|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Inco, dzielna byłaś
też chcę taki poród ![]() Alunia mój ma na tankach imię i nazwisko. Łukasz Gr.... bo mój się loguje przez konto gmail. właśnie gra może go zobaczy Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-25 o 11:44 |
|
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe mój ma Kudłaty 1981, ale teraz to nie zobaczy bo mój w niedziele nie gra
![]() Inco, dzięki za opis deliktny a jak Tż zniósł poród?
|
|
|
|
#4473 |
|
Rozeznanie
|
maladT- poczekaj jeszcze z tą łapówką bo 4 lutego podobno ma być pełnia księżyca także jest bardzo duża szansa ze urodzisz
![]() monnnia80- śliczna ta Twoja dzidzia, nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie
|
|
#4474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję nocy :-( Wytrzymamy.. Ale jutro Donoszona jakby co Mnie też w nocy spielo, ale nie tak mocno te na spacerze były gorsze... Cytat:
napisałaś tak,że mogę iść rodzic ciesze się ze poszło ładnie,bo brzmi dobrze Szyli w znieczuleniu? Cytat:
ja znając mój styl pisania to wystraszylabym wszystkie przed rozpakunkiem ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ciekawe czy Madzia pojechała na ip.... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Właśnie dostałam wiadomość z aplikacji telefonowej, że gratulujemy, teraz w każdej chwili może zacząć się poród haha
|
|
|
#4475 |
|
Konto usunięte
|
inco fajny opis
olcia jak madzia nie da rady już robić 1 strony to może będziesz dawać link do opisu porodu przy informacji o wymiarach malucha ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
a ja chyba przestanę pisać, że chcę rodzić, bo widzę, że na naszym wątku to tak nie dziala...
Daria trzymamy kciuki za szybki i małobolesny poród! Inco dzięki za opis, naprawdę nie przeraża jakoś strasznie! |
|
|
|
#4477 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że się już z Filipkiem dogadujecie, będzie tylko coraz lepiej. Trzymam kciuki!!!!Cytat:
Strasznie fajne, że są już bobaski.Cytat:
Chcesz fryteczki z keczupem? To mogę się podzielić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lata w koszulce i bokserkach i ... zimno.Cytat:
Coś chyba pominęłaś jakieś pikantne szczegóły;PI jeszcze Ewa- Agatka piękności wielkie!!! Cały wczorajszy dzień miałam zabiegany. Najpierw odebraliśmy komodę dla małej, potem wymiana butów, na wieczór znajomi. Trzeba było coś tam pogotować, przygotować, ale było miło. Dziś mieliśmy jakieś plany, ale nie wiem czy zrealizujemy, bo widzę, że oboje się zaszyliśmy w wyrku i nie widać chęci opuszczenia pieleszy. No ale wolałabym się zebrać jednak, ech.... No to miłej niedzielki! |
|||||||||
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę dać link do porodu i link do zdjęcia bobasa (klikamy myszką na imię i otwiera sie strona zdjęciem). I chyba dzisiaj wieczorem się za to zabiorę, bo jutro rano znowu dziewczyny będą szaleć z postami, bo przy moich późnych pobudkach to się nie wyrobię |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie może się zacząć, bo nie masz TENSA |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, ciekawe jak Madzia...
Zielona, my też mieliśmy dzisiaj w planach gdzieś pojechać, ale wyszło jak wyszło, jeszcze leżymy Dzisiaj chyba tylko spacerek zaliczymy, kupimy coś dobrego i zrobimy pyszny obiad, mniam.
|
|
|
|
#4481 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lajtowy ten opis, ja to jakichś drastycznych mometow sie spodziewałam ![]() Cytat:
Ooo trzymam kciuki. Ale nam sie sypią dzieciaczki teraz |
||
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Rozeznanie
|
inco twój opis jakoś całkiem nieodstraszajacy. To kciuki za cukry.
85jaa fakt pisanie o tym ze chce sie rodzic coś nie działa niestety... Poczytałam o karmieniu piersią, pójdę chyba wysterylizować mój laktator żeby był gotowy w razie czego...
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w wyrku, mąż coś kombinuje przy kaflach łączących pokój z korytarzem, bo po wstawieniu drzwi trzeba takie porobić cienkie kawałki nie wiem jak to nazwać. Obiad u T przelozony na 16, a ja kombinuje, co by powiedziec, by nie jechac, bo juz slyszalam,jak przez telefon mowila M. ze ma wziac srubokret,to jej obraz skreci a ja chce zjesc i wracac nie sluchac o swoim brzuchu, o tym ile jem, jak jem, jak sie czuje i siedziec na krzesle moze wiec ...skurcze ? dobra wymowka ![]() choc chcialam do Piotra i pawla wejsc po pieluchy :P ah nie wiem nie wiem co robic
|
|
|
#4485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona dzięki
ja też jeszcze w wyrze zalegam. Wstałam tylko'po to żeby ciasto na chleb zrobić. Ale zaraz chyba wstanę pizze robić bo mi się chce.No i siorka ma po południu przyjść A i pozdrowienia od Ewek. Agatka cały czas na cycu wisi ale dziś już dużo lepiej się czuje ![]() Daria za Ciebie też trzyma kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Aga po pieluchy idź przed obiadem to będzie wymówka że to po zakupach skurcze. ![]() A wiecie że wczoqaj na tej imprezce jak ktoś chciał dotknąć brzucha to pytał ?
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Ala ...no i takich ludzi to rozumiem, zapyta i uzyska zgode lub nie
ale bez pytania to bym po bebzonach też macała bez pytania ![]() No pokombinuje co tu zrobic do 16 mam czas najchetniej przebimbalabym w domu w wyrku :P
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie wydaje, ze Incognito nas oszczedziła co by nas nie straszyc :p
Ja to Wam pewnie stracha napędzę skoro teraz nawet przy ruchach małego czuje ból jak cholera a gdzie przy skurczach A ja ide zrobic jablecznik, a Tz naprawia gniazdko w laptopie bo fujara wczoraj pociagnal kabel noga i cos wyrwal :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po obadku
spryciara ze mnie i wczoraj zrobiłam mieso na 2 dni, dziś podgrzałam i zalałam wodą kasze manne TŻ myje teraz gary a ja leże.
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Tutti nieźle, ja dopiero co po śniadanku hihihihii
![]() ![]()
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
I dzisiaj rodzić nie chcę, bo mam mega niemoc Aga skurcze to najlepsza wymówka, niech moc będzie z Tobą
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
inco oszczędziłaś dziewczyn
|
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
hehehe śniadania to ja już 2 zdążyłam zjeść
|
|
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
martu_la teraz chyba wszędzie w zakładach w UK taki czas, że mało pracy, bo ludzi co na święta zatrudniali, jeszcze wszystkich nie pozwalniali, a ogólnie jakoś mało zamówień. U mnie co roku w styczniu wyrzucają nocną zmianę i dopiero gdzieś od marca rusza znów. W ogóle tak jak normalnie zmiany 8 godzinne to w styczniu często agencyjni po 5 godzin robią, także ja uważam, że mój kontrakt nie jest szałowy, ale jednak pewny.
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Inco super opis. Serio tak było delikatnie? Tj. Bez jakiś ostrych momentów typu rzeźnia?
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Uff puscila mnie. Mowi ze rozwarcie na dwa palce, ale mowila ze powinno wytrzymac do przyszlej niedzieli. Inco super opis. Dziekujemy.
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
85jaa No właśnie mój na nocki pracował dobre pół roku i całkiem niezła stawkę miał a teraz tych nocek nie ma a w tyg jak idzie to tez nie na całe 5 dni... Jakoś przepekamy z oszczędności ale wolałabym ich nie rusZac. A co do kontraktu to u niego właśnie często niby przyjmują na kontrakt ale np teraz 3 osoby zwolnili wiec tez w sumie pewnie zależy jak sie trafi.
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Inco dopraszamy sie prawdziwego opisu
Chociaz jak moja Antkowa mialaby nam napisac swoj, to bylby chyba jeszcze bardziej lajtowy: " hej dziewczyny, pojechalam na porodowke z 8cm rozwarciem, ktore po 10 minutach bylo juz calkowite- fakt, nameczylam sie na partych ok 15 minut- bo uczylam sie oddychac, mialam chwile na picie wody - i mlody sie wyslizgnal, po wszystkim chcialam isc siusiu i sie wykapac,ale kazali poczekac 2 godziny..wiec poczekalam, poszlam sie umyc i bylo super. Ciesze sie,ze nie peklam ani mnie nie nacieli,bo szkoda mi tych dziewczyn..." to sa jej slowa ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Ale rozwarcie na 2 palce brzmi..... abstrakcyjnie ![]()
|
|
|
#4499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby Kamillo chciał jeszcze posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Też tak chcę!!
|
||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Noooooooo ,cały czas wam o niej powtarzam, bo moze zwizualizujemy sobie i bedzie podobnie ?
![]() Ale to jest farciara niesamowita naprawde ... wyobrazacie sobie 2 godz po porodzie smigac po oddziale i odwiedzac kolezanki z patologii ciazy chwalac sie ,ze sie urodzilo ? Smigala jak sarenkamowi,ze nawet krocze nie bolalo Nie chodzila na zadne SR, nie masowala krocza, ogolem cala ciaze przeszla na lajcie nie przejmujac sie, nie wsluchujac w objawy, nie panikujac ![]() 3 tyg po porodzie zaliczyla ale co ciekawe... powiedziala,ze nie zdecyduje sie swiadomie na drugie dziecko z obawy przed bólem. Boi sie,ze drugi porod moglby byc o wiele gorszy i zniszczylby jej piekne wspomnienia. Chyba,ze zalicza wpadke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

też chcę taki poród 

Caly czas byla ze mną moja p. Położna i M. Małemu zaczęło trochę spadać tętno - na skurczach czyli podobno nic złego ale lekarz zrobił to ph z główki, było ok. Trzeba było się jednak sprężyć, żeby było ok. Wody odeszły mi dopiero przy jakichś 8 cm. Na szczęście zbliżała się II faza. Miałam przeć. Przy wcześniakach u nas standardowo nacinają, żeby było więcej miejsca +lekarz bal się spadku tętna, wiec mnie nacięli - nie czułam. Bolalo przy parciu ale starałam się mocno (popękały mi trochę naczynka na policzkach). Ta faza była dla mnie o tyle trudna, ze wiedziałam, ze w zasadzie tylko ode mnie zależy ile będzie trwała. Efekt: Józinek na moim brzuszku. Szybki ogląd: Wszystko OK 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

cała sytuacja, atmosfera zmienia się ale ciągle na gorsze