Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 19:41   #1591
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeszcze do wypowiedzi neny o babraniu sie w kaszce anegdotka: nati umie juz rozkrecac niektore niekapki i bidon, tak wiec na codzień mamy picie w butelce po kubusiu waterrrr bo jeszcze nie opanowala. ale wie ze jak mociej uderzy w podloge to bedzie sie rozlewac po kropelce i ze jak wezmie do buzi i bedzie trzymac otwarta to sie obleje (robi to specjalnie i sie z tego cieszy). raz taka półmokra dorwalam i wsadzilam jej butle za koszulke z tyłu i polałam woda. byla zdziwiona ale chciala jeszcze. a co tam, pobawilismy sie tak bo i tak juz miala isc do kąpieli.

zwykle daje wieczorem samodzielne jedzenie (chyba że jest padnieta to na połspiaco karmie) lub obiad bo to mi łatwiej. zupki robie jeszcze blenderem, wiec geste je. jak mamy obiad dorosły to czasem dostaje np. makaron czy mieso i je sobie go rekoma. parowke (tak, wiem), kielbaske czy ser je sama. najgorzej jest z kanapka i bananem - rozgniata w rekach.

cicho, nie chwalac, nadmienie, ze mamy dwie noce bez pobudek... moze to juz bedzie norma? jak ja bym chciala sie wysypiac...

wyciagnelam nati szczebelki w lożku. no i dzis przyszla o 6:20 do nas... w śpiworku, z misiem i kocykiem jest troche bardziej problematyczne usypianie bo musze siedziec obok bo wychodzi ale ogolnie jest ok bo po drzemce sama sobie wyjdzie, poszuka mnie albo nawet zaczyna sie bawic
super braswo za nocki! oby tak zostało chciałąbym zeby i u nas to nastąpiło w końcu
Stary 2015-01-24, 19:46   #1592
kaska87
Zakorzenienie

e tam ja czytam, ale nie odpisuję bo przeważnie czasu nie mam i tylko skrobnę co u nas

Angelika ja też czasem żałuję, że pod koniec macierzyńskiego się na drugie nie zdecydowaliśmy, ale z drugiej strony młody taki wycisk mi daje, że się zastanawiam czy to drugie mieć w ogóle

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 20:39   #1593
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
MISIA wszyscy ci mowimy ze laska jesteś to nam nie wierzysz! Dobrze, że z ust lekarza też to uslyszalas

Młoda spała do 8
Jedziemy na sale zabaw
I na zakupy. Muszę zostawić kartę w domu bo odkąd wbijam się w 36 to wszystkie ciuchy mi się podobają
I tż dzisiaj przyjezdza
Dzień dobry!
wow mój nie do osiągnięcia rozmiar haha!!

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Natala 5 stycznia byliśmy a od wczoraj w szpitalu.
zdrówka!!

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Kaśka, Ja jakie macie wózki parasolki? Wiem, że maclaren, ale jaki?
A Ty Larysa?
Wiem, że Wy jesteście zadowolone z zakupu.

Ogólnie poleci ktoś coś?
http://www.babydesign.eu/mini/wozki-babydesign
my mamy ten i jestem mega zadowolona

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Emi się dziś księdza po kolędzie bała uciekła do siebie do pokoju ale pod koniec przyszła zaciekawiona.

Od razu jak wyszedł ksiądz, to rozebrałam choinkę.
Straty to:
urwane 2 dzwoneczki brokatowe i zagubiona jedna plastikowa bańka, czyli nie jest źle
moja podczas koledy miala drzemke a my z mama wczoraj chowałysmy wszystrkie ozdoby i Lena marudziła i prawie plakala;d ale pozniej uciekła i nie chciała nam pomoc :P

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Emi też mówi cześć, bo w większości zabawek co są piosenki, to ze słowem cześć, piesek-jeździk fp też mówi cześć i zawsze rano pokazuje na niego paluszkiem i mówi pies cześć

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

w ogóle ostatnio straszna gaduła się zrobiła
Bierze książeczkę o lesie i mówi las, pokazuje na jeża i już nie mówi mniam, mniam, tylko jeż powie też lis. Czasami ogląda Teletubisie i mówi na nie bibiś i ogólnie dużo mówi po swojemu
Wczoraj robiłam obiad i mówię do Emilki:
-Co mamusia sobie zje na obiad?-otworzyłam zamrażalnik- Może kopytka?
a Emilka na to
-Bee, bee, bee
Skojarzyła tak, bo śpiewamy piosenkę o baranku:
Bee, bee, bee kopytka niosą mnie
wow to pieknie mówi niektóre wyrazy mojej jeszcze daleko do Emi heh ale uwielbiam konwersacje z nią.. siostra przyszła i mama chciała pojechac do sklepu to Lena przykleiła sie do sis i nie chciała jej puścić to moja sisotra mówi:
-Ciocia pojedzie teraz do sklepu dobrzE?
-taa
-i pojdzie do jednego sklepu i kupi Ci jakaś bluzeczke albo spodenki dobrze?
-ta
-to idz do mamusi a ciocia zaraz przyjedzie spowrotem
-niee i zaczeła płakac heh jak sie to tak słucha to jakby mega kumała tak jak jechalismy ostatnio autem i Lena marudziła no to mowie ze zaraz bedziemy na miejscu itd itd a ona dalej swoje i prawie placze na co pytam sie czy krzesełko ja w dupke gryzie? a ona zasmarkana :nee

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
JAIKA no co ty!? Faktycznie się rozkrecila!

Nina wczoraj sie nauczyla raz dwa trzy po norwesku bo jakas tam zabawe mieli. I caly dzień jak chodzi teraz po domu i ma przejsc przez prog to mowi 'ę tu te' i przeskakuje /powinno byc en tu tre/
to moja powie dwa - DA i trzy - TSI :P

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
angelikada, ja widziałam na fb pierwsze kroczki Lenci i jak wstawała z kucków wtedy na wizaż mało czasu miałam i tylko czytałam.
Niestety też zauważyłam, że wiele Twoich postów jest pomijanych, za to Ty zawsze tak ładnie wszystkim odpisujesz
dzięki kochana no może nie zawsze ale staram się nie zawsze mam czas jednak na to bo w pracy myslalam ze bede miec troszke luzu ale nie zawsze sie udaje bo jest jednak ful roboty no a później z Leną a wieczorem tż marudzi że na necie siedze a jak nadrabiam na telefonie to ciężko mi odpisać :P

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
e tam ja czytam, ale nie odpisuję bo przeważnie czasu nie mam i tylko skrobnę co u nas

Angelika ja też czasem żałuję, że pod koniec macierzyńskiego się na drugie nie zdecydowaliśmy, ale z drugiej strony młody taki wycisk mi daje, że się zastanawiam czy to drugie mieć w ogóle
eee przestań napewno Miki się troszke wyciszy no przeciez nie zostawisz go jedynakiem ja tam powiedziałam ze Lena musi mieć rodzeństwo nei bedzie to szałowa ilośc bo ja na dwójce kończe ale chociaż jedną siostre bądź brata musi mieć jednak bardzo boje sie drugiego porodu ze czasem sie zastanawiam kiedy sie zdecyduje na drugie chyba ze bedzie to wpadka
Stary 2015-01-24, 20:44   #1594
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

wow to pieknie mówi niektóre wyrazy mojej jeszcze daleko do emi :d heh ale uwielbiam konwersacje z nią.. Siostra przyszła i mama chciała pojechac do sklepu to lena przykleiła sie do sis i nie chciała jej puścić to moja sisotra mówi:
-ciocia pojedzie teraz do sklepu dobrze?
-taa
-i pojdzie do jednego sklepu i kupi ci jakaś bluzeczke albo spodenki dobrze?
-ta
-to idz do mamusi a ciocia zaraz przyjedzie spowrotem
-niee :d i zaczeła płakac heh jak sie to tak słucha to jakby mega kumała tak jak jechalismy ostatnio autem i lena marudziła no to mowie ze zaraz bedziemy na miejscu itd itd a ona dalej swoje i prawie placze na co pytam sie czy krzesełko ja w dupke gryzie? A ona zasmarkana :nee
:d
Stary 2015-01-24, 20:59   #1595
butterfly20
Zakorzenienie

dzień dobry nie nadrobię, nie ma opcji

zakłądałam,że moje uniwersalne streszczenie wystarczy i pierwszy raz go użyję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 21:12   #1596
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
wow! 36 ja się wbijam w 40 ale 38 też założę, chociaż co nieco odstaje

super, będzie coraz lepiej z jedzeniem
Chyba ja też spróbuję

Passion trzymam kciuki za dobre wyniki badań

Natala, zdrówka dla Marysi, a Hanulka zdrowa?
to i ja sie pochwale rozmiarem. Zakladam 36 lub 34 zalezy co.

angelika, kaska gdybym wiedziala ze ta wpadka tylko na dobre mi wyjdzie to bym w zyciu w meza testem nie rzucila.

Ale mi dzisiaj chlopaki daly popalic. Padam na twarz. Sciaglam mleko na cala nic i pije lampke wina.

Musielismy dzisiaj dokupic druga suszarke na pranie. Tutusiek tak ulewa ze nie raz mi schodzi 20 tetr dziennie. A jego i siebie przebieram po 3- 4 razy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 21:26   #1597
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

angelika, kaska gdybym wiedziala ze ta wpadka tylko na dobre mi wyjdzie to bym w zyciu w meza testem nie rzucila.

Ale mi dzisiaj chlopaki daly popalic. Padam na twarz. Sciaglam mleko na cala nic i pije lampke wina.

Musielismy dzisiaj dokupic druga suszarke na pranie. Tutusiek tak ulewa ze nie raz mi schodzi 20 tetr dziennie. A jego i siebie przebieram po 3- 4 razy.
eeech Misia, Ty to szczuplak jesteś, zdradź swój sekret
Stary 2015-01-24, 21:41   #1598
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
MISIA wszyscy ci mowimy ze laska jesteś to nam nie wierzysz! Dobrze, że z ust lekarza też to uslyszalas

Młoda spała do 8
Jedziemy na sale zabaw
I na zakupy. Muszę zostawić kartę w domu bo odkąd wbijam się w 36 to wszystkie ciuchy mi się podobają
I tż dzisiaj przyjezdza
Dzień dobry!
Miłosz dziś do 9h
Ale niestety nie bez pobudek.

Eh, ja to z ciuchów nic sobie nie kupuję, nawet nie patrzę. Spodnie kupiłam jakiś czas temu tylko dlatego, bo miałam 1 szt i jak były w praniu to nie było już co założyć. A teraz i tak się okazuje, że za duże kupiłam. Raz, ze za chiny nie potrafię nic dla siebie wybrać/dobrać. Dwa, że jestem krowa i we wszystkim wyglądam jak prosię. Także trzoda chlewna górą. A trzy, to, że i tak głównie siedzę w domu lub chodzę na spacery po osiedlu, to po co mi ciuchy... Jak to się mówi "dres już mam".

Dziś pojechaliśmy do galerii, stary przebierał jak modelka, nadrabiał za mnie i po wszystkim dopiero zauważył, że nic sobie nie kupiłam i nawet nic nie oglądałam w działach damskich. A ja już nie chcę się dołować, że nic dla mnie nie ma, więc nawet nie oglądam.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Zdrowa. Pobyt planowany na badania. Właśnie po to żeby sprawdzić czy to z jakiegoś powodu czy żłobek. W Łagiewnikach jesteśmy.

Widzieliśmy się w galerii ze Snow na kawie. Póki co my we trójkę i ona sama, bo Adaś trochę choruje, ale umówieni jesteśmy wszyscy za 2 tyg.

Asiek, tylko taki drobny szczegół, że ja w wieku naszych dzieci wciąż nie chodziłam. Zaczełam dopiero jak miałam 20 m-cy.

Angela, ja bym się jeszcze na Twoim miejscu nie chwaliła. Lenka się dopiero rozkręca. Jednak to jest też kwestia sprawności fizycznej.
Miłosz mimo, że szybko zaczął chodzić to długo chwaliłam się tym, że po meblach nie chodzi i jedynie na kanapę wchodzi. Do czasu. Ostatnio robi wszystko, wchodzi sam na dorosłe krzesło, staje na nim, próbuje skakać (uginać nogi w kolanach), wchodzi na oparcie kanapy i łazi po nim, na parapet, próbuje na stolik i stół (znaczy dałby radę, ale interweniujemy w porę)...

Kurcze, az mi przykro, że Wasze dzieci tyle mówią. Wiem, że on ma czas, ale jednak przykro... Tym bardziej, że ja bardzo szybko zaczęłam mówić, a Miłosz nawet nie powtarza po nas.
Zwłaszcza, że w Bochni widujemy się ze znajomymi co mają chłopca 2,5 roku i ten wciąż nie mówi. Ma opanowane pare słówek, ale żeby się z nim w miarę dogadać, to nie bardzo. Powie np. "wujek pać" w sensie "patrz", ale jak już coś więcej to ciężko i boję się, że tak samo u nas to będzie wyglądało.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-01-24 o 21:49
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:00   #1599
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Inwersja ja noszę większy rozmiar a jednak cieszy mnie kupowanie ciuchów. Po świętach poszalałam aż miło nie ma co sie dolować tylko mierzyć, mierzyć i mierzyć. Poza tym ja nawet jak wychodzę przed dom a nie mamy nawet sąsiadów ani przechodniów, staram sie jakos wyglądać. Choć nieraz robię dzień babola i wyglądam tragicznie mogłabym stwierdzić ze mieszkam na wsi wiec nie mam po co jakos wyglądać ale wtedy deprecha gwarantowana.

Co do tej nieszczęsnej mowy to idę w środę na spotkanie do logopedy

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

No to podobnie jak u nas. Leosia 2,5l kuzynka mówi tylko mama nie a reszta to y-y-y jego kuzyn ma 6lat i do dzis nie idzie go zrozumieć. Także no martwi mnie to.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:16   #1600
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Inwersja ja noszę większy rozmiar a jednak cieszy mnie kupowanie ciuchów. Po świętach poszalałam aż miło nie ma co sie dolować tylko mierzyć, mierzyć i mierzyć. Poza tym ja nawet jak wychodzę przed dom a nie mamy nawet sąsiadów ani przechodniów, staram sie jakos wyglądać. Choć nieraz robię dzień babola i wyglądam tragicznie mogłabym stwierdzić ze mieszkam na wsi wiec nie mam po co jakos wyglądać ale wtedy deprecha gwarantowana.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

No to podobnie jak u nas. Leosia 2,5l kuzynka mówi tylko mama nie a reszta to y-y-y jego kuzyn ma 6lat i do dzis nie idzie go zrozumieć. Także no martwi mnie to.
Oj nie sądzę, że jesteś takiej postury jak ja... Daleko Ci do moich gabarytów, a do tego jestem niska. Ja już byłam gruba, przytyłam jeszcze po tej cholernej operacji i tak już zostało.

Mnie robienie zakupów nie sprawia radości, bo raz, że często nie ma na mnie ciuchów, a dwa, to ja kompletnie nie potrafię nic dla siebie kupić. Wchodzę, patrzę i kompletnie nic nie ma w czym wyglądałabym dobrze. A jak mierzę, to się tylko o tym dogłębniej przekonuję. W sumie chodzę tylko w jeansach i koszulkach luźnych albo swetrach jednokolorowych i najlepiej tez luźnych. Teraz już nie są takie luźne, bo kupowane parę lat temu.
Mąż mi tłucze tyłek o chrzciny Miłosza. Jak tak dalej pójdzie, to pójdę w jeansach i koszulce.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Poziomka, no u nas niby ja wczesniej zaczęłam mówić, ale mamy w rodzinie przypadki, którym niespeszno było do tego.
Synek kuzynki też długo nie mówił. Mojej ciotki syn, to w ogóle dopiero 4-5 lat miał jak zaczął mówić.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Swoją drogą mam porównanie tego synka znajomej i drugiej dziewczynki w jego wieku. Miesiąc różnicy wieku zaledwie. Z tym, że on właściwie prawie nie mówi, a ona super porozumiewa się zdaniami. Ona bardzo mądra, to widać i słychać. A serio ciężko się skapnąć na jakim poziomie intelektualnym jest ten chłopiec i w porównaniu z nią wypada na bardzo opóźnionego umysłowo... A kto wie jak jest na prawdę. Być może gdyby był na tym samym poziomie w kwestii mowy, to wcale nie wypadłby przy niej tak źle.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-01-24 o 22:18
Stary 2015-01-24, 22:21   #1601
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Nie licytujmy sie ale moim zdaniem jesteś ode mnie szczuplejsza No ale chcialam powiedzieć ze można sie sobie podobać w każdym rozmiarze ale i odwrotnie. mam kuzynke totalnie szczupła jak wazy 45kilo to huk i ciągle narzeka na wygląd ze w niczym dobrze nie wygląda i nie ma na nia ciuchów.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:23   #1602
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Nie licytujmy sie ale moim zdaniem jesteś ode mnie szczuplejsza:) No ale chcialam powiedzieć ze można sie sobie podobać w każdym rozmiarze ale i odwrotnie. mam kuzynke totalnie szczupła jak wazy 45kilo to huk i ciągle narzeka na wygląd ze w niczym dobrze nie wygląda i nie ma na nia ciuchów.
nie no, wazyc za mało tez nie jest dobrze i tez mozna wyglądać nieatrakcyjnie

jestem przekonana, że nie
ostatnio sąsiadka mi powiedziala, ze jestem gruba...
aż wstyd sie przyznac ile ważę..

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-01-24 o 22:27
Stary 2015-01-24, 22:39   #1603
kaska87
Zakorzenienie

Motyl masz już neta? gUpio tu bez Ciebie

Stary 2015-01-24, 22:50   #1604
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

ehh marzenie hehe

ohh kolejny mega fajny post silna kobieta z Ciebie! ja w ogole podziwiam mamusie podwojne tym bardziej z tak mała różnica wieku super wszystko ogarniasz a z tż na pewno sie dogadacie
Stary 2015-01-25, 08:06   #1605
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
tym mnie Kaśka zabiłaś. Z całym szacunkiem do Motyla, ale to zabrzmiało, jakbyśmy my były głupkami, a tylko Motyl pisze mądre rzeczy...

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nie no, wazyc za mało tez nie jest dobrze i tez mozna wyglądać nieatrakcyjnie

jestem przekonana, że nie
ostatnio sąsiadka mi powiedziala, ze jestem gruba...
aż wstyd sie przyznac ile ważę..
Inwersja głupoty opowiadasz. Widziałam Cię na żywo i od pasa w dół masz pewnie rozm 38. Normalnie doopka jak orzeszek i nogi szczupłe
Stary 2015-01-25, 08:16   #1606
bajka1807
Zakorzenienie

Kaśka ty jak coś czasem napiszesz
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:20   #1607
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
tym mnie Kaśka zabiłaś. Z całym szacunkiem do Motyla, ale to zabrzmiało, jakbyśmy my były głupkami, a tylko Motyl pisze mądre rzeczy...

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Inwersja głupoty opowiadasz. Widziałam Cię na żywo i od pasa w dół masz pewnie rozm 38. Normalnie doopka jak orzeszek i nogi szczupłe
To samo pomyślałam
A do Inwersji niestety się nie wypowiem, nie miałam okazji jej poznać osobiście
Iwonko weź mi pozycz Emi niech Bartka nauczy spać bez smoczka
Angelika ja jestem na bieżąco z postępami Lenki ale kurcze ja ostatnio nie mam weny żeby spamować wizaż

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:19   #1608
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

Ja głównie mówię o bebzolu. Choć nogi to też wcale szczupłe nie są. Kozaków nie jestem w stanie na siebie kupić. One takie się wydają, bo mam gigantyczny brzuch.
Wiesz, inna sąsiadka z kolei była pewna,ze znów w ciąży jestem. Kiedyś mi chcieli miejsca w tramwaju ustąpić, bo myśleli,że w ciąży jestem
Powinnam ważyć jakies 25g mniej, no 20kg to takie totalne minimum.

Wierzcie lub nie, ale nie mam żadnego zdjęcia z własnym dzieckiem. Baa, nawet bez niego nie mam. Ostatnie zdjecie jakie mam to z kiedy urodzin, a wczesniej to pare ciążowych. Tragicznie wyglądam, ehh.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-01-25 o 09:23
Stary 2015-01-25, 09:31   #1609
your Angel
czyli Endżi

Inwersja, weź, okrutna jesteś dla siebie Są różne typy sylwetek, każdą można fajnie ubrać. No i sekret w tym żeby akcentować swoje atuty. Jak masz fajne nogi, to już wiesz co powinnaś zrobić

Mi waga cały czas leci na łeb na szyję i wcale już nie uważam, że wyglądam coraz lepiej Cycki poszły w zapomnienie, teraz jeszcze resztka tyłka się kurczy. Ludzie gadają, że się o mnie martwią A ja tam nie mogę jeść. Albo nie jestem głodna, albo jak już zgłodnieję, to nie mam czasu na jedzenie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Inwersja, ja uważam, że wyglądasz bardzo sympatycznie. Sama jesteś swoim największym wrogiem w tej materii.
Pewnie masz figurę jabłuszko - zerknij co o niej piszą Trinny i Susannah.
Stary 2015-01-25, 09:38   #1610
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja głównie mówię o bebzolu. Choć nogi to też wcale szczupłe nie są. Kozaków nie jestem w stanie na siebie kupić. One takie się wydają, bo mam gigantyczny brzuch.
Wiesz, inna sąsiadka z kolei była pewna,ze znów w ciąży jestem. Kiedyś mi chcieli miejsca w tramwaju ustąpić, bo myśleli,że w ciąży jestem
Powinnam ważyć jakies 25g mniej, no 20kg to takie totalne minimum.

Wierzcie lub nie, ale nie mam żadnego zdjęcia z własnym dzieckiem. Baa, nawet bez niego nie mam. Ostatnie zdjecie jakie mam to z kiedy urodzin, a wczesniej to pare ciążowych. Tragicznie wyglądam, ehh.
no jak to przecież jak się spotkałyśmy to Twój mąż robił Ci zdjęcia i jeszcze pamiętam Cię w takim chyba czerwonym płaszczyku, bardzo ładnie wyglądałaś

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

no i ja też chciałabym ważyć 20 kg mniej
Stary 2015-01-25, 09:58   #1611
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Kaśka ty jak coś czasem napiszesz
a to już Wasza nadinterpretacja
bo tak samo mówię do małża, że jak ma urlop jest fajnie, bo bez niego jest głupio, co nie oznacza, że jak jestem sama z Mikim jest źle

Stary 2015-01-25, 10:05   #1612
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
no jak to przecież jak się spotkałyśmy to Twój mąż robił Ci zdjęcia i jeszcze pamiętam Cię w takim chyba czerwonym płaszczyku, bardzo ładnie wyglądałaś

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

no i ja też chciałabym ważyć 20 kg mniej
Robil,ale ja ne.potem wywalam,bo wygladam jak paczek
Ojciec mnie za ten plaszcz zjexhal i w sumie to jedyny ciuch,za ktory az tak na mnie naskoczyl.. az w szoku byłam.

Ja-ika nie grzesz, bo laska jestes! Figury to niejedna nastolatka może Ci zazdroscic!
A jak.☠☠☠☠☠☠☠y bedziesz gadac,to sie w.lonxu odwiedze, nakopie do.tylka,ze Ci kosci popekaja,bo tluszczu co.by sie oxhronil to Ty nie masz...

Kupilam wczoraj z ciekawosci pieluchy w rossmannie,takie biale opakowanie. I az w szoku jestem jakie one cienkie. To az podejrzane.

Wczoraj młody nam też zrobil akcje o balonik. Tak sie prezyl i stekal,ze w koncu piatka pekla na balonik z helem
Stary 2015-01-25, 10:26   #1613
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Robil,ale ja ne.potem wywalam,bo wygladam jak paczek
Ojciec mnie za ten plaszcz zjexhal i w sumie to jedyny ciuch,za ktory az tak na mnie naskoczyl.. az w szoku byłam.

Ja-ika nie grzesz, bo laska jestes! Figury to niejedna nastolatka może Ci zazdroscic!
A jak.☠☠☠☠☠☠☠y bedziesz gadac,to sie w.lonxu odwiedze, nakopie do.tylka,ze Ci kosci popekaja,bo tluszczu co.by sie oxhronil to Ty nie masz...

Kupilam wczoraj z ciekawosci pieluchy w rossmannie,takie biale opakowanie. I az w szoku jestem jakie one cienkie. To az podejrzane.

Wczoraj młody nam też zrobil akcje o balonik. Tak sie prezyl i stekal,ze w koncu piatka pekla na balonik z helem
haha ja laska, no przestań, ale dobra koniec tematu, trzeba wziąć doopę w troki i zrobić coś z naszymi zbędnymi kilogramami
Białe pieluchy rossmanowskie to takie Premium Active? Mam piątki takie, ale kurczę Emi je przesikuje już lepsze są te fun&fit mam 4+ (różowe opakowanie, pieluszki ze słonikami) na dzień i 5 (niebieskie opakowanie, pieluszki z żyrafkami) na noc. Według mnie na tą chwilę one są najlepsze i też najtańsze Próbowałam jeszcze tych cieńszych 4+ w małym opakowaniu, ale nie są tak dobre Pieluchomajtek użyłam tylko 2 szt, więc się nie wypowiadam, ale chyba będą ok

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

aaa i co to znaczy?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Iwonko weź mi pozycz Emi niech Bartka nauczy spać bez smoczka
sam jak dojrzeje do tego, to odrzuci a może chowaj smoczki, żeby ich nie widział, a tylko w awaryjnych sytuacjach podawaj? W tym czasie daj mu więcej czułości
Stary 2015-01-25, 11:39   #1614
tassia
Zakorzenienie

A ja kocham z lidla te cienkie pieluchy... Muszę kupić a ostatnio cos mi z lidlem nie po drodze

Inwersja ja tam cie rozumiem z sylwetka bo sama mam takie same odczucia co do siebie. Czasem jak akurat znajdę cos ekstra do ubrania to żyje się dużo lepiej ale nigdy takich rzrzy nie znajduje. Ostatnio chodze tylko w dzinsach , t-shirtach i swetrach... Nie chce mi się juz nawet myśleć co mogła bym zmienić bo w sklepach tylko się dołuje i wracam z płaczem do omu

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Co jutro na obiad?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:52   #1615
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ty to jesteś ekstra laska

ja też Natkę czasem nazywam tutusiek

Cytat:

oj a ja myślałąm,że jednak regułą jest,że jednak dziewczynki szybciej mówią, a jednak czasem jak widać są też takie, co później.
nie sądzę,że tomoże być rodzinne, u nas w rodzinach dzieciaki bardzo różnie zaczynały gadać, a np. kuzyn Natki ma 5 lat i gada o wiele mniej zrozumiale od niej...
natomiast Leoś jest jeszcze malutki,ale jeśli Cię to martwi to idź do logopedy i koniecznie napisz co powiedział

Cytat:

omg ja tego wcale tak nie odebrałam jak wy, ale wy jesteście dziewczyny:P każdy wie,że ja głupoty tylko piszę
a Kaśka przecież często używa tego "gupio" w różnych sytuacjach i tak se po prostu napisała

Stary 2015-01-25, 11:53   #1616
inwersja
dryfuję słowami

Ja nie probowalam.jeszcze tych białych z rosska,ale chyba na noc sie nie odwaze.

Tassia, ale Ty akurat masz fajna, proporcjonalna budowe. Nie.jestes szkielet, ale.bron Boże gruba nie jesteś! A ja jestem, z której strony nie spojrzec, jestem!

A ja wlasnie z Lidla
Stary 2015-01-25, 11:54   #1617
butterfly20
Zakorzenienie

dziewczyny jakie macie parasolki i jakie polecacie?

bo myślimy nad zakupem. Oczywiście i tak na spacery po naszej okolicy będziemy korzystać ze starej spacerówki, bo nie ma to jak dobra amortyzacja, ale taka parasolka przyda się jak jedziemy na miasto, do sklepów itp.

Stary 2015-01-25, 11:58   #1618
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A ja kocham z lidla te cienkie pieluchy... Muszę kupić a ostatnio cos mi z lidlem nie po drodze

Inwersja ja tam cie rozumiem z sylwetka bo sama mam takie same odczucia co do siebie. Czasem jak akurat znajdę cos ekstra do ubrania to żyje się dużo lepiej ale nigdy takich rzrzy nie znajduje. Ostatnio chodze tylko w dzinsach , t-shirtach i swetrach... Nie chce mi się juz nawet myśleć co mogła bym zmienić bo w sklepach tylko się dołuje i wracam z płaczem do omu

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Co jutro na obiad?
Tassia nie wiem co chcesz od swojej figury, ale wiedz, że jak byłyśmy razem na spacerku, to podziwiałam Twoje dłuuugie nogi w beżowych spodenkach W ogóle to świetnie się ubierasz. Wtedy przy Tobie czułam się jak tocząca się kulka

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Co jutro na obiad?
żeberka
Stary 2015-01-25, 11:59   #1619
bojatoja
Zakorzenienie

W czwartek byliśmy na szczepieniu i pediatra powiedziała, że Filip ma jeszcze czas na mówienie.
Np. mój siostrzeniec długo nic nie mówił, aż tu nagle jak miał 2 i pół roku zaczął mówić zdaniami i wyraźnie.

U Was też jest taki problem z ubieraniem/przebieraniem? U nas masakra z tym. Mam nadzieję, że przejdzie bo samej ubrać czasem nie daje rady..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
żeberka

U mnie dziś karkówka, jutro nie wiem
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:13   #1620
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
W czwartek byliśmy na szczepieniu i pediatra powiedziała, że Filip ma jeszcze czas na mówienie.
Np. mój siostrzeniec długo nic nie mówił, aż tu nagle jak miał 2 i pół roku zaczął mówić zdaniami i wyraźnie.

U Was też jest taki problem z ubieraniem/przebieraniem? U nas masakra z tym. Mam nadzieję, że przejdzie bo samej ubrać czasem nie daje rady..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

U mnie dziś karkówka, jutro nie wiem
czasami dłużej zakładam pieluszkę na przewijaku czasami Emi się denerwuje, jak nie może sobie trafić do rękawka Ostatnio chodzi w rajstopkach, bo tylko ich jeszcze nie umie zdjąć, a ubieranie ich to też nie problem, bo ładnie podaje stopy, tylko najpierw trzeba je pocałować, księżniczka

Karkówka jeszcze z kapustą zasmażaną i ziemniaczkami po niemiecku x10000

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Właśnie Tassia zrób kapustę zasmażaną, karkówkę i ziemniaczki po niemiecku
Ja je robię tak:
Gotuję w całości ziemniaki, tak, żeby były lekko miękkie. Potem kroję na plastry i smażę na patelni. Dodaję cebulkę i boczek pokrojone w kosteczkę.
Przyprawy wedle uznania. Zioła prowansalskie, papryka czerwona, czosnek, sól
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości