|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
A w ogóle to też ostatnio się wkurzylam, bo jak nas pytają jaka płeć i mówimy, że druga dziewczynka to jeszcze ani razu nie usłyszałam, że super tylko "następnym razem na pewno będzie chłopak" albo "najważniejsze, że zdrowe" - tak jakby poczęcie chłopaka miało jakiś wyższy wymiar i jest to must have :/ my więcej dzieci raczej mieć nie będziemy, chyba, że coś nam strzeli do głowy koło 40 co jest bardzo wątpliwe. Wczoraj mąż mówił, że przy Lili to miał jakieś takie parcie, że musi być chłopak a teraz mówi, że to głupie było z jego strony i nie ma takiego parcia, bo widzi, że dziecko to szczęście po prostu bez względu na płeć.
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wybieram, mam w abonamencie w Medicover to podejrzę dziecia
Santi - mówisz że buły smakowały synowej? ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ona mnie tak obserwowała z takimi iskierkami w oczach ... z kolei moja kumpela też już 4 lata po ślubie i tez nic a nie chce pójść do lekarza bo się boi.
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz będę modyfikować i chcę zrobić z serem - może wyjdą ![]() Cytat:
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
ja większość znajomych mam po staraczkowych przejściach
nawet Ci co szybko im sie udawali to np. zaliczali poronienie . W sumie miałam takie nastawienie ze u nas tez będzie problem no a tu proszę raz i jest teraz to doceniam ale na poczatku to aż wstyd sie przyznać ale wyłam niesamowicie No ale już sobie poukładałam w główce jak trza ![]() Mam koleżankę która stara sie już 5 lat... Poroniła i po poronieniu zaczęły sie problemy. Jest po 2 in vitro a w kwietniu podchodzi 3 raz. Mam wiec nadzieje ze kwiecień będzie tak samo szczęśliwy dla niej jak dla mnie Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-01-26 o 13:35 |
|
|
|
#1838 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie się nie udawało, zawsze marzyłam aby urodzić właśnie w kwietniu lub maju i niestety ... a teraz po 7 latach cud jakiś Cytat:
|
|
#1839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka urodziła bardzo przedwcześnie, w 29 tyg, z IUGR, więc mała była jak w 27 tyg, ok 900g. I mówi, że kiedy ludzie dowiadywali sie, ze urodziła, wszyscy mówili "przykro mi". Jakby dziecko już umarło. Mała ma się świetnie, jasne że początek był strasznie ciężki, ale ma już ponad rok i jest cudowna. A jej było strasznie przykro, bo każdy traktował jej poród jak śmierć, a ona wcale tak tego nie odbierała, tylko miała nadzieję. I było warto Tak ciąży, jak i porodu, nikt nie ma prawa oceniać. Jasne, ze każdy wie, co jest lepsze dla dziecka (naturalny, w terminie itp), ale czasem się nie da. Późna lub wczesna ciąża wcale nie jest gorsza. CC nie zmniejsza radości z pojawienia się dziecka. Córki nie są gorsze. I tak dalej. To tylko cholerne stereotypy. |
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później codziennie ją widywałam i widziałam jej rosnący brzuszek, kompletowanie wyprawki... Coś strasznego... ![]() Przepis na zupę cytrynową: ćwiartka z kurczaka marchewki, pietruszka, seler pokrojone w cienkie paski cytryna śmietana i ewentualnie mąka do zagęszczenia torebka ryżu sół i pieprz Najpierw ugotować w osolonej wodzie kurczaka, później pokroić go w kostkę w miarę możliwości. Do wody z kurczaka dodać warzywa i pokrojonego kurczaka. Jak warzywa będą miękkie dodać ryż wysypany z torebki i zaprawić śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, a na sam koniec wycisnąć sok z cytryny wg uznania (ja daję całą, bo lubię kwaśne ).
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie wydawało, że to 3 usg to nie jakieś prenatalne tylko zwykłe... ja będę już je mieć na następnej wizycie 18 lutego
mam nadzieje, ze tym razem doktorek wszystko sobie obejrzy i nie będzie nic insynuował Powiem wam, ze po tej glukozie dopiero teraz czuje, ze jestem tak zasłodzona ze nawet słony pomidor i twarożek był dla mnie słodki ale pocieszam się ze i tak mam lepiej, wiec już nie marudzę
|
#1844 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badanie prenatalne w 32. tygodniu ciąży polega na:
![]() jasne, a najgorsze jak znajoma poroniła i od 1,5 roku nie udaje im się a lekarze twierdzą, że medycznie wszystko jest ok skoro była w ciąży to nie ma problemów tylko niby psychiczna blokada
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1849 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie na szczęście depresja ominęła (chyba, bo nikt się tym nie interesował), ale jak w cyklu, w którym się udało usłyszałam, że owulki nie było i trzeba mnie przebadać pod kątem pcos to wyłam kilka dni i nic nie jadłam...
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Dopiero do domu dotarłam od mamy więc pędzę Was nadrabiać... Nie wiem czy dam radę
|
#1853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co na to mój lekarz powieCytat:
my 4 lata temu ślub braliśmy to niby nie głośno ale oczywiście gadali, że pewnie w ciąży że cywilny tylko biorą. Później po paru miesiącach że jednak nie w ciąży bo brzucha nie ma, po roku pytania kiedy dziecko, zrobiłam licencjat gadanie, ze szkoła skończona czas na potomka a ja zaczęłam mgr a po obronie do dzieła![]() Ale ludzie nie znając ludzi gadają takie rzeczy, że masakra...co im do tego. A na pytanie rodziny kiedy dzidziuś zawsze odp, że w swoim czasie co mądrzejsi rozumieli, a głupszym szkoda było tłumaczyć
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze któraś z was pytała jak sie układać na poduszce... JA generalnie leże w 3 pozycjach
Pierwsza ![]() druga ![]() a trzeciej nie znajdziecie w internetach...bo to made by blacki. po porostu leże jak w pierwszej pozycji tylko plecami opieram sie o ten długi koniec poduszki tak ze nie leze ani na boku ani na wznak ![]() A jak zasne, a zasypiam bardzo szybko, to hulaj dusza Budze sie na siusiu w takich pozycjach o których nie słyszałam
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to żeby było śmieszniej, nam się nie udawało... w lipcu dostałam umowę na czas nieokreślony, 1go sierpnia miałam obronę mgr a w sierpniu II kreski
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
and the winner is....trytrytry..... DORKA!
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Surowy, on ma się ugotować w zupie
![]() Cytat:
Jak siostra Tż zaszła, to ciągle było "to teraz na was czekamy", "jak się szybko zabierzecie do roboty, to razem będą się bawić", "wy to chyba nie chcecie mieć dzieci?"... A jak powiedzieliśmy, że będzie dzidziuś to zaczęli "pozazdrościliście siostrze", "zapatrzyliście się na nich"... W końcu Tż nie wytrzymał i powiedział, że jakby nie moja choroba i inne sprawy, to dziecko już by biegało i się skończyły głupie komentarze...
|
|
|
#1859 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucky, właśnie przyszło mi zamówienie, od jednego ze sprzedawców, którego poleciłaś: magmaris. najbardziej obawiałam się jakości pieluch tetrowych i prześcieradła - mogę polecić i jedno i drugie ;P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

albo w tym samym czasie rozpoczęliśmy i my już ponad połowa za sobą a oni dalej nic

teraz to doceniam ale na poczatku to aż wstyd sie przyznać ale wyłam niesamowicie
No ale już sobie poukładałam w główce jak trza 

mnie się nie udawało, zawsze marzyłam aby urodzić właśnie w kwietniu lub maju i niestety ... a teraz po 7 latach cud jakiś 

Jak siostra Tż zaszła, to ciągle było "to teraz na was czekamy", "jak się szybko zabierzecie do roboty, to razem będą się bawić", "wy to chyba nie chcecie mieć dzieci?"... A jak powiedzieliśmy, że będzie dzidziuś to zaczęli "pozazdrościliście siostrze", "zapatrzyliście się na nich"... W końcu Tż nie wytrzymał i powiedział, że jakby nie moja choroba i inne sprawy, to dziecko już by biegało i się skończyły głupie komentarze...