Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 22:13   #4171
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Teraz będzie rosła z dnia na dzień
Ja nie wiem ile moja waży i pewnie do dnia porodu się nie dowiem, bo nie będę miała już usg :/ Jedynie 5.02 idę na usg do mojej lekarki, ale w celu sprawdzenia ułożenia królewny
zapytaj się na usg ile ma , lekarka napewno Ci powie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:16   #4172
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O matko co tak dużo?

Ja już jestem gotowa do spania, znalazłam no-spę, położyłam na stoliku i jestem zabezpieczona na noc mam nadzieję że dzisiaj już skurczy jednak nie będę miała...

87marta87 - a to jak będziesz u niej nie może ci powiedzieć skoro i tak usg robi??

Ja to jeszcze do porodu będę miała na pewno dwie wizyty
Na pewno spytam, bo jestem ciekawa

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
zapytaj się na usg ile ma , lekarka napewno Ci powie
Spytam, bo jestem ciekawa ile mojej księżniczce się przybrało
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:20   #4173
tout-petit-fille
Zadomowienie

aaakarolina niezłą promocję wyhaczyłaś jeszcze wtrącę się a propos koszyków, które ma asiulek8- ja kupiłam podobne w JYSK

anka_1984 rokszybko minie, a za tą kasę będziesz mieć mega spacerówę

asiulek8 to teraz brakuje tylko Jagódki

emilia1987
, aaakarolina rzeczywiście ktoś wstawiał już ten wózek (sklerozę mam i nie pamiętam kto ) i wtedy właśnie pisałam, że też się na taki czaję- i się udało

niunia_ona dobrze, że sprawdziłaś Wiesz, że o tak będzie dobrze, prawda?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:26   #4174
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
O matko co tak dużo?

Ja już jestem gotowa do spania, znalazłam no-spę, położyłam na stoliku i jestem zabezpieczona na noc mam nadzieję że dzisiaj już skurczy jednak nie będę miała...

87marta87 - a to jak będziesz u niej nie może ci powiedzieć skoro i tak usg robi??

Ja to jeszcze do porodu będę miała na pewno dwie wizyty
nie wiem czemu heheh ale e tam raz na ruski rok można ;p

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
aaakarolina niezłą promocję wyhaczyłaś jeszcze wtrącę się a propos koszyków, które ma asiulek8- ja kupiłam podobne w JYSK

anka_1984 rokszybko minie, a za tą kasę będziesz mieć mega spacerówę

asiulek8 to teraz brakuje tylko Jagódki

emilia1987
, aaakarolina rzeczywiście ktoś wstawiał już ten wózek (sklerozę mam i nie pamiętam kto ) i wtedy właśnie pisałam, że też się na taki czaję- i się udało

niunia_ona dobrze, że sprawdziłaś Wiesz, że o tak będzie dobrze, prawda?
będzie dobrze , najważniejsze ze bedzie opieka;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-23, 22:27   #4175
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że mają zdejmowany pokrowiec i można prać w 30 stopniach.
Już się nie mogę doczekać aż zamówie

najważniejsze, że wszystko ok!! a czemu bez usg? wydaje mi się, że mówiłaś, że już dawno u niej nie miałaś...

właśnie kupiłam
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1797
za taką cenę szkoda było nie kliknąć, a jeszcze odbiorę sobie w sklepie
podpatrzyłam u lutowych dziewczyn
O faktycznie cena niezła...

Cytat:
Ja mam podgrzewacz, akurat trafiła się promocja w Tesco i za 40 zł kupiłam. Ale zwykły termos przecież też się sprawdzi...

Miałam wrzucić fotkę kącika Jagódki
Piękny kącik

[QUOTE=niunia_ona;49900989]dziewczyny byłam u swojego lekarza , mam skierowanie na oddzial jutro idę,by obserwować ruchy małej , bo są ostatnio słabsze,młoda ma 2500 kg
ktg w normie z lekkimi skurczami, przeplywy w normie , stan wod na granicy, ale mowi nie ma sie czym martwic.[/ QUOTE]

Niunia, jak będziesz w szpitalu to myślę, ze możesz się czuć bezpieczna. Tam pewnie będą Ci robili ktg z 3 x dziennie ( ja tak miałam) no i będą te wody mega obserwowali, więc na pewno w razie konieczności rach- ciach będzie cc i Malutka będzie zdrowa.
Wagowo już pięknie wychodzi

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
crystal25 super ze już masz ubranka poprane, poprasowane i poukładane, fajnie to wygląda Widać nawet ze już kącik do przewijania jest w pełni gotowy z niezbędnymi kosmetykami itp. Współczuję rozstępów, ja póki co jeszcze nie mam, zobaczymy co będzie później

morful śliczny brzusio

antoxa lubię patrzeć na te poukładane małe ciuszki, już niedługo i ja się za to wezme, czekam tylko na szafę

tout-petit-fille , super wózek, tak jak pisze aaakarolina, tez mi sie wydaje ze ktoras z nas ostatnio zamieszczała tu taki sam

asiulek8 Prześliczny kącik dla córeczki, uwielbiam białe meble w dziecięcych pokoikach

Dziś przyszła do mnie paczka wyprawkowa z gemini, zamawiałam w sobotę wieczorem, mogę już zacząc wykreslac z listy co nieco
O ja Cie...ale zamówienie duże

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:29   #4176
niunia_ona
Zakorzenienie

[QUOTE=Magiusa;49903347]O faktycznie cena niezła...

Piękny kącik

Cytat:
dziewczyny byłam u swojego lekarza , mam skierowanie na oddzial jutro idę,by obserwować ruchy małej , bo są ostatnio słabsze,młoda ma 2500 kg
ktg w normie z lekkimi skurczami, przeplywy w normie , stan wod na granicy, ale mowi nie ma sie czym martwic.[/ QUOTE]

Niunia, jak będziesz w szpitalu to myślę, ze możesz się czuć bezpieczna. Tam pewnie będą Ci robili ktg z 3 x dziennie ( ja tak miałam) no i będą te wody mega obserwowali, więc na pewno w razie konieczności rach- ciach będzie cc i Malutka będzie zdrowa.
Wagowo już pięknie wychodzi

O ja Cie...ale zamówienie duże
też tak myślę jak piszesz
mnie coś dziwnie mięsnie jakby łamaly hmm ,
wazne ze lekarz czai i wie co jest grane ze bedzie pilnowac;P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-23, 22:43   #4177
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
U

To szybko się zdecydowaliście Ola pewnie w miarę Wam przesypiał noce?
My z mężem przez pierwsze 1,5 roku nie braliśmy pod uwagę świadomego poczęcia drugiego dziecka.

.
Wiesz co, Ola ma 16 miesięcy i nadal nie przesypia nocy, ogólnie czasem śpi nieźle, czyli kilka pobudek na chwilę, a często śpi źle, czyli np. 2-3h w nocy wyrwane ze snu i trzeba z nią siedzieć. Mam nadzieję, że jak się skończy na dobre ząbkowanie, to będzie lepiej. Ale ogólnie różne są powody decyzji o kolenym dziecku teraz, a nie kiedy indziej: zdrowotne, kwestia wieku, kasy, sytuacji zawodowej, itp. U nas wszystkie wymienione plus to, że szczerze mówiąc pomyślałam, że jak za długo poczekamy i już minie ten cały hardcore, to ja się mogę już nie zdecydować, a tak to będzie za jednym razem
Cytat:
Te wsadzone w dziury w regaliku są z Ikei, a ten z misiem z Home & You

Na łóżku też będę raczej przewijała. A przewijak to do ogarnięcia małej po wieczornej kąpieli, bo zamierzamy w pokoju kąpać bo cieplej i nie trzeba przez chłodniejszy przedpokój chodzić
Nie polecam przewijania na łóżku. Przez 2 miesiące byłam u teściowej z Olą, jak była malutka i przewijałam n a łóżku. Mój kręgosłup się nie mógł po tym podnieść przez kilka kolejnych miesięcy
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Niunia będziesz spokojniejsza widzę ze sezon na szpital się zaczął każda z nas po kolei...

A na przewijak nie mam miejsca ;/

Mój TŻ wypił jedno piwo i juz śpi normalnie się idzie zDolowac-wodze go tylko jak leży i śpi ;(
A na łóżeczku nie może być?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:54   #4178
crystal25
Zakorzenienie

nadrabiam was kochane, i ide walczyc z samochodem TZ nawet pozwolil mi poprowadzic swojego kucyka bez prawa jazdy

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
crystal25 super ze już masz ubranka poprane, poprasowane i poukładane, fajnie to wygląda Widać nawet ze już kącik do przewijania jest w pełni gotowy z niezbędnymi kosmetykami itp. Współczuję rozstępów, ja póki co jeszcze nie mam, zobaczymy co będzie później

morful śliczny brzusio

antoxa lubię patrzeć na te poukładane małe ciuszki, już niedługo i ja się za to wezme, czekam tylko na szafę

tout-petit-fille , super wózek, tak jak pisze aaakarolina, tez mi sie wydaje ze ktoras z nas ostatnio zamieszczała tu taki sam

asiulek8 Prześliczny kącik dla córeczki, uwielbiam białe meble w dziecięcych pokoikach

Dziś przyszła do mnie paczka wyprawkowa z gemini, zamawiałam w sobotę wieczorem, mogę już zacząc wykreslac z listy co nieco
Obys nie miala kochana jakie zakupy

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Ja mam podgrzewacz, akurat trafiła się promocja w Tesco i za 40 zł kupiłam. Ale zwykły termos przecież też się sprawdzi...

piekny kacik

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
dziewczyny byłam u swojego lekarza , mam skierowanie na oddzial jutro idę,by obserwować ruchy małej , bo są ostatnio słabsze,młoda ma 2500 kg
ktg w normie z lekkimi skurczami, przeplywy w normie , stan wod na granicy, ale mowi nie ma sie czym martwic.
super niunia bedziesz pod kontrola to bedziesz sie czula bezpieczniej
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 22:54   #4179
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:

Sliczny kacik
Stary 2015-01-23, 23:00   #4180
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć
Byłam w dziś w lidlu i torba do szpitala kupiona Miałam szczęście, bo ostatnia została. I przyszedł kurier z allegro. Cała paka skarpetek i czepeczka Dziś zamówię chyba resztę rzeczy. Leniwa się zrobiłam i na allegro zamawiam. muszę tylko opanować to zamawianie przez aplikacje, żeby kupon wykorzystać. Czy można kupić na kompie, a zapłacić tylko przez aplikacje, żeby wykorzystać ten kupon?

Na żywca Ja bym umarła... Niezły jest.

Witaj

Labradorki są słodkie A ile ma lat? Bo mój to już dziadek, w tym roku 11 lat kończy. Ciekawa jestem jak się zachowa jak mała się urodzi. On bardzo lubi dzieci i jako ktoś do nas przychodzi to jest pierwszy do zabawy. Ale teraz to jednak będzie małe piszczące i pochłonie dużo uwagi.

Pytanie nie do mnie, ale jestem w temacie, bo w pracy mamy spore ubezpieczenie grupowe. Zależy gdzie masz ubezpieczenie? U nas w PZU było na złożenie wniosku 3 lata, a pobyt w szpitalu od 3 dni (rozpoczętych, a nie pełnych dób).

Burdel? Chyba żartujesz Ja wszystko tak pięknie wyprasowałam poskladałam w szafie i znów wygniecione

Piękny brzuszek I ja tam rozstępów nie widzę. A chłopiec ładnie rośnie

Pierwsza!
dziekuje mam nadzieje ze nie bede musiala drugi raz prasowac staram sie dobrze je skladac hihihi
Nie widzisz, bo schowalam przed wami ;P

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
SZUMIS jest świetny ! dosyć duży i porządnie wykonany

Ma szeleszczące uszka i te nogi jak u ośmiornicy

Załącznik 5893304
on szumi? jaki fajny

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Helen dzisiaj pojechała o 16 karetka na zabieg laserowy na oczka bo cos pani okulistce sie nie podobało w nich.

Jeszcze wieczorkiem do niej zajrzymy, ciekawe jak zniesie to znieczulenie ogólne i sam zabieg.

Waga z dzisiaj 1820g - robimy masę
3mam kciuki, napewno bedzie wszystko dobrze Pani okulistka napewno tylko chciala sie upewnic,

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak ogladalam ost."pytanie na sniadanie" to bylo tam o optymalnej roznicy wieku i wypowiadal sie jakis psycholog. I mowil ze najlepiej 2-5 lat...no coz u mnie roznica bedzie mniejsza wiec mam nadzieje ze jakos to bedzie

no ja ogolnie to ktg nie bede miala bo u mnie w lux med nie ma ale np na ip robili mi wszystkie badania w tym ktg tak normalnie

a to prawda. DARUS urodzil sie i mial 56 cm ale wage 3080 i faktycznie te 56 byly mu luzne ale u tak bardzo szybko przeszlismy na 62.

a co to szumisie? My szum puszczalismy z komorki. Przyznaje ze swietnie sie sprawdzal.

pieknie rosnie. Trzymam kciuki

Na ktg u mnie ok. Serce pieknie bilo a skurczy nie wykazalo...tak wiwc wroxilam do domku i mam sie oszczedzac

Tym sie napraqde nie martw. To faktycznie nic nie robi...tylko tyle ze dostaje sie antybiotyk

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zgadzam sie, tez gdzies slyszalam ze dwa trzy lata roznicy najlepiej u mnie to chyba z 10 bedzie jesli wogole bedzie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Help - nie moge sie zdecydować którą kurkę wybrać )

Załącznik 5893462Załącznik 5893463Załącznik 5893464
ostatnia

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
U nas w domu podobnie, mąż po pracy padnięty, ale mam nadzieję, że od lutego się trochę uspokoi u niego w pracy.
Mój mąż jest trochę przerażony tym jak będzie zmęczony przez pierwsze 3-4 tyg. po porodzie, dopóki ja nie wydobrzeję.
Synek przez pierwsze 2-3 m-ce nie chciał spać nocami, mąż bardzo mi pomagał, wstawał podawał dzidziusia, a potem sam wyglądał jak chodzące zoombie.

9 dziecko????? Jak ona fizycznie to wytrzymywała?

To szybko się zdecydowaliście Ola pewnie w miarę Wam przesypiał noce?
My z mężem przez pierwsze 1,5 roku nie braliśmy pod uwagę świadomego poczęcia drugiego dziecka.

Może Twój tz chce dzidziusia, bo wie że wyjedzie a z większością spraw zostaniesz sama, tym bardziej że w obcym kraju, bez bliskiej rodziny.

Śliczny brzuszek, chyba nawet nie jest nawet zbyt duży.

Mnie po poprzedniej ciąży też się zrobiły rozstępy na piersiach, z tym że ja wstydliwa, więc poza mężem nikt ich nie ogląda.

Jak po wizycie?

To dobrze, że z Olą już lepiej

Ja poprzednim razem więcej kupiłam na 62, ale mój mały się w nich topił.
Mąż później sam dokupował rozmiar 56, który chyba też starczył na jakieś 2 -mc.

W pajacach na 62 to mój synek się topił, dwie nogi trafiały np. do jednej nogawki.
Urodził się też nie za duży - 54 cm i 3170 g.

Teraz też przygotowuję się psychicznie na poród takiego maluszka.

On sie boi tak mi sie wydaje... szczegolnie ze swoje lata tez ma, i wiem ze nie chce zakladac rodziny w wieku 50 lat

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Bez usg wizyta ;/tak jak sądziłam. Ale wszystko Oki. Tyle mogę napisać. Czuje niedosyt.
Najwazniejsze ze wszystko ok
Stary 2015-01-23, 23:02   #4181
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Meganka18, Crystal i inne dziewczyny(niestety nie zacytowało mi się, więc nie pamiętam- przepraszam)- wszystkie brzuszki piękne

I jak tam badania?
Mam nadzieję, że jednak wszystko z Maluszkiem w porządku. Trzymam w każdym razie kciuki

Super, cieszę się bardzo I trzymam kciuki za ciśnienie!
Nasz Maluch niestety też nie pokazał buziaka, tylko kawałek nosa widzieliśmy... Była z nami Córa, niestety wyszła mocno zawiedziona Ale na szczęście Maluszek rośnie ok, a jego nerki nie wyglądają tragicznie. Po prostu będzie miał USG na oddziale noworodkowym.

U mnie już ponad 11 do przodu, ale widocznie tak ma być Zrzucimy potem
Aha- ja z kolei ciśnienie mam nawet za niskie, ale puls dochodzi nawet do 130 :/

Ściskam Cię mocno, to pewnie faktycznie ten błąd pomiaru... Odpoczywaj jak najwięcej Ja urodziłam w 36tc i wszystko było ok. U Ciebie też nie może być inaczej
CO do USG- miałam we wtorek u swojej gin i w czwartek u specjalisty. Różnica w wadze ponad 200g.

Mnie najbardziej podoba się pierwszy wzór

Wow, widzę, że już wszystko gotowe na pojawienie się Theo A mamę masz naprawdę wspaniałą, koniecznie pokaż potem kurkę

Najważniejsze, że Maluch ma się dobrze! A Ty odpoczywaj, a wtedy wszystko będzie dobrze

Czuję niestety, że znów łapie mnie choróbsko- gardło znów boli, z nosa leci... Ehhh, trzeba się czymś ratować...
pokaze dziekuje Prawie gotowe, jeszcze nie wszystko

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Śliczna piłeczkaa wiecie że już nie długo w miejsce tych fotek będziemy wklejać nasze dzieciaczki
miesiac, dwa nie moge sie doczekac

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
witam się z okropnym bólem głowy, laptop świruje i chyba wreszcie zabiore swój od mamy, bo byłam takja dobra że jej zostawiłam, ale TŻa jest jakiś do wrrrrrrrr aż zaraz się chyba zapienie z nerwów.
dzisiaj poszłam na badania i że rano wstałam to na lumpki i zanim dojechałam to już nic tam nie było, kupiłam tylko 12 sztuk małych wieszaczków za 2 zł później zakupy spożywcze i wracałam jak kaleka ledwooo ledwo, wszystkie stare babcie i dziadki mnie wyprzedzali katastrofa ! też tak się męczycie? dobrze że wcześniej tak latałam po ciucholandach bo teraz to bym nie miała w co dziecka ubrać

i też się chwale, że mam już wszystkie ubranka poprane i porasowane a jutro TŻ odbierze komode i mi skręci i będę układać

i wreszcie imprezke w domu robimy, także dziewczynki czuujcie się zaproszone
lenistwo ogarniete najgorsze za nami czyli prasowanie
Ideeeeeee na szampana bezalkoholowego ;p
ja sie mecze po kilku krokach, a chodze gorzej niz moja babcia
Stary 2015-01-23, 23:08   #4182
asiulek8
Wtajemniczenie

Kurna poszłabym też gdzieś posiedzieć ze zbajomymi może za tydzień przyjadą do nas na film weselny. To będę miała atrakcję miesiąca...

Tak to chociaż do chrześniaka się przeszłam od czasu do czasu, a tam teraz ospa u nich to wolę nie ryzykować, pomimo że chorowałam...

Dziewczyny czy was też tak żebra po bokach łagodnie mówiąc bolą?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-23 o 23:10
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:05   #4183
emilia1987
Raczkowanie

asiulek8 Oj bolą strasznie żebra, zwłaszcza z prawej strony. Szkoda że nie ma na to lekarstwa. Jeszcze trochę nam zostalo...już niewiele.. i te wszystkie dolegliwości z którymi się teraz męczymy odejdą w zapomnienie i będziemy tulic nasze skarby

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:20   #4184
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Jestem po usg, synek zwolnił z przyrostem najsłabiej przybiera brzuszek, jego waga na 31+5 tc to 1560g tylko. Za dwa tygodnie kolejne usg i wtedy zdecydują co dalej. Rozbiła mnie ta wiadomość ale muszę być dobrej myśli

Sorki, że nie odnoszę sie do Waszych wypowiedzi ale dzisiaj nie mam głowy do tego

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:27   #4185
asiulek8
Wtajemniczenie

ewka5891 - moja mała miesiąc temu też malutko przybrała i się tym strasznie zamartwiałam, zwłaszcza że i moja waga niemalże stała w miejscu, ale do następnej wizyty ruszyła z masą z kopyta. Także będzie dobrze rzytul:

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 01:07   #4186
87marta78
Zadomowienie

Cos mnie zaczynaja pobolewac jajniki jak na okres :/ pewnie to przez wariacje malej dzisiaj. Trzeba jutro spakować torby, bo w poniedziałek zaczynamy 36tc... coraz bliżej
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 01:16   #4187
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja do szpitala do kościerzyny pod słupskiem będę leżeć

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

najważniejsze że mała urosła jak się cieszę
no to kawałek ode mnie...trzymam kciuki i czekamy na wieści!!

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
ooo dzięki, mam Jyska bliziutko to sobie sprawdzę

Cytat:
Kurna poszłabym też gdzieś posiedzieć ze zbajomymi może za tydzień przyjadą do nas na film weselny. To będę miała atrakcję miesiąca...

Tak to chociaż do chrześniaka się przeszłam od czasu do czasu, a tam teraz ospa u nich to wolę nie ryzykować, pomimo że chorowałam...

bolą to bardzo łagodnie powiedziane

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem po usg, synek zwolnił z przyrostem najsłabiej przybiera brzuszek, jego waga na 31+5 tc to 1560g tylko. Za dwa tygodnie kolejne usg i wtedy zdecydują co dalej. Rozbiła mnie ta wiadomość ale muszę być dobrej myśli

Sorki, że nie odnoszę sie do Waszych wypowiedzi ale dzisiaj nie mam głowy do tego
kochana nie martw się, ja w 33+0 miałam 1950 g więc Twoja do tego czasu może spokojnie tyle mieć. Na pewno przez 2 tygodnie mała podrośnie

my wróciliśmy, było bardzo fajnie i nawet zmęczona nie byłam a teraz oglądam radwańską jutro będę odsypiać
Stary 2015-01-24, 01:20   #4188
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to samo ;-) Nawet wczoraj na USG gin. z racji ułożenia Malucha pytała czy już mam żebra obolałe A dziś dodatkowo dostałam kuksańca w biodro- to bolało jeszcze mocniej...

Cytat:
Hej

Ewa, bardzo mocno trzymam kciuki za Twojego Synka! Musi być dobrze!

Crystal Ja widzę plusy w tej dużej różnicy wieku, ale tak jest chyba w każdym przypadku Każda różnica ma swoje plusy i minusy oczywiście

Piszecie o tych fajnych przytulankach, a my zastanawiamy się nad zakupem tych: http://allegro.pl/cloud-b-przytulank...864750127.html
http://allegro.pl/cloud-b-lampka-zol...021153221.html
fajne są też króliczek, żabka i ośmiornica

Spokojnej nocy
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 01:26   #4189
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to samo ;-) Nawet wczoraj na USG gin. z racji ułożenia Malucha pytała czy już mam żebra obolałe A dziś dodatkowo dostałam kuksańca w biodro- to bolało jeszcze mocniej...

Crystal Ja widzę plusy w tej dużej różnicy wieku, ale tak jest chyba w każdym przypadku Każda różnica ma swoje plusy i minusy oczywiście

Piszecie o tych fajnych przytulankach, a my zastanawiamy się nad zakupem tych: http://allegro.pl/cloud-b-przytulank...864750127.html

Spokojnej nocy
śliczna ta sówka ja cały czas się zastanawiam nad lampką nocną i nie wiem co wybrać
Stary 2015-01-24, 01:30   #4190
Uliczkaz
Raczkowanie

Z lampek fajna jest właśnie ośmiornica, chyba, że zależy Ci na jaśniejszym świetle.

Widzę, że nie tylko ja czekałam na mecz
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 01:39   #4191
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie nic nie boli i jeszcze nie bolalo ale to pewnie tymczasowe...
Moja jedyna atrakcja to kiedy TZ zabiera mnie do MC smiecia

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Cytat:
Hej

Ojej kochana mam nadzieje ze bedzie dobrze za dwa tygodnie na kolejnym usg.... nie znam sie na tym, czytalam jedynie w slynnym google, ze zdarza sie ze pod koniec ciazy malenstwa przestaja rosnac, zatrzymuja sie z waga, a pozniej przybieraja, najwazniejsze ze jestes pod opieka, i kontrola.....

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:

Spokojnej nocy
zgadzam sie Tez widze duzo plusow, ale tez troche minusow, jak wszedzie tak naprawde
fajna ta sowa

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

To ja po ciezkim wkurzajacym dniu, zajme sie jedzeniem malych milki wayow i pojde do wanny a pozniej sprobuje usnac to nic ze zaraz 2.00 a gdzie mi sie spieszy w koncu..... ;p
Stary 2015-01-24, 01:41   #4192
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Z lampek fajna jest właśnie ośmiornica, chyba, że zależy Ci na jaśniejszym świetle.

Widzę, że nie tylko ja czekałam na mecz
muszę pooglądać te lampki koniecznie i w lutym coś zamówić
czyli nie tylko ja po nocach siedzę i oglądam

crystal czy Ty kiedyś śpisz??
Stary 2015-01-24, 01:46   #4193
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
muszę pooglądać te lampki koniecznie i w lutym coś zamówić
czyli nie tylko ja po nocach siedzę i oglądam

crystal czy Ty kiedyś śpisz??
zazwyczaj okolo 2 ide spac ;P wstaje o 7 jak TZ do pracy, i klade sie jeszcze do 11 lub 12 ale jest weekend dzis , a ja nie mialam czasu zjesc moich batonikow ;P
a dzis robilismy samochod 7 godzin , z tego 6 probowalismy go odpalic...... wiecej nerwow niz to warte.... a mamy dwa i jeden idzie jutro na sprzedaz ( ten dzialajacy oczywiscie )
Stary 2015-01-24, 01:49   #4194
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zazwyczaj okolo 2 ide spac ;P wstaje o 7 jak TZ do pracy, i klade sie jeszcze do 11 lub 12 ale jest weekend dzis , a ja nie mialam czasu zjesc moich batonikow ;P
a dzis robilismy samochod 7 godzin , z tego 6 probowalismy go odpalic...... wiecej nerwow niz to warte.... a mamy dwa i jeden idzie jutro na sprzedaz ( ten dzialajacy oczywiscie )
no się narobiliście...odpalił chociaż? jest sprawny?
a batoniki ważna sprawa, ja to akurat rozumiem

ale młoda mnie okopuje po żebrach
Stary 2015-01-24, 01:56   #4195
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no się narobiliście...odpalił chociaż? jest sprawny?
a batoniki ważna sprawa, ja to akurat rozumiem

ale młoda mnie okopuje po żebrach
batoniki sa najwazniejsza czescia kazdego dnia teraz
odpalil po tym jak zrobilismy prawie 200 km drugim samochodem, zeby zadzialala bateria w tym nie dzialajacym pudle, i tak nie zadzialala , pozniej TZ wpadl na pomysl, ze wsiade do auta i bede prowadzic, ( nie mam prawa jazdy ) a on sprobuje ruszyc drugim autem, ktore sie ciagnelo za tym ktory ja prowadzilam, no wiec zadzialalo, a pozniej TZ wymienial cos w oponie, i rozgrzewal samochod, bo normalnie jak w chlodni.... zamarzniete wszystko, i okazalo sie ze cos innego nie dziala, bo auto sie nie grzeje i jutro sprobuje wymienic bo inaczej nie sprzedamy tego dzialajacego o mamusiu..... zjem jeszcze milki waya
a ile synek sie dzisiaj przeklenstw od mamusi nauczyl
a to boli mnie synek nie kopie w tych miejscach ale gdzies czytalam ze to znaczy ze w dobrej pozycji do wyjscia dziecko jest, jesli czujesz ze kopie po zebrach

a ty spac nie mozesz? ;P

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-24 o 01:58
Stary 2015-01-24, 02:03   #4196
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
batoniki sa najwazniejsza czescia kazdego dnia teraz
odpalil po tym jak zrobilismy prawie 200 km drugim samochodem, zeby zadzialala bateria w tym nie dzialajacym pudle, i tak nie zadzialala , pozniej TZ wpadl na pomysl, ze wsiade do auta i bede prowadzic, ( nie mam prawa jazdy ) a on sprobuje ruszyc drugim autem, ktore sie ciagnelo za tym ktory ja prowadzilam, no wiec zadzialalo, a pozniej TZ wymienial cos w oponie, i rozgrzewal samochod, bo normalnie jak w chlodni.... zamarzniete wszystko, i okazalo sie ze cos innego nie dziala, bo auto sie nie grzeje i jutro sprobuje wymienic bo inaczej nie sprzedamy tego dzialajacego o mamusiu..... zjem jeszcze milki waya
a ile synek sie dzisiaj przeklenstw od mamusi nauczyl
a to boli mnie synek nie kopie w tych miejscach ale gdzies czytalam ze to znaczy ze w dobrej pozycji do wyjscia dziecko jest, jesli czujesz ze kopie po zebrach

a ty spac nie mozesz? ;P
no boli niestety i to momentami bardzo mocno ale to prawda w pozycji jest dobrej, główka na dole, kopie po żebrach nóżkami

ja nie śpię bo oglądam mecz radwańskiej

oby z samochodem się udało!
Stary 2015-01-24, 02:06   #4197
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no boli niestety i to momentami bardzo mocno ale to prawda w pozycji jest dobrej, główka na dole, kopie po żebrach nóżkami

ja nie śpię bo oglądam mecz radwańskiej

oby z samochodem się udało!
nie ogladam meczow ale zycze zeby wygrala ta ktorej kibicujesz ;P
dziekuje z glupimi pomyslami mojego TZ wierze, ze polegniemy to moj chyba do tej pozycji jeszcze nie doszedl, bo caly czas go czuje w okolicach pepka, i nad pepkiem wspolczuje tego bolu....
Stary 2015-01-24, 02:07   #4198
aaakarolina
Wtajemniczenie

a tak w ogóle to...

Jesteś w 35 tygodniu ciąży
(34 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 42 dni)

zostało równo 6 tygodni aaaa
Stary 2015-01-24, 02:11   #4199
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle to...

Jesteś w 35 tygodniu ciąży
(34 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 42 dni)

zostało równo 6 tygodni aaaa
6 tygodni to maksimum, i bedziesz trzymac swoje malenstwo w ramionach
Stary 2015-01-24, 02:19   #4200
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ogladam meczow ale zycze zeby wygrala ta ktorej kibicujesz ;P
dziekuje z glupimi pomyslami mojego TZ wierze, ze polegniemy to moj chyba do tej pozycji jeszcze nie doszedl, bo caly czas go czuje w okolicach pepka, i nad pepkiem wspolczuje tego bolu....
oj nie ma co współczuć, każdego coś boli przynajmniej ją czuję

Cytat:
6 tygodni to maksimum, i bedziesz trzymac swoje malenstwo w ramionach
nie obrażę się jak wyjdzie nawet chwilkę szybciej, np za 5 tygodni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości