Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 21:34   #4411
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość

Nouvelle Oboje pięknie wyglądaliście
Sorry, że taka wścibska jestem, ale czy widzę tam jaskółkę
też zauważyłam na raczce cuś

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

dzisiaj lub jutro już VII cz. Ciekawe czy dotrwamy w dwupakach do VIII czy sie zacznie
Stary 2015-01-24, 21:44   #4412
Magiusa
Zakorzenienie

Mam dziwna sprawe...co sadzicie...przy okazji mozna sie posmiac. Odnosnie imienia o ktorym byla dzis mowa
Ostatnio chodzi mi po glowie imie Bartek...ale w taki dziwny sposob. Nie tak ze mi sie super podoba czy cos. Tylko jak mysle o synku to jakos automatycznie pojawia sie czasami zamiazt Przemus to Bartus w stylu mysle sobie nagle " o czesc Bartus super ze sie dzis witasz z mama". Nie wiem skad to imie bo Przemek podoba mi sie bardziej..no ale nic. Milczalam w tej sprawie w domku. I naglr dzis tz do mnie mowi " wiezz co mysle ostatnio o imieniu Bartek". No zatkalo mnie....co myslicie? Moze nam dziecko podpowiada?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:01   #4413
JoaMro
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Długo jeszcze bedziesz w szpitalu?
Ile dzidzia waży już?
Fajnie,że sie odezwałas
Nie sprawdzają mi czy rośnie, bo za często jak kaźdy pomiar robi inny lekarz, to bez sensu, bo każdemu ręka w inną stronę drga. Raczej sprawdzali, czy mu dobrze w brzuchu, takie badania sprawdzającw jak wyglądają naczynia, przeplywy itd. No bo może on będzie malutki po mamusi a nie, że coś mu się dzieje. No i na razie te wszystkie inne parametry są ok. I też mi jakieś pojedyncze skurcze się pojawiają na ktg ale nikt się tym nie przejmuje, więc chyba mogą takie być pod koniec 35tyg.

A wcześiej była jeszcze mowa, o tym, że podejrzewa mnie lekarz o zbyt restrykcyjne przestrzeganie diety cukrzycowej. Ja tam uważam, że bardzo dobrze mi z nią idzie, ale podobno jak mama ma za niski cukier i mało kalorii, to da się "glodzic" tak dziecko, że słabo rośnie. Ale teraz po tych sterydach mam taki cukier, że mlody w nim się tapla.

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A ja dopiero powróciłam do żywych.
Szpachlowałam ściany w łazience z TŻ, potem pojechaliśmy do szpitala zobaczyć oddział. Jestem pozytywnie nastawiona

żona_marcina
z samego czytania aż mnie krew zalewała. Pies miałby karę do czasu, aż zapomniałabym co się stało (a w ciąży mam sklerozę jakąś niezłą, męża bym złoiła też na cacy, a teściowa.. no comment.

nouvelle2 śliczny bukiet i przecudne zdjęcie

JoaMro a co tam się dzieje??? Chyba przeoczyłam, że jesteś w szpitalu daj koniecznie znać co się dzieje i gdzie jesteś
No tak się złożyło, że dziecko mi słabo przyrosło i dostałam skierowanie, żeby dokładniej sprawdzić czemu. Ale w siatkach się jeszcze mieści, tylko jako maluch, bo ma 2150g w 34t4d.

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Na pewno wrócisz do domu I jeszcze może nawet przenosisz ciąże
Wątpie, że przenoszę, ale na donoszenie mam nadzieje. Zostało mi 15 dni.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
no to super wiesci wszystko jest lepsze od choroby

dobrze ze jestes pod opieka...no a teraz po sterydach to w sumie juz full bezpiecznie.

ja to juz bym wolala by teraz sie robilo coraz cieplej. Dla mnje na snieg to byl czas w grudniu i styczniu...w lutym i marcu niech sie robi coraz cieplej bysmy bez obaw szly na spacery z niemowlaczkami naszymi

piekny bukiet i fotka slubna...i w ogole nie widac po tobie ciazy

Heh..wiesz co ja to glownie mysle o porodzie ze wzgledu na dyskomfort ktory odczuwam ostatnio i boje sie ze takie beda kolejne tygodnje a troche mi sie nie usmiecha 4-6 tygodnj chodzic z tym bolem...gdyby zniknal to tez mi sie nie spieszy...szczegolnie ze moj D.wszedl w super wiek i mocno sie rozwija rowniez z mowa i boje sie to zaburzyc.

No mam nadzieję, że po sterydach w 35 tyg to już byłoby spoko. Ale wolę jeszcze nie
Stary 2015-01-24, 22:06   #4414
rona1906
Raczkowanie

Melduje, ze my znow lezymy w szpitalu. Od wczoraj mialam bole brzucha, skurcze i wydawalo mi sie ze slabo czuje ruchy synka. Na szczescie nie jest zle, szyjka sie skrocila do 2 cm, ale brak rozwarcia wycisza mi skurcze i podlecza ten stan zapalny w cipce i za pare dni mam wrocic do domu. jutro Was nadrobie

Ps. Moje maluchy maja juz 2100 i 2400. W 33t5d

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-01-24 o 22:11
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:13   #4415
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

dzisiaj lub jutro już VII cz. Ciekawe czy dotrwamy w dwupakach do VIII czy sie zacznie
ja myślę, że w VII części zaczniemy

Cytat:
Mam dziwna sprawe...co sadzicie...przy okazji mozna sie posmiac. Odnosnie imienia o ktorym byla dzis mowa
Ostatnio chodzi mi po glowie imie Bartek...ale w taki dziwny sposob. Nie tak ze mi sie super podoba czy cos. Tylko jak mysle o synku to jakos automatycznie pojawia sie czasami zamiazt Przemus to Bartus w stylu mysle sobie nagle " o czesc Bartus super ze sie dzis witasz z mama". Nie wiem skad to imie bo Przemek podoba mi sie bardziej..no ale nic. Milczalam w tej sprawie w domku. I naglr dzis tz do mnie mowi " wiezz co mysle ostatnio o imieniu Bartek". No zatkalo mnie....co myslicie? Moze nam dziecko podpowiada?

to może jednak podświadomie wolicie Bartka? a jak jeszcze mąż z tym wyskoczył to myślę, że to przeznaczenie
mi się to imię bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Nie sprawdzają mi czy rośnie, bo za często jak kaźdy pomiar robi inny lekarz, to bez sensu, bo każdemu ręka w inną stronę drga. Raczej sprawdzali, czy mu dobrze w brzuchu, takie badania sprawdzającw jak wyglądają naczynia, przeplywy itd. No bo może on będzie malutki po mamusi a nie, że coś mu się dzieje. No i na razie te wszystkie inne parametry są ok. I też mi jakieś pojedyncze skurcze się pojawiają na ktg ale nikt się tym nie przejmuje, więc chyba mogą takie być pod koniec 35tyg.

A wcześiej była jeszcze mowa, o tym, że podejrzewa mnie lekarz o zbyt restrykcyjne przestrzeganie diety cukrzycowej. Ja tam uważam, że bardzo dobrze mi z nią idzie, ale podobno jak mama ma za niski cukier i mało kalorii, to da się "glodzic" tak dziecko, że słabo rośnie. Ale teraz po tych sterydach mam taki cukier, że mlody w nim się tapla.

No tak się złożyło, że dziecko mi słabo przyrosło i dostałam skierowanie, żeby dokładniej sprawdzić czemu. Ale w siatkach się jeszcze mieści, tylko jako maluch, bo ma 2150g w 34t4d.

Wątpie, że przenoszę, ale na donoszenie mam nadzieje. Zostało mi 15 dni.

No mam nadzieję, że po sterydach w 35 tyg to już byłoby spoko. Ale wolę jeszcze nie
to dobrze, że inne parametry w normie, może po prostu taka jego uroda, że jest mniejszy
zresztą moja młoda w 33+ czyli niecałe 2 tyg wcześniej miała 1950 g i lekarka nawet nie zająknęła się, że coś jest nie tak...więc już sama nie wiem jak to jest...

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Melduje, ze my znow lezymy w szpitalu. Od wczoraj mialam bole brzucha, skurcze i wydawalo mi sie ze slabo czuje ruchy synka. Na szczescie nie jest zle, szyjka sie skrocila do 2 cm, ale brak rozwarcia wycisza mi skurcze i podlecza ten stan zapalny w cipce i za pare dni mam wrocic do domu. jutro Was nadrobie
dobrze, że wszystko sprawdzone i jest ok
powiem Ci, że moja koleżanka urodziła 3 dni temu bliźniaki, tak jak u Ciebie dziewczynka i chłopczyk, miała CC bo dzieciaczki były ułożone poprzecznie. Wszystko poszło dobrze, maluchy dostały po 10 pkt, a koleżanka już po 6 godzinach wstała termin miała na 6 lutego, więc wytrzymała długo, a kilka dni przed cesarką położyli ją do szpitala. Od razu pomyślałam o Tobie jak mi napisała, że urodziła
no i super waga!!
Stary 2015-01-24, 22:47   #4416
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wózek brałam z UKstrcha miałam,ale zaufałami było warto.choc nerwówka była jak wpłaciłam za wózek i ten czas podróży
U mnie wlasnie srednio z zaufaniem ja zamawialam ubranka dla synka z UK, i bardzo sie balam ze nie dojda

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Wysłane
dziekuje

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

ale fajnie Chyba zostalabym przy imieniu Bartek w takiej sytuacji

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:

pewnie nie dotrwamy ;P
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:50   #4417
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Z tego, co się orientuję, wartość przedmiotu to min. 50zł.

Nouvelle Oboje pięknie wyglądaliście
Sorry, że taka wścibska jestem, ale czy widzę tam jaskółkę?

Mnie znów łapie jakieś przeziębienie i strasznie mi słabo :/
Tak, to jaskółka

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:58   #4418
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Tak, to jaskółka
ale dziewczyny wypatrzyły aż musiałam wrócić do zdjęcia i spojrzeć
jak będziesz jeszcze miała zdjęcie, gdzie widać całą sukienkę to wklej
Stary 2015-01-24, 23:01   #4419
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

duze juz oby bylo dobrze bo w domu najlepiej, ale wiadomo jesli masz sie martwic, to lepiej isc nawet sto razy na to IP

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Tak, to jaskółka
tez widzialam ;P
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:08   #4420
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Pozyczylam od mamy, mam bolerko, i sukienki, ale one zle na mnie leza, takze wole sie schowac pod koldre niz w nich pojsc, bo tez jakos trzeba wygladac mam fajna bluzke z dekoltem od mamy, ale nie mieszcze sie w moja spodniczke, znaczy sie spada ze mnie przez to ze mam brzuch bo ona na gumce tak jakby jest a pasowalaby na wesele. ostatecznie kupie tania czarna sukienke w ktorej bede ''jakos'' wygladac, czarne rajstopy i balerinki, a bolerko czarne mam dlugie
zazdroszcze, ja dzis jestem totalnie bez sil chyba przez to ze usnelam o 5 nad ranem a wstalam po 10
A coś odcinanego pod biustem, taka jakaś luźniejsza, żebyś i potem nawet po domu mogła polatać? Ja na silę chciałam się wcisnąć na nowy rok w jakąś kieckę i kazałam TŻ ciągnąć suwak, niestety polegliśmy

A co do wesel, my mamy mały maraton w tym roku i nie wiem jak to będzie. Ogólnie jest to 8 wesel, ale dwa się pokrywają więc wypada 6. Zaczynamy w czerwcu i do tego jeszcze świadkuję na nim siostrze. Z resztą nie wiem jak ogarniemy bo są rozsiane po całej Polsce.

Cytat:
O, właśnie kwestia łóżka tez jest u nas tematem aktualnym. Chciemy wymienić nasze podwójne na rozkładany narożnik, ale to dopiero gdzieś za dwa miesiące, żeby już więcej nie naruszyć ślubnych pieniędzy. A ja oczywiście chciałabym juz, przed porodem ala:
Mnie też z jednej strony, korci żeby ślubną kasę ruszyć na jakieś wyposażenie. Ale z drugiej strony jak mamy się wyprowadzać i coś własnego kupić to lepiej przeznaczyć każdy grosz na własne.

Cytat:
Fota ślubna najwyżej później edytuję posta
Ślicznie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Śliczne pajacyki

Ja do kąpieli mam zamiar pieluszkę tetrowa na dno wrzucać zeby nie było tak ślisko, mało wody, podobno na poczatku 5 cm wystarczy i jakos pójdzie

A my dzisiaj wozek kupiliśmy, jednak nie granatowy, ten szary był w dobrej cenie bo egzemplarz powystawowy ktory stał w sklepie

joolz day earth elephant grey
No to Helenka ma już czym brykać po ulicach Uwielbiam szare wózki

Cytat:

Dobrze, że mają pod kontrolą, a szyjka na tym etapie i tak się już pewnie u większości z nas skraca. Ale za to ładna waga maluchów

Moja mała mnie dzisiaj nie oszczędza

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:08   #4421
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ale dziewczyny wypatrzyły aż musiałam wrócić do zdjęcia i spojrzeć
jak będziesz jeszcze miała zdjęcie, gdzie widać całą sukienkę to wklej
Pewnie, wkleję

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:17   #4422
mama_kasia88
Raczkowanie

Nouvelle- piękne zdjęcie Jeszcze raz mega gratuluję! Heh brzuszka tam za dużo to nie widać :

Rona 1906- głupio zabrzmi... napisałaś że słabiej czujesz ruchy synka tzn że córeczka dokazuje Rozróżniasz to? A brałaś wcześniej jakieś globułki na ten stan zaplany? Kurczaki Twoje maluszki mają wagę jak w ciązy pojedyńczej, nieźle. Ależ im tam w brzuchu dobrze.

Joa-Mro- super ze przeplywy są oki, to duuuży plus Może faktycznie dzidzia będzie z wagą piórkową, najważniejsze że wszystko sprawdzą

Magiusa- aaaa suuper sytuacja w sensie że to samo Wam po głowie chodzi... cóż ja obiektywna nie będę, bo mój starszak to Bartłomiej:P więc .... no wiesz zakochana po uszy jestem! (choć bite 9 miesicy miał być Kacperkiem, i body z imieniem i literki nad łóżeczkiem i tablica rejestracyjna też była ) Ale swoją droga... Daro i Bartas brzmi też fajnie :P Daj znac ku jakiemu się przychylacie Heh albo spytajcie o zdanie Darusia

Mono Suuuper wózek! Helenka bedzie jak księżniczka się wozić a że uwielbiam szarości to meeega mi się podoba i zazdroszczę :P a na rączce to skórka? rewelacja.

Skończony 40 tc- czekamy córeczko

Edytowane przez mama_kasia88
Czas edycji: 2015-01-24 o 23:18
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:18   #4423
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A coś odcinanego pod biustem, taka jakaś luźniejsza, żebyś i potem nawet po domu mogła polatać? Ja na silę chciałam się wcisnąć na nowy rok w jakąś kieckę i kazałam TŻ ciągnąć suwak, niestety polegliśmy

A co do wesel, my mamy mały maraton w tym roku i nie wiem jak to będzie. Ogólnie jest to 8 wesel, ale dwa się pokrywają więc wypada 6. Zaczynamy w czerwcu i do tego jeszcze świadkuję na nim siostrze. Z resztą nie wiem jak ogarniemy bo są rozsiane po całej Polsce.

Mnie też z jednej strony, korci żeby ślubną kasę ruszyć na jakieś wyposażenie. Ale z drugiej strony jak mamy się wyprowadzać i coś własnego kupić to lepiej przeznaczyć każdy grosz na własne.

Ślicznie wyglądałaś

No to Helenka ma już czym brykać po ulicach Uwielbiam szare wózki

Dobrze, że mają pod kontrolą, a szyjka na tym etapie i tak się już pewnie u większości z nas skraca. Ale za to ładna waga maluchów

Moja mała mnie dzisiaj nie oszczędza
8 wesel?? to ja na tylu przez całe życie nie byłam chyba my na razie mamy zaplanowane jedno, ewentualnie coś jeszcze może wyskoczyć

moja mała też mnie dzisiaj nie oszczędza tak się rozpycha, że aż boli, co wcześniej się nie zdarzało...czasem mam wrażenie że mi skórę rozerwie
Stary 2015-01-24, 23:27   #4424
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
8 wesel?? to ja na tylu przez całe życie nie byłam chyba my na razie mamy zaplanowane jedno, ewentualnie coś jeszcze może wyskoczyć

moja mała też mnie dzisiaj nie oszczędza tak się rozpycha, że aż boli, co wcześniej się nie zdarzało...czasem mam wrażenie że mi skórę rozerwie
No właśnie znajomych się pozaręczało sporo i teraz przez 2 lata tak to będzie wyglądać Śmieją się, że rozpruliśmy z TŻ worek ślubny i teraz wszyscy po kolei

Mnie coś szczypie w okolicach pępka, może pierwszy rozstęp się szykuje do wyjścia na światło dzienne

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-24, 23:30   #4425
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No właśnie znajomych się pozaręczało sporo i teraz przez 2 lata tak to będzie wyglądać Śmieją się, że rozpruliśmy z TŻ worek ślubny i teraz wszyscy po kolei

Mnie coś szczypie w okolicach pępka, może pierwszy rozstęp się szykuje do wyjścia na światło dzienne
ciiiii nie mów takich rzeczy bo u mnie też wyjdzie a ja się łudzę, że nie będę miała do końca żadnego
Stary 2015-01-24, 23:35   #4426
asiulek8
Wtajemniczenie

Też na to liczę po cichu, ale jak wyjdzie przecież płakać nie będę na własne życzenie będę miała bo kompletnie niczym się nie smaruję, kupiłam ale leży nie używane. Z resztą ja nie lubię się balsamować, bo potem czuję że się cała lepię. Wolę czegoś do kąpieli dolać niż się potem namachać jeszcze rękami żeby to wetrzeć w siebie

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-24, 23:42   #4427
lesyeux
Zadomowienie

dobranoc, idziemy spać

Kolorowych snów
Stary 2015-01-25, 00:42   #4428
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Nouvelle- piękne zdjęcie Jeszcze raz mega gratuluję! Heh brzuszka tam za dużo to nie widać :

Rona 1906- głupio zabrzmi... napisałaś że słabiej czujesz ruchy synka tzn że córeczka dokazuje Rozróżniasz to? A brałaś wcześniej jakieś globułki na ten stan zaplany? Kurczaki Twoje maluszki mają wagę jak w ciązy pojedyńczej, nieźle. Ależ im tam w brzuchu dobrze.

Joa-Mro- super ze przeplywy są oki, to duuuży plus Może faktycznie dzidzia będzie z wagą piórkową, najważniejsze że wszystko sprawdzą

Magiusa- aaaa suuper sytuacja w sensie że to samo Wam po głowie chodzi... cóż ja obiektywna nie będę, bo mój starszak to Bartłomiej:P więc .... no wiesz zakochana po uszy jestem! (choć bite 9 miesicy miał być Kacperkiem, i body z imieniem i literki nad łóżeczkiem i tablica rejestracyjna też była ) Ale swoją droga... Daro i Bartas brzmi też fajnie :P Daj znac ku jakiemu się przychylacie Heh albo spytajcie o zdanie Darusia

Mono Suuuper wózek! Helenka bedzie jak księżniczka się wozić a że uwielbiam szarości to meeega mi się podoba i zazdroszczę :P a na rączce to skórka? rewelacja.
Zapytalibysmy D.gdyby nie to ze jemu to chyba obecnie wszystko jedno
A pozwol ze zapytam jaki jest Twoj Bartus? Ja wiem ze jak kazda mama jestes zakochana i na pewno jest naj ale jakbys miala wymiebic np.5 cech ktore najbardziej Ci sie rzucaja w oczy to jakje by to byly?

Np.Darus jest baaardzo energiczny, bardzo grzeczny ( az sama jestem zaskoczona ze to sie nie kloci ale on naprawde mimo wieku nie ma atakow furii, nie placze, wszystko mu jestem w stanie wytlumaczyc), glownie rozesmiany, krotko sie koncentruje na czyms- raczej musi zmieniac zajecia i bardzo silny.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 01:01   #4429
Alunia79
Wtajemniczenie

Mkluke w takim razie Tobie również duuużo zdrówka! I oczywiście sto lat,sto lat!

Crystal, dzięki całkiem ciekawe

Dziewczyny,dzięki za wyrażenie opini na temat imienia myślę,że ostateczna decyzja zapadnie jak się urodzi
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 06:26   #4430
rona1906
Raczkowanie

aaakarolina po 6 godzinach? Wow! U mnie pionizuja po 12

crystal wolalam jechac, zwlaszcza ze juz druga noc w przeciagu paru dni mialam z takimi bolami

mama kasia rozrozniam moje maluchy sa juz od dluzszego czasu glowkami w dol i nie zmieniaja pozycji az tak bardzo, bo im ciasno po lewej stronie mam coreczke, a po prawej synka. On zawsze byl wiercipieta, a ostatnio cos malo dokazywal... Dlatego mnie to zmartwilo.

Raz juz mialam zapalenie w ciazy i leczyli mnie nystatyna, a obecne zapalenie mialam dopiero konsultowac na wizycie w czwartek. Ale skoro juz tu jestem to w szpitalu mnie podlecza

asiulek8 zazdroszcze braku rozstepow! Ja juz mam ich pelno na brzuchu mimo ze smaruje sie codziennie od poczatku ciazy mam tylko nadzieje ze z czasem wyblakna...
A co do wesel: w 2015 chyba jakis urodzaj, my mamy 5. Pierwsze juz 11.04 dzieci beda malutkie gdyby nie to, ze slub bierze moja siostra to bym nie poszla

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-01-25 o 06:35
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 06:45   #4431
smv
Zakorzenienie

Witajcie o rety ale się namachalyscie z pisaniem. Juz nadrobilam
Niunia fajnie ze u was ok. Lez i Odpoczywaj
Żona Marcina kochana aż mnie trzęslo jak czytałam post. Mam nadzieje ze się już uspokoiłas..
Alunia mi się Aurelia podoba - jakoś jadzka jak w szkole będą dzieci nazywać to tak ble-wg mnie.
Rona-trzymaj się tam i też pisz.

NOUVELLE ŻYCIE WASZE BOMBABI śliczny bukiet!

Meganko -pięknie wyszlas

My wczoraj do moich rodziców pojechaliśmy dostalam pościele torbę do wózka i zbawki dla maluszka od chrzesnicy hehe
Stary 2015-01-25, 08:47   #4432
żona_marcina
Rozeznanie

O rany, kiedy wy śpicie? Tyle postów namachane

Cytat:
Ostatnio chodzi mi po glowie imie Bartek...ale w taki dziwny sposob. Nie tak ze mi sie super podoba czy cos. Tylko jak mysle o synku to jakos automatycznie pojawia sie czasami zamiazt Przemus to Bartus w stylu mysle sobie nagle " o czesc Bartus super ze sie dzis witasz z mama". Nie wiem skad to imie bo Przemek podoba mi sie bardziej..no ale nic. Milczalam w tej sprawie w domku. I naglr dzis tz do mnie mowi " wiezz co mysle ostatnio o imieniu Bartek". No zatkalo mnie....co myslicie? Moze nam dziecko podpowiada? .
Bartuś to śliczne imię. 2 moje koleżanki mają chłopców o tym imieniu i to fajne chłopaki.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:

i szybkiego powrotu do domu.

Co jakiś czas czytam, że któraś znowu w szpitalu

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
My za dwa tygodnie idziemy na wesele i pojecia nie mam jak sie ubrac.... a nie chce wydawac na siebie za duzo pieniedzy, bo to na jeden raz taka ciazowa sukienka
Kochana, tylko ciuchland. I nie żartuje. Dzisiaj mamy chrzciny u znajomych i kupiłam w szmateksie sukienkę Asosa i żakiecik Nexta (żakiecik nowy z metkami). Dałam za wszystko 20 zł.
Na Wigilię też kupowałam śliczną sukienkę odcinaną pod biustem w szmateksie, dałam chyba 8 zł. Miałam zamiar pójść w niej na sylwestra, ale się nie udało. Gdybyś mieszkała w PL to bym Cię podratowała
Wcześniej kupowałam sobie nowe ubrania w H&M, ale na prawdę szkoda kasy na taki jednorazowy wydatek.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
A w ogóle to już mam jakieś paranoje związane ze słynnym syndromem wicia gniazda wy piszecie, że nie możecie się już doczekać maleństwa, odliczacie dni w aplikacjach, a ja chciałabym odwlec moment narodzin jak najdalej. I to z zupełnie błahych powodów, bo generalnie jesteśmy przygotowani w 99% na przyjście maleństwa. Ale dzisiaj cały czas siedzi mi w głowie, że u Zosi w pokoju jest jeszcze gniazdko i lampa do wymiany. No nie daje mi to spokoju. Albo, że jeszcze karnisz trzeba przykrecic. Ja to mam tak, że muszę mieć wszystko teraz, natychmiast zrobione ala:
Ja po obejrzeniu jakiegoś programu o nastolatkach u mamy stwierdziłam , że nie wypuszczę Olka na świat. A poza tym mam jeszcze tyle do poczytania o szczepieniach, alergiach, karmieniach, chorobach .... że chętnie przedłużyłabym pobyt młodego w brzuchu.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
jak wy sie kochacie ja w nocy sie ze swoim TZ nazwyzywalam przez te samochody, a dzis tez, wszystko na szybko, i o malo mu nie przywalilam.
ale on jest taki, ze za chwile przyjdzie i wyjasniac chce.
Mój po wczorajszym i przedwczorajszym spokojny i grzeczny. Posprzątał, zrobił pranie, obiad i kolację, wymasował mi stopy i plecy.
Chyba musze częściej robić awantury w domu.

Udało mi się też uratować większość rzeczy z tej paczki pogryzionej przez psa. Uffff

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dwa razy ktg , leki podali rozkurczowe , i dali pojemnik na mocz takze będą badać mocz
jestem spokojniejsza jak tu jestem
. Odpoczywaj

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj wozek kupiliśmy, jednak nie granatowy, ten szary był w dobrej cenie bo egzemplarz powystawowy ktory stał w sklepieZałącznik 5894643Załącznik 5894644

joolz day earth elephant grey
Teraz żałuję, że nie kupiłam joolza. Jest fantastyczny.

Nouvelle - pięknie wyglądaliście, aż się wzruszyłam. I w ogóle nie widać u Ciebie brzuszka.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:09   #4433
lesyeux
Zadomowienie

I witam sie w szaro bury niedzielny poranek

Oczywiscie zgaga spała ze mną,znaczy sie wybudzała mnie...... bleeeee

Zaraz jade z Tż do sklepu. Mamy dzisiaj wizyte tesciów, odwiedzają Nas bo w środe mam urodziny
I bedą dzisiaj bo w tyg to każdy pózno wraca i nie dali by radymi to na reke

Nie upieke nic bo ja beztalencie, a po drugie za małooo czasu, podjade kupie jakies łakocie do cukierni, kawka herbatka i gra

Tak wczoraj myślałam co tam u Michuru i lady aga dawno nie dawały znac

I mam pytanko. Której mamusi dzidzia jest ułożona pośladkowo/miednicowo? ( moja fikła w ok. 30 tc w taką pozycje, gdzie była zawsze główkowo, i przypuszczam że córci sie pokiełbasiło coś i pomyliła sie i uważa,że tak powinna byc. Bo z nia na dzien jest ciut wieksza i czas uciekaaa na nastepne fik).
Stary 2015-01-25, 09:23   #4434
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Na naszej liście imion też był Bartuś. W oficjalnej wersji Bartłomiej. Takze jak dla mnie bardzo ładne imię.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:31   #4435
żona_marcina
Rozeznanie

Help,
dziewczyny które kupowały otulacze muślinowe lub bambusowe podajcie mi namiary na sprawdzony sklep. Coś tańszego niż La millou najchętniej, plisss

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:44   #4436
kruszynkaa88
Rozeznanie

Heeejoooo Nawet się wyspałam, ale jeszcze do końca nie obudziłam Śnieg, biało za oknem- cudownie, w końcu nie będzie szaro buro- lubię zimę Dzisiaj na 12 jedziemy do rodziców na obiadek, do kościoła- choć nie widzi mi się to, przez ostatnie dni jestem słaba i mam jak na mnie słabe ciśnienie i kurcze chyba nie wystoję w tym kościele, a jest msza za świętej pamięci dziadka i wujka Nie wiem, może pójdę ale najwyżej wyjdę wcześniej

Miłego dnia dziewczynki, będę dopiero wieczorem to Was nadrobię
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:47   #4437
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej duze dzieci trzymaj sie dzielnie i odpoczywaj
Stary 2015-01-25, 09:52   #4438
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
aaakarolina po 6 godzinach? Wow! U mnie pionizuja po 12

crystal wolalam jechac, zwlaszcza ze juz druga noc w przeciagu paru dni mialam z takimi bolami

mama kasia rozrozniam moje maluchy sa juz od dluzszego czasu glowkami w dol i nie zmieniaja pozycji az tak bardzo, bo im ciasno po lewej stronie mam coreczke, a po prawej synka. On zawsze byl wiercipieta, a ostatnio cos malo dokazywal... Dlatego mnie to zmartwilo.

Raz juz mialam zapalenie w ciazy i leczyli mnie nystatyna, a obecne zapalenie mialam dopiero konsultowac na wizycie w czwartek. Ale skoro juz tu jestem to w szpitalu mnie podlecza

asiulek8 zazdroszcze braku rozstepow! Ja juz mam ich pelno na brzuchu mimo ze smaruje sie codziennie od poczatku ciazy mam tylko nadzieje ze z czasem wyblakna...
A co do wesel: w 2015 chyba jakis urodzaj, my mamy 5. Pierwsze juz 11.04 dzieci beda malutkie gdyby nie to, ze slub bierze moja siostra to bym nie poszla
Ale Ty nosisz dwójkę szkrabów, to trochę inaczej rozrasta Ci się brzuszek, więc można im wybaczyć że się pojawiły

A ja dzisiaj miałam kolejną przespaną noc, tylko raz na siku wstałam Czuję się jak bogini Ciekawe ile czasu jeszcze :P

Kruszynka - to poprosisz żeby ktoś Ci ustąpił miejsca, albo może znajdzie się dobra dusza i sama ustąpi

Ja któregoś razu za późno pojechała do kościoła i już wszystko było zajęte. No to sobie grzecznie stanęłam i tak stałam z nogi na nogę. Później mama mi mówi, że za mną siedziały dwie moje sąsiadki (18 lat i 13 lat) i matka ich do nich powiedziała "tam stoi Asia, ustąpcie jej miejsca" odburknęły "nie" Moja mama to była w szoku. Pomijam fakt, że one siedziały a ich matka stała obok nich. W sumie mi mogło być lżej stać niż tym dwóm...

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-25 o 09:57
Stary 2015-01-25, 09:58   #4439
Tepsa
Zakorzenienie

Lesyeux moj byl ułożony do 32 miednicowo, pozniej fiknal ale ja nic nie poczulam w asystencie pisze mi ze maja dzieci czas do 34 tygodnia zeby sie przewrocic
Stary 2015-01-25, 10:07   #4440
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

My się juz bardzo nastawiliśmy na imie Bartuś - nie wyobrażam juz sobie inaczej do niego mowic
Wybieramy jednak wersje Bartosz a nie Bartłomiej
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości