|
|
#3541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
może dadzą Ci coś na te wymioty? Albo dadzą kroplówki i od razu wypuszczą? w końcu szpitale oszczędzają gdzie mogą... grunt, żeby Ci pomogli Bidulko nasza |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyś je jadła trzy razy dziennie po kilogramie to może, ale nie ma co się dać zwariować
|
|
#3543 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Dziękuję za życzenia
Jutro dam znać Może już bedzie widać siurka bo to już 13 tydzień więc końcówka terminu na 1 prenatalne ( machnęłam się z liczeniem Zrobiłam badania- toxo ujemne w obydwu mianach. Ale zaczyna mi się anemia ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z siostrami i bratem miałam różnice właśnie po 3-4 lata i tworzyliśmy zgraną paczkę, z drugim bratem już 7 i nie nadawaliśmy jakoś na tych samych falach. My będziemy mieć różnicę 1,5 roku, więc ciekawa jestem jak to będzie ![]() a to łóżko z barierką to gdzie można podejrzeć? masz może jakąś fotkę? potrzebuję czegoś z czego nie wypadnie 1,5latek No i Twój Synek dobry jest jak tak sobie fajnie gada Syn mojej koleżanki ma prawie 3 lata i mówi tylko kilka wyrazów, resztę po swojemu.a Wy przynajmniej ubaw macie ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
a same maliny to pierwsze słyszę....
|
||
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czekamy na fotki i super że mdłości się skończyły |
|
|
|
|
#3547 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ja tez dopiero w 12tc bede miala(wtedy wizyta ktorej mam nadzieje nie odwolaja )Cytat:
,ale napewno standardem nie jest. Rozumiem,ze zalezy Ci na sredniej?Baty sie naleza Twojemu TZ za ten brak domyslnosci. Na przyszlosc pewnie juz sobie wezmie do serca i bedzie czekal w progu ;-). Ja narzekac nie moge i doceniam to,ze TZ jest taki ogarniety. Zostawali razem z Malym na weekend i nawet posprzatali i ugotowali. Takze oby Mu tylko nie przeszlo! ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() Naprawde jest ok i ma najwyzsza barierke jaka znalazlam. Wiec nie ma opcji na wypadniecie,no chyba ze sie wychyli. Zgadza sie Maly gada jak najety i czasem sie zastanawiam skad zna jakies slowa. Dzis pyta"mamusiu a co to jest ocean", odpowiadam "to takie bardzo duze morze", a On"a delfiny tam plywaja?" . Poza tym odwieczne pytanie Dlaczego? Po co?Dziewczyny, Ta ciaza naprawde zmienia smaki. Od dziecka nie jem makowca( uraz do maku mam). Teraz patrze z wywieszonym jezorem na te rolade makowa TZ i wszystko zmierza ku temu,ze sie skusze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#3548 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczniesz sobie inaczej organizować czas, jak lubisz czytać to ponadrabiaj zaległości bo jak się maleństwo urodzi to może być ciężko o takie przyjemności wiem co piszę , w pierwszej ciąży od 4 miesiąca byłam na zwolnieniuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będzie dobrze! na pewno kroplówki pomogą i szybko Cię wypuszczą Cytat:
choć jak dzieć nie chce wyjść to i to nie działa :P spokojnie wiadra malin przecież nie zjadłaś
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
12mu05
-Między mna a siostrą było 1,5 roku.Na początku, za młodu się tłukłyśmy ale teraz jest moją najlepszą przyjaciólką To fajna różnica wieku.Taka w sam raz wg mnie
Edytowane przez Acka Czas edycji: 2015-01-25 o 19:46 |
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdowe trzymam kciuki by szybko Cie wypuscili!
No i powodzenia na jutrzejszych wizytach, ja mam co 5-6tygodni i strasznie mi sie dluzy to czekanie... ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- U nas bedzie 2 lata i 3 msce roznicy,wiec tez fajnie od czerwca mlody idzie do przedszkola, skoczy wtedy 2 latka i odetchne troche nuc nie robiac
|
|
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() :jupi :ja też czasem wymiękam w domu i wołam męża, żeby posiedział z małym jak mi samoloty przed oczami latają ;-) ja to po porodzie, jak mąż wrócił do pracy to miałam kilka takich akcji, że już miałam po niego dzwonić, zeby wracał bo odlatywałam... brrr... ale miałam anemię po porodzie + strasznie niskie ciśnienie, więc na szybko ratowałam się ... coca cola.. Najbardziej bałam się, że jak ja padnę to Synek będzie bez opieki.. |
|
|
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to 1 dzieciątko ale w planach jest że będzie potem drugie..Muszę się streszczać bo juz 30 na karku
.Gorzej jak się nie ogarnę
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zauważyłam, że najczęsciej różniece wieku są właśnie tak 2-3lata to chyba dlatego, że jak dziecko przesypia w końcu same noce i już chodzi, to nam się znowu zachciewa miec niemowlaka My postaowiliśmy działać ekspresowo ![]() teraz zobaczymy jak sobie poradzimy z dwójką małych szkrabów ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
moje siostry miały rok z hakiem różnicy i też raz koty darły, raz super kumpele
|
||
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
magdowe, trzymam kciuki żeby Ci szybko pomogli w szpitalu. Myślę, że nie będą Cię długo trzymać, ale ważne żebyś te kroplówki wzięła skoro tak wymiotujesz biedaku
Ja nie wymiotuję na potęgę, ale mam dzisiaj jakiś gorszy dzień i fatalnie się czuję. Najchętniej to położyłabym się spać, ale szkoda mi niedzieli... jutro muszę iść do pracy Także chcę się trochę jeszcze porelaksować, bo jak zamknę oczy to obudzi mnie budzik o 6 rano
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:![]() ![]() a nerwowość i u mnie króluje choć najczęściej obrywa mąż ![]()
|
|
|
|
|
#3556 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i teraz odkad jestem w ciazy pilnuje sie zeby jesc sniadania bo jak zapomne to moment mi slabo Czekam aż TŻet wroci na stale i bedzie pracowal juz na miejscu , bede sie czula bezpieczniej i wiecej bede miala czasu na odpoczynek Cytat:
.. bede miala 25 lat, odchowam sobie bąblów i życie zacznie sie od nowa ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
...budzik w stylu '' mamaaaaaa wśtajaj !!! '' ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Ja jestem nerwowa z natury wiec ciaza czy nie ciaza mój jest przyzwyczajony
|
|
#3557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a ja tutaj nie mam żadnej rodziny (1200km) więc cokolwiek by się nie działo muszę liczyć na męża.. ale teraz przynajmniej jest cały czas w domu to jak coś, to od razu jest przy małym a w tej ciąży, jeszcze przed zrobieniem testu miałam taki odlot, że mnie na balkon wynosił, na mróz, żebym doszła do siebie ![]() a TY młoda dupa jesteś ;-) a co tak szybko (na 2 ) chcecie zakończyć produkcję? ;D aaaa i ja też mam budzik ;-) hihi mój osobisty budzik drze się zwykle 5:30 - 6
Edytowane przez 12mu05 Czas edycji: 2015-01-25 o 20:26 |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zawsze chciałam miec dwójeczkę , trójka to za dużo zdecydowanie ![]() Mój budzik czasem pośpi do 9 ale przeważnie miedzy 7 a 8 sie budzi
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Jess922 Witam
![]() Acka ech..pierwsza ciąża była dla mnie wspaniałym okresem Także korzystaj poki możesz czytaj..odpoczywaj..spoty kajcie sie ze znajomymi.Wszyscy mi mówili,że rozkwitałam i humor mialam super zero hustawek hormonów! Natomiast w tej mi mąż mówi, że jestem wredna starsznie przykro mi to słuchać, ponieważ chciałabym tak samo się cieszyć z tej ciąży co poprzedniej. Jednak ciężko gdy synek daje w nocy popalić a siedzi sie samej całe dnie w domu z bolącą głową. Mi nikt nie pomaga nawet na spacer babcie nie wezmą---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Niespodziewajka25 co to zajadów zrobiłam na noc papke z witaminy B2 i trochę pomogło
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- ja porownuje swoje samopoczucie do takiego po mega imprezie). Ciekawe jak by Mu sie postrzeganie zmienilo . Swoja droga wiadomo,ze przy drugiej ciazy zawsze bedzie inaczej,bo wlasnie juz mamy obowiazki i nie ma tyle czasu dla siebie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie w 2 ciąży ciężej ma się dziecko i obowiązki trochę tego jest I człowiek tez mniej ma siły i chęci nieraz na cokolwiek. Ja wam powiem po całym dniu padnięta jestem nieraz plecy bolą.
|
#3562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w nocy pobudki co 2-3 ha, rano wstajemy o 6 nie powiem, czasem teskni się by ktoś wziął małego choćby na poł godz to bysmy mogli spokojnie zrobić zakupy
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mogę powiedzieć bo on jest jedyna osobą na którą moge liczyć. Bierze małego żebym mogła sie położyć itp ale nie zmienia to faktu, że twierdzi po moich humorach ,że niezłe zioło moze być z drugiego dziecka kurcze sama widzę, że jednak zupełnie inaczej mam...aż mi przykro ( chyba hormony)
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w I to nad wszystkim sie zastanawiałam, codzień czytałam co nowego się z Dzidzi dzieje, codzień oglądałam foty z USG i rozczulałam się nad sobą jak się źle czuję a teraz, różowo nie jest, ale codzień zaciskam poślady i idę do kieratu ![]() ale dodam, że strasznie Kocham naszego Synka i uważam że jest najwspanialszą "rzeczą" która mi się przydarzyła Jeszcze nic nie mówi, nie powie że kocha, ale jak się przytula mocniutkoi woła mammmamamama Nasz Synek to nasze największe szczęście żeby nie było, ze tylko narzekamy na nasze słodziaki |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale wiesz co mnie najbardziej załamuję? Mały już tak ładnie sypiał a teraz koszmar wstaje gorzej niż do noworodka tak jak Ty co 2- 3 a na koncu dzis sie obudzil o 5 30! U Ciebie to jeszcze zrozumiem bo malutki nie ma jeszcze roku prawda? a moj za 3 miesiace 2 lata!No moje też największe szczęście choć nigdy nie myślałam ,że urodzę chłopca to jest moim skarbem. Nie sadziłam, że chłopcy to takie słodziaki!! dlatego nastawiam sie na drugiego ![]()
Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-01-25 o 21:06 |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie w ogóle dzieci to przyszłość to nasze życie je Się kocha bezwarunkowo jak to się mówi. Nie kumam kobiet które mówią ze dzieci swych nie kochają. Jak tak można.
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
#3567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój za niemowlaka (jak znaleśliśmy lek na mega okropne kolki) to budził się jak w zegarku co 3-4 ha, pojadł cycka i szedł spać do łóżeczka. jak miał pół roku to się zaczął budzić co pół ha, co godzinę... teraz to różnie, czasem pośpi ze 3ha, ale od 1 w nocy to cyrk, bo pije piciu, śpi na rękach a jak odkładam do łóżeczka to ryk niesamowity, więc kończy w naszym łóżku i cisza ale pobudki co 2 ha do 6 czasem sie ciesze ze juz 6 i wstajemy ![]() ja sobie tłumaczę, że skoki ma, no i zęby wychodzą falami... hihi w duchu liczę, że kiedyś to się musi przecież skończyć... |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Sugar a powiedz mi ile Marcelek miał jak się okazało ze ma autyzm i jakie były objawy? Oczywiście jeśli to dla ciebie ciężki temat to nie musisz odpowiadać
Ja dziś się czuje jakbym miała kaca
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahah nasze Dzieci tak nas kochają, że chcą być cały czas z nami hihi jeszcze chyba nie wiedzą co to komfort wyłożenia się do snu szeroko na łóżku ;-) hih wogóle mój Synek chyba nienawidzi spać.. bo zawsze strasznie się wzbrania przed spaniem ;-) ciekawe dlaczego? My to z utęsknieniem idziemy do łóżka spać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

może dadzą Ci coś na te wymioty? Albo dadzą kroplówki i od razu wypuszczą? w końcu szpitale oszczędzają gdzie mogą... 
rosi:

A dzisiaj się zdenerwowałam bo baba wcisnęła mi 3 patrząc ja jedną rzecz, omijając moje prace i obecność i nie chciała się przegadać. Muszę poprawić pracę i wtedy dostanę 4. Głupia pinda 

zaczniesz sobie inaczej organizować czas, jak lubisz czytać to ponadrabiaj zaległości bo jak się maleństwo urodzi to może być ciężko o takie przyjemności 

klask i:
.Gorzej jak się nie ogarnę
Także chcę się trochę jeszcze porelaksować, bo jak zamknę oczy to obudzi mnie budzik o 6 rano
ale mąż i Filip pomagali to chyba dlatego takie dobre
ja w nocy pobudki co 2-3 ha, rano wstajemy o 6