|
|
#271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Gry planszowe dla... starszych :)
A Splendor nie jest hmm... taki zbyt powtarzalny, mechaniczny? Brat ma na początku kwietnia urodziny i w sumie, to myślałam, żeby mu kupić. Chociaż ma prawie 30 lat to zachowuje się trochę jak 6latek i ma problem z losowością w grach, woli takie, gdzie przy strategii się wygrywa :P
o, i jeszcze mnie Tokaido teraz kusi Nie mogę się doczekać, aż mi przyjdzie Pandemia, Takenoko i dodatek do Carcassonne...
Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2015-01-25 o 22:19 |
|
|
|
|
#272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My ostatnio namiętnie gramy w smallword i munchkina. Munchkina kupiłam bratu na gwiazdkę i wiem, że na urodziny dostanę własnego Grała któraś z was w slavike ? jak opinie ? Leży u mnie od jakiegoś czasu i jakoś nie mogę się za nią zabrać chociaż jest pięknie wydana |
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem bardzo fajna karcianka, pięknie wydana, to fakt, ale to nie jedyna zaleta. Ale sens grania jest od 3 osób. We dwie wszystko jest przewidywalne i nie ma takiej frajdy. Plusem jest to, że zasady są dość proste i można wciągnąć do gry też dzieci. Jest dużo śmiechu z imionami wojowników ![]() Ale jeśli ktoś nie lubi przegrywać, to może się zawieść, bo w niektórych partiach mimo bezbłędnej taktyki można szybko przegrać na skutek sprzymierzenia się (nawet przypadkowego) pozostałych graczy.
|
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
Tak Slavika - super gra
![]() Tak splendor jest troszkę losowy, takie połączenie strategii z przypadkowością. Bo jak gracz przed tobą podwędzi Ci kartę na którą zbierałaś kamienie to strategia upada (w moim przypadku tak jest)
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Mamy z lubym Carcassonne
Przypadkiem odkryłam w grudniu online (co prawda z liczeniem punktów było tam różnie) i wpadliśmy. Zamówiliśmy i zaczęliśmy swoją przygodę z planszówkami. Od tego czasu ze znajomymi graliśmy w Dixit, Potwory w Tokio i Pociągi. Dixit fajne, ale na spotkania w 4 os. lub więcej. Nasze najnowsze odkrycie to Epoka Kamienia, a planuję zakup Osadników: Narodziny Imperium
2014: 107 2015: 80 2016: 51 Edytowane przez hihicz Czas edycji: 2015-01-26 o 09:48 |
|
|
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
Tak dixit sprawdza się przy większej ilości osób - jest wtedy mega zabawa
A potwory w Tokio jakoś tak średnio lubię. Byłam nawet na turnieju, ale szybko odpadłam W pociągi nie grałam jeszcze. Za to urzekła mnie też gra o Kubie Rozpruwaczu polecam
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc mnie Potwory też nie urzekły. Wydaje mi się, że to może być dobra gra, żeby kogoś wciągnąć, bo nie jest zbyt skomplikowana. Ewentualnie na jakąś imprezę. Słyszałam o niej dużo dobrego, ale jak dla mnie są to przesadzone głosy i osobiście bym jej nie kupiła.
Pociągi są fajne w 4 osoby i tak graliśmy. Ja grałam w Europę i minus jest na pewno jeden - jest tylko 6 długich tras, więc potem już się wie co kto układa. Z lubym kusi nas też Tzolkin, ale to już wyższa szkoła jazdy ![]() O Kubie słyszałam. Mr Jack?
2014: 107 2015: 80 2016: 51 Edytowane przez hihicz Czas edycji: 2015-01-26 o 09:49 |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tzolkina z dodatkiem mozecie pytac
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Na merlin.pl wyprzedaż planszówek do -35% - można upolować fajne egzemplarze, chociaż Neuroshima Hex nie załapała się na rabat
Ale jest trochę fajnych ofert.Przy okazji przypomnę się: czy ktoś nie chciałby odsprzedać Ghost stories??
|
|
#282 |
|
Konto usunięte
|
Ooo, to ja Cię w czwartek pomęczę, bo planujemy z bratem i jego dziewczyną zrobić podejście
Nie znasz jakiegoś gameplaya gdzie byłaby dobrze pokazana tura? Te filmiki, które znalazłam, to prawie czytanie instrukcji było, a nie rozgrywka ![]() Ja ostatnio zrobiłam zamówienie na xjoy - mają chyba najtańsze oferty, choć trochę się zirytowałam, bo zrobiłam zamówienie w czwartek wieczorem. Przelew musiał dojść w piątek w południe najpóźniej, wysłałam facetowi potwierdzenie przelewu. Próbowałam się dodzwonić (zależało mi, żeby wysłał paczkę w piątek). Totalnie zero kontaktu, wysłał wczoraj, więc pewnie jutro albo dzisiaj wieczorem będzie kurier. |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Kupiliśmy sobie z TŻ Heuroshimę Hex!, wczoraj daliśmy czadu z dwiema partyjkami. Obydwie wygrałam
Dam Wam znać, czy faktycznie gierka jest tak świetna, jak twierdzi internet, jak się bardziej ogramy, na razie wrażenia bardzo dobre.
|
|
#285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się, jaką grę zamówić sobie w lutym/marcu. Waham się między Cykladami, Abyss, Tokaido, Seasons. |
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
seasons mi sie podobalo. co do kukurydzy to jest tak ze najpierw mui zejsc drewienko z gory wiec jeden chlopek ci nie zbierze. musisz dac drugiego ale jak bedzie ktos przed toba to ci ukradnie to co odkrylas. wkurza mnie to strsznie.
|
|
|
|
#287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a on chce kupować Robinsona, plox. Zagrałam już kilka razy za to w pandemię, na razie w dwie osoby i jest fajna W sobotę przetestujemy na 4 osoby. Takenoko mi się bardzo podoba, lekka gra, ale sympatyczna i prześliczna |
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oplaca sie moim zdaniem narazac bogom bo to bogowie wyciagaja punkty![]() Chyba mozna sprobowac lowic jak kukurydzy brak
|
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4993156 5]a co jest w splendorze losowe?[/QUOTE] No nie wiem, może to, jakie ci karty podchodzą. Jak wśród tańszych nie masz tych potrzebnych, żeby wziąć arystokratów, może być ciężko. Albo jak podchodzą same diamenty, jak mi ostatnio |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się w końcu udało zagrać w Zakazaną Wyspę i wcale nie było tak łatwo wygrać, jak słyszałam
Ogólnie przyjemna gierka, w sam raz na wieczór w tygodniu, gdy człowiek nie ma sił myśleć po pracy
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam planszówkę Świat Dysku - Ankh Morpork
|
|
|
|
|
#292 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam Rialto, grała któraś z Was?
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Osoby nie znające twórczości pratchett'a też się wciągną? :P
|
|
#294 |
|
Konto usunięte
|
W tę sobotę w Sosnowcu w miejskim klubie im. Jana Kiepury (dawny budynek technikum na będzińskiej) jest spotkanie planszówkowe organizowane przez acebo.pl
od 10 do 17stej.
|
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś gram ze znajomymi w Horror w Arkham
Nie mogę się doczekać, bo mam tę grę od 3 miesięcy, a jeszcze ani razu nie grałam![]() Mam nadzieję, że się wciągnę ![]() A co u Was, w co teraz gracie?
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
My wczoraj w Pandemię, Magnum Sal i Neuroshimę Hex 3.0. Dzisiaj w planach mamy także Neuroshimę, Osadników z Catanu: Miasta i Rycerze i być może Agricolę. Za to jutro ze znajomymi z grupy pewnie jakieś imprezówki, no i obowiązkowo Pandemia, ich ulubiona gra :P
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
My ostatnio graliśmy w Dawno, dawno temu... i było super
Początkowo może być ciężko się przełamać i zacząć opowiadać historię, ale potem, jak ludzie się wciągną, jest super Po 2 rundach musieliśmy zmienić grę, bo bolały nas policzki albo brzuchy od śmiechu.
|
|
|
|
|
#300 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Nie mogę się doczekać, aż mi przyjdzie Pandemia, Takenoko i dodatek do Carcassonne...

).

Ale jest trochę fajnych ofert.

Ogólnie przyjemna gierka, w sam raz na wieczór w tygodniu, gdy człowiek nie ma sił myśleć po pracy