|
|
#4321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
chociaż przyznam szczerze, że mnie ciężko by było... posiedź trochę na wizazu z nami to Ci przejdzie |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do imienia racja. Tylko spojrzysz a bedziez wiedziała Ide drzemac pozniej
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szare są
|
|
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=żona_marcina;499089 50]Witajcie kochane
musze się wyżalić i uspokoić, bo jak tak dalej będzie to skończę na IP. NIE WYTRZYMAM!!!!!!! Mój pies, teściowa i mąż postanowili mnie wykończyć psychicznie. A wczorajszy dzień zaczął się pięknie - wyspałam się, pojechałam do mamy i siostry, odwiedziłam babcię, uszyłam z mamą kocyk i poszewkę na drugi kocyk. I wróciłam do domu. Najpierw pies - wykopał i zeżarł moją najdroższą różę, moją miłość i dumę. Jak mu się znudziła róża (a może zanim ją zeżarł) przekopał mi całą rabatkę przed frontem domu, niszcząc rośliny, mieszając korę i żwirek z ziemią, wykopując tulipany.... Tak się rozpędził, że żeżarł moją pocztę z drobiazgami dla dziecka z Ikei. Zamówiłam na allegro ramki na plakaty i zdjęcia, półkę na książeczki, przyborniki do przewijaka i karuzelę. Kurier przyjechał jak nas nie było w domu, a że nas znał to się umówiliśmy, że zostawi paczkę za bramą a teściowa za chwileczkę ją odbierze. Teściowa obiecała, że już wychodzi z domu po paczkę, co powinno jej zając minutkę....a wyszła rzekomo po 15 minutach (taaa, już wierzę). W międzyczasie pies uporał się z zabezpieczeniami paczki i zniszczył większość rzeczy. Miałam do wyboru, albo kupić poduszkę cebuszkę i szumisia, albo właśnie te rzeczy, bo już mi się kończą pieniądze. Wybrałam te rzeczy z Ikei. I mam jedno wielkie gó...no. Gdyby teściowa nie obiecała, że już wychodzi po paczkę to w życiu nie pozwoliłabym zostawić tej paczki przed domem. Ryczałam jak małe dziecko i strasznie pokłóciłam się z mężem, że jak jego matka coś chce to trzeba szybciutko do niej biegnąć. Mąż mi jeszcze zarzucił, ze nie szanuję jego matki, bo ten kocyk i poszewkę miała mi przecież uszyć JEGO mama, bo ona to zrobi lepiej i tak synek miałby jednocześnie pamiątkę po babci. Kurna, jaką pamiątkę po babci się pytam, jak to ja kupiłam materiały i za nie zapłaciłam? I co, skąd się teściowej wydawało, że ona na pewno uszyje i to lepiej ode mnie? A niechby nawet było uszyte krzywo i brzydko (a nie jest) to są to rzeczy uszyte dla ukochanego dziecka przez matkę, z miłością, z rozczuleniem. I tak moja radość ze ślicznych, własnoręcznie uszytych kocyków przepadła. Potem mąż mnie dobił. Uwalił się wczoraj jak świnia, a nawet gorzej ze szwagrem. Nie mogłam przez niego zasnąć, bo tak hałasował. Nie spałam całą noc z nerwów, złapały mnie skurcze w dole brzucha. Nie było sensu już wrzeszczeć na upitego chłopa w środku nocy bo i tak nic do niego nie docierało. Nad ranem wreszcie usnęłam ... i za chwilę obudził mnie alarm budzika. Kiedy ten idiota nastawił budzik to nie mam pojęcia. Budzik wylądował na podłodze, mąż razem z nim, wywaliłam go z łóżka, zwyzywałam od wszelkiego najgorszego, dostałam białej gorączki. Na koniec dostał rozkaz zrobienia śniadania, obiadu, porządnego sprzątania, prania i prasowania.. W życiu nie byłam tak zdenerwowana. Śniadanie miałam podane do łóżka, mąż skacowany śpi. W domu nic nie ruszone, ale jeszcze się dzień nie skończył. Jak zgłodnieję zrobię awanturę o obiad. Ciśnienie mam chyba mega kosmiczne, dziecko chyba się wystraszyło tych wrzasków bo siedzi spokojnie w brzuchu. Ja się staram uspokoić, żeby móc chociaż chwilkę się przespać. Żona_Marcina Teściowe ja ze swoją mieszkam i czasem nawet ochoty na nia patrzeć nie mam, ogólnie jest wporządku, ale w weekend bez piwka ani rusz, a wtedy to unikam jej jak ognia, aż sie boję jak będzie dziecko, oj będę wredna, ale po piwie do dziecka nie dopuszczę!! I te jej mądrości Także kochana nie jesteś sama
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie da się pomieszać - a ja szukałam na allegro z soxo ale też nie ma
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne są takie malutkie, tylko skąd kasę brać. Jakby mieć kartę bez limitu to można porobić zakupów
PS. Aż strach liczyć wartość tego, co jest w szafie... A mam jeszcze pytanie. Kupowałaś ten rozmiar od 6-12 miesięcy czy od 12-18 miesięcy?
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam fotki ślubnego bukieciku
dzisiaj fotki zrobiłam, także nie jest już pierwszej świeżości
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4329 |
|
Konto usunięte
|
Zaliczenia, ból piersi, skurcze, sesja i zero pamięci, imię, skurcze, świąd skóry, obfite coś mokrego, AAAAAA MAM JUŻ DOOOŚĆ!!!
|
|
|
|
#4330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- ehhh aż wziełoby się ślub raz jeszcze
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze "szansę", bo jestem rozwódką
|
#4332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny dzisiaj kupiłam masło dla kobiet w ciąży HIPP , używała któraś?? Bo ja konsystencją jestem zachwycona oby równie dobrze działał ....
|
|
|
#4333 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do tej pory używałam sporadycznie palmersa ( zapach dla mnie jest nie do przyjęcia ) , a codziennie oleju migdałowego ... ale zatęskniłam za czymś treściwym i dzisiaj wpadłam na to masło ... pomimo moich teraz męk zapachowych spowodowanych ciążą to tu zapach jest również dla mnie na plus
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tez duzo zalezy od szpitala.... u nas mysle ze w nstepny dzien juz sie kapie dziecko.
|
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ślicznie i będziesz miała bliziutko do maleństwa
![]() Ja bym wzięła drugi ![]() Cytat:
u nas takich nie widziałam...Cytat:
![]() żona_marcina - masakra jakaś!! I jak to, że mąż Ci odkupi, przecież macie wspólny budżet, no sorry A teraz niech teściowa się wykaże i kupi misia szumisia za to jak tak bardzo chcesz go mieć.
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
nouvelle2 piękny bukiecik
A my dzisiaj jedziemy odwiedzić małe dzieciątko znajomych. Dziewczynka urodziła się w połowie grudnia. Nie mogę się doczekać aż ją zobaczę |
|
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia79- oba imiona są ładne, jednak mnie bardziej podoba się Jadzia, ale decyzja należy do was, jeszcze masz trochę czasu
![]() Dziewczyny co do picia mężów to ja nie mam problemu bo mój odkąd się dowiedział że mogę urodzić wcześniej przez skracającą się szyjkę to wypije max pół piwa w sobotę lub małego drinka z whisky, czasami mu mówię wypij sobie nie zamierzam dzisiaj rodzić ale on nie, dzisiaj idziemy do teścia na imieniny i zobaczymy czy go nie będzie kusić, ja nie mam z tym problemu bo teście mieszkają 3 km od nas i autem zawsze mogę pojechać ja. Na szczęście z córką nic złego się nie dzieje, temp brak, dałam jest Neosine i witaminę C i póki co nic się nie dzieje, więc mam nadzieję że będzie ok Mam jeszcze pytanie odnośnie opieki po porodzie czy orientujecie się czy po porodzie dzieci są odśluzowywane bo dowiedziałam się że w tym szpitalu którym zamierzam rodzić nie robią czegoś takiego i boję się bo syn siostry jak byli już w domu to zaczął się krztusić, wiem że córka miała ten zabieg |
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiatka od babci? Za twoje pieniadze tak? |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
ehh no to nie wiem gdzie je widziałam
albo sobie wkręciłam, że widziałam ![]() Cytat:
![]() teraz jeszcze czekamy na Twoje zdjęcia!! ![]() zdrzemnęłam się trochę i od razu mi lepiej TŻ zrobił obiad, ale jako, że jestem na niego zła to nie jem jeszcze, niech się trochę podenerwuje ![]() myślałam o prasowaniu dzisiaj ale chyba jednak mam dzień lenia
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie mit Wina w domu to obowiazek tutaj po pierwsze, jest aperitif, wystawia sie butelki z alkoholem, ale pije sie jedna mala szklaneczke np. whisky, czy wodki z coca cola, czy tez soki, coca cola jak dla dzieci.... oczywiscie to do przekasek, przed podaniem obiadu, a do obiadu wino, i nie pierwsze lepsze, dobrze jest sie znac na winach, ale tutaj wiekszosc osob nie ma z tym problemu,np. moj tesc bardzo zwraca uwage na wina jakie sa podawane do danego obiadu ( rodzina jego zony ma winnice to sie znaja nie jak ja z TZ hehehehehe ) . I jesli jest deser a zazwyczaj jak jest to obiad rodzinny to jest, a nie w domu jak ja z TZ jestesmy tylko sami, to do deseru wino albo szampan rowniez ale glownie wino pol slodkie wszystko z umiarem, nie zeby sie uchlac, w zadnym wypadku, wrecz nie wypada Jak nie bylam w ciazy, to czasami z TZ wypilam po lampce wina do obiadu, albo dalam mu szklanke whisky i chrupki do pochrupania w miseczce jezuu.... sie rozpisalam ![]() ja nie lubie prasowac, ale jak musze..... no i dla synka to wypada wyprasowac to prasuje ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
w koncu to nie jego wina ze pies pogryzl paczki, bo tesciowa ''ma zawsze duzo czasu'' . ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- [QUOTE=Lila_17;49909609]Dobrze, że się ogarnął pewnie będzie miał wyrzuty sumienia, niech lepiej się takie sytuacje nie powtarzają, bo jesteś w ciąży i ma na Ciebie uważać podwójnie i dbać, a nie stresować i denerwować. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- TZ pojechal sprzedac samochod, oby doszlo do wymiany samochod za pieniazek I puscilam go z przyjaciolmi na noc pierwszy raz w zyciu beze mnie.....bo hipopotam nie bedzie chodzic po dyskotekach czy barach Nie wiem co mnie bardziej martwi To czy postara sie nie zgubic pieniedzy podczas nocnej imprezy , jesli sprzeda auto? Czy wiadomo..... jak kobieta puszcza meza samego to ma rozne mysli ( normalne hehehe ) ;P
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-24 o 16:47 |
||
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co już odkryłam co jest przyczyną złego samopoczucia mojej córki, zajrzałam jej w buźkę a tam szóstki jej wychodzą pierwsze stałe zęby, zapomniałam że mam w domu już 5 letnią pannicę a nie maluszka, jestem spokojniejsza, ale rano się zdenerwowałam, dobrze że teraz już nie ma temp i lepiej wygląda,
miłego wieczoru mamuśki wam życzę
|
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
Czy tylko ja jestem dzisiaj słaba jak mucha?
![]() U mnie wszyscy śpią, a ja spać nie umiem, chociaż ledwo siedzę, ale zaraz jakaś ciepła kąpiel, może jakaś maseczka, pomaluję paznokcie i mam nadzieję, że poczuje się lepiej
|
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
A ja się tylko chciałam odmeldować, że nadal jestem w ciąży, sterydy podane w pełnej dwudniowej dawce, magnez też dostałam ale nie tyle na skurcze co żeby ew.chronić dodatkowo mózg małego, bo podobno tak też działa. Ale kiepsko ten magnez zniosłam, miałam kołatani serca i mnie bolało w klatce. Mostek właśnie. Myślałam, że mam zawał. Ale minęło.
I może nawet uda nam się wrócić do domu przed porodem
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale udało mi się przespać trochę no i przed chwilą pomalowałam paznokcie i w wannie też mam zamiar dzisiaj poleżeć ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

chociaż przyznam szczerze, że mnie ciężko by było... posiedź trochę na wizazu z nami to Ci przejdzie 

pozniej
ja ze swoją mieszkam i czasem nawet ochoty na nia patrzeć nie mam, ogólnie jest wporządku, ale w weekend bez piwka ani rusz, a wtedy to unikam jej jak ognia, aż sie boję jak będzie dziecko, oj będę wredna, ale po piwie do dziecka nie dopuszczę!! I te jej mądrości

62->61->60->59->58->57
A teraz niech teściowa się wykaże i kupi misia szumisia za to jak tak bardzo chcesz go mieć.

Nie wiem co mnie bardziej martwi