|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
chciałąbym zeby i u nas to nastąpiło w końcu
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
e tam ja czytam, ale nie odpisuję bo przeważnie czasu nie mam i tylko skrobnę co u nas
![]() Angelika ja też czasem żałuję, że pod koniec macierzyńskiego się na drugie nie zdecydowaliśmy, ale z drugiej strony młody taki wycisk mi daje, że się zastanawiam czy to drugie mieć w ogóle
|
#1593 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój nie do osiągnięcia rozmiar haha!!![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- zdrówka!! ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
my mamy ten i jestem mega zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
a my z mama wczoraj chowałysmy wszystrkie ozdoby i Lena marudziła i prawie plakala;d ale pozniej uciekła i nie chciała nam pomoc :P---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
mojej jeszcze daleko do Emi heh ale uwielbiam konwersacje z nią.. siostra przyszła i mama chciała pojechac do sklepu to Lena przykleiła sie do sis i nie chciała jej puścić to moja sisotra mówi:-Ciocia pojedzie teraz do sklepu dobrzE? -taa -i pojdzie do jednego sklepu i kupi Ci jakaś bluzeczke albo spodenki dobrze? -ta -to idz do mamusi a ciocia zaraz przyjedzie spowrotem -niee i zaczeła płakac heh jak sie to tak słucha to jakby mega kumała tak jak jechalismy ostatnio autem i Lena marudziła no to mowie ze zaraz bedziemy na miejscu itd itd a ona dalej swoje i prawie placze na co pytam sie czy krzesełko ja w dupke gryzie? a ona zasmarkana :nee ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
no może nie zawsze ale staram się nie zawsze mam czas jednak na to bo w pracy myslalam ze bede miec troszke luzu ale nie zawsze sie udaje bo jest jednak ful roboty no a później z Leną a wieczorem tż marudzi że na necie siedze a jak nadrabiam na telefonie to ciężko mi odpisać :P---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
napewno Miki się troszke wyciszy no przeciez nie zostawisz go jedynakiem ja tam powiedziałam ze Lena musi mieć rodzeństwo nei bedzie to szałowa ilośc bo ja na dwójce kończe ale chociaż jedną siostre bądź brata musi mieć jednak bardzo boje sie drugiego porodu ze czasem sie zastanawiam kiedy sie zdecyduje na drugie chyba ze bedzie to wpadka
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie nadrobię, nie ma opcji![]() zakłądałam,że moje uniwersalne streszczenie wystarczy i pierwszy raz go użyję
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
angelika, kaska gdybym wiedziala ze ta wpadka tylko na dobre mi wyjdzie to bym w zyciu w meza testem nie rzucila. Ale mi dzisiaj chlopaki daly popalic. Padam na twarz. Sciaglam mleko na cala nic i pije lampke wina. Musielismy dzisiaj dokupic druga suszarke na pranie. Tutusiek tak ulewa ze nie raz mi schodzi 20 tetr dziennie. A jego i siebie przebieram po 3- 4 razy.
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1598 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Ale niestety nie bez pobudek. Eh, ja to z ciuchów nic sobie nie kupuję, nawet nie patrzę. Spodnie kupiłam jakiś czas temu tylko dlatego, bo miałam 1 szt i jak były w praniu to nie było już co założyć. A teraz i tak się okazuje, że za duże kupiłam. Raz, ze za chiny nie potrafię nic dla siebie wybrać/dobrać. Dwa, że jestem krowa i we wszystkim wyglądam jak prosię. Także trzoda chlewna górą. A trzy, to, że i tak głównie siedzę w domu lub chodzę na spacery po osiedlu, to po co mi ciuchy... Jak to się mówi "dres już mam". Dziś pojechaliśmy do galerii, stary przebierał jak modelka, nadrabiał za mnie i po wszystkim dopiero zauważył, że nic sobie nie kupiłam i nawet nic nie oglądałam w działach damskich. A ja już nie chcę się dołować, że nic dla mnie nie ma, więc nawet nie oglądam. Cytat:
Widzieliśmy się w galerii ze Snow na kawie. Póki co my we trójkę i ona sama, bo Adaś trochę choruje, ale umówieni jesteśmy wszyscy za 2 tyg. ![]() Asiek, tylko taki drobny szczegół, że ja w wieku naszych dzieci wciąż nie chodziłam. Zaczełam dopiero jak miałam 20 m-cy. Angela, ja bym się jeszcze na Twoim miejscu nie chwaliła. Lenka się dopiero rozkręca. Jednak to jest też kwestia sprawności fizycznej. ![]() Miłosz mimo, że szybko zaczął chodzić to długo chwaliłam się tym, że po meblach nie chodzi i jedynie na kanapę wchodzi. Do czasu. Ostatnio robi wszystko, wchodzi sam na dorosłe krzesło, staje na nim, próbuje skakać (uginać nogi w kolanach), wchodzi na oparcie kanapy i łazi po nim, na parapet, próbuje na stolik i stół (znaczy dałby radę, ale interweniujemy w porę)... Kurcze, az mi przykro, że Wasze dzieci tyle mówią. Wiem, że on ma czas, ale jednak przykro... Tym bardziej, że ja bardzo szybko zaczęłam mówić, a Miłosz nawet nie powtarza po nas. ![]() Zwłaszcza, że w Bochni widujemy się ze znajomymi co mają chłopca 2,5 roku i ten wciąż nie mówi. Ma opanowane pare słówek, ale żeby się z nim w miarę dogadać, to nie bardzo. Powie np. "wujek pać" w sensie "patrz", ale jak już coś więcej to ciężko i boję się, że tak samo u nas to będzie wyglądało.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-01-24 o 21:49 |
||
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja ja noszę większy rozmiar a jednak cieszy mnie kupowanie ciuchów. Po świętach poszalałam aż miło
nie ma co sie dolować tylko mierzyć, mierzyć i mierzyć. Poza tym ja nawet jak wychodzę przed dom a nie mamy nawet sąsiadów ani przechodniów, staram sie jakos wyglądać. Choć nieraz robię dzień babola i wyglądam tragicznie mogłabym stwierdzić ze mieszkam na wsi wiec nie mam po co jakos wyglądać ale wtedy deprecha gwarantowana.Co do tej nieszczęsnej mowy to idę w środę na spotkanie do logopedy ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- No to podobnie jak u nas. Leosia 2,5l kuzynka mówi tylko mama nie a reszta to y-y-y jego kuzyn ma 6lat i do dzis nie idzie go zrozumieć. Także no martwi mnie to.
|
#1600 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Mnie robienie zakupów nie sprawia radości, bo raz, że często nie ma na mnie ciuchów, a dwa, to ja kompletnie nie potrafię nic dla siebie kupić. Wchodzę, patrzę i kompletnie nic nie ma w czym wyglądałabym dobrze. A jak mierzę, to się tylko o tym dogłębniej przekonuję. W sumie chodzę tylko w jeansach i koszulkach luźnych albo swetrach jednokolorowych i najlepiej tez luźnych. Teraz już nie są takie luźne, bo kupowane parę lat temu. ![]() Mąż mi tłucze tyłek o chrzciny Miłosza. Jak tak dalej pójdzie, to pójdę w jeansach i koszulce. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Poziomka, no u nas niby ja wczesniej zaczęłam mówić, ale mamy w rodzinie przypadki, którym niespeszno było do tego. Synek kuzynki też długo nie mówił. Mojej ciotki syn, to w ogóle dopiero 4-5 lat miał jak zaczął mówić. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Swoją drogą mam porównanie tego synka znajomej i drugiej dziewczynki w jego wieku. Miesiąc różnicy wieku zaledwie. Z tym, że on właściwie prawie nie mówi, a ona super porozumiewa się zdaniami. Ona bardzo mądra, to widać i słychać. A serio ciężko się skapnąć na jakim poziomie intelektualnym jest ten chłopiec i w porównaniu z nią wypada na bardzo opóźnionego umysłowo... A kto wie jak jest na prawdę. Być może gdyby był na tym samym poziomie w kwestii mowy, to wcale nie wypadłby przy niej tak źle.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-01-24 o 22:18 |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Nie licytujmy sie ale moim zdaniem jesteś ode mnie szczuplejsza
No ale chcialam powiedzieć ze można sie sobie podobać w każdym rozmiarze ale i odwrotnie. mam kuzynke totalnie szczupła jak wazy 45kilo to huk i ciągle narzeka na wygląd ze w niczym dobrze nie wygląda i nie ma na nia ciuchów.
|
#1602 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ostatnio sąsiadka mi powiedziala, ze jestem gruba... ![]() aż wstyd sie przyznac ile ważę..
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-01-24 o 22:27 |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheohh kolejny mega fajny post silna kobieta z Ciebie! ja w ogole podziwiam mamusie podwojne tym bardziej z tak mała różnica wieku super wszystko ogarniasz a z tż na pewno sie dogadacie
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
tym mnie Kaśka zabiłaś. Z całym szacunkiem do Motyla, ale to zabrzmiało, jakbyśmy my były głupkami, a tylko Motyl pisze mądre rzeczy...---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka ty jak coś czasem napiszesz
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do Inwersji niestety się nie wypowiem, nie miałam okazji jej poznać osobiście Iwonko weź mi pozycz Emi niech Bartka nauczy spać bez smoczka Angelika ja jestem na bieżąco z postępami Lenki ale kurcze ja ostatnio nie mam weny żeby spamować wizaż
|
|
#1608 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wiesz, inna sąsiadka z kolei była pewna,ze znów w ciąży jestem. Kiedyś mi chcieli miejsca w tramwaju ustąpić, bo myśleli,że w ciąży jestem ![]() Powinnam ważyć jakies 25g mniej, no 20kg to takie totalne minimum. ![]() Wierzcie lub nie, ale nie mam żadnego zdjęcia z własnym dzieckiem. Baa, nawet bez niego nie mam. Ostatnie zdjecie jakie mam to z kiedy urodzin, a wczesniej to pare ciążowych. Tragicznie wyglądam, ehh.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-01-25 o 09:23 |
|
|
|
|
#1609 |
|
czyli Endżi
|
Inwersja, weź, okrutna jesteś dla siebie
Są różne typy sylwetek, każdą można fajnie ubrać. No i sekret w tym żeby akcentować swoje atuty. Jak masz fajne nogi, to już wiesz co powinnaś zrobić ![]() Mi waga cały czas leci na łeb na szyję i wcale już nie uważam, że wyglądam coraz lepiej Cycki poszły w zapomnienie, teraz jeszcze resztka tyłka się kurczy. Ludzie gadają, że się o mnie martwią ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Inwersja, ja uważam, że wyglądasz bardzo sympatycznie. Sama jesteś swoim największym wrogiem w tej materii. Pewnie masz figurę jabłuszko - zerknij co o niej piszą Trinny i Susannah.
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze pamiętam Cię w takim chyba czerwonym płaszczyku, bardzo ładnie wyglądałaś ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- no i ja też chciałabym ważyć 20 kg mniej
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak samo mówię do małża, że jak ma urlop jest fajnie, bo bez niego jest głupio, co nie oznacza, że jak jestem sama z Mikim jest źle
|
|
#1612 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Ojciec mnie za ten plaszcz zjexhal i w sumie to jedyny ciuch,za ktory az tak na mnie naskoczyl.. az w szoku byłam. Ja-ika nie grzesz, bo laska jestes! Figury to niejedna nastolatka może Ci zazdroscic! A jak.☠☠☠☠☠☠☠y bedziesz gadac,to sie w.lonxu odwiedze, nakopie do.tylka,ze Ci kosci popekaja,bo tluszczu co.by sie oxhronil to Ty nie masz... Kupilam wczoraj z ciekawosci pieluchy w rossmannie,takie biale opakowanie. I az w szoku jestem jakie one cienkie. To az podejrzane. Wczoraj młody nam też zrobil akcje o balonik. Tak sie prezyl i stekal,ze w koncu piatka pekla na balonik z helem
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Białe pieluchy rossmanowskie to takie Premium Active? Mam piątki takie, ale kurczę Emi je przesikuje już lepsze są te fun&fit mam 4+ (różowe opakowanie, pieluszki ze słonikami) na dzień i 5 (niebieskie opakowanie, pieluszki z żyrafkami) na noc. Według mnie na tą chwilę one są najlepsze i też najtańsze Próbowałam jeszcze tych cieńszych 4+ w małym opakowaniu, ale nie są tak dobre Pieluchomajtek użyłam tylko 2 szt, więc się nie wypowiadam, ale chyba będą ok---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- sam jak dojrzeje do tego, to odrzuci a może chowaj smoczki, żeby ich nie widział, a tylko w awaryjnych sytuacjach podawaj? W tym czasie daj mu więcej czułości
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kocham z lidla te cienkie pieluchy... Muszę kupić a ostatnio cos mi z lidlem nie po drodze
Inwersja ja tam cie rozumiem z sylwetka bo sama mam takie same odczucia co do siebie. Czasem jak akurat znajdę cos ekstra do ubrania to żyje się dużo lepiej ale nigdy takich rzrzy nie znajduje. Ostatnio chodze tylko w dzinsach , t-shirtach i swetrach... Nie chce mi się juz nawet myśleć co mogła bym zmienić bo w sklepach tylko się dołuje i wracam z płaczem do omu ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Co jutro na obiad?
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Natkę czasem nazywam tutusiek ![]() Cytat:
nie sądzę,że tomoże być rodzinne, u nas w rodzinach dzieciaki bardzo różnie zaczynały gadać, a np. kuzyn Natki ma 5 lat i gada o wiele mniej zrozumiale od niej... natomiast Leoś jest jeszcze malutki,ale jeśli Cię to martwi to idź do logopedy i koniecznie napisz co powiedział ![]() ![]() omg ja tego wcale tak nie odebrałam jak wy, ale wy jesteście dziewczyny:P każdy wie,że ja głupoty tylko piszę ![]() a Kaśka przecież często używa tego "gupio" w różnych sytuacjach i tak se po prostu napisała
|
|
#1616 |
|
dryfuję słowami
|
Ja nie probowalam.jeszcze tych białych z rosska,ale chyba na noc sie nie odwaze.
![]() Tassia, ale Ty akurat masz fajna, proporcjonalna budowe. Nie.jestes szkielet, ale.bron Boże gruba nie jesteś! A ja jestem, z której strony nie spojrzec, jestem! A ja wlasnie z Lidla
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie macie parasolki i jakie polecacie?
bo myślimy nad zakupem. Oczywiście i tak na spacery po naszej okolicy będziemy korzystać ze starej spacerówki, bo nie ma to jak dobra amortyzacja, ale taka parasolka przyda się jak jedziemy na miasto, do sklepów itp.
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to świetnie się ubierasz. Wtedy przy Tobie czułam się jak tocząca się kulka ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- żeberka
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek byliśmy na szczepieniu i pediatra powiedziała, że Filip ma jeszcze czas na mówienie.
Np. mój siostrzeniec długo nic nie mówił, aż tu nagle jak miał 2 i pół roku zaczął mówić zdaniami i wyraźnie. U Was też jest taki problem z ubieraniem/przebieraniem? U nas masakra z tym. Mam nadzieję, że przejdzie bo samej ubrać czasem nie daje rady.. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ![]() U mnie dziś karkówka, jutro nie wiem
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami Emi się denerwuje, jak nie może sobie trafić do rękawka Ostatnio chodzi w rajstopkach, bo tylko ich jeszcze nie umie zdjąć, a ubieranie ich to też nie problem, bo ładnie podaje stopy, tylko najpierw trzeba je pocałować, księżniczka Karkówka jeszcze z kapustą zasmażaną i ziemniaczkami po niemiecku x10000 ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Właśnie Tassia zrób kapustę zasmażaną, karkówkę i ziemniaczki po niemiecku Ja je robię tak: Gotuję w całości ziemniaki, tak, żeby były lekko miękkie. Potem kroję na plastry i smażę na patelni. Dodaję cebulkę i boczek pokrojone w kosteczkę. Przyprawy wedle uznania. Zioła prowansalskie, papryka czerwona, czosnek, sól
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

jest troche bardziej problematyczne usypianie bo musze siedziec obok bo wychodzi ale ogolnie jest ok bo po drzemce sama sobie wyjdzie, poszuka mnie albo nawet zaczyna sie bawic
chciałąbym zeby i u nas to nastąpiło w końcu

tym mnie Kaśka zabiłaś. Z całym szacunkiem do Motyla, ale to zabrzmiało, jakbyśmy my były głupkami, a tylko Motyl pisze mądre rzeczy...
Kiedyś mi chcieli miejsca w tramwaju ustąpić, bo myśleli,że w ciąży jestem