|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;49930328]
![]() -pół kostki drożdży, -łyżka śmietany(w necie pisali o jogurcie naturalnym, ale akurat go nie miałam, bo brat zjadł, więc uznałam, że śmietana się nada, bo w sumie podobny ma skład, tylko więcej tłuszczu ),-łyżeczka miodu, To wersja internetowa, ja jeszcze dodaję płaską łyżeczkę kakao. Przed myciem na godzinę, pod ogrzany turban, potem mycie i odżywka jak zwykle. Całkiem fajna ta maseczka, ale włosy mi śmierdzą po niej bardzo-mimo traktowania ich pachnącymi kosmetykami, nadal czuję ten paskudny zapach drożdży [/QUOTE]Dziękuje a dlaczego kakao ?
|
|
|
|
#182 |
|
BAN stały
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;49929547]Wam też tak długo śmierdzą włosy po domowej maseczce drożdżowej?
![]() Zrobiłam ją wczoraj przed myciem i do teraz moje włosy mocno ,,pachną". Przechodziłam koło mamy i ta pyta się co tym razem nacudowałam przy włosach, że tak je czuć Mnie zapach drożdży tak odrzuca, że 3 razy się przymierzałam do takiej maski i nie dałam rady xd Umyj włosy i spłucz płukanką cytrynową, słyszałam, że cytryna jest dobra na uporczywe, przykre zapachy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Może jest jakaś zależność miedzy porowatoscią włosów a stopniem pochłaniania zapachu
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
wygniotłam ale hmmm
(zdjęcie nr 1) numer 2 to światło dzienne po rozczesaniu czy to znaczy że raczej drobnych loczków nigdy nie uzyskam |
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy muszą się nauczyć skrętu, bądź cierpliwa, odpowiednio je pielęgnuj,a efekty na pewno zobaczysz! I nie czesz w ogóle włosów.
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obadalam metode rozczesana na mokro jak jeszcze na nich odzywka byla. Po splukaniu odzywki tylko ugniecenie ewentualnie punking albo plopping wlosowy poczytaj sobie na necie o tym przed ploppingiem czy plunkingiem wgniec we wlosy troche pianki i dopiero ta metore zrob a pozniej to juz susz dalej ugniatajac
Mi po tym zrobily sie mega falki
|
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
Wiele dziewczyn jest przeciwnych obcinaniu włosów na mokro ja stwierdzam, że na mokro jest o wiele lepiej dla końcówek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz zalezy jakie wlosy bo lepiej je na mokro rozczesac i wydobyc skret niz na such niszczac loki i fale a jednego wielkiego koltuna tez nikt miec nie chce.
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
Moje niskoporowate włosy ogólnie szybko wchłaniają rożne zapachy, jak użyję żółtej odżywki Garniera, to zawsze znajdzie się ktoś kto się mnie spyta czym tak pięknie moje włosy pachną
![]() Wrzucam moje włosy po podcięciu i tygodniu z (z)OMO. Jeszcze bym ich trochę obcięła Mają śmieszny kolor, ale nawet mi się podoba |
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny, na pewno wypróbuję każdą z Waszych rad
zwłaszcza to ręcznikowanie brzmi ciekawie Ja robię zupełnie inaczej, po umyciu zawijam w ręcznik na ok 15 minut, potem ściągam i czeszę włosy szczotką |
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
W sobotę zaszalałam:
zrobiłam maskę chyba z wszystkiego co miałam (żółtko, keratyna, gliceryna, kwas hialuronowy, ekstrakt wzmacniający włosy, trochę isany z mocznikiem 10%, kallos z keratyną, olej z orzechów włoskich z lidla i mąka ziemniaczana do zagęszczenia tego wszystkiego) + płukanka (łycha rumianku, łycha lipy i pół łychy siemienia lnianego). Efekt niżej ![]() Moje włosy są szczęśliwe i brakowało im takiej bomby wszystkiego |
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;49930328]
![]() -pół kostki drożdży, -łyżka śmietany(w necie pisali o jogurcie naturalnym, ale akurat go nie miałam, bo brat zjadł, więc uznałam, że śmietana się nada, bo w sumie podobny ma skład, tylko więcej tłuszczu ),-łyżeczka miodu, To wersja internetowa, ja jeszcze dodaję płaską łyżeczkę kakao. Przed myciem na godzinę, pod ogrzany turban, potem mycie i odżywka jak zwykle. Całkiem fajna ta maseczka, ale włosy mi śmierdzą po niej bardzo-mimo traktowania ich pachnącymi kosmetykami, nadal czuję ten paskudny zapach drożdży [/QUOTE]O zapisze sobie choć do domowym maseczek można dawać wszystko jak leci.Cytat:
Żebym miała połowę rzeczy co Ty ![]() Co to za ekstrakt? A i dodawalas balsam Isana ten taki tępy? Bo mam go. Też mam, ale nie używam ;P daj znać czy dobrze włosy myje. Jaką masz wersje?
|
|
#196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mycie, odżywka, czesanie, płukiwanie, odsączanie, stylizator, plunking, harmonijkowanie, w takiej kolejności polecam. Ewentualnie stylizator po plunkingu.
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje są gęste, ale przez tą swoją śliskość i gładkość(jak byłam na podcięciu, to fryzjerka się tym zachwycała, że mam takie śliskie włosy ) są ulizane strasznie![]() Ja dzisiaj je spontanicznie rozpieszczę, macie jakiś fajny pomysł? ![]() Tylko żadnych drożdży, bo mam do nich śmierdzący uraz. Myślicie, że płukanka z pokrzywy i maseczka z miodem i kakao to dobry pomysł?
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Kascysko Poczytałam sobie przepis na loki na Twoim blogu i jutro będę testować
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stwierdzam ze mam fale typu 2a a 2b ze stylizacja na pianke
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Hej mam takie pytanie farbowanie wyniszczylo mi wlosy kolezanka mi schrzanila wlosy tak ze masakra mam sztywne takie
nienchca sie ukladac a jak je zwiazuje to jakbym siano wiazala... co polecacie by je naprawic ?
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Olejowanie i stospwanie masek nawilzajacych
![]() Dowiedzialam sie ze pojawily sie nowe henny khadi do jasnych wlosow. Ciekawa jestem koloru koncowego. |
|
|
|
#203 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Isanę mam TĘ Zużywam ją dodając do masek do włosów - ok. łyżeczkę ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Chociaż moje zwykle też są strasznie ulizane i przyklepane. Jakby stała za mną krowa i lizała mnie po głowie... I lepiej się układają jak śpię z rozpuszczonymi i przerzuconymi włosami przez poduszkę
|
||
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Dodajesz ja też do takich zwykłych masek ze sklepu?
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja testowalam krem z dodatkiem odzywki i oleju ale zbyt na bogata byla ta maska
![]() Moj plan pielegnacji na dzis. Kremowanie krem ochronnym bsbydream z pantenolem i wit a, mycie szamponem lopianowym herbal care, peeling cukrowy z dodatkiem tego szamponu, odzywka Alterra granat i Aloes, pianka nivea plopping i schniecie wlosow
Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2015-01-27 o 12:33 |
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co wlosy lepiej mi sie ukladaja po nalozeniu pianki na mokre wlosy i ugniataniu a pozniej rozwodnieniu zelu do wlosow isany |
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

),
[/QUOTE]
a dlaczego kakao ?

Mają śmieszny kolor, ale nawet mi się podoba

tp

nienchca sie ukladac a jak je zwiazuje to jakbym siano wiazala... co polecacie by je naprawic ?