|
|
#1591 | |
|
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Właśnie czekam na sugestie.
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- O rety, u mnie w pracy jest takie wewnętrzne gg i moja niemiecka szefowa uwielbia tą emotkę. ![]()
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
A pieluch tych flanelowych to ile kupujecie ?
Ja mam tylko te 4 szt. (póki co )![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() O to to, Nadzieja, to wie jak kombinować , spryciula jedna Dokladnie tak, powiedz, że wyprawkę czas zaczać i już :P ja tez czekam na ciuchy od szwagierki , ale ona pewnie prędko mi ich nie da bo sama zakupy robiła mies. przed porodem, żeby "nie zapeszać"
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię Ci u mnie działa
Albo jak w pl mieszkałam jeszcze, to wystarczyło pomarudzić, że nie mam co na siebie włożyć, to mamusia albo babcia mi zawsze coś odpaliły... I czasem jedna w ukryciu przed drugą... Dodam tylko, że już dorosła byłam i nie mieszkalam juz w domu rodzinnym. Co prawda nie robiłam tego specjalnie, ale cóż ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- LuckyLove ja kupie komplet, a mam tam 5 sztuk zdaje się... Wszystko to kwestia oglądnięcia czy nam to wgl będzie przydatne
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buuuu a u mnie to nie przeszło ![]() Jak mowię, że nie mam co na siebie włożyć to słyszę " że szafa to aż puchnie i mi się z niej wysypuje, a ciuchy moje są w każdym kącie" A mój mąż to dostaje dziwnej choroby jak mamy gdzieś iść i widzi mnie jak siędzę przed szafką marudzę i wyciągam wszystkie bety na pokój
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Cytat:
|
|
#1597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niezłe łowy, dorównujesz nam ![]() ![]() ja dopiero teraz się wykąpałam i położyłam do łóżka uff cały dzień coś, a tu gdzieś trzeba jechać, coś zawieźć, kogoś zawieźć później obiad, goście itp ![]() Dziełuszki! czy któraś zażywa Prenatal Classic ? bo wyczytałam, że w nim nie ma magnezu i nie wiem czy brać na własną rękę lekarka mi nie przypisała, pytała czy mam kurcze itp ale nie mam...
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja podczytuje was ale tz jest od wczoraj. Teraz pracuje od pon do piatku 120 km od domu i wraca tylko na wekendy. I nie mialam kiedy pisac. Zreszta humoru nie mam bi ciagle walcze z tym moim cukrem
Ruska ja biore prenatal clasic i mahnez chela mag b 6 mama. Ale to dlatego dodatkowo magnez ze brzuch twardnieje. Ale i tak na to wiecej pomaga mi luteina widze to bo teraz mialam zmniejszona dawke i znowu twardnieje |
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak zrypany humor ze szkoda gadac. Wczoraj sie z tz klocilismybaz do jego zasniecia czyli z 4 godziny. I wcale nie o to ze sie spoznil czy byl pod lekkim wplywem. Oto troche sie fochalam ale potem dowiedzielismy sie paru nieprzyjemnych, rodzinnych spraw ktore nas dotykaja no i maz jak to bronca rodziny chce wszystkim na okolo pomagac i lac po mordach tych zlych a ja juz mam dosyc bota sprawa ciagnie sie od paru lat. I wkurza mnie bo jak bylismy sami to niech pozyczal kase a.teraz tyle wydatkow a ten gdzie tam, daje na prawo i lewo. Przepraszam-pozycza! Taaa... no i zarlismy sie, przy okazji wyplynelo pare innych rzeczy az zasnal przez % i ze zmeczenia. Zawsze jest tak u nas ze sie malo klocimy, na prawde prawie wcale, a jak juz dojdzie to nie przz siebie tylko przez innych!
Jeszcze sie wkurzylam bo swedzialy mnie wczoraj stopy i lekarz o to ostatnio pytal bo jesli tak to objaw zly ale nie pamietam czego i sie martwie... To tylko pare ze spraw ktorymi sie martwie.. na prawde momentami mam dosc.... Milej niedzieli.
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Mimi ;* a o swedzenie moze.chodzilo lekarzowi o cholestaze?wiem ze swedzi skora ale nie wiem w ktorym miejscu i trzeba sprawdzac wtedy w krwi czy nie.jest podwyzszone cos z watroba
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
No tez mi cos swita o tej watrobie ale musze sie poobserwowac bo moze to jakies uczulenie...
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to swędzenie stóp i rąk, to chodzi o cholestazę. Trzeba zrobić badania krwi. Też mnie to czeka, w sensie badania, bo u mnie mama i siostra mialy cholestazę i gin mi zalecił profilaktycznie. Nadzieja W tym problem, że idę do łazienki (jak wstanę) ale siku mi się nie chce, a na stojąco to ten ból czuje tak jakbym miała kamień ogromnej wielkości w Bożence... :/ Tak w ogóle się witam ![]() Nie spałam całą noc, TŻ brak i nie zasnęłam... co to będzie jak wyjedzie na szkolenie i na targi i nie będzie go dwa tygodnie
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Babcia miala usuwany woreczek... musze zobaczyc bo mialam to swedzenie z 2 dni i przeszlo.
W ogole dzis mamy 100 dniowke.
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wreszcie sie wyspałam, nastrój jeszcze gorszy niż wczoraj bo jestem na maxa w☠☠☠☠*** na Tż Oszaleję normalnie TienShan i Nadzieja ![]() LuckyLove ja zamówiłam 3 flanelowe i 10 tetrowych i póki co myślę że wystarczy. ruskaa; jak zażywałam prenatal duo, w opakowaniu był classic i drugi z kwasami dha, jedno rano i jedno wieczorem a dodatkowo 4 tabletki Mg dziennie.
|
|
#1606 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=LuckyLove;49917062]Udało mi się coś popstrykać, zaraz dodam
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- No więc sprawa wglada nastepująco : ![]() ![]() [/Q] śliczne a ten kocyk to z Pepco?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Malwinka 123 Czas edycji: 2015-01-25 o 10:03 |
|
|
|
|
#1608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Całkiem legalnie zaczęłam dziś 7 miesiąc.
Cytat:
Cytat:
Zła jestem dzisiaj, spać nie mogłam bo mi mały szalał w brzuchu, co próbowałam się ułożyć to ten mnie kopał... A na dodatek pęcherz sobie upodobał i gmera mi tam non stop. Co dwie godziny robię się głodna, nie wiem czy to normalne? Aż mnie ssie i burczy w żołądku, a jak patrzę ile przytyłam już, to nie wiem jak to się skończy Będę jak wielorybek przed porodem Wybór imienia dla synka chyba się u nas rozwodem skończy... Nie możemy dojść do żadnego porozumienia, myślałam że łatwiej pójdzie. Co się TŻ podoba, to za to mi nie ( a szczególnie jedno imię sobie wynalazł i co rusz gnębił mnie, czemu nasz syn nie może się tak nazywać). Nic nie poradzę - nie podoba się i już. Potem było kolejne, zaakceptował mój wybór. A kilka dni temu słyszę- nie podoba mi się Wczoraj kalendarz wzięliśmy i zrobiliśmy wspólnie listę- wyszły trzy które nam się obojgu podobają. I co? I Tak się zdenerwowałam, że podarłam tę kartkę z imionami, TŻ walnął focha (co mu się nie zdarza) na chwilę i stwierdził że każdy z nas osobno zrobi listę z imionami które nam się podobają, a potem razem będziemy dyskutować i wybierzemy jedno, które nam obojgu najbardziej odpowiada. Mówię wam, jak myślę o tym imieniu to białej gorączki dostaję I jeszcze usłyszałam, że to i tak kobieta zawsze na swoim postawi- zarzuci focha i się popłacze, a facet nie ma nic do gadania jak chce mieć spokój Na szczęście wycofał się TŻ z tej opinii![]() Wybaczcie że tak chaotycznie i rozwlekle, ale normalnie spać dziś nie mogłam przez to. Z imieniem dla dziewczynki nie byłoby takiego kłopotu, ech.
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej właśnie się zorientowałam, że zaczęłam 6 miesiąc niedawno
![]() Dziewczyny współczuję kłótni, ja też miałam ostrzejsza wymianę zdań z rana, bo wymyśliłam sobie nowe ustawienie w pokoju dziewczyn, a tż nie chce tak zrobić, bo szafka zasłoni 1/2 kaloryfera...... najlepiej żeby był rozpierdziel tak jak do tej pory >:/ no nic jadę na zakupy może humor mi się poprawi choć trochę. Miłego dnia! |
|
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że chyba coś w powietrzu wisi ... jakaś burza
my też od wczoraj wieczora z mężusiem nie gadamy...
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Heh to żeby się nie wyłamywać ja też jestem zła na swojego.
Pojechaliśmy wczoraj na pokera do znajomych i oczywiście spił się jak bela.... A obiecywał że będzie uważał.... Myślałam że go uduszę!!!! Na dodatek takiego zalanego musiałam go wieźć do domu i mi się wymądrzał jak mam jechać ![]() Jedyny plus wczorajszego dnia to to że byliśmy oglądać wózki i jednak rezygnujemy z Mamas&Papas i kupujemy Bugaboo Cameleona
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
baelka - nie przejmuj się tym imieniem, zróbcie te listy imion co wam się podobają a jak się dziecko urodzi to wtedy popatrzycie na nie i już będziecie wiedzieć jak je nazwać
![]() my z tż też się zastanawialiśmy długo bo ja chciałam Majkę, Lenkę lub Oliwię, a on chce Lenkę, Oliwkę, Majkę.... w tej kolejności... w końcu ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to on wybierze imię więc padło na Lenkę ale ja tak nie jestem zbyt przekonana jednak, im dłużej o tym myślę, tym mniej mi się podoba :P więc próbuję go jeszcze przekabacić na Majkę albo jeszcze coś innego wymyślimy może grunt to na spokojnie, w końcu jeszcze dziecka nie ma na świecie a już się o nie kłócić? też planuję wybrać się dziś na zakupy jakieś bo oszaleję kolejny dzień w domu, tż na szkoleniu i sama siedzę... ![]() a wczoraj tak was podczytywałam i kupiłam sobie legginsy ciążowe i 2 bluzeczki z aukcji, którą podrzuciła któraś z was tylko długi rękaw no nie mogłam się powstrzymać, ale jeszcze nie kupowałam nic ciążowego poza rajstopami (polecam od sprzedawcy Noemi na allegro - super są! wcześniej miałam Gattę, i owszem ładne były, ale cienkie i szybko się przedarły na paluszkach... ) więc wybaczam sobie tę stówkę na siebie
|
#1613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się w leniw niedzielę
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Co do imienia myślę, żebyście wybrali z 2-3 imiona i nie ma co się kłócić tylko jak urodzi się dziecko zdecydujecie. Jak na nie spojrzycie to będziecie wiedzieć ![]() Ala mam dziś lenia- a muszę wybrać żelazko <dziękuję bardzo za linki ![]() A wczoraj co ja miałam za dzień- ledwo co chodziłam, przejście z pokoju do łazienki wiązało się z zadyszką...w brzuchu miejsca niemiałam-strasznie było. A jak sobie pomyślałam, że jeszcze 3 miesiące i dziecko potroi swoją wagę to płakać mi się chciało
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szkoda że nie mieszkacie bliżej bo byśmy zrobiły wspólną niedzielę bez Tż i walić ich normalnie.
Mój się odezwał teraz i oczywiście z tekstem "masz się o co wkurzać" Ja prdle!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!
|
|
#1615 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rzuciłam sugestię mężowi, że do porodu niech mały bezimienny pozostanie. Bo tak zmieniać imię co chwilę to słabo trochę
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co sie dzieje, chyba jakaś zmiana ciśnienia bo te chłopy wczoraj byli okropppni widzę...
Mój w nocy już mnie tulił, a rano przepraszał. Wyspał się, wytrzeźwiał i spojrzał inaczej na pewne sprawy. Już nie bedzie nikogo bił tylko chyba sprawe podamy do sądu bo już mamy dosyć... Widze, dzisiaj pijemy soczki bo dużo okazji Gratulacje.
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1619 |
|
404 Not Found
|
U nas też leniwa niedziela.
![]() loluska, a kiedy zamierzacie razem zamieszkać? ![]() Ja to jestem zwolenniczką wcześniejszego mieszkania razem, przed dzieckiem czy ślubem, bo potem mogą wyłazić różne rzeczy.
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka
odpiszę ci w klubie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

ale jak? 

)

ala:

lekarka mi nie przypisała, pytała czy mam kurcze itp ale nie mam...