Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 23:13   #1591
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
ale jak?
Właśnie czekam na sugestie.

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Emilka, zrób tak jak ja to robie zawsze do mamy... Tzn zaczęłam niechcący, ale działa niezawodnie

Zacznij gadać, że już pora ruszyć z wyprawka, że takie to wszystko drogie, te ubranka, a dziecko i tak zaraz wyrośnie, o la boga
O to to to, coś w ten deseń.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
O rety, u mnie w pracy jest takie wewnętrzne gg i moja niemiecka szefowa uwielbia tą emotkę.
Stary 2015-01-24, 23:18   #1592
LuckyLove
Zadomowienie

A pieluch tych flanelowych to ile kupujecie ?

Ja mam tylko te 4 szt. (póki co )

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Właśnie czekam na sugestie.

O to to to, coś w ten deseń.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

O rety, u mnie w pracy jest takie wewnętrzne gg i moja niemiecka szefowa uwielbia tą emotkę.
Hahah no taka pocieszna jest

O to to, Nadzieja, to wie jak kombinować , spryciula jedna
Dokladnie tak, powiedz, że wyprawkę czas zaczać i już :P ja tez czekam na ciuchy od szwagierki , ale ona pewnie prędko mi ich nie da bo sama zakupy robiła mies. przed porodem, żeby "nie zapeszać"
Stary 2015-01-24, 23:21   #1593
Nadzieja87
Zakorzenienie

Mówię Ci u mnie działa
Albo jak w pl mieszkałam jeszcze, to wystarczyło pomarudzić, że nie mam co na siebie włożyć, to mamusia albo babcia mi zawsze coś odpaliły... I czasem jedna w ukryciu przed drugą... Dodam tylko, że już dorosła byłam i nie mieszkalam juz w domu rodzinnym.
Co prawda nie robiłam tego specjalnie, ale cóż

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

LuckyLove ja kupie komplet, a mam tam 5 sztuk zdaje się... Wszystko to kwestia oglądnięcia czy nam to wgl będzie przydatne
Stary 2015-01-24, 23:22   #1594
Emilia 25
404 Not Found

Tymczasem lecę spać, bo coś późno si.ę zrobiło.
Stary 2015-01-24, 23:23   #1595
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Mówię Ci u mnie działa
Albo jak w pl mieszkałam jeszcze, to wystarczyło pomarudzić, że nie mam co na siebie włożyć, to mamusia albo babcia mi zawsze coś odpaliły... I czasem jedna w ukryciu przed drugą... Dodam tylko, że już dorosła byłam i nie mieszkalam juz w domu rodzinnym.
Co prawda nie robiłam tego specjalnie, ale cóż

Buuuu a u mnie to nie przeszło
Jak mowię, że nie mam co na siebie włożyć to słyszę " że szafa to aż puchnie i mi się z niej wysypuje, a ciuchy moje są w każdym kącie"
A mój mąż to dostaje dziwnej choroby jak mamy gdzieś iść i widzi mnie jak siędzę przed szafką marudzę i wyciągam wszystkie bety na pokój
Stary 2015-01-24, 23:29   #1596
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tymczasem lecę spać, bo coś późno si.ę zrobiło.
Dobranoc
Cytat:
Buuuu a u mnie to nie przeszło ala:
Jak mowię, że nie mam co na siebie włożyć to słyszę " że szafa to aż puchnie i mi się z niej wysypuje, a ciuchy moje są w każdym kącie"
A mój mąż to dostaje dziwnej choroby jak mamy gdzieś iść i widzi mnie jak siędzę przed szafką marudzę i wyciągam wszystkie bety na pokój
U mnie przeszło, odkryłam to przypadkiem ale żeby nie było już za tego "daru" nie korzystam...Za stara jestem na to
Stary 2015-01-25, 00:31   #1597
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem !

Od jutra nie wychodzę z domu .... znów wróciłam z 3ma torbami zakupów dla małego
ale co najważniejsze !!! Ruska ! mam Kocyk ! ^^
Rety, ale u nas naśnieżyło .

Ide nadrobić co tu tyle popisałyście
Cytat:
Udało mi się coś popstrykać, zaraz dodam

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

No więc sprawa wglada nastepująco :

o nie ja też chcę ten kocyk
niezłe łowy, dorównujesz nam

ja dopiero teraz się wykąpałam i położyłam do łóżka uff cały dzień coś, a tu gdzieś trzeba jechać, coś zawieźć, kogoś zawieźć później obiad, goście itp

Dziełuszki! czy któraś zażywa Prenatal Classic ?
bo wyczytałam, że w nim nie ma magnezu i nie wiem czy brać na własną rękę lekarka mi nie przypisała, pytała czy mam kurcze itp ale nie mam...

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 00:45   #1598
agnes188
Zakorzenienie

Hej ja podczytuje was ale tz jest od wczoraj. Teraz pracuje od pon do piatku 120 km od domu i wraca tylko na wekendy. I nie mialam kiedy pisac. Zreszta humoru nie mam bi ciagle walcze z tym moim cukrem
Ruska ja biore prenatal clasic i mahnez chela mag b 6 mama. Ale to dlatego dodatkowo magnez ze brzuch twardnieje. Ale i tak na to wiecej pomaga mi luteina widze to bo teraz mialam zmniejszona dawke i znowu twardnieje

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:04   #1599
mimi_77
Zakorzenienie

Ja mam tak zrypany humor ze szkoda gadac. Wczoraj sie z tz klocilismybaz do jego zasniecia czyli z 4 godziny. I wcale nie o to ze sie spoznil czy byl pod lekkim wplywem. Oto troche sie fochalam ale potem dowiedzielismy sie paru nieprzyjemnych, rodzinnych spraw ktore nas dotykaja no i maz jak to bronca rodziny chce wszystkim na okolo pomagac i lac po mordach tych zlych a ja juz mam dosyc bota sprawa ciagnie sie od paru lat. I wkurza mnie bo jak bylismy sami to niech pozyczal kase a.teraz tyle wydatkow a ten gdzie tam, daje na prawo i lewo. Przepraszam-pozycza! Taaa... no i zarlismy sie, przy okazji wyplynelo pare innych rzeczy az zasnal przez % i ze zmeczenia. Zawsze jest tak u nas ze sie malo klocimy, na prawde prawie wcale, a jak juz dojdzie to nie przz siebie tylko przez innych!

Jeszcze sie wkurzylam bo swedzialy mnie wczoraj stopy i lekarz o to ostatnio pytal bo jesli tak to objaw zly ale nie pamietam czego i sie martwie...

To tylko pare ze spraw ktorymi sie martwie.. na prawde momentami mam dosc....

Milej niedzieli.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:12   #1600
agnes188
Zakorzenienie

Mimi ;* a o swedzenie moze.chodzilo lekarzowi o cholestaze?wiem ze swedzi skora ale nie wiem w ktorym miejscu i trzeba sprawdzac wtedy w krwi czy nie.jest podwyzszone cos z watroba

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:16   #1601
mimi_77
Zakorzenienie

No tez mi cos swita o tej watrobie ale musze sie poobserwowac bo moze to jakies uczulenie...

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-01-25, 08:20   #1602
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Ja mam tak zrypany humor ze szkoda gadac. Wczoraj sie z tz klocilismybaz do jego zasniecia czyli z 4 godziny. I wcale nie o to ze sie spoznil czy byl pod lekkim wplywem. Oto troche sie fochalam ale potem dowiedzielismy sie paru nieprzyjemnych, rodzinnych spraw ktore nas dotykaja no i maz jak to bronca rodziny chce wszystkim na okolo pomagac i lac po mordach tych zlych a ja juz mam dosyc bota sprawa ciagnie sie od paru lat. I wkurza mnie bo jak bylismy sami to niech pozyczal kase a.teraz tyle wydatkow a ten gdzie tam, daje na prawo i lewo. Przepraszam-pozycza! Taaa... no i zarlismy sie, przy okazji wyplynelo pare innych rzeczy az zasnal przez % i ze zmeczenia. Zawsze jest tak u nas ze sie malo klocimy, na prawde prawie wcale, a jak juz dojdzie to nie przz siebie tylko przez innych!

Jeszcze sie wkurzylam bo swedzialy mnie wczoraj stopy i lekarz o to ostatnio pytal bo jesli tak to objaw zly ale nie pamietam czego i sie martwie...

Milej niedzieli.
Mimi, a ktoś w rodzinie miał problemy z woreczkiem żółciowym?
Bo to swędzenie stóp i rąk, to chodzi o cholestazę.
Trzeba zrobić badania krwi.
Też mnie to czeka, w sensie badania, bo u mnie mama i siostra mialy cholestazę i gin mi zalecił profilaktycznie.

Nadzieja W tym problem, że idę do łazienki (jak wstanę) ale siku mi się nie chce, a na stojąco to ten ból czuje tak jakbym miała kamień ogromnej wielkości w Bożence... :/

Tak w ogóle się witam
Nie spałam całą noc, TŻ brak i nie zasnęłam... co to będzie jak wyjedzie na szkolenie i na targi i nie będzie go dwa tygodnie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:23   #1603
mimi_77
Zakorzenienie

Babcia miala usuwany woreczek... musze zobaczyc bo mialam to swedzenie z 2 dni i przeszlo.

W ogole dzis mamy 100 dniowke.

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-01-25, 08:56   #1604
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Babcia miala usuwany woreczek... musze zobaczyc bo mialam to swedzenie z 2 dni i przeszlo.

Za 100 dni

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:17   #1605
loluska
Zakorzenienie

Hej Wreszcie sie wyspałam, nastrój jeszcze gorszy niż wczoraj bo jestem na maxa w☠☠☠☠*** na Tż Wyszedł wczoraj z kumplami na piwo na 18 i nie mam z nim od tego czasu kontaktu, ja sama nie dzwoniłam ale obiecał że się odezwie. (nie mieszkamy jeszcze razem) i kutwa cisza jak makiem zasiał, a miał się nie opić

Oszaleję normalnie

TienShan i Nadzieja

LuckyLove
ja zamówiłam 3 flanelowe i 10 tetrowych i póki co myślę że wystarczy.

ruskaa;
jak zażywałam prenatal duo, w opakowaniu był classic i drugi z kwasami dha, jedno rano i jedno wieczorem a dodatkowo 4 tabletki Mg dziennie.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:34   #1606
irenka78
Rozeznanie

[QUOTE=LuckyLove;49917062]Udało mi się coś popstrykać, zaraz dodam

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

No więc sprawa wglada nastepująco :

[/Q] śliczne a ten kocyk to z Pepco??

Cytat:
A pieluch tych flanelowych to ile kupujecie ?

Ja mam tylko te 4 szt. (póki co )

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Hahah no taka pocieszna jest

O to to, Nadzieja, to wie jak kombinować , spryciula jedna
Dokladnie tak, powiedz, że wyprawkę czas zaczać i już :P ja tez czekam na ciuchy od szwagierki , ale ona pewnie prędko mi ich nie da bo sama zakupy robiła mies. przed porodem, żeby "nie zapeszać"
ja na razie mam mam pieluch 10 tetrowych i 2 bambusowe ( tzn zamówiłam) dokupię jeszcze 2 flanelowe i myślę że na razie wystarczy

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Mimi, a ktoś w rodzinie miał problemy z woreczkiem żółciowym?
Bo to swędzenie stóp i rąk, to chodzi o cholestazę.
Trzeba zrobić badania krwi.
Też mnie to czeka, w sensie badania, bo u mnie mama i siostra mialy cholestazę i gin mi zalecił profilaktycznie.

Nadzieja W tym problem, że idę do łazienki (jak wstanę) ale siku mi się nie chce, a na stojąco to ten ból czuje tak jakbym miała kamień ogromnej wielkości w Bożence... :/

Tak w ogóle się witam
Nie spałam całą noc, TŻ brak i nie zasnęłam... co to będzie jak wyjedzie na szkolenie i na targi i nie będzie go dwa tygodnie
ja też przy chodzeniu czuję taki ciężar w bożenie jakby coś mi miało zaraz wylecieć

Cytat:

bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:58   #1607
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:

Milej niedzieli.
W cholestazie raczej całe ciało swędzi. Same stopy to może być objaw niespokojnych nóg z anemi albo braku magnezu. .wiem bo to drugie przerabiam ; ( ale i tak co miesiąc mi gin robi próby watrobowe. Więc sobie sprawdź.

Edytowane przez Malwinka 123
Czas edycji: 2015-01-25 o 10:03
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:38   #1608
baelka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Całkiem legalnie zaczęłam dziś 7 miesiąc.

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej Wreszcie sie wyspałam, nastrój jeszcze gorszy niż wczoraj bo jestem na maxa w☠☠☠☠*** na Tż Wyszedł wczoraj z kumplami na piwo na 18 i nie mam z nim od tego czasu kontaktu, ja sama nie dzwoniłam ale obiecał że się odezwie. (nie mieszkamy jeszcze razem) i kutwa cisza jak makiem zasiał, a miał się nie opić

Oszaleję normalnie

TienShan i Nadzieja

LuckyLove
ja zamówiłam 3 flanelowe i 10 tetrowych i póki co myślę że wystarczy.

ruskaa;
jak zażywałam prenatal duo, w opakowaniu był classic i drugi z kwasami dha, jedno rano i jedno wieczorem a dodatkowo 4 tabletki Mg dziennie.
Widzę że nie tylko ja mam na pieńku z TŻ, jak zaczęliśmy ostrą dyskusję w piątkowy wieczór to trwa to do dzisiaj...

Cytat:

Gratulacje!

Zła jestem dzisiaj, spać nie mogłam bo mi mały szalał w brzuchu, co próbowałam się ułożyć to ten mnie kopał... A na dodatek pęcherz sobie upodobał i gmera mi tam non stop. Co dwie godziny robię się głodna, nie wiem czy to normalne? Aż mnie ssie i burczy w żołądku, a jak patrzę ile przytyłam już, to nie wiem jak to się skończy Będę jak wielorybek przed porodem

Wybór imienia dla synka chyba się u nas rozwodem skończy... Nie możemy dojść do żadnego porozumienia, myślałam że łatwiej pójdzie. Co się TŻ podoba, to za to mi nie ( a szczególnie jedno imię sobie wynalazł i co rusz gnębił mnie, czemu nasz syn nie może się tak nazywać). Nic nie poradzę - nie podoba się i już. Potem było kolejne, zaakceptował mój wybór. A kilka dni temu słyszę- nie podoba mi się Wczoraj kalendarz wzięliśmy i zrobiliśmy wspólnie listę- wyszły trzy które nam się obojgu podobają. I co? I Bo okazało się, że TŻ przestało się podobać jedno imię, które mi się najbardziej podoba. Za to te, które najbardziej jemu pasuje, u mnie jest na drugim miejscu
Tak się zdenerwowałam, że podarłam tę kartkę z imionami, TŻ walnął focha (co mu się nie zdarza) na chwilę i stwierdził że każdy z nas osobno zrobi listę z imionami które nam się podobają, a potem razem będziemy dyskutować i wybierzemy jedno, które nam obojgu najbardziej odpowiada. Mówię wam, jak myślę o tym imieniu to białej gorączki dostaję

I jeszcze usłyszałam, że to i tak kobieta zawsze na swoim postawi- zarzuci focha i się popłacze, a facet nie ma nic do gadania jak chce mieć spokój Na szczęście wycofał się TŻ z tej opinii

Wybaczcie że tak chaotycznie i rozwlekle, ale normalnie spać dziś nie mogłam przez to. Z imieniem dla dziewczynki nie byłoby takiego kłopotu, ech.
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:48   #1609
Kinga_20
Zakorzenienie

Hej właśnie się zorientowałam, że zaczęłam 6 miesiąc niedawno

Dziewczyny współczuję kłótni, ja też miałam ostrzejsza wymianę zdań z rana, bo wymyśliłam sobie nowe ustawienie w pokoju dziewczyn, a tż nie chce tak zrobić, bo szafka zasłoni 1/2 kaloryfera...... najlepiej żeby był rozpierdziel tak jak do tej pory >:/ no nic jadę na zakupy może humor mi się poprawi choć trochę.

Miłego dnia!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 10:54   #1610
irenka78
Rozeznanie

Widzę że chyba coś w powietrzu wisi ... jakaś burza my też od wczoraj wieczora z mężusiem nie gadamy...
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:12   #1611
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Heh to żeby się nie wyłamywać ja też jestem zła na swojego.

Pojechaliśmy wczoraj na pokera do znajomych i oczywiście spił się jak bela.... A obiecywał że będzie uważał.... Myślałam że go uduszę!!!! Na dodatek takiego zalanego musiałam go wieźć do domu i mi się wymądrzał jak mam jechać

Jedyny plus wczorajszego dnia to to że byliśmy oglądać wózki i jednak rezygnujemy z Mamas&Papas i kupujemy Bugaboo Cameleona Żaden wózek w sklepie nie podszedł nam tak jak Cameleon, trudno już odżałujemy tę kasę

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:17   #1612
moniisia90
Wtajemniczenie

baelka - nie przejmuj się tym imieniem, zróbcie te listy imion co wam się podobają a jak się dziecko urodzi to wtedy popatrzycie na nie i już będziecie wiedzieć jak je nazwać

my z tż też się zastanawialiśmy długo bo ja chciałam Majkę, Lenkę lub Oliwię, a on chce Lenkę, Oliwkę, Majkę.... w tej kolejności... w końcu ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to on wybierze imię więc padło na Lenkę ale ja tak nie jestem zbyt przekonana jednak, im dłużej o tym myślę, tym mniej mi się podoba :P więc próbuję go jeszcze przekabacić na Majkę albo jeszcze coś innego wymyślimy może

grunt to na spokojnie, w końcu jeszcze dziecka nie ma na świecie a już
się o nie kłócić?

też planuję wybrać się dziś na zakupy jakieś bo oszaleję kolejny dzień w domu, tż na szkoleniu i sama siedzę...

a wczoraj tak was podczytywałam i kupiłam sobie legginsy ciążowe i 2 bluzeczki z aukcji, którą podrzuciła któraś z was tylko długi rękaw no nie mogłam się powstrzymać, ale jeszcze nie kupowałam nic ciążowego poza rajstopami (polecam od sprzedawcy Noemi na allegro - super są! wcześniej miałam Gattę, i owszem ładne były, ale cienkie i szybko się przedarły na paluszkach... ) więc wybaczam sobie tę stówkę na siebie
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:30   #1613
dorka607
Wtajemniczenie

Hej, witam się w leniw niedzielę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Całkiem legalnie zaczęłam dziś 7 miesiąc.

Widzę że nie tylko ja mam na pieńku z TŻ, jak zaczęliśmy ostrą dyskusję w piątkowy wieczór to trwa to do dzisiaj...

Gratulacje!

Zła jestem dzisiaj, spać nie mogłam bo mi mały szalał w brzuchu, co próbowałam się ułożyć to ten mnie kopał... A na dodatek pęcherz sobie upodobał i gmera mi tam non stop. Co dwie godziny robię się głodna, nie wiem czy to normalne? Aż mnie ssie i burczy w żołądku, a jak patrzę ile przytyłam już, to nie wiem jak to się skończy Będę jak wielorybek przed porodem

Wybór imienia dla synka chyba się u nas rozwodem skończy... Nie możemy dojść do żadnego porozumienia, myślałam że łatwiej pójdzie. Co się TŻ podoba, to za to mi nie ( a szczególnie jedno imię sobie wynalazł i co rusz gnębił mnie, czemu nasz syn nie może się tak nazywać). Nic nie poradzę - nie podoba się i już. Potem było kolejne, zaakceptował mój wybór. A kilka dni temu słyszę- nie podoba mi się Wczoraj kalendarz wzięliśmy i zrobiliśmy wspólnie listę- wyszły trzy które nam się obojgu podobają. I co? I Bo okazało się, że TŻ przestało się podobać jedno imię, które mi się najbardziej podoba. Za to te, które najbardziej jemu pasuje, u mnie jest na drugim miejscu
Tak się zdenerwowałam, że podarłam tę kartkę z imionami, TŻ walnął focha (co mu się nie zdarza) na chwilę i stwierdził że każdy z nas osobno zrobi listę z imionami które nam się podobają, a potem razem będziemy dyskutować i wybierzemy jedno, które nam obojgu najbardziej odpowiada. Mówię wam, jak myślę o tym imieniu to białej gorączki dostaję

I jeszcze usłyszałam, że to i tak kobieta zawsze na swoim postawi- zarzuci focha i się popłacze, a facet nie ma nic do gadania jak chce mieć spokój Na szczęście wycofał się TŻ z tej opinii

Wybaczcie że tak chaotycznie i rozwlekle, ale normalnie spać dziś nie mogłam przez to. Z imieniem dla dziewczynki nie byłoby takiego kłopotu, ech.
Hmmm, a zmienił Ci się tp? bo ja mam na 27 kwietnia i 7 miesiąc zaczynam jutro

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Co do imienia myślę, żebyście wybrali z 2-3 imiona i nie ma co się kłócić tylko jak urodzi się dziecko zdecydujecie. Jak na nie spojrzycie to będziecie wiedzieć

Ala mam dziś lenia- a muszę wybrać żelazko <dziękuję bardzo za linki>, zrobić kopię zapasową oprogramowania lapka, przyjeżdża moja mama i wymyślić obiad na jutro... niby roboty prawie nic a dziś to jakoś dużo się wydaje

A wczoraj co ja miałam za dzień- ledwo co chodziłam, przejście z pokoju do łazienki wiązało się z zadyszką...w brzuchu miejsca niemiałam-strasznie było. A jak sobie pomyślałam, że jeszcze 3 miesiące i dziecko potroi swoją wagę to płakać mi się chciało
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:45   #1614
loluska
Zakorzenienie

Dziewczyny szkoda że nie mieszkacie bliżej bo byśmy zrobiły wspólną niedzielę bez Tż i walić ich normalnie.
Mój się odezwał teraz i oczywiście z tekstem "masz się o co wkurzać" Ja prdle!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!

Stary 2015-01-25, 11:52   #1615
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
baelka - nie przejmuj się tym imieniem, zróbcie te listy imion co wam się podobają a jak się dziecko urodzi to wtedy popatrzycie na nie i już będziecie wiedzieć jak je nazwać

my z tż też się zastanawialiśmy długo bo ja chciałam Majkę, Lenkę lub Oliwię, a on chce Lenkę, Oliwkę, Majkę.... w tej kolejności... w końcu ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to on wybierze imię więc padło na Lenkę ale ja tak nie jestem zbyt przekonana jednak, im dłużej o tym myślę, tym mniej mi się podoba :P więc próbuję go jeszcze przekabacić na Majkę albo jeszcze coś innego wymyślimy może

grunt to na spokojnie, w końcu jeszcze dziecka nie ma na świecie a już
się o nie kłócić?

też planuję wybrać się dziś na zakupy jakieś bo oszaleję kolejny dzień w domu, tż na szkoleniu i sama siedzę...

a wczoraj tak was podczytywałam i kupiłam sobie legginsy ciążowe i 2 bluzeczki z aukcji, którą podrzuciła któraś z was tylko długi rękaw no nie mogłam się powstrzymać, ale jeszcze nie kupowałam nic ciążowego poza rajstopami (polecam od sprzedawcy Noemi na allegro - super są! wcześniej miałam Gattę, i owszem ładne były, ale cienkie i szybko się przedarły na paluszkach... ) więc wybaczam sobie tę stówkę na siebie
Masz rację, tylko do tej pory jakoś nie mieliśmy tak rózbieżnej opinii

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Hej, witam się w leniw niedzielę

Hmmm, a zmienił Ci się tp? bo ja mam na 27 kwietnia i 7 miesiąc zaczynam jutro

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Co do imienia myślę, żebyście wybrali z 2-3 imiona i nie ma co się kłócić tylko jak urodzi się dziecko zdecydujecie. Jak na nie spojrzycie to będziecie wiedzieć

Ala mam dziś lenia- a muszę wybrać żelazko <dziękuję bardzo za linki>, zrobić kopię zapasową oprogramowania lapka, przyjeżdża moja mama i wymyślić obiad na jutro... niby roboty prawie nic a dziś to jakoś dużo się wydaje

A wczoraj co ja miałam za dzień- ledwo co chodziłam, przejście z pokoju do łazienki wiązało się z zadyszką...w brzuchu miejsca niemiałam-strasznie było. A jak sobie pomyślałam, że jeszcze 3 miesiące i dziecko potroi swoją wagę to płakać mi się chciało
Mały jest większy o tydzień i termin wg. usg mam na 25-26 kwietnia (jakoś tak). Na liście jest inny, ale nie ma sensu tego zmieniać

Rzuciłam sugestię mężowi, że do porodu niech mały bezimienny pozostanie. Bo tak zmieniać imię co chwilę to słabo trochę
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:53   #1616
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Jedyny plus wczorajszego dnia to to że byliśmy oglądać wózki i jednak rezygnujemy z Mamas&Papas i kupujemy Bugaboo Cameleona Żaden wózek w sklepie nie podszedł nam tak jak Cameleon, trudno już odżałujemy tę kasę
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:04   #1617
mimi_77
Zakorzenienie

Nie wiem co sie dzieje, chyba jakaś zmiana ciśnienia bo te chłopy wczoraj byli okropppni widzę...

Mój w nocy już mnie tulił, a rano przepraszał. Wyspał się, wytrzeźwiał i spojrzał inaczej na pewne sprawy. Już nie bedzie nikogo bił tylko chyba sprawe podamy do sądu bo już mamy dosyć...

Widze, dzisiaj pijemy soczki bo dużo okazji Gratulacje.

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-01-25, 12:06   #1618
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dziewczyny szkoda że nie mieszkacie bliżej bo byśmy zrobiły wspólną niedzielę bez Tż i walić ich normalnie.
Mój się odezwał teraz i oczywiście z tekstem "masz się o co wkurzać" Ja prdle!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!
No nie, i jeszcze te głupie pytania "Jesteś na mnie zła?" no nie kutwa szczęśliwa!

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:06   #1619
Emilia 25
404 Not Found

U nas też leniwa niedziela.

loluska, a kiedy zamierzacie razem zamieszkać?
Ja to jestem zwolenniczką wcześniejszego mieszkania razem, przed dzieckiem czy ślubem, bo potem mogą wyłazić różne rzeczy.
Stary 2015-01-25, 12:15   #1620
loluska
Zakorzenienie

Emilka
odpiszę ci w klubie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości