Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 08:31   #4681
rona1906
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Jak dla mnie Prenalen nic a nic nie pomógł
Dopiero medycyna naturalna coś zdziałała w tym kierunku

Tak mi zaczął ostatnio swędzieć brzuch, że chyba dziurę w nim wydrapię. Najbardziej pod biustem, chociaż żadnego śladu nawet nie ma ;/

I ta sesja, już za dwa tygodnie a ja dalej nic ;(
Z tego stresu urodzę na dniach albo na egzaminie :/
Moze smaruj czyms nawilzajacym?

I powodzenia w nauce, dasz sobie rade
Jak dobrze, ze poki co studia i nauka juz za mna
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:32   #4682
DezireOrient
Raczkowanie

Dziewczyny, ja z innej beczki. Czy macie problemy z zaparciami? Ja miałam przed ciążą już, ale teraz też potrafię po 2, 3 dni nie chodzić

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:34   #4683
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z innej beczki. Czy macie problemy z zaparciami? Ja miałam przed ciążą już, ale teraz też potrafię po 2, 3 dni nie chodzić
którys miesiac miałam taki tragiczny 4 albo 5, a później regularnie owoce i jakoś idzie. Teraz nie narzekam ale dzien bez jabłka, czy mandarynki odbija się na jelitach
Stary 2015-01-26, 08:36   #4684
DezireOrient
Raczkowanie

Ja już kombinuje,suszone śliwki, owoce, jogurt z siemieniem lnianym na noc, on i dużo wody. Nic na mnie nie działa a jem naprawdę sporo, więc nie wyobrażam sobie, że tyle tego noszę w sobie

Stary 2015-01-26, 08:36   #4685
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

musiałam dzisiaj wstać wcześniej zanieść mocz do przychodni, bo tak to bym pewnie znowu wstała po 10 zrobiłam od razu zakupy w biedronce, zjadłam śniadanko i teraz nadrabiam
dzisiaj na obiad ogórkowa
poza tym w planach głównie prasowanie, no i mama przyjeżdża w odwiedziny podobno coś tam w lumpie kupiła dla małej

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Nadrobiłam jakieś 30 stron, więc nie będę cytować, a to wszystko efekt bezsenności
Jutro zacznę 9 miesiąc, a moje i męża nastawienie z przerażenia, że to już zmieniło się na 'już nie możemy się doczekać'
Piszecie, że lutówki się rozpakowują, a już są pierwsze kwietniowe dzieciaczki
ojoj to się pospieszyły chociaż nasza Helenka to i tak chyba najszybsza była

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja też już nie śpie od 5, bo pani pielęgniarka postanowiła wtedy pomierzyć wszystkim wszystko co się da i zapaliła światło. No i u mnie już po spaniu.

Ja dzisiaj zaczynam 36 tydz. i 9 m-c. Stare przesądy ludowe twierdza, że najgorzej jest urodzić w 8. :p No to mam już za sobą ten "najgorszy". Hi hi.

I w ten weekend szpitalny obniżył mi się brzuch. Oddycha się spoko, zgagi brak. Ale wychodząc z toalety już się zastanawiam, czy nie wrócić, bo cały czas chce mi się siusiu :/
te godziny badań w szpitalach to jakaś paranoja ja w nocy w szpitalu prawie ni spałam i odsypiałam w dzień
za 36 tydzień, zaraz można rodzić

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki .

Dzisiaj zaczynamy 33 tc jednak cos nas grypa rozkłada ;(
walczymy ...Załącznik 5896398
za 33 tydzień!! zdrówka

Cytat:
U mnie to jest pierwszy etap - poranny bol gardła , kaszel i ogólne rozbicie ( bol głowy, raz ciepło raz zimno ) mam nadzieje ze obejdzie sie bez lekarza i domowe sposoby pomogą !

Dziewczyny ile zabieracie podkładów poporodowych typu bella mama i wkładek laktacyjnych ?
ja mam 2 paczki podkładów, ale u mnie w szpitalu podobno dają i nie mam bella tylko jakieś inne, ale nie mam bella tylko jakieś inne. Wkładek laktacyjnych mam 1 paczkę chyba 30 sztuk, ale jeszcze nie wiem ile zabiorę...

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się tak szybko i lecę z córką do lekarz, bo niestety gorączka dlaej jest i wolę żeby to dr sprawdził czy to faktycznie zęby, bo jak jej się pytam czy coś ją boli to mówi że nie, sama już nie wiem.

Niunia ona, nusiekowa, joamro, rona- trzymajcie się szpitalne mamuśki

My w sobotę bylismy u teścia na imieninach i rozmawiałam tam ze znajomą teściów że jej córka w listopadzie urodziła bliźniaki na tydzień przed tp i dziewczynka ważyła 3500 gr a synek 3300 gr no maskara,nosić w brzuchu prawie 7 kg wielki szacunek, a ja narzekam a mały ma pewnie jakieś 2400 g

Pisałyście o obniżonych brzuchach mi się obniżył w zeszłym tygodniu i jakoś często skurcze mnie łapią, w środę mam wizytę to zobaczymy co i jak

Pa uciekam szykować siebie i córkę na wyjazd
zdrówka dla córki

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ja juz mam pod sercem 5 kg szczescia plus wody, lozyska itp.
I musze przyznac, ze juz ciezko przekrecic sie na drugi bok, wstac itd.
podziwiam Cie jakbym miała nosić 2 razy więcej niż teraz to chyba dźwig by mnie musiał z łóżka podnosić
Stary 2015-01-26, 08:38   #4686
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ja mam pytanie o wage tez teraz tak duzo tyjecie ja ostatnio 4 kg w miesiac teraz juz 1,5 kg od poczatku juz 11 kg tyle co w pierwszej ciazy wogole

Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:38   #4687
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja przez chwilę miałam takie problemy, ale nauczyłam się, że rano muszę zjeść płatki z jogurtem i owocami i teraz jest ok. Spróbuj jeszcze rano na czczo wypić szklankę wody z cytryną

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 08:40   #4688
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja przez chwilę miałam takie problemy, ale nauczyłam się, że rano muszę zjeść płatki z jogurtem i owocami i teraz jest ok. Spróbuj jeszcze rano na czczo wypić szklankę wody z cytryną
O dziękuję, jutro spróbujemy

Stary 2015-01-26, 08:40   #4689
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie o wage tez teraz tak duzo tyjecie ja ostatnio 4 kg w miesiac teraz juz 1,5 kg od poczatku juz 11 kg tyle co w pierwszej ciazy wogole

Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app
ja ostatnio w 5 tygodni prawie 5 kg i mam 12 na plusie. I teraz na pewno jeszcze też coś przytyję
Stary 2015-01-26, 08:42   #4690
DezireOrient
Raczkowanie

Ja od początku ciąży przyszłam 6 kg, a jem tyle że aż się dziwię 😮

Stary 2015-01-26, 08:45   #4691
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry my już o 6 nie śpimy, tych sąsiadów i ich trzaskajace drzwi to kiedyś udusze😡tak poza tym, nocka minęła dosyć przyjemnie. Jeśli chodzi o pozycje , to ostatnio już nie mogę leżeć nawet na boku, duszę się ale za to, w nocy budzę się rozwalona na plecach 😀mała oczywiście jak to bywa co poranek ma czkawke,mamy dziennie średnio ich 6 na dobę
Moja też ma ciągle czkawkę i jak wstanę, i jak idę spać i kilka razy w dzień
Cytat:

Dziewczyny ile zabieracie podkładów poporodowych typu bella mama i wkładek laktacyjnych ?
U nas w szpitalu te podkłady są za darmo i leży ich duża ilość w każdym kibelka, więc weź tylko jedną paczkę tak jak zalecają na stronie Ja wzięłam jedną babyono, bo mniej miejsca zajmują Laktacyjne też mam babyono i wzięłam 6szt. na dzień i 6 na noc.

Marcia, my psy oduczamy spania w sypialni, ale to łatwiej niż kota, bo raz, że one małe i nie wskoczą na łóżko, a dwa, że mamy ich 4, więc jest im raźniej

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:51   #4692
smv
Zakorzenienie

Ja tez jesten 12kg do przodu i widzę że na buzi się lekko zaokraglilam.
Co do podkładów - ja mam jedno op. Bella i drugie canpola z rossmana. Wkładek chyba spakowalam 10szt ale liczę się z tym ze na początku tego mleka nie będzie dopiero gdzieś w 2/3 dobie po porodzie.
Ja się najbardziej boję tego bólu co będzie jak Dzidzius będzie ssać i jeszcze pewnie coś ja źle zrobię i w ogóle będzie boleć okrutnie... ;/dlatego to coś na sutki kupiłam w razie wu. I dziś śniło mi się że sutki mi nacinali nożem bo mleko nie chciało leciec;/
Ja juz byłam nA poczcie i obiad mam gotowy. Jeszcze ten tydzień męczarni na korepetycjach i wolne. Dziś maraton 5 godzin heh..
Co do zaparć - ja takowe w szpitalu miałam. Cały tydzień się nie wyproznilam nic mnie nie bolało jedynie brzuch miałam strasznie napięty myślałam że mi skóra pęknie.
Stary 2015-01-26, 08:51   #4693
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Czesc Mamuśki .

Ciepła herbatka z cytrynką, termofor w nóżki i kołderka powinno pomóc a ten syropek jest okropny - przynajmniej dla mnie

Niunia ona nusiekowa joamro rona Trzymam za Was mocno kciuki

Ediths za cierpliwość dobrze że Tż Cię wspiera

nouvelle2 - Kochana dziś miałaś naprawdę ciężką nockę mam nadzieję że to był wyjątek

Dzisiejsza noc była nawet okej. Nawet - bo około 5 budziłam się co chwilę bo normalnie brakowało mi powietrza - dopiero jak zmieniłam pozycję na prawie siedzącą to udało mi się zdrzemnąć jeszcze chwilkę.

Z tego co widzę co dziś będzie nowy wątek

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:53   #4694
debraM
Wtajemniczenie

Ja przytyłam prawie 14 kg, ale od świąt już nic.

Ewka, zobaczysz, że synek nadrobić Trzymam kciuki

3190g, 55cm
Stary 2015-01-26, 08:57   #4695
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dwie paczki .z tym ze słyszałam ze Belli są kiepskie bo zle wchłaniają i zawartosc sie wylewa.
Ja mialam bell i sobie chwale wiec teraz tez zakupilam

Cytat:
Hej witam się tak szybko i lecę z córką do lekarz, bo niestety gorączka dlaej jest i wolę żeby to dr sprawdził czy to faktycznie zęby, bo jak jej się pytam czy coś ją boli to mówi że nie, sama już nie wiem.

My w sobotę bylismy u teścia na imieninach i rozmawiałam tam ze znajomą teściów że jej córka w listopadzie urodziła bliźniaki na tydzień przed tp i dziewczynka ważyła 3500 gr a synek 3300 gr no maskara,nosić w brzuchu prawie 7 kg wielki szacunek, a ja narzekam a mały ma pewnie jakieś 2400 g

Pisałyście o obniżonych brzuchach mi się obniżył w zeszłym tygodniu i jakoś często skurcze mnie łapią, w środę mam wizytę to zobaczymy co i jak

To zdrowka i zdrowka.

Chwale sie dziewczyny ale sie ciesze..jak wiecie nie kupuje nowego wozka bo mam po synku co ma 19 mies. ( licze ze zacznie jezdzic na dostawce jak nie to zakup spacerowki nas czeka). No i tak z zazdroscia patrzylam na te wasze nowki bo to tak milo miec nowy i ladny wozek. No i tak jak gondole mam nowa ( bo nie uzywalismy bo mielismy na poczatku x landera od znajomych a dopiero przy spacerowce kupilismy caly nowy z mysla ze tez dla drugiego dziecka) to spacerowka sie zuzyla a co gorsza np.druciki przy budce wyszly. Napisalam wiec ost.do serwisu czy mozna moze kupic samo siedzisko gdzies i trafilam na taka super babke co mi wykombinowala ze na gwarancji wymienia mi cala tapicerke w spacerowce na nowa wiec wlasciwie dla drugiego dziecka bede miala wozek jak nowy bo nowa gondola i nowa tapicerka w spacerowce. Hurra...mega sie ciesze

Ale teraz obircalam sobie bardzo zadbac woec prosze was dziewczyny dajcie namiary na te wkladki do gondoli...bylam na nie ale chcialabym pozniej sprzedac bardzo zadbany wozek wiec jednak zakupie.

Dzis wizytuje u ginekologa dam znac po wizycie ( po 16:00)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:57   #4696
debraM
Wtajemniczenie

Mi na zaparcia pomaga siemię na noc - zgagi też wtedy nie mam i kawa z rańca.

3190g, 55cm
Stary 2015-01-26, 08:58   #4697
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Cały weekend sie nie odzywałam, ale przyjechała do mnie przyjaciółka z miasta rodzinnego i razem spędzałyśmy weekend. Jak się okazało, bezinteresownie nie przyjechała, bo miała zadanie wyciagnąć mnie z domu w sobote. Wracamy zapalam światła w domu a tam piekne dekoracje, smakołyki i moje koleżanki i siostry Zrobiły mi dziewczyny niespodziankowy baby shower. Wyszło cudownie, mała dostała pełno ślicznych ciuszków, tort z pieluch i robiłyśmy tiulowe pompony, które zawisną nad łóżeczkiem

Lecę Was odrabiać i wreszcie odpocząć bo weekend pełen emocji.
Super niespodzianka

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
i bądz tu mądrym co nie? ja to nie wiem jak to zrobimy bedzie trzeba cos w mieszkaniu zrobic.
boze niech moj skarb da mi sie wprowadzic chociaz noo;p
bo gdzie ją bede klaść spac heheh jak łózeczko jeszcze do zlozenia ;p

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

ludzie pobolewa mnie jak na okres
Spokojnie, jakby co bedzie to sprawdzian dla Tzta czy ogarnie wszystko bez Twojej pomocy. A złożenie lozeczka to tylko chwila przecież
Niech teraz on pozalatwia pewne sprawy a Ty odpoczywaj sobie w szpitalu

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dobry wieczor pozna pora nie moge zasnac, jakos mnie mdli.
Witam Nowa Mamusie ja forum
Mielismy dzis wizyte tesciow i nie obylo sie bez komentarzy
1. Znowu teciowka probowala wyperswadowac nam Helenke z glowy i wymieniala imiona, ktore jak to okreslila sa ladne. Ale spoko, na to mam luz
2. Zapytala wprost: macie juz chrzestnych wybranych? A ja mowie, ze jeszcze nad tym myslimy. A ona na to: No wiesz ale moj syn ma tylko jedna siostre to wybor powinien byc latwy. A ja na to: no ale ja mam 3 siostry, wiec nie rozumiem... Pomijam juz fakt, ze i tak z tz chcemy wybrac kogos spoza rodzenstwa, wiec ta wiadomosc ja zmiazdzy
3. Oddalam jej dzis atlasowy becik do chrztu i grzecznie powiedzialam, ze nie chce go uzyc dlatego zwracam, bo to pamiatka z chrztu i nie bede czyjejs pamiatki wyrzucac. No to juz byla obraza: a w czym Ty dziecko do chrztu bedziesz trzymac!!!
Ale o dziwo mialam dzis naprawde spokoj na te teksty

Wybaczcie pisownie, ale pisze z tel i mam maly ekranik.
Tesciowa zachowała sie okropnie ale jestem pod wrażeniem Twojego spokoju super to rozegralas, napewno t została zbita z tropu
Moja przy pierwszej ciazy próbowała 'podpowiadać' imiona, oferować pomoc, ktorej nie chcieliśmy na początku i tez chciała abysmy robili tak jak ona 40 lat temu ale na szczescie przez skypa nie miała za dużego pola manewru

Mamuska zdrowka dla córeczki

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:59   #4698
DezireOrient
Raczkowanie

Ja coś kawy się boję tak szczerze. Mówią, że lepiej kawkę zbożowa wypić

Stary 2015-01-26, 09:02   #4699
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hejo My dzis pospali do 9 uff czuję się świetnie

Ja biorę jedna paczkę bella mama i parę sztuk tych wkładek laktacyjnych.
Co do zaparć- ojjj... jak zrobie już co mam zrobić to czuję się lepiej jak po fiku miku ulga i tak mi dobrze Coś strasznego, ale ja od zawsze mam problem z zaparciami a w ciąży to dodatkowo boli brzuch, bo mały uciska.

Teściowe... Ja tylko chcę widzieć minę teściowej jak jej powiem, że chrzest będzie latem, że chcę dojść do siebie (a mówiliśmy, że w święta wielkanocne), no cóż, poczeka sobie, ja chcę aby mały był już większy i ja ogarnięta trochę fizycznie i psychicznie

Właśnie Tż robi jajecznicę :sli na:

Dzisiaj popołudniu jadę do mamuśki, pójdziemy do bigi na łowy, mam nadzieję, że znajdę jakieś bluzki z długim rękawem dla małego, bo body bodami, bluzy mam, a bluzek to prawie nic Może akurat coś nam wpadnie w oko

Miłego dnia dziewczynki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 09:05   #4700
tout-petit-fille
Zadomowienie

Witajcie mamusie

I mnie wczoraj dopadła taka myśl, że za chwilę przecież zaczniemy się rozpakowywać.. Jak zacznie się luty, będę zwierać nogi;P
TŻ wczoraj już się biedny przejął i każe mi siedzieć, nic nie robić, odpoczywać, żebym przypadkiem nie urodziła wcześniej, bo nie mamy dokończonego remontu

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
cisza cisza i wybuchłam, ja już mam dosyć samej siebie, dzisiaj zachowałam się jak psychicznie opętana kobieta z zaburzeniami emocjonalnymi w takich chwilach myśle że to pierwsza i ostatnia ciąża, żebym ja tak szalała? dzisiaj taka kłótnia z TŻ jak z jakiejś patologii, rozkrzyczałam się na dobre, aż sąsiadka do drzwi się dobijała, bo myślała chyba że mordują dzisiaj już był rozwód, wyprowadzka, wyjazd do innego miasta, dosłownie wszystko ciężko już mi z moimi emocjami, tak wszystko przeżywam, a p0szło o to że brudno po wczorajszej imprezce, nic nie zrobione a rodzice mieli przyjść na obiad i koniec końców obiad pół godziny przed planowaną godziną został odwołany a dla mnie to istna tragedia i powód do płaczu na pół dnia, tęsknie za sobą sprzed ciąży, taką "normalną" a nie histeryczke
a najgorsze są wyrzuty sumienia, że mogę tymi nerwami córci zaszkodzić, wwtedy nienawidze siebie jeszcze bardziej

i do tego jakaś bezsenność i niemoc, ja już płacze bo nie daje rady wszystkiego zrobić, a ciągle czuje że coś nie jest zrobione to był zły dzień
Oj mój Ł. też biedny ostatnio się naprzeżywa tych moich złości.
Wszystko potrafi mnie doprowadzić do żywej pasji puszczania nieskazitelnych wiązanek słownych w kierunku Ł., a gdy widzę, że mój cel nie został osiągnięty, mogę nawet zamachnąć się ręką czy kopnąć
Jak psychol, przyznaję.
Towarzysz Ł. rozumie jednak, że teraz taki mam czas i często się już z tego śmieje. A mnie tedy to też drażni

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Leżę,mała szaleje, nie wiem jaka pozycje wybrac.wydaje mi się, że jak leze na boku to ja uciskam :/ i mam mega zgage :/
Oj ja w nocy też imałam zgagę. I teraz nad ranem po śniadaniu. Fuj.

Cytat:
marcia45 ale ladne prezenty na baby shower

Z tym spokojem u mnie podczas wczorajszych sytuacji z tesciowa to sama jestem zdziwiona. Moze jakos juz sie we mnie zakorzenilo to, ze to ja jestem mama Helenki i nikt nie bedzie wchodzil w te przestrzen buciorami na sile. Niech sobie mowi co chce, ja sie ciesze ze z tz podejmujemy decyzje i umiemy sie tym cieszyc. A innych na sile uszczesliwiac nie mam zamiaru
Pokonać teściówkę stoickim spokojem- bezcenne

Cytat:
Dzień dobry my już o 6 nie śpimy, tych sąsiadów i ich trzaskajace drzwi to kiedyś udusze😡tak poza tym, nocka minęła dosyć przyjemnie. Jeśli chodzi o pozycje , to ostatnio już nie mogę leżeć nawet na boku, duszę się ale za to, w nocy budzę się rozwalona na plecach 😀mała oczywiście jak to bywa co poranek ma czkawke,mamy dziennie średnio ich 6 na dobę
Witaj
Moja Nikola też ma czkawkę prawie zawsze rano, kiedy chce mi pokazać, że czas coś zjeść i kilka razy w ciągu dnia.
Czasem to już męczące

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:06   #4701
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A ja dostałam meila, że pościel dla małej już jest na poczcie w Wawie Czyli dziś lub jutro pewnie dostanę awizo, bo znając naszą pocztę paczek nie doręczają tylko awiza.
Gdzie pościel kupowałaś?
Cytat:
Czesc Mamuśki .

Zdrówka - niech choróbsko odpuści.
U mnie córka dwa tyg miała kaszel i katar, tż z chorym gardłem chodzi a mnie na razie nie rusza - ale do czasu ....
Cytat:

Mi tez się brzuch obniżył a razem z nim cycki poszły w dół

Czkawkę to młody ma od dawna. Nie lubię tego uczucia, niedobrze mi się czasem robi jak tak skacze.

Wysłałam tż ta po lidlową gofrownicę. Ciekawe czy jeszcze będzie.

Idę zaraz piec magdalenki bo koleżanka ma wpaść na kawkę a po południu do rodziców pojade na herbatkę
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:06   #4702
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki ślubnego bukieciku dzisiaj fotki zrobiłam, także nie jest już pierwszej świeżości
Śliczny i w ogóle piękna z Was para

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dwa razy ktg , leki podali rozkurczowe , i dali pojemnik na mocz takze będą badać mocz
jestem spokojniejsza jak tu jestem
najważniejsze , że wszystko pod kontrolą
Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Melduje, ze my znow lezymy w szpitalu. Od wczoraj mialam bole brzucha, skurcze i wydawalo mi sie ze slabo czuje ruchy synka. Na szczescie nie jest zle, szyjka sie skrocila do 2 cm, ale brak rozwarcia wycisza mi skurcze i podlecza ten stan zapalny w cipce i za pare dni mam wrocic do domu. jutro Was nadrobie

Ps. Moje maluchy maja juz 2100 i 2400. W 33t5d
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U mnie będzie pewnie obraza z tego powodu Moje dziecko = moje wybory. Moim chrzestnym też nie jest aż tak bliska rodzina, mąż siostry ciotecznej mojej mamy. Widuję go na ślubach i pogrzebach i tak było też jak byłam jeszcze dzieckiem.
Z resztą mój brat jest nieodpowiedzialny, ma całą rodzinę gdzieś, ćwierć wieku na karku i ani myśli iść do pracy, doi cały czas z rodziców. No ale tak sobie go wychowali to mają. Kiedyś się przejmowałam jego losem, jak pytali o niego mało pod ziemie się nie zapadałam. Teraz mam to gdzieś. Na stare lata nie będę go utrzymywać. Musiałam to napisać

Zrobiłam sobie kawkę i kładę się i czekam na TŻ aż wróci z uczelni, bo ma być wcześniej Jagódka jest dzisiaj wyjątkowo spokojna to może trochę się zdrzemnę
I zdjęcie - 34 tydzień
My chrzestnych mamy wybranych, moja siostra i tŻ szwagier

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja nie dość, że torby nie spakowane, to jeszcze nie wszystko mam kupione nie martw się- zdążymy ze wszystkim
Ja nie mam tak: laczek gumowych, koszuli do porodu i stanika. Pisałyście , że taki typowo do karmienia lepiej kupić po porodzie , a jaki bierzecie do szpitala??

Cytat:
Witam Was dziewczyny dołączam do grona marcowych mam jestem w 32 tygodniu,termin mamy na 27 marzec Moja wyczekiwana córcia będzie nazywać się Nina <3 Pozdrowienia!!!
Witaj

Cytat:
Dobry wieczor pozna pora nie moge zasnac, jakos mnie mdli.
Witam Nowa Mamusie ja forum
Mielismy dzis wizyte tesciow i nie obylo sie bez komentarzy
1. Znowu teciowka probowala wyperswadowac nam Helenke z glowy i wymieniala imiona, ktore jak to okreslila sa ladne. Ale spoko, na to mam luz
2. Zapytala wprost: macie juz chrzestnych wybranych? A ja mowie, ze jeszcze nad tym myslimy. A ona na to: No wiesz ale moj syn ma tylko jedna siostre to wybor powinien byc latwy. A ja na to: no ale ja mam 3 siostry, wiec nie rozumiem... Pomijam juz fakt, ze i tak z tz chcemy wybrac kogos spoza rodzenstwa, wiec ta wiadomosc ja zmiazdzy
3. Oddalam jej dzis atlasowy becik do chrztu i grzecznie powiedzialam, ze nie chce go uzyc dlatego zwracam, bo to pamiatka z chrztu i nie bede czyjejs pamiatki wyrzucac. No to juz byla obraza: a w czym Ty dziecko do chrztu bedziesz trzymac!!!
Ale o dziwo mialam dzis naprawde spokoj na te teksty

Wybaczcie pisownie, ale pisze z tel i mam maly ekranik.
Świetna ta Twoja teściówka

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Nadrobiłam jakieś 30 stron, więc nie będę cytować, a to wszystko efekt bezsenności
Jutro zacznę 9 miesiąc, a moje i męża nastawienie z przerażenia, że to już zmieniło się na 'już nie możemy się doczekać'
Piszecie, że lutówki się rozpakowują, a już są pierwsze kwietniowe dzieciaczki
Już kwietniówki o jaaa..

Cytat:
Ojej, takie pukanie w jednym miejscu w brzuchu, bo tam jest główka i najmocniej czuć, w tych samych odstępach czasu, średnio co 2lub3 sekundy jak leży gdzieś za przedniej ścianie to widać jak brzuch podskakuje mówią, że jak dzieciątko ma w brzuszku czkawki to po urodzeniu też będzie ci masa 😕
Moja też często ma czkawkę ale to po mamie bo ja też mam często heh

Cytat:
U mnie to jest pierwszy etap - poranny bol gardła , kaszel i ogólne rozbicie ( bol głowy, raz ciepło raz zimno ) mam nadzieje ze obejdzie sie bez lekarza i domowe sposoby pomogą !

Zdrówka!
dwa opakowania, wkładek laktacyjnych wezmę z 20sztuk chyba..

Witam się w 36 tygodniu!
Czujemy się ok, tyle , że mnie trochę kroczę boli..
Stary 2015-01-26, 09:07   #4703
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej, wróciłam z córką od lekarza i jak na razie diagnoza to wychodzą jej szóstki, tzn jedna już wyszła i druga się wybija, mam ją obserwować, podawać jakieś witaminy i psikać do gardła tantum verde, na szczęście dzisiaj nie ma już temperatury, przynajmniej jak na razie, mam nadzieję że to tylko to.

EdithS- współczuję akcji z teściową, ja mam podobnie, w sobotę byliśmy u teścia na imieninach, a w niedzielę dzwoni do mnie że mamy przyjechać na kawę a ja jej mówię że nie bo mała jest jakaś nieswoja i ma podwyższoną temperaturę, a ona to co przecież nic jej nie będzie, ale na to mój mąż nie wytrzymał i ją doprowadził do porządku, więc chyba się obraziła,ale mam to gdzieś

Aha i witam nową mamusię DezireOrient

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-01-26 o 09:09
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:11   #4704
Patusia1711
Rozeznanie

Witam Was marcowki
Przepraszam, ze tak na niemal, ze sam koniec się tu do Was wciskam... (kilka postów napisalam w cz1 ale nie mialam sily przebicia i dalam juz spokój)
Mam nadzieje, ze będziecie mnie chcialy przyjąć bo ilość moich wątpliwości wzrasta na równi ze zblizajniem się do godz "0"
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:12   #4705
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Witam Was marcowki
Przepraszam, ze tak na niemal, ze sam koniec się tu do Was wciskam... (kilka postów napisalam w cz1 ale nie mialam sily przebicia i dalam juz spokój)
Mam nadzieje, ze będziecie mnie chcialy przyjąć bo ilość moich wątpliwości wzrasta na równi ze zblizajniem się do godz "0"
W kupie siła !!

Stary 2015-01-26, 09:14   #4706
zielone_oko
Zakorzenienie

Wczoraj urodziła żona mojego kuzyna, o 5 zawiózł ją do szpitala a o 9 już było po wszystkim, też chciałabym tak szybko

Patusia1711 witaj z powrotem
Stary 2015-01-26, 09:14   #4707
debraM
Wtajemniczenie

Ja piję kawę rozpuszczalną z dwóch łyżeczek, pół na pół z mlekiem. Całą ciążę prawie nie piłam, ale teraz muszę, bo inaczej mnie rozsadza i też wielbię tą ulgę po wizycie na kibelku jak nic innego teraz W szpitalu nie było z tym problemu, bo przesadzali z magnezem i raczej był problem w drugą stronę

3190g, 55cm
Stary 2015-01-26, 09:14   #4708
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was dziewczyny dołączam do grona marcowych mam jestem w 32 tygodniu,termin mamy na 27 marzec Moja wyczekiwana córcia będzie nazywać się Nina <3 Pozdrowienia!!!
Witaj Mamy blisko siebie termin. U mnie też 32 tc, ale TP niby na 29.03.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:16   #4709
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Witaj Mamy blisko siebie termin. U mnie też 32 tc, ale TP niby na 29.03.
U nas to lekarka się mota,bo z miesiączki wynika ze termin mamy na 18, ale ona upiera się że ewidentnie na 27 z usg...A jak sobie maleńka Nina wybierze to się przekonamy

Stary 2015-01-26, 09:19   #4710
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja mialam bell i sobie chwale wiec teraz tez zakupilam

To zdrowka i zdrowka.

Chwale sie dziewczyny ale sie ciesze..jak wiecie nie kupuje nowego wozka bo mam po synku co ma 19 mies. ( licze ze zacznie jezdzic na dostawce jak nie to zakup spacerowki nas czeka). No i tak z zazdroscia patrzylam na te wasze nowki bo to tak milo miec nowy i ladny wozek. No i tak jak gondole mam nowa ( bo nie uzywalismy bo mielismy na poczatku x landera od znajomych a dopiero przy spacerowce kupilismy caly nowy z mysla ze tez dla drugiego dziecka) to spacerowka sie zuzyla a co gorsza np.druciki przy budce wyszly. Napisalam wiec ost.do serwisu czy mozna moze kupic samo siedzisko gdzies i trafilam na taka super babke co mi wykombinowala ze na gwarancji wymienia mi cala tapicerke w spacerowce na nowa wiec wlasciwie dla drugiego dziecka bede miala wozek jak nowy bo nowa gondola i nowa tapicerka w spacerowce. Hurra...mega sie ciesze

Ale teraz obircalam sobie bardzo zadbac woec prosze was dziewczyny dajcie namiary na te wkladki do gondoli...bylam na nie ale chcialabym pozniej sprzedac bardzo zadbany wozek wiec jednak zakupie.

Dzis wizytuje u ginekologa dam znac po wizycie ( po 16:00)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no to super z wózkiem wyszło!
kciuki za wizyte!!

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Witam się w 36 tygodniu!
Czujemy się ok, tyle , że mnie trochę kroczę boli..
za 36 tydzień!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości