|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Uff to mnie trochę uspokoiłas, bo gdzieś na internecie wyczytałam ze juz od 2 trymestr trzeba zacząć spać na lewym boku, pewnie po to żeby się przyzwyczajać ;-)
Dzisiejszej nocy co prawda spałam większość na lewym boku, ale i tak przekrecalam się a to na plecy, a to na drugi bok i póki co dobrze się czuje, tylko chyba trochę więzadła ponaciagalam leżąc na plecach bo miałam problem ze wstawaniem i trochę bolą ;-) |
|
|
|
#4682 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużą gondolę ma Jane Muum, no i Maxi Cosi Mura ma całkiem sporą. Z tego co czytałam wszystkie samochody wyprodukowane po 2006 mają Isofix. Edytowane przez Anex Czas edycji: 2015-01-25 o 10:05 |
||||
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z isofix'ami jest tak jak piszesz, wszystkie po 2006 mają zamontowane My mamy rocznik 2004 i jest zamontowany więc raczej to już standard Co do spania to mi też lekarz powiedział, że mogę jak chce tym bardziej, że jakby się coś działo to organizm da znać, żeby zmienić pozycję Wczoraj bobas takie wygibasy odstawiał, że TZ 4 kopniaki poczuł ![]() Ja nie wiem co to będzie z czasem...
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Pokazałam wczoraj TŻtowi tą Maritę i nie podoba mu się no więc szukam dalej ..Spojrzę jeszcze na te Jane Muum i Maxi Cosi Mura, chcę dużą gondolę bo raczej się nastawiam na duże dziecko no i jak któraś tu pisała, ta zima ..Na razie uzgodniliśmy tylko, że koła mają być pompowane ![]() Co do spania - myślę, że same zaczniecie spać na lewym boku bo czytałam, że w pewnym momencie inne pozycje stają się niewygodne. Ja śpię różnie, na brzuchu też ale z podciągniętą nogą bo tak normalnie to już jednak ten brzuch uciska. Budzę się i na lewym boku i na plecach, nie przejmuję się na razie. Chociaż dziś śniło mi się, że mam problemy z oddychaniem, być może coś było nie tak albo to od kataru po prostu ..
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga dziecka - syn ma niedługo rok. Wagę miał około 9,teraz ma pewnie więcej ale waga nam się popsuła. W fotwliku 0-9na pewno już by bardzo dawno nie jeździł bo wy wystawał. Te 0-9 są naprawdę tyci tyci. Na badaniu usgbioderek w 3 tygodniu jego życia widziałam dzieci Trochę starsze w takich to opatulone w kombinezon już wyglądało, że mieszczą się na styk. Nasz zaczyna być za dlugi, jeszcze ten pałąk można swobodnie składać ale planuję w lutym zakupić większy. My isofix nie mamy, mamy na pasy i muszę wam napisać, że zapięcie i odpięcie zajmuje nam również kilka sekund. Kiedy się interesowałam tym to wyczytałam, że zapięcie na pasy jest bezpieczniejsze niż isofix a już najlepiej mieć podwójnie zabezpieczony czyli baza+pasy. W większych w testach widzę,ze isofix wygrywa w testach. Cytat:
![]() ja dziś jadę na nieprzyzwoite obżarstwo bo moi dziadkowie wyprawiają dzień babci i dziadka. aaale się objem (mam nadzieję). Pozdrawiam miłe Panie, miłej niedzieli
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Ja o tej zasadzie nie wiedziałam i już od jakiegoś czasu zorientowałam się, że lepiej spać mi na lewym boku
Zdarza mi się też spać na brzuchu, ale chyba trzeba się odzwyczajać
|
|
|
|
#4688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjj niestety u mnie to standard wielkie centra handlowe i mamusie z tymi stelarzami i fotelikami po pare h łażą i spacerują i zakupy robią... tragedia... ale co zrobić, nie uchronisz wszystkich ![]() Cytat:
dokładnie tak... na chwile do 2h dobra opcja, ale potem... ale cóż są mamy co przegrzewają dzieciaczki i np w 20 st na plusie dziecko ubrane jak na 0 st :/ nic nie poradzisz .... co do wagi dziecka... moja córa ma skończone 3 lata i waży 15 kg ale np wzrostowo nadal jezdzi w foteliku 9-15, niemniej bede jej zmieniac do wakacji ![]() Cytat:
poki brzuch mały to mozesz spokojnie spac jak Ci wygodnie, najlepiej jak najmniej na brzuchu a potem sama zobaczysz ze tak naturalnie przestaniesz tak spać.... ja w 1c przerzucilam sie na plecy, ale mnie tak bolały że potem z automatu spalam tylko na boku, co potem przy kp się przydało, bo w nocy jak mała się budziła to cyc w buzie i obie zadowolone ![]() a ja mam dzis straszny dzien... w pracy okazało się że wspołpracownicy celowo nie dopilnowali moich rzeczy przez co straciłam ok 1500 zł napisałam już w tej sprawie do nadrzednej kierowniczki i ma jutro wyjasnic sprawe... ale powiem Wam, że okazuje sie ze jak człowiek pomaga (a niektórym baaaaaardzo pomogłam w zdobyciu dodatkowych premii) to niestety nie zawsze to wraca :/ do tego mam dziewczynę z którą myślałam że jakoś jestesmy blisko, a ona dołączyła do reszty i tez mnie nie powiadomiła
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2015-01-25 o 10:36 |
|||
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Pytanko do zagłębionych w temat wózków- czy ma któraś z was doświadczenie lub coś słyszała o wózku bebetto Silvia? http://allegro.pl/wozek-bebetto-3w1-...986832086.html
Zastanawiał się między tym modelem, a Mutsy 4rider używanym po jednym dziecku. Różnicy cenowej nie ma zbyt wielkiej bo za mutsy cenią sobie 1700 zł. Lepiej nowy z gwarancją czy jednak używany ale znanej firmy? Co myślicie dziewczyny?
|
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Z tą wagą u dziecka to roznie bywa, bo np. mojego kuzyna syn mając 6 miesiecy wazyl juz 10 kg ![]() Co do imion to corcia wybiera dla rodzenstwa ![]() Ja spie na lewym boku ale tez za dlugo w takiej pozycji nie wytrzymuje.. A czy mozna spac na brzuchu jezeli nie przeszkadza?
|
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Co do spania, zaczynam się zastanawiać nad poduszką typu kojec, ponieważ strasznie boli mnie kręgosłup w dolnym odcinku. Tylko mam dylemat czy kupić ten z motherhood, czy firmy noname z allegro. Ponoć te pierwsze flaczeją i ciężko pokrowiec założyć, nie wiem jak te drugie.
|
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co do wózków to ja zastanawiałam się nad wózkiem Tako City move. Może i nie ma mega dużej gondoli, ale można w niej podnieść plecki, tak ze troszke większe dziecko też się zmieści. A jakby gondolka była naprawdę mała to w spacerówce można plecy rozłożyć na płasko a podnóżek ustawić pionowo, także robi na się a'la gondola. Spacerówkę można ustawić w 2-ch kierunkach do jazdy i ma pompowane i skrętne koła ( z możliwością blokady)
tako city move.jpg |
|
|
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kojec-rogal-do-kar...009123237.html i do tego można jeszcze dokupić poszewkę: http://allegro.pl/poszewka-170-cm-na...015755428.html Tylko jeszcze muszę napisać do gościa czy można poduszkę prać w pralce. |
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Wam tez jest tak slabo jak sie podnosicie z pozycji lezacej/półlezacej? Za kazdym razem co chcę wstac, to mam zawroty glowy
|
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam zawroty glowy... a dzis w kosciele myslalam,ze zemdleje... czyli mdlosci przeszly w ogolna slabosc i duszno mi strasznie... a co bedzie pod koniec ciazy? Z Hania bylo lepiej,bo te dusznosci i goraco bylo akurat w zimie i poczatkiem wiosny...
U nas dzis na obiad pizza,bo nie chce mi ssie nic robic... |
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak byłam ostatnio w kościele to też mi się zrobiło duszno, aż musiałam się rozebrać z kurtki, czapki i szalika, zostałam w samej cieniutkiej bluzeczce ;-) Wszyscy na mnie patrzyli jak na wariatkę, na szczęście brzuch mi już widać, to może nie wzięli mnie aż za taką dużą wariatkę ;-P
|
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
Roan Marita bardziej na nierówności wiejskie itp...
ale po mieście nie wiem czy bym chciała nim jeździć, dużo zakrętów, krawężników, schodów itp A mi wpadł w oko Gesslein F6 - zupełnie zapomniałam o tej firmie. A to bardzo dobra i solidna firma. Zobaczcie sobie jaką ma fajną spacerówkę - można daszek mocno naciągnąć w lato...i dodatkowo ma siateczkę przepuszczającą powietrze. No i zwrotny bardzo jest, mozna dobrać różne gondole - co pozwala zaoszczędzić na wadze. Fajny wózek. Aż myślę, czy nie skusiłabym się na niego gdyby nie to ze mam już swój
|
|
|
|
#4698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie to mam niskie ciśnienie śr. 50/100 więc może to przez to.
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
Mój synek ze dwa miesiące bedzie miał 4 latka. Wazy moze 16 kg. Jeździ w foteliku Maxi Cosi Tobi (9-18kg). I jeszcze sie spokojnie mieści do niego. A fotelik jest fajny, bo ma kilka pozycji na nachylenia, wiec mniejsze dziecko moze miesc pozycje bardziej lezaca. Fajne to jest tez przy starszym dziecku, ktore zaśnie w czasie jazdy.
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Mnie dzisiaj tez jakoś słabo. Dwa razy musiałam usiąść, bo Zrobiło mi sie baaaardzo słabo
|
|
|
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)I tu już niestety nie ma komfortu spania jak w tym 9-18, ale my bardzo malutko jeździmy, jedynie na zakupy gdzieś na drugi koniec miasta |
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny postarajcie się mieć coś przy sobie do zjedzenia jak Wam się słabo zaczyna robić +wstawajcie bardzo wolno->najpierw nogi np z łóżka a po chwili reszta
![]() Nie zawsze pomaga ale często Zobaczcie czy zjedzenie czegoś Wam pomaga bo mi np bardzo
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Ja dzisiaj spałam, jak niedźwiedź o 4.30 ostatni raz wstawałam do toalety, a obudziłam się o 10.00 jak wstaję z łóżka/krzesła też mam zawroty, więc robię to etapami. Najpierw siadam, później wstaję i przytrzymuję się ściany, a jak mroczki znikną - ruszam :P hihiU mnie też od rana śnieg za oknem, ale mąż był w kościele i mówił, że nie jest zimno, więc pewnie będzie chciał mnie wyciągnąć na spacer po obiadku Ja tych fotelików do samochodu na razie nie ogarniam ogólnie czekam do kolejnej wizyty 17.02. i jak wszystko będzie ok to zacznę kupować jakieś ciuszki. Z tym końcem ciąży to jednak różnie bywa, więc nie chcę zostawiać wszystkiego na koniec. O ile łóżeczko i wózek może mąż by sam kupił, o tyle z ubrankami bym na to nie liczyła A właśnie? W kwestii ubranek... jakiego rozmiaru ubranka kupujecie na "po porodzie"? Moja mama mówi, że miałam 52cm, teściowa nie pamięta, ile miał mąż, jak się urodził. Myślałam o tym, żeby kupić 2 komplety na 52cm, a trochę więcej na 56cm. No, ale koleżanka urodziła w czwartek syna i ma 58cm!, a zarówno ona, jak i mąż nie są jakimiś wielkoludami. Z kolei, jak jednak będzie mniejsze to w 62 się utopi haha Jakieś pomysły?
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), 52 to starczy na krótko - gdzieś oglądałam filmik, że takie bobaska można ubrać w większe czyt.56
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
spałam dzisiaj 13 godzin. Co do spania to śpię na lewym boku. Cytat:
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja tez dzis pospalam obudzilam sie kilka razy na siku i tyle a spalam do 11
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Ja planuję zakupić kilka na start 56 a więcej 62 bo podejrzewam ze Dzidzia może być podobnego wzrostu jak synek, który miał 57 cm.
|
|
|
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
Ja musze kupic fotelik synkowi przed wyjazdem do pl myśle nad caretero turbo sport 9-25kg bo znajomi maja i sobie chwala. Ważne tez ze mozna odchylic fotelik gdy malec zaśnie a przez Niemcy będziemy w nocy jechać wiec bedzie spał maluszek. Teraz ma britax 9-18kg tez mozna odchylic ale juz trochę mało miejsca w nim. Dla noworodka mam nosidełko do samochodu. Wozek chce podwójny z możliwością dołożenia gondoli do tylnego siedziska bo tez przeraża mnie jak wszędzie widzę takie maluchy w nosidelkach... Pewnie zamowie ten z bobowozki co pisałam wcześniej bo mozna dokupić gondolę a to ważne.
Zaraz jadę do sklepu pomoc przy dostawie przyda mi sie trochę ruchu
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
Ja ubranka zamierzam kupić parę w rozmiarze 56 (dosłownie po 2szt. Bodziaka z krótkim rękawem i długim rękawem) i resztę w róż. 62. Lekarz mi powiedział ze raczej będzie duże dziecko wiec nawet jakbym rozmiar 62 był trochę duży to i tak szybciutko maleństwo urośnie :-P
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

no więc szukam dalej ..