|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X
Tak mysle co taki maly ruch na forum, a to sobota
Sonia a skąd wrócił twój tz o 7? Moj dzis do 14 tylko pracuje. A na obiad wyjelam krokiety z zamrazalnika mam lenia. Znalazłam adaptery do fotelika na olx i z dostawą o połowę taniej niż w sklepie. Fakt ze używane ale to tylko kawalek plastiku :-P Musze sie ruszyć do pasmanterii poszukać materiałów na girlande z literkami do pokoju synka, choc wątpię ze znajde cos na moim zadupiu. Pewnie skończy sie na allegro
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy kotlety z piersi kuraka jeszcze. Zaraz zjem chyba mleko z makaronikiem. Podtem z M parowki |
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już dawno po śniadanku,ogólnie nie śpię od 7,zdążyłam poczytać książkę,wstawić wózek i pokrycie z huśtawki do prania,zrobić śniadanie i odpocząć po nim teraz idę wywiesic to co popralam i puszczę jeszcze wkłady pościelowe do prania od Małego i na dzisiaj starczy prania Muszę za to rozpakować graty ze stancji i może zrobię porządek w apteczce i szafce w łazience,bo trochę się zagracily
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajnie, że od razu Ci zrobili usg położnymi się nie przejmuj, to nie ich ciąża to niech się nie wypowiadają ważne, że będziesz spokojna trzymaj się !Cytat:
![]() Podawanie witaminy E w ciąży w odpowiedniej dawce jest bardzo ważne. W badaniach wykonanych w Stanach Zjednoczonych wykazano bowiem, iż w wyniku podawania witaminy E na kilka tygodni przed rozwiązaniem ciąży, mniejszy jest odsetek umieralności dzieci podczas porodu. Oprócz tego witamina E wpływa na wzrok dzieci. Jej podawanie, szczególnie w III trymestrze ciąży, a więc w czasie, gdy wzrok dziecka rozwija się, wpływa pozytywnie na prawidłowy rozwój oczu dziecka. Warto zauważyć również, iż witamina E wraz z kwasem foliowym zapobiega uszkodzeniu układu nerwowego i wadom wrodzonym nienarodzonego jeszcze dziecka. Witamina E zmniejsza ryzyko przedwczesnego pęknięcia błon płodowych i przedwczesnego porodu. Jej niedobór może wiązać się też z wystąpieniem zatrucia ciążowego – poważnego schorzenia, objawiającego się nadciśnieniem tętniczym, obrzękami, białkomoczem. Dzienne zapotrzebowanie na witaminę E w ciąży wynosi 15–19 mg. Jej źródłami są m.in.: oleje roślinne, warzywa liściaste i strączkowe, produkty zbożowe, masło, mleko, jaja. u mnie też trzymają 3 dni na oddziale jak się tylko zgłosisz nawet jak fałszywy alarm to obserwacja tak czy siak.
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-01-24 o 10:14 |
||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mozna wit A
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
jak najbardziej można (z resztą nie da się jej całkowicie wyeliminować z pożywienia), ba jest niezbędna do rozwoju malucha. Tak samo z witaminą E.
W obu przypadkach szkodliwy jest ich nadmiar ![]() Aaaa połaszczyłam się na kakao i od razu leciałam teraz zrobiłam sałatkę i się położyłam. Kręgosłup mnie rozbolał, a do tego dalej mi niedobrze
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2015-01-24 o 10:29 |
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
wit A też jest niezbędna ale nie można jej przedawkować
![]() sniła mi się dziś moja córeczka, już spora była bo biegała miała blond włoski i błękitne oczy po męzu, slicznaja w tym śnie skądś wróciłam i ona stała z teściową i mężem i nie chciała do mnie podbiec na początku ale powiedziałam "no chodź, przytul się do mamusi" to się uśmiechnęła szeroko, przybiegła i się przytuliła ahh ![]()
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
hejka.
wczoraj znów padłam szybko ale to zapewne od tego że wcześniejszą noc mało spałam.. a dziś tylko 2 razy na siku wstałam i synowi kołdrę poprawić bo się budzi woła i wszystko.. i do 9 prawie ciągnęliśmy ![]() teraz już po śniadaniu jesteśmy ja podlałam kwiatki, ogarnęłam łazienkę i kuchnię a resztę mąż ogarnie jak wróci z pracy. Czuję się już na szczęście dużo lepiej więc po kawce i nadrobieniu was chyba siądę do żelazka
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry. Witam się sobotnie. Moje noce są tragiczne wstaje po 3 razy do wc. A nawet jak się budzę w nocy to mnie jakos dziwnie brzuch boli. Mało sypiam potem w dzien jestem mega spiaca a tez nie moge spac
Ja dziś robię racuchy z jabłkiem mmmm juz doczekać sie nie moge kiedy mąż wstanie (spi po pracy na nocke) i pojedzie na zakupy i kupi te wszystkie składniki. Ja to ostatnio bardzo dużo jabłek jem ilości w kilogramach. ogólnie mam parcie na owoce. A na obiadek mam z wczoraj pyszny sosik z Łopatką. Chciałam na wieksze zakupy pojechac do miasta ale przeciez nikt nie chce pojechac mieszkam z tesciami i tesc jezdzi na zakupy w soboty i nie wezmie nawet nie zaproponuje... a w d... z nimi. Jak u was z cerą? ja mam pryszcz na pryszczu ale one tak okresowo wystepuja co jakis czas ostro mnie wysypuje potem nikną i znów wysypuje.eh ale takie bolące Miłego dnia Brzuszki
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja polozylam farbę bo odrost juz masakra. Jeszcze 15min i splukuje ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Mnie ostatnio obsypalo troche mąż sie śmieje ze w koncu dojrzewam bo zawsze cera jak pupcia niemowlaka :-D
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- w ogole to Dzien dobry dziewczynki ![]() dzisiaj kolejna proba nie podawania wlewu, zobaczymy jak dlugo bedzie spokoj. mam zglaszac gdyby cos sie zaczelo i podepniemy ktg.
|
|
#3852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To qlasnie mialam na mysli hehw te skroty myslowe!O mamo wspolczuje ![]() Cytat:
to wlasnie mialam na mysli i w glowie skrocila Jejku super sen! ![]() Cytat:
o ppspalas ![]() Pracus maly Cytat:
Pewnie wrzuci do swojej koperty;-) w ktorej odklada. Ja wlasnie nie wiem do ktorej bedzie spal hm. I nie wiem czy robic pazurki sobie,czy polozyc sie spac jeszcze moze..czy co..
|
||||
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to nie możesz sama powiedzieć teściowi, że chętnie się z nim zabierzesz? niektórym ludziom trzeba mówić wprost
|
||
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj wyprawke zostawil mi, w sumie cale szczescie, ze wolna reke mialam wiadomo, ze zawsze mu mowilam i pokazyywalam jak przyszlo, do czego sluzy i kiedy sie uzywa
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"tato, co to, jedziemy na zakupy bo też potrzebuję kilka rzeczy kupić" czy coś takiego ![]() u mnie z cerą super, mam gładką jak pupcię niemowlaczka, żadnego zaskórnika a pryszcza to od daaawna nie widziałam żadnego, na samym początku trochę jak hormony buzowały to na żuchwie miałam kilka ale szybko zeszły i od tamtego czasu spokój nawet jak pojem ostrych rzeczy albo zjem dużo czekolady to żadnych niespodzianek nie ma i jestem w szoku bo zawsze mi cera reagowała na takie zachcianki ![]() mogłoby tak po ciązy też być ![]() ![]() kurcze, ale pracusie z Was ja o 7 się obudziłam bo przyjechał facet z olx kupić nasz stolik kawowy i byłam półprzytomna bo w nocy mężowi jeszcze kuracje antyprzeziębieniową przeprowadzałam, musiałam się potem zdrzemnąć i mam kupę rzeczy do roboty.. a mąż bardzo mądry, coś go brało a i tak pojechał kumplowi pomóc przewozić meble do nowego mieszkania, bo się umówił i dla niego to świętość dotrzymać słowa :/
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec dawka spora,
|
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na coś konkretnego odkłada?
|
||
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magnezu wodoroasparaginian (czterowodny) 250 mg (co odpowiada 17 mg magnezu); potasu wodoroasparaginian (półwodny) 250 mg (co odpowiada 54 mg potasu). wodoroasparaginian (jaka nazwa btw ![]() zresztą niech się wypowie ktoś mądrzejszy z chemii ja umysłu ścisłego nie mam
|
|
#3861 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak sie mala urodzi to pewnie codziennie, przynajmniej na poczatku bo malo ciuszkow mam. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Ale moze nowa pralka to mniej bedzie ciagla. |
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego ograniczylas jak mowisz ze ci sie stawia?:P
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład: Magnesii hydroaspartas + Kalii hydroaspartas Postać: tabletki Dawka: 17 mg Mg2* * 54 mg K+ jak ma 17 mg Mg to wcale nie jest to duża dawka. Mój Magnez Skurcz ma 30 mg
|
|
#3864 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będę prać ciuszki dzidzi to pewnie z płukaniem extra kids
|
|
#3866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie tak samo, choc wozek on znalazł i chwali sir tym do wszystkich ale cieszy mnie to. Moja mama mi po cichu zazdrości ale tak pozytywnie, bo nasz ojciec to w ogole mial gdzies nas po porodzie, a co dopiero przed ![]() Cytat:
Jak ubranka nie beda mocno brudne to w ręku przepiore i tylko na plukanie i wirowanie bede wrzucać.
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
ooo taka by mi się podobała do pokoju Pauli
http://allegro.pl/lampa-zyrandol-dzi...983162253.html |
|
|
|
#3868 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
ale się dziś wyspalam wreszcie od razu wczoraj zasnelam i spałam do rana ![]() Rina no to mały lobuziak się schował ![]() A co do kota ma jeszcze hmm potężną budowe ciała i lapki masywne właśnie po tych lapkach okazało się że to mie rusek bo ruski mają małe delikatne a ten jak lew ![]() Hanka własnie z tego powodu nie lubie jeździć do szpitala aby się na mnie nie lampili jak ma głupią "co ta sobie wymyśliła" najważniejsze że nic noe wyszło potrzymaja Cię bo muszą ale przynajmniej jesteś spokojniejsza ![]() Mirelka mnie też kircze wysypalo ale nie pryszcze tulko krostki :/ całe czoło masakra j policzki a policzki zawsze miałam idealne :/ Sylwia oby dziś był spokój ![]() Miałam sen! !! Najpierw że rodzilam ale się nie dało o dziwo nic nie bolalo i potem poszłam do domu i znowu za jakiś czas wróciłam i znowu próbowałam rodzić i nic ;D a położna była moja ciocia haha i jeszcze się okazało że bliźniaki będę mieć i corcia druga i była moja upragniona Paulinka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

teraz idę wywiesic to co popralam i puszczę jeszcze wkłady pościelowe do prania od Małego i na dzisiaj starczy prania 

Ja dziś robię racuchy z jabłkiem mmmm
dzisiaj kolejna proba nie podawania wlewu, zobaczymy jak dlugo bedzie spokoj. mam zglaszac gdyby cos sie zaczelo i podepniemy ktg.