|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X
Ja chcę na plaze, słoneczko ale mi się chce wakacji.
|
|
|
|
#4532 |
|
BAN stały
|
Facet potrafi czasami miec nosa. Moj co do plc to sie nie pomylil, mimo, ze wszystko wskazywalo na co innego,(jeszcze przed USG), przesady itp.I mowil, ze tak chcial, juz przy samym pecherzyku stwierdzil, ze to dziewczzynka.
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah Bardzo są wzruszające te wasze opisy momentami miałam łzy w oczach zwłaszcza mi Małej opis utknął w pamięci i ta niespodzianka "dla najlepszego taty" super Ja wstałam śniadanko zjadłam, i wkurzam sie bo mam dziurkę od nosa zatkaną i kocham jak głupia bo mnie coś tam gila w środku, a jak kicham to boli mnie żebro
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie troche wkurza tez sprzedający bo zawsze przy paczce pocztowej przychodził mi link i mogłam ja śledzić a teraz nie ma... I człowiek nie wie kiedy sie spodziewać...
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja u gina place 90 zł z usg. Jest bardzo dokladny ale trochę flegmatyczny, przez co wizyty chwile schodza. Za każdym razem bada tez szyjke, i nie trzeba się dopytywac czy wszystko ok bo sam mowi.
Bratowa jak chodzila do gina to chyba z raz tylko szyjke miala badana, szybko usg i jak cos chciała wiedzieć czy np. Ilość wód jest prawidłowa itp. A wizyta tylko 10 minut. |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam sterydy w My też się staraliśmy ale krótko jakieś 2,5 miesiąca i dwie kreseczki. Ale mimo to byłam zaskoczona tym widokiem. ![]() Witam się w 30 tyg! Noc miałam straszna jedna z gorszych w moim życiu ![]() Skurcze zaczęły się już popołudniu ale to było tak co 15 - 20 min. A w nocy nasilily się i były najpierw co 2 minuty później co 3-4. Dostalam zastrzyk z nospa i kroplowe z mg. Nic to nie pomagało. Potem druga kroplowka z mg, która po godzinie została zamieniona na fenoterol czy jak to się tam zwie. Skurcze dalej się pojawiały i bolało podbrzusze byłam przerażona miałam już wizję porodu dzisiejszego. Po piątej wreszcie zaczęło sie uspokajac i przysnelam do godz 6 rano, bo wolala na tętno. Potem podkrecili mi kroplowe bo słabo lecialo i dostałam takich palpitacji i mroczkow przed oczami ze myslalam ze zemdleje. Teraz powoli schodzi kryzys minął. Jestem po porannym badaniu szyjka dalej długa ale rozwarcie na niecały palec jest dalej. Czekam na decyzje co dalej ze mną. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze. Milego dnia kochane brzuszki!
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze dokładnie wszystko tłumaczy, az za bardzo czasem :-PBardzo lubię mojego gina.
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za wizytę z usg płacę 140 zł i usg mam na każdej wizycie. Wizyta bez usg chyba 100zł i wolę dopłacić te 40 i mieć spr.wymiary, wody itd.
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjjjjj ja też : (
Cytat:
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka - powodzenia!
Siempre - ja ostatnie badanie na fotelu miałam chyba w październiku
|
#4542 |
|
BAN stały
|
Ja chyba dzisaj 8 miesiac zaczynam.
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze współczuję takich przeżyć i stresów ![]() zrobiłam porządek przy butach. Kilka par na sprzedaż. Ile ja mam szpilek - rozsądnym byłoby też część sprzedać, bo nie będę z wózkiem w szpilkach popierdzielać ale mi ich żal ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Nati_kk chciała zobaczyć jakie krzesełko wybrałam
![]() chyba na tym stanie. |
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze dobrze wiedziec ze ciacho bylo dobre,musze tez zrobic kiedys. Przepis jest w klubie?
Gossip my sie staralismy, w 4cyklu sie udalo. Wczesniej sie nie zabezpieczalosmy ale "uwazalismy" i nic nie wyszlo u mnie pewnie stres w pracy byl przeszkoda,az powiedzialam M ze jak do konca roku sie nie uda to zmieniam prace i akurat wtedy sie udalo![]() Rina moj M skladal a ja sie przypatrywalam. Ogolem to zlozyc stelaz nie ma tragedii,kolka tez wychodza spoko i gondole sie po prostu wyjmuje wiec wiem o co kaman ale sama nie probowalam. Do spacerowki sie jeszcze nie przygladalam ale M skladal ja. Mala co u Was?:-* Haniu co u Was? ![]() A co do testu to ja robilam 10dp owulacji i to dlatego ze cala noc nie mogla spac..ja tempke mierzylam i doslownie czulam ze jestem w ciazy,wszystkie znaki mi to mowily hehe. Wiec cala noc nie spiac wstalam w koncu z lozka o 4 rano i nasiusialam blada kreseczke,pojechalam na bete a tam 43 po dwoch dniach 215 a potem w dniu @ 695 ![]() W ogolw to byl cykl w lipcu-czyli moje urodziny i sie smialam ze to podobno najbardzidj plodny cykl roku jeat i bylosmy w kinie ba urodziny i M obliczyl ze jak sie uda to bedzie kwietniowy dziec jak on a ja do niego ze pewnie teraz sie jak na zlosc uda i zaczelismy sie smiac![]() Wstalosmy i bylismy na dworze. Teraz zrobie kanapki z nutella na sniadanko. Jejku seks w ciazy to masakra,jestem jakas mega ciasna podobalo mi sie ale ogolem juz brzuch mega przeszkadza i twsknie troche za blogim seksem przed ciaza
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia kciuki za dziś
![]() U mnie Tż też od razu powiedział że syn nawet mu się podobno śniło Hanka kurcze trzymaj mocno nogi! !! Niedobre te skurczybyki! ! Kurcze chyba kaszel mi się powieksza :/ mam kaszel na tle alergicznym i nie wiem co mam z nim zrobić bo tabletek na alergie chyba nie można. .. wybieram się do lekarza już od tygodnia i kurcze muszw wreszcie iść niech oslucha czy jest w porządku eh... Miałam dziś sen, że mały kopał i tak nóżki wyprostował że na moim brzuchu pojawiły się dwie stopki ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Aaaaa witam się w 28 tygodniu i co za tym idzie wreszcie III TRYMESTR I 7 miesiąc |
|
|
|
#4547 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam lubię seks w ciąży
najbardziej rano. Tylko największą ochotę mam jak tz w pracy a jak już wroci to mi sie nie chce.
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe no wlassie tak mowia haha
![]() U mnie cykl rozpoczal sie 13lipca,a 15mialam urodziny ![]() I w ogole 12lipca bylam swiadkowa na slubie przyjaciolki i na poprawinydopiero okres dostalam na szczescie.ale na sesji zdjeciowej dzien pozniej mega sie meczylam bo mega ze mnie lecialo |
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm ja w przedurodzinowym
bo owulke miałam w sierpniu a urodzinki we wrześniu :P
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za III trymestr brałaś jakieś leki na alergię na stałe? a ja dziś zaczynam 29 tydzień
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
Pranie dzidziowe nastawilam, obiad wczorajszy tylko ziemniaki ostrugac a reszte podgrzać a tak to luzik
|
|
|
|
#4553 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
A i kawe trzeba wypic
moze jakieś ciacho szybko zrobie po południu jakas babke czy cos w tym stylu.
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w imieninowym
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Gdzie ten durny kurier??!! :-(
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam przy każdej wizycie badanie na fotelu. Czyli średnio co 3 tyg. Cytat:
Oj ja też tęsknię za fajnym seksem Cytat:
![]() Gratki 3 trymestru
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazwyczaj to pomagało ![]() gratki |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sie nie sprawdziło urodziny mam w styczniu. ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dziewczyny gratki rozpoczętych tygodni
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Bird hehe ja szpilek mialam dwie porzadne pary,bardzo drogie,skorzane-tyko one nie robia mi krzywdy a teraz mam jedna. A reszte wydalam
Rosario hehe ;-) Kordelka a no udalo sie raczku;D Siempre ambitnie ![]() Hanka hehe to dobrze ze chociaz sie sni![]() Gratki nowych tygodni i wizyt zakupow ttch planowanyxh i wykonanych![]() Lece na sniadanko ![]() Wstawie prankow,ogarne sie
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki! Ja w urodziny to mogę urodzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

no mój mi od tygodnia w ogóle trąbił że chyba w ciąży jestem a ja głupia, że nie na pewno nie, wydaje mu się, nie wiem czy oni jakiś rentgen w oczach mają czy jak plemnik trafi w jajeczko to wysyła im sygnał
hahah
zwłaszcza mi Małej opis utknął w pamięci i ta niespodzianka "dla najlepszego taty" super
nie wiem skąd oni widzą co było w tym liście?!

na pewno wszystko będzie dobrze
Ślubujemy: 21.10.2017
za III trymestr