartowanie piersi przed porodem szkoda Twoich piersi i kremu
Dokładnie
Ja nie tykałam piersi Mój synek idealnie chwytał, brodawki po kilku dniach się przyzwyczaiły, że są intensywnie użytkowane bo przez kilka dni troszkę bolały i później już było ok.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości